Demján fizetett: magyar tulajdon lett a Gránit Pólus csoport

Magyar tulajdonba került a Gránit Pólus csoport, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát – közölte a ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot. A tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől – írja közleményében a Gránit Pólus, a tranzakció értékét azonban nem közölték.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Peter Munk –- mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa – a 90-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz, a mintegy 20 éves együttműködés során öt közép-kelet európai országban, több mint 20 sikeres projektet valósítottak meg, a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméter ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában, az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró.

Az érintett pénzintézetek kedden közös sajtóközleményben jelentették be, hogy 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center capex (tőkeberuházási) hitelkeretének biztosítása érdekében.
24.
dolcsi.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,944
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére