Hírek Vasárnapi választások

Valami igen sötét dolog van előkészülőben a most vasárnapi választásokkal kapcsolatban.
Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak.


A kidobott szavazólapok egy része az ellenzékre leadott szavazatokat tartalmaz a fényképek tanulsága szerint.
Szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett.


Az üres telken, amelyet eddig illegális hulladéklerakatként használtak, az építkezési hulladékok törmelékkupacai között bezsákolt szavazólapokra bukkantak, ezeknek egy része el is volt égetve.


Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke is megszólalt az ügyben és ezt mondta:
Marosvásárhely mellett kidobott, már kitöltött levélszavazatokra bukkantak. Sejtitek kikre szavaztak ezek az emberek?


Ez egészen elképesztő! Ha nem volt eddig elég indok, hogy elmenjetek szavazni április 3-án, akkor most álljon itt ez a kép.

1648733096501.png
 
Ez hülyeség. /Vagy konteo, fideszpropaganda, maszlag, marhaság, Soros, Gyurcsány és a biciklisták./
Mondod te.
A polgár másra huzta be az ikszet. Mert ö nem ugy gondolja.Esetleg.

Amugymeg, javasolnám, hogy változtass a modorodon, s azt használd; szerintem, meg ugy gondolom. Megértve?
 
Ez az embargósdi most kezd majd izgalmas fordulatot venni, mert már nem csak az EU-nak fog fájni

Bedönthetik az amerikai atomerőműveket az oroszok az uránexport leállításával​

Az Ukrajna elleni háború kitörése óta az Egyesült Államok számos szankcióval sújtotta Oroszországot, megtiltották többek közt az orosz olaj és gáz importját, érdekesség, hogy a dúsított urán behozatalát nem korlátozták. Ennek alighanem az az oka, hogy az oroszok adják az amerikai atomerőművek működéséhez szükséges urán közel felét, most azonban sajtóhírek szerint Moszkva fontolóra vette, hogy nem szállít uránt az Egyesült Államokba.

A hónap elején az Egyesült Államok komoly csapást mért Moszkvára azzal, hogy betiltotta az orosz olaj és gáz behozatalát. Az embargóra adott válaszként Oroszország sajtóhírek szerint azt fontolgatja, hogy leállítaná az urán értékesítését az Egyesült Államoknak - írja cikkében a Mandiner.

Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta: „az energiaszankciókra válaszul jelenleg vizsgálják az Egyesült Államokba való uránszállítás betiltását. Ez a kérdés is napirenden van, tanulmányozás alatt áll” – írta a TASZSZ hírügynökség.

Az Egyesült Államok már embargót rendelt el a kőolajtermékekre, de Washington nem siet a dúsított urán importjának betiltásával.
Február végén az amerikai energiavállalatok Joe Biden elnökhöz fordultak azzal a kéréssel, hogy ezt az intézkedést ne foglalják bele egy nagyszabású oroszellenes szankciócsomagba.
Az amerikai energiaipar függ Moszkvától és kulcsfontosságú szövetségeseitől, Kazahsztántól és Üzbegisztántól. Ők adják majdnem a 47 százalékát az amerikai atomerőművek energiaellátásához szükséges uránnak. A beszállítók között a második helyen Kanada áll 22,4 százalékos részesedéssel.

Oroszország a dúsított urán világpiacának egyharmadát adja, és egyszerűen alig találni alternatív beszállítót.

Ha Moszkva az uránexport tilalmával reagál a nyugati energetikai szankciókra, akkor egy éven belül az amerikai atomreaktorok tömeges leállása következhet be.
Az amerikai atomerőművek energiatermelésének felfüggesztése pedig megmutatkozna a villamosenergia árában. Ez az oka annak, hogy Joe Biden amerikai elnök nem sietett belefoglalni az uránembargót az oroszellenes szankciócsomagba.
Az urán tőzsdei ára már így is 11 éves maximumra emelkedett. Március 11-én az Ux U3O8 referencia nukleáris nyersanyag azonnali ára megközelítette a 60 dollárt fontonként (59,75 dollár). A kereskedők is aggódnak az új amerikai energetikai szankciókkal kapcsolatban.

