Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Gail Carson Levin - Elátkozott Ella

1703182272685.png


Ha egy mesebeli bárókisasszony szép, okos és ráadásul gazdag – mi híja lehet a boldogságának? Óh, nagyon is sok, mert Ella minden adományok tetejébe születésekor varázslatos ajándékot kap Lucindától, a jóindulatú, de roppant meggondolatlan tündértől – az örök engedelmességet! Ha valaki azt parancsolná, hogy három napig ugráljon fél lábon, meg kellene tennie, de még azt is, ha történetesen azt a parancsot kapná, hogy vágja le a tulajdon fejét! Hogyan védekezik a talpraesett és szerencsés adottságai mellett még jó humorral is megáldott leányzó az átoknak bizonyuló ajándék ellen, hogyan igyekszik megszabadulni tőle, és hogyan jut el a manók, tündérek, hús-vér, jó és rossz emberek, derék óriások és gonosz orgok között.. Ugyan hová? A boldogtalansághoz? A boldogsághoz? Megtudjátok az amerikai írónő minden oldalon újabb meglepetéssel szolgáló, élvezetesen modern meseregényéből – a mesebeli hősnővel szinte egyidős iskoláslány fordításában.
2001
 

Csatolások

  • Gail Carson Levin - Elátkozott ​Ella.epub
    1,021.9 KB · Olvasás: 67
  • Gail Carson Levin - Elátkozott _Ella.pdf
    867.3 KB · Olvasás: 68

MSac

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresek pár könyvet, melyeket sajnos itt sem találtam.
Remélem valakinek akad példánya belőlük.
Kerényi Lilla - Csillagmesék
Thierry Chapeau - Fenyőlegenda
Kertész Erzsi - Fény Sebestyén
Vladimír Škutina- Hol lakik az idő
Fésűs Éva - Kukkantómanó
Julia Boehme - Mesekönyv az igaz barátságról
Torben Kuhlmann könyvei
Mauri Kunnas könyvei.
Nekem Mauri Kunnastól van két könyvem: Mikulás 12 ajándéka és a Mikulás és a Varázsdob, de szerintem fotózási kapacitásom már csak január közepe után lesz.
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kasey Carlin - Maggie, a csodakutya rendkívüli élete

1703183163494.jpeg

„Ez a történet a világ egyik legszeretetreméltóbb és egyben legszerencsésebb kutyájáról szól.
Históriája a libanoni utcákon kezdődött, ahol ő is csak egy volt a sok-sok névtelen, gazdátlan, otthontalan kóbor kutya közül. Nem tudom, mikor és hol született, csak azt, hogy a megmentése előtt legalább két évet töltött az utcákon.
Abban az időszakban ez a szegény, csodálatos kutya foggal-körömmel kapaszkodott az életbe.”
A megvert, megkínzott, meglőtt kis utcakutyának már föl kellett volna adnia – azonban rá más sors várt. Ember barátai segítségével egy nagy utazás után megkezdhette a felépülést, hogy végül azzá a Maggie-vé váljon, aki csak úgy ontja magából a szeretetet, amerre csak jár.
2022
 

Csatolások

  • Kasey Carlin - Maggie, a csodakutya rendkívüli élete.epub
    1 MB · Olvasás: 52
  • Kasey Carlin - Maggie, a csodakutya rendkívüli élete.pdf
    2 MB · Olvasás: 65

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Tóth B. Judit - Malac Matyi kalandjai

1703280790302.jpeg

9 ESTI MESE
9 KIFESTHETŐ KÉP
Malac Matyi mindenkinek segíteni akar. A csőr nélküli tojás lakónak, a rosszkedvű Tüske néninek, az agyondolgoztatott házimalacoknak, a szerelemtől lobogó tetőnek. Pedig Matyi maga is bajban van, elzavarta otthonról a mamája. Ügyetlenül csetlik-botlik, sose érti pontosan, mi is történik körülötte. De ahol megjelenik, ott lassanként, észrevétlenül kiszínesedik a világ, csodák történnek.
Ha egyszer elvetődtök Morgóvárosba, biztosan össze fogtok találkozni egy csíkos hátú malaccal, aki rátok bandzsít, meg kiölti a nyelvét, meg a fülét billegeti felétek. Hegyezzétek a fületeket, figyeljetek oda a röfögésére.
Tóth B. Judit meseregényét saját rajzai díszítik, a rajzok kiszínezése pedig rátok vár.
1992
 

Csatolások

  • Tóth B. Judit - Malac Matyi kalandjaic.pdf
    7.2 MB · Olvasás: 91

Palma76

Állandó Tag
Állandó Tag
Davide Morosinotto

A névtelen fiú; A kőóriás (Nemo 1.-2.)

xMWSh3w.png
(2016)
5nEd7aY.png
(2017)
A történet első részéből megismerhetjük Nemo kapitány ifjonti éveit.
Európa, 1829. Egy barna bőrű fiú száll le egy óceánjáró hajóról Le Havre kikötőjében, ahonnan lovas kocsi viszi a Párizs környékén lévő, előkelő bentlakásos iskolába. De ő nem olyan, mint a többi diák: magányos, hallgatag, és senki sem ismeri a valódi nevét. Bizalmatlansága és titokzatossága ellenére az intézetben csakugyan új barátokra talál, akikkel izgalmas kalandra indul, amelyhez vállalkozó szellem, bizalom és hatalmas bátorság szükségeltetik.
A névtelen fiú után A kőóriás Nemo történetének második része, az ifjú feltalálóé, akiből később a legendás Nemo kapitány lett.
Szia! Kisfiamnak nagyon tetszenek ezek a könyvek. Kíváncsian várjuk a folytatást. Tudsz esetleg arról. Mit, hogy tervezi e a szerző folytatni a regény sorozatot?
 

