Fekete esernyőt nyitnak az iskolákban mindaddig, amíg az Orbán-kormány nem javít az oktatáson

Szombat délután több ezer ember ment el arra a tüntetésre, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete hirdetett meg azzal a követeléssel, hogy az Orbán-kormány javítson a magyar oktatás helyzetén. A PSZ követeli, hogy

  • értékálló bért kapjanak azok, akik az oktatásban dolgoznak,
  • maradjanak közalkalmazotti státuszban a szakképzésben dolgozó tanárok,
  • csökkentsék a diákok és a pedagógusok munkaterheit,
  • rendezzék a túlmunka kérdését,
  • és vonják vissza a hatévesek kötelező beiskolázását,
a Kossuth téren tartott beszédében pedig Szabó Zsuzsanna, a szervezet elnöke bejelentést tett egy új akcióról is, amely szerint

amíg az Orbán-kormány nem teljesíti a fenti követeléseket, minden iskolában nyitnak egy fekete esernyőt.

A tömegben sokan ki is nyitották a fekete esernyőjüket.

168



safe_image.php
 
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában, értesítette az Indexet több olvasó. A rendőrség az információkat sajtóközleményben erősítette meg, azt írták, a feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a tanárt kórházba vitték. Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről.
-----------------
Van még mit javítani..
„Már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” − több diák is ezt állította az Indexnek arról a 17 éves fiúról, aki csütörtökön a fizika órán szurkálta össze tanárnőjét.

A diákok szerint a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt, állítják a diákok. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig András „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul.

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium egy kifejezetten jó nevű intézménynek számít a városban. A diákok szerint éppen ezért „sok zárkózott maximalista diáktárs van az iskolában, mivel eléggé elit helynek lehet mondani. Sokan nehezen viselik ha nem tudnak a saját elvárásaiknak megfelelni.” A késelő diákról is ezt mondták társai. A kollégista fiú több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepelt, legutóbb novemberben lett harmadik a csapatával.
 
Mely országra/országokra gondoltál?
Itt nálunk olyannyira megbecsült szakma, hogy még az iskolaigazgatót is életveszélyesen fenyegetik.

Egyébként egy itteni iskolaigazgató szerint a 17 heti kötelezö óraadás túl sok egy 40 ezres (SEK) fizetéshez. A tanárok többet akarnak.



Antimagyar. Gratulálok! "Láttalak a plakáton!"
Mi az, hogy antimagyar? Azért, mert nem vagyok hajlandó beállni a sorba? Ez az igazán gyűlöletkeltő. Antimagyarnak vagy akár hazaárulónak titulálni valakit, mert nem ért egyet a propagandával.
 
Antimagyar és hazaáruló között én érzek némi különbséget.

Ne add a számba amit én nem is gondoltam.
Én nem sok különbséget érzek. De legyen.
Nem hinném, hogy antimagyar vagyok, mert nem nyalom be a propagandát. A szvasztikával sem volt gond, amíg nem társítottak hozzá más eszméket. Na, most én pont így vagyok a kokárdával. Nem tetszik a mélymagyar, nemzeti eszme, amit hozzá társítanak. De attól még nagyon is magyar vagyok, csak az én magyarságom nem a kirekesztést hirdeti.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,841
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére