Hangoskönyvet szeretőknek: leírhatod, véleményezheted, mit és kit hallgattál

Ki a jobb Hangoskönyv előadó, az alábbi nem amatőrök közül?

  • Schnell Ádám

    Szavazat: 7 10.0%
  • Benkő Péter

    Szavazat: 6 8.6%
  • Rudolf Péter

    Szavazat: 30 42.9%
  • Bodor Tibor

    Szavazat: 13 18.6%
  • Széles Tamás

    Szavazat: 6 8.6%
  • Kern András

    Szavazat: 16 22.9%
  • Kútvölgyi Erzsébet

    Szavazat: 11 15.7%
  • Molnár Piroska

    Szavazat: 13 18.6%
  • Galambos Péter

    Szavazat: 11 15.7%
  • Ifjú György

    Szavazat: 6 8.6%

  • Összes szavazó
    70
  • Szavazás lezárva .
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

medvegy

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó lapozzunk. Nem haragszom semmiért. Sziporka, szertelen és fenekén megülni nem tudó (is)vagyok. Válallom.
Te egy Gyöngyhangú Buggybuggy Süsü vagy, nagy lebegő fülekkel szaladgálva lepkéket kergetni. Néha elkurjantod magad és olyankor vigyorogva gyűlnek a Népek, hogy hallgassák a csodát, amit sugárzol. Ám akkor sutty - leülsz és szöszmötölni kezdesz valamit, azután meg egyszercsak felugrálsz, ha egy még lepkébbet látsz, amit megint lehet kergetni. De - ezt viszont örömmel és vállalva! :D :D :D

Ja - és nem kis részben épp emiatt vagy az általam valaha hallott legjobb női felolvasók egyike, akinek meg toll a fülébe, mert miaz, hogy karcos, mert én itt megmedvültem és dörmögök, de te ilyet akkor se nemtudsz, ha szándékosan belegebedezel, mert nem ez a dolgod és mert csak :D :D :D

Evila például szintén remek felolvasó, rengeteget fejlődött és szép anyagai vannak - ám ő másféle területen, másként, mással, más témákon dolgozik. Ő is elég keveset ad ki mostanában, de bizton lesz új anyaga neki is.

Nade meg te... nyifnyaf. Ááá... méghogy fizetnék is, botfülő bagázs, meg minek az, kész öncélú öncélozgatás... Ahhát! Eddig is az volt - de mégis örömet adott neked is, másoknak is. Amit te választasz - az hozzád illő. Amiben jól érzed magad - az a tiéd, az te vagy. Ha pedig megosztod másokkal is, örömet hintesz magad köré, mert jól esik hallgatni, ahogy mesélsz, vagy játszol, vagy Nagy Komolyan Eldömdödöm :)

Úgyhogy - én tényleg hosszú ideje egyszerűen elégedetlen vagyok a hangommal, meg sok egyébbel. Sokszor futottam neki pár dolognak, aminek általában az lett a vége, hogy vágtam a földhöz, hátmégmitnem, na nem öcsém, ezt nem szabadítjuk a Népek fülébe! Erőst közeleg az ideje, hogy ez megváltozzon, lévén gyün a Tavasz, Medvegy mászik elő a barlangból.

ŐSüsüséged is kegyeskedhetne ismét némi lepkét lelni maga körül, mert zenei felhangok hiányoznak a csicsergő kínálatból. Ja - csend eddig sem volt, ezután se lesz, eddig is megoldottad, ezután is meg tudnád - nekem ne magyarázz, nem kifogás. :)
 

medvegy

Állandó Tag
Állandó Tag
Most teddyted-nek ajánlok valamit
Köszönöm tornando, //oppardon, decisio// - rajta vagyok jelenleg is.

Cserébe én is mutatok neked valamit. Mindössze azért, mert sok szó esett arról korábban, hogy narrált szöveg és leírások és kinek fekszik, kinek nem. Bevallom - én se szeretem a párbeszéd nélküli végtelen ecsetelgetést. Ám - ha az van, hát az van. Bár az eszmecsere főleg a szépirodalmi művekre értelmezhető, van pár más tipusú anyag is, ahol egészen egyszerűen - nincs más. oppsz. Most jut eszembe, hogy ezt te valamikor hallottad is már... sebaj. Elég sok hasonló van tervben mostanság. :)



