Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kilt

Állandó Tag
Állandó Tag
Utoljára Frei Tamás A megmentő című könyvét olvastam.
Meglepődtem mennyire jó. Természetesen a könyvet ért kritikák helytállóak (katonai témában a szerző nem konzultált szakértővel) de ettől még élvezhető.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Szuperintuíció-a belső hang üzenete

Az intuíció,mint a világ megismerésének új lehetősége és az emberi kapcsolatok gazdagodásának forrása,igen fontos képességünk.Kurt Tepperwein könyve segít a fejlesztésében-bár nem könnyű olvasmány,érdemes elolvasni ezt a 260 oldalt,mert eljutatthat bennünket a természetfelettit megközelítő útra,maximálisra fejleszthetjük paranormális képességeinket.Mit veszítünk,ha kipróbáljuk?
(A mű eredeti címe:Kurt Tepperwein:Super-intuition:So entwickeln Sie Ihre verborgenen geistigen FÄhigkeiten)
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Önéletrajz 3.

Bevallom,Tom Cruise életrajzát csak azért szereztem meg,hogy a "Mission:Impossible-jelenségről" olvassak,de Iain Johnstone könyve sokkal többet adott,meglepő részletességel mesél az író arról,hogyan lesz valakiből Tom Cruise...őt vagy szereti az ember-vagy útálja...de ez a majd' 300 oldalas könyv egészen más megvilágításba helyezi az őt "szapulók" körében is...A "Tom Cruise-Színház az egész világ" című könyv remek kikapcsolódást nyújt,bepillanthatunk a kulisszák mögé is-rengeteg képanyaggal illusztrálva...
(A mű eredeti címe:Iain Johnstone:Tom Cruise All the World's a Stage)
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
A vonzás hatalma

Ismét érdekes könyvet olvastam a napokban,a címe:"A vonzás hatalma".A könyv izgalmas,kozmikusan garantált módszert ajánl arra,hogy hozzájussunk mindenféle jóhoz,amit csak kívánunk magunknak közel 300 oldalon keresztül,hogyan használjuk a gondolataink és érzéseink bámulatos erejét,megtanulhatjuk,hogyan lépjünk túl "hibás beállítódásunkon",és hogyan éljünk,rezegjünk egy magasabb szinten,mely rengeteg igazán jó dolgot hoz az életünkbe.Lynn Grabhorn kiváló humorú írása tényleg megváltoztatja az életünket!
(A mű eredeti címe:Lynn Grabhorn-Excuse me,Your Life Is Waiting)
 

mico16

Új tag
Karen Marie Moning: Shadowfever

Tündéres fantasy könyvsorozat utolsó része. Messze a legjobb könyv, amit az utóbbi években olvastam. A karakterek kidolgozottak, fejlődik a jellemük(a főszereplő lány az elején egy elkényeztetett kislány, aki a végére erős, határozott nő lesz). A történet tele van meglepetéssel, az ember nem bírja abbahagyni az olvasást. Ajánlom mindenkinek!
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Eltüntek-A Bermuda háromszög rejtélye

Ismét egy izgalmas könyvön vagyok "túl":Nemere István meglepő részletességgel taglalja,hogy vajon mi történik az úgynevezett "Bermuda-háromszögben"?Bizony-bizony nagyon sok ember és rengeteg vízi valamint légi jármű tűnt el a Háromszögben,sőt bizonyosan jóval több,mint amennyiről tudunk.Ez az övezet hosszú ideje a Föld egyik legveszélyesebb és egyben legtitokzatosabb területe.Miféle erők munkálkodnak itt-és miért?A nyomozás,a kutatás eredménye pedig döbbenetes....Ajánlom e könyvet mindenkinek,akiket érdekelnek a rejtélyek-és érdekelnek a lehetséges magyarázatok...
(A mű eredeti címe:Nemere István:Eltűntek-a Bermuda háromszög rejtélye)
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziciliai Maffia

