Amit a kártyáról tudni akarsz....

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérem azokat, akik tarot vagy más kártyákkal dolgoznak, hogy írjanak ezzel a témával kapcsolatosan. Nagyon megköszönöm, ha valaki esetleg tud feltölteni régi és új könyveket, cikkeket ebben a témában.
Üdv.:tiszafa45

Mire vagy kíváncsi?
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Foglalkoztok a fordított lapokkal? Ha igen, hogyan értelmezitek? Az ellenkezőjének vagy csak egy erősebb hatásnak?
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Csináltam magamnak saját cigánykártyát is. A kettős jelentésű lapokat nem mindig tudtam értelmezni, ezárt ezeket külön vettem. Pl. gyermek-pletyka, katonatiszt-hivatal, stb.
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam ez csak a cigánykártya esetében történhet meg (mármint a forditott lap), hiszen a tarot kártyát el sem teszem úgy hogy a lapokat ne rendezzem sorba... A cigány kártyát is sorba rendezve rakom el, de keverés előtt eleve a pakli felét megforditom, majd alaposan megkeverem és lehet is lerakni.... A forditott jelentés nem mindig az eredeti értelmezés visszája.....és nem csak erősiti egyes lapok lényegét...A cigánykártya csillag lapja viszont igy is-úgy is állandó. A forditott lapok rendszerint pont azt mutatják meg a kérdező milyen élethelyzetekben mit hogyan gondol. A veszély lapját hoznám példának, ha fejjel lefelé kerül , akkor nem azt jelenti, hogy....ah, ez a veszély tulajdonképpen nem is az, hanem sokkal inkább azt jelzi, a kérdező nem is látja azt a bizonyos veszélyhelyzetet, nem értékeli megfelelően ezt a kialakult eseményt. Erre szoktam nagyon sokszor mondani, sokaknak meg kell tanulni megfelelően és lehetőség szerint a helyén kezelni a dolgokat. Egy-egy helyzetet nem többnek és nem kevesebbnek látni, mint az valójában fontos. Ez igen nehéz feladat...
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondta a kártya, hogy minden jóslás hazugság. Tehát ő is hazudott. Akkor tehát minden jóslás igaz. Akkor ő is igazat mondott. Tehát akkor minden jóslás hazugság.... :)

Remek, igen remek :D:D
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök mindenkit az ez évi világvége utáni első órában.
Több kérdés is eszembe jutott....A maják tudták-e, hogy december.21. Ausztráliában tegnap volt?
Erre vajon gondolnak-e a világvégét eltervező okoskák???

Sehogy sem lehetett volna összehangolni ezt az eseményt globális szintűre...Tetszik, amikor egy megfejthetetlen leletet mégis valaki ilyen aprólékosan lefordít....
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiváncsi vagyok a jövő évi könyvekre:

"Miért maradt el a világvége? Megfejtve!!!"
"Az igazi világvége az azték naptár szerint! A mayák hülyék voltak!"
"Pataki Attila beismeri, csak viccelt!"
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
Most, hogy Pápa sincs....ahhh, nincs biztonságban a föld, de a papok semmiképp :confused:
 
Top