Az energiaárak emelkedése katasztrófa lenne Biden számára belpolitikai szempontból

Biden döntései mögött ott van az is, hogy 2022 novemberében már képviselőházi választásokat tartanak az országban, ahol a demokraták pozíciói az utóbbi időben jelentős válságon mentek keresztül. Az orosz dúsított urán importjának betiltása pedig még tovább mélyítheti ezt a válságot. Egyrészt Bidennek most demonstrálnia kell a választók előtt az Oroszországgal szembeni eltökéltségét, másrészt az uránembargó még inkább megemelné az átlagos amerikaiak áramszámláját, ami Biden számára felér egy belpolitikai katasztrófával.

Ha az USA az oroszországi uránszállítást is leállítaná, akkor ehhez még az áramdíjak többszörös emelkedése is hozzácsapódna. Jelenleg 96 atomreaktor működik az Egyesült Államokban, de az országból teljesen hiányzik a saját uránizotóp-leválasztás.
A világ urándúsító létesítményeinek csaknem fele Oroszországban található. Moszkva nélkül egy-másfél éven belül összeomlik az amerikai atomenergia-ipar. Az amerikai atomerőművek – Kanadával ellentétben – nem működhetnek három-négy százalékos dúsított urán nélkül.

Európa is rosszul járhat
A nyugati energiaszankciókra adott aszimmetrikus orosz válasz esetén nemcsak az Egyesült Államok, hanem egyes európai országok is szenvednének. Még Franciaországnak is problémái lehetnek, ahol a nukleáris termelés az ország energiamérlegének 70 százalékát teszi ki. Párizs viszonylag önellátó az urándúsítás terén, a franciák azonban erősen függnek az afrikai államokból származó urán-nyersanyag-importtól. A leggazdagabb uránércek Maliban és Nigerben találhatóak, a helyi hatóságok viszont, teljesen jogosan, emelni szeretnék az áraikat Párizs felé. Maliban a franciákat majdnem ki is rúgták a piacukról. Az európai érckészletek kimerülése és az afrikai beszállítók távozása jelentős veszteségekhez vezethetnek.
Kazahsztán és Üzbegisztán megkerülhetetlen
Jelenleg a kazahok bányásszák a legtöbb uránt a világon, Üzbegisztánnal együtt a világ termelésének mintegy 50 százalékát adják.

Ezen országok elvesztése komoly válságot idézne elő az uránpiacon. Az urán árának közelmúltbeli emelkedése összefüggött egyebek mellett a januári kazahsztáni tiltakozásokkal. A gond viszont azzal van, hogy a Kazatomprom kazah állami cég tulajdonképpen a Roszatom vegyesvállalata.

Ha a nyugati szankciók elkezdik sújtani a Roszatomot, akkor az könnyen érintheti a kazah uránt is.
Emlékszel, hogy kezdődött a 2008-as válság? USA bankok, lakáshitelek, bedőlés, és jött az egész Európába. Most nálunk mi lesz, ha bedőlnek a lakáshitelek, mert megszűnik a moratórium? Már a háború előtt is volt infláció, a hatósági ár sem tartható örökké. /Meg nem lehet 6 féle terméken élni hónapokig./ A rezsicsökkentés miatt óriási az MVM adóssága, amit a kormány majd kifizet, de ez csak a fogyasztás, nincs benne karbantartás, stb. És még sorolhatnám. Szóval, akár lesz válság másutt, akár nem, itt garantáltan lesz.
 
Az érintésvedelmi szakember elmagyarazza a biroságon az áram hatásait.
Aztan felhivja a figyelmet arra, hogy ott volt a tabla: Vigyazz naghhyfeszultseg eletveszelye4s!

Mire az ellenérdekelt fél ugyvédje:
- Tiltakozom biro ur! A sazakerto nyilvanvaloan elfogult az árammal szemben, és az ugyfelemet hibaztatja, az áramot pedig mentegeti, peddig az áram okozott mnajdnem vegzetes dolgot!
 
Mondod te.
A polgár másra huzta be az ikszet. Mert ö nem ugy gondolja.Esetleg.

