Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sö(r)nczy

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti üzenet anyu22:

Továbbá a bérek, tudok egy pékséget ott Torontoban ahol óránként 8 CAD fizetnek. És hajcsárok a főnökök, arra nincs időd, hogy megnézd hány óra, a barátnőm anyja dolgozott ott. Itthon egy jó szakember a kétszeresét keresi.

Igen megkeresi a kétszeresét, de nem a hivatkozott szakmában és még csak nem is beosztott dolgozóként.A 2x8CAD a mai kb.160Ft-os áron 450ezer Ft-nak felel meg.
Csak a saját szakmai környezetemből példa:
Gépészmérnök 450-550ezer bruttó
CNC marós,esztergályos 150-250ezer bruttó
Nagyon jó lenne, ha az általad említett összeget megkeresnék itthon azok a
dolgozók, de sajnos ez még messze nem a valóság.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
8 Can dollart betanitott vagy segedmunkara es nem szakmunkara fizetnek.
Esetleg feketen fizetnek ennyit.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Ott Kanadában mit ünnepelsz pl. Canada Day. Milyen fesztiválok, hétvégi vásárok, stb vannak? Én ott a barátaimtól nem hallottam ilyenről.

Hat kedves Anyu, szerintem sokmindenrol nem halottal a barataidtol.
Sok fesztival es vasar van, de most minek is bizonygasam ezt Neked.

Továbbá a bérek, tudok egy pékséget ott Torontoban ahol óránként 8 CAD fizetnek. És hajcsárok a főnökök, arra nincs időd, hogy megnézd hány óra, a barátnőm anyja dolgozott ott.

Segedmunkast ne hasonlitsunk szakmunkashoz.
Kozeli rokonom (esztergalyos) tobb mint 25 dollaros oraberel ment nyugdijba 10 eve. Ugy tudom az ota meg magasabak a szakmunkas oraberek.
Aki meg azert jott el, hogy 8 dollaros oraberert dolgozon az szerintem nagyon nagy hibat kovetet el. (hacsak nem feketen melozik)

Az pedig, hogy nem foglalkoznak az emberek egymással nem azért mert nem ütik bele az orrukat, hanem el vannak lelketlenedve és ezért járnak annyian pszichológushoz.

Elkepeszto, hogy Te ket het utan tisztaba vagy a kanadai emberek lelkivilagaval. Gondolom jol beszelsz Angolul es volt sok lehetoseged kanadai emberekel elbeszelgetni a lelkivilagukrol.

USA-ban nem jártam, de nem is akarok, ott egy fokkal rosszabb lehet.
Nem jartal ott, nem is akarsz, de tisztaba vagy hogy milyen rossz. :confused::rolleyes:

Amikor jöttem több magyar is jött vissza onnan, és nekik sem tetszett. Egyikük pl. Vancouver-ből. És neki sem tetszett.

Beszeltem mar olyan hazank fiaval akinek Parizs sem tetszett.
Beszeltem mar Magyaral akinek Velence sem tetszett.
A kanadai dokimnak meg Pest nem tetszett es az ennivalo abszolut nem izlett neki.
Tehat ismet visszatertunk az izles es a pofonhoz. ;)

Ti ott éltek, mi pedig itt, a mi, saját hazánkban.

Na es ebben mi a problema? Senki nem mondta Neked, hogy hagyd el a szeretett hazadat. :confused:

Szerintem magyar kaját igazit, csak itthon ehet az ember, külföldön már több magyar étteremben és magyar kaját ettem, de az bizony nem volt olyan.

En a legjobb Magyar kajat egy Szent Endrei etteremben ettem.
Ugyan akkor a legrosszabb Magyar kajat meg Pesten a Duna korzo etteremben, ahol nem csak az ennivalo (ha annak lehet nevezni) volt fortelmes hanem meg raadasul at is akart vagni a pincer. :(
De avval egyutt mikor valaki elutazik kulfoldre, miert akarja ugyan azt enni amit otthon is megkap?

Tényleg csak a véleményemet akartam elmondani, nem bántani senkit ezzel.

Nem bantottal senkit, csak eppen nem ertek egyett a velemenyedel. ;)
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!ffice:office" /><O:p></O:p>
Csak leszeretném írni a tapasztalataimat, ugyan is voltam kint Kanadában, Torontoban. Igaz, csak két hétig. Nem rég jöttem haza. Nekem volt meghívólevelem (baráttól), munkahelyi igazolások, hogy hol dolgoznak, adóbevallások, stb. Frankfutban át kellett átszállnom. Ott udvariasan megkérdezték a beszállókapunál, hogy hová megyek és meddig maradok. Ennyi. A repülő út nagyon hosszú volt. Amikor megérkeztem, egy csomó határőr ült sorban az egyikhez sorba álltam, amikor én következtem, azt kérdezte, hogy minek jöttem ide, kihez, mennyi időre, vár e itt valaki engem?Utána pedig az összes papírt elkérte, de nagyon udvariasan. Bepecsételte az útlevelembe, hogy mikor érkeztem, és felvitt a számítógépre is. Utána mehettem a csomagomért. Ennyi.<O:p></O:p>
Vendégségben voltam ugyan, de abszolút nem tetszett azért is jöttem vissza ilyen gyorsan. Egy rakás sz...Minden sarkon Mcdonals, Burger King, Harveys, Wendys, KFC, Pizza Pizza, stb. Az emberek nem foglalkoznak semmivel, és senkivel, még akár meztelenül is mehetnél az utcán az sem hatna meg senkit. Az áraktól sem voltam meghatódva, kb. ugyan az mint itthon. Nettoban vannak persze kiírva az árak. 15% áfa van rajtuk. Mindenki sokat dolgozik, az biztos. De creditből (hitelből) élnek emberek 30 évre vesznek fel hitelt. Ott is van egy réteg aminek jól megy. <O:p></O:p>
A környezet, a táj sem tetszett.(kivétel az Ontario tó és a többi tó, Niagara, Cn Tower) Nagyok a távolságok az biztos. A házak előtt nincs kerítés, stb. Egy normális ételtelt nem ettem. Ott nem tudsz enni (csak azért írom le h.szemléltesem) pl. egy bőséges bajor reggelit, egy finom olasz kávét vagy egy igazi olasz pizzát, vagy egy finom igazi magyar szelet kenyeret vagy inni egy pohár finom magyar ásványvizet. ezeket a dolgokat el kell ott felejteni. Azt tudom és megtanultam, hogy nem cserélném el a Vén Európát és a mi olyan nagyon szeretett kicsiny, de büszke hazánkat a tengerentúlért. Még ha nem is olyan jó gazdasági helyzetben van jelenleg az országunk. De büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és nem véletlenül születtünk annak és pont ide.<O:p></O:p>
Csak ennyit szerettem volna leírni. Tudom senkit nem fog ez meghatni, mert én sem tudtam értékelni ezeket az érzéseket, míg nem láttam saját szemmel Kanadát.<O:p></O:p>
Ha valaki kiakar menni, sok szerencsét és sikert kívánok őszinte szívvel.<O:p></O:p>
Üdv. itthonról,<O:p></O:p>
Anyu22<O:p></O:p>

Kar, hogy nem erezted jol magad. Nekem is hasonlo erzeseim voltak ket het utan. Persze utana valtozott ahogy tobbet es tobbet lattam.
Egy rovid ideig laktunk olyan kornyeken ahol csak Mcdonals, Burger King, Harveys, Wendys, KFC, Pizza Pizza es benzinkut volt az utca ket oldalan es csaladi hazak ameddig a szem ellat. Ugy ereztem, hogy megol az unalom es a csend. Mivel Pesten nottem fel ahol a sarkunkon csikorgott a villamos amikor befordult , mar jatszottam a gondolattal, hogy felveszek magnora valami utcazajt, hogy aludni tudjak, de a vegen elkoltoztunk egy tortenelmi negyedbe ( utcazajjal) ahol a borostyan felfutott a hazra es a mokusok ugraltak a teraszon. Ott jobban ereztem magam. Tehat csak meg kell talalni azt a helyet amit szeretsz.
Fesztival szerintem rengeteg van itt, ahol en lakom biztosan.Minden hetvegen van valami es a kaja igazan jo. :D
Persze mindenki mas es mas. En szeretem az uj dolgokat es elvezem ha idegen helyre erkezem. Volt persze olyan, hogy csalodtam. Egyszer igy, maskor ugy. :D
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Hurra, megint van sajat elmebetegunk, es hogy fellendult a forum! :) Mar tiszta unalmas volt embereket a CIC oldalara kuldozgetni.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Anyu panaszkodasarol eszembe jutott az evekkel ezelotti kretai nyaralasunk. Gyerekeket Mo-n hagytuk nagyszuloknel, es Budapesten befizettunk egy kethetes utra. Namarmost hirtelen dontes volt, az utolso ket helyet csiptuk meg. All inclusive reg elfogyott, es csak a legolcsobb csomagot kaptuk. Ird es mondd, fejenkent hetvenotezerert elmentunk ket hetre repjeggyel, szallodaval Kretara.
Ferj mondta, ezert a penzert ne legyenek igenyeink, oruljunk, ha lesz uloke a WC-n.
Mikor oda ertunk, kiderult, hogy a szalloda homokos tengerparton van, gyakorlatilag a napernyosor valasztja el a bejaratot a tengertol. Azert volt olcso, mert telen fejeztek be az epiteset, ez volt az elso szezonja, es utolso pillanatban ilyen olcson tudtak eladni a szobaikat.
Gyonyoruen volt berendezve, a szobainkat minden nap takaritottak... mi akik sokat utaztunk mar mindenfele egeszen el voltunk amulva, hogy a penzunkert mit kaptunk. Szinte nevetsegesen olcso volt, a leheto legjobb helyen... stb.
Amikor kozos hajokazason voltunk a turista csoport tobbi tagjaval, csak azt hallottuk, hogy a magyarok mindent szidnak. A leghangosabbak pont a mi szallodank vendegei voltak, hogy minden milyen szar...stb, stb, es hogy hat ilyen nyomorult aron milyen nyomorult ellatas jar... az egyik olvasolampaban kiegett az ego, es senki se vette eszre, nekik kellett szolni... (es hasonlo ertelmes panaszok).
Csodalkoztam. Az all-inclusiv kb 500 m seta volt a tengerparttol, a masik hotel beliek meg az angol es ir fiatalsag kedvenc utcajaban voltak elszallasolva (buli es reszeg dorbezolas hangja tartotta fenn oket hajnalig).
Mondtam a mieinknek, hogy nekunk semmi okunk panaszra, mert ejjel legfeljebb a tengert halljuk, a beach a fenekunk alatt es homokos (Kretan a sziklas strand a jellemzo) a szalloda szep, uj, az osszes alkalmazott kezet labat tori, hogy jol erezzuk magunkat, a foldszinti etteremnel jobbat kivanni se lehet, a varoska kozpontja kb husz perc seta volt, de az etteremsor max 10... Jovo evben ide legalabb duplaja lesz az ar, ha nem tobb...
Erre azt mondtak, ha nekem egy ilyen olcso hely tetszik, akkor igenytelen vagyok.
Na ilyen a magyar.
Mi ezert nem elunk Magyarorszagon (egyebek kozott).
 

Tiszteletes

Állandó Tag
Állandó Tag
Lenne egy olyan kérdésem azok felé, akik már huzamosabb ideig kint élnek Kanadában és ismerik a munkerő piacot, a munka lehetőségeket. 4 nyelvvizsgával, egy egyetemi diplomával, és kb. 5 év munkatapasztalattal mennyi esélyem van egy "nagyjából" jól fizető állást találni? Mik a lehetőségek, szerintetek?
Köszi előre is!
 

Neobee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!ffice:office" /><O:p></O:p>
Csak leszeretném írni a tapasztalataimat, ugyan is voltam kint Kanadában, Torontoban. Igaz, csak két hétig. Nem rég jöttem haza. Nekem volt meghívólevelem (baráttól), munkahelyi igazolások, hogy hol dolgoznak, adóbevallások, stb. Frankfutban át kellett átszállnom. Ott udvariasan megkérdezték a beszállókapunál, hogy hová megyek és meddig maradok. Ennyi. A repülő út nagyon hosszú volt. Amikor megérkeztem, egy csomó határőr ült sorban az egyikhez sorba álltam, amikor én következtem, azt kérdezte, hogy minek jöttem ide, kihez, mennyi időre, vár e itt valaki engem?Utána pedig az összes papírt elkérte, de nagyon udvariasan. Bepecsételte az útlevelembe, hogy mikor érkeztem, és felvitt a számítógépre is. Utána mehettem a csomagomért. Ennyi.<O:p></O:p>
Vendégségben voltam ugyan, de abszolút nem tetszett azért is jöttem vissza ilyen gyorsan. Egy rakás sz...Minden sarkon Mcdonals, Burger King, Harveys, Wendys, KFC, Pizza Pizza, stb. Az emberek nem foglalkoznak semmivel, és senkivel, még akár meztelenül is mehetnél az utcán az sem hatna meg senkit. Az áraktól sem voltam meghatódva, kb. ugyan az mint itthon. Nettoban vannak persze kiírva az árak. 15% áfa van rajtuk. Mindenki sokat dolgozik, az biztos. De creditből (hitelből) élnek emberek 30 évre vesznek fel hitelt. Ott is van egy réteg aminek jól megy. <O:p></O:p>
A környezet, a táj sem tetszett.(kivétel az Ontario tó és a többi tó, Niagara, Cn Tower) Nagyok a távolságok az biztos. A házak előtt nincs kerítés, stb. Egy normális ételtelt nem ettem. Ott nem tudsz enni (csak azért írom le h.szemléltesem) pl. egy bőséges bajor reggelit, egy finom olasz kávét vagy egy igazi olasz pizzát, vagy egy finom igazi magyar szelet kenyeret vagy inni egy pohár finom magyar ásványvizet. ezeket a dolgokat el kell ott felejteni. Azt tudom és megtanultam, hogy nem cserélném el a Vén Európát és a mi olyan nagyon szeretett kicsiny, de büszke hazánkat a tengerentúlért. Még ha nem is olyan jó gazdasági helyzetben van jelenleg az országunk. De büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és nem véletlenül születtünk annak és pont ide.<O:p></O:p>
Csak ennyit szerettem volna leírni. Tudom senkit nem fog ez meghatni, mert én sem tudtam értékelni ezeket az érzéseket, míg nem láttam saját szemmel Kanadát.<O:p></O:p>
Ha valaki kiakar menni, sok szerencsét és sikert kívánok őszinte szívvel.<O:p></O:p>
Üdv. itthonról,<O:p></O:p>
Anyu22<O:p></O:p>

Ott kezdeném a dolgot, hogy nem voltam még Torontóban fogalmam nincs milyen lehet, de egy kis előitéletem nekem is van vele szemben, pedig én törzsgyökeres pesti vagyok, mégis úgy érzem nem az én városom, és soha nemis lehet az mert kiráz a hideg a fényképeitől is...:)
Ettől függetlenűl abban biztos vagyok, hogy nem lehet olyan sz@r mint ahogy írod.

Leírom én is a tapasztalataimat az eddig eltöltött egy hónap alatt, csak hogy rácáfoljak egy két dologra.
Én most itt vagyok B.C.-ben, Vancouver Islandon...
Vancouverről nem merek nagyon irni mert 3x voltam ott amióta itt vagyok de nekem nem tetszett maga a város. DownTown-ról meg inkább nem is beszélek! Ügyesek a fotósok jók a megtévesztő fotók róla!:-D
Kegyetlen mik vannak ott...:D Van olyan része, hogy a 8-ker pesten elbújhatna...
A külsőbb városrészek viszont szépek! Különösen Capilano, meg feljebb Wisthler... Burnaby-ra se mondanám hogy egy csúnyaság...
Amit eddig láttam B.C-ből én azt mondom festői szépség! Tényleg bármerre néz az ember nem tud betelni vele!Nem véletlenül van a rendszám táblán is az hogy "Beautiful British Colombia":)
A szigeten káprázatosan szép helyek vannak. Eddig majdnem minden napra volt valami néznivaló...kirándulás, vadászat, lovaglás stb...
A kajáról tett megjegyzéseket meg határozottan megcáfolom!
Én nem tudom Torontóban hogy főznek, de azt tudom, hogy itt olyan kajákat ettem hogy eldobtam az agyam! Iszonyatosan jó itt a kaja!
Nekem jobban izlik mint az otthoni. Bár a Magyar kajákat tényleg nem tudják úgy megcsinálni mint otthon, meg belekeverik az itteni izlést, de nem rosszak úgysem. Kenyérből van vagy 70 fajta sokkal jobbak mint otthon...A sütemények meg kééész! Nagyon jóó
A rokon az elején állandóan erőltetni akarta a magyar ízeket (téliszalámi, paraszt kolbász, gulyás leves stb...)
Mondtam neki, hagyjál már engem békén a téliszalámiddal már...tele van vele a faxxxom!:-D Neked újdonság nekem nem...:)
Inkább ennék valami Kanadait!
Ami nem tetszik annyira, hogy itt rengeteg húst esznek az emberek. Főleg marhát,amit otthon jó ha egy évben 3x eszik az ember. Már szoktatom le őket!:-D Mondtam nekik Főzeléket akarok meg halat!:-D A barbecue-tól meg már kivagyok, mert mindennapos... De főleg attól hogy gázos.:) Így azt nem értem mi értelme van?! A konyhában is megcsinálhatná az ember ezzel az erővel... Csak a fíling miatt minek kint csinálni?:-D A faszéntől lenne igazi.
A bográcsolás is gázal... Amikor itt a rengeteg fa, főleg B.C-ben!
Szoktam is mondani nekik, hogy lakótlepi bográcsgulyás lesz?!:-D
A kanadai emberek nagyon rendesek, nagyon normálisak,segítőkészek, de tényleg félősek, vonakodnak az idegenektől, és ahogy a rokon is hívja őket kicsit "kockák"!
Ami még nagyon furcsa volt, hogy itt minden nagy! Hűtő,tűzhely,sütő,mosógép stb... Ilyen méretűeket otthon ipari konyhában látni csak!:-D Mi a fenének ekkorák? Az élelmiszereknek is a kiszerelése 4x akkora mint otthon. Pl:4Literes tej meg ilyenek...:-D