Pár napja néztem meg a "Száz nap Palermóban" című filmet,Lino Ventura főszereplésével, mely Carlo Alberto Dalla Chiesa tábornok életének utolsó száz napjáról szól.Palermo prefektusának történt kinevezésétől 1982 szept 3-ig rekonstruálja az eseményeket,amikor fiatal feleségével együtt a maffia áldozatául esett.
Mivel érdekeltek a háttérinformációk is,az egyik legsikerültebb dokumentumregényt szereztem be(Szililiai Maffia címmel)-és olvastam el Giuseppe Fava olasz újságíró tollából,akivel még e mű megjelenése előtt 1984 januárjában végzett a maffia.
Az alig 180 oldalas könyv a sziciliai maffia történetét meséli el a kezdetektől egészen 1984-ig,rengeteg-igen felkavaró-képpel és történettel.
(A mű eredeti címe:Giuseppe Fava:Mafia.Da Giuliano a Dalla Chesia)
 

Barbi911

Állandó Tag
Állandó Tag
Susanne Collins: Éhezők Viadala

Már rég tervezem, hogy nekiállok, de annyira nem tűnt vonzónak. De most gondoltam előbb elolvasom, és csak utána nézem meg moziban. A film még nem tudom, milyen lesz de a könyv! Nagyon jó volt, rögtön elolvastam a trilógia mindhárom részét. Fordulatos, megdöbbentő, nincs bennem az az érzés, hogy ez csak mese, sőt... Nagyon tetszettek ezek a könyvek.
 

jeles1

Állandó Tag
Állandó Tag
A mult heten olvastam: Lee Child: 61 ora, A baj nem jar egyedul es a Titokzatos latogato. Nagyon jok, letehetetlenek voltak.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Önéletrajz 4.

Egy érdekes önéletrajzi könyvön vagyok "túl",Joe Esterhas tollából,a címe:Hollywoodi Fenevad.A könyv bizonyos mértékig meghökkentő,sokszor legangoló képet fest az amerikai filmiparról is amellett,hogy memoár.Joe Esterhast forgatókönyvíróként kasszasikerek-Elemi ösztön,Kicsorbult tőr,Flashdance-és látványos bukások-Jade,Showgirls-egyaránt kísérik pályáján,de ő képes mindíg megújulni.A könyv hol megdöbbenti,hol nevetésre ingerli,vagy haragra gerjeszti az olvasót,vagy éppen könnyeket csal a szemébe.A majdnem 530 oldalas könyv letehetetlen olvasmány minden korosztály számára,nekem nagyon bejött és elég sok tanuságos gondolatot is megismertem a könyvből.
(A mű eredeti címe:Hollywood Animal)
 

Jucus51

Állandó Tag
Állandó Tag
Popper összes

Két könyvet olvastam. Popper Pétertől "Egy illuzió halála".
Keserű gyógykönyv gyanakvó fiataloknak és csalódott öregeknek. (Ajánlanám mindenkinek.)

Nehezebb de szakmailag érdekes Platón összes művei kommentárokkal. A kútnál. Apofrif dialógusok. Eddig még magyarúl nem olvasható szövegek, új fordítások segítenek a dialógusok megértésében. Érdekessége, hogy a dialógusok egyrésze a politikusok szakértelmének tárgyáról és az igazságosság kérdéséről ad új értelmezéseket.
Szép Napot Mindenkinek! "Kezdő" vagyok... remélem, szívesen olvasom Popper Péter elgondolkoztató műveit, gondolatait tovább gondolom.Van egy kedvencem"Harag nem old fel haragot, a szeretet mindent felold"- Popper Péter A széthasadt kárpit
 

Jucus51

Állandó Tag
Állandó Tag
Ribizliálom

Palya Bea énekes könyvét olvastam nemrég."...nem akarok másnak látszani, nem akarok semminek sem látszani. Csak játszani. Fiatalos kedvemben új játék után nyúlok - eddig hangokkal gyurmáztam, most meg szavakkal is újragyúrom magam."- ezeket a sorokat írta könyve hátoldalára."Láthatóvá válok, lehetnék akárki - de lehet, hogy senki sem lesz rá kíváncsi". - írja.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére