Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljétek kaptunk a tankertől egy olyan űrlapot, amin az otthoni munkavégzésem kockázatfelmérése történik. Itt van a kérdőív , ahol megkérdezik, hogy szoktam -e takarítani illetve van -e mellékhelyiség?
Azon gondolkoztam, hogy ne adj isten baleset ér mostanság itthon , az minek fog számítani? Munkahelyi vagy privát? Most ez a legfontosabb KLIK-nek?
Jogilag jogos a kérdés, hogy milyen keretek között lehet megfogalmazni a "munkahelyi baleset" tényszerűségét.
Másik kérdés a távmunka kérdése.
"Melyek a távmunkavégzés legfontosabb szabályai?
Ha a munkavégzés jellemzői megfelelnek ezeknek a sajátosságoknak, akkor a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben megállapodhatnak a távmunkavégzés keretében történő foglalkoztatásban.
Hol végezheti a távmunkát a dolgozó?
Lényeges szabály, hogy bármelyik megoldást is választják a felek, a távmunkavégzés csak a munkáltató által munkavédelmi szempontból előzetesen megfelelőnek minősített munkahelyen folytatható. A távmunkavégzés tehát nem jelenti azt, hogy a munkavállaló mindig szabadon választhatja meg, hogy az adott pillanatban hol, akár egy kávézóban, gyorsétteremben végzi a munkát.
Kinek az eszközével végezhető a távmunka?
Csakúgy, mint a munkavégzési hely esetében, ha a munkavégzési eszközök nem a munkáltató rendelkezése alatt állnak, a munkaeszközök vonatkozásában is előzetes vizsgálati és minősítési kötelezettsége van a munkáltatónak, amely vizsgálat eredményeképpen dönt a munkavállaló saját eszközei használatának engedélyezéséről.
Milyen költségtérítésre jogosult a távmunkát végző?
Az ilyen és ehhez hasonló esetekre tekintettel a felek megállapodhatnak abban, hogy a munkáltató megtéríti a munkavállalónak a munkavégzésével felmerülő igazolt költségeit. A költségtérítésben, elszámolásának és megfizetésének szabályaiban a felek a munkaszerződésben állapodhatnak meg."
https://kamaraonline.hu/szakerto-valaszol/melyek-a-tavmunkavegzes-legfontosabb-szabalyai/
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljétek kaptunk a tankertől egy olyan űrlapot, amin az otthoni munkavégzésem kockázatfelmérése történik. Itt van a kérdőív , ahol megkérdezik, hogy szoktam -e takarítani illetve van -e mellékhelyiség?
Azon gondolkoztam, hogy ne adj isten baleset ér mostanság itthon , az minek fog számítani? Munkahelyi vagy privát? Most ez a legfontosabb KLIK-nek?
Szia! Én néhány helyre - jelet írtam volna.... Szerinted elolvassák? Kijön valaki kitakarítani? Ergonomikus széket vesz???? Csak kíváncsi vagyok mit tesznek...
 

Somi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a lelkes hozzászólásokat és tanácsokat, természetesen előírták mindenkinek, hogy mi legyen a válasz. A férjem azt mondta, hogy vajon miért nem jeleztem a tűzoltókészülék meglétét, felhozza nekem az autó csomagtartójából.
Verőce , most éppen takarítónői szerepben vagyok, kitakarítom a munkaterületemet és az előírt mellékhelyiséget.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a lelkes hozzászólásokat és tanácsokat, természetesen előírták mindenkinek, hogy mi legyen a válasz. A férjem azt mondta, hogy vajon miért nem jeleztem a tűzoltókészülék meglétét, felhozza nekem az autó csomagtartójából.
Verőce , most éppen takarítónői szerepben vagyok, kitakarítom a munkaterületemet és az előírt mellékhelyiséget.
A biztonság kedvéért készíts a porszívó közelébe néhány tankönyvet, mert ha BAJ fejtegetését nézzük, akkor úgy már munkahelyi baleset lesz (Isten őrizz a balesettől!)
 

Privatgabi55

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tagok,
Állatorvosi egyetemi felvételihez keresek magántanárt bioszból a gyerekemnek, aki jelenleg 11.es és a biosz tanára nem tart fakton konzultálór órát, a gyerekem pedig nem bírja egyedül a tananyagot feldolgozni.
Tudtok valakit komolyan ajánlani home officeos működésre és ha ez elmúlt akkor normál munkamenetre is?
Nagyon köszönöm szépen!
g.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Dolgozik az OH: a május 5-i eljárásom portfólióját felrakták az értékelő felületre....
Szeretem, hogy pozitívan gondolkodnak.... de most inkább "a szódás lovának" érzem magam...:(
És vajon a koronavírussal egyeztették ezt, vagy megint mehet kárba a munkám...?:dr_123:
Bocsika, de kivagyok: a Centrum moodle felülete összeomlott :dr_64::mad:és nem tudok dolgozni: ma indul(t), és a Centrum összes tanárát-diákját ráeresztették, mert 8-12:30-ig online kell(ene) lenni, mert így igazolható, hogy valóban órát tartunk - bár ez eddig sem ment úgy, ahogy ezt odafönt elképzelték, mert én más módszertan szerint dolgozom, más tevékenységeket csináltatok a diákokkal...:laz:
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A Kréta kérdőívének a használatához útmutató: Bp., 2020. március 27. Miután a pedagógusok máshol mindent összeraktak, s ott használják, így nem fordulhat elő, hogy a szent agytrösztök rendszere (lehet, hogy ezt lehetne rövidebben írni) nem működik. Ügyes.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
@anett5, csak nem az történt, hogy a Centrum fölébredt, s 2 héttel azután, hogy minden tanár, minden tantárgyra, minden iskolában kialakította a saját metódusát, előjött egy mostantól kötelezővel...? Csak mert ez annyira Itm-es és Centrumos lenne...
NEEEEEEEEEEEEMMMMM, Kedves Kros!
Már március 17-én jelezték az értekezleten, hogy a Centrum a moodle-t választotta oktatási platformként, de 2 hét kell ahhoz, hogy a felületet elkészítsék...
Én szívesen dolgozom a moodle-ben, de az "égiek" nem akarják...
Egy kedves szót nem kaptunk még, csak azt, hogy a moodle-n keresztül fogják ellenőrizni, hogy valóban tartunk órákat az órarend szerint...
Szóval hozzá(nem)értés a köbön...
A KLIK-es sulimból minden hét végén jön valakitől olyan levél, hogy köszönik az embertpróbáló munkánkat, hogy tudják, nem a minimumot dolgozzuk le...
Jönnek a google drive-s giga táblázatok, ahol minden gondunkat téma szerint jelezhetjük: melyik gyereket nem érjük el tantárgyanként, mit teszünk, ofő mit tesz, igh mit tesz... Kinek kell laptop - és magáncégek felajánlásából biztosítják, kinek milyen eszköz kell a kézműipari gyakorlathoz otthonra (szobrász, keramikus, üvegműves, festő stb), mert megszervezik, az élő órához van felajánlott white board = kirakod rá a digitális munkát ( pl egy diák festményének félkész fotója) és mutatod+magyarázod mit csináljon és hogyan a gyerek ...
 

Somi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk még mindig a kockázatelemzéssel foglalkoznak , valahogy eltünnek a visszaküldött küldemények. Igen , én is oylan optimista lettem, reggel, amikor megláttam a májusi eljárás portfólióját. Valamit már tudnak a jövőről? Félek, hogy megint félbehagyom, mint a március véginél.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szerintem a rendszer automatikusan küldözgeti a dolgokat. Ha a karácsony időpontját nem tudták előre, akkor a koronavírus következményeivel sem tudnak még mit kezdeni. Azért, akiknek a március 16. és 20. közti munkahétre volt, azaz lett volna eljárásuk, ...
 

t.s.

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, bennem is felmerült egy olyan kérdés, hogy elvárható-e a pedagógustól, hogy heteken, akár hónapokon keresztül használja gépén, laptopját, reggeltől éjszakáig,.... nálam gyakorlatilag 12-13 órán át bekapcsolva a gép, 6 különböző szintű osztály/csoport, 5 különböző tankönyv , 3 tantárgy...., amit kell tanítani. Én is és a családom is teljesen kiakadt a Marozsán nyilatkozat kapcsán! Nagyon kíváncsi vagyok, ti hány órát dolgoztok átlagban egy nap során?
Csináljunk már egy ilyen "közvéleménykutatást", hátha valaki , egy illetékes) elolvassa , és elgondolkodik azon, hogy mennyit kell dolgoznunk...Írjatok minél többen.
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első napok: 13 péntek est bejelentés után éjjel kb. 0 óra 30-ig kutakodás a neten, hogy hogyan, milyen platformon fogjuk tudni megvalósítani. 14-én és 15 én kb 8-23 óráig kis evés és wc szünetekkel ugyanez azzal a szemponttal, hogy sni (tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekeknél hh és hhh családokban mia az, ami elérhető, viszonylag könnyen elsajátítható a használata tanulói/szülői oldalon, legkevésbé megterelő. 15-én prezi készítése a javaslatokkal a kollégák számára. 16-a intézményi értekezlet, brainstorming, hiszen a kollégák is ugyanezt csinálták a hétvégén, sok javaslat, ötlet alapján kirajzolódott: megpróbáljuk classroommal, telefonos segítséggel. Elsó hét munkaideje minden nap 8- 23 óráig (és akkor túlzás nincs benne!!!!) Osztályok létrehozása, tanulók elérése, szülők és tanulók megtanítása gmail-es e-mail fiók létrehozására, a classroomba való belépésre, onnan anyagok letöltésére, feltöltésére (ez még most is tart...) Anyagok összeállítása, amelyek otthon kis segítséggel, vagy segítség nélkül használhatók. Az asszisztensek munkavégzése: telefonos hangos olvasásá gyakorlás, tananyag elmagyarázás, stb. Közben kiderült, hol nincs eszköz, oda önkormányzatok, családsegítők szervezésével a tanulnivaló eljuttatása kölcsöngéppel, esetleg kinyomtatva. Családok jelzése során az eslő héten derült ki, hogy az ingyenétkező gyerekek a lakóhelyükön nem minden esetben kapják meg az ingyenes étkezést, ennek intézése önkormányzatok, főzőkonyhák, családsegítők bevonásával. Második hét: éreztük, hogy ezt ezzel az intenzitással nem tudjuk huzamosabb ideig csinálni: napirend kialakítása és betartatása a családokban: 8-15-ig kontaktálás, tanulás, délután a pedagógusok békén hagyása volt a kérés, ennek betartatása nagyon nehéz, még mindig vannak esti mesengerek, telefonok, stb, de alakulunk, így a második hét ,munkaideje: 8- 20 óráig kb, és ebben benne van a tanítás, javítás, kontaktusok, új anyag összeállítása, egyéb teendők. Harmadik hét: ugyanez eddig, mint a második, plusz az utazó gyp. szolgáltatás visszaállítása hasonló erőfeszítésekkel és azzal, hogy ott az integráló sulik platformjaihoz való alkalmazkodással.
Akinek van kedve adja számolja ki, de szerintem napi 10-12 óra még most is. Nekünk nincs időnk a NAT-ra, a gyerekekre és a családokra kell most az időnk.nem is tudom, hogy a tanakos, értakos kerettantervek fent vannak-e már, mert annyira nem azzal foglalkozom, hogy eszembe se jutott megnézni ebben az időszakban.....
Ennyi, aki nem hiszi, járjon utána.
Az én családom és a kollégáim látják. Igazából nem számoljuk az időt, ez most nem annak az ideje, de hogy egy felelős vezető ilyen kijelentést tegyen ebben a helyzetben az sok mindent elárul.... :(
Kitartást és jó egészséget mindenikek!
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az érettségin agyalnak, de még nem tartják időszerűnek a kérdés jogszabályi megválaszolását. Ami kb. igaz is.
Abba gondoltam bele, hogy mindegyik megoldás valahogy más eredményt fog adni.
Saját fiamra gondolok: gimnáziumában el nem ismerték, eredményei és jegyei alapján legfeljebb 3-as osztályzatokat kapott volna.
A központi és emelt érettségit írta meg, annak pontjait duplázta, s azzal került be az ELTÉ-re. A jegyek alapján TESCO-árufeltöltő lenne.
Személy szerint annak örülnék, sőr, azt tartanám elfogadhatónak, ha több (legalább 2) választható megoldás lenne.
 

Somi62

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első napok: 13 péntek est bejelentés után éjjel kb. 0 óra 30-ig kutakodás a neten, hogy hogyan, milyen platformon fogjuk tudni megvalósítani. 14-én és 15 én kb 8-23 óráig kis evés és wc szünetekkel ugyanez azzal a szemponttal, hogy sni (tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekeknél hh és hhh családokban mia az, ami elérhető, viszonylag könnyen elsajátítható a használata tanulói/szülői oldalon, legkevésbé megterelő. 15-én prezi készítése a javaslatokkal a kollégák számára. 16-a intézményi értekezlet, brainstorming, hiszen a kollégák is ugyanezt csinálták a hétvégén, sok javaslat, ötlet alapján kirajzolódott: megpróbáljuk classroommal, telefonos segítséggel. Elsó hét munkaideje minden nap 8- 23 óráig (és akkor túlzás nincs benne!!!!) Osztályok létrehozása, tanulók elérése, szülők és tanulók megtanítása gmail-es e-mail fiók létrehozására, a classroomba való belépésre, onnan anyagok letöltésére, feltöltésére (ez még most is tart...) Anyagok összeállítása, amelyek otthon kis segítséggel, vagy segítség nélkül használhatók. Az asszisztensek munkavégzése: telefonos hangos olvasásá gyakorlás, tananyag elmagyarázás, stb. Közben kiderült, hol nincs eszköz, oda önkormányzatok, családsegítők szervezésével a tanulnivaló eljuttatása kölcsöngéppel, esetleg kinyomtatva. Családok jelzése során az eslő héten derült ki, hogy az ingyenétkező gyerekek a lakóhelyükön nem minden esetben kapják meg az ingyenes étkezést, ennek intézése önkormányzatok, főzőkonyhák, családsegítők bevonásával. Második hét: éreztük, hogy ezt ezzel az intenzitással nem tudjuk huzamosabb ideig csinálni: napirend kialakítása és betartatása a családokban: 8-15-ig kontaktálás, tanulás, délután a pedagógusok békén hagyása volt a kérés, ennek betartatása nagyon nehéz, még mindig vannak esti mesengerek, telefonok, stb, de alakulunk, így a második hét ,munkaideje: 8- 20 óráig kb, és ebben benne van a tanítás, javítás, kontaktusok, új anyag összeállítása, egyéb teendők. Harmadik hét: ugyanez eddig, mint a második, plusz az utazó gyp. szolgáltatás visszaállítása hasonló erőfeszítésekkel és azzal, hogy ott az integráló sulik platformjaihoz való alkalmazkodással.
Akinek van kedve adja számolja ki, de szerintem napi 10-12 óra még most is. Nekünk nincs időnk a NAT-ra, a gyerekekre és a családokra kell most az időnk.nem is tudom, hogy a tanakos, értakos kerettantervek fent vannak-e már, mert annyira nem azzal foglalkozom, hogy eszembe se jutott megnézni ebben az időszakban.....
Ennyi, aki nem hiszi, járjon utána.
Az én családom és a kollégáim látják. Igazából nem számoljuk az időt, ez most nem annak az ideje, de hogy egy felelős vezető ilyen kijelentést tegyen ebben a helyzetben az sok mindent elárul.... :(
Kitartást és jó egészséget mindenikek!
Lehet, hogy az lényeg , hogy ne legyen energiád a NAT-tal foglalkozni. The same, mondja az angol a nálam is hasonló helyzetre . Ennyi önállóan tanulni nem tudó gyereket még nem látott a világ, no nem az értelmileg akadályozottra gondolok, hanem az utazómban lévő 4 érettségire készülőre. Ott ácsorognak a nekem a Facen ,nem tudom elkezdeni a tanártól kapott feladatot felkiáltással . vajon mi lesz az érettségin ,a Facen írjam meg helyette? Mert most azt csinálom a személyes kapcsolat hiányában.
 
Oldal tetejére