3. Pénzügyi műveltség fejlesztése: könyvek,hanganyagok le-és feltöltések

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Carmine Gallo
Steve Jobs a prezentáció mestere
covers_105319.jpg

Lerántjuk a leplet! Steve Jobs előadásainak titka: egy olyan három részből álló keretrendszer, amely elkápráztatja a közönséget
Akár éppen az új iPhone-t mutatja be, akár egy konferencia nyitóbeszédét tartja, Steve Jobs lehengerli közönségét mesteri előadásainak stílusával és lendületével. Nem csak egyszerűen információt ad át: elmesél egy történetet, lendületesen felfest egy képet, megosztja vízióját. Hallgatóságát egy egyedi, inspiráló és felejthetetlen utazás részeseivé teszi.
Ön is képes erre, ha a könyv segítségével elsajátítja Jobs azon technikáit, amelyeket őt az előadások művészévé tették. Carmine Gallo, a kommunikációs technikákat oktató coach ebben a könyvben Jobs prezentációin keresztül, egy olyan azonnal elsajátítható keretrendszert mutat be, amelynek segítségével Ön is élete legjobb prezentációit tervezheti meg, és adhatja elő.
A következőkről lesz szó:
Készítsünk egy inspiráló márkatörténetet!
Válaszoljuk meg a legfontosabb kérdést!
 

Csatolások

  • Carmine Gallo - Steve Jobs a prezentáció mestere.pdf
    18.6 MB · Olvasás: 757

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Carmine Gallo
Storytelling
covers_462670.jpg

Mitől ér célba az egyik ötlet, és miért sikkad el a másik?

Miért fontos történetünket a különböző kommunikációs csatornákhoz igazítani?

Hogyan jelenthet versenyelőnyt egy igazán jó történet?

A hatékony kommunikáció alapját az üzleti életben is a történetek képezik. Akár konferencián tartunk előadást, akár befektetők előtt prezentáljuk az ötletünket, vagy épp az ügyfeleinket szólítjuk meg – hallgatóságunkat elsősorban nem adathalmazokkal, hanem hiteles és érzelmeket kiváltó történetekkel tudjuk meggyőzni.

A storytelling elismert szakértője, Carmine Gallo legújabb könyvében ehhez nyújt segítséget mintegy ötven kiváló történetmesélő, többek között Steve Jobs, Richard Branson, Sheryl Sandberg és Oprah Winfrey példáján keresztül. Az inspiráló előadóktól megtanulhatjuk a storytelling alapelveit és technikáit, továbbá praktikus tippeket kapunk, hogy minél jobb történetmesélőkké váljunk.

„Az ötlet a 21. század valutája. Az információs korban, a tudásgazdaságban mindenki annyit ér, amennyit az ötletei. A történet pedig az az eszköz, amellyel ezeket az ötleteket átadjuk egymásnak.”

Carmine Gallo kommunikációs coachként kiemelkedően sikeres vállalatok felső vezetőinek segít a kifinomult storytelling-technikák elsajátításában. Ügyfelei közé tartozik a Cisco, a Coca-Cola, az Intel, a Microsoft és a Walmart. Keresett előadó és népszerű publicista, a Gallo Communications Group alapítója.

 

Csatolások

  • gallo_carmine__storytelling.rar
    466.8 KB · Olvasás: 772

b.marcsika

Kitiltott (BANned)

Csatolások

  • Timothy_Ferriss_-_4_oras_munkahet.pdf
    876 KB · Olvasás: 585

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Thomas Piketty
A tőke a 21. században
covers_345416.jpg

A vagyon eloszlása napjaink egyik a legvitatottabb kérdése. De ismerjük-e valójában az egyenlőtlenségek hosszú távú mintázatát? Thomas Piketty könyve majdnem három évszázadra és több mint húsz országra vonatkozó elemzéseket foglal magában, miközben teljesen új alapokra helyezi a kapitalizmus dinamikájának megértését: a fókuszba a gazdasági növekedés és a tőke megtérülésének ellentmondását állítja. Arra a következtetésre jut, hogy a gazdaságot a lassú növekedés, a társadalmat a kirívó jövedelmi egyenlőtlenségek jellemzik majd, és visszatér az oligarchák kora. A jelenlegi tendenciák a szuperjövedelmek féktelen növekedése, illetve a vagyonok szélsőséges koncentrációja valós és jelentős veszélyt jelentenek a demokratikus társadalmak meritokratikus értékeire és a társadalmi igazságosságára. Az elmúlt évszázadok tanulságaiból okulva és a megfelelő következtetések levonásával ez a mű olyan eszköztárat sorakoztat fel előttünk, amelynek segítségével ez a tendencia megfordítható lehetne.
 

Csatolások

  • piketty_thomas__a_toke_a_21._szazadban.rar
    4.2 MB · Olvasás: 504

norcsi77

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Keresem a Rendezvénybiblia című könyvet. Ha valakinek megvan, örülnék, ha megosztaná. Sajnos a mega.co-ról nem tudok letölteni, ezért valamelyik más link lenne jó.
Köszi!
Nóri
 
Csak quotavásárlással lehet letölteni. :-(

Tapasztalataim szerint több lehetőség van.
1. Elkezded letölteni, 5GB-nál megáll, aztán elkezdődik egy visszaszámlálás (nálam csaknem 6 órát számolt vissza), s utána automatikusan folytatódik.
2. Regisztrálsz emailcímmel. Ingyenes. Akkor nincs kvóta.
3. Regisztrálsz emailcímmel. Ingyenes. Letöltöd a kliens-programot. Ingyenes. A kliens-program segítségével töltöd, akkor sincs kvóta.
4. Regisztrálsz emailcímmel. Ingyenes. Nem letöltöd, hanem importálod a saját, ingyenes mega-fiókodba. Ahonnan aztán, ha akarod, később még le is töltheted. Kvóta nélkül.
 

Felhasznalo8

Állandó Tag
Állandó Tag
Kliensprogram is mér kvótát, kiírja, hogy 5 óra múlva folytatható. Sőt mást se lehet letölteni még saját oldalról sem, mert azt várólistára teszi. (Csak a tudás miatt írtam.)
 

kalitka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.

Keresem a Chris Guillebeau: Egy kis mellékes – Az ötlettől a bevételig 27 nap alatt vagy valami hasonlo konyvet.

Elore is koszonom :)
 

Hopehely77

Állandó Tag
Állandó Tag
Kék óceán váltás
vagy
Kék óceán stratégia
megvan valakinek?

Kérésre:
Kék óceán stratégia - A verseny nélküli piaci tér - A verseny nélküli piaci tér
W. Chan Kim Renée Mauborgne
Kék óceán stratégia...borito.JPG

A kék óceán a végtelen lehetőségek szimbóluma. A könyvet olvasva egy stratéga nem tehet mást, mint szüntelenül bólogat: "Hát persze, így kell csinálni. Hiszen ezt próbáljuk mi is!" Akkor hát miért lett ez a könyv a Harvard Kiadó bestsellere? Miért fordítják máris 30 különböző nyelvre? Mi benne a zseniális?
- A módszeresség, a koncepciózus véghezvitele mindannak, amit sokan éreznek, de csak kevesen tudnak készpénzre - profitra - váltani. A kék óceán stratégia szisztematikusan vezet végig azon a csoportos agytornán, melynek eredményeképpen olyan piacokra bukkanhatunk, ahol még nincs senki, ahol még kék az óceán, és nem véreznek el céljaink a költségcsökkentés, illetve az árverseny csapdáiban.
- A multinacionális világ felrázása, rég elfelejtett kisvállalkozói attitűdök, kreativitás és a "mersz" felélesztése.
- És végül talán a legfontosabb: Remek tréning! Csapatépítés felsőfokon!
 

Csatolások

  • W. Chan Kim, Renée Mauborgne - Kék Óceán Stratégia.pdf
    14.8 MB · Olvasás: 823

Hopehely77

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre:
Kék óceán váltás - Hatékony és magabiztos növekedés verseny nélkül
W. Chan Kim - Renée Mauborgne
Kék óceán váltás...borito.JPG

Mik a lehetőségeink, ha túltelített piacon működünk? Miként fejleszthetünk olyan terméket, amellyel teljesen új vevőcsoportokat érünk el? Hogyan győzzük meg csapatunkat a szemléletváltás szükségességéről? A telített, versengésen alapuló iparágakban egyre nehézkesebbé válik a jövőbe mutató innováció, a szervezetek hosszú távú életképessége pedig egyre kérdésesebb. Ezért tanácsos eltávolodnunk a versenytársaktól hemzsegő vörös óceántól, és stratégiánkat a kék óceánra alapozni. Merőben új szemléletmóddal egy teljesen új iparágat is létrehozhatunk, vagy újításainkkal a reménybeli vevők számunkra eddig elérhetetlen csoportjait tehetjük iparágunk fogyasztóivá – de csak akkor, ha csapatunk minden tagja magabiztosan és elkötelezetten a változás mellé áll. W. Chan Kim és Renée Mauborgne, a kék óceán stratégia kidolgozói, az INSEAD nemzetközileg elismert menedzsmentgurui gyakorlatias könyvükben bemutatják, hogyan érdemes belevágni a kék óceán váltásba. Közismert vállalatok, nonprofit szervezetek és állami intézmények köréből vett esettanulmányokkal és példákkal szemléltetik módszerüket, és lépésről lépésre vezetnek végig a folyamaton. Közérthető útmutatásuk alapján szervezetünk egészében elterjeszthetjük az emberséges hozzáálláson alapuló új szemléletmódot, és biztosíthatjuk hosszú távú kreatív működésünket.
 

Csatolások

  • W. Chan Kim - Renée Mauborgne - Kék óceán váltás_konyv.pdf
    2 MB · Olvasás: 654

Hopehely77

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre:
A Virgin-módszer
Richard Branson
Virgin-modszer...borito.JPG

Hangversenyzongora a bankfiókban, szerkesztőség a kriptában, ufók a léghajóban. Vajon e bizarr ötleteken túl mi jelentheti a globális Virgin-cégbirodalom sikerének zálogát? A Virgin-cégcsoport a világ 50 országában van jelen, és több mint ötvenezer alkalmazottja van. Az extrém kalandjairól híres, multimilliárdos Sir Richard Branson anekdotákkal tarkított könyvéből kiderül, mekkora jelentősége van üzleti sikereiben az odafigyelésnek, a nevetésnek és az élethosszig tartó tanulásnak. A vállalatvezető-ikon tőle szokatlan komolysággal hangsúlyozza az ügyfélközpontúság, a munkatársakkal való szoros együtt működés, és a társadalmi szerepvállalás fontosságát. „Küldetésünk egy olyan B terv megalkotása, amely egyszerre szolgálja az emberek, a bolygónk és a profit érdekeit. Az A terv – amelyben a vállalatokat egyedül a nyereségtermelés érdeke vezérli – ma már elfogadhatatlan.” A saját területén úttörőnek számító tagjai többek között a Virgin Megastores, a Virgin Atlantic, a Virgin Mobile, a Virgin Money és a Virgin Train. A zeneipartól a vonat-, légi- és tengeri közlekedési iparon valamint a bankszektoron át a kereskedelmi űrhajózásig a legkülönfélébb ágazatokban nyújt magas szintű szolgáltatásokat. A profittermelés helyett a Virgin Unite a jótékonyságra, a Virgin Startup pedig a fiatal vállalkozók támogatására helyezi a hangsúlyt. Sir Richard Branson tizenhat évesen, diszlexiás és figyelemzavaros kamaszként kimaradt az iskolából, és egy diákmagazint alapított. Később egy lemezküldő vállalkozásból indulva építette fel a ma több mint négyszáz vállalatból álló Virgin-cégbirodalmat. Soha nem rettent vissza a szokatlan kihívásoktól, egyszer még a Coca-Colával is megpróbálta felvenni a versenyt. A márkateremtés nagy mestere: a hírverés érdekében kész motorcsónakkal átkelni az óceánon, vagy körberepülni a világot léghajóval. Elkötelezett a folyamatos tanulás iránt, és minden eszközt megragad a világ jobbá tételére. Két felnőtt gyermekével és feleségével gyakran töltik idejüket saját szigetükön, a paradicsomi Necker-szigeten. „Attól, hogy valaki főnök, még nem lesz vezető.”
 

Csatolások

  • Richard Branson - A Virgin-módszer_konyv.pdf
    1.7 MB · Olvasás: 641

hajababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Pongor-Juhász Attilától keresek könyveket:
Szív alapú marketing
Vevőszerző marketing kulisszatitkok
A siker hullámhosszán
A gazdag marketingesek tudástára
A marketing nem ördögtől való
A profitmaximalizáló vállakozó
A tökéletes marketingterv

Előre is köszönöm.
 

iman sejk

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Kéréssel fordulnák hozzátok, alábbi hanganyagokat keresném. Valaki megosztaná nagyon megköszönném!
Molnár István & Hervát Attila - A 6 alaplépés
Hervát Attila - A felépítés jelentősége az üzletedben
Mátrai Szilárd - Szabadulj ki a mókuskerékből
Marosánne Kerkai Judit - A szerencse
Máté Gábor - Sikerösszetevők 1. Kapcsolatok
Michael Abrahams - Michael Abrahamstől neked
Michael Abrahams - Tisztelet
Nagy Gábor és Anikó - Döntések es következmények
Vágyi Jenő James - Mindent bele
Dr Vass Krisztina - Fogyasztói társadalom
Lengyel Sándor és Böbike - Platina gondolatok
Tonk Emil - Miért MLM?
Illetve Amway-s hanganyagokat. Segítségeteket előre is köszönöm.
 
Oldal tetejére