Amugymeg, javasolnám, hogy változtass a modorodon, s azt használd; szerintem, meg ugy gondolom. Megértve?
Ay, ay, Captain! Én is polgár vagyok. Szóval legyen, szerintem ez hülyeség. Úgy gondolom. Ez a véleményem az efféle -- hogy azt mondják, amit a gazdáik akarnak, a nyugati háttérhatalmak, satöbbi - szövegekről.:)
 
Utoljára módosítva:
Emlékszel, hogy kezdődött a 2008-as válság? USA bankok, lakáshitelek, bedőlés, és jött az egész Európába. Most nálunk mi lesz, ha bedőlnek a lakáshitelek, mert megszűnik a moratórium? Már a háború előtt is volt infláció, a hatósági ár sem tartható örökké. /Meg nem lehet 6 féle terméken élni hónapokig./ A rezsicsökkentés miatt óriási az MVM adóssága, amit a kormány majd kifizet, de ez csak a fogyasztás, nincs benne karbantartás, stb. És még sorolhatnám. Szóval, akár lesz válság másutt, akár nem, itt garantáltan lesz.
Ilyenkor örülök, hogy már rég elmúltam 20. Nagyon-nagyon kényelmetlenül érezném magam a bőrömben a mai helyzetben, nyakig úszva a lakásra felvett tengernyi hitelben :(
 

Nem vitás, hogy Magyarország legliberálisabb faluja Vas megyében van​


A településen meghökkentő eredmény született a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson.
Vassurányban elsöprő többséget kapott a gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdéseire adott igenek aránya. Ami azt jelenti, hogy a kormány által feltett kérdések mindegyikére tíz vassurányiból kilenc igennel válaszolt , miközben a népszavazást kezdeményező kormány a nem válaszok mellett kampányolt.

A faluban ráadásul - az országos eredményekkel ellentétben - érvényes lett volna a népszavazás, minden kérdésre 60 százalék feletti volt a válaszadási arány.

Mindez azt is jelenthetné, hogy a vassurányiak elsöprő többsége támogatja, hogy kiskorú gyerekeknek a köznevelési intézményekben szexuális irányultságokról beszéljenek szülői jóváhagyás nélkül. Hogy kiskorú gyerekeknek nemi átalakító műtéteket népszerűsítsenek, hogy a kiskorúaknak szexuális médiatartalmakat mutassanak be, korlátozás nélkül. És, hogy a kiskorúaknak a nem megváltoztatásáról szóló médiatartalmakat mutassanak be.

Forrai Dániel, Vassurány polgármestere kérdésünkre azt mondta, az, hogy ki hogyan szavaz, mindenkinek a szuverén joga, amit ő tiszteletben tart.
 
Az elmúlt napokban (munka közben, háttérben ha lehetett) végighallgattam 10+ elemzést a választásról - és nem állt össze igazán a kép.

A legkoherensebb, leglogikusabb Tölgyesi Péter értékelése. Nem biztos, hogy mindenben igaza van, és van amit kihagyott, de a 20+ éve elemzőkhöz (vagy más politikus/elemzőkhöz képest mint Schiffer stb.) számomra messze átfogóbban látja az szereplőket, eseményeket.

Akinek még van ehhez türelme:

 
A legkoherensebb, leglogikusabb Tölgyesi Péter értékelése.
Még nem indítottam el de mindig is Tölgyesi Péter volt a legjobb
Már évek óta várom hogy beszéljen

Itt pedig ne olyan magasból nézzük hanem nézzük a földszintről:
 
Utoljára módosítva:
Nos Tölgyessy Pétert végignéztem
Az a véleményem okos(de nem megyünk vele semmire)
Mert tudósan okos elemző és ezt mindig, csak csak visszafelé teszi.(ezt nagyon jól)
És azt a könnyebb.Tudósan hatalmas történelmi tudással kielemezni egy elmúlt történést.
Azt hinné az ember egy jó kielemzésből
lehet a jövőre nézve cselekvési receptet tervet csinálni
Igen ezt hinnénk.
De nem, itt sem derül ki terv sem előrevetíthetőség Ez Tölgyessy Péter korlátja és minden szoba tudós korlátja.
Nem képes a gyakorlatban a mára vagy a jövőre nézve tenni semmit.(és ha nem képes akkor csak, elméleti szobatudós)
1:36 nál kapna egy konkrét kérdést
pl. Mit tehet az aki nem akar elvándorolni egy ilyen politikai helyzetben milyen értelmes cselekvésnek van igazán ideje.
Tökre tanácstalan és ismét csak visszanyúl a múltba, áradozik hogy ellenzék nincs ne legyen hisztéria dolgozzunk (húzódjunk burokba)ötlete nincs.Ja és várjuk ki a nemzetközi trendet
Majd 10 év múlva ismét kiválóan elemez.
 
Utoljára módosítva:
Nos Tölgyessy Pétert végignéztem
Az a véleményem okos(de nem megyünk vele semmire)
Mert tudósan okos elemző és ezt mindig, csak csak visszafelé teszi.(ezt nagyon jól)
És azt a könnyebb.Tudósan hatalmas történelmi tudással kielemezni egy elmúlt történést.
Azt hinné az ember egy jó kielemzésből
lehet a jövőre nézve cselekvési receptet tervet csinálni
Igen ezt hinnénk.
De nem, itt sem derül ki terv sem előrevetíthetőség Ez Tölgyessy Péter korlátja és minden szoba tudós korlátja.
Nem képes a gyakorlatban a mára vagy a jövőre nézve tenni semmit.(és ha nem képes akkor csak, elméleti szobatudós)
1:36 nál kapna egy konkrét kérdést
pl. Mit tehet az aki nem akar elvándorolni egy ilyen politikai helyzetben milyen értelmes cselekvésnek van igazán ideje.
Tökre tanácstalan és ismét csak visszanyúl a múltba, áradozik hogy ellenzék nincs ne legyen hisztéria dolgozzunk (húzódjunk burokba)ötlete nincs.Ja és várjuk ki a nemzetközi trendet
Majd 10 év múlva ismét kiválóan elemez.
Számomra az egyetlen jó ebben a választásban az volt, hogy a rokonaim nem kaptak infarktust, sem sztrókot. Ja, és hogy én sem. A másik dolog: elemzők jósolták, és egyetértek velük, hogy ha az ellenzék nyer - t volna -, rövid idő alatt belebukott volna, részben a gazdasági helyzet, részben O.-ék reakciói miatt. Most O. megpróbálhatja orvosolni azokat a bajokat, amelyeket nagy részben ő maga okozott, ha valakinek sikerülhet ez, az ő. Tegye, drukkolok, hogy sikerüljön, nem O. miatt, hanem a hazám miatt. Nem olvastam el a fenti elemzéseket, szerintem is könnyű okosnak lenni utólag. A véleményem az, hogy az ellenzéknek meg kell szerveződnie. Ehhez pedig sokkal kevesebb parlamenti jelenlét, /mert minek, a 2/3 mindent visz/ és rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok.
 
Nos Tölgyessy Pétert végignéztem
Az a véleményem okos(de nem megyünk vele semmire)
Mert tudósan okos elemző és ezt mindig, csak csak visszafelé teszi.(ezt nagyon jól)
És azt a könnyebb.Tudósan hatalmas történelmi tudással kielemezni egy elmúlt történést.
Azt hinné az ember egy jó kielemzésből
lehet a jövőre nézve cselekvési receptet tervet csinálni
Igen ezt hinnénk.
De nem, itt sem derül ki terv sem előrevetíthetőség Ez Tölgyessy Péter korlátja és minden szoba tudós korlátja.
Nem képes a gyakorlatban a mára vagy a jövőre nézve tenni semmit.(és ha nem képes akkor csak, elméleti szobatudós)
1:36 nál kapna egy konkrét kérdést
pl. Mit tehet az aki nem akar elvándorolni egy ilyen politikai helyzetben milyen értelmes cselekvésnek van igazán ideje.
Tökre tanácstalan és ismét csak visszanyúl a múltba, áradozik hogy ellenzék nincs ne legyen hisztéria dolgozzunk (húzódjunk burokba)ötlete nincs.Ja és várjuk ki a nemzetközi trendet
Majd 10 év múlva ismét kiválóan elemez.

Most nincs sokat "előrefele" elemezni, mert egyszerre olyan erők hatnak a világunkra mint a mi életünkben eddig soha. Sem Tölgyesi, sem Viktor, sem Gyurcsány (sem Biden és Putyin sem) tudja pontosabban mi lesz akár csak 1 év múlva. Tátrai Band-el fogalmazva: utazás az ismeretlenbe.

