Szaki a házkörül pl festés,tapétázás stb

Katkacica67

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelentés vakond ügyben!

Már azt hittem sikerrel jártam, offenzívát indítottam a vakond ellen.
Gázolajos rongy, fokhagyma, sörösüveg, és az a bizonyos növény, ami (állítólag) elűzi a vakondot.
Nos ma reggelre akkora dombot turt a kis pimasz, hogy alpinista felszerelés kell hogy a tetejébe másszak:)
Ráadásul az egyik vakondűző növényt is megpróbálta kiturni.
Szóval csatát vesztettem, de a háborúnak még nin vége:):)

Mi lenne, ha megpróbálnád más nézőpontból nézni a vakondokot.:cool: Gondolom vannak gyümölcs- vagy diszfáid, egyéb növényeid is a kertedben. Amikor friss túrást találsz gondolj arra, hogy ez a bájos kis állat csak a többi növényedre vigyáz.:confused: Ugyanis ő a legnagyobb pusztítója a cserebogár pajorjának, ami még a fák gyökereiben is képes kárt tenni.
Szerintem inkább köszönd meg neki a segítséget és ne harcolj vele!!!:p
Esetleg menj le "alfába" és üzenj neki, hogy ne túrja fel az egész kertedet, a szomszédnál is tartson egy kis pajor-vadászatot!
Szép napot!!! kiss
 

black_bird

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg a füvemnek is!:(

Lehet müfüvet is lefektetni....:mrgreen:


posop35.jpg
 

Elevator Boy

Állandó Tag
Állandó Tag
Festés-Mázolás-Tapétázás

Az elmult években sikerült ebben a kérdésben sikerült némi tapasztalatra
szert tennem . Ezt szeretném megosztani azokkal akiket érdekel .
 

jlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
A Béla vakondja ellen most láttam a Praktikerben napelemes vakondriasztót, 3190 HUF árban. A leírás szerint infrahangokat jottat a talajba, és ezzel távoltartja. Már a pénztár előtt ki volt rakva egy nagy kupac. Nem tudom, azért-e, mert nem igazán eredményes, vagy azért, mert nincs szezonja.
Ha belegondolok, a sörösüvegbe befúvó szél is produkálhat alacsony frekvenciájú hangokat...
 
S

svarc

Vendég
...csak visszarakom a képeket

... a szerver kiesése miatt visszaraktam a korábbi képeket
 

aquino

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos, az összes január 5-e óta írt hozzászólásom elveszett, így most visszaminősültem sima "tag"-nak. Időnként majd írok valamit, hogy helyreálljon a státuszom (állandó tag)...
 
S

svarc

Vendég
Sajnos, az összes január 5-e óta írt hozzászólásom elveszett, így most visszaminősültem sima "tag"-nak. Időnként majd írok valamit, hogy helyreálljon a státuszom (állandó tag)...


... valamit rosszul látsz, mert itt " állandó tag " - nak jelöl a rendszer !
 

billyboy2

Állandó Tag
Állandó Tag
Vakondok ellen a legolcsóbb, amikor kirak az embere a sok vakondoknak figyelmeztető táblát, hogy a fű alatt vakondoknak tilos menni. Ha mondjuk 20 vakondokból csak 10 olvassa el és ebből csak 3 lát jól, mert lusta elmenni a szemészetre, akkor már nagyon jó arányban 3 vakondok nem jár arra. A többinek meg munkavédelmi előadást kell tenni az ásó és lapát nyeléről, aztán ha a fele elhiszi, hogy életében találkozhat lapáttal vagy ásóval és ettől megijed, akkor a maradék fele marad csak meg. Tehát, ha 3 vakondok van összesen, akkor valamelyik vakond bele esik valamelyik megoldásba, tehát a végén tutkóra nem lesz a kertben vakond. De ha az ember meg se próbálja ezek közül egyiket se, akkor magára vessen.
De van egy jobb ötletem. Bocs, de olykor eszembe jut. A táblás megoldás nem jó, mert mondju, hogy a vakondokok fele színtévesztő és a hamut is mamunak látja. De amúgy azért nem lát, mert világosban hogy a fenébe látnánk, amikor éjszaka alszunk és fel kell a budun kapcsolni a lámpát, mert ugyen nem árt ha nem a falra megy aminek a picuárba kellene mennie. Tehát vakond Jóska ellen vakondijesztőt kell felállítani és belerakni a járatába egy kettévágott ásványvizes palackot, mert amikor jön vissza és menet közben újságot olvas, tutkóra bele fog esni. Ezt persze lehetne automatizálni. Csengőt oda rakni, hogyha gazdi hallja éjjel 3 és 4 között akkor tutkóra kimegy és megmasszírozza a vakond hátát a bal lapockája alatt. Szerintem vagy veszi a lapot, vagy igen.
Na, de félre a tréfával. Vakond ellen nincs orvosság. Ki kell hívatni egy vakondradarost, aztán ahogy van, úgy kikapják a fűkockával együtt, legfeljebb reggelre olyan lesz a kert a lyukaktól, mint a sakktábla.
Köszönjük szépen, Bandi előadását olvashatták. Virágot az öltözőmbe kérek, köszi.
 

hajlando

Kitiltott (BANned)
Valamikor mi is vonalaztunk, sőt voltak előre elkészitett sablonok, és ezek segitségével különféle figurákat lehetett festeni a falra.
 

jlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Valami különleges dolog lehet a te kertedben, ami vonzza őket. Már csak azt kellene kitalálni, hogy ez milyen emberi nyavalyára jó, vagy lelki bajra, mert lehet nagyobb üzlet lenne mint a paradicsomtermesztés.
 
Oldal tetejére