Kutyafajtak

Charlie Firpo

Állandó Tag
Állandó Tag
Angol kopó??? Én nem ismerem! Milyen kutya ő?
A magyar vizslát nagyon szeretem egyszer biztos lesz nekem egy!!!
Spanyol vizikutyaaa???
 

Charlie Firpo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ezek léteznek valaki írjon már róluk többet..én sose hallottam róluk...
persze ez inkább engem minősít nem őket...hehe
 

ritusbeybe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !!! Nagyon szuper vagy!!! Nagyon tetszik az otleted hogy igy kutyakrol irogatsz!! Imadom a kutyakat nekem is van egy csintalan beaglen de hat elnezem neki hogy kis rossz csont mert csak 6 honapos!!! tudsz valami jot a beaglerol valami erde4kesseget pl hogy hogy lehet egy kicsit tanitani oket mert olyan makacs!!?
 

PappLaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !!! Nagyon szuper vagy!!! Nagyon tetszik az otleted hogy igy kutyakrol irogatsz!! Imadom a kutyakat nekem is van egy csintalan beaglen de hat elnezem neki hogy kis rossz csont mert csak 6 honapos!!! tudsz valami jot a beaglerol valami erde4kesseget pl hogy hogy lehet egy kicsit tanitani oket mert olyan makacs!!?

Szia ritusbeybe!
nekünk is van 2 rosszcsont Beagle. Nézz be a klubba:
www.beagle-club.hu
A gazdik küldték-ben Morris az egyik, november 9-én lesz 1 éves.
Sok türelmet kívánok!
 

Kaily

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem nincs konkrét weboldalam, ahonnan ki tudom gyűjteni az adatokat a kutyákról, de vannak saját tapasztalataim.
Mindenekelőtt mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét, hogy akinek csak teheti, adja tovább, hogy Magyarországon manapság az alacsony termetű, erősen csapott farú német juhászok a díjnyertesek a kutyaversenyeken. Egy idióta kitalálta, és most mindenki ilyen kutyákat akar tenyészteni, mert azt hiszik, hogy ez a szép! Pedig ezek a kutyák sokkal veszélyeztetebbek lettek így a túltenéysztés miatt a csípőízületi diszpláziára. Nem tudom hogy mennyire vagytok tisztában ezzel a betegséggel, de annyit mondhatok, hogy szörnyű. 5 évvel ezelőttig nem is hallottam még életemben erről a betegségről. Vettem egy gyönyörűszép leonbergit, és 4 hónapos korában derült ki, hogy diszpláziás, méghozzá elég súlyosan. Annyit kell tudni róla röviden, hogy a hátsó lábaknál a combcsont gömb része, meg a medence csont völgy része nem megfelelően működik, és súlyos esetben ahogy öregszik a kutya, egyre kevésbé lesz képes járni. Amikor megtudtam, hogy a kutyám is diszpláziás, felhívtam a tenyésztőt, és hidegvérrel felajánlotta, hogy akkor vigyem vissza a kutyát, (akit meg akart ölni) és ad helyette egy másikat. Azt mondanom se kell, hogy a leonbergi még nem igazán elterjedt faj Magyarországon, és sokan csak azért veszik meg, mert olyan nagy és ijesztő. Mindenesetre később megtudtam, hogy a kutyám testvéreinek egy része is diszpláziásak lettek, és őket visszaküldték az újdonsült gazdik, és a tenyésztő mind elaltatta.
Pedig az én kis kutyám még mind a mai napig él! Már igaz, hogy elég csúnyán sántít, de még mindig életben van, hála a gyógyszereknek, amik megszüntetik a fájdalmát, és hátráltatják a diszpláziát.
Csakhogy valaki tisztában legyen vele, havi kb.40.000Ft a kutya gyógyszer, amit a diszpláziás kutyáknak kell adni, hogy teljes életet élhessenek.
Még nem értünk szerencsére a kutyámmal a végére, úgyhogy tapasztalatot nem tudok ennél többet, de annyit mindenki tegyen meg a jövőben, ha kutyát vásárol, hogy a csapott farú egyedektől óvakodjon, és hogy minden esetben kérje el a kiskutya törzskönyvét, melyen fel van elvileg tüntetve a diszplázia erőssége. A tökéletes minősítés az A, aki nem örökíti tovább, és nincs is a szervezetében, utána a B jön, ami csak hordozót jelent, tehát a kutyánál ilyesmi nem jöhet elő, de a gyerekeinél akár előfordulhat, aztán a C következik, aminél már a kutya sántikál, de gyógyszerekkel egy normál kutya életet leélhet, és végül ott van a rettegett D, ami sajnos a kutyusomnak van: a legsúlyosabb fajtája a diszpláziának, már kölyökkorban elkezdődik a fájdalom, és gyógyszerekkel is kb. csak fele annyi ideig él a kutyus, mint normálisan. (Persze ez azért sok mindentől függ:pl. hogy kell-e a kutyának lépcsőznie, mert az nem tesz neki jót...) A két fontos gyógyszer diszpláziás kutyának : Rymadil, és kagylókivonat.
A diszplázia egyébként a német juhászoknál, leonbergiknél gyakori, és egyébként a többi nagytestű kutyáknál is.
Leonbergi: nagy, óriási, aranyos, kedves, nagyon szeretetre éhes, ha nem kapja meg a kellő mennyiségű simit, akkor kiköveteli, pl. finoman megcsipkedi a karod, befúrja a fejét a kezed alá. Jellemben nagyon közel áll az Új-fullandihoz. A leonbergi ezen kívül imádja a vizet, jó úszó, viszont eddig két leonbergim van, és annyit fűznék hozzá, hogy nem a legokosabb fajból való kutyus. Értelmes meg kedves, de nehezen lehet tanítani. Kutyakiképzőhöz semmiképpen nem ajánlom hogy elvigye bárki is, mert nagyon akaratos fajta, és egyszerűen képtelenség letörni az akaratát. Sokat kell futtatni, mozogni vele, és szeret mindig az ember lábánál lenni. Más kutya mellé lehetőleg akkor ajánlom, ha a leonbergi idősebb, mert ez a fajta olyan 3 éves koráig bugyuta gyerek. Német juhásszal vettük a leonbergit, és szegény német juhászunkat totál kiborította 2 éves korában. Mostanra már szerencsére megkomolyodott valamennyire.
Mivel a leonbergi nagytestű kutya, ezért figyelni kell rá etetés után, hogy ne nagyon hemperegjen, mert könnyen össze tudnak csavarodni a belei. És sajnos a leonbergik imádnak hemperegni. A legjobban úgy lehet minden leonbergit lenyugtatni, hogy a füle tövét teljes erőből!!! kell masszírozni! A teljes erőt komolyan gondoltam. Olyankor az én kutyám hangosan szokott nyögdécselni :D
A leonbergit gyerekek mellé bátran merem ajánlani, mert rettenetesen nyugodt fajta! Bárki bármit csinálhat vele, egy leonbergit nem lehet kihozni a sodrából! Rá lehet feküdni, csavargatni lehet a fülét, pöckölni az orrát, tehát egy gyerek sem képes felhergelni!
A német juhászról már írtak, így azt most kihagyom. Még a kanadai juhászról szeretnék egy-két dolgot megemlíteni:
Kanadai juhász:
Most féléves a kanadai juhászom. Még életemben nem volt soha ilyen fajta kutyám, csak olvastam a neten egy hirdetésen, hogy eladó, és elmentem megnézni. Nagyon okos kutyafajta, eddig az összes ezelőtti kutyámat lepipálta okosságban. Már 4 hónaposan tudta, hogy működik a kilincs. Miután meghoztam, két nap alatt szobatiszta lett. A nevét is megjegyezte ez alatt a két nap alatt. Az ösztönei kiválóak, akit nem ismer, azt nagyon vadul megugatja, és nem engedi magát senkinek megsimogatni. Mikor elhoztam, és még csak 3 hónapos volt, a családon kívül más soha nem tudta megsimogatni. A kanadai juhász egyébként a német juhász és valamilyen kanadai farkas keveréke. Gyerek mellé nem ajánlom őt annyira, mert elég vadóc kutya, imád futni, ugrálni, szökdécselni, és benne van a vérében a vadászat iránti szenvedély. Csak nagy kerttel rendelkezők vegyenek ilyen kutyát! Ez a faj Magyarországon még szinte abszolút nem ismert, ezért még nincs túltenyésztve hála az égnek. Termetileg is, jellemileg is olyan mint egy német juhász. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

A diszpláziához még a tünetekről írnék egy gondolatot: ha a kutya hosszú fekvés után nehezen kel fel, és picit sántikál, majd egy idő után abbamarad, szinte biztos hogy diszpláziás. Azonnal el kell vinni diszplázia szűrésre.

Még végül el szeretném mesélni, hogy hogyan halt meg a német juhászom április 20-án: Rexnek hívták, és a leonbergivel együtt vettük 5 éve. Tavaly kb. ilyenkor felfigyeltünk rá, hogy kevesebbet eszik a kelleténél, és fogy. Kihívtuk az állatorvost, és azt mondta, hogy vese gyulladás. Kapott a kutyusunk 1hetes injekciókúrát, aztán jobban lett. Evett rendesen, viszont a fogyás nem maradt abba. Lényeg a lényeg, hogy 1 hónapon keresztül kezelte az állatorvosunk vese gyulladással, aztán elvittük Székesfehérvárra az állatkórházba AMIT SENKINEK SEM AJÁNLOK!!!! hogy megtegyen, ugyanis ott sem vették észre mindenféle kütyü mellett, hogy RÁKOS a kutyám! Azt mondta a "kedves" ""doktor"" úr, hogy veseelégtelenség, és 1hétig hordtuk hozzá infúzióra. A doki azzal volt elfoglalva, hogy majd két nap múlva megy Egyiptomba nyaralni, és hogy milyen jó lesz majd akkor! Rex jobban lett a kezelés után, aztán rá egy hónapra még rosszabbul lett. Akkor Kaposvárra vittük el szegénykémet, ahol végre megállapították, hogy rákos, és már az ultrahang szerint elég nagy volt. Az pénteken volt, és hétfőre hívtak vissza minket, hogy azonnal megműtsék a kutyát, mert ez sürgős eset. Azt mondta a doki, hogy nem ad neki sok esélyt, mert már szerinte a máját is elérte a daganat, és akkor nincs sok esélye az életben maradáshoz. Azt mondta, hogy majd ha felnyitja, akkor meglátja, hogy mi legyen.
Ezek után neten megkerestem az ország legjobb kutya onkológusát, és hétfőn hozzá vittük el Rexet. Ott meg CT-ték, megműtötték, Rex túlélte a műtétet (2kg-os daganatot vettek ki belőle, nem lett áttét), és még majd két hónapig küzdöttünk az életéért... de a szíve nem bírta. Túl későn volt a műtét, nagyon le volt gyengülve a szervezete... Hiába aludtunk vele egy ágyban, hiába tömtük mindenféle finommsággal, minden hiába volt...
Úgyhogy a FEHÉRVÁRI KUTYAKÓRHÁZBA SOHA SENKI NE VIGYE A KUTYÁJÁT! Csak ennyit akartam még mondani.

Ha valakinek van valamilyen kérdése a kanadai fehér juhásszal, vagy leonbergivel kapcsolatban, az kérdezzen bátran!
Jó éjszakát, megyek aludni
ui.: bocsi, egy "kicsit" hosszúra sikerült a levél... Asszem ha a kutyáimról van szó, akkor nem tudok kifogyni a szavakból :D
 

Totu Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
imgres


ez egy olyan oldal ahol mindent megtudhatsz a kutyafajtakrol.
 

Vica66

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Van egy 10 éves magyarvizslánk.Kicsit már elhízott és kicsit félős is, de imádjuk.
Fiatalabb korában imádott a gyerekeimmel, focizni.
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom a kutyákat nekem /a fajtáját nem ismerem, körbeirom!!/ a kis fehér hegyesfülü kerek pofáju cuki kutya tetszik!! Minden vágyam egy ilyen kutyus, hegyes kis farkavan valamilyen angol kutyuli! Hát nekem ez kéne!! ..........
 

Vica66

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én vizslámnak sokszor fáj a füle.Állandóan rázza a fejét.Ronda váladékos a füle. Többször voltunk vele állatorvosnál.Tapsztaltatok hasonlót?
 
Oldal tetejére