Kanada titkos szigete

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Területét tekintve Kanada a Föld második legnagyobb országa, így nem csoda, hogy vannak felfedezetlen részei. Bár Haida Gwaii, korábbi nevén (Queen Charlotte-szigetek) egyáltalán nem ismeretlen a kanadaiak számára, inkább csak amolyan titkos gyöngyszemként kezelik és védelmezik, amíg fel nem fedezik a külföldi turisták.

o-HAIDA-GWAII-900-600x398.jpg


Haida Gwaii felé repülve

Haida Gwaii egy régi kanadai szigetcsoport British Columbia partjainál, nevének jelentése “emberek szigete”, őslakosai a haidák. Októbertől májusig népszerű a szörfösök körében, a hihetetlen nemzeti parkok és természetvédelmi területek szintén sok kirándulót vonzanak.



Varázslatos természet



Naikoon Nemzeti Park





Geológiai csoda vagy őrült mutatvány az egyensúlyozó szikla?



Bálnákat is gyakran láthatunk



Az oroszlánfókák is gyakori vendégek ezen a parton



Totemoszlopok Skung falujában



T’aanuu Llnagayy Tanu szigetén

 
Utoljára módosítva:
0

075

Vendég
Gyönyörű hely, az már biztos. Csak ezt a szörfös izét nem értem, hogy
„Októbertől májusig népszerű a szörfösök körében” — Ezt most hogyan?! Akkoriban az északi féltekén épp tél van. És Kanada igencsak északi ország. Befagyott tengeren szörfölnek vagy mi?! Még a májusi hónap oké, meg mondjuk talán az október is. De a többi?!
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg szép.
A felvetett kérdés valóban kérdés. Egy ilyen helyen az jó-e a helyieknek, ha felfedezik a külföldi turisták (bloody tourists), vagy ha nem. Hogy az ottani élőhelynek mi a jobb, az talán egyértelmű. Azért persze szivesen elmennék oda turistaként, ha lenne alkalmam - meg is jegyeztem a helyet, hehe.
 
Oldal tetejére