Bár... azért mutatok ilyesmiből egy másfélét is neked. Lévén Móricz, tekintsük esszének.
Ez meg ilyen. Sokfélét lehet, sokféleképpen. Ízlés és kedv kérdése :)

 

deciso

Kitiltott (BANned)
Most jut eszembe, hogy ezt te valamikor hallottad is már..
igen halottam meghallgattam.Akkor is az volt a nehezen emészthető hogy nem úgy történelmi mint a Ken Follett könyvek.
Amiből a Katedrális 2 könyv a legtörténelmibb.
De nagyon jó volt nekem,igen nekem, a Ken Follett - Egy férfi Szentpétervárról.
Miért?
Mert olyat mutatott be amit más nem.
Az anarchistákat.
Az Orosz emigráció Angliában.
Mert bemutatja az Angol úri társadalmat, a politika csinálókat az I. Vh. háttér alkujait.
Bemutatja miképpen dobálódznak kis népekkel.
Ez Ken Follett a pontos, a történelmi és olvasmányos.
5cb5ed7d240000df01044a54.jpeg
 

medvegy

Állandó Tag
Állandó Tag
igen halottam meghallgattam.Akkor is az volt a nehezen emészthető hogy nem úgy történelmi mint a Ken Follett könyvek.
Amiből a Katedrális 2 könyv a legtörténelmibb.
De nagyon jó volt nekem,igen nekem, a Ken Follett - Egy férfi Szentpétervárról.
Miért?
Mert olyat mutatott be amit más nem.
.....
Ez Ken Follett a pontos, a történelmi és olvasmányos.....
Te tornando.... Már akkor is jeleztem - Ken Follet egy író. Igen jó író, igen lelkiismeretes, de író. A pontos, történelmi és olvasmányos, ami neked igen jó - az egy szórakoztató regény.

Professzor doktor Zimányi Vera viszont nemzetközileg elismert történész asszony. Amit ő írt - nem regény, annál ezerszer több, megalapozottabb és értékesebb. Bár nem amolyan jó kis olvasmányos, de ha már ott tartunk - az valóban pontos, valóban történelmi és hiteles, ráadásul lebilincselően érdekes. Mondjuk arról nem tehet, hogy nem az orosz anarchisták tengericsatáztak a török flottával... :D

...ÉS még olvasmányos IS mellesleg :D A kettő közül a Lepanto a valódi történelmi ismeretterjesztő munka, Ken Follet egy szerethető fickó lelkiismeretes utánajárással készült regénnyel. Van kis különbség, ha már így előhoztad. Én nem ok nélkül választottam a pontos és hiteles munkát a szórakoztató irodalom helyett ebben az esetben.

Na, málzágen... és képzeld, én meg épp egy halom hasonló ilyesmin dolgozgatok mellesleg szép csendesen. Igaz, máson is. De azért remélem, majd rászánod magad arra is, hogy belehallgass, bár az még szörnyűbben emészthető lesz ezek szerint számodra :D
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Emmeline_Pankhurst-96807850.jpg
Mrs. Emmeline Pankhurst
Emmeline már 14 éves korában részt vett a nők választójogát támogató gyűléseken. 1873 és 1879 között Párizsban tanult bentlakásos leányiskolában. Hazatérése után férjhez ment a nála 24 évvel idősebb Richard Pankhurst szocialista ügyvédhez, aki szintén kiállt a nők választójogáért. Emmeline öt gyermeket nevelt, támogatta férje politikai karrierjét és részt vett a választójogi harcban.


Mondjuk arról nem tehet, hogy nem az orosz anarchisták tengericsatáztak a török flottával...
Ha ezt a mondvacsinált beleerőltetett, dolgot értelmessé teszi valaki akkor az tud fából vaskarikát

A Férfi Szentpétervárról jött Londonba… hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

Egy olvasó beszél:
Most nagy izgalommal vártam, hogy olvashassam ezt a könyvet. Sajnos nem volt annyira lendületes, mint vártam, lassan is haladtam vele. Az első harmada kifejezetten untatott. Tetszett a történelmi háttér: az első világháború előtti készülődés, a háttérben folyó titkos tárgyalások, megállapodások, Churchill valamint a nők jogaiért harcoló Mrs. Pankhurst megjelenése, az angol arisztokrácia mindennapjainak leírása. Jó volt a karakterek ábrázolása, a szereplők motivációja. Follett azt is elérte nálam, hogy a kezdetben gyűlölt orgyilkost megkedveljem. Hiába no, nem minden fehér vagy fekete, jó vagy rossz. A végével egy picit összetörte a szívemet. Sebaj, keresek rá gyógyírt!

Másik olvasó:
Ez a könyve valahogy különösen keserű volt. Follett a legtöbb írásában igyekszik megmutatni a másik oldalt is és nem csupán fekete-fehérnek ábrázolni a dolgokat. És ebben az esetben is nehéz nem drukkolni az anarchista főszereplőnknek, s pontosan meg lehet érteni az ő álláspontját is. Különböző világnézetek feszülnek egymásnak egy forrongó, változó világban: az I. világháború küszöbén. Szüfrazsettek, kommunisták, arisztokraták, munkások, a társadalmi hierarchia omladozik, az európai hatalmi egyensúly botladozik. És valahogy nagyon szörnyű látni, olvasni, hogy a hatalom mindenekfelett áll, nem számít, hogy ezzel háborúba sodródunk és milliók halnak majd meg. Hiába halnak meg.!

Az értékesebbről:
Ki dönti el melyik munka értékesebb? Aki többet tanult? Aki mocskosabb munkát végez? Cseréljetek egy napra.
Elmentek agya-szakadtba:
1 egészséges Afrikai értékesebb, mint 1 beteg európai.
upload_2020-3-10_14-10-42.png
Amikor egy diák megkérdezte tőle, hogy mi alapján dönti el a rabbi, hogy ki az értékesebb, akkor a rabbi azt válaszolta: „én egyszerűen tudom, hogy az én érdemeim nagyobbak, mint az övék.”
 
Utoljára módosítva:

deciso

Kitiltott (BANned)
Mark Twain - Tom Sawyer kalandjai
Aminek előadója tévesen van írva: Andrea helyett Kalmár Zsuzsa az előadó
A Kalmár Zsuzsa szabadkai színésznő .Ki Egerben is évekig játszott
A női előadókról mondott véleményemből Ő kilóg.Nagyon természetes játékú.
A két fiú szereplős művet Tom és Huckleberry Finn .Olyan jól csinálja.Hogy elismerésem
KZS03.jpg
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Történelem és az tanítottak viszonya:

Szeretnénk általános műveltséget adni, hisz a középfokú érettségi feladata alapvetően mindig is ez volt. De az érettségi követelmények jelenleg ezt megakadályozzák. Hiába „csökkentették” vagy „zanzásították” a tananyagot az egyik végén (miközben tanulhatatlanná tették a heti 2 órában), ha közben a 12. évfolyamon újabb követelmények kerültek be (elég itt utalni a társadalmi, a munkaügyi, a pénzügyi és az állampolgári ismeretekre, ráadásul ezek egy része nem is tartozik a történelemtanárok kompetenciájába). Elegáns tollvonásokkal kihúztak a középszintű érettségi követelményeiből egyes tananyagokat, amelyek indokoltsága legalábbis kérdéses (pl. az Egyesült Államok alkotmánya, ami a modern alkotmányok alapja vagy a napóleoni Európa, amely az egész 19-20. század történelmét befolyásolta). Ugyanakkor a történelemtanár nem hagyhat csak úgy el fogalmakat, témákat a négy év során, amikor az érettségi írásbeli feladatsorban megjelenhetnek ezek a témakörök. Tudniuk kell-e egyáltalán diákjainknak a jogilag egységes jobbágyság megszületésének állomásait, a bányabér, a kapuadó vagy a harmincadvám fogalmát, esetleg a tizenöt éves háború során elfoglalt végvárakat?

Az érettségivel az általános műveltséget akarjuk-e biztosítani vagy mindenkit az egyetemre készítünk fel? A történelemoktatásnak olyan múltismeretet lenne célja közvetíteni, ami nem (elsősorban) az akadémikus vagy a történészi pályára készít fel, hanem törekszik a történelmi korszakok különbségeit és a változások mikéntjeit megragadni. Ugyanakkor a tantárgy mintegy „időgépszerűen” tudja visszajuttatni a tanulókat egyes történelmi korokba, hogy az alapokat megtanulják ahhoz, hogy későbbi életük során „színes” tablószerűen fel tudják idézni egy-egy történelmi korszak főbb jellemzőit, korképét, hangulatát. Generációk nőhetnek fel úgy a jelenlegi tananyag el(nem)sajátítása után, hogy számukra az 1848-as és az 1956-os forradalom között semmiféle különbséget nem tudnak tenni, és teljes meggyőződéssel állítják, hogy „Petőfi tüntetését az orosz tankok leverték”, ahogyan ezt nem egy alkalommal olvashattam érettségi dolgozatokban.

Ahogy Engel Pál 1995-ben fogalmazott:

„Ha létezik olyan tárgy, amit érdekesen lehet tanítani, a történelem biztosan ilyen.
Ez azonban az oktatásban nem nyilvánul meg.
Ez a tantárgy bizony unalmas. Sőt, nagyon unalmas…
A megannyi érdekes, illetve fontos ismeret helyett mit találunk a tankönyveinkben? Sivár szóözönt olyasmiről, ami nagyrészt mellőzhető volna. […] Az aztán, hogy ezek a könyvek még szórakoztatóak is legyenek, már olyan fényűzés, amit az ember nem is mer kívánni.”

Igen. Ha van tantárgy, ami szórakoztató, egyben borzongató és izgalmas is lehet, akkor az a történelem. Csakhogy a bonyolult múltat megpróbáljuk egyszerű magyarázatokba gyömöszölni, amitől az egész egyszerre hamissá válik és elszürkül. A korszakok általános gazdaság- és társadalomtörténeti jellemzőivel elvész az ember, a személyiség, a történet, a fordulat, a változás átérezhetősége. Hol vannak a történelem sorsfordító drámái, hol van Richelieu bíboros, amint La Rochelle ostrománál ellenőrzi a védműveket; hol Zrínyi Miklós, ahogy az eszéki híd lángolását szemléli vagy a pillanat, ahogy Hannibál megfáradt katonái megpillantják a Pó-síkság hatalmas völgyét leérve az Alpokból? Sehol. A tankönyvben semmiképpen sem, a tanár személyiségétől függ, hogy meg tudja-e jeleníteni ilyen „forgatókönyvszerűen” a történelmet.

Pár éve úgy hittük, a Harry Pottert és egyéb népszerű ifjúsági irodalmat olvasó diákok számára átírhatóak a tankönyvek is érdekesebbé. Azóta kiderült, hogy a szakgimnáziumok diákjai egyáltalán nem olvasnak. Semmit. Soha nem is olvastak. Ezért szókincsük és vele együtt a világról alkotott képük is meglehetősen egyszerű. Ami a tankönyvben nem érthető, magasabb nyelvi szinten, komplexebben van megfogalmazva, annak a szóbeli ismételgetése, sulykolása sem vezethet eredményre: a tanulók számára marad a szellemileg megemésztetlen szöveg bemagolása, értelmezhetetlensége.

Persze nem segít az sem, ha az érettségin elvárás Mátyás király bevételeinek ismertetése vagy éppen a Mária Terézia-féle kettős vámrendszer bemutatása. Ezekkel az ismeretekkel ugyanis az a baj, hogy nem nyújtanak általános képet sem a Mátyás-kori Magyarországról, sem arról, hogy Mátyás drasztikus adóemelései miatt meglehetősen negatívan megítélt uralkodó volt. A példánál maradva, a felvilágosult abszolutizmus idején Mária Teréziának sokkal érdekesebb, a cigányok életmódját szabályozó rendelete is volt, amiről szó sincs, pedig számos szállal kapcsolódik napjainkhoz. Iskolánkban sokáig komoly feszültség volt egy-egy osztályon belül a cigány és nem cigány tanulók között, de amikor egy órán ezt a témát (és a rendeletet) elemeztünk, nagyon sok előítélet forrását is megtalálták a tanulók. Értelmezni tudták, mi volt a „felvilágosult” rész a rendeletben (pl. ne egyenek döghúst), és mi volt az „abszolutista” rész (magyar családoknak kell adni a cigányok gyermekeit, hogy felneveljék). Úgy általánosságban is teljesen elhibázottnak tartom, hogy az érettségin a politikatörténet, a gazdaság története mellett az életmódtörténet sokkal kisebb arányban szerepel, a forráselemzések pedig inkább szövegértési feladatok, amelyek a szakgimnáziumi tanulók esetében nagy gondot okoznak, mivel a feladatokban megfogalmazott, összetett mondatokat sem tudják értelmezni, komplex tesztfeladatokat megoldani (pl. többelemű választás, egy plusz nem szükséges elemmel).

Motiváció

Mit tegyünk, ha unalmas? Mert lehet szórakoztató is. Akkor legyen szórakoztató! Saját tapasztalat alapján az egyik megoldás a játékfilmek bevonása a tanulási folyamatba. Nemcsak alkalomszerűen, egy-egy „vetítés” erejéig, ennél jóval többre van szükség. A témákhoz (alapos munkával) összeállítható egy adattár, amelyben a filmek 5-15 perces részleteivel nemcsak a megfelelő korképet, de a társadalmi–gazdasági folyamatokat, a döntéseket és a döntések mögött meghúzódó dilemmákat, a történelmi személyiségek tulajdonságait is megfigyelhetjük. A filmeket fenntartással kezelő, főleg a gimnáziumban tanító történelemtanárok véleményével szemben (tisztelet a kivételnek) a szakgimnáziumokban igazi motiváció lehet olyan hatásos, megdöbbentő, feszültséget fokozó vagy éppen humoros, plasztikus, naturális jelenetek vizuális befogadása a megfelelő dialógusok mellett (kiemelhetőek olyan filmek, ahol eredeti szövegek hangzanak el, pl. a vikingek első támadása az angol Lindisfarne kolostor ellen a krónika szövegével).

A szakértelemmel kiválasztott részletek feldolgozása számtalan írott, online receptív feladat és néhány produktív, kreatív alkotás segítségével történhet. Az utóbbi időben már a „dolgozatok” alkalmával is a megtekintett filmrészletek vizuális „mellékelésével” teszem fel a kérdéseket vagy adok szöveget, forrást (a kivetítőn 3-4 részlet, 2-3 filmből, hangsáv nélkül, ezekhez papíralapú tesztet kell kitölteni, lényegében mozgóképes dolgozat). Számomra nagy megelégedés volt, hogy a diákok, akik végigásítozták az órákat, az okostelefonjukba temetkeztek vagy sokszor tudomást sem vettek a világról, szájtátva figyelték a filmek eseményeit. Ne felejtsük el, nem véres harctéri összecsapásokról van szó, hanem „ütős” jelenetekről. Nos, ezek a diákok még a csöngetés után sem mentek ki a teremből, hanem a szünetben szerették volna tovább nézni a filmeket. Sokkal több összefüggésre tudtunk a filmek használatával rávilágítani, sokkal közelebb érezték a gyerekek magukhoz a karaktereket, a nyelvezetet, az ok-okozati összefüggések feltárását.
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Egy új régi Hangoskönyvet hallgattam.
Részben azért mert már rá volt töltve a lejátszóra.(előkészítve)
De már nagy kedvencemet a Katedrálist többszörösen lefuttattam.
Így lejátszó belefutott a régi újba
Egy Gépész hangoskönyvbe
Ami témában is más.
De orvosilag illik a vírus világjárványba.
Jó olvasni/hallgatni olyan orvosokról kik igazán szeretik az embereket és pácienseiket.
Nagy kincs lenne ez manapság is
Ez a könyv
A gépész James Herriot sorozata
covers_49233.jpg
covers_494001.jpg

Többet töltöttem rá többet hallgatok
És még mindig tetszik a szerző-könyv páros.
Jól választottak neki.
Mert sikerült rábeszélniük hogy ezt olvassa fel.
Merném mondani másnak is ne válogasson annyit.
Amit szeretnek, amit keresnek, amit kérnek az emberek.
Az már félig siker lesz
De sok múlik még a szerencséjén is
Köszönöm annak kik rábeszélték.
Köszönöm annak ki felolvasta. Nagyon jól áll neki.


Hát én nagyon szeretem a könyveit. Ez a kötet pedig különösen érdekes volt a párhuzamos történések miatt. Mindig kikapcsol, szórakoztat, gyakran megnevettet. Valahogy a szomorú történések sem ülik meg az embert teljesen, mert, ha időnként van valami szomorú sztori, akkor utána mindig felfelé ível a következő. Nagyobb gyerekeknek is ajánlom, mert könnyű, gyors és egyszerű olvasmány, mégis intelligens, humoros, szerethető és a doki világnézete, értékrendje minden könyvéből sugárzik. Én előírnám kötelező olvasmánynak
 
Utoljára módosítva:

Dóri998

Állandó Tag
Állandó Tag
Én még egyelőre kezdő hangoskönyv hallgató vagyok. Az első amit hallgattam: Charlotte Bronte: Jane Eyre, Rideg Annamária előadásában. A történet nagyon tetszett, (még soha nem olvastam), de a felolvasás már nem annyira. Gyakran fél perces szünetek, nem helyes kiejtése a neveknek, háttérzajok, stb. Mindent összevéve, tetszik ez a "műfaj",jobban lefoglal, mint a zene, és remélem hogy később tudok bővebben is hozzászólni a témához :)
 

medvegy

Állandó Tag
Állandó Tag
Én még egyelőre kezdő hangoskönyv hallgató vagyok. Az első amit hallgattam: Charlotte Bronte: Jane Eyre, Rideg Annamária előadásában. A történet nagyon tetszett, (még soha nem olvastam), de a felolvasás már nem annyira. Gyakran fél perces szünetek, nem helyes kiejtése a neveknek, háttérzajok, stb. Mindent összevéve, tetszik ez a "műfaj",jobban lefoglal, mint a zene, és remélem hogy később tudok bővebben is hozzászólni a témához :)
Isten hozott a hangoskodóknál :)
Csak bíztatni tudlak, sok-sok jó történetet fedezhetsz fel, akárhol, akár tevés-vevés közben. Örömmel látom, hogy igényesen figyelsz - ez fontos, nem lehet eléggé hangsúlyozni. Nem csak magára a műre, de az egészre, ahogy téged a felolvasó végigkalauzol a könyven. Majd kialakul nálad is, mit, kit kedvelsz igazán, keress bátran - szerencsére bőséggel találsz mindenfélét. Ha esetleg nem ismered, itt a Canadán is van egy nagyon értékes főrum és gyűjtemény, emellett a youtube csurig van hanganyaggal, igaz, kellően vegyes minőséggel. A MEK mp3 részlege is igen komoly, érdemes böngészned benne és az archieve.org is roskadásig van megrakva akár magyar nyelvű hangoskönyvekkel is. Kellemes kikapcsolódást, néha majd mesélj, mikre bukkantál :)
Ja - és "maradj otthon", olyan időket élünk.... Üdv: teddyted
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Én még egyelőre kezdő hangoskönyv hallgató vagyok. Az első amit hallgattam: Charlotte Bronte: Jane Eyre, Rideg Annamária előadásában. A történet nagyon tetszett, (még soha nem olvastam), de a felolvasás már nem annyira. Gyakran fél perces szünetek, nem helyes kiejtése a neveknek, háttérzajok, stb. Mindent összevéve, tetszik ez a "műfaj",jobban lefoglal, mint a zene, és remélem hogy később tudok bővebben is hozzászólni a témához :)
Elolvastuk legalább ketten.
Azt a könyvet én is hallgattam de már 2 éve így a felolvasásra se megerősíteni se hozzászólni nem tudok.
Ezért így fogadom el ahogy írtad.
Nálam ha a könyv tetszett ezért megbocsájtok dolgokat.
Hisz a kettő egymást viszi sikerre.
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Nagy-Nagy dicséret és köszönet.
Egy számomra el nem kopó könyv meghangosításáért.Gépésznek.
A James Herriot könyvekért
Ezt rászabták teljesen.
Csak itt ott zavar műanyag nevetése, nevetgélése.(elhanyagolható zavarás)
A legjobb viszont az érzelmes részek hol betegekről szerető gazdikról van szó.
Az nagyon megy.
Kiváló minden.Hányszor hallgattam már mióta 2019-ben megcsinálta.
gépész.jpg
 
Utoljára módosítva:

Dóri998

Állandó Tag
Állandó Tag
Elolvastuk legalább ketten.
Azt a könyvet én is hallgattam de már 2 éve így a felolvasásra se megerősíteni se hozzászólni nem tudok.
Ezért így fogadom el ahogy írtad.
Nálam ha a könyv tetszett ezért megbocsájtok dolgokat.
Hisz a kettő egymást viszi sikerre.
Persze, egyetértek veled. Én is megbocsájtottam, mert a könyvet imádtam :dr_33:
 

deciso

Kitiltott (BANned)
Persze, egyetértek veled. Én is megbocsájtottam, mert a könyvet imádtam
Csalósdás menteset az Indián nyárhoz.Látom töltöd.
Vidéki élet mint Jane Eyre.Talán még hétköznapibbnak látszó emberek.Mégis minden összetettebb.És még több lélekkel mert megannyi karakter.
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére