Advent és Karácsony

Manuta

Állandó Tag
Állandó Tag
Kosztolányi Dezső: Karácsony



Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű.
Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.
Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,
És zsong az ének áhítatba zöngve...
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.<O:p></O:p>

</O:p


Csatolás megtekintése 137487 Csatolás megtekintése 137488 Csatolás megtekintése 137489
Csatolás megtekintése 137490 Csatolás megtekintése 137491
 

lorienn

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Sablont, mintát keresek hósprayhez - hópihék, fenyőfa, hóember, mikulás. Ha van valakinek, vagy tudjátok hol lehetne elérni, segítene nekem? :p

Köszönöm előre is!

Amit én csatoltam, az egy kis scrapbook ötlet, gyerekek képével aranyos kis karácsonyi üdvözlőlap lehet belőle. ;)
 

Culuka

Állandó Tag
Állandó Tag
<table id="INCREDIMAINTABLE" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%"> <tbody> <tr> <td id="INCREDITEXTREGION" style="font-size: 12pt; direction: ltr; font-family: Arial;" width="100%">Juhász Gyula:
Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit AZ élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska ITT van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S NE csak így decemberben. </td></tr> <tr> <td id="INCREDIFOOTER" width="100%"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody> <tr> <td width="100%">
</td> <td id="INCREDISOUND" align="center" valign="bottom">
</td> <td id="INCREDIANIM" align="center" valign="bottom">
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
 

myszty

Állandó Tag
Állandó Tag
Kandallók

Karacsony-017.jpg
Karacsony-021.jpg


Karacsony-837.jpg
kari-116.jpg
 

myszty

Állandó Tag
Állandó Tag
Spirituális felkészülés a karácsonyra

A 4. században Gyula pápa rendelte el, hogy karácsony első napja december 25-ére essen. Ez a nap pont egybeesett a pogány népi rituáléval, a téli napfordulón ünnepelték a nap újjászületését.
Őseink a látszólag alvó természettel harmóniában, visszavonulásban várták a fény eljövetelét. A nehéz, lehúzó energiáktól fokozatosan megszabadulva egyfajta szellemi-lelki megtisztuláson mentek keresztül. Ma már más a helyzet, mi ilyenkor „pörgünk” a leginkább. Ez számtalan feszültség forrása lehet.
<!-- kep vege -->
Spirituális felkészülés a karácsonyra

<!-- kep vege --> <table id="two" align="right" cellpadding="1" cellspacing="0" width="50"> <tbody> <tr> <td>
3.jpg
</td></tr></tbody></table><!-- kep vege -->Az adventi időszak tehát különösen alkalmas arra, hogy megnyíljunk a szellemi világnak.
Elődeink azt tartották, hogy az advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző – mindannyiunkban ott rejlő, de a fény újjászületését megelőző „sötét” időszakban háttérbe szoruló – tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban.

Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség. Egyes nézetek szerint a szellemi világ ilyenkor kevésbé aktív – valószínűleg arra kívánnak ösztönözni bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunkat.

Bárhogy legyen is, némi segítséget azonban ekkor is kérhetünk, mégpedig „célirányosan”, ugyanis mind a négy tulajdonságnak megvan a maga angyala. <table class="a07tablazat" align="left" bgcolor="#eef2f6" border="0" bordercolor="#d5dee9" cellpadding="2" cellspacing="0" width="468"> <tbody> <tr> <td class="doboz" style="color: rgb(101, 124, 153);">Advent első hete – igazságosság </td></tr></tbody></table><tablaveg>
<tablaveg>
Először is próbáljunk meg őszintének lenni saját magunkhoz. Másoknak csak olyasmit mondjunk, amit úgy is gondolunk. Minél inkább törekszünk az igazságosságra, annál tisztábban látunk majd a szó átvitt értelmében. Hívjuk az igazságosság angyalát, hogy segítsen összhangba hozni érzéseinket, gondolatainkat és cselekedeteinket.

</tablaveg></tablaveg><table class="a07tablazat" align="left" bgcolor="#eef2f6" border="0" bordercolor="#d5dee9" cellpadding="2" cellspacing="0" width="468"> <tbody> <tr> <td class="doboz" style="color: rgb(101, 124, 153);">Advent második hete – mértékletesség</td></tr></tbody></table><tablaveg>
<tablaveg>
<tablaveg>Vizsgáljuk meg, életünk mely területén vagy területein borult fel az egyensúly, és mit tehetünk azért, hogy újra megteremthessük. Tartsunk mértéket minden megnyilvánulásunkban és tevékenységünkben – ahogy a buddhisták mondják, még a mértékletességben is. Forduljunk segítségért a mértékletesség angyalához.

</tablaveg></tablaveg></tablaveg><table class="a07tablazat" align="left" bgcolor="#eef2f6" border="0" bordercolor="#d5dee9" cellpadding="2" cellspacing="0" width="468"> <tbody> <tr> <td class="doboz" style="color: rgb(101, 124, 153);">Advent harmadik hete – bátorság</td></tr></tbody></table><tablaveg>
<tablaveg>
<tablaveg>Nézzünk szembe önmagunkkal, különösen az árnyékainkkal és a félelmeinkkel, hiszen azok csak így oldódhatnak fel. Legyen merszünk felvállalni azt, amit valójában szeretnénk. Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább. Mindehhez a bátorság angyalától kérhetünk erőt.

</tablaveg></tablaveg></tablaveg><table class="a07tablazat" align="left" bgcolor="#eef2f6" border="0" bordercolor="#d5dee9" cellpadding="2" cellspacing="0" width="468"> <tbody> <tr> <td class="doboz" style="color: rgb(101, 124, 153);">Advent negyedik hete – bölcsesség</td></tr></tbody></table><tablaveg> </tablaveg>

Tudatosítsuk magunkban, hogy a valódi bölcsességet nem „kívülről” kapjuk, hanem bennünk rejlik – és meg is találjuk, ha nem csak a fejünket használjuk, hanem a szívünkre is hallgatunk. Kérjük ehhez a bölcsesség angyalának segítségét. Konkrét élethelyzetek kapcsán tanácsért is fordulhatunk hozzá. Miután ezt megtettük, többé ne foglalkozzunk az adott problémával – a válasz hamarosan meg fog érkezni, ha figyelünk a jelekre. Bármi történik, gondoljunk arra, hogy minden változás – akár pozitív, akár negatív – egyben lehetőség is a növekedésre.

<table id="two" align="center" cellpadding="1" cellspacing="0" width="50"> <tbody> <tr> <td>
4.jpg
</td></tr></tbody></table><!-- kep vege -->A titok

A szeretet beáramlása előtt múltbeli sérelmeink elengedésével nyithatunk kaput. Ennek alapvető feltétele az elengedés és a megbocsátás. Kérjünk erőt a szellemi világ fényképviselőitől – az angyaloktól és az arkangyaloktól – ahhoz, hogy meg tudjunk bocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha fájdalmat okoztak nekünk. Hagyjuk, hogy megszülessen szívünkben a remény, a szeretet és a boldogság. Csak kérnünk kell, és tapasztalni fogjuk, hogy rengeteg támogatást kapunk fentről. Egyre kevésbé érezzük magunkat kiszolgáltatva a pillanatnyi körülményeknek, ami rendkívül felszabadító. Minden olyan pillanatban, amikor megtapasztaljuk a kegyelem erejét, megkapjuk az advent, a karácsony ajándékát. Ezzel a lelki gazdagsággal pedig sokkal könnyebb lesz a fa alá beszerezni a meglepetéseket.



(Forrás:advent.hu)
 
Oldal tetejére