Élet a halál után

nostredama

Állandó Tag
Állandó Tag
Folyt 5
Az orvosok is azt kérdezték, ezt miért mondtam, de én nem tudtam róla. Aztán nagy lassan bekúszott: előző nap tudram meg, hogy a lányomat fölvették a főiskolára, az 4 év... hacsak ezért nem, metrhogy egyedül neveltem, más nem nem volt, aki eltartotta volna, meg lakástörlesztés, stb.
Hát, talán ezt tartotta számon az "itteni" agyam.
Az egész jelenségről nem szóltam senkinek, nehogy hülyének nézzenek. Én se hallottam még addig a HKÉ-ről.
Folyt...
 

nostredama

Állandó Tag
Állandó Tag
Folyt 6.

A munkahelyemen egy kollegám kezdett témázni később erről, akkor szóltam először. Kicsit le volt lombozva, hogy nem repültem magam fölött, meg nem láttam fényt az alagút végén, mondtam neki, biztosan nem volt rá elég idő.
De azóta nem félek a haláltól egyáltalán. Hívő ember vagyok, de a Bibliában nincs szó közvetlenül a halál utáni életről, hanem a feltámadás után jön az ítélet, csak azután kerülhet valaki örökéletre, vagy örök halálra. Az a Jézusi példázat, amit a szegény Lázárról, és a gazdag emberről mond, az egy elavult farizeusi tantörténet, épp ellenpéldaként mondja nekik.
Szóval az nem biztos, hogy én majd a "mennybe"-megyek, az a cselekedeteimtől és a hitemtől fog függni. De a halál nem fájdalmas. Az élet fájdalmas.

Remélem, nem okoztam csalódást, sziasztok!

nostredama
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Hoztam egy "másolatot",hátha az Ernőnek így lesz türelme végigolvasni.


A reinkarnáció
A buddhisták hisznek a lélek újjászületésében, halhatatlanságában. A reinkarnáció, szó szerinti fordításban újra testet öltés, egyfajta hit szerint a világot mozgató periodicitásra, időszakos ismétlődésre ad magyarázatot.




A lélek halhatatlan, így a fizikai test halála után nem szűnik meg létezni. A folyamatos újjászületés lényege, hogy a lélek végigjárja a számára kiszabott utat, hogy beteljesítse feladatait, melyekből tanulhat, tapasztalatot szerezhet, így folyamatosan fejlődik.

Életfeladatunk: a karma

Az újjászületés előtt az entitás (lélek) megválasztja a következő életében elvégzendő feladatokat, melyek fejlődését szolgálják. A reinkarnációba vetett hit szerint az életfeladatainkat, és a fejlődésünket szolgáló körülményeket magunk választjuk meg. Ezért lehetséges, hogy egyes emberek rosszabb sorssal rendelkeznek (rossz házasságban, vagy rossz anyagi körülmények között élnek), s ez mégis fejlődésüket szolgálja. A kibírhatatlan, intrikus munkatársaink nem feltétlenül jelentenek rosszat, a hasonló környezet türelemre tanít. A családi problémák megtanítanak az összetartásra, a környezetünkben élő ránk szoruló emberektől pedig segítőkészséget tanulhatunk. A legkisebb események is fejlődésünket szolgálják, melynek talán nem ebben az életben vesszük hasznát.

Az ezoterika szerint több, különböző karmát különböztetünk meg. Létezik egyéni-, csoportos- és kozmikus karma. Cselekvéseink hatással vannak karmánkra, mely könnyen ellenünk fordulhat. Ha rosszat cselekszünk egy embertársunkkal szemben, azt később törlesztenünk kell. A reinkarnáció rendszere is az Istenhiten alapszik. Lényege az igazságosság és az egyensúly fenntartása. Ha ebben az életben elkövetünk egy rossz cselekedetet, talán következő életünkben ez velünk történik meg. Az egyéni karma saját sorsunk, melyhez azonban mások sorsa (családtagok, barátok, ismerősök) is kapcsolódik. Ha egy családtagunk karmája az, hogy magánéleti problémákkal küzd, az kihat a mi sorsunkra is, mi is tanulhatunk belőle.

Karma és tanulás

Akárcsak itt, a materiális világban, a kozmikus létben is a tanulás által fejlődünk. Míg fizikai testünk az iskolapadban, könyveket olvasva sajátítja el a tudást, addig lelkünk a minket ért események hatására fejlődik. Az ember néha gyermekien viselkedik, elköveti ugyanazt a hibát, mégsem tanul belőle. Az események csupán szimbolizálják azt a tulajdonságot, melyet fejlődésünkhöz meg kell tanulnunk, ezért gyakran nem értjük meg az égi jeleket.
Vegyünk példaként egy kerékpárral közlekedő embert. Ahányszor az úton közlekedik, mindig az egyszerűbb utat választja, megkerüli az autókat, de mindig baleset éri. Mindaddig, amíg meg nem tanulja, hogy nem járhat minden esetben az egyszerűbb úton, baleset fogja érni. Karmája addig figyelmezteti, amíg meg nem érti az üzenetet.

Miért nem emlékszünk korábbi életeinkre?

Jó oka van annak, hogy tudatunk nem emlékszik előző életeink történéseire. Bár mi magunk nem érzékeljük, összes előző életünk tapasztalata, ismerete alkotja jelenlegi személyiségünket. Ha tudatosan ismernénk összes előző életünk történéseit, képtelenek lennénk épp ésszel felfogni és feldolgozni tudásunkat. Olykor már egyetlen életünk traumái, rossz tapasztalatai is depressziót okoznak, több száz előző élet negatívumait pedig képtelenek lennénk tudatosan elfogadni.
Egy-egy életünk csupán része a hosszas, időtlen ideig tartó fejlődési folyamatnak. Olyan ez, akár egy színész élete; mindig más szerepet játszunk, s tanulunk hibáinkból. Ha két szerep (vagyis két élet) között nem pihenhetnénk meg, ha összes szerepünket (és nem csupán a tapasztalatokat) meg kellene jegyeznünk, azt egy idő után nem tudnánk elviselni. Minden inkarnációban (életben) az elvégzendő feladatokra kell koncentrálni.

A reinkarnáció elve a periodikus ismétlődésen alapul. Egy-egy lélek addig születik újra, míg el nem éri a tökéletességet, amikor már mindent (jót és rosszat egyaránt) megtapasztalt. Az újjászületések során karmánk (életfeladatunk) határozza meg, milyen események következnek be életünkben, s mi az, amit az eseményekből megtanulhatunk, hogy folytathassuk fejlődésünket.


Szerző: Admin, 2008.02.03
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Szép estét!
Lenne egy kérdésem, mit tudtok arról, hogy mit történik olyankor ha valaki kómában van? a lélek mellette várakozik?:confused: vagy ha nem akkor...?
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
A Fény felé
Juliet Nightingale halál közeli élménye


Juliet Nightingale tiszteletes Angliából, aki egész életében misztikus és látnok volt, sok halál közeli tapasztalatot szerzett, mivel gyerekkora óta több életveszélyes betegségben is szenvedett. Az egyik eset például a 70-es évek közepén történt, amikor a bélrák végső stádiumában kómába esett. Ezek a tapasztalatok, és a sok egyéb módon bekövetkező testen kívüli élmény és spirituális tarnszformáció igen mély hatást gyakorolt életére. Kezdetben azonban ritkán beszélt ezekről a dolgokról, mert amikor megtette, akkor otromba ítélkezés és félreértés volt az eredménye. Szerencsére később csatlakozott az International Association for Near-Death Studies (IANDS) szervezethez - amely első a maga nemében az NDE kutatás és támogatás területén - és azóta meg tudja osztani másokkal tapasztalatait. Beszámolói nagy érdeklődést keltenek, és jelentősen hozzájárulnak a halál közeli és más hasonló jellegű spirituális élmények közgondolkodásba kerüléséhez az utóbbi években. Manapság Juliet tevékenyen részt vesz az IANDS és a Friends of IANDS (FOI) ( Nashville, Tennessee) szervezeti munkájában is. Szenvedélyesen bátorít minden sorstársat és nem csak őket, hogy csatlakozzanak az IANDS-hez, mert a szervezet több területen is jelentős segítséget tud nyújtani.

Juliet weboldala Toward The Light sok érdekes információt és cikket tartalmaz. Email címe: [email protected]. Következzenek most részletek Juliet halál közeli tapasztalataiból, amelyeket az ő engedélyével közlünk.

Bevezetés

A halál közeli élmény [NDE] - amelyből nekem volt már pár darab - gyakran előfordul, ugyanakkor ritkán dokumentálják, és még ritkábban beszélnek róla. Olyan valami volt ez, amit csak bizonyos személyekkel oszthattam meg, akik spirituálisan már haladók voltak és nyitott szelleműek, de legalábbis fogadókészek. Mégis megtörténhetett, hogy valaki hallucinációval vádolt, és azzal, hogy pszichiátriai kezelésre szorulok, mert az elutasító hozzáállás annyira uralkodó volt abban az időben. A jó hír az, hogy az utóbbi években a halál közeli tapasztalatok nem csak jobban előtérbe kerültek, hanem jól dokumentálva kezdenek megjelenni az összes médiában. Egy jó példa erre, hogy csak az utóbbi időben idevágó cikkeket, amelyekben rólam is szó volt, láttam megjelenni amerikai, kanadai, ausztrál és angol lapokban. Tudósok, orvosok, pszichológusok, miniszterek, misztikusok és mások sereglettek össze, hogy jobban megértsék ezt a jelenséget. Ez olyasmi, amin sokan - mint például én is - keresztül mentünk, és sokunkat visszaküldtek, hogy tanítsunk és megoszuk tapasztalatainkat másokkal. Valaki esetleg - teljesen jogosan - csodálkozik, hogy miért jöttek vissza sokan, amíg mások ott maradtak a Túloldalon. Ennek többnyire az az oka, hogy be kellett töltenünk vagy fejeznünk valamit az életünkben, vagy esetleg abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy különleges küldetést kaptunk, miszerint segítenünk kell az emberiségnek, hogy végre ráébredjen: nincs halál. A földi élet végén egyszerűen csak továbblépünk, és folytatjuk fejlődésünket a Fény felé vezető utunkon.

Mivel az emberek mindig azt kérdezgetik, "Mi történt?" és "Milyen volt?" megpróbálom elmondani mi történt velem, ami az egyik halál közeli élményemhez vezetett, valamint azt is, mit éltem át, tapasztaltam a túloldalon. Elnézést, ha a dolog nincs precíz időrendben, de a túloldalon olyasmi, mint lineáris idő nem is létezik. Mindig minden most van - beleértve a múltat és a jövőt is.

Megpróbálom most újra felidézni és elmagyarázni túloldali tapasztalataimat, valamint azt, hogy mindez miképp érintett engem. Megpróbálom megtalálni a megfelelő szavakat erre a rendkívül magasztos élményre, amely nagyon mélyen érintett, és örökre megváltoztatta az életemet.

A Tapasztalat

A 70-es évek közepén egy halálos betegségben szenvedtem, bélrákban, és életerőm egyre fogyatkozott. Időm legnagyobb részét ágyban fekve töltöttem, néha rövid időre sikerült felülnöm kicsit. Elmélkedő alkat lévén, mindig figyeltem és megfigyeltem - befogadtam a dolgokat, és próbáltam megérteni a történések mögötti mélyebb bölcsességet, és azt, hogy hová vezetnek. Ennek eredményeképpen viszahúzódó lettem és elszigetelt. Akkor és ott éppen azt figyeltem meg magam körül, hogy kezd minden elváltozni. A szilárd anyagok kezdtek átlátszóvá és folyékonnyá válni; a színek sokkal élénkebbek és élőbbek lettek, a hang sokkal tisztább és élesebb lett és így tovább. Már nem tudtam semmi nyomtatott dolgot megérteni, mert már nem jelentett számomra semmit megváltozott tudatállapotomban. Olyan volt, mintha egy idegen nyelvet olvastam és próbáltam volna megérteni! Nagyrészt már nem voltam jelen e három dimenziós világban, a tudatom már másfelé kószált.

Beléptem valahova, amit később úgy neveztem el, hogy: "alkonyati" szakasz. Ebben az állapotban, minden más lesz. Elérkeztem én is egy ponthoz, amikor a tudat már végzi az átmenetet az egyik világból a másikba - és már más valóságokat más dimenziókat is érzékel. Láttam dimenziók közötti dolgokat és lényeket is - annak ellenére, hogy valamennyire még érzékeltem a fizikai síkot. Azóta rájöttem, hogy sok haldokló ezen megy keresztül, amint az megfigyelhető kórházakban, elfekvőkben levők vagy hospice gondozottak esetében. Amikor egy külső szemlélő úgy gondolja, hogy hallucinálnak, vagy olyan valakit látnak, aki nincs is ott. Igazából ebben az állapotban vannak az illetők - mint velem is történt - már más dimenziót is érzékelnek, miközben testileg még itt vannak a fizikai síkon. Ez azért lehetséges, mert valójában multidimenziós lények vagyunk.

Végül is december 26-án, karácsony másnapján estem kómába, és irónikus módon, születésnapomon, február 2-án nyilvánítottak halottnak.(most már két horoszkópom van). Amíg mások megfigyelése szerint kómában voltam -ami több, mint 5 hétig tartott- addig nekem egész más tapasztalatom volt! Testemre tekintve valaki esetleg úgy gondolta volna, hogy öntudatlan vagyok, alszom, és nincs tudomásom semmiről. Ennek ellenére nagyon is tudatomnál voltam, és határozottan éber, mert igazából mi soha nem alszunk, csak a testünk. Mi magunk mindig ébren vagyunk, és aktívak vagyunk a tudatosság egyik vagy másik szintjén. Ha csak az alvás közbeni álmokat tekintjük, azok is azt jelzik, hogy tudatunk mindig aktív. Mert az igaz hogy a testünknek szüksége van pihenésre, de alvás közben megtapasztalhatjuk tudatunk és lényünk más oldalait.
1

A legjobb leírása a fizikai síkon történő életből a Túloldalra való átmenetnek talán, ha ahhoz hasonlítom, amikor valaki átmegy az egyik szobából a másikba. Nem szűnik meg létezni vagy veszíti el az öntudatát, egyszerűen átvált egyik nézőpontról a másikra. A tapasztalat változik, a külső változik, az érzések változnak. És az általam megtapasztalt érzések mélyek voltak. Minden értelmet meghaladó bákére leltem odaát.

Az átmenet nálam fokozatosan történt, minthogy halálos betegségem következménye volt - nem pedig valami váratlan eseményé, mint pl. baleset vagy szívroham. Azt vettem észre, hogy egy "Fénylény" vesz körül. Minden hihetetlenül gyönyörű volt - olyan vibráló és fényes … és életteli - igen, élet! – olymódon, ahogy az itt a fizikai síkon soha nem látható vagy tapasztalható. Teljesen körülölelt az isteni Szeretet. Feltétel nélküli szeretet volt ez, … a szó legigazabb értelmében. Állandó bensőséges együttlétben voltam ezzel a Fénnyel, szerető jelenlétét mindig éreztem magam mellett. Következésképpen nem volt bennem félelem, vagy más efféle … és soha nem éreztem magam egyedül. Különleges lehetőség volt ez, amelyben megtapasztalhattam milyen egynek lenni a MINDENSÉGGEL - és soha nem elkülönültnek … vagy elveszettnek érezni magam.

A körülöttem örvénylő Fény színei gyönyörűek voltak. Lüktetett és táncolt … susogó hangokat adott … időnként rendkívül játékos volt … máskor meg nagyon komoly. Sok dolog sugárzott egyfajta izzó barackszínt. Minden olyan vibráló volt - még amikor a mély űrben voltam, akkor is! Egyfolytában a megilletődés, az áhitat állapotában voltam. … Mindig gyönyörű lények voltak körülöttem, akik segítettek, vezettek, megnyugtattak és szeretette sugároztak felém. És soha nem voltam egyedül.

Az egyik első dolog, amire emlékszem, az életfilmem megtekintése volt, amiben minden benne volt, ami csak történt velem ebben a fizikai inkarnációban eddig a pontig. Olyan volt, mintha moziban lettem volna, nézem az életem filmjét, és minden egyszerre történik. Úgy gondolom, hogy a legtöbben, akik ilyet átéltek, egyetértenek abban, hogy az életfilm az egyik legbonyolultabb része a halál közeli élménynek. Ott van az egész életed előtted - minden gondolat, szó, tett stb. - s ez akár nagyon kínos is lehet. Mégis az történt, hogy senki nem ítélt el engem! Csak az isteni szeretet állandó jelenlétét éreztem felém áramlani a Fénylényből, aki mindig velem volt. Akkor jöttem rá arra, hogy mi ítéljük el önmagunkat! Nem volt "Atyaúristen" valamiféle trónon üldögélve, amint megítél engem, (nem mintha arra számítottam volna, hogy ilyesfajta lényt látok a főhelyen). Soha nem is hittem efféle vallásos mítoszokban. Úgy tűnt én vagyok az egyetlen, aki kényelmetlenül érzi magát, és kritikus a hozzáállása. Miután ezt konstatáltam, arra is rájöttem, hogy többé már nem az ego szemszögéből nézem a dolgokat, hanem inkább a lélek énem perspektívájából, amely sokkal tárgyilagosabb volt, és nem volt érzelmileg elkötelezett. Nem azonosítottam többé magam a fizikai énem személyiségével. Amit éreztem, az nagyon más volt. Egy egész más perspektívából érkezett, a lélek én, vagy az igazi identitásom szemszögéből.

Habár nem voltam többé a fizikai testemben, volt formám - valamiféle testem. Talán úgy tudnám a legjobban leírni, hogy úgy éreztem magam, mint egy buborék - erőkifejtés nélkül lebegtem és mozogtam - néha nagyon gyorsan … máskor meg lágyan sodródtam tova. Átlátszónak éreztem magam, és olyan tisztának, hogy még egy szellő rezdülését is érzékeltem volna magamban. Soha nem éreztem semmi éhséget, szomjúságot, fáradtságot vagy fájdalmat. Ami azt illeti, efféle dolgok fel sem merültek az elmémben! Tiszta tudatosság voltam, egy fénylő és örök formába zárva, utazgatva … vagy nyugalomban és erősen figyelve … és mindig ámulatban. Fenséges érzés volt, nagy nyugalmat tapasztaltam, mélységes békét, és állandó bizalmat. Nem tapasztaltam vakságot, fizikai testemmel ellentétben, amelyben hivatalosan vak voltam. Micsoda megilletődés és csoda - képes vagyok látni!

Aztán hirtelen azt vettem észre, hogy egyfajta túlvilágnéző túrán vagyok, amelynek keretében különböző helyeket, lényeket és szituációkat látogatunk és figyelünk meg. Volt pár nagyon kellemes, és volt pár nagyon fájdalmas is. A legjobban a következőképpen tudnám leírni ezt a túrát: Egy kabinablakokból álló kör van körülöttünk. Mindegyik ablak valami mást tár fel. Amikor rákoncentrálunk valamelyikre, akkor az a panel teljes méretűre nyílik, (hasonlóan a számítógépes programok ablakaihoz) és megfigyelhetem a mögötte levő világot.

Az egyik ablak egy olyan jelenetet mutatott be, amelyet valaki esetleg pokolként interpretálhat, vagy purgatóriumként, ahol arctalan, szürke lények kóborolnak céltalanul, és jajveszékelnek. Nyilvánvalóan szenvednek, nagy lelki vívódáson, és gyötrelmeken mennek keresztül. Sérült lelkek voltak, akik kimondhatatlan atrocitásokat követtek el megelőző inkarnációjukban. Ezekre a lelkekre a retrográd jelzőt szoktam használni, a látszólag visszafelé mozgó bolygók analógiájára. A bennem uralkodó érzés, mialatt figyeltem ezeket a lelkeket, a mély szánalom volt, és a vágy, hogy enyhítsek szenvedésükön. Nagyon szerettem volna látni, hogy enyhülnek rettenetes szenvedéseik. Rendkívül fájdalmas volt ez a jelenet, de biztosítottak arról, hogy ezek a lelkek, csak időlegesen vannak itt, ők is meggyógyulhatnak, és visszafordulhatnak, és végül is visszatérnek a Fénybe. Felfedték előttem, hogy végül is kivétel nélkül minden lélek visszatér a Fénybe.

Ez a jelenet egy másikhoz vezetett, amelyben képeket láttam olyan emberekről, akiket ismertem a jelenlegi életemben - és nyilvánvalóan még a fizikai síkon vannak, de amit én láttam a túloldalról velük kapcsolatban, az a jövőben fog megtörténni. (A Túloldalon minden MOST van, még a múlt és a jövő is) Ezek olyan személyek voltak, akik valamilyen módon atrocitásokat követtek el, - akik nagyon megaláztak engem, vagy olyanok akiket szeretek. A megfigyelt jelenet azt mutatta meg, hogy milyen szenvedés lesz az osztályrészük elhatározásaik, tetteik karmikus következményeként. Ismét nagy szánalmat éreztem irántuk, … és szomorúságot, hogy ilyen szenvedéseken kell keresztül menniük, de azt is láttam, hogy mindez elkerülhetetlen. Soha egyetlen egyszer sem éreztem haragot vagy ellenséges érzületet irányukban, csak azt akartam, hogy meggyógyuljanak, és ők is megismerjék a szeretetet.

Egy másik jelenetben, amelyre emlékszem, egy vízből alkotott világot volt alkalmam megfigyelni. Láttam szépségét és ragyogását. Tele volt élettel. Aztán, mielőtt még tudtam volna mit csinálok, már a víz alatt találtam magam, és ráadásul egy cseppet sem aggódtam a légvétel miatt! Erőfeszítés nélkül mozogtam, és vegyültem el mindennel, amit eddig csak kívülről figyeltem. Ugyanez a dolog történt velem más alkalommal, amikor az űrön keresztül haladva … együtt áramlottam, keringőztem az összes mennyei testtel és fénnyel. Rengeteg idő volt zsibongásra, játékra az összes fénylénnyel, akik úgy mozogtak mindenfelé körülöttem, mint az üstökösök. Ez a tapasztalat nagy örömöt jelentet számomra. Olyan könnyűnek éreztem magam, és nem volt bennem semmi félelem vagy aggodalom. Könnyedén mozogtam és alkalmazkodtam bármilyen környezethez egy pillanat alatt, ahova csak bekerültem. Csak elgondoltam valamit, és abban a pillanatban manifesztálódott, vagy ha egy helyre gondoltam, egy pillanat alatt már ott is voltam. Milyen fenséges megtapasztalni ezt az erőt. Eljutni bárhova, ahova csak akarok, megteremteni bármit, amit csak akarok, és annyira szabadnak érezni magam!

Miután végigmentem ezen a túrán, megtapasztaltam kalandokat, játékokat és teremtést, a dolgok komolyabbara fordultak … és ismét közvetlenül együtt voltam a Fény Lénnyel. Arra kért, hogy segédkezzek a teremtésben, azaz bizonyos események, szituációk kimenetelének és azok az emberekre gyakorolt hatásának befolyásolásában! Én? Csekélységem? Ó Istenem, gondoltam. Ez súlyos és komoly felelősség. Nagyon megtisztelve éreztem magam … és alázatos szívűnek … hogy felkértek egy ilyen hőstettben való részvételre. … De azon tűnődtem, mi van, ha elhibázom a feladatomat? Aztán biztosítottak róla, hogy minden úgy fog történni, ahogy kell, még ha én nem is tudom befejezni a részemet a kívánt mértékben. Úgy tűnt, az a lényege a dolognak, hogy mi segédkezünk a Fénynek a teremtésben, … és mi a Fény része is vagyunk. Továbbá mindegy mi történik, … a Fény Forrás mindig ellenőrzése alatt tartja a dolgokat, még akkor is ha egy lélek elégtelenül teljesít. Nagyon jó felismerni azt, hogy mint lelkek, részei vagyunk a teremtésnek, és ebből kifolyólag részt is veszünk az aktuális teremtő folyamatban!

Már a puszta gondolattól, hogy a segítségemet kérték, legyek társ a teremtésben - nagyon különlegesnek és fontosnak éreztem magam, de semmi esetre sem valamiféle egoisztikus értelemben. Mint az imént már említettem, mély alázatot éreztem szívemben, és nagy felelősségérzetet minden gondolatomért és tettemért. Csak a helyes cselekvés lebegett a szemem előtt. Mennyire fontos, hogy szerető és kreatív legyek, … és soha ne tegyek kárt senkiben … és hogy ez egy adomány. Ezen a ponton ráébredtem, hogy teljes kapcsolatban vagyok minden élettel … az egész univerzumban … Én vagyok. Egynek éreztem magam a Mindenséggel - soha nem elválasztva, soha külön. Nem volt semmi félelem, csak szeretet. Mindörökkön örökké nem lehetek soha egyedül … mert nem is lehetnék soha egyedül. Lehetetlen, hogy egyedül legyek, mert az élet ott van mindenhol, mert a szeretet ott van mindenhol, … hordoz engem, és velem marad.

Annyi gyöngéd szeretet volt ebben a közösségben a Fénnyel. Telepatikus úton kommunikáltunk - akár a Fénnyel, akár másokkal, barátokkal vagy szeretteimmel. Mindenkivel. Minden becsületes volt, nyílt és igaz … és mindez szeretettel. Nem volt semmi nagyképűsködés, és nincs semmi rejtegetnivalója senkinek a Túloldalon. Senki nem akar megsérteni semmilyen módon, mert nincs hiányérzete vagy szüksége senkinek arra, hogy ellopja valaki másnak az erejét vagy energiáját. Mint lélek működsz, és nem összpontosulsz egy egoba vagy személyiségbe. Jó érzés azt tudni, hogy amit csak akarsz meglesz neked, mert megvan hozzá az erőd és tehetséged, hogy azonnal megteremtsd!

Amint a hangulat változni látszott, … éreztem, hogy valami komoly dolog fog történni velem. Aztán közölték, hogy lassan indulnom kell vissza az idegen (fizikai ) világba, amelyet magam mögött hagytam, mert valami nagyon fontos és különleges küldetésem van. Meg kell osztanom a többiekkel az itt tapasztaltakat, … tudatni velük, hogy az élet örök, és a halál csak illúzió. Személyes szinten pedig, még a nagy szeretetet és örömöt kell megtapasztalnom abban a világban … és végül aztán haza tudok jönni. Biztosítottak arról, hogy valóban itt vagyok, és hihetek mindabban, amit ebben a dicsőséges világban megtudtam, -- és nem csak magamra vonatkozóan … hanem általában az életről is. Azt mondták, hogy az a világ, amelybe visszatérek, az az illúzió, és ne azonosítsam magam vele, vagy bonyolódjak bele túlságosan. Abban a világban élek majd egy ideig, de nem abból való vagyok - csak átutazom rajta....

Ha azt mondom, hogy a szívem összetört, akkor még nagyon enyhén fejeztem ki magam. Ez volt az első alkalom odaát, hogy ilyen letörtséget tapasztaltam. A gondolat, hogy elhagyjam a szent birodalmat, ahol állandó közösségben voltam a Fénnyel és más lényekkel, … olymódon összezúzott, amelyet nem tudok szavakkal leírni. Jól tudtam, hogy milyen sötét és baljóslatú az az idegen, illúzórikus világ, amelybe vissza kell térnem. … És ráadásul egy olyan világ, amellyel soha nem tudtam azonosulni! Azonban még egyszer biztosítottak arról, hogy a Fény, és más szerető lények mindig velem lesznek, és tartsam mindig emlékezetemben, hogy soha nem leszek egyedül. Hála neki, nem volt semmi félelem bennem - csak szomorúság, de beláttam, hogy tiszteletben kell tartanom az isteni akaratot, amely ezt kívánja tőlem.

Ahogy vonakodva elfogadtam ezt a küldetést, rögtön egy kivételesen gyönyörű lény jelent meg pontosa előttem, és hatalmas szeretetet öntött belém, csordultig töltött szeretettel. Mintha ajándék lett volna mindez, mert eleget teszek ennek a fájdalmas kérésnek, azaz elhagyom mennyei otthonom, és visszatérek egy olyan világba, amely teljesen idegen számomra. Ez a lény nagyon mélyen szeretett engem, és velem maradt továbbra is szeretetet és hangokat sugározva … és nyilvánvaló lett számomra, hogy mindg velem is marad.

Elkezdtem kihátrálni a mennyből vissza a fizikai világba, nagyjából úgy ahogy távoztam belőle. Fokozatos átmenettel. Lassan tudatosult bennem fizikai testem, amely egy kórházi ágyon feküdt, az intenzív osztályon, életfunkciókat fenntartó gépekre kötve. De ez még annyira idegen volt tőlem, és attól a perspektívától, amelyet megtapasztaltam a Túloldalon. Olyan volt, mintha egy újszülött csecsemő lettem volna, amikor végül visszanyertem teljesen öntudatomat ezen a síkon. Minden olyan különös és új volt! Épp csak most érkeztem egy másik világból -szó szerint - és ez a világ annyira sötétnek és színtelennek tűnt a másikkal összehasonlítva. Minden szürke volt és semmilyen. Nem éreztem az életerőt, amelyet már megtapasztaltam a Túloldalon … de el voltam tökélve, hogy tiszteletben tartom a Fény akaratát, amelynek betöltésére visszajöttem ide. Küldetésem van … és kaptam egy különleges ígéretet cserébe.

Még a kórházban is tudatában voltam a Fény Lény jelenlétének … és kommunikált velem. Más lények jelenlétét is éreztem, akiket csak később tudtam azonosítani, akkor még csak hallottam és láttam őket. Végül, egy napon, a Fény Lény eltűnt halandó testem érzékelési köréből, és ebből jöttem rá, hogy most már teljesen visszajöttem ebbe a világba. Ez ismét nagy taruma volt, de továbbra sem félek, hanem hiszek és bízok abban, hogy amint megígérték nekem, soha nem leszek egyedül … és így is van …

Ez a halál közeli élmény (vagy ahogy én szeretem nevezni: Örök Élet Élmény) a diadalnak és a megilletődésnek mély érzését hagyta bennem. És azt is megtanultam, hogy a félelem nem egy természetes hanem egy tanult állapot, amely nincs kapcsolatban a lélek énjével. A szeretet az uralkodó erő minden időben, függgetlenül attól, miképp tűnnek fel a dolgok a dualitásnak és illúziónak ebben a világában. Ez csak egy hologram - amelyet a kollektív tudat teremt - a növekedés és az evolúció kedvéért. Ilymódon, amit a Túloldalon láttam, az számomra egy különleges lehetőség volt a tapasztalatszerzésre … és tudom - teljes bizonyossággal - hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. … és minden élő lény végső sorsa az, hogy visszatérjen a Forráshoz, a Fénybe, amely Tiszta Szeretet.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Szép estét!
Lenne egy kérdésem, mit tudtok arról, hogy mit történik olyankor ha valaki kómában van? a lélek mellette várakozik?:confused: vagy ha nem akkor...?

Én úgy tudom, hogy a kóma élettanilag nem azonos azzal, amikor bekövetkezik a klinikai halál és még arról nem olvastam, hogy egy beteg, aki kómás állapotából szerencsésen ébredt - halálközeli élményről számolt volna be. OLyant már hallottam, hogy mindent érzett, hallott, de képtelen volt bármiféle reakciót indítani a szervezete és ez iszonyú szenvedést okozott. Ennek fényében azt gondolom, hogy nincs befolyása a lélekre. Persze kómábansem voltam még, tudtommal. (bár még lehetek :111:):p
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Folyt 5
Az orvosok is azt kérdezték, ezt miért mondtam, de én nem tudtam róla. Aztán nagy lassan bekúszott: előző nap tudram meg, hogy a lányomat fölvették a főiskolára, az 4 év... hacsak ezért nem, metrhogy egyedül neveltem, más nem nem volt, aki eltartotta volna, meg lakástörlesztés, stb.
Hát, talán ezt tartotta számon az "itteni" agyam.
Az egész jelenségről nem szóltam senkinek, nehogy hülyének nézzenek. Én se hallottam még addig a HKÉ-ről.
Folyt...

Kedves Nostredama! Köszönjük, hogy elmondtad nekünk. Valamelyikünk említette, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy felkészülten vagy felkészületlenül ér bennünket az a pillanat, amikor menni kell. Szerintem rokonod rokona nagy jót tett veled és a lányoddal a jóslatával, mert számítottál rá és mindent elkövettél hogy visszajöhess, mert még dolgod volt itt 4 éven keresztül.kiss

Talán ha átadod magad a csodálkozásnak és a kellemes érzésnek, akkor hiába kapod az injekciót a szívedbe...:)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Latom gyurtetek egymast Ernoevel amig szabin voltam.:mrgreen:

Szia!

Na ja! De most meg az Ernő nyaral:mrgreen:

Tettem fel neki egy cikket,olvassa el.Nem tudom mit szól hozzá,hiszen az ő felesége buddhista.Egyébként van valami igazság a mondataiban,csak azok a ronda képek ne kísérnék az írásait.:-D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Mirjam, nagyon jó, hogy ezt az írást feltetted ide, köszönöm. Szinte minden bekezdés eszembejuttatott valamit, amire írnom kellene...., de inkább csak merengek rajt egy kicsit. :rolleyes:
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
ez nem semmi....:)

ZetaTalk: Kóma

A kómában fekvő páciensek igen elszomorítóak az orvosok számára, mivel náluk lényegében semmit nem lehet tenni, csak várni. Egy fertőzéssel szemben az orvos kipróbálhat számos antibiotikumot vagy hőkezelést, feljavíthatja a beteg étrendjét, és talán még a pszichés állapotán is javíthat, hogy fellendítse az immunválaszt. De egy kómás beteg érdekében az emberi test fenntartásán kívül mást nem lehet tenni. Az emberi doktorok nem biztosak az okban, mivel bár a kóma majdnem mindig egy súlyos fizikai feji ütés vagy egy testi kémiai zavar után áll be, sokszor még jóval a kiváltó ok megszűnése után is időzik. Voltak esetek, amikor a páciens - látszólag kielégítő állapotban - kómában volt évekig, és aztán, egy napon, egyszer csak felébredt. Ha megkérdezik, hogy emlékszik-e valamire abból az időből, a páciens kudarcot vall. Mi okozza a kómát, és hol járt a beteg, amíg a kómában feküdt?

A kóma ugyanazt a mechanizmust használja, mint amit mi idegenek teszünk egy látogatás alkalmával, amikor a látogatást csak a tudatalattiban engedjük rögzülni. Ez egy kémiai blokkolás, és feloldódhat épp olyan hirtelen, mint amilyen gyorsan alkalmazható - perceken belül. Múltbéli genetikai módosításoknak köszönhetően az emberi testnek átlapolt agyai vannak, hogy a tudatos agy van a legkevésbé jól gyökerezve. Hogy egy számítástechnikai analógiát használjunk, a tudatalatti a hardver, és a tudat a szoftver. Ha a testet elárasztó kémiai összetételből hiányoznak bizonyos összetevők, a tudat deaktiválódik éppolyan biztosan, mint ahogy egy szoftver nélküli számítógép nem tud adatot feldolgozni: a lámpák égnek, a ventillátorok zúgnak, de semmi nem történik. A test azon részei, amelyek be vannak huzalozva (hardwired), folytatják működésüket: szívverés, légzés, reflexek, emésztés. A látogatások során, természetesen, a kontakta nem kómás állapotú, minthogy mi csak igazítunk a test kémián, hogy így a tudatalatti működik, de a tudat deaktiválva van. A kapcsolatba kerültek nem felejtik el a látogatásaikat, mivel azok sosem lettek a tudatba rögzítve. Ehelyett, egy felidézés felépít egy tudatos emléket a tudatalattiból. Kómában, a páciens néha eléri ezt az állapotot, hullámokban, a gyógyulás során. Előfordulhat, hogy ők ébren vannak, sőt, még sétálhatnak és beszélhetnek is, de nem fognak erre emlékezni később.

A felépülés, egy kómás beteg számára, késleltetve van ott, ahol egy tudat alatti vágy van arra, hogy elkerülje a valóságot, melybe vissza kell térnie. Azoknak, akik kétségbe vonják ezt, a poriomániás állapotokra mutatnánk rá, ami egy részleges kómát mutat, hogy a beteg egyáltalán nem képes emlékezni a múltjára. Az agynak egyes részei lekapcsolódnak, és az orvosok egyező nézetet vallanak afelől, hogy a poriomániás állapotoknak pszichés okai vannak. Itt a páciens megváltoztatta a kémiáját, hogy leválassza a tudatot, így amikor felépül a poriomániás állapotból, nincs tudatos emléke arról, hogy hol volt. Minthogy a tudat nem volt aktív a poriománia alatt, a betegnek múltbeli emlékekhez sem volt hozzáférése. Természetesen, a tudat alatti emlékek elérhetőek voltak, és a páciens teljesen jól tudta, hogy elkerült bizonyos területeket, hogy ne kelljen a múlton ácsingóznia. A tudatalatti olyasmikkel foglalkozik, amik kéznél vannak - itt és most - így egy poriomániás állapotban nincs nyugtalankodás az ideiglenesen elfeledett dolgok végett.

Az igazán kómás betegek kevésbé élők, mint a mélyen alvók. Ők múlatják az időt. Egy sérülés után kimásznak ebből az állapotból, hogy kikukkantsanak a körülöttük lévő világra. Mint egy ájulás, a kóma egy célt szolgál, eltávolítva az embert egy helyzetből, amellyel kapcsolatban keveset tehet. Mikor kimásznak, fokozatosan, lehet, hogy azt állapítják meg, hogy nem kívánnak visszatérni, és visszaküldik magukat a kómába. A mi tanácsunk azok számára, akik egy szerettük visszatérését óhajtják, az az, hogy beszéljenek hozzá őszintén olyan helyzetekről, amelyekkel a beteg vonakodó lehet szembenézni. Az őszinteség a legjobb, mivel a lábadozó beteg ebben a helyzetben van minden esetben. Beszéljetek szabadon arról, amire a betegnek fel kell magát készítenie: változásokról a körülményekben, és új tényezőkről, melyekről a beteg nem tud. Ha a beteg nem is hallja mindezt, a benne megtestesült szellem az hallja, és elég jól beszél az újra-felbukkanó tudathoz

http://www.zetatalk3.com/hungary/s43.htm
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizonyos jelek ugyanis arra utalnak, hogy az a világ, amelyet az emberiség ismer, és amely körülvesz itt a kozmoszban, itt a Földön, a városban, faluban - ez csak az egyik fele az igazi nagy, teljes világnak. A másik feléről csak keveset lehet tudni, ezért hisszük azt, hogy az általunk megtapasztalható, kis része már az egész.

Ha hihetünk egyik "kedvenc tudósomnak" Héjjas Istvánnak, akkor Nemere nagyon optimista, amikor ezt állítja. Lehet, hogy nem pontosan idézem, de azt olvastam tőle, hogy a "tudósok szerint a világban létező dolgok 4 százalékát ismeri az ember, 6 százalékát kutatja, de a maradék 90 %-ról azt sem tudja, hogy létezik.":confused:
 

afca

Kitiltott (BANned)
Én úgy tudom, hogy a kóma élettanilag nem azonos azzal, amikor bekövetkezik a klinikai halál és még arról nem olvastam, hogy egy beteg, aki kómás állapotából szerencsésen ébredt - halálközeli élményről számolt volna be. OLyant már hallottam, hogy mindent érzett, hallott, de képtelen volt bármiféle reakciót indítani a szervezete és ez iszonyú szenvedést okozott. Ennek fényében azt gondolom, hogy nincs befolyása a lélekre. Persze kómábansem voltam még, tudtommal. (bár még lehetek :111:):p
Nem akarok beleszóllni mert nem nagyon értek hozzá,,viszont nagyon érdekel,,.
Két közeli barátom is volt kómában.Az egyik agyhártyagyulladás a másik fejre mért ütések miatt.Mind a kettőtől megkérdeztem mit érzett látott vagy hallott.És eggyikük sem hallott és nem is érzékelt maga körül semmit.Azt mondták az ébredés volt fura.Olyan volt mintha csak egy éjszakát aludtak volna.Ja és semmire nem emlékeznek.;)Csak ezt szerettem volna.:p
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
.........egy számítástechnikai analógiát használjunk, a tudatalatti a hardver, és a tudat a szoftver. Ha a testet elárasztó kémiai összetételből hiányoznak bizonyos összetevők, a tudat deaktiválódik éppolyan biztosan, mint ahogy egy szoftver nélküli számítógép nem tud adatot feldolgozni: a lámpák égnek, a ventillátorok zúgnak, de semmi nem történik.

:D Nagyon szemléletesen írják le itt a kómát. Én valahogy úgy képzelem el, hogy a lélek a testben van, de a tudat, szellem vagy nem tudom mi az, ami kapcsolatot tart fenn a külvilággal és a "túlvilággal" - valamilyen "műszaki/vonalhiba miatt" nem képes fenntartani a kapcsolatot. Szerintem az ilyen kómás állapot is bizonyíték arra, hogy az ember több mint hús, vér, víz - azaz anyag. Ha csak fizikai, kézzelfogható probléma lenne, akkor az orvosok biztos találnának valamiféle magyarázatot vagy módszert arra, hogy elősegítsék az ébredést.:rolleyes:
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Folyt 6.

A munkahelyemen egy kollegám kezdett témázni később erről, akkor szóltam először. Kicsit le volt lombozva, hogy nem repültem magam fölött, meg nem láttam fényt az alagút végén, mondtam neki, biztosan nem volt rá elég idő.
De azóta nem félek a haláltól egyáltalán. Hívő ember vagyok, de a Bibliában nincs szó közvetlenül a halál utáni életről, hanem a feltámadás után jön az ítélet, csak azután kerülhet valaki örökéletre, vagy örök halálra. Az a Jézusi példázat, amit a szegény Lázárról, és a gazdag emberről mond, az egy elavult farizeusi tantörténet, épp ellenpéldaként mondja nekik.
Szóval az nem biztos, hogy én majd a "mennybe"-megyek, az a cselekedeteimtől és a hitemtől fog függni. De a halál nem fájdalmas. Az élet fájdalmas.

Remélem, nem okoztam csalódást, sziasztok!

nostredama


Köszönöm,hogy elmondtad.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Igyekszem újra bekapcsolódni a témákban. de most azért érdekel engem a téma.. mert egy idős néni, aki gyerekkoromban vigyázott rám.. ma reggel elment 18 nap kóma után.. agytörzssorvadást állapitottak meg nála az orvosok.
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
:D Nagyon szemléletesen írják le itt a kómát. Én valahogy úgy képzelem el, hogy a lélek a testben van, de a tudat, szellem vagy nem tudom mi az, ami kapcsolatot tart fenn a külvilággal és a "túlvilággal" - valamilyen "műszaki/vonalhiba miatt" nem képes fenntartani a kapcsolatot. Szerintem az ilyen kómás állapot is bizonyíték arra, hogy az ember több mint hús, vér, víz - azaz anyag. Ha csak fizikai, kézzelfogható probléma lenne, akkor az orvosok biztos találnának valamiféle magyarázatot vagy módszert arra, hogy elősegítsék az ébredést.:rolleyes:

most nem találok erre vonatkozó írást, pedig sokat átnéztem, ezért inább leírom a saját szavaimmal...
a kómában a lélek kívül helyezkedik a testen, sok esetben nem is az "eredeti" a lélek tér vissza...valószínű, hogy már valami oknál fogva nem képes visszalépni a testbe, pedig az ezüstszál még megvan....lehet, hogy a szállal van probléma?
ki tudja...
 
Oldal tetejére