Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. [h=4]A Miskolci Szimfónikus Zenekar vendégei a Klazz Brothers & Cuba Percussion
  (Korábbi blogbejegyzésem, amely nagyon kedves élményem volt, törölve lett.)[/h]
  0 Hozzászólás
  Szerző: Sch.E.
  , Időpont:2010-10-31 09:40 PM (74 Olvasás)


  Egy miskolci zenei eseményről szeretnék ismertetni a Kultúra.hu weboldaon megjelent cikket:
  Pezseg az élet a Miskolci Szimfonikus Zenekar háza táján: az együttes nemrég a németországi Aschaffenburgban koncertezett, pénteken pedig a drezdai Klazz Brothers-ből és a havannai Cuba Percussionból álló különleges formációt látja vendégül Miskolcon.

  (MTI) - Somodi Balázs, a zenekar kommunikációs vezetője kedden az MTI-nek elmondta, hogy a Klazz Brothers & Cuba Percussion formáció nem először koncertezik Miskolcon, tagjai korábban szintén a szimfonikus zenekar meghívásának eleget téve látogattak a borsodi megyeszékhelyre, akkor telt ház előtt mutatták be egyedülálló produkciójukat, amely mind a latin, mind a szimfonikus zene rajongóit lenyűgözte.
  [TABLE="class: fidelio_kepdoboz_table_left"]
  <tbody>[TR]
  [TD][​IMG][/TD]
  [/TR]
  [TR]
  [TD="class: fidelio_kepalairas_table"][/TD]
  [/TR]
  </tbody>[/TABLE]
  Pénteken a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Kovács László vezényletével a helyi Művészetek Házában lépnek színpadra - tette hozzá.
  Mint felidézte, a számos díjat besöprő öttagú formáció termékeny sikertörténete az ezredfordulón kezdődött, amikor a Klazz Brothers egy kubai turnéján megismerkedett a két ütőssel, Alexis Herrera Estevezzel és Elio Rodrigo Luis-zal. Annak ellenére, hogy különböző kultúrák szülöttei, az öt művész természetes módon talált rá egy közös zenei nyelvre egy spontán "jam session" során.
  A Klazz Brothers & Cuba Percussion formáció csak Németországban 250 ezer lemezt adott el. Formabontó zenei világuk különleges egyvelege a klasszikus európai zenei hagyománynak, a swing és a latin dzsessz elemeinek, valamint a kubai ritmusok végtelen variációinak - tette hozzá Somodi Balázs.
  A kommunikációs vezető arról is beszámolt, hogy a miskolci szimfonikusok nemrég tértek haza Németországból, ahol a zenekar két koncertjével nyílt meg az új zenei évad a borsodi megyeszékhely testvérvárosában, Aschaffenburgban. A testvérvárosi kapcsolat apropóján tartott két hangversenyen telt ház várta a miskolci együttest Aschaffenburg csaknem 1200 fős koncerttermében.
  Az első koncerten Jávorkai Sándor hegedűművész közreműködésével lépett színpadra a zenekar, amelyen Orbán György Veronai vázlatok című művét, Paganini D-dúr hegedűversenyét és Csajkovszkij 4. szimfóniáját szólaltatták meg. A Miskolci Szimfonikus Zenekart az együttes művészeti vezetője és első karmestere Kovács László vezényelte.
  A második hangversenyen az Oratorienchor Aschaffenburg művészeti vezetője, Joachim Schüler vezényelte a szimfonikusokat, saját kórusának és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Kórusának közreműködésével. A koncerten elhangzott Bizet Te Deum című műve mellett Puccini Messa di Gloria, Preludio Sinfonico és Mottetto per San Paolino című kompozíciója.
  Somodi Balázs megjegyezte: ezt a műsort Miskolcon is meghallgathatják az érdeklődők jövő év áprilisában, a Művészetek Házában, amikor az aschaffenburgi kórus látogat a borsodi megyeszékhelyre.
 2. 2010 nov.18-án hajnalban súlyos baleset történt a Lágymányosi hídon. A Jászság Népi Együttes három fiatal táncosa vesztette életét, hárman pedig komoly sérüléseket szenvedtek. Dudás Dani az együttes táncosa és oktatója szenvedte a legsúlyosabb sérüléseket. Barátja "Hajrá Dani" címmel videófilmet tett fel a You Tube-ra és arra kért mindenkit, hogy nézze meg a filmet, s annak nézettségi mutatójával próbált lelkierőt önteni a kórházból hazatérő fiatal táncosba. Én is megosztottam mindenhol a videót, ahol csak tudtam, a CH-n blogban írtam le a szerény kérést. Elke, ezúton is köszönöm a segítséget!

  Sokáig gondolkodtam az akkori blogtörlés miatti kudarcom végett, hogy feltegyem e a jó hírt ismét blogként a CH-ra, de sajnos nem tudom, hol lenne a megfelelő helye, így most üzenem mindenkinek, akit érdekel, hogy Dani jól van, ismét táncol és ennek nagyon de nagyon örülök! Remélem Ti is!

  <iframe width="260" height="220" src="http://www.youtube.com/embed/cqef6HfMmRw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  Treselle kedveli ezt.