Capoeira

Pescador

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tudom, van már egy küzdősportos téma, de talán megér ez a sport annyit, hogy külön foglakkozzunk vele. Én már több, mint két éve capoeirázom, és mindenkinek csak ajánlani tudom, aki jól szeretné érezni magát, a testén fitten szeretné tartani, és szeretne megtanulni egy önvédelmi ezközt anélkül, hogy az edzéseken ripityára vernék.

Bárki véleményét tapasztalatát szívesen várom :)
 

Pescador

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen, nézni is jól esik, néha, ha valamiért nem tudok beállni, akkor én is csak azért járok edzésre, hogy végignézzem :)

...és hát ugye a rabszolgák a szambával palástolták a gazdáik előtt, hogy épp harcot gyakorolnak, így érthető, hogy miért látnak benne sokan táncos mozdulatokat. De azért ne felejtsük el, hogy ez azért mégiscsak egy harcművészet, veszélyessége miatt egy ideig tiltott is volt.
 

szirga

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is jártam capoeirázni. Aztán sajnos ellustultam. Pedig az edzéseken nagyon jól éreztem magam. Jó volt a közösség, és az idő múlásával éreztem, hogy egyre több mindent meg tudok csinálni, később fáradok el. Sajnos az akrobatikához nem volt bátorságom. Na meg a hajlékonyságom sem az igazi.
 

Gávelné

Állandó Tag
Állandó Tag
Én teljesen beleszerettem, mikor felfedeztem ezt a sportot...
Nagyon az elején vagyok, és azt sem hiszem, hogy a közeljövőben akrobatikus részekre térek, de nem is ez a cél...
a mozgáskultúrája tuti

Szirga, te mennyi ideig csináltad, és milyen szinten űzted?:
 

Gávelné

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak én nem tudom elolvasni az oldalt, amit linkeltél, Dreamaya?
Sötétbarna háttér - fekete betűkkel? Mégis mit gondolt aki szerkesztette az oldalt?
:)
 

Gorni

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Sok hasznos dolgot találtam ezen a fórumon több témában is, ezért ha valakinek valami információra van szüksége a sporttal kapcsolatban, igyekszem rá válaszolni, hogy én is hozzátegyek valamit a közösség munkájához. A férjem gyerekkora óta capoeirazik. Csak annyit kérek, hogy ne kérdezzetek, hogy Magyarországon vagy bárhol máshol kihez érdemes járni ki a jobb stb., ezekre nem válaszolok.
 

Laciguru

Állandó Tag
Állandó Tag
A youtube-on láttam ,hogy egy capoérásnak semmi esélye egy másik kontank sportoloval szemben a megmérettetésben.
 

tibymester

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziaszok.Hozzám is közel áll a capoeira.2-3éve űztem is.MÁr már ott tartottam hogy egyesülethez fogok járni,csak aztán mégis más sportág mellett tettem le a voksom.
Ez a capoeira egy tánc harcművészeti elemekkel,ami nagyon látványos tud lenni.
Közeli jóbarátaim nyerték meg 2 éve a világbajnokságot.Azóta feljött pár plusz kg,de ha lemenne szívesen elkezdeném ujra.Hát az egykezes cigánykerék megtanulása 2 hét volt,de utána már egyből ment a kéz nélküli kerék is.Nagyon jó kis sport ez :D
 

tibymester

Állandó Tag
Állandó Tag
Merrefele laksz?
Amugy általában ahol akrobatikus HIPHOP oktatást látsz az általában foglalkozik capoeiraval is,legalábbis én így tapasztaltam.Itt nálunk Tatabányán van oktatás.De ha megmondod merre laksz,keresek neked a legközelebbi oktatótermet
 

kapasda

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes egy sport, nekem az egyik osztálytársam csinálja, sőt nem is akárhogy, nagyon is jól. Máig nem értem, hogy képes ilyenekre, egyhelybe cigánykerék meg stb...
 

rekuci007

Állandó Tag
Állandó Tag
Oh, remélem nem halt ki a topic.:)
Engem már rég óta érdekel a capoeira, szeptemberben kezdtem el és nagyon tetszik. Most igy már bánom, hogy nem kezdtem el évekkel ezelőtt, sokkal ügyesebb lennék most.
Nagyon tetszenek benne az akrobatikus részek és a zene valami csodálatos. Edzés alatt mindig megy zene, kár hogy az éneklés még nem nagyon megy, nem értem a szöveget.
 

csjudee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nem tudom él-e még a fórum, de nem tudtok esetleg segíteni abban, hogy kezdő capoeira tata-tatabánya- esztergom között ill ezeken a helyeken létezik-e? Mert azt tudom, h tatabányán van vmi, de nekem kezdőre lenne szükségem, az alapoktól. köszönöm!
 
Oldal tetejére