Nem a kivándorlás kérdésre (arra szerintem nincs válasz), de Tölgyesi egyébként választ ad:
teljesen új garnitúra jön Orbán után; nem maradnak ma ismert ellenzékiek stb.


Számodra mi a "szoba tudós" definíciója?

Nem tisztem/szükségtelen ilyen kaliberű embereket védeni; ő pl. 16 évig országgyűlési képviselő; és ott volt a rendszerváltó Nemzeti Kerekasztal-tárgyalásokon.

Pár példát mondhatnál/mutathatnál vele ellentétben nem "szobatudós" vagy pontosan "jövőbelátó" elemzőre.

Egyenlőre úgy tűnik Putyinnak lassan nincs hova győztesen visszavonulnia; akár apró pl. műszaki véletlenek is katasztrófákhoz vezethetnek, a kedvenc vírusunk is tud még rossz felé mutálódni akár természetes módon akár érdekek mentén stb.

Csak egy biztos: komoly mélypontok jönnek.

Erre még egy lapáttal:
szakmabeliként, (4 nyelvet ismét aktívan hasznalóként, az 5. ázsiait kínkeservesen tanulva, a programozási nyelvekről nem beszélve; több országban hosszan élve - így bármit írok, vagy nagyképűen, vagy lekezelően hathat, pedig hülyének tartom magam), azt látom, hogy semmi nem megbízhatóbb, biztonságosabb stb. az IT-ben mint 25 évvel ezelőtt. Az ellenkezőjére számtalan példám van, de ez mára a teljes világot érinti.

Néha elcsodálkozom, hogy ez az egész takolmány még egyáltalán így működik. Hogy pl. egy-két bizonyos érdekek mentén jól megírt 24 óra alatt a földet körbejáró álhír; informatikai vírus (vagy a kettő együttese) nem robbant ki a mainál jóval komolyabb problémákat.

.
 
Számomra az egyetlen jó ebben a választásban az volt, hogy a rokonaim nem kaptak infarktust, sem sztrókot. Ja, és hogy én sem.
A másik dolog: elemzők jósolták, és egyetértek velük, hogy ha az ellenzék nyer - t volna -, rövid idő alatt belebukott volna, részben a gazdasági helyzet, részben O.-ék reakciói miatt. Most O. megpróbálhatja orvosolni azokat a bajokat, amelyeket nagy részben ő maga okozott, ha valakinek sikerülhet ez, az ő. Tegye, drukkolok, hogy sikerüljön, nem O. miatt, hanem a hazám miatt. Nem olvastam el a fenti elemzéseket, szerintem is könnyű okosnak lenni utólag. A véleményem az, hogy az ellenzéknek meg kell szerveződnie. Ehhez pedig sokkal kevesebb parlamenti jelenlét, /mert minek, a 2/3 mindent visz/ és rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok.
Amit lehúztam az választási fórumra érdektelen
a többit megválaszolni igyekszem
Nem biztos a megbukott volna és az viszont igaz akkora ellen-kampányt vittek volna amit szokott.De már az nem lett volna olyan romboló mint a 2006-s
Mert azok a kopasz vadállatok már nem állnak zsoldjukban
Viszont van a másik fanatizált tömeg a békemenet
De az más korosztály
A gazdasági helyzet tragikus mert túl sok volt a szétosztás a jó hangulatért
a megvásárolt rétegek
De még eztán kell tovább osztania mert csak félig volt
A pénzhiány az országban tragikussá vált az infláció beindul
Ezt a pénzt saját produkció híján, mindegyiknek kívülről kell pótolni
Az új kormányt szankciók nem érték volna
Ez átsegít 1 éven
És ez már hangulati váltást is jelent
Orbánnak is további idegen pézzel lehet csökkenteni a bajokat.
Valamint azzal: megint ráhazudja az okot külső tényezőre
Ha az eu nem ad öket szidja és okolja(ezt már elkezdte)
...........................................
"A véleményem az, hogy az ellenzéknek meg kell szerveződnie. Ehhez pedig sokkal kevesebb parlamenti jelenlét, /mert minek, a 2/3 mindent visz/ és rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok."
Ezt a szakaszt több ponton nem értem
Mit értetsz kevesebb parlamenti jelenléten
Én azt mondom a legkevesebb az az:
Hhogy fel se vegyék a mandátumot(mert minek a 2/3 mindent visz)
Erre van egy mondat félelme orbánnak a nemzetközi tájékoztatón hangzott el
emlékből: és szükségvan arra hogy az ellenzék összeszedje magát és részt vegyen a munkában
Na ez ne hidd hogy azt ismerte fel miatta nincs parlamenti munka és megbeszélések
Ez arról szól ha az ellenzék nélküli parlament állna fel.
Senki nem hitelesítené a választást önmagukon kívül
És megállna vád:nincs demokratikus parlament
Ez pedig a jogállamisági eljárás miatti elindult megállapításnak adna adut
Aminek a vége minden pénzelvonás
És ország saját produktum nélkül üres a kassza
Kell neki az ellenzék hitelességet mutatni
....................
Nem értem ezt: "rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok."
Nem értem a fogadóórát
De értem a fórumot
Amennyiben olyanra gondolsz mint volt Fidesz polgári körök
Vagy Fórum
(2002-ben életre hívott politikai termék,[1] a Fideszhez kötődő konzervatív tömegmozgalom, ami 2002–2006 között volt politikai aktivitásának csúcspontján)
Igen egy ilyen országos aktívvá váló fórum kell.
De ezt sem könnyű megcsinálni mert költséget ki állja:
Ám nézd hogy fogott hozzá Orbán akkor:
„a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. […] arra van szükség, hogy százszámra alakuljanak polgári körök és társaságok. […] Erőnk csak akkor valódi erő, ha képesek vagyunk megteremteni és megszervezni
 
