Sokkoló

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Tom Cruise megdöbbentő dolgokra kényszeríti szülni készülő kedvesét

Nem jajgathat vajúdás közben

A színésznô még csak a terhesség elsô felén van túl, mégis az egész ruhatárt le kellett már cserélnie

A színész meggyôzte menyasszonyát, hogy gyermeküket a szcientológia szigorú szabályai szerint szülje meg, ám a legtöbb nôgyógyász errôl lebeszélné Katie-t.

A negyvenhárom éves Tom Cruise és huszonhat éves menyasszonya, Katie Holmes az elsô gyermekük érkezését fél év múlva várják, de a család bennfentesei szerint a szülés maga lesz a pokol Katie és a gyermek számára. A színész ugyanis úgy döntött, hogy a szcientológia szigorú szabályai szerint kell Katie-nek megszülnie majd gyermeküket.


Cruise már évek óta a szcientológia tanainak követôje, míg felesége korábban szigorú katolikus neveltetés szerint élt, de párjának sikerült úgymond megtéríteni. A szcientológia szerint egy szülés leírhatatlan tortúrát jelent, L. Ron Hubbard, a szcientológia megalapítója könyvében mutatja be az általa javasolt szülési szabályokat.


"Fontos, hogy a születéskor teljes csönd és nyugalom uralkodjon, hogy az anya és a gyermek szellemi egészsége ne sérüljön. Nem szabad pisszegni sem, mert az akár dadogást is okozhat..."


Travolta és Preston kislánya, Jaz Elle "csendes szüléssel" jött világra

Továbbá, bármi, ami a szülés alatt elhangzik, megragadhat a kicsi tudatalattijában, és "nem kívánt érzéseket és irracionális félelmeket válthat ki a késôbbiekben". Akik ilyen szülésre vállalkoznak, többnyire kézjelekkel kommunikálnak a szülésznôvel és az orvossal, hogy mikor kell például tolni. Bár a szcientológia követôi általában nem hívei a gyógyszereknek, ám a szüléskor az anyuka maga döntheti el, kér-e fájdalomcsillapítót vagy sem.


Cruise, mint a vallás követôje komolyan veszi a szóban forgó szabályokat, még akkor is, ha tudja, a szülés közben az anyák fájdalmukat összeszorított fogakkal, halkan sírva viselik el az idegesítô csendet anélkül, hogy férjük vagy bárki utasításokkal, támogatásokkal hozzájuk szólna. John Travolta is a szcientológia követôje, két gyermek apja, teljesen egyetért a szóban forgó elôírásokkal.

"A születendô gyermek a vajúdás közben olyan sok fájdalmon megy keresztül, hogy legalább a zajoktól meg kell kímélni." A szcientológia tanait követô Travolta és felesége, Kelly Preston sem bánta meg, hogy az asszony ezt a szülési formát választotta második gyerekénél, akit ráadásul otthon akart világra hozni.</SPAN>
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Divatproblematika a Katrina hurrikán idején

Az amerikai képviselőház vizsgálóbizottsága 23 oldalnyi email szövegét tette közzé annak bizonyságául, hogy mennyire zavarodott volt a kormány, különösen pedig a FEMA vezetőjének a reagálása a Katrina hurrikánra. Kiderül belőle, hogy az azóta már menesztett Michael D. Brown a hurrikán támadásának napján divattanácsokat beszélt meg kollégájával.

Egy most közzétett belső elektronikus levelezés tanúsága szerint az amerikai katasztrófavédelmi szövetségi hivatal (FEMA) igazgatója üzenetváltásaiban többnyire ruházkodását és hasonló jelentőségű témákat vitatott meg a Katrina hurrikán válságos napjaiban - adta hírül pénteken a Los Angeles Times.

Az amerikai képviselőház vizsgálóbizottsága 23 oldalnyi email szövegét tette közzé annak bizonyságául, hogy mennyire zavarodott volt a kormány, különösen pedig a FEMA vezetőjének a reagálása a katasztrófára.


Hogy néz ki
Michael D. Brown egyebek között azt vitatta meg kollegáival, hogyan nézzen ki a televízióban, noha a FEMA elsőként New Orleansba érkező tisztségviselője növekvő káoszról küldött jelentést, és figyelmeztetett, hogy órákon belül számos halálos áldozattal kell számolni. Brown válaszában megköszönte a jelentést, utasítást nem adott, ám megkérdezte, van-e a valami, amit tehetne.

"Mesésen néz ki, és nem a sminkről beszélek!" - bókolt főnökének a Fema egyik igazgatóhelyettese augusztus 29-én, aznap reggel, amikor a Katrina hurrikán lecsapott a Mexikói-öböl partvidékre. Brown válaszában elárulta, hogy a Nordstrom áruházban vásárolta az öltönyt. "Büszke rám? Mehetek most már haza?" - tette hozzá. Egy órával később Brown egy újabb üzenetében még mindig a ruházkodás bűvöletében, divat istennek nevezi magát.

Egy héttel később Brown egyik munkatársa arra hívja fel a figyelmét, hogy a válságos helyzetben ügyeljen a megjelenésére a televízióban, célszerű a keményen dolgozó, agyonhajszolt vezető képét mutatnia. "Gyűrje fel az ingujját!" - emeli ki a jótanács, példaként azt is megjegyezve, hogy Bush elnök is felgyűrte, egészen a könyöke alá.


Vigyázat, kutya
Brown egy másik, augusztus 30-i elektronikus levelében kutyája mellé keresett pesztrát, aki otthonában gondoskodik kedvencéről. Charlie Melanson louisianai demokrata párti képviselő hangsúlyozta, hogy az üzenetek olyan vezető képét mutatják, akit maguk alá gyűrtek az események és nem volt képes fontos döntéseket hozni.

A FEMA szóvivője kijelentette, hogy emaileket úgy válogatták, hogy azok az összefüggéseiből kiragadva torz képet adnak a döntéshozatal folyamatáról. Brown maga elzárkózott a sajtótól.

Michael Brown kilenc éven át az Arab Telivér Lovak Barátainak Nemzetközi Szövetségét vezette. Sajtóértesülések szerint a FEMA korábbi igazgatója, Bush elnök iskolai barátja és kampánymenedzsere volt, Joe Allbaugh hívta Brownt a hivatalba, s távozása előtt őt ajánlotta maga helyett az igazgatói posztra.

Bush elnök kezdetben még védte Brownt a bírálatoktól, és úgy nyilatkozott, hogy "fene jó munkát végzett". Michael Brown szeptember 12-én mondott le. A Katrina hurrikánnak több mint ezer halálos áldozata volt.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A helyi vezetoknek kellett volna elobb szolni hogy nem tudnak megbirkozni a feladattal. Persze ez hatalmas ido kiesest okozott.
Az is benne volt a pakliba hogy sokan nem akartak elmenni, eroszakkal meg nehez valakit kenyszeriteni.
Az biztos hogy ez egy hatalamas katasztrofa volt amit el sem hitt senki hogy megtortenhet.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát a Katherina hurrikánt semmilyen rendelettel nem tudták volna megállatani. Mi még Forgószelet sem tudjuk, ha beindul :)
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Na oké, de akkor sem azzal kellett volna foglalkozni, hogy az igazgató milyen ruciban jelenjen meg. Most az armanit vagy a guccit vegyem fel???
Szerintem, ez állátt!
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Kézmosást ösztönző szappan

Kézmosást ösztönző szappannal rukkoltak ki az Egyesült Államokban, hogy a szülőknek könnyebb legyen rávenniük csemetéiket a tisztálkodásra. A szappan "szoftvere" a pénz, a benne eldugott bankjegy. A pénzhez csak a legvégén, a szappan elfogyása után jut a szerencsés nyertes, és akkor tudja meg, hogy egy, öt, tíz, húsz, vagy ötven dollárért - tízezer forintért - sikálta oly szorgosan kezét vagy egyebét.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem fogják mosni a kezüket, hanem szétvágják a szappant. De biztosan lesz egy-két ügyeskezű, aki fabrikál egy érzékeny fémkeresőt, amivel ki tudja keresni a megfelelő pénzértékű szappant a halomból :D
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Borotválkozás helyett lézeres kezelés

Annak érdekében, hogy háromnapos szakállal is szexisnek, ne pedig ápolatlannak nézzenek ki, a New York-i férfiak újabban lézeres szakállápolást vesznek igénybe. A "vadhajtások" lézeres eltávolítása után akkor is jó a megjelenésűk, ha történetesen csak minden harmadik nap veszik kézbe a borotvát. A "laser beard sculpturing" (lézeres szakállápolás) elnevezésű kezelés ára 150-től 350 dollárig (31-től 73 ezer forint) terjed. David Colbert doktor, kozmetikai dermatológus elmondta, hogy nem egy páciense "mintának" magával hozza kedvenc színészének a fényképét. Colbert azért óvatosságra is intett: ha túlzásba viszik a lézeres szakállápolást, úgy bekövetkezhet "az arcbőr feminizálódása", vagyis az illető férfinak többé soha nem nő szakálla.
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként, ha már a pénznél tartunk, mekkora az az összeg, amiből kint meg lehet

Szellemileg frissebbek maradnak öreg korukban azok az emberek, akik néha meg-megisznak egy pohárkával, mint azok, akik nem fogyasztanak alkoholt - erre az eredményre jutottak a Pittsburghi Egyetem munkatársai. Persze ezzel nem azt mondják, hogy szellemi állapotunk megőrzése érdekében rohanjunk be az első kocsmába lerészegedni.
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Lángba borul Európa?

Párizs - Lángba borulhat egész Európa - Párizs után már Berlinben és Brüsszelben is utcai zavargások vannak. A francia fővárosban a 11. napja tart a bevándorlók és a rendőrök háborúja, a lázadó tömegek a belső kerületek felé vették az irányt. Az összetűzéseknek már van halálos áldozata is.

A 61 éves férfi Párizs egyik elővárosában, Stains-ben a háza előtt beszélgetett az egyik szomszédjával, amikor odalépett hozzájuk valaki, és megütötte őt.

Brüsszelben a főpályaudvar mellett gyújtottak fel öt autót, míg Berlinben a Moabit nevű szegénynegyedben randalíroztak fiatalok. Itt szintén öt autót lobbantottak lángra hajnali háromnegyed egy és fél négy között. Brémában nemcsak autók, hanem egy iskolaépület és szemeteskonténerek is égtek, a kár több tízezer euró.

Európa több országában kormányzati szinten is vitatkoznak az eseményekről. Az olasz ellenzék vezetője, Romano Prodi követeli a kormánytól, hogy szociális intézkedésekkel előzze meg a zavargásokat.

- Nálunk vannak Európa legszegényebb külvárosai. Csak idő kérdése, hogy Párizshoz hasonló helyzet alakuljon ki - állította a politikus.

Közben Franciaországban a káosz legszörnyűbb éjszakáját élték át. A gyújtogató fiatalok Párizs belső kerületei felé haladnak, a Montmartre és a diadalív között elterülő 17. kerületben vagy fél tucat autó lobbant lángra, a külvárosokban rendőrökre lőttek a randalírozók, és Colombe városában téglával találtak el egy 13 hónapos kisbabát, a pici életveszélyes állapotban van. A brit és az amerikai nagykövetség már figyelmeztette hazája turistáit, hogy óvatosan közlekedjenek Párizsban, és kerüljék a repterekről bevezető vonatjáratokat, amelyek az érintett körzeteken át közlekednek.
 
C

csocsike

Vendég
Maganugy, ha asziszed, hogy bantatlanul csak ugy el lehet tunni akor tevedsz:rolleyes:
 
Oldal tetejére