Már nem kell az államnak a hollóházi porcelán

Eladásra hirdette meg a hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó Holloházi Porcelángyár Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
hollohazi_porcelan.jpg


A cég kikiáltási ára 175 millió forint, és január 14. és 16. között lehet licitálni, az ajánlattevőnek 2020. január 10-ig 43,75 milliós árverési biztosítékot kell utalnia az MNV-nek, ezt követően 400 ezer forintonként lehet emelni a licitet.

A kiírás szerint a vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez.

A pályázónak azt is vállalnia kell, hogy a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó hozzájárulásával adja el, amennyiben nem így tesz, kötbért kell fizetnie.
 
Feltételet szab "a vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát"
Ha nem tetszenek a feltételek, nem kell megvenni (egy márkanév használati jogáról van szó) ... ennyi pénzért egy luxus lakást se lehet venni.
*
Akkor is dühös vagyok. Mindent placcra vágnak, a Párizsi Udvart is, most ezt, a cukorgyárakat, a szerencsi csokoládé gyárat, mindent, de mindent. Hol van az a pénz, feneketlen gyomrú és zsebű döbrögi és nyaloncai tulajdonában, vagyis azok ivadékainak nevén.
:mad:
 
*
Akkor is dühös vagyok. Mindent placcra vágnak....
de azért vettek is sokmindent, egész energiaszektort, bankokat ezek az alapok, a lényegesek ... most 100 millós tételektől szabadulnak meg, említettem ennyiért egy jobb lakást sem lehet kapni Budapesten.
Ha a hollóházi porcelánt kínaiak csinálják annyi baj legyen, a svéd autómárkát a Volvót is megvették.
 
Utoljára módosítva:
Miert vitazol ugy hogy nem olvasol utana amiket allitasz?
én így tudom:
A magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) hirdette meg eladásra a hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó céget, a Hollóházi Porcelángyár Kft -t.
A Hollóházi Hungaricum Nonprofit Kft nem eladó, ettől bérel az előző mindent, eszközöket és ingatlanokat.
 
mert nem találnak hatékony menedzsert
Na ne! Mészáros mindenhez ért...
én így tudom:
A magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) hirdette meg eladásra a hollóházi porcelánt gyártó és forgalmazó céget, a Hollóházi Porcelángyár Kft -t.
A Hollóházi Hungaricum Nonprofit Kft nem eladó, ettől bérel az előző mindent, eszközöket és ingatlanokat.
Magyarul semmi mást nem adnak el csak a márkanevet, de azt sem garantálva. (Áruld a kész termékeinket, de csak addig, amíg nem húzzuk be a kéziféket és nem állunk le a gyártással irányodba, mert van/lett egy jobb értékesítőnk.)
 
"""" de azért vettek is sokmindent, egész energiaszektort, bankokat ezek az alapok, a lényegesek ... most 100 millós tételektől szabadulnak meg, említettem ennyiért egy jobb lakást sem lehet kapni Budapesten.
Ha a hollóházi porcelánt kínaiak csinálják annyi baj legyen, a svéd autómárkát a Volvót is megvették.""""


Aha, megvettek sok mindent... elárulom, hogy ezeket is mind pénztáros lőrinc vette meg... Az E.ON Tiszántúl lőrincé lett, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében mindenki neki fizet az áramért.... a Tigáz fele szintén lölöé... Már a vízért is neki fizetünk, szó szerint, mert a Vivienvíz is lölöé, az összes állami cég tőle veszi az ásványvizet... de nekem a locsolásra használt kutat is be kell jelentenem, nehogy már ingyen vegyem azt az évi 2 m3 vizet...Hogy az állam megvette a Fejlesztési Bankot? inkább ne tette volna... milliárdos, szinte kamatmentes hiteleket osztogatnak a stómanoknak, de ha te felveszel hitelt a vállalkozásodhoz, a gatyád is rámegy....Úgyhogy köszönöm szépen, inkább ne vettek volna semmit, nem véletlenül mondják, hogy az állam a legrosszabb gazda....
 
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem totál cucializmus feelingem van.
"Mindenki lop, de mégsem hiányzik senkinek semmije." Az államnak a legkevésbé.
Mivel én már éltem az "átkosban", azt kell mondjam, nagyon messze van ez a szocializmustól.
Egyrészt ma csak az lop, akinek megengedik, másrészt a létbiztonság is csak annak létezik, akinél eltűrik.
De folytathatnám az oktatással (a funkcionális analfabetizmus mértéke töredéke volt a mainak), egészségüggyel (akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy azért kell rettegni a bekerüléstől, mert az ott kapott fertőzéstől elpatkol az ember)...
 
Bizony, én is éltem az átkosban - már idézőjel közé sem teszem, mert inkább az az átkos, ami most van - és zongorázni lehet a különbséget. Egészségügyben hálistennek kevés tapasztalatom van, de az oktatásról tudnék mesélni.... most 8. osztályos a csemetém, látom, hogy milyen gyalázatosan siralmas a közoktatás... írd és mondd: felső tagozatban egyetlen egyszer sem volt szóbeli feleltetés, nem csak az én gyerekemnek, senkinek!!! Röpdogákat írnak tonnaszámra, emiatt gyakorlatilag nem tudnak élő szóban előadni... csak dadognak és habognak... Amikor kérdeztük az igazgatót, hogy miért van ez, válasz: nincs idő mindenkit feleltetni... ez mindent elmond a tanárok leterheltségéről is...Létbiztonság, az meg mi? Nem egy, nem két ismerősöm van, akit "finoman" megkértek, hogy adja át a vállalkozását, különben.... milyen világot élünk, hogy azért is rettegni kell, hogy holnap talán földön futó leszel? Csak kapkodjuk a fejünket, ami az egyik pillanatban még a tiéd, az a következőben már lölöé, vagy valamegyik strómané. És csodálkoznak, hogy aki teheti, fejvesztve menekül az országból :p
 
de azért vettek is sokmindent, egész energiaszektort, bankokat ezek az alapok, a lényegesek ... most 100 millós tételektől szabadulnak meg, említettem ennyiért egy jobb lakást sem lehet kapni Budapesten.
Ha a hollóházi porcelánt kínaiak csinálják annyi baj legyen, a svéd autómárkát a Volvót is megvették.
*
Láttuk a szerződést? Nem. Akkor és attól még mindent bemesél(het)nek. Mint általában a legnagyobb mesemondó csatorna az MTV 1-es, mint tudjuk. Azt is leadták, milyen bájgúnár vigyorral tetszelgett ott, ahol éles füttykoncertet "adtak a ---tiszteletére---". A füttyöt kitakarították, a bájvigyor maradt. Visszatérve semmilyen szerződést nem láttunk, nem vagyunk többnyire az igazságba avatva, mert mi vagyunk a köz. Ők meg fönt vannak, de mint jól tudjuk, a régi mondások igaznak bizonyulnak, mely szerint fent az ernyőn nincsen kas...
 
Mivel én már éltem az "átkosban", azt kell mondjam, nagyon messze van ez a szocializmustól.
Egyrészt ma csak az lop, akinek megengedik,
én is csak és kizárólag a lopásra értettem. Lop az mindegyik, amelyik hozzáfér az állami vagyonhoz.
Betegség esetén tiéd a döntés: Angliába utazol, akkor ott jó eséllyel magyar orvos kezel, vagy Vietnámba magyar kórházba.
 
Magyarul költsél rá fejlesztéseket vigyél végig. Ha ezzel megvagy szólj és az állam privatizálja hisz ennek magyar tulajdonban kell lenni!!!!
És így tovább ....
Na-ja KFT tagja minden a honban, amikor veszed ettől még az egyetemes emberiségé minden, fityisz is tudja, ha vakarja?
 
Nem egy, nem két ismerősöm van, akit
"finoman" megkértek, hogy adja át a vállalkozását, különben....
ez egyaltalan nem mostani talalmany
ezt a fidesz boszen gyakorolta mar az elso regnalasakor is
ambar akkor meg a nagyobb es nagy penzt hozo vallalkozasokra tettek a kezuket ily mod
kedves baratom sohasem hitte ,hogy ot is elerik elertek
de okos volt ? eladta az olaszoknak a ceget mielott a fidesz ratette volna kezet
azota bujkalo eletmodot folytat --- es a vilag kicsi
 
Mostanság ez úgy megy, hogy magánkézbe kerül (nemám akárkiébe), osztalékot vesznek ki bőven, majd csődközelben az állam visszavásárolja.
Az adófizetők meg néznek ki furcsán a fejükből.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,220
Tagok
615,636
Legújabb tagunk
Zsuzska1980
Oldal tetejére