Számodra mi a "szoba tudós" definíciója?
csak ebbe megyek bele aki csak elméletben látója a dologoknak de terve a megoldásra nincs
Sőt ha lenne következtetéseire épülő terve az gyakorlatban nem tudná megszervezni kivitelezni
Hasonlattal a mai orvosi ellátásra amit tapasztalok:
problémát elmondod az orvosnak annak fejében elkezd kattogni a tudás
de mit tesz?
elküld diagnosztikára próbálja igazolni azt ami kikattogott a fejében
De mit tötrténik ez után?
Nem cselekszik nem állít fel diagnózist
Mi történik még?
újabb és újabb miden diagnosztikákra küld
Mindegyik végén ugyanott van nem állít fel önálló diagnózist
Nem cselekszik semmit
A végén ott vagy millió elméleti tudás után sose jut el a terápiáig
Persze a hasonlat ott sántít az orvos a felelősséget nem meri vállalni
A Tölgyessy pedig a sok tudás és hiba feltárás után szintén nincs cselekvési megoldása Megjegyzem neki sose volt pedig még Orbán tanácsadójaként is használták
Orbán az nem szobatudós, hanem gyakorlati ember
Egy a közös az példa orvossal: egyik sem jut el a terápiáig
a sok hűhó semmiért
Gyakorlatira kivételezési képesség nélkül csak szobatudósság
Aki elméletben legalább tudná a megoldást már nem szoba tudós ezt nevezzem elméleti tudósnak
DE AZ IS CSAK AKKOR ÉR VALAMIT HA A GYAKORLATBAN KÉPES SZERVEZNI DOLGOZNI MEGOLDANI
Mondok még egy sántító példát:
Ismeri a versenyúszást tudja a test izomrendszerét a víz súrlódási együtthatóját
Minden mozdulatot ismer tudós fejében,
Ezekről katedrán előadást is tart
De gyakorlatig nem tud esz méteres pályán végigúszni
Mindaz a tudás haszontalan ha sem mint edző nem képes egy emberrel azonosulva azt minden gondjával megértei azt segíteni
Megszervezni tárgyi feltételeit.
Hiszen csak eméletben tud úszni és vezetni szervezni sehogy
 
Utoljára módosítva:
Ehhez pedig sokkal kevesebb parlamenti jelenlét, /mert minek, a 2/3 mindent visz/ és rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok.
A jelen vitak egy dolgot nem tukroznek.
Csak a lényeg sikkad el!