Mindent összevetve, nekem nagyon tetszik ez a hely és simán el tudnám itt képzelni az életemet! Tetszik ez az élet itt...a lovakkal, vadászattal, horgászattal, fűszerezve...
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Lenne egy olyan kérdésem azok felé, akik már huzamosabb ideig kint élnek Kanadában és ismerik a munkerő piacot, a munka lehetőségeket. 4 nyelvvizsgával, egy egyetemi diplomával, és kb. 5 év munkatapasztalattal mennyi esélyem van egy "nagyjából" jól fizető állást találni? Mik a lehetőségek, szerintetek?
Köszi előre is!

En nem vagyok kinn es nem is ismerem a kinti munkaero piacot de azt hiszem, hogy ez elso sorban attol fugg, hogy milyen teren szerezted a diplomadat es milyen teren van az emlitett 5 eves tapasztalatod.Biztosan valaki ir errol bovebben.
 

anyu22

Új tag
A munkára visszatérve Spanky. Amikor kiérkezel külföldre ne mondd már, hogy rögtön mindenki 20-35CAd/órabért kap. Rengetegen mosogatnak, vagy pékségbe dolgznak kicsi órabérért és feketén. Idő tellik el addig, amíg kapsz egy rendes munkát normális órabérért. És én nem mondom, hogy minden sz...Pl. nagyon tetszik Olaszország, pedig sokan azt mondják az olaszokra, hogy ilyenek meg olyanok, vagy Hollandia, Szlovénia, Horvátország, Erdély vagy sorolhatnám. De a tengerentúl az nekem nem Európa, mert nem az.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Ha annyira tudsz mindent és olyan jó Kanada, akkor mindenki odamenne lakni, élni, az ország vagy az egész világ.<o:p></o:p>
Mindenhol vannak jó és rossz dolgok. Csak azt nem értem miért kell vagy kellett innen elmenekülni. A jogászok, közjegyzők, mérnökök, vagy egy jó szakember (aki ügyes, talpraesett) itthon is jól keresnek.<o:p></o:p>
És nem minden magyar egyforma, sajnos benne van a vérünkbe a széthúzás, de vannak közöttünk akik összetartanának, csak ezek a kezek még mindig nem érnek össze. Igazi magyarok itt a Kárpát medencébe élnek. Talán Aranyásók vagytok? és még én vagyok az elmebeteg? ugye? azt nem értem miért kell majmolni mindig valami mást? nyugatot.
Biztosan Kanadába is vannak gyönyörű szép helyek, a nyugati partoknál nem jártam.
<o:p></o:p>
 

Davey7

Új tag
Jó hogy mindenki anyu hozzászólásán forgolódik:) Nem sok értelmét látom...Leírta a véleményét és ti pedig kivesézitek...
Az aki normális dolgot kérdez pedig nem kap választ???!!!:confused:
 

Lilliana

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Anyu!
Egy régebbi történet jutott eszembe:Egyszer több időt töltöttünk Rodos-on.Imádom a görög kajákat.Sorba jártuk a tavernákat és gyakorlatilag mindent kipróbáltunk.Még olyan kaját is, amire itthon egy görög ismerős azt mondta, hogy az ehetetlen. Majd egyszer megkívántam a magyar rántott húst.Egy ismerős pincér segítségét kértem, többször ettünk náluk, gondoltam, ő biztosan fog tudni segíteni. Elmondtam neki, hogy mit szeretnék. Hát, ő segített. Kivitt a taverna elé, és rámutatott a repülőtérre. Magyar kaját szeretnél?-kérdezte. Hát, ott a repülőtér, fel kell üllni a gépre, és hazamenni.És igaza volt!
 

RobiGida

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó hogy mindenki anyu hozzászólásán forgolódik:smile: Nem sok értelmét látom...Leírta a véleményét és ti pedig kivesézitek...
Az aki normális dolgot kérdez pedig nem kap választ???!!!:confused:

Ha sok a valótlanság, vagy túl felületes illetve bántó a vélemény, akkor jogos...
Előbb-utóbb Te is sorra kerülsz!
üdv RobiGida
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
A munkára visszatérve Spanky. Amikor kiérkezel külföldre ne mondd már, hogy rögtön mindenki 20-35CAd/órabért kap. Rengetegen mosogatnak, vagy pékségbe dolgznak kicsi órabérért és feketén.
Annál rosszabb nekik. Aki feketemunkával kezdi, ne panaszkodjon a bérre, de ne is akarjon statisztikát írni.

De a tengerentúl az nekem nem Európa, mert nem az.
Szerintem ez mindenki számára magától értetődő... :rolleyes:

Csak azt nem értem miért kell vagy kellett innen elmenekülni.
Húúúú, ebbe belenyúltál. Remélem senki nem fog ezért kikelni magából, személyes sértésnek is vehetnék ezt az értetlenkedő ítélkezést a részedről. Tudod, a szabad választásba az is beletartozik, hogy az ember (meg az ember lánya) megválasztja a lakóhelyét, és ez nem mindig jelent menekülést, ha meg jelent, akkor annak oka van. A rendszerváltás előtt idejötteknek súlyos okuk volt rá, hogy "elmeneküljenek", ha meg "csak" azért jöttek, mert nem volt elég a kádári sör-virsli - tán azt is meg lehet érteni...:rolleyes: Szóval szerintem ha elvárod, hogy ne támadjanak meg a véleményed miatt, akkor add meg a minimális tiszteletet másoknak és a döntéseiknek.
A jogászok, közjegyzők, mérnökök, vagy egy jó szakember (aki ügyes, talpraesett) itthon is jól keresnek.
Szerintem senkinek nem kell magyarázni, milyen fajta talpraesettség kell az otthoni jó keresethez.
Talán Aranyásók vagytok? és még én vagyok az elmebeteg? ugye? azt nem értem miért kell majmolni mindig valami mást? nyugatot.
No comment, ez magáért beszélt.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Leírom én is a tapasztalataimat az eddig eltöltött egy hónap alatt, csak hogy rácáfoljak egy két dologra.
Én most itt vagyok B.C.-ben, Vancouver Islandon...
Vancouverről nem merek nagyon irni mert 3x voltam ott amióta itt vagyok de nekem nem tetszett maga a város. DownTown-ról meg inkább nem is beszélek! Ügyesek a fotósok jók a megtévesztő fotók róla!:-D

Kedves Neobee,
A fotokat amiket en beteszek a vancouveri kepek topic-ba altalaban abban a kornyezetben keszitem ahol en lakok.
Az teny, hogy a belvarosban (downtown east side) van egy negyzet kilometernyi kornyezet ami valoban borzaszto es a varos szegyene, de ez nem jelemzo az egesz belvarosra.
Ha legkozeleb josz at a varosban nagyon szivesen korbeviszlek es megmutatom Neked az igazi Vancouvert.
Nem fogsz csalodni. :)
Csak szoljal es egy napra a vendegem vagy.

barati udv :)
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
A munkára visszatérve Spanky. Amikor kiérkezel külföldre ne mondd már, hogy rögtön mindenki 20-35CAd/órabért kap. Rengetegen mosogatnak, vagy pékségbe dolgznak kicsi órabérért és feketén.