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
J. S. Meresmaa

A Csókamester (Ursin-trilógia 1.´)

F1sMwBc.png
Megjelenés: 2023. május 05.
Tampere egy élettől pezsgő finn város, ahol egy árva kislány él nyomorúságos körülmények között. Aina arra vár, hogy szülei visszatérjenek és rátaláljanak. Egy nap Lundan mester műhelyébe sebesültnek tűnő csóka pottyan be. A kislány próbálkozása, hogy megmentse a madarat, olyan lavinát indít el, amelyről sejtelme sem lehet. Feltárul előtte egy misztikus világ, amely Tampere hétköznapi falai mögött rejtőzik, ahol múltbeli titkok, a jövőt meghatározó feladatok kellős közepén találja magát.
J. S. Meresmaa kisregénye az 1900-as évek elejére repít minket, ám Aina 20. százada teljesen másképp veszi kezdetét, mint amire számíthatunk. A Csókamester a finn science fiction és steampunk szerző ifjúságnak szóló Ursin-trilógiájának első kötete.
 

Csatolások

  • J S Meresmaa - A Csokamester.epub
    244.8 KB · Olvasás: 63
  • J S Meresmaa - A Csokamester.pdf
    643.1 KB · Olvasás: 73

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Király Anikó

A balatoni sellő

TKEbsqx.png
Megjelenés: 2023. június 05.
A balatonfüredi Rózsalakba rég nem látott lakók érkeznek. A kalandvágyó, cserfes Szofi alig várja, hogy újra felfedezze a helyet, ahová nagyszülei emléke köti, és új barátokat szerezzen, köztük egy Jókai nevű írót. A város az Anna-bálra készülődik, a bál szépe majd a Balaton Jégszíve nevű, gyönyörű ékszert viselheti. Ám különös események zavarják meg az előkészületeket: feltűnik a balatoni sellő, egy csendőr pedig mindent megtesz, hogy egy rejtélyes iránytű ne juthasson el tulajdonosához…
 

Csatolások

  • Kiraly Aniko - A balatoni sello.epub
    526.5 KB · Olvasás: 92
  • Kiraly Aniko - A balatoni sello.pdf
    1.4 MB · Olvasás: 85

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Tony Wolf - Mesél az erdő a kis dinoszauruszról
A sorozat utolsó kötetében ismét találkozhatunk régi ismerőseinkkel, a törpékkel és az erdei állatokkal, akik ezúttal is rengeteg izgalmas kalandot élnek át. Új barátot is szereznek: ő Dinó, a kis dinoszaurusz, akit egy tündér varázsol közéjük…
 

Csatolások

  • Tony Wolf - Mesél az erdő 08 - Mesél az erdő a kis dinoszauruszról.pdf
    18 MB · Olvasás: 155

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Margo Sorenson : Ambróz és a hercegnő
Ambróz, a kisegér számára a karácsony emberekkel teli katedrálist jelent, akiknek talán szükségük lehet az ő segítségére. Ezen a karácsonyon Ambróz biztos benne, hogy neki is tennie kell valamit – de hogyan? A hercegnő boldogtalan, és Ambróz elhatározza, hogy segít neki. A kisegér számára a nemeskisasszony világ óriási, de talán egy aprócska lény is rájöhet, mi teheti boldoggá a hercegnőt.
 

Csatolások

  • covers_222435.jpg
    covers_222435.jpg
    10.4 KB · Olvasás: 16
  • Ambróz és a hercegnő _compressed (1).pdf
    4.1 MB · Olvasás: 122

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Kisfiamnak nagyon tetszenek ezek a könyvek. Kíváncsian várjuk a folytatást. Tudsz esetleg arról. Mit, hogy tervezi e a szerző folytatni a regény sorozatot?
2016-ban olaszul megjelent még a Nemo, sziget a tenger fenekén, amelyben a három főhős Velencében vadászik a kincsre, de azóta ezt a sorozatát nem folytatta. Sajnos ezt a részt nem adták ki magyarul.
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Maja Lunde - Hónővér

1703623972302.jpeg

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…
A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: „Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom.
Szeretettel: Maja Lunde”
2019
 

Csatolások

  • Maja Lunde - Hónővér.pdf
    6.7 MB · Olvasás: 209

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Tony Wolf - Mesél az erdő a varázslókról A népszerű sorozat ezen kötetében a varázslók okoznak fejtörést az erdő lakóinak. Különféle bájitalok és varázsigék kísérik a titokzatos mágusok útját Tony Wolf várva várt, hetedik történetében.
 

Csatolások

  • Tony Wolf - Mesél az erdő 07 - Mesél az erdő a varázslókról.pdf
    17.3 MB · Olvasás: 158

koaty

Állandó Tag
Állandó Tag
Ellis Kaut: Pumukli téli meséi
Pumukli visszatért! Fújhat a szél és eshet a hó, a csintalan kis kobold újabb csínyekkel forgatja fel Eder mester életét. Hol szétvagdos egy túl nagy pulóvert, hol kutyaszánra ül – Pumuklival a házban egy percig sem unalmas az élet!
 

Csatolások

  • Ellis Kaut - Pumukli 3 - Pumukli téli meséi.pdf
    16.1 MB · Olvasás: 239

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Anny Wienbruch : Vidám család
Anny Wienbruch : Napsugaras ház
Anny Wienbruch Sablonban (Lotaringiában) született. Gyermekéveit a szép Elzászban élte, ahova mindig visszavágyott. Később Vesztfáliában, apai őseinek lakóhelyén talált új otthonra. Itt lett tanítónő, itt ünnepelte menyegzőjét, és miután férje mint hegyivadász eltűnt a második világháborúban, ezen a vidéken maradt, Sauerlandban.
Napsugaras ház lakóit már az írónő két előző könyvéből (Vidám család, Tizenegyen voltunk) ismerjük. A gyermeksereg középpontja a mindig vidám és ragyogó édesanya, aki mennyei Atyjától, imádságban nyeri az erőt kiegyensúlyozott életéhez. Tengernyi munkája ellenére mindig van ideje gyermekei számára, és nagy megértéssel kezeli apró-cseprő gondjaikat is. Az apa szigorától rettegő nála mindig menedéket és vigasztalást talál, amitől nem a bűnbánat, hanem a szív könnyebbedik meg. A könyvben szereplő anya nagyanyja az írónőnek, Anny Wienbruchnak, aki saját édesanyja (Wienbruchné Wächter Anny) feljegyzései alapján örökítette meg a történeteket az olvasó számára.
(A Vidám család - hoz sajnos nem találtam fülszöveget)
 

Csatolások

  • covers_73976.jpg
    covers_73976.jpg
    8 KB · Olvasás: 10
  • 31271901.jpg
    31271901.jpg
    48.6 KB · Olvasás: 8
  • Vidám család (Anny Wienbruch)_compressed.pdf
    13.9 MB · Olvasás: 100
  • Napsugaras ház (Anny Wienbruch)_compressed.pdf
    15.8 MB · Olvasás: 95

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
J.R.R. Tolkien - Karácsonyi levelek

1704129657514.jpeg

J. R. R. Tolkien gyermekei nem csupán az ajándékok miatt várták Karácsony apót: ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle! Mesélt nekik a házáról, a barátairól és arról, mi történik az Északi-sarkon. Az első levél 1920-ban érkezett, és jöttek húsz éven át, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző díszelgett – néha a házban találták meg a Karácsony apó látogatásai utáni reggelen, máskor a postás hozta. Ebben a könyvben bemutatjuk Karácsony apó reszketeg kézírását, és szinte valamennyi képet, amelyeket a levelekhez mellékelt, csakúgy, mint az ábécét, amelyet Jegesmedve szerkesztett a barlangokban látott koboldrajzok alapján, amikor eltévedt; és az a levél sem marad ki, amelyet ezzel a különleges írással küldött a gyerekeknek.
2022
 

Csatolások

  • J.R.R. Tolkien - Karácsonyi levelek.epub
    7.7 MB · Olvasás: 177

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Liz Kessler - A semmitől északra

1704144920291.jpeg

„Muszáj az egészet leírnom, különben én magam sem hinném el, hogy mindez valóban igaz.
Tavaszi szünet a nyolcadik osztályban. Elképesztő és képtelen dolgok. Vajon mindez tényleg megtörtént? Már ezerszer mondtam el magamnak, hogy ez képtelenség.
Csakhogy ez mit sem változtat a tényen, hogy az egész igaz. Minden egész pontosan úgy történt, ahogy azt most el fogom mesélni.
Ez a nap is úgy kezdődött, mint bármely más iskolai szünet legelső napja. Apa még az ágyban heverészett a kávéjával és a szombati újsággal. Anyu telefonon beszélt a nagyival. Jamie, a bátyám bent volt a városban, a lemezboltban, ahol már két éve dolgozott szombatonként. Én a szobámban ténykedtem és arra készültem, hogy a barátnőimmel elmegyünk valahová.
A következő három percben az életem legnagyobb dilemmája az volt, hogy melyik öv megy a legjobban az új felsőmhöz, és hogy vajon feltűzzem-e a hajam.
Aztán anyu letette a telefont, és behívott a konyhába. Gyakorlatilag ez volt az a pillanat, amely örökre megváltoztatta az életemet.”
2014
 

Csatolások

  • kessler,_liz_a_semmitol_eszakra.rar
    496.3 KB · Olvasás: 84
Oldal tetejére