ajánlom legjobb munkáimat
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. <IFRAME border=0 src="http://goldenblog.hu/widgetframe.aspx?w=160&b=1404" frameBorder=0 width=160 scrolling=no></IFRAME>​

  Beneveztem. Szavazz szakmai blogomra! Keresd a szakértői blogok közt InteraKTív ének-zene órán címűt. Minden FB lakónak csak egy klikk! A blogom tartalmát az odalátogatók jól ismerik. A mobilról és a honlapon keresztül történő szavazás egymástól független, szavazz a honlapon és a mobilodról is!
 2. <IFRAME height=299 src="http://player.vimeo.com/video/26068080?title=0&byline=0&portrait=0&autoplay=1" frameBorder=0 width=398></IFRAME>​

  Beneveztünk egy pályázatba. Erről szeretnék beszámolni. A pályázat célja, hogy iskolai ünnepségeinket színvonalasabbá tegyük. De eddig el kell jutni, ezért kérem, szavazz ránk! Projektünk címe: “Felelős vagy a rózsádért”

  A reklámunk egy flipbook és egy video, de készült fotómontázs is, az IKT jegyében.
  Itt egykicsit többet is megtudhatsz rólunk!
  éééés szavazz ránk kissa szavazás lépései
 3. A Tanárblogon olvastam: “A filmkészítés egyre jobban teret nyer az oktatásban. Nagyon sok olyan projektet csinálhatunk diákjainkkal, aminek egy-egy film a végeredménye, de akár mi magunk is szükségét érezhetjük annak, hogy elkészítsünk majd valamelyik videómegosztó oldalra feltegyünk egy rövid filmecskét.” Már készítettem képekből videót, de azt, hogy a YouTube is rendelkezik egy saját online videószerkesztővel: ez az One True Media , azt nem tudtam. Természetesen azonnal kipróbáltam, és közben már azon törtem a fejem, hogy lehet ezt ének- zene órán felhasználni! Ebben a posztban ezt bemutatom.
  Felhívom a figyelmet arra, hogy tartalmaz az One True Media ”prémium” megjelöléseket, amiért ugye fizetni kell. De ingyenes változatban is rengeteg a lehetőség! A másik, hogy csak YouTube regisztrációval használhatjuk, de ez csak egy pár perc.

  Képek, magyarázatok, egy próbavideó és egy Liszt Ferenc fotóiból összeállított videó dokumentál mindent. ITT lehet részletesen elolvasi és megtekinteni a videókat!
 4. Elég unalmas, ha követve a hagyományokat CD-ről meghallgatjunk valamit és mutatunk néhány fotót a hangszerekről. Tegyük izgalmasabbakká, érdekesebbé! Mutassuk be a az adott hangszert rajzon, fényképen, használat közben, használjunk ehhez videót is. Mindezeket viszont kicsit újszerűen használva. Továbbá, ha a SMART szoftverben rejlő lehetőségekkel is felturbózzuk, igazán maradandó ismeretet adhatunk.

  A rajzfilmekhez visszanyúlva jutok el egy hangszerig, illetve annak komolyzenei alkalmazásához.

  Akit részletesebben érdekel, látogasson el IDE!
  A hangszer többféle bemutatása után természetesen a SMART táblához térek vissza.
 5. A tanévzárás közeledtével a Sulivilágon a leckefüzet egyre közkedveltebbé vált. A regisztrált tagok itt kaphattak különböző szorgalmi feladatokat. Mivel matematikát, kémiát, ének- zenét és természetismeret tantárgyakat tanítok, így mindezekből volt lehetőségük diákjaimnak.
  [​IMG]
  Most viszont egy kicsit az ének- zenét részletezem. Természetesen a tanult tananyaghoz kell igazítani mindezt. Fontos, hogy jól meg kell határozni a feladatot, a követelményeket és az értékelés módját. Néhány típusfeladatot tartalmaz EZ a poszt.
  Akit a Sulivilág is érdekel, a google-val hamar rátalál :p
 6. Váratlanul ért mindenkit a hír 05.12-én, hogy nem lesz több tanévnyitó a sátoraljaújhelyi Trefortban. Továbbiak ITT
  Diákkezdeményezés, aláírható online petíció ITT
 7. Ez a vers ma délután ismét az eszembe jutott. Készítettem egy SMART notebook-ot, a tartalom megtekinthetö InteraKTív ének-zene órán című blogomban, bár osztályfőnöki órára szántam.... viszont zenés :)


  [​IMG]

  A blogom ezen posztjára mutató linket feltettem az Ünnepeinkhez :
  NŐNAP - ANYÁK NAPJA
  Letörölték... gondolom, nem illik oda :)D)
  Mert ezen 20 anyák napi dal hallgatható meg interaktív módon, mialatt tanítványaink számtalan kompetenciáját fejlesztjük. Szóval, érdekes...
  Van egy olyan oldal a neten, ami 5 nyelvre fordítja tanárok írásait. Ez a poszt ott is ott van.
  Vagy talán az a gond, hogy mi az a SMART interaktív tábla?
  Be kell a googliba a címet írni, és .....
 8. Óriási lelkesedéssel fedeztem fel a lehetőségeket, tartottam a kapcsolatot Szamosvölgyi Mihállyal, akitől sok jó ötletet is kaptam. Sőt, eljött az iskolánkba, ahol egy nagyon jó előadáson vettünk részt. A kollégáim mellett néhány diák képviselte az osztályokat. Ők már akkor lelkes Sulivilágosok voltak.
  Itt lmondom mindazt, ami ezen az oktatási és közösségépítő portálon megtetszett.
  [​IMG]

  Ha érdekel, olvasd el, a google-ba elég a fenti címet beírni!​
 9. Egyre jobban foglalkoztat, hogy lehetne megtanítani a kottaolvasásra középiskolásaimat, heti egy órában. Lehet, hogy van, aki elcsodálkozik azon, hogy nem tudnak kottát olvasni. Nos, ők nem tudnak. Már általános iskolában is lecsökkent az ének- zene órák száma, szakiskolában nálunk heti egy, szakközépiskolában kétheti egy óra jut erre a tantárgyra, két éven keresztül. A szakiskolai oktatás megreformálása pedig valószínű ennek a tantárgynak az eltörlését fogja hozni.
  Kodály országában nem tudnak kottát olvasni.
  Folytatás itt
 10. <IFRAME height=300 src="http://player.vimeo.com/video/21439550" frameBorder=0 width=400></IFRAME>Zempléni Portré – Szederné Tóth Zsuzsa — Zemplén TV from sztzs on Vimeo.


  Interaktív oktatás a középiskolában.
  Kozma-Kiss Brigitta kedveli ezt.
 11. Épp a Tv csatornák közt szörföztem, amikor a HÍR Tv- ben figyelmes lettem egy olyan érdekességre, ami lehetővé teszi a neten található különböző formátumú dolgok egyidejű megjelenítését.
  Ilyen lett az első próbálkozásom:
  [​IMG]
  Ez most a másik blogomba került. Ezért a Google-ba ez kell írni : InteraKTív ének-zene órán​
 12. Ez a poszt arról szól, hogyan lehet elkészíteni ezt az interaktív tananyagot. A Google-ba elég ennyit beírni: ikt ének-zene óra
  Íme, a végeredmény:


  [​IMG]
 13. Tehát a Sulinetwork 2010 “kézzelfogható” eredménye egy öt egységes SMART Response szavazórendszer. A második félévben kezdtem el használni minden tantárgyamból, szinte minden órámon. Ennek az oka egyszerű: a diákok imádják!

  A napokban a Zemplén Televízió ellátogatott az osztályomba, ahol matematika, természetismeret és ének- zene óra részleteket vettek fel. A szereplők az interaktív tábla, a diákok és a SMART Response feleltető- és szavazórendszer volt.

  Természetesen megkérdeztem, ki szeretne felelni? Diákjaim “nyomkodós”-nak hívják ezt a felelés. Kamera ide, kamera oda, egy egész osztály keze egyszerre lendült a magasba! Ha érdekel, látogass el IDE

  [​IMG]
 14. Szeretnék veletek megosztani egy cikket, ami ma jelent meg az Észak- Magyarországban.
 15. Döbbenet, hogy nincs pénz az oktatatásban. Csoportösszevonások, szakkörök szanálása… Ott legbelül temetői csend, szorul a torkom…
  Első pillanatban azt mondtam, magamban, hogy akkor nem csinálom tovább az énekkart. Aztán amire beesteledett, tudtam, hogy lesz tovább is énekkar. Az, hogy ez az „életem”, azt leginkább az előző munkahelyem diákjai tudják, akikkel átéltem ezeket az eredményeket. A régebbi és a mostani kórusomról már írtam itt is.
  .
  .
  .
  Az énekkart nem robbanthatom szét, az énekkart itt (is) én hoztam létre, a saját gyermekem. Évenként legalább nyolc alkalommal szereplünk az iskolában. Ének- zene szakosként is kötelezettségeim vannak. A lelki igénytelenséget, az empátiás képessége hiányát megszüntetni képes a zene, az értelmi, érzelmi szint alacsony szintjét pedig emelni hivatott.
  Ha másképp nem lehetséges segítenem (elmondtam mi az, ami elkeserít), akkor csak az énekkar továbbműködésével segítek. Egyébként találtam pályázatot is, persze a pályázás is pénzbe kerül. Természetesen megértem, a helyzetet. Az anyagiakkal óriási gond van. Együttgondolkodást kértek tőlünk. Most épp azt teszem.
  Kérem, ha elolvasod a teljes cikket, és megfogalmazódott benned közben vélemény, e-mail címed feltüntetésével mondd el, az InteraKTív ének-zene órán a cikk után köszönöm!