Egy parlament nem arra van kitalalva, hogy egynémely politikusok jó sok pénzt keressenek!
Eghy kovetkezo valasztasi kampány egyik pozitiv érve lehet az ellenzék éltal benyujtott, az orszagot elorevivo törvényjavaslatok!

Az az erv, hogy a kormanypartok ugy sem szavazzak meg nem nagyon áll meg!

Egy kormany torv enykezesio munkaja összhangban kell legyen a gazdasagpolitikaval, és olyan jasvaslatok, amik ennek ellentmondanak csak a benyujtott lehetosegek számát novelik.

Egy part nem monmdhat olyat, hogy engem foleg a jewlenlegi kormany megbuktatasa érdekel!
Ez egyet jelenthet azzal, hogy xarok émn az orszagra, lényeg hogsy nekem jo legyen.

Az a technmika meg amit megprobalt az ellenzék, számomra nehezen értelmezheto!
6 párt aminek némelyike teljesen más elveket, más értékrendet vall, elkélpzelhetetlen a szamomra - magyarorszagon kulonosen- hogy kozos nevezot fog egy esetleges ggyozelem utan talalni!

A miniszterelnik jelolt szinten problémás. Egy párt nélkuli ember ilyen pozicional csak akkor lehet alternativa, ha az ellenzék egsy szakerto kormanyt állit, és szent fogadalmat tesz annak támogatására minden korulmenyek kozott!
E helyett lett egy ember aki lebeg, akinek muszaj megfelelnie a 6 párt mindegyikenek, akinek nincs markáns véleménye, és foleg olyan tekintelye, hogy batran elhajthatja a pártok koveteléseit azzal, hogy bocs fiuk, de enm vagyok a miniowszterelnok...

Nem tudom ezt elképzelni!

Ami meg furcsa az az, hogy az ellenzeki valasztokv egy jelentos resze meg ma is - meg itt is - a fidesz valasztokat hibaztatja a vereségért.
Ugy tunik nekem, hogy sok ember - elsosorban a fovarosi ertelmiseg - a nihilben lebeg, és a sajat gondolatain kivul mast nem lát. Aki nem azt gondolja amit ok, az igazabol nem is tud gondolkodni, sotetsegben él, megvásárolhato, nem, tisztességes stb...

Kozel 3 millio polgar szavazott a kormanypartokra.
Ha a miértre ez a valasz amit az utolso bekezdésbenm irtam, akkor tényleg nincs mirol beszelni!
Fel kell ulni az elefanttorony tetejebe, és lenező pillantasokkal illetni mindenkit!

Ezzel ugyan a kovetkezo valasztas is bukik, de lehet nagykepuen, mindenki mast lenezve fennsőbbségteljesen viselkedni!
 
Most nincs sokat "előrefele" elemezni, mert egyszerre olyan erők hatnak a világunkra mint a mi életünkben eddig soha. Sem Tölgyesi, sem Viktor, sem Gyurcsány (sem Biden és Putyin sem) tudja pontosabban mi lesz akár csak 1 év múlva. Tátrai Band-el fogalmazva: utazás az ismeretlenbe.
Fogadjunk hogy percről percre a világ változásához alkalmazkodeva irány és köpönyeg változtatások után az OV fog boldogulni
 
Kozel 3 millio polgar szavazott a kormanypartokra.

Nem "tok" mert egy az kettő
Valaki épp ekkora hibával és egyoldalúsággal betett egy schiffer videót elemzésként
Ott elhangzik az is ami már a betevőnek nem tetszett:
Több szerénységest Viktor mert közel 2 millió még ilyen rossz ellenzék mellett sem rád szavazott annyira útálnak
És a sikeres kormányzáshoz az is kell hogy vedd figyelembe kik ellened szavaztak
És az minden most nyerő nagyon vigadónak is szól:Több szerénységet
8:30

 
Utoljára módosítva:
A Nemzeti Választási Iroda még nem végzett a levélszavazatok összesítésével. Az eddigi eredmények szerint 136-ra nőtt a fideszes parlamenti helyek száma.
míg az ellenzéki összefogás már csak 55-tel rendelkezik.
(nos mi van?? egyre több választó szavazott a Fideszre...miért? nehogy már megint a választók legyenek a hibásak?? )
 
Amit lehúztam az választási fórumra érdektelen
a többit megválaszolni igyekszem
Nem biztos a megbukott volna és az viszont igaz akkora ellen-kampányt vittek volna amit szokott.De már az nem lett volna olyan romboló mint a 2006-s
Mert azok a kopasz vadállatok már nem állnak zsoldjukban
Viszont van a másik fanatizált tömeg a békemenet
De az más korosztály
A gazdasági helyzet tragikus mert túl sok volt a szétosztás a jó hangulatért
a megvásárolt rétegek
De még eztán kell tovább osztania mert csak félig volt
A pénzhiány az országban tragikussá vált az infláció beindul
Ezt a pénzt saját produkció híján, mindegyiknek kívülről kell pótolni
Az új kormányt szankciók nem érték volna
Ez átsegít 1 éven
És ez már hangulati váltást is jelent
Orbánnak is további idegen pézzel lehet csökkenteni a bajokat.
Valamint azzal: megint ráhazudja az okot külső tényezőre
Ha az eu nem ad öket szidja és okolja(ezt már elkezdte)
...........................................
"A véleményem az, hogy az ellenzéknek meg kell szerveződnie. Ehhez pedig sokkal kevesebb parlamenti jelenlét, /mert minek, a 2/3 mindent visz/ és rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok."
Ezt a szakaszt több ponton nem értem
Mit értetsz kevesebb parlamenti jelenléten
Én azt mondom a legkevesebb az az:
Hhogy fel se vegyék a mandátumot(mert minek a 2/3 mindent visz)
Erre van egy mondat félelme orbánnak a nemzetközi tájékoztatón hangzott el
emlékből: és szükségvan arra hogy az ellenzék összeszedje magát és részt vegyen a munkában
Na ez ne hidd hogy azt ismerte fel miatta nincs parlamenti munka és megbeszélések
Ez arról szól ha az ellenzék nélküli parlament állna fel.
Senki nem hitelesítené a választást önmagukon kívül
És megállna vád:nincs demokratikus parlament
Ez pedig a jogállamisági eljárás miatti elindult megállapításnak adna adut
Aminek a vége minden pénzelvonás
És ország saját produktum nélkül üres a kassza
Kell neki az ellenzék hitelességet mutatni
....................
Nem értem ezt: "rengeteg fogadóóra kell, nem tüntetések, hanem fórumok."
Nem értem a fogadóórát
De értem a fórumot
Amennyiben olyanra gondolsz mint volt Fidesz polgári körök
Vagy Fórum
(2002-ben életre hívott politikai termék,[1] a Fideszhez kötődő konzervatív tömegmozgalom, ami 2002–2006 között volt politikai aktivitásának csúcspontján)
Igen egy ilyen országos aktívvá váló fórum kell.
De ezt sem könnyű megcsinálni mert költséget ki állja:
Ám nézd hogy fogott hozzá Orbán akkor:
„a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. […] arra van szükség, hogy százszámra alakuljanak polgári körök és társaságok. […] Erőnk csak akkor valódi erő, ha képesek vagyunk megteremteni és megszervezni
Mindenben igazat adok Neked, de nem hiszem, hogy hallgatnának Hadházyra, és nem vennék fel a mandátumot. És nemcsak az anyagiak miatt, de valóban érezhetik úgy, hogy ha már elmentek olyan sokan és rájuk szavaztak /Budapesten/, cserbenhagyják a választóikat, ha nem veszik fel a mandátumot. Nem tudom azt sem, miféle közjogi helyzet lenne, nem írnának-e ki új szavazást azokra a körzetekre, és akkor nesze, nektek, ellenzék. Úgy gondolom, hogy az Alaptörvényre nem szabad esküdni, a rendes és bizottsági üléseken nem szabad részt venni, csak az azonnali kérdéseken, interpellációkon. A fogadóóráknál arra gondoltam, hogy sokkal több időt kell a választókkal tölteni, velük beszélni, nemcsak kampány idején. Tehát amíg a parlamentben nem dolgoznak, dolgozzanak a körzetükben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére