Viewing blog entries in category: Gondolatok

 • Istefan
  Nem tudom, de egyre gyakrabban van olyan érzésem, hogy nem egy züllött hajnalon, festett nők társaságában, pezsgő és Viagra túladagolás miatt fogja lelkem faképnél hagyni testemet, hadd rágódjanak rajta a kukacok, míg elvásik a foguk.
  Valamikor úgy éreztem, ez egy dicsőséges, lélekemelő vége lenne földi bolyongásaimnak, de akkoriban nem jutottak eszembe a nyüvek, és nem gondoltam arra, hogy mi lesz lelkemmel, ha egyedül kell kódorognia valahol, a krepuszkuláris sugaraktól megvilágított korpuszkuláris övezetben,(no, persze a korpuszt nélkülözve) és GPS nélkül keresse az utat a mennyország avagy a pokol felé.
  Aki nem tudná annak zárójelben elárulom, hogy ez az övezet, a Van Allen öveken kívül helyezkedik el, ott ahol csak a lelkek képesek megélni, mivel rá se fütyülnek a Nap káros sugárzására.
  Úgy általában bizakodó álláspontot foglalok, amikor megérzéseimről van szó, ezért nézek immár megnyugodva a jövő elé, akarom mondani a vég felé.
  Nem aggódom a lelkem miatt, hiszen a GPS ma már nem gond, és annyi ezeknek utat mutató szatellit kóvályog az űrben, hogy egy árva lélek se képes eltéveszteni a másvilágba vezető utat.
  Ami még jobban megnyugtat az, hogy több mint valószínű nem fog a lelkem árválkodni, mert ha minden jól megy legalább kettesben, de megtörténhet, hogy tizedmagával indul majd azon az ösvényen, amelyik a káros sugárzás által megvilágított örök vadászmezők felé vezet. Ez attól függ, milyen sikere lesz annak az öngyilkos bombamerényletnek, melynek ártatlan áldozata lehetek.
  Ennél azonban sokkal nagyobb szerencse is fejbe kólinthat, hisz megtörténhet, hogy milliós nagyságrendű lélekvándorlás kellős közepébe csöppen a lelkem, és minden hozzám-tartózóm lelke, ez attól függ, ki, hol és mekkora hatótávolságú atomfegyverrel próbál megakadályozni egy újabb hidegháborút.
  Igaz, van ugyan egy kis bökkenő, mert ha a szatelliteket megzavarja a robbanás után keletkező atomfelhő, mit sem ér a GPS, csak az vigasztal, hogy a vezér lelkek is együtt indulnak majd a többivel, ezek meg ismerik ám a helyes utat!
  Vigyázni se kell melyik után vetődjön az ember, akarom mondani a lelke, mert állítólag mindenik lélekvezér a jó úton halad, ezért garantáltan mindenki ugyanoda jut előbb-utóbb, ahova nem igazán vágyakozik.
  Természetesen ezzel a testemet aggasztó nyüves probléma is megoldódik, mert atomjaira lebontva, nyű legyen a talpán, amelyik belerágja magát!
  Igaz sajnálom egy kicsit a kukacocskákat, mert állatbarát vagyok, de a bánatba is, azért inkább ők éhezzenek!
 • Istefan
  Vannak dolgok melyek szöget ütnek az ember fejében,( legalábbis az enyémben) és bizony ha kemény fejű valaki, akkor nehezen lehet kihúzni belőle a szegecskéket.
  Mivel mindez idáig senkinek nem sikerült betörni a fejem, pedig még feszítővassal is próbálkoztak, nyugodtan állíthatom, elég kemény bükk összetétele lehet, és bizony ha beleköltözik egy gondolat szeg formájában, úgy elgörbül, hogy ember legyen a talpán, aki egyenesen kihúzza onnan.
  Most épp ezzel a félelmetes ebola járvánnyal kapcsolatos gondolat szegeződött egy kemény göcsbe, mert valahogy furcsának tűnik nekem ez az egész história.
  Azzal ugye rendben lennénk, hogy a 2013 novemberében érkezett az ISON üstökös, és december elején megjelent az ebola, hiszen még a tudatlan is tudja, hogyha megjelenik egy üstökös a Föld közelében, akkor az valami nyomorúságot szór az emberek fejére.
  (Igaz, olvastam olyasmit is, hogy az üstökös életmagvakkal szórja tele a földet, de gondolom nem emberi életmagvakról van szó.
  Az is természetes, hogy Afrikában jelentkezett, mert állítólag az a szülőhazája, azt nem tudnám megmondani mi okból szereti ott pusztítani az embereket. Szerintem azért mert túlontúl szaporodnak, nem lehet az oka, hiszen ott van pl. India, Kína, és még egynéhány ország, ahol ezen oknál fogva nyugodtan megfelezhetné a lakosságot, másfelé kellene hát keresgélni.
  No, de nem ezzel tölteném az időt, hanem az után kutatnék, hogy miért terjed úgy ez a vész mint hajdanán Londonban a pestis, és nincs neki egy ellenszere, amivel megfékezzék.
  Pedig kutatnak utána, latba vetve a modern technológia legújabb vívmányait, de mindez idáig hiába, se oltást, se kezelést nem sikerült találni, sőt még azt se sikerült kideríteni, hogy hol vakációzik addig, míg nem hallani róla semmit. Űrutazó lenne? Vagy titkos laborokban henyélne?

  Fogas kérdés és meglehet nem is ad rá feleletet senki egyel-kettővel, mert ha az űrben bolyong, ott hiába ütik bottal a nyomát, ha meg titkos laborban szendereg, senki nem veri dobra, hogy mije van neki, hiszen ha „véletlenül” kiszabadul egy Afrikába, akkor senki nem hibáztathatja!

  Pedig kísérleti célokra bizonyára van belőle néhány család, annak aki tehetősebb, hisz ezek nélkül nem lehetne kísérletezni, és soha nem lenne ellenszere.(meglehet így se lesz egyelőre, ahogy a helyzetképet én látom, egy elgörbült szegeccsel a fejemben.)
  Állítólag kifejlesztettek már valamilyen szereket, de mindez idáig a WHO nem engedte, hogy embereken kipróbálják, habár nem is tudom kicsodán próbálgatták volna, ha senki nem volt beteg.
  Most már ilyen gondok nincsenek, van beteg dögivel, és úgy néz ki a helyzet, hogy az Egészségügyi Világszervezet is a nagy nyomás hatására beadta a derekát, és engedélyezte a kísérleti Ebola elleni készítmények főpróbáját.
  Hogy ebből mi sül ki, az a jövő kérdése, de szerintem a megszokott fog majd történni, egyesek mindenképp meggazdagodnak ez után, mások szegények maradnak, ott meg ahol az ebola pusztít, aki nem ebbe hal bele, az majd szépen éhen hal, és lassacskán a betegség a szamárral együtt a ködbe vész.
  Azt nem tudni, hogy lesz-é ellenszer, és ez végez a betegséggel, vagy isteni beavatkozás az, ami távozásra készteti, nyitott kérdés ez, nem is próbálom becsukni.

  De lássuk mi lesz akkor, ha „véletlenül” az űrből hullott egy porszemcse bolygónkra, melyen épp néhány sziesztázó vírus szendergett?

  Nos, akkor szerintem már nagyobb gondjaink vannak, és kár ellenszerről álmodozni, hiszen az aki a porszemcsét ideszalajtotta, bizonyára kiváló immunrendszerű vírust ragasztott rá, mely ellenáll mindenféle ember által kifejlesztett antivírusnak.
  Ez esetben az egyetlen lehetséges védekezés a harmadik világháború,(tudja az, aki erre készül, hogy mit csinál!) ami hamarabb végez az emberiséggel mint az ebola, így ez unalmában kénytelen lesz más bolygóra vándorolni, ahol nem kell étlen-szomjan haljon.
 • Istefan
  Nézegetem az árakat, a piacon fityegve a mai úgynevezett demokráciában, remélvén, hogy felfedezek valami vásárlásra csábító árút, de miután végigjártam a standokat, sajnos csak a reménnyel maradtam, mert az árak olyan egyformák voltak mint két tejszínhabos-torta olajbogyóval díszítve.
  Rég gyanítom már, hogy valami nem stimmöl a piacgazdasággal, és most már szinte biztos is vagyok benne, hiszen egy piacot az árak sokfélesége kellene jellemezzen.

