Isten és más mesék - 2013

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok ,
tehát akinek nem tetszik valami akkor gyorsan futtás az új Isten az EU ahol korrupt egymást kedvezö hitszegö Politikusok uralkodnak kiket hazájuk büntetö törvény ellen menekültek oda . Lásd Junker , nem valamilyen fura pénzügyek miatt lett mint Miniszter Luxenburgban leváltva ? Vagy az okos Oettinger , aki még egy normális mondatott sem tud kinyögni , de folytatthanánk tovább az okosabbnál okosabb személyeket . ott csak az járja , ha tesem bántasz akkor én sem bántalak aztán kibirjuk nyugdijig :) aztán a törvényeket meg mihozzuk magunk ahogyan az nekünk tettszik .
image-762201-breitwandaufmacher-ltzq.jpg

-
Kedves Gyula
-
Ha nem lennél nem is tudom kit kéne korrigáljak. Mert az Istenes topikra jöttél, az EU alkalmazottak privilegiumárol beszélsz hát hasonlitsuk össze azzal milyen elönyöket élveznek a szent szék közelében állo biborosok, templomi fejedelmek akik nekünk a szegénységet prédikálják.
-
Hogy a kardinálisok megtudjanak élni az alig 3000 euros appanásukbol és ne kelljen nekik szükölködniük, a Vatikánban külön adomentes supermarktok állnak a rendelkezésükre ahol ezen felül élelmiszerre 15%, ruházkodásra 20% kamatot kapnak. Kell is mert a purpur selyem outfit nem ritkán 10.000 euro lenne a szabad piacon. A hatalmas lakohelyeket olcson kapják bérbe, nem hiányzik a luxus.

Legalább 100 auto áll a garázsban és várja, hogy a 200 kardinálisbol valamelyik igénybe vegye öket. A benzin legnagyobb része ado, ugyhogy a máshol 1,70 be kerülö benzint ök megkapják 60 centért literjét. De ki fog maga tankolni, ha havonta 400 liter ingyen benzinjeggyel is megvannak ajándékozva ami a városon kivül is érvényes. Enyi benzinnel legalább 4000 km-ert lehet megtenni havonta, a kérdés hova utaznak enyit a többnyire 70 éves bácsik?

A cigaretta élvezeti eszköz, ha már lemondanak a papjaink a nökröl akkor érthetö, hogy a cigarettát olcsobann szeretnék. Valoban havonta 500 pakét cigarettát vásárolhatnak kedvezö áron, söt az elsö 200 dobozra 20% kerdvezmény jár, tehát egy doboz cigaretta 80 cent a számukra.

De ki tud enyi cigarettát elszivni, 10.000 darabot havonta, naponta 300-at? Erre még egy kardinális sem képes isteni segitség nélkül. Van aki azt állitja, hogy szétossza a szegények között. Nem elfelejteni, ha a Vatikánba jársz figyeld melyik Bakocz Tamás szorja a cigarettát a Peters Dom elött. En még nem láttam.
-
A borászati intézetek jelentése szerint a Vatikán államban a legnagyobb az erjedt szölölének a fogyasztása, fejenként 74 litert. Olaszország átlag fogyasztása 37,6 litert, az ugynevezett "heavy drinker" Balkán államok sem tudnak többet inni mind 40 liter? :(

A minöségi borok ugyancsak adomentesek amivel jo ajandékokat ill üzleteket lehet csinálni.

Nagy az izgalom tavaj ota a Vatikánba mert az uj pápának nem tetszenek az arany bijouk, ha egy kardinális hatalmas aranykeresszttel a nyakában fogad politikusokat. Ö maga a piros cipö helyet feketét hord és ellenszenvesen néz ha valaki Mercedessel jár. Igazán kérhetne fizetésemelést ha a szárnysegédeinek olyan jol megy. Na persze ne felejtsük eddig még soha nem volt ilyen nagy az egy négyzetkilométerre juto pápák száma.
-
Ma 4 Pápa jut a Vatikánba 1 negyzetkilométerre.;)
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyula
-
Az utobbi idöben anyi viccet meséltél el ahol a Moricka huzza a rövidebbet hagy tegyem vissza a mérleget a helyére.
-
Egy Rabbi és egy katholikus Papp sétálni mennek egy forro nyári napon. Egy kis tonál megállnak,

"Gyere menjünk uszni egyet" mondja a Rabbi
"Nincs nállam fürdönadrág" mondja a Pap
"Nállam sincs", mondja a Rabbi, "menjük bele egyszerüen pucéran"

Rövid habozás után beleegyezik a Pap és mind a ketten beugranak a hideg vizbe.

Pont amikor mindketten kijönnek a tobol, bekanyarodik egy a hitközösséghez tartozo vándorlo csoport a sarkon.
A Rabbi rögtön betakarja mindkét tenyerével az arcát, a Pap a nemiszervét.

5551079_eaacd4d186_s.jpg
5551081_6d2b7abdd9_m.jpg



Amikor a vándorlo csoport továbbhaladt,megkérdezi a Pap a Rabbit. "Miért takarta el maga az arcát?" A Rabbi: "Az én hiveim az arcomrol ismernek fel engemet"
 
Utoljára módosítva:
M

magdusis

Vendég
Ugye, azt nem írta a vicc,hogy melyik hitközösséghez tartozó vándorló csoportról van szó? Csak azt,hogy ''egy a hitközösséghez tartozó '' .

Úgy néz ki ,akkor a zsidó hitközösséghez tartozhattak,mert a hozzájuk tartozó lelkész gondolta, hogy ismerik az arcát; a máshová tartozó lelkész azt a testrészét takarta el,ami talán fölhívhatta volna a figyelmet arra,,hogy nem közéjük tartozik.

Mi más magyarázata lehetne?
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
légyszives seggitsél már az annyi Morickás vicceimel ? Sajnos én nem emlékszem reájuk , valoszinüleg alzheimerem van már . Megkérlek ird már le azzokat a vicceket , de mindet .
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Különben Ernoe ,
magam nem a privilégiumokról kezdtem itt beszélni , hanem Te emlitetted meg , hogy akinek nem tetszik a "rendszer" az mehet az EU-hoz feljelentést tenni . Te magad jössz mindig azzal a fránya EU-val . Magam meg csak azt vallom hogy vigyék mind a hátukon a privilégiumjaiak magukkal meg a családjukkal egyetemben .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugye, azt nem írta a vicc,hogy melyik hitközösséghez tartozó vándorló csoportról van szó? Csak azt,hogy ''egy a hitközösséghez tartozó '' .

Úgy néz ki ,akkor a zsidó hitközösséghez tartozhattak,mert a hozzájuk tartozó lelkész gondolta, hogy ismerik az arcát; a máshová tartozó lelkész azt a testrészét takarta el,ami talán fölhívhatta volna a figyelmet arra,,hogy nem közéjük tartozik.

Mi más magyarázata lehetne?
Elfelejtettem odairni, hogy a történet egy kereszény-zsido, ökomenikus zarándokut alkalmával történt, nem messze a menedékháztol ahol a bucsujárok egy kiruccanást tettek. Csak nem fogtok ebböl a tréfábol egy politikumot csinálni? :)
-
Egyébbként is a Rabbit egészen biztos nem volt nehéz a "bukosisak" nélküli fütyijéröl felismerni. A Pap viselkedése érthetö, a lengyel Pap irja a családrol szolo Enciklikájában, valamelyik hozzáirásomban szo szerint leforditottam, ott áll, hogy az igazi cél a szüzesség de "aki nem tudja megállni, az inkább házasodjon meg".
-
Erröl jut eszembe egy Woody Allen mondás. "Nincs sexibb mind egy kisiklott keresztény lány" :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ernoe ,
légyszives seggitsél már az annyi Morickás vicceimel ? Sajnos én nem emlékszem reájuk , valoszinüleg alzheimerem van már . Megkérlek ird már le azzokat a vicceket , de mindet .
Igazad van Gyula, nem Moricka hanem "Kohn bácsi" a kedvenc figurád. Valojában nem bosszant... ;)
"amikor ugye Kohn bácsi visszajönn Amerikából és a pártgyülésen kérdi töle Kádár elvtárs ,..."
-
Sokkal szomorubb, hogy az EU-rol alkotott felfogásod hibás.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Most csak azért is , hogy pukkadjál !!
A katolikus pap , a református lelkész és a Rabi reggel találkznak amikor a Katolikus pap elmeséli az álmát , hogy ö azt álmodta , hogy ö a jó Isten ! Erre mondja a Református lelkész , hogy az nem lehet mert ö álmodta azt . A Rabi meg neveti mindkettöjüket , mondván , látszik hogy misügék vagytok hiszen én vagyok a jó Isten . A másik kettö meg ámult és bámult erre , na mondja rabi akkor gyertek el velem én bebizonyitom az iagazamat . Elis mennek mind a hárman egy nagyon is ismert könnyü jányok szállást adó helyiségéhez értek . Elöre megy a Rabink és bekopog az ajton , az lassan kinyilik kinézz a Madam és elszörnyülködve mondja te jó Isten ,Rabi már megint Te vagy itt !!!
Tehát amint látom még az emlékezö tehetséged is cserben hagy . Te csak mellé beszélni tudsz már mint Magyarul csak hazudni és sértegetni . Te biztosan Politikus vagy . Különben ez volt itt az elsö viccem a Kohn bácsival és akkor légyszives emlitsed az egészet , mert külöben megvan a véleményem rólad .
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Különben meg nem hibás az EU-ról alkotott véleményem ,mert ez igaz . A parlamenti gyülésekre nem engedik be az újságirokat nehogy valaki megtudja mi folyik ott , illetve hányan vesznek részt rajta és holvannak az állitolagos "képviselök" akik aláirták a jellenléti ivet /amely már nem nyilvános/ és kaszálják a pénzeket .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyula
-
A Parlamenti üllésekröl hangfelvételek és preciz protokolok vannak, több nyelven elolvashatod az interneten.
-
Természetesen vannak zártkörü megbeszélések, a Pápaválasztás idelyén hermetikusan bevannak zárva a kardinálisok, a külvilágnak halvány "göze sincs" arrol miröl tárgyalnak, csak amikor kifüstölik az eredményt a kéményen keresztül.
-
Természetesen elöfordul, hogy az egyik vagy másik képviselö lazsál, vagy szellemileg nincs a feladata magaslatán.
Muszáj igy lenni végülis a jobbik magyar párt is jelen van a parlamentben, nem ök az egyetlenek akik csak azért vannak ott mert szétakarják robbantani a közösséget.
-
Inkább arra válaszolj, hogy megérkeztek már az EU favágok az akácfák kivágása céljábol? :)
Ügye nem. Nahát ne nekem magyarázd, hogy minden képviselö intakt.
-
zensiert-protest-der-gruenen-abgeordneten-im-europaeischen-parlament.jpg

-
Ahogy látom itt olyan jogok kivivásáért küzdenek a képviselök ami már Petöfi Sándort a barikádokra vitte.
Az EU nem templomi korus, a parlamant nem Pápa vezette monarchia, ezt lassan az is felfogja aki a képen a pultnál beszél.
-
De maradjunk a topik témájánál a vallásoknál.
Az uj Pápa magát Franciskusznak nevezi, lehet, hogy ez egy ujabb trükk ami a 13. században egyszer már bevált.
Assziszi Ferenc nem akart mást mind a vagyonát szétosztani és szegényen élni.
Az ilyen modell nem passzol az egyházba, ezért gyorsan rátukmáltak néhány kolostort.
Aki nem ismeri a történelmet az könyen összekeveri az eredeti Franciscust a másolattal.
-
Az egész világ elvan ragadtatva az uj pápátol mert állitolag gyalog jár.
En nem értem mi különleges van abban ami egy velünk született tulajdonság.
-

Ha azt olvasnám, hogy repül azon lehetne csodálkozni. (Igaz ez a Pio atya legendájában már szerepel, állitolag megjelent Mindszenthynek a cellájában, a falon és több országon keresztül, délután megint otthon volt)
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném a figyelmeteket felhivni arra, hogy "cölibatus" házasulatlanságot és nem szüzességet jelent.
-
A papoknak csak azt kell megfogadniuk, hogy nem házasodnak mig az apacáknak mind a kettöt, szüzességet és cölibatust..
-
A történelem átirása manapság divatos, többet foglalkozunk azzal mit hordott az elsö királyunk a fején, mind az apáink cselekedeteivel. Nem szabad elfelejteni, hogy alig a nemzetünk keresztényéválásával kezdödött a cölibatus bevezetése is. VIII. Benedikt a Paviai Szinoduson rendelte el 1022-ben, hogy a Papoknak nem szabad megházasodniuk (hangsulyozon egy szo sem esik benne a szexuális viselkedésröl)
-
Egy normalis mértékü "konkubinat" (nemi kapcsolat) sokáig nem számitott szabálysértésnek, elöször II. Nikolaus 1069-ben (nem összetévesztendö a Mikulással) kezdte megtiltani a misézést szexuális tultengésben élö Papok számára.
-
A rendelet nem lépett sokáig érvénybe mert a Püspökök nem merték ezt a rendeletet közzéadni. A Passaui Püspököt például majdnem meglicselték a papok, alig tudott emenekülni. (Passau a város ahonnan Szent Erzsébet magyar Királynö származik, a Nagyaszonyunk.)
-
A zölibatust és a szeretö-tartást késöbb 1139-ben megkelett erösitenie a zsinatnak. Protestálás volt ellene még a 15. századbeli Bázeli és a Konstanz-i konzilium alkalmávalis. A Trienti zsinatig, (1545-1563) gyakori volt, hogy papok egy Kunkubinen (szeretövel) együtt éltek, ezeket pénzbirságra itélte az egyház (évi jövedelem) amit ök mind ma a Porsche-vezetök kifizettek a mellényzsebükböl.
-
Hogy igazságosak legyünk, a középkorban nemcsak az egyház hanem a nép is követelte a Papoktol a házasulatlanságot a hatalommal valo visszaélés, a korruptio miatt.
-
Innen van a Simonia (amelynek lényege egyházi és lelki javak anyagi előnyök révén történő megszerzése vagy áruba bocsátása.) és a Nepotizmus ( a hatalmi pozíciók, a vele járó vagyoni olyan elosztása ahol a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben)
-
A Darwini selektiot teljesen alámossa a cölibatus. A klerus a szexuálisan impotens emberek gyüjtömedencéjévé válik. :(
-
Röviden, az interneten megtalálhato a Pápák gyerekeinek a listája.
Nemesi családbol származni valami különlegesség hátmég ha valaki az ösök között egy Pápát is feltud mutatni!
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A papi szüzességet amúgy is nehéz lenne ellenőrizni..... Az éjjeli magömlés is bűnnek számít???
Egy nagyon érdekes kérdés.
-
A hittanárok szerint ha érzi a "kisértést egy pubertálo" gyerek akkor gyorsan kikell ugrania az ágybol, hideg viz vagy zuhany. Köztudottan a Pio Atyának voltak nehézségei az éjjeli kisértéssel, ilyenkor farkas modjára üvöltött, tárgyakat dobált a cellájában ahogy a rendtársai mesélik.
-
A testi fájdalom egy másik modszer a kéj leküzdéséhez, vannak szentek akik a rozsabokorba vetették magukat. A gimnazista diákok a csuklos busz hátso peronjára mentek ha "utközben fizetésemelést kaptak rollniba csavarva" (gondolom mindenki ismeri ezt a viccet a tömött villamosrol) Hogy a busz kilengései menyire csillapitották a vérgyülemlést azt ellehet képzelni.
-
Manapság nyiltan beszélnek a pedagogusok és a gyerekek ezekröl a biologiai folyamatokrol ez nem volt mindig igy. Megvagyok gyözödve, hogy vallásos nevelésben felnött embereknek ezzel komoly problémáik voltak. Az emberek bünösnek érezték magukat, innen a lefekvés elötti fohász: "szabadits meg a gonosztol, Amen"
-
De ha már az eruptionál vagyunk beszéljünk arrol miért tisztelik a vallások a vulkánokat?
-
Nemcsak a hindu kulturák Bali szigetén, hanem technikailag fejlett országokban is mind Japánban. A pokol nyillása a vulkán, az ördög szaga a kénszag, a fekete hamu mind arrol vall, hogy honnan származnak a vallásos mythoszok.
-
A gyerekek nagyon okosak és kiváncsiak amig a vallásos mesékkel megnem ölik ezt bennük. A fiamnak megtiltották a kérdezösködést a hittanorákon, "te ugyis csak alibiböl vagy itt" mondták. Amikor a menyországrol beszélt a hittanárnö, megkérdezte a kissrác, hogy "Minek kellene a gyerekeknek a menyországba menni, ott csak öregek vannak?"
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell psychologusnak lenned, megmondom én direkt, a velem egykoruak (a szüleink méginkább) nem voltak felvilágositva,
a vallásos szexuális erkölcs a mai napig a középkorban van lehorgonyozva.
-
Szerintem nem jo tartosan ha az emberek ideáljai (vallásos tanok) és a valoság enyire eltér egymástol. A tanoknak idomulniuk kell a realitáshoz és nem forditva.
-
Egy jo jel, hogy a Vatikán kezdi felfogni, hogy a klerus a szexuális-másság nagy medencéje. Mamár arrol beszél a Pápa, hogy a homoszexuálisak értékes tagjai lehetnek az egyháznak feltéve, ha lemondanak a szexröl. Ez olyan mind egy Pap amelyik lemond az imádkozásrol.
-
10261959_10152382001806466_3134200484593723723_n.jpg


"Hetven-két szüzlány? Ahoz itt nagyon rosz helyen van."
"Talán Ostya?"
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Neki az altest az Istene...:D:D:D
Régebben így gondolkodtam:-Az emberek mi mindent meg nem tesznek azért a pár másodperc extatikus élményért..(És utána szembe kell nézni a meztelen valósággal...)Akkor vajon mi lehet a titka azoknak a vallásos embereknek,akik készek lemondani erről a csúcsélményről?Vagy kötözni való bolondok,vagy pedig olyan valamit ismernek amit én nem.
Tessék mondani?Lemaradtam valamiről???o_O
----------
Igyekeztem sosem lemaradni valamiről...Már nyolcadikos voltam mikor hallottam társaimtól,hogy miképp fogják meg a lányok combját egy-egy mozifilm alatt.
Gondoltam itt az idő,nekem is tennem kell valamit.
Iskolai mozielőadás alatt éppen amellett a lány mellett ültem,akibe aktuálisan szerelmes voltam.Mivel kis növésű voltam,a lány mint osztálytársam jó félfejjel magasabb volt nálam.
Szóval nagydarab fejlett lány volt..
A sötétben összeszedtem minden bátorságomat,és a kezemet a combjára csúsztattam...
Ekkor a lány a kezében levő összetekert újsággal ütlegelni-bántalmazni:)-kezdett és néhány pillanatra felrikoltozta a mozit.Olyan gyorsan és váratlanul történt mindez,hogy szikrát nem kaptam,és csak ültem..ültem néma csendben,igyekezve azon,hogy minél kevesebb látszódjék belőlem..
 
Utoljára módosítva:

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Régebben így gondolkodtam:-Az emberek mi mindent meg nem tesznek azért a pár másodperc extatikus élményért..(És utána szembe kell nézni a meztelen valósággal...)Akkor vajon mi lehet a titka azoknak a vallásos embereknek,akik készek lemondani erről a csúcsélményről?Vagy kötözni való bolondok,vagy pedig olyan valamit ismernek amit én nem.
Tessék mondani?Lemaradtam valamiről???o_O
----------
Igyekeztem sosem lemaradni valamiről...Már nyolcadikos voltam mikor hallottam társaimtól,hogy miképp fogják meg a lányok combját egy-egy mozifilm alatt.
Gondoltam itt az idő,nekem is tennem kell valamit.
Iskolai mozielőadás alatt éppen amellett a lány mellett ültem,akibe aktuálisan szerelmes voltam.Mivel kis növésű voltam,a lány mint osztálytársam jó félfejjel magasabb volt nálam.
Szóval nagydarab fejlett lány volt..
A sötétben összeszedtem minden bátorságomat,és a kezemet a combjára csúsztattam...
Ekkor a lány a kezében levő összetekert újsággal ütlegelni-bántalmazni:)-kezdett és néhány pillanatra felrikoltozta a mozit.Olyan gyorsan és váratlanul történt mindez,hogy szikrát nem kaptam,és csak ültem..ültem néma csendben,igyekezve azon,hogy minél kevesebb látszódjék belőlem..

Rossz lóra tettél...:)
 
Oldal tetejére