Jart-e ember a holdon?

zila

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez valóban jó kérdés, de majd kimagyarázzák magukat valahogy. Mindenesetre erről már volt párszor szó a médiában s nem bizonyult elegendő alapnak ahhoz, hogy kiforgathassuk az álítást miszerint már megvetettük lábunk a Holdon. Pedig ez a zászlólobogás nagyon fura...
 

Mate12345

Új tag
Lehet, hogy épp a légüres tér és a graviáció hiánya miatt lebegett. Ahogy a zászlót meglóbálták, úgy a szövet elkezdett "lobogni". Inkább az lenne a gyanús, ha mozdulatlan lett volna, mert mi állította volna meg? A súrlódás nem, a gravitáció pedig legfeljebb ingáztathatta volna.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy épp a légüres tér és a graviáció hiánya miatt lebegett. Ahogy a zászlót meglóbálták, úgy a szövet elkezdett "lobogni". Inkább az lenne a gyanús, ha mozdulatlan lett volna, mert mi állította volna meg? A súrlódás nem, a gravitáció pedig legfeljebb ingáztathatta volna.
Légüres térben még a lóbálástól sem kezd el lobogni, mert a légellenállás ami lobogásra készteti. :rolleyes:
 

yvette

Állandó Tag
Állandó Tag
A Spektrum tv-n egy egészen jó kis műsor volt erről.Állítólag ügyes stúdiómunka volt az egész Holdraszállás. (???)
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
A Spektrum tv-n egy egészen jó kis műsor volt erről.Állítólag ügyes stúdiómunka volt az egész Holdraszállás. (???)
Egy játékfilm is készült ezzel kapcsolatban. Földi űrutazás címmel ha jól emlékszem. Megdöbbentő film volt, hogyan lehet egy jól berendezett stúdióból rászedni az embereket...:D
 

ikri

Új tag
Végülis egy bizonyíték, még ha az elég közvetett is, mindenképpen a sikeres holdraszálás mellett szól: az addig rendben van, hogy az ellenzők szerint a NASA az Area51ben készült felvételével (hol máshol...) s minden más hamis bizonyítékkal sikeresen meggyőzte az amerikai közvéleményt a sikeres kísérletről, na de kérdem én! Hol voltak a szovjetek? Elképzelhetetlennek tartom, hogy az akkor jelentős űrtechnikai fölényben lévő oroszok oda se bagóznak egy ilyen kíséletnek... Lefogadom, hogy pontosabban tudták hogy hol merre repül az az űrrakéta, mint maguk az amerikaiak... S ha kamu lett volna az egész? A szovjet propagandát ismerve, az egy napig nem lett volna titok!
Amúgy, a discoveryn láttam egy műsort (a scepitic eyes valamelyik részét), ahol valóban hitelesen, elfogultság nélkül elemezték ki a Holdon készített kép és hangfelvételeket, s sorra megvizsgáltak minden apró részletet, amely az állítólgos stúdió felvételre utal. Egyetlenegy érv sem állt meg ezek közül... sőt, több olyan részlet is egyezett, amely a holdraszálás idején egyáltlán nem volt ismert a Hold felszínéről.

Ezek után azt kell mondanom, szinte kizárt hogy az egész cécó csak egy ügyes mesterkedés, vagy média propaganda lett volna.

Egyébként nem értem, egyes köröknek miért szokása a Nasa minden hivatalos bejelentését vagy eredményét --minden racionalitást figyelmen kívül hagyva-- cáfolnia...?
Na persze, az UFO magazinokat is el kell adni valakinek.

Tehát, a sommás véleményem: a holdraszálás megtörtént TÉNY marad.

üdv!

ikri
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak az a furcsa, hogy azóta nem szálltak le a Holdon. Holott a technika azóta nagyot fejlődött. Valami csak nem stimmel a holdraszállással kapcsolatban. Sőt egy esetleges újabb holdraszállás sincs egyelőre betervezve...
 

ColemanV

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem érdekel a téma ;)
Én egy másik műsort láttam, ahol szintén cáfolták hogy ember valaha is járt volna a holdon.
Egy vákuumban elhelyezett kesztyűt is bemutattak és mutatták, hogy ha belül a földi nyomás van akkor képtelenség az ujjakat mozgatni.. persze nem egy NASA kesztyű volt hanem valami ipari szigetelő.. de engem nem győztek meg vele.. Ha már kételkedünk a holdraszállásról szóló felvételek hitelességében, akkor abban már látok valami fantáziát, mert szerintem (és egy másik elmélet szerint is ) a publikus holdraszállás a civileknek előadott show volt, mert valami olyasmit találtak amire nem számítottak :)
Mindenképpen érdekes hogy azóta van jelen az ugrásszerű számítástechnikai fejlődés :D
Persze mindez csak saját véleményem, nyitott vagyok mindenre, de szerintem jártunk a holdon.. én csak a felvételekben kételkedem :D
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ugyan nem voltam a Holdon, de a holdraszállás napján néztem a tv-közvetítést. Hát a képek olyanok voltak, hogy abból nem lehet sem pro, sem kontra 100 százalékig bizonyítani. Az akkori színvonalat, ha a maihoz hasonlítom, azt kell, hogy mondjam: kételkedem.
Persze, megkérdezhetjük, hogy mi van a többi holdraszállás felvételeivel? Bizonyára van több archiv is!
 

imi29

Új tag
Vajon miért nem járt 30 éve ember a holdon?Talán nincs több kutatnivaló?
Amilyen nagy lelkesedéssel indultak az űrkutatási programok,most szinte 0 az aktivitás.Ha komolyabban fel akarjuk deríteni a naprendszerünket,előbb egy állandó holdbázist kellene létrehozni.Miért ez a nagy csend.70-es évekbeli technikával képesek voltak odamenni,holdraszállni,úgy a mai eszközeinkkel,már napi rutinnak kellene lennie egy holdutazásnak.
Van egy fura gondolatom:A Hold már magánterület.Ott nem látnak bennünket szívesen.Valakik,vagy valamik ottvannak.Régóta.És figyelnek.Megfigyelnek.
 

zxcvb

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ha akkor 69-ben és a 70-es években csak kamu lett volna az egész, mostanra biztos nem lehetne megoldhatatlan.És miért ne?
Vannak olyan dolgok amit az ember sosem látott vagy tapasztalt és mégis hiszi ,hogy létezik vagy van.Szerintem az ész érvek mellette szólnak.
 

ColemanV

Állandó Tag
Állandó Tag
megnéztem a YouTube videót - köszönöm - ezt a felvételt még nem láttam, de most őszintén.. olyan a minősége hogy ebbe azt magyarázok bele amit csak akarok, meg aztán vannak mindenre elszánt UFO hívők is akik akár antikolt eredetinek tűnő felvételekkel is elő tudnak rukkolni csak hogy nekik legyen igazuk.. Itt aztán ember legyen a talpán aki el tudja dönteni interneten keresztül hogy melyik anyag hiteles és melyik nem.

Mellékesen aki nem ódzkodik a számítógépes játékoktól és hajlamos elfogadni az "ott voltunk, de más valaki más már ott volt elöttünk" elméletet, annak javaslom hogy keressen rá az néhai BattleZone c. játék háttértörténetére .
(Maga a játék is kellemes csalódás a kor szinvinala feletti, 1998-ban jelent meg, kategóriáját tekintve is a határokat feszegette FP/RTS - First Person/Real Time Strategy - tehát a harctéren állsz miközben az egységeided irányítod)

Már a bevezető jelenet is kellemesen "hidegháborús" :D
A holdraszállást közvetítik éppen a TV-ben és a landoló egységet mutatják.. majd a játékosnak megmutatja a kamera amit a TV nézők nem látnak, hogy amerikai katonai egységek biztosítják a terepet a békés színjátékhoz..az első domb mögött komplett amerika bázis van, pár kilóméterre meg az oroszok egy ugyanekkora bázissal.. és az idegenek technológiájáért megy a verseny ;)
Hoppácska.. ez kicsit OFF-topic volt, elnézést érte, csak hátha valaki felül tud emelkedni a játékokkal kapcsolatos előítéletein és belemegy a történet elemzésébe ;)

Mivel egyetértek imi29 hozzászólásával, tehát hogy napi rutin lehetne már a holdutazás, ezért én fenntartom az elképzelésemet, miszerint "mi" emberek, valamibe nagyon beletenyereltünk akkoriban amibe "mások" szerint nem kellett volna és ezért nem mászkálunk a holdra a mai napig :p
 

Sziszi22

Állandó Tag
Állandó Tag
Ember a Holdon

Miért ne jártak volna? Mi érdek fűződik a hamisításhoz? A szovjetek annak idején miért nem leplezték le? Meg mások, akik nem szeretik az amerikaiakat és volt technikájuk az ellenőrzéshez? Szerintem azóta azért nem ment oda ember, mert akkor is csak presztízsből történt az utazás.
 
Oldal tetejére