  Ez ma már sajnos nem a piacok fő jellemzője, sem a kis piacoké sem a nagy piacoké, egyedül a bolhapiacok állják még a sarat, mert a maffiaszervezetek még nem jöttek rá, hogy miként tudnák rávenni az itt bizniszezőket, hogy a használt óvszert ugyanolyan árba adják.

  Aki nem tudná annak elárulom, hogy ezeket az árnyékból megszabott árakat nem Józsi bácsi találta ki a diófa árnyékában.

  Adná ő szívesen sokkal olcsóbban a portékáját, ha engednék, de nem engedik azok, akik a piac mögött virágoztatják a piacgazdaságot, no meg az adókat úgy rászabják az emberre, mint szikire a pendelyt.

  A kis piacokon mutyiban, a nagyokon nyíltan történik mindez, mert ott a demokrácia leple alatt bármit megengedhet magának akinek még egy kis drága reklámra is futja.

  Mert kérdem én, kinek és miért az érdeke, hogy például az üzemanyag ára ugyanaz kell legyen mindenik EU tagállamban, függetlenül attól, hogy mekkora az egy főre eső jövedelem?

  Mindenre olyan egyforma normákat eszelnek ki, hogy országok gebednek bele, és emberek milliói nyomorognak miatta.

  Ez lenne a várva-várt demokrácia? Ahol megkötik az ember kezét lábát, miközben mesékkel ámítják, hogy szabadabb, mint a füsti fecske?

  Ez lenne a hírhedt szabad kapitalista piacgazdaság? Szabad piac, ahol csak valakik által megszabott áron lehet árulni?

  Nos, számomra a szabadság egy demokráciában nem azt jelenti, hogy nyugodtan kóricálhat az ember jobbra balra, szabadon otthagyhatja szülőföldjét szüleivel együtt, a családok szabadon szétszóródhatnak a nagyvilágban. (Természetesen anélkül, hogy valaki nyíltan kötelezné őket.)
  Akkor lenne igazi szabadság, ha erre a háttérben működő gazdasági politika rá nem erőltetné őket, különböző „demokratikus” fogásokkal.
  Akik ennek a szomorú következményeit észre nem vették ez ideig, nem ártana jobban kinyissák a szemüket!

  Lehet valamikor bevált a kapitalista gazdaság, de szerintem ma már kezd rosszabbul működni, mint a lenézett szocialista piac. Az nem működött jól, mert erőltetett és az állam által kényszerített árakkal kellett dolgozni, ezért adta be legtöbb helyen a deftet, de vajon meddig lehet működőképes egy árnyékból szabványozott gazdaság?

  Mert az igaz, a normák nyilvánosak, és úgy fellendítették mindenfelé a gazdaságot,-hogy már csak őrülni tud az ember, mert örülni képtelen- ahogy az árnyékból gazdálkodók akarták, mi meg isszuk a levét, ahelyett, hogy szilvalevet innánk.

  Érdemes lenne szerintem egy kicsit komolyabban elgondolkodni, merre is halad a piacgazdaság meg a demokrácia, mert nekem olyan szomorú érzésem van, hogy egyedül csak jó irányba nem.

  Ha meg az érzésem nem csal, akkor jobb lenne inkább lecövekelni mint a Bálám szamara, és utána gyorsan irányt változtatni , mert félős, hogy nem angyalféleségek mutogatják foguk fehérjét az árnyékos oldalon.
  imrucika, lelkes.miklos és kágyula kedveli ezt.
 • Istefan
  Mivel egyelőre nyitott a kérdés, hogy miként juthattak az egyiptomiak kokainhoz, mielőtt Kolumbusz felfedezte volna Amerikát, és se tudományos, se logikus magyarázatot nem talált rá senki, gondoltam megpróbálkozok én egy nem tudományos, de majdnem logikus magyarázattal.

  Mielőtt belevágnék megemlítem mindazoknak, akik felszippantanának egy kis kokót, hogy ezt csakis a Dél Amerikában honos kokacserje leveléből lehet előállítani, ezért a dilemma, hogy az egyiptomi múmiákban felfedezett kokain, mily úton-módon kerülhetett be azok szervezetébe.

  Megpróbáltak erre már mindenféle magyarázatot adni, de egyelőre egyik se állja meg a helyét, ezért maradt e probléma a megmagyarázhatatlan tények kategóriájában.

  Nos, hadd süssek el én is egy magyarázatot, ártani úgysem ártok vele senkinek, még kokainbogarat se lehet tőle kapni, ami egyébként teljesen ártalmatlan, hiszen csak illúzió!:D

  Kezdeném talán azzal, hogy mindenféle magyarázattal próbálkoztak, miközben megfeledkeztek a legkézenfekvőbbről, ami ott volt pedig kézügyben, éspedig az a meg nem magyarázott esemény, ahogyan a sumerok megjelentek a környéken.

  Sumeroknak nevezték el őket, de csak utólag, mert senkinek gőze sincs a mai napig se, hogy honnan jöttek, és hova tűntek,(a megjelenés szinte rólunk is állítható, az eltűnés hála Istennek egyelőre nem) nyelvük izolált nyelv, (e szempontból rokon a magyarral) ők rakták le a civilizáció alapkövét azokon a tájakon. (őseink is raktak le néhány kövecskét európai tájakon)

  A lényeg az, hogy megjelenésükkel jelent meg az írás és az államiság Mezopotámiában, és több mint valószínű ekkor szippantottak először kokaint a múmiák, akik természetesen akkor nem voltak múmiák, ha szipákolni tudtak.:D

  Emiatt bukott orra az elmélet, mely úgy magyarázta volna a kokain jelenlétét, hogy utólag szórták rájuk, esetleg kilyukadt a zacskó amelyikben a múmia mellé rejtett kábítószert csempészték az új kor múmiákkal bizniszező üzletemberei.

  Nem kérem szépen, a kutatócsoport bebizonyította, hogy a múmia zsenge korában saját jószántából kokózott, csak annyi, hogy szalmaszálon szívta magába a porocskát, mert se műanyag szipóka se papírpénz nem létezett időszámításunkelőttegyik évezredben sem. Ez tény, mint az is, hogy a sumerek megjelenése előtti korból egyetlen egyiptomi múmiában sem találtak kokainmaradványt!

  Semmi kétség tehát, hogy a sumerek szerezték be ezt Dél Amerikából, ami szerintem nem is olyan nagy ügy, hiszen Attila is képes volt Rómáig lovagolni annak idején egy kis őrölt borsért.

  Az az elmélet elúszott az óceán hullámain, mely szerint az egyiptomi bennszülöttek átruccantak volna Amerikába kis lélekvesztőiken néhány kilogramm porocskáért, hiszen ez annyira elképzelhető se lehetett akkortájt mint ma egy Szíriusz B-re tervezett kiruccanás. Ezért az én elméletem egyelőre marad, és nem úszkál sehova mert csak repülni tud.:hurra:

  Ugyanis egy ilyen kirándulás gondolatához kapcsolódna magyarázatom, arra a feltételezésre alapozva, hogy mind a sumereket, mind minket magyarokat állítólag valahonnan a Szíriusz környékéről származtatták ide. Azaz tulajdonképpen ősmagyarok voltak a sumerek, (csak nem hozzáértők nevezték el őket) és ha ide tudtak röppenni, akkor nem jelenthetett nekik komolyabb gondot, átrepülni egy óceánt.

  Félreértés ne essék, nem kábítószer csempészek voltak, hanem kimondottan orvosi használatra szánták, helyi érzéstelenítésre, mielőtt valakinek buzogánnyal a fogát kiverték. Kábítószernek ott volt az ópium, kár lett volna akkora utat megtenni emiatt.

  De nem is a köznép, hanem az Annunakik voltak, akik a kokaint fuvarozták, csakis nekik lehetett erre lehetőségük, lévén, hogy ők voltak szerintem azok, akik jobbra balra röpdöstek szárnyas madaraikon, akarom mondani űrhajóikon, és segítettek sokfelé a civilizációk kialakulásában a Földön.

  Az Annunakik nem istenek voltak, csak egy kicsit fejlettebb technikával rendelkeztek, ezért minden szíriuszi és földi lény felnézett rájuk, ugyanis elég magasan röpködtek, és ritkán ereszkedtek le a nép közé.

  Amolyan éretlen barack féleségek voltak, és úgy gondolták, hogy a helyi érzéstelenítő, meg a könnyű drog nem annyira káros az egészségre, mint a komolyabbak, csak bambulni lehet tőlük, ezért adagolták volna ezt a jó népnek.

  Gondolom bizonyára a melegebb éghajlat miatt kedvelték Afrikát és Dél Amerikát, mert a Nagy Kutya legfényesebb csillagának a Szíriusznak felszíni hőmérséklete tízezer Kelvin fok körül van, feltételezhető hát, hogy a Szíriusz B-n örök nyár uralkodik.

  Ezért jelentek meg az első civilizációk melegebb vidékeken, mert az Annunakik nem bírták a hideget, és azért tűntek el e civilizációk mert nem csak a múmiák, hanem a sumerek, maják, stb. rászoktak a kokóra, és megkapták mellékhatásként a kokainbogarat, ami úgy bizsereg az ember bőre alatt, hogy kifutna a világból. (Ajánlatos hát vigyázni a drog szipákolással, mert tévedni bárki tévedhet, még az is aki Annunakinak képzeli magát!)

  Futottak is ki merre látott, a maják neki a mocsárnak, a sumer-magyarok szerteszét a sivatagokba. Azok akik az Ural felé húzták el a csíkot szerencsések voltak, mert nem jutottak több kokainhoz, és kijózanodva megmaradtak, a többiek sajnos eltűntek, senki nem tudja merre.

  Meglehet az Annunakik felpakolták őket, és visszavitték ezeket egy kis elvonókúrára, (az Ural felé igyekvőket nem követték a hideg miatt)de az is lehet, hogy csak a mocsár és a sivatag nyelte el őket.
  Egyébként most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miként szerezték be az egyiptomiak hajdanán a kokaint, és ez lenne egy lehetséges magyarázat, azaz , hogy idegen lények voltak a szállítók, és kár itt a földön keresgélni a magyarázatot.

  Igaz van elméletemnek egy megtámadható pontja, mert ha találnak egy olyan múmiát, aki a sumerek megjelenése előtt már kokóhoz jutott, akkor bizony úgy szertefoszolhat mint Lenin álmai a kommunizmusról.

  Mert például, ha egy kilencezer éves dél amerikai múmiában találnak, attól még vígan fütyörészhetek semmi gondom, hiszen magyarázatom akkor is lábon marad, csak egy ennyi idős egyiptomi vénségben ne találjanak, mert akkor sajnos várni kell míg megfejtik a Voynich kódex titkát, ami talán magyarázatot ad erre a kokainos históriára is.
  Habár ki tudja? Hiszen megtörténhet, hogy nem három-négyezer éve jelentek meg magyar őseim, hanem tízezer, akkor meg nem csak fütyörészhetek, hanem a Lehel kürtjét is megfújhatom örömömben, mert senki többé meg nem cáfolhatja elméletem.:dr_31:
 • Istefan
  olvasom elmélázva a „The Guardian” egyik cikkében, mely szerint a PLOS One -ban, az Amerikai Tudományos Akadémia hivatalos folyóiratában megjelent egy tanulmány, mely szerint egy svájci kutatócsoport erre a következtetésre jutott, miután megállapította, hogy a tevék valójában metánt is eregetnek a levegőbe, amikor durrantanak, ami tudva levő, legalább hússzor károsabb a szén-dioxidnál.Az állatkertben és magán tevés gazdáknál összefogdosott fingokból, a kutatócsoport mérései alapján kiderült, hogy bizony a tevék sokkal kevesebb metánt eregetnek a levegőbe mint kérődző rokonaik

  a birkák, kecskék, vagy marhák. :cool:A kérődzők és a tevék emésztőrendszere ugyan hasonló, de nem tökéletesen egyforma, ám mégis azt hitték, hogy a tevék testméretük miatt nagyobb mennyiségű metánkibocsájtással, sokkal jobban károsítják az ózonréteget.

  A metán az emésztéskor keletkezik az állatokban. Becslések szerint az állati eredetű metános fingból ered a légkör metántartalmának húsz százaléka, ami bizony nem semmi.

  Mindez ideig szegény tevéket okolták a globális felmelegedésért, hála Istennek, hogy most már nyugodtak lehetnek, mert az ETH Zürich és a Zürichi egyetem kutatói elhessegették a gyanút róluk.:dr_24:

  A kutatók megállapították ugyanis, hogy a tevék a testméretükhöz képest kisebbeket és kevesebbet durrogtatnak, mint a birkák, kecskék, vagy a marhák. Ebben az is szerepet játszhat, hogy a tevék kevesebbet esznek, mint a kérődzők, ezért az emésztésük se annyira intenzív.

  Mindezek ellenére dr. Marcus Clauss a tanulmány egyik szerzője mellesleg megjegyezte, hogy azért ők nem kardoskodnak a marha, vagy bárányhúsról, a tevehúsra való áttérésre.

  Miután elolvastam a tanulmányt, már nem voltam méla, mert felvillanyozott egy gondolat, éspedig az, hogy mi a köze a metánkibocsájtásnak a húsevéshez?o_O

  Valamit bellegetett ugyan a doki a mezőgazdasági szektorokra gyakorolt hatásról, de nem jöttem rá egyelőre mi az érdek, mert közben eszembe jutott, mi lesz, ha egy kutatócsoport nekilát bebizonyítani, az emberi lyukakból elszabaduló szelek káros hatását? De mi lesz, ha be is bizonyítja, és utána durrantás szabályozást vezetnek be, lemérve időnként az akarva, vagy akaratlanul elszalajtott gázaink összetételét?:D Akié megfelel az EU normáknak, az eresztheti, akié meg nem, annak bedugják szelelő részét egy kocsánnyal, vagy megfingatják egy kicsit, mindaddig míg helyre nem billenti gázkeverékének összetételét.

  Akinek ez sikerül, tovább közlekedhet, akinek nem, azt valamilyen úton-módon kifingatják, kiiktatva forgalomból, mint az öreg járgányokat.

  Mert manapság már bármire számíthat az ember, ha ráfogják, hogy szelei jobban befolyásolják az időjárást mint a HAARP, vagy a kínai esőcsináló rakéták, akkor az előbb utóbb igaz lesz, és viselheti következményeit.
  De levonva a konzekvenciát, az biztos, hogy a tevefing elszáll, de nem fúr nagy lyukat az ózonrétegen, az emberi hülyeség viszont megmarad, ezért sikerül olyan gyönyörűen egyre jobban elvékonyítani e réteget.

  Várom hát a következő tanulmányt, amelyik bemutatja, hogyan lehet befogni és újrahasznosítani a sok-sok fingocskát, így védve meg bolygónkat a globális felmelegedéstől.

  Addig szabad mindenféle próbarobbantás, de bizonyára utána is az lesz, hiszen ezek még a lepkefingnál is ártalmatlanabbak!:dr_123:
 • Istefan
  hallani, de most már nem az arab világból, hanem Svédországból jött a hír, hogy egy negyven cm hosszú patkányt fogtak, ami bizony rekordméret a patkányok világában.

  Mindeddig csak a teheráni hatóságok panaszát lehetett hallani, hogy nem tudnak mit kezdeni az elszaporodott óriásegér kolóniákkal, ám úgy látszik már kezdenek másfele is megjelenni a „természetes evolúció” eme termékei.

  Igaz, a szakemberek azt állítják, hogy az óriáspatkányok nem épp természetesen módon nődögélnek ekkorára, ehhez évmilliókra lenne szükség, meglehet hát, egy kicsit feltuningolták génjeiket. :cool:
  Hiszen manapság az ember az autójától a farkáig bármit feltuningoltathat, mert az új termékek és szerek bármire képesek, legalábbis a reklámok szerint, miért lennének hát a patkányok kivétel?

  Sőt és pláné!

  Ha csak arra gondolok, hogy a legtöbb kísérletet patkányokon végzik, akkor pláné!:D

  Mert például, a hímek vesszőjének növelésére készített szereket több mint valószínű, hogy nem szamarakon, (ezek szerencsés állatok nincs ilyesmire szükségük) vagy Józsi bácsin tesztelték, hanem egereken, vagy patkányokon, ami több mint valószínű hosszabb időt vett igénybe, de nem évmilliókat.

  A szer működött tehát piacra dobták, és a reklámok büszke hímjei, ma már minden szempontból a szamárral vetekedhetnek:D

  Igen ám, de mi van akkor, ha a szervezet, a farok méretei után akar igazodni?
  Egy pár év után az ember teste is elkezd növekedni, míg arányos lesz új vesszőjének méretével, így egy pár évtizeden belül bizonyára, már óriás hím férfiak sétálgatnak szerte a világban.

  Ez mondjuk felborítaná egy kicsit a világ rendjét, de oda se neki, volt az még felborulva, de újra visszaborult, mert a Természet és a benne, vagy felette rejlő Erő, mindig rendezte a dolgokat.

  Erre a rendezésre még nekem is lenne egy tippem, aki csak része vagyok a természetnek, de nem vagyok természetfeletti.:dr_4:

  Azért, hogy elkerüljük az óriások elszaporodását, szinte semmit nem kell csinálni, csak nem kell a likakat tágítani,:rohog: hanem meghagyni ezek eredeti méreteit!
  imrucika kedveli ezt.
 • Istefan
  Mindennapi életünk egyik fő jellemzője az erőszak, legyen az fizikai vagy szellemi, hiába harcolnak sokan ellene, mégis inkább terjed, mintsem eltűnne. A fizikai erőszak fájdalmas ugyan, de aránylag hamar kiheverhető, míg a szellemi nem annyira fájdalmas, de annál nehezebben lehet tőle megszabadulni.

  Az erőszak elterjedése, szorosan összefügg a rohanó és levadult életvitelünkkel, amelyet természetesen nem mi választottunk, ezt is csak ránk erőltették.

  Mindegyre elgondolkodom azon, hogy vajon kinek az érdeke ez, hisz akinek van egy kis ideje elgondolkodni az idő relativitásán, azonnal rájön, hogy minél gyorsabban rohan, annál hamarabb éri el a végcélt, persze ez is relatív, mint minden. Az biztos azonban, hogy emberi élet vége egyelőre a halál és az azon túli létező vagy nem létező valami, amitől mindenki fél és mégis eszeveszetten rohan felé, ami bizony egy kissé furcsa és elgondolkodtató.

  Bizonyára nem sokan választanák ezt az életmódot, ha ne lennének ráerőszakolva, mert hiába próbálok én nyugodtan élni és járni-kelni a világban, ha mások nem engednek, rám erőszakolva a sebességet, hiába az én elvem az, hogy: „ lassan járj, tovább érsz”, no meg élsz is. Ezt a közmondást rég elfelejtettük, mert elfelejtették velünk, nem verték ki belőlünk, hisz a fizikai erőszakot nagyon megszólják manapság, ezért csakis szellemi erőszakkal vesznek rá olyasmikre, amikre másként nem is tudnának.

  Ezt meg lehet tenni, ugyanis ez a fajta erőszak nem minősül bűncselekménynek, hisz kerülőúton történik, legtöbbször a reklámburok segítségével.

  Vegyünk egy élő példát, mondjuk a környezetvédelemmel kapcsolatosan, ez ma nagyon menő, sokat reklámozzák és ráerőszakolják az emberekre azt a tudatot, hogy mindent értük tesznek és van aki elhiszi! Íme egy példa: -van nekem egy régi autóm, jól megvagyunk ő elvisz ahova menni akarok, én meg javítgatom, ha rászorul és éldegélnénk boldogan, igen ám de egyszer csak ráfogják, hogy jobban szennyezi a környezetet, mint egy nukleáris próba robbantás, a füstje meg nagyobb lyukat fúr az ózon rétegen, mint a világűrbe kilőtt rakéta. Ezt mindenki tudja, hogy nem igaz, de a hivatkozva a környezetünk védelmére kitiltják forgalomból, persze indirekt módon olyan törvényeket hozva, amelyek nem sértik jogaimat, de nem is engedik, hogy éljek velük. Az akaratos és akaratlan robbantásokat hiába tiltják, az ózonréteget szurkáló rakéták is nyugodtan közlekedhetnek, mert állítólag az emberiség javára szolgálnak, legalábbis reklámszinten, mert például én ennek a világűrben való vickándozásnak semmi hasznát nem látom, hisz a dollárbiliárdok elköltésén kívül, semmi olyan komolyat nem tud senki felmutatni, ami tényleg hasznunkra lenne. Nem beszélek itt olyan gyárakról, melyek egyetlen példánya többet szennyez mint több millió autó, hisz ez tabu és a végén még befogják a számat, épp amikor be van dugulva az orrom, így félős, hogy nem jutok levegőhöz.

  Visszatérve az autóra, amelyiket megvádolnak tehát azzal, hogy ő az oka minden rossznak, ezért meg kell szabadulni tőle és ezt erőszak nélkül, de mégis erőszakkal rám erőltetik. Itt lép be életünkbe az erőszakos kölcsön, mert ugyebár elég kevés ember az, aki mellénye zsebéből, készpénzzel tud egy új autót venni a régi helyett, ezért kölcsönre kényszerül. Erre nem kényszeríti senki, saját jószántából teszi, ezt a szemébe is vágják, amikor nem bírván fizetni a részleteket és kamatokat elveszik az új járgányát, de meglehet egyéb javait is. Ekkor jön rá, hogy tulajdonképpen szó sincs itt környezetvédelemről, az csak kamu, ebben az esetben pl. az autógyárak és bankok érdekeltek a játékban. Mert játék ez egyeseknek, ám igen komoly játék másoknak, és ezt az erőszakos játékot játsszuk az élet minden terén. Kölcsönösen erőszakoljuk rá egymást a sok hasznavehetetlen dolog felvásárlására, mert ha a szomszéd megveszi, akkor már nekem is kell, hiába nincs szükségem rá, nehogy lemaradjak, csak azt nem tudom honnan! Besegít a reklám is természetesen, hisz mindegyre azt hajtogatja, hogy megérdemlem és kérdezgeti, hogy: „neked van már?”. Ha nincs nekem, akkor jönnek a különböző pénzintézetek, akik olyan szívesen adnak kölcsönt, hogy majdnem elsírom magam ekkora jóindulat láttán és biztosan elsírom magam, amikor majd vissza kell fizessem a sokszorosát, de akkor már késő.

  Így léptek be életünkbe az erőszakos, de „jóindulatú” kölcsönök, úgy egyéni, mint országok szintjén, ördögi körbe zárva egyéneket és országokat. Ezeket a kölcsönöket ugyan nem vagyunk kötelesek elfogadni, de ha nem fogadjuk el, akkor az érdekeltek bizony felhördülnek és megsértődve bizonygassák, hogy jóindulatukat hálátlansággal viszonozzuk. Hisz ők nem azért adják a kölcsönöket, hogy még jobban eladósodjunk és utána kényükre-kedvükre irányíthassanak, mint „szabad” rabszolgát, ránk erőltetve olyan életvitelt, ami nekik tetszik, ezt a világért sem!

  Mindezt csak azért teszik, hogy eltűnjön életünkből a rossz, az erőszak és vigyáznak, hogy a csomagolás mindig szép legyen, harcolnak pl. a halálbüntetés ellen, mert féltik életüket, de nem sajnálják azokat, akik adósságaik miatt kilátástalan helyzetbe kerülve, saját maguk végzik el a hóhér munkáját, ami sajnos napjainkban egyre gyakrabban fordul elő.

  Vigyáznunk kéne tehát egymásra és az aki észreveszi a kölcsönös erőszak és az erőszakos kölcsön veszélyeit, figyelmeztesse azt, akinek a mindennapi rohanás mellett nincs ideje mindezen elgondolkodni.
 • Istefan
  Leopon, liger, káma, stb., olvasgatom a különböző állatfajok keresztezéséből létrejött hibrid állatok névsorát, miközben azon töröm a fejem, hogy mi lesz a neve annak a hibridnek például, amit az ember és disznó keresztezéséből számítanak összekotyvasztani.

  Abban spekulálnak ugyanis több ország szakemberei, hogy disznóba ültetve neveljenek emberi szerveket, és ezeket majd csereszervként használják utólag. Természetesen azzal a feltétellel, ha valaki belegyezését adja erre, mert ha például túléli, és utódai lesznek, akkor el kell fogadnia azt a tényt, hogy utódát megbélyegezhetik azzal, hogy nem teljesen az emberi fajhoz tartózik, de mindenképp a háziállatok csoportjába sorolják majd.:cool:

  Gondolom ez az oka, hogy egyre több ország hoz olyan törvényeket, melyek betiltják a háziállatok vágását előzetes kábítás nélkül, mert az ember-állat hibridek előállítását egyelőre semmilyen törvény nem szabályozza. Ezért nyugodtan ki lehet kísérletezni a „díszembert”, vagy „emberdísz”-t egyelőre, aztán, hogy utána mi lesz, csak a Jóisten a megmondhatója, mert maguk a tudósok se tudják felmérni milyen következményei lehetnek, ezen hibridek kialakításának.

  Az elnevezéseket kár lexikonban keresgélni, ezek saját kitalációk, de a hibrid fajok elnevezési technikáját alkalmaztam.

  Ha valakiben több a disznórész az „díszember” lesz, és elől jár, akiben az emberből marad több, az csak amolyan emberféle díszként fogja kábán helyeselni a sok marhaságot, amit az okosnak tartott elöljáró díszek adagolnak be neki.:dr_31:

  Egyelőre az egereknél sikeresen működik a dolog, ha ezeknek az agyába emberi embrió sejteket ültettek, úgy megokosodtak szerencsétlenek, hogy azóta már néhány egérke esszét is írt a fajának evolúciójáról!

  Ezek nemigen jelentek meg sehol, mert arra is gyorsan rájöttek a kisegerek, hogy írásból csak a nagy-egerek tudnak meggazdagodni, kár tehát megpályázni nekik más titulust mint a templom egere.:D

  A disznólkodásban nem tudni kié lesz az elsőbbség, Kínaés Japán versengenek érte, talán jobban mint a Szenkaku szigetekért.

  Pontosan nem tudni, ki hol tart, a japán tudósok annyit árultak el, hogy malacokban egy év alatt gyönyörű friss emberi szerveket tudnak kitenyészteni. Ez azonban nem mérvadó, mert lehet, vetélytársaik már rég exportálnak hasonló árut, süldő mangalicákba palántálva, csak nem verik dobra, nehogy stresszeljék a kismalacokat.

  Ezeket olvasgatva, egyből helyeselni kezdi az ember az állatvédelmi törvényeket, hiszen megtörténhet, hogy karácsonyra levágandó szép kis mangalicája nem is olyan disznó, mint amilyennek képzeli, hanem egy érző emberszívű hibrid.

  Ezt meg kár lenne egyszerűen csak levágni, hiszen annak a vérző szívéért annyi lóvét kaphat, amivel egyből „díszemberré” válhat anélkül, hogy szervátültetést szenvedett volna.:dr_9:
  Oriana kedveli ezt.
 • Istefan
  :dr_64:


  „Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik.”

  Bizonyára ez a közmondás az oka, hogy nagyon kevés az információ erről a lényről, félnek az emberek róla írni, mert igaz, hogy az írás nem festés, de rokon műfaj, és talán sokszor jobban le lehet tollal festeni az ördögöt, mint ecsettel.

  Beszélni beszélnek róla, mert hát „a szó elszáll, az írás megmarad”, így nem kell félni, hogy a szóval festett ördög megjelenik. Teszi ezt sok olyan ember, aki az írással nem igazán van komaságban, tudománya a sorok aláhúzásban kimerül, ám ezeket kívülről el tudja olvasni, sőt meg is tudja magyarázni! Pláné okosan! Végig hallgattam egy pár ilyen „rém”előadást, az ördög csínytevéseiről, melyekből az derült ki, hogy nincs semmi e földön, ami ne a Sátán, alias Főördög műve lenne. Meglehet, hogy igaz, mert egy alattvalója engem se hagyott békén, és a végén megkérdeztem:- tudják-e, hogy Vlagyimir I. Leninnek a nagy gondolkodónak is hasonló volt az elképzelése? Akár hiszitek, akár nem, igenlő és elismerő bólogatást kaptam, igaz nem írásban!

  Ekkor úgy éreztem, hogy nem ártana egy pár röpke gondolat erről a titokzatos valamiről, vagy valakiről, akinek kilétéről még a Biblia is nagyon szűkszavúan nyilatkozik.

  Mivel gondolataim lefesteni nem tudom, hisz legföljebb egy búsan elszálló sóhajt tudok festeni, de azt is csak a levegőbe és nem színesre. Igaz, ezt sokszor annyira művészien, hogy nem csak a gatyám sápad el az irigységtől, hanem bizonyára az ördög is sápadtan menekül mellőlem és inkább titokban bemegy a sekrestyébe tömjénfüstöt szívni.:dr_123:

  Így hát, inkább írással próbálok valami metszetfélét produkálni.

  Ezért, aki írói ecsetelést remél az csalatkozni fog, aki lábmetszetre gondol az ugyancsak csalatkozik, hiszen nem vagyok bolond, hogy elmetszem a lábam magam alatt. Sormetszetet lehet alkalmazok, kimetszve a kompromittáló sorokat, mert én olyan félős fajta ember vagyok, aki nem szeret megijedni. (Jobb félni, mint megijedni)

  No, de rátérve a lényegre, íme mit nem metszettem ki soraim közül, az ijedségtől való félelmemben.

  Kezdeném talán azzal, hogy az ördög szó a bibliai fordításban jelenik meg először, a diabolosz megfelelőjeként. Itt rögtön félre is bicsaklott a gondolatom és szisszentem egyet, mint a kígyó az almafán, amikor az első kukacot meglátta. Milyen egyszerű lenne a dolog, mert ha nem fordították volna így, ma nem is létezne ördög!

  Rögtön azon morfondíroztam, honnan is szerezte ezt a szót a fordító és arra a következtetésre jutottam, hogy bizonyára a „dög” meg az „őr” szavakból rakta össze. Ennek szerintem van logikája, mert vagy mi vagyunk dögök, amikor őriz, vagy az őr dög néha őrizni minket, és ezért alkalomadtán megléphetünk, ha nem bírjuk a purgatóriumbeli kánikulát.

  Gondolom, csak azért lett végül is a „dögőr” -ből ördög, mert valahogy jobban hangzik, és nem gondol az ember mindjárt, a testére váró dögös állapotra.:D

  Ez abban az esetben, ha van saját teste,(az ördögnek) vannak patái, szarva, meg egy háromágú vasvillája, amivel alkalomadtán megszurkál, ha nem akarunk magunktól a nyakig merülni a forró kakiba.

  Igen ám, de ha nincs saját teste a kis huncutnak, és úgy akarja, hogy alámerüljünk, akkor mit tesz?

  Nos, ekkor állítólag gonosz szellemként jelentkezik, még mielőtt elérnők a dög stádiumot, belénk bújik, és szellemünket birizgálva rávesz olyasmire, amitől egyenest fejest ugorva merülünk majd alá, és a legtöbb esetben nem is tudunk a felszínre kerülni többé.:rolleyes2:

  Itt egy kissé homályos a helyzet az ördög körül, nem tudni, hogy csak szellemi lény-e, vagy testet is ölthet, esetleg a fordítottja a helyes, ez mind mai napig vitatott. A Biblia szerint a Sátán és az Ördög egy és ugyanaz a személy, de ez sem teljesen egyértelmű, gondolom ez a sokféle fordítás eredménye.

  Nem is töröm ezen a fejem, hadd törjék mások, én csak azzal a szegény flótással foglalkoznék, akire igyekszünk rákenni minden rosszat, holott meglehet nem mindenért ő a hibás.

  Először, például feltételezem, hogyha az ördögök saját testükbe is visszabújnak alkalomadtán, akkor valahol kell léteznie egy helynek, ahol a szellemtől elárvult testüket tartják, és őrködnek azok felett, akik véletlenül arra vetődnek. Szerintem ez nem a földön, vagy a föld alatt leledzik, mert azt már felfedeztük volna. Mivel ez a hely földön kívüli, akkor helytelen az az elmélet miszerint a mennyország fent van, a pokol - az ördög feltételezett hazája- meg lent, hiszen ugyanúgy fel kell szállni a pokolba is. Ez nem lehetetlen, hiszen van egy pár bolygó ahol nagy a forróság, és tudván, hogy ez a népség bírja a forróságot, ott kellene utánuk kutatni, meglehet kiderülne az igazság.

  De térjek vissza a földre, mert a végén úgy elszállnak a gondolataim, mint az ördögűző sóhajok és nem az általunk ismert, de valójában ismeretlen lényekről beszélek, hanem egészen másról.

  Ezért inkább azt feltételezem, hogy az ördög az emberi elme szüleménye, tehát szellemi lény és csakis azért találta ki az ember, hogy saját gonoszságának okát legyen kire hárítania. Hiszen, ha józanon elemezzük a tényeket, ez történik, mióta az ember nem meri vállalni a felelősséget tetteiért.

  Manapság megadatott a lehetőség, hogy ártatlanul kibújhasson bárki az ágy alól, ha tetten érték, mert szegény ördög mindig kéznél van, így bármit rá lehet kenni.

  Zárójelben megjegyzem és bárki utánanézhet, hogy minél távolabb nézünk vissza a múltba, annál kevesebbet emlegetik ezt a szegény párát.

  Például, ha régen a férj megcsalta élete párját, nem a Sátán műve volt, belátta az ember, hogy vagy a bor volt túl vörös, vagy a kománé, aztán lovagiasan intéződött a dolog. Ma ilyesmi csakis az ördögi praktikák eredménye, ezért nem lehet, de nem is érdemes ilyenkor ellenkezni, majd utána szépen megbánja az ember. Ha nagyon-nagyon megszállja a bűn-bánhatnék, akkor beléphet egy I.A.B.(írást aláhúzva beszélő) egyesületbe, itt aztán bánkódhat kedvére, míg az asszony megbocsájt, de megelégedhet egy másiknak a bocsánatával is, amelyik megértőbb.:D

  Tudtommal senki nem védekezett például egy inkvizíciós törvényszék előtt azzal, hogy belé-bújt az ördög, azért vette fel a létező legelőnyösebb kölcsönt, se azzal, hogy ugyancsak a benne bujkáló gonosz vette rá, hogy bankot raboljon, amikor nem tudta fizetni a még előnyösebb kamatokat. Ez csak azért nem történt, mert akkoriban a tűz még forró volt!

  Bezzeg ma, ha már hidegebb a tűz! Minden törvényszéki tárgyaláson a vádlottban lakozó ördög a hibás, olyan bűnös nincs is, aki saját emberi mivoltában talált volna ki valami marhaságot, és ezt rengetegen el is hiszik.:dr_9:

  Akik tehát lépten-nyomon azt bizonygatják, hogy az ördög a hibás mindenért, egy kukkot se értettek meg abból, amit olvastak, hiába fújják a bemagolt idézeteket.

  A Sátán, mint vádló lett leküldve az emberek közé, legföljebb kísértő minőségben, neve is erről tanúskodik, emberek által elkövetett cselekedetei is erre utalnak, és ez mindenki számára világos kellene legyen. Aki előtt ez nem világos, az kukkantson be egy világi történelemkönyvbe is, kezdheti felfedező útját a felvilágosodás korától.

  Tehát, kedves testvéreim(remélem nem sértő e megszólítás) higgyétek el nekem, egyetlen ördög se fog senki helyett vádlottként állni a legfelső törvényszék színe elé, erre szinte patkánymérget vennék. Vennék, ha nem félnék, hogy elvisz az ördög! De, attól is félek, hogy megijedek a pokol kapujától, és nem akarok belépni rajta, ami ugyebár gondot okozhat szegény fickónak, aki odakísért, és a végén engem hibáztat majd saját gyengeségéért, oszt akkor rosszabbul járok mint egy csintalan ördögfióka.

  De ezzel már be is fejezem ördögös metszetem, mert eszembe jutott, hogy: „ott az ördög, ahol emlegetik!”. Gyorsan körülnéztem, igaz nem láttam semmi gyanúsat, de mit lehet tudni, mert: „ami késik nem múlik!” és én ki nem tekerném a nyakát egyetlen közmondásnak se!

  Meglehet olvasva soraim úgy érzitek, sokkal okosabbak nem lettetek, de azt garantálom, hogy butábbak se, igaz erre mérget nem veszek! Hiszen megtörténhet, hogy az ördög butít el, de ti írásomra fogjátok, és akkor nyelhetem a mérgem!:mad:
 • Istefan
  Sétálva, bámulgattam jobbra-balra egy nemzetközi kutyakiállításon, ahol óriás termetű bernáthegyiknek lógott a nyelvük a melegtől, pudelek és törpe pincsik reszkettek a hidegtől,(ugyanazon a hőmérsékleten) én meg azon törtem a fejem, hogy kinek mit vétettek ezek a kutyuskák, hogy így kínozzák őket.

  Mert nem mondhatni, hogy a kutyák tekintete örömöt és elégedettséget sugározott volna. A kislányom szeretné megsimogatni egy szomorú szemű kutyus bundáját, ám gazdája tiltóan emelte fel kezét: -nem szabad hozzányúlni, elromlik a sminkje!

  Na mindegy, ezért nem sértődtünk meg, és tovább lavíroztunk a tömegnyomorban, odaérve a pudel és pincsi kategóriához, hát...azok között bizony volt néhány, amelyiket nem jött, hogy megsimogassa az ember, hiszen olyan csórék voltak szegénykék mint a ma-született egérfiókák, mert nem csak a punciukról borotválták le a szőrt(ami ma a menő), hanem az egész testükről, csak néhány szőrpamacsot hagyva elvétve rajtuk.

  Reszkettek is szerencsétlenek úgy, hogy minden izmuk rezdülése látszott, miközben riadtan néztek mindenfelé az óriási hangzavarban, és várták sorukat, bizonyára remélvén, hogy a bemutató műsor után visszakapják bundájukat.

  Amikor idáig jutottam a szemlélődéssel, hirtelen eszembe jutott, milyen sok állatvédelmi törvény lát manapság napvilágot, például a minap lépett életbe Dániában is az a törvény, amelyik tiltja az állatok levágását előzetes elektronikus kábítás nélkül. Állítólag így megkímélik az állatokat a szenvedéstől, mert ugyebár egyszer kap egy kis elektrosokkot, amitől bizonyára csillagokat lát szegény, csak nem tudja elmondani, és csak utána nyisszantják el a nyakát, de ekkor már nem szenved, annyit se mint a pudel borotválás közben.

  Itt hirtelen eszembe villant, ezután ajánlatos hát, az ember ne csak akkor dugjon a konnektorba szeget, amikor az anyóska jön látogatóba, hogy ugyebár legyen mire a kabátját fölakassza saját kezüleg, hanem amikor a magkakast áldozza fel a családi asztalra utolsó vacsoraként. Az éhkoppot ami ezután következik, már nem kötelező sokkolni.

  De visszatérve a pudelekhez, melyeknek borotválása úgy látszik nem minősül kínzásnak,(pedig aki egyszer borotválkozott, az tudja milyen érzés) azon törtem a fejem, hogy vajon ki borotválhatta ezen ebecskék elődeit? Avagy azok így születtek, csak utódaiknak lett hormonzavara és elszőrösödtek? Ezt talán a nagyérdemű zsűri tudná elmondani, aki elbírálja a fajra jellemző tulajdonságokat,(alak, tartás, fogazat, szőrzet, stb.) mert ugyebár egy ilyen kiállításra csakis olyan kutya nevezhet be, amelyik fajtiszta ősökkel dicsekszik.

  Az, hogy elrendezik szőrzetüket, vagy masnit kötnek nekik, még csak elmenne, de teljesen csupaszra borotválni egy kis állatot, az már csúfság, és szerintem ez nem lehet egy fajta természetes jellegzetessége. Órákon keresztül ott reszkettetni csak állatszeretetnek, vagy védelemnek nem nevezhető, de kínzásnak se minősül, hiszen a gazdája úgy szereti, hogy majd megeszi, miközben az utolsó simításokat végzi rajta a borotvával.

  Bezzeg, ha én úgy szeretem a csirkehúst, hogy meg is eszem, de nem sokkolom a csirkét mielőtt levágnám, nemsokára megbírságolnak érte, pedig amikor megcsupaszítom már biztos semmit nem érez.

  Nem úgy mint a lekopasztott kiskutyák, akik ha beszélni tudnának, én garantálom, hogy kérnék a saját szőrzetükhöz való jogot, épp úgy mint a betevő falathoz, az éhező emberek milliói.

  Mivel a kutyák csak ugatni tudnak, nem kérik ezt a jogot, de szerencsére kapnak helyette mást.

  Az éhezők csak ételt kérnének, de nem kapnak, inkább jóllakatják őket állatvédelmi törvényekkel, hadd csámcsogjanak ezeken, míg teljesen felkopik az álluk!
  Oriana és Sibirika kedveli ezt.
 • Istefan
  Akarva-akaratlan mindennap hallani az inflációról, sőt érezni is lehet, ha időnként vásárolni jár az ember, mert van neki egy kis pénzecskéje, amit elköltsön.

  Mindenki szegény inflációt hibáztatja mindenért, holott két-három százalékos infláció úgy kell bármely gazdaságnak, mint napraforgónak a napfény, mert bizony infláció nélkül nincs termelés, és napfény nélkül nem eszünk napraforgó olajat.

  Ha van tehát egy kis kúszó inflációnk, kész egészség, ha ez az infláció elkezd rakoncátlankodni, és kiszámíthatatlan lesz, akkor kezd kínossá válni a helyzet, de kibírható. De, ha véletlenül annyira megzabolázzuk ezt a kiszámíthatatlan inflációt, hogy nem dezinfláció lesz belőle, hanem a nulla alákerül, és deflációvá válik, akkor a helyzet nemcsak kínossá, hanem keservessé válik.

  Úgy első látásra rózsaszínben tündökölhet ez a kilátás, holott valójában, ha felüti fejét a defláció valahol, ott igazából nincs sok kilátás, és az a kevés ami van, nem igazán rózsaszínű.

  Mert mi is a defláció? Egyszerűen árcsökkenést jelent, ami első látásra örvendetes tünemény, a sok áremeléshez szokott embernek, de következményei katasztrofálisak lehetnek a gazdaságra nézve.

  A deflációról keveset hallani, mert pusztítóbb jelenség lehet, mint egy jól kifejlett forgószél, amelyik végigsöpörné széltében és hosszában a Földet, így inkább nem is beszélnek róla, nehogy beigazolódjon az a közmondás, mely szerint: „Ott az ördög, ahol emlegetik”.

  Titokban suttognak(én véletlenül hallottan egy kismadártól) erről a jelenségről, nehogy megjelenjen, és spirállá alakuljon, osztán ember legyen a talpán, aki elkergeti, meg sínre teszi, akarom mondani felviszi az árakat.

  Mert, ha folyamatos árcsökkenéssel számolnak, akkor bizony János bácsi is számol vele, és nem vesz magának most egy Ferrarit, hanem visszateszi pénzét a dunyhába, ahol a tavaszig úgymond megszaporodik, mert akkor már féláron veszi meg az álomautót.

  Mivel minden racionálisan gondolkodó ember így spekulál, nem vásárol majd semmit, csak mondjuk egy kis élelmet, nehogy úgy járjon, mint a cigány lova tavaszig, ezért a gyárak kezdik még lentebb vinni az árakat, és elbocsájtani a munkásokat, akik aztán bevétel hiányában nem vásárolnak.

  Egy-két ilyen spirál és a vállalatok csődje következik, akik nem tudván visszafizetni a kölcsönöket, a bankokat is csődbe viszik, a munkanélküliség meg az ipar hiányában, ipari méreteket ölt, és ekkor már benne vagyunk a spirál kellős közepén. Innen kilábalni, bizony még a Jóistenek se egyszerű feladat, ezért minden állam úgy retteg a deflációtól, mint az ördög a kisgyerektől.

  Mert bizonyára tudjátok, hogy néhány ördög már megjárta, belebújt a kisgyerekbe, utána meg nem tudott kibújni. A gyerek kicsi volt, az ördög nem fért benne, így állandóan csak forgolódott(ezért olyan rossz egy-egy gyerek), és meg kellett várja, amíg a gyerek felnőtt, hogy kényelmesen kinyújtózhasson, ami bizony jó pár évbe telt. Amelyik ördög szerencsétlen volt, és kis termetű emberbe tévedt, az soha kényelmesen ki nem nyújtózhatott, ezért örök vickándozásra kárhoztatott(ezért nyugtalanabb természetűek a kis termetű emberek). Emiatt kerüli az ördög a gyereket, mert nem tudja mekkorára nő. Az államok és monetáris intézmények meg ugyanez oknál fogva kerülnék a deflációt, és rá se mernek gondolni.

  Gondolom, az IMF is azért elemezte azt a lehetőséget, hogyha minden európai fizetne egyszeri adót a megtakarított pénzére(kb.10%), ezzel elvennék az emberek kedvét a pénzhalmozástól.

  Elolvasva nem tudományos jegyzetem, bizonyára , ti is rájöttetek a pénzt élére állítani nem lenne jó dolog, hiszen deflációhoz vezetne.

  Ne ücsörögjetek hát pénzeteken kedves feleim! Hanem költsétek el, hogy életben tarthassuk a kedves kis inflációt, és mondjunk halált arra a csúf deflációra, mert az áresések nem az alagút másik végének a fényei, csak imbolygó mécsesek az alagút közepe táján.
  imrucika kedveli ezt.
 • Istefan
  Ezopusz egyszer jártában-keltében, – valamikor, úgy i. e. 600 körül – meglátott egy csapat játszadozó gyereket. Mit gondolt, mit nem, beállt közéjük, és önfeledten belemerült a játékba, miközben felszabadultan mesélgetett nekik

  Hírneves ember lévén, sokan ismerték, akik bizony fejcsóválva és rosszallóan figyelték ezt, mert nem tartották egy bölcshöz méltónak viselkedését.

  Miután a játéknak vége lett, félrehívták és megkérdezték, hogy nem röstelli magát, felnőtt létére gyerekekkel hancúrozni.

  A híres mesemondó ez egyszer nem mondott mesét, elkérte egyikük íját, meglazította annak húrját, és így adta vissza, ennyit felelve a kérdezőknek: - ezért! És minden magyarázat nélkül továbbállt.

  A faképnél hagyott emberek csodálkoztak, egyesek elgondolkodtak e fura válaszon, voltak sokan, akik csak legyintettek egyet rá, de akadt olyan is, aki megértette, és bizonyára hálás volt érte.

  Úgy érzem, így van ez manapság is, sokan csodálkoznak azon, ami természetes kellene legyen, kevesen gondolkodnak el, hogy tulajdonképpen miért lazíthatta meg Ezopusz az íjnak húrját, és bizonyára még kevesebben olyanok, akik meg is értik, mire figyelmeztetnélek én most titeket ezzel a történettel.

  Pedig érdemes elgondolkodni e neves ember meséin és tettein, hiszen sok örök érvényű igazságot fogalmazott meg fabuláiban (például, hogy: „egy fecske nem hozza a nyarat.”), cselekedeteit is érdemes mérlegelni, mert példa értékűek.

  Sajnos olyasmit is tett, amit nem kellett volna, ez lett a veszte, ebből is érdemes levonni a tanulságot.

  Nem ékeskedtem volna, más tollával, de úgy éreztem nem ártana, ha néha mindnyájan elgondolkodnánk Ezopusz válaszán.


  Függelék:

  Ezopusz = Aiszóposz =Aesopus – nehogy valaki ne ismerje fel, a történet bölcs szereplőjét, gondolván, hogy az egész csak egy kitaláció.

  Aki nem érti, nyugodtan kérdezzen. Kérdezni nem szégyen!
 • Istefan
  Szinte táncra perdültem örömömben, mikor olvastam, hogy a Modern Meadow cég tudósai mesterséges húst állítottak elő, természetesen, tiszteletben tartva minden fajta állatnak a jogát. Szerencsére idejében észbe kaptam, és csak észrevétlenül ugráltam aprókat, akár a kecskebogyó a műjégpályán, így nem hoztam szégyent a körülöttem állókra.

  Örömöm oka az volt, hogy végre én is vegetáriánus lehetek, és olyan egészséges életmódot folytathatok, amelyiktől az egészségtelen életmódra figyelmeztető reklámok is elnémulnak majd. Ezek a gondoskodó reklámok, sok gondot okoznak nekem, mert mindig mást mondanak, mint amit én hallani szeretnék.

  Engem ugyanis Isten mindenevőnek teremtett, így bármit megeszek a hús mellé, sőt úgy egymagában is legyűröm, minden erőlködés nélkül. Azaz legyűrném, ha ne lennének a reklámok! És ne lenne egy szerető feleség, aki a reklámokra hivatkozva szigorúan vigyáz az egészségemre, no meg egy gazdasági válság, amelyiktől nem sok húst lehet várni.

  Ez a három a fő oka, hogy majdnem vegetáriánus lettem és íme most itt a lehetőség, hogy teljesen azzá váljak.

  Mert bevallom nyilvánosan, hogy már majdnem teljesen leszoktam a húsról, és csak csontot rágok néha-néha, tehát alig egy bakarasz választ el a vegetáriánus titulustól.

  És most már nem ijedek meg a húsmentes jövőtől, hiszen nem kell csak salátalevelet rágjak, jó vastag műhússzeleteket is vághatok majd mellé, és kisüthetem egészséges műzsírjában, ráadásul meg is ehetem, mert a koleszterin szintem, a vérnyomással versengve zuhan a nulla felé tőle.

  Ám mikor olvasom az előállítási technológiát, kiderül, hogy nem kell szeletelni az új találmányt, hiszen direkt szeletnek nevelik.

  No, a mindenségit, a végén még igaz lesz a sült csirkés mese! Ezt csak úgy magamban dünnyögtem felkiáltójellel, nehogy sült bolondnak nézzenek.

  Ugyanis, abból áll az új találmány, hogy veszik valamilyen állati szövetnek a sejtjeit, ebből húsrostot állítanak elő, amit aztán bioreaktorban olyanra növesztenek, amilyenre csak jólesik.

  Az meglehet, van akinek jólesik, de nem hinném, hogy nekem!

  Mert teszem fel, amikor potyolgatom eszembe jut, hogy vajon milyen állat sejtjeiből nevelték a szeletemet? Ha véletlenül egy zsíros kísérleti patkányra tippelek, akkor még csak hagyján, mert én nem tartom azt szent állatnak.

  De, ha arra gondolok, hogy lehetett az egy jól megtermett gilisztáé, akkor bármilyen sikamlós is volt a szeletem szülőatyja, az én torkomon le nem csúszik semmilyen utóda.

  Ezért hát, végül is úgy döntöttem, megmaradok majdnem vegetáriánusnak és inkább rágódok a csonton, amíg a fogam bele nem törik!
  bablencse kedveli ezt.
 • Istefan
  Ezt én állapítottam meg, és nem valamilyen orvosi statisztikára alapozom kijelentésem, ha tehát valaki úgy látja, hogy nincs igazam, akkor csakis engem vonjon felelősségre adathamisítás miatt.

  Az egész csókos históriára az utóbbi időkben divatba jött puszilódás hívta fel a figyelmemet, a semmitmondó puszik, melyeket csak úgy levegőbe röppentnek, így aztán csak elsuhannak az ember füle mellett, ahelyett hogy az arcára ragadnának.

  Ma már nem pusziljuk meg egymást, csak amolyan politikusokhoz méltó összehajlásokat végzünk, mímelve a puszilódást.

  Nos, ez engem egy kissé bosszant, az ember vagy cuppantson oda, annak az arcára akit szeret, vagy akinek örül, amikor találkoznak, vagy ne, mert azoknak a levegőbe nyomott cuppantásoknak semmi hatásuk sincs, úgy röppennek el, mint a lepkefing a tavaszi szélben, semmi nyomot nem hagyva.

  Nem kell utánuk letörölje az ember az arcát, nem kell féljen, hogy a rúzsnyom miatt kérdőre vonja az asszony. Hiába találták hát ki a csókálló rúzsokat, ma már haszontalan dolgok azok is, mint annyi minden más. Hiszen kár használni ilyesmit, ha még egy puszival se meri kipróbálni valaki, a csókról nem is beszélve, mert alig-alig csókolóznak ma már az emberek.

  Ezt csak saját megfigyelésem szerint állítom, miközben a bicikli szarvára támaszkodom, de higgyétek el nem tévedek. Nem a régi szép időkhöz hasonlítom a jelent, azokhoz az időkhöz, amikor nem lehetett egy eldugott üres padot találni, ahol kedvére addig csókolózzon az ember, míg ki nem fogy a szuszból.

  Az elmúlt pár évet hasonlítom csak össze, és simán kijelentem, minél fejlettebb a technika annál üresebbek a padok.

  Nagyon ritkán látni ma, enyelgő párocskákat, hiszen azok is akik ráveszik magukat egy kis sétára, és netán leülnek egy padra, egész mással vannak elfoglalva, az egyik nyomogat balra, a másik meg jobbra, eszük ágában sincs egymással foglalkozni.

  Igaz azt nem tudom, otthon ki mit csinál, de ha a statisztikai adatokra támaszkodom, (oda is muszáj néha támaszkodni, nem csak a bringám szarvára) ami a népszaporulatot illeti, akkor ott is hasonló a helyzet, inkább felületes nyomogatással töltik el idejüket az emberek, és nem a csókkal fűszerezett, felelősségteljes nyomást gyakorolják.

  Azért találták fel az okosabbnál-okosabb szerkentyűket ugyanis, hogy legyen mivel foglalkozni, még akkor is, amikor van kivel.

  Jóformán egymással beszélgető embereket se látni, aki egyedül sétál, az egymagában beszél, ha meg ketten sétálnak, akkor ketten kétfelé beszélnek, fittyet hányva egymásnak és nem csókot.

  Valahogy olyan érzésem van, hogy lassacskán elállatiasodunk a fejlett civilizációnk kellős közepén, kimegy divatból a csók, ami emberi mivoltunk egyik jellemzője.

  Ez meg nem jó, akármilyen szögből nézzük a dolgokat.

  Ha hegyesszögből nézem, akkor bosszant, hisz nem mindegy nekem, hogy állatok, vagy emberek között kell éljek, ha meg tompaszögből eltompult aggyal észre se veszem ezt a jelenséget, akkor már én is visszafejlődtem egy lépcsőfokot, és ezért szégyellem magam.

  Ha nem akarjátok hát, hogy piruljak miattatok kedves embertársaim, akkor úgy pusziljatok meg, hogy érezzem arcomon az ajkatok puhaságát.

  Ne feledjétek, egyelőre még emberek vagyunk, és sok minden miatt szenvedünk, tegyünk hát róla, és legalább a csókoknak ne vigyük hiányát!
  imrucika kedveli ezt.