Anyu,
Aki feketen dolgozik itt az vessen magara.
Mar elnezest de az ilyet nem sajnalom.

Ha valaki legalisan van itt es szakmunkas az ugyan azt a fizetest foglya megkapni mint akarki mas.

Csak melesleg a Fulop szigetekrol szarmazo takarito nomnek 20 dollaros orabert fizetek mikor jon takaritani. Minimum 3 orat.
Termeszetesen a holgy legalisan van itt.

De a tengerentúl az nekem nem Európa, mert nem az.

Ebben 100%-ig egyet ertunk.

Ha annyira tudsz mindent és olyan jó Kanada, akkor mindenki odamenne lakni, élni, az ország vagy az egész világ.

Anyuci ne haragudj de ez butasag.
Statisztikailag az emberek 90% a foldon, 10 kilometeres korzetben szuletik es hal meg.
Az atlag ember olyan mint Te vagy. Ott foglya leelni eletet ahol szuletet.
A megszokotban talalja a kenyelmet, meg ha gazdasagilag nem is olyan jo alapotban el.
De csak melesleg, Kanada nepesedese 15-20 millio korul volt a 60-as evek vegefele.
Jelenleg 33 millio. De nem azert mert olyan sok gyerek szuletet. ;)

Mindenhol vannak jó és rossz dolgok. Csak azt nem értem miért kell vagy kellett innen elmenekülni.

Mert jobb eletre vagytunk. Nekunk be is jott. ;)
Na meg 10 eves korom ota, tengerparti varosban szerettem volna elni.
Ez is bejott. :)

A jogászok, közjegyzők, mérnökök, vagy egy jó szakember (aki ügyes, talpraesett) itthon is jól keresnek.

Nem elek ott, tehat ehez nem tudok hoza szolni.
Lehet hogy igazad van.
Van itt egy jopar mernok akik Magyarorszagrol jottek el.
Erdekes lenne a velemenyuket halani errol.


És nem minden magyar egyforma, sajnos benne van a vérünkbe a széthúzás

Emberek nem azert vandorolnak el mas orszagba mert "szethuzas" van a verukbe.

Talán Aranyásók vagytok?

Ez jo!!! :-D:-D:-D

azt nem értem miért kell majmolni mindig valami mást?

Mert ha nem majmolnank akkor meg mindig valahol azsiaban rohangalnank lohaton. ;):D
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
ez jo

Baratom amerikai ismerosevel volt MO-n azert hogy bemutassa neki milyen ott es honnan jott. Az ismeros nagyon kenyelmetlenul erezte magat mert nem volt gyakorlott utazo es allandoan azt kereste hogy hol van hasonlosag hazajahoz. Nem sokat talalt illetve amit talalt abban is csalodott. Mikor vegre egy mekit lattak oromeben majdnem hogy ugralt hogy vegre ehet egy "jot". Csalodnia kellett mert MO-n a meki nem olyan mint az amerikai foldreszen.
Szerintem ha valaki utazik ne azt nezze hogy mi az ami hasonlo ahhoz ahonnan jott, hanem elvezze hogy minden mas mint sajat hazajaban. Akkor 100% hogy jol fogja erezni magat.

Masik dolog. Munka tarsam MO-rol erkezett hivatalosan nyelvtudassal es szakmaval. Mikor munkaba allt kezdo fizetesnek kapott $24-t pusztan azert mert uj volt kulonben megkapta volna azt amit mi. Tehat ha valaki legalis es beszeli a nyelvet nem feltetlen fogjak minimalis oraberert alkalmazni.
 

Neobee

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Neobee,
A fotokat amiket en beteszek a vancouveri kepek topic-ba altalaban abban a kornyezetben keszitem ahol en lakok.
Az teny, hogy a belvarosban (downtown east side) van egy negyzet kilometernyi kornyezet ami valoban borzaszto es a varos szegyene, de ez nem jelemzo az egesz belvarosra.
Ha legkozeleb josz at a varosban nagyon szivesen korbeviszlek es megmutatom Neked az igazi Vancouvert.
Nem fogsz csalodni. :)
Csak szoljal es egy napra a vendegem vagy.

barati udv :)

Ne érts félre én most nem a te fotóidról beszéltem!
Mondtam hogy nem merek róla nagyon véleményt irni mert 3x voltam ott...
A meghívást elfogadom!:-D
Privátba megbeszélhetjük a részleteket...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére