Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Némethy Mária
A tökmanó
A kiságyad környékén sorakoztunk csodát látni. Anya, apa és én. Szerencsére többnyire üvöltöttél, és a csoda hírvivésével nem kellett bajlódnunk, így tudhatták meg a tavaszhozó rügyecskék először a duna-parti fűzesekben, és aztán terjed-terjedt a hír bokrokon, fákon át az isaszegi meseerdőig. Mire a március áprilisra neveződött, észrevetted, hogy itthon vagy, befejezted a magas hangokon szólást, és cuppogósan, elégedetten mosolyogtál anyára. De addigra már a meseerdő kigondolta Lilla összes meséjét. Én is meg........
 

Csatolások

  • Némethy Mária-A tökmanó .pdf
    5.3 MB · Olvasás: 92

V Tamara

Állandó Tag
Állandó Tag
Titania Woods

Szelek szárnyán! (Csillámszárny Akadémia 1.)

Csilli nagyon izgatott, hiszen most kezdi első tanévét a híres Csillámszárny Akadémián. És persze izgul is egy kicsit. Vajon lesznek barátai? El tud majd igazodni a hatalmas, szédítő tölgyfa, a Csillámszárny Akadémia belsejében? És ami a legfontosabb: sikerül végül megtanulnia repülni? (Sajnos csak az első rész van meg, de ha valaki fel tudná tenni a többi részt annak én is nagyon örülnék :) )
 

Csatolások

  • covers_518744.jpg
    covers_518744.jpg
    90.8 KB · Olvasás: 7
  • Titania Woods - Szelek szárnyán!.pdf
    1.1 MB · Olvasás: 76

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_326965.jpg
Ian Whybrow : Szeleburdi szurikáták 2. - A rettenthetetlen nyomkövetők

Mimi, Ficúr és Ábrándka nem fogadják kitörő örömmel a bolyhos bundájú idegen nőstényt, aki bácsikájuk felkérésére csatlakozik a Szeleburdi Szurikáták csapatához. Az új jövevényről Ábrándkának eszébe jut régen eltűnt mamája, aki álmában arra kéri a kölykét, hogy kövessék a mancsnyomokat, és keressék meg őt. Így hát a kis szurikáták másnap útra kelnek, ám a furcsa nyomok először egy oroszlánkölyökhöz vezetnek… Csatlakozz te is a kis csapathoz, és kövesd velük együtt a titokzatos nyomokat a Kalahári-sivatagban!
 

Csatolások

  • Ian Whybrow - Szeleburdi szurikáták 2. - A rettenthetetlen nyomkövetők .pdf
    4.3 MB · Olvasás: 47

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_27179.jpg

Fehér Klára : Fele királyságom

Péter nagymamája megbetegszik. Nem kísérheti unokáját a játszótérre, nem főzhet neki, még az esti mesélés is nehezére esik. A második osztályos Péter elhatározza: most ő fog mesélni a nagymamának. Miről? Arról, hogy mi történt aznap az iskolában, meg a buborékba költözött tündérkirályról, a beszélő piros ceruzáról, a csodalámpáról és még sok más érdekes eseményről, ami félig-meddig csak Péter képzeletében esett meg.
 

Csatolások

  • Fehér Klára - Fele királyságom_compressed.pdf
    2.2 MB · Olvasás: 38

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsi vagyok én...
Gyermekdalok


1709182523464.jpeg

Ez a színes illusztrációkban gazdag mondókás füzet a beszélni tanuló, a hangokra, a tárgyakra, a színekre és a formákra rácsodálkozó kisgyermekek számára készült. Éppúgy az édesapák, édesanyák, és már olvasni tudó nagyobbacska testvérek számára is, akik felolvassák, elmondják ezeket a vidám mondókákat.
2001
 

Csatolások

  • Various Authors - Kicsi vagyok énc.pdf
    1.8 MB · Olvasás: 47

csuri60

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Wallace · Lou Kuenzler · Katy Moran · Anne Civardi

Angyali esti mesék
1709282854917.png Az angyaloknak megvan az a képességük, hogy óvjanak bennünket, láthatatlanul vezessék lépteinket mindennapjainkban. A kötetben szereplő mesék bemutatják gyermekének az angyalok gyöngéd, szerető energiáit. Történeteik egyszerre varázslatosak és lenyűgözőek, olyan helyszínekkel és szereplőkkel, amelyek minden gyermek képzeletét megragadják. Könyvünk módot kínál arra, hogy gyermeke belekóstoljon a meditáció és a vizualizáció technikáiba, melyek segítenek fejleszteni kreativitását és önbizalmát, miközben ellazítják, hogy pihentető alvást biztosítsanak számára.

 

Csatolások

  • angyali-esti-mesek.djvu
    15.4 MB · Olvasás: 51

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok!
Jill Tomlinson mesekönyveit keresem, aki esetleg meg tudná osztani valamelyike(ke)t, annak nagyon örülnénk.
Köszönöm! ☺️
Van fent több könyv az írónőtől, de mivel egyelőre "tag" vagy és nem "állandó tag" nincs mindenhez hozzáférésed. 20 értelmes hozzászólás és akkor fogok megkapni az állandó tagságot.
 

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Hinda Vichi

Láthatatlanok

cpf2FuS.png
(2021)
„Gyerekeknek mese, felnőtteknek fantasy…”
Az álmos kisváros, Deedtown életét különös látogatók forgatják fel. Az idegenek érkezése már önmagában elég lenne, hogy páratlan izgalmat okozzon a helyi pletykás hölgyeknek, ám egyre inkább úgy tűnik, korántsem hétköznapi turistákról van szó.
Minden egy viharos éjszakán kezdődik, amikor egy ismeretlen, furcsa külsejű kislány bukkan fel – és amilyen hamar megjelenik, olyan hamar kámforrá is válik. A helyi seriff, Jeff ered a látszólag magányosan kószáló gyerek nyomába, nem pusztán a lakosok bejelentései folytán: Tania, a seriff szívének kedves, jólelkű pincérlány, aki szüleik halála óta maga neveli két öccsét, ugyancsak összefut a furcsa kis idegennel, és aggódik a sorsa miatt. Ráadásul ezt a kislányt mások is keresik; egyre több, korábban sosem látott, érdekes külsejű és viselkedésű figura kószál Deedtownban: egy „indián”, aki mintha a semmiből jönne, majd hirtelen köddé válna; egy habókos pár nem mindennapi öltözékben; egy szürke ruhás, nyájas úriember; egy professzor és csetlő-botló titkárnője… És csaknem mind a gyerek, Ishtar felől érdeklődnek.
Miközben Jeff és Tania igyekeznek megbirkózni az egyre kuszább és hihetetlenebb történettel, csak egyvalamiben lehetnek biztosak: a kislány veszélyben van, és meg kell védeniük. Az is mindinkább világossá válik, hogy a tét nem pusztán a gyermek élete – világok sorsa múlhat rajta, ki kaparintja meg Ishtart. Ebben a küzdelemben pedig a felnőttek eszközei kevésnek bizonyulhatnak, így Tania két öccse is belekeveredik a veszélyes játszmába…
 

Csatolások

  • Hinda Vichi - Lathatatlanok.epub
    299 KB · Olvasás: 37
  • Hinda Vichi - Lathatatlanok.pdf
    932.2 KB · Olvasás: 39

Prevejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kálmán Jenő: Sicc a Szaharában
verses mese
Az 1960-as évek népszerű Sicc-sorozatának egyik kötete.
PDF-fájl
A szkennelés, digitalizálás saját munka.

Kiadási adatok:
Minerva, Budapest, 1988,
48 oldal, ISBN 9632234685
Illusztrálta: Tankó Béla
 

Csatolások

  • Kálmán Jenő Sicc ​a Szaharában.pdf
    14.6 MB · Olvasás: 65
  • Sicc ​a Szaharában 0.jpg
    Sicc ​a Szaharában 0.jpg
    241.9 KB · Olvasás: 10
Utoljára módosítva:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szalai Lilla (szerk.) - Afrikai népmesék

1710017529997.png

A távoli kontinensen született történetek az európai gyerekek számára varázslatos élményt nyújtanak. Az afrikai népeknek minden kérdésre van válaszuk, melyeket a népmeséikbe szőttek bele. Legendáikból sugárzik a természettel való harmónia, fontos szereplői az állatok. Meséik fő üzenete a család, a közösség fontossága és a hagyományok, rítusok tisztelete.
2010
 

Csatolások

  • Various Authors - Afrikai népmesék (1).pdf
    9.3 MB · Olvasás: 41

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Rojik Tamás - A generális talizmánja

1710134479679.jpeg

A Vitéz János Gimnázium udvarán álló öreg platánfát számos titok lengi körül – például, hogy egy múltba vezető titkos átjáró van a törzsében.
Gitta és Áron egyáltalán nem kedvelik egymást, de a rejtélyes platánfa mégis összehozza őket. Nyomozásuk következtében 1705-ben találják magukat, a Rákóczi-szabadságharc idején. Bár Pestet és Budát nagyobbrészt elkerülik a harcok, a két fiatal mégis az egyik összecsapás kellős közepébe csöppen, ahol megismerkednek Vak Bottyánnal. A harc hevében azonban Bottyán elveszíti a talizmánját, amiről azt tartják, megóvja a harcban. Gitta és Áron elhatározza, kerül, amibe kerül, visszajuttatják a generálishoz az értékes talizmánt. Persze ez korántsem olyan egyszerű…
2022
 

Csatolások

  • Rojik Tamas-A generalis talizmanja.epub
    1.7 MB · Olvasás: 39
  • Rojik Tamas-A generalis talizmanja.pdf
    989.7 KB · Olvasás: 34

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Richard Moon és Chas Fleischman
Oszkár átváltozása
„Emlékeztetni szeretném az embereket arra, hogy hallgassanak az Aikido üzenetére.
Az igazi szeretet útján nincsenek ellenségek. Nincsenek ellentétek.
Az Aikido pedig az igazi szeretet megvalósítása.
Nem arra való, hogy másokat megváltoztassunk, hanem arra, hogy a saját elménket irányítani tudjuk.
Az Aikido lényege az, hogy harmóniába kerüljünk a világegyetem mozgásával, és eggyé váljunk magával az Univerzummal.
Ez az Aikido, ez az Aikido küldetése, s ez legyen a te küldetésed is.”
Morihei Ueshiba, O-Sensei Az Aikido alapítója
 

Csatolások

  • Richard Moon és Chas Fleischman-Oszkár átváltozása .pdf
    798.8 KB · Olvasás: 27

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sally Nicholls - Százéves karácsony

1710329529809.jpeg

Alex és Ruby az időtükör segítségével karácsonykor Viktória királynő korába utazik. Igen ám, de az egyik rokonukat, Edithet az apja a legrosszabb hírű bentlakásos iskolába akarja küldeni! Alexéknek pedig mindenáron meg kell ezt akadályozniuk.
Megható karácsonyi történet a viktoriánus Angliából, amely bemutatja a család és a szeretet erejét.
Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagybetűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak!
Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!
2021
 

Csatolások

  • Sally Nicholls - Százéves karácsony (Az időtükrön át 2.).pdf
    5.2 MB · Olvasás: 87

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kadono Eiko - Kiki, a boszorkányfutár

1710400914485.jpeg

Kiki, a kis boszorkány sosem futamodik meg a kihívások elől. Amikor betölti tizenharmadik évét, a boszorkányhagyománynak megfelelően útra kel, hogy egy új városban telepedjen le egy évre. Amikor Kiki Koriko tengerparti városába ér, biztos benne, hogy szívesen fogadják majd, ám a helyiek bizalmát nehezebb elnyerni, mint képzelte. Hűséges és pimasz macskájával, Dzsidzsivel az oldalán Kiki új barátokra lel, és megtanulja, hogy a varázslat a leghétköznapibb helyeken is virágozni képes. Kadono Eiko elbűvölő gyerekkönyve, melyben a mágia és a mindennapi élet bája keveredik, most Mayer Ingrid fordításában először olvasható magyarul.
Kadono Eiko csaknem kétszáz mű szerzője. Számos elismeréssel tüntették ki, köztük a Hans Christian Andersen-díjjal, a Kiki, a boszorkányfutár pedig az IBBY kiemelt műveinek listájára is felkerült. Japánban, Kanagava prefektúrában él.
2023. augusztus 28.
 

Csatolások

  • Kadono Eiko - Kiki a boszorkányfutár.epub
    5.3 MB · Olvasás: 50
  • Kadono Eiko - Kiki a boszorkányfutár.pdf
    5.7 MB · Olvasás: 59

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Nuridsány László : Meseláda

"Van nekem egy meseládám,
nem kell vinni -jár a lábán.
Nincsen kulcsa,
nincs lakatja:
Mesekönyvvel van kirakva.
Abban ezer mesealak, felém törtet, dalol, szalad.
Új köntösben járnak, lépnek, mint valami álomképek.
Nézzed,
ládám most is nyitva,
a mesémnek nincsen titka.
Nem jár érte semmi hála,
nyíljon Néked most e láda!
N. L."
 

Csatolások

  • 29206164_edit_2429432163698044.jpg
    29206164_edit_2429432163698044.jpg
    39.8 KB · Olvasás: 10
  • Nuridsány László - Meseláda .pdf
    3.6 MB · Olvasás: 40
Oldal tetejére