Hírek Napi 4500 csemetét ültetett el egy kanadai nő

Napi 4545 csemetét ültetett el a kanadai Leslie Dart, a Saskatchewan-ban élő nő a leégett, tönkrement tájat akarta újra életre kelteni.


A nő hihetetlen kitartással kis ásójával lyukakat fúrt, a gödrökbe egy-egy csemetét helyezett, hozzátaposta a földet a gyökerekhez és már haladt is a következőhöz. Munkájáról felvétel készült, ami felkerült a TikTokra, ahol már közel 9 millióan nézték meg azt.

Dart összesen 372 290 fát ültetett el a tavalyi nyári szünetben.
A faültetés egyébként népszerű nyári munka a diákok körében. Dart is nemrég diplomázott és az űriparban dolgozik.

Rendkívüli elszántsága és állhatatossága példa lehet mindenki számára. Még a saját rekordját is megdöntötte, hiszen egyik nap 5415 fát ültetett el a 34°C-os hőségben.


Vannak diákok, akik nem is akarnak leállni a faültetéssel, ami igazi szenvedélyükké vált, jóval többet jelent számukra egyszerű nyári munkánál. Kenny Chaplin például már veterán, 18 évesen kezdte a fásítást, 35 évvel később pedig még mindig ültet. 2001-ben egyetlen nap alatt 15 170 csemetét tett a földbe, ezzel Guinness-rekorder lett.

Szívesen sétál a ma már 6 méter magas fák között, így érzi, hogy maradandót alkotott.

Noha a munka rendkívül fárasztó és monoton, Dart szerint ez a legmenőbb iroda, amiben valaha dolgozott. Úgy véli, ez a fajta munka megerősíti mentálisan és alkalmazkodóbbá teszi, miközben Földünk is kicsit fellélegezhet.​

1690890919143.png
 
Nem kötözködni akarok, de amiket a hölgy ültetett nem nevezném csemetéknek.
Megboldogult ifjúságomban én is ültettem fákat, amik valóban csemeték voltak.... derékszakasztó megfelelő mélységű gödör, laza földet visszaszór, belecsol, bele a csemete, vissza a többi föld, dölgöl, karóz, meglocsol.
A szándék minden esetre dícséretes és követendő (lenne, ha nem Mo-on élnénk, mert itt csak az irtás megy).
 
... kis ásójával lyukakat fúrt, a gödrökbe egy-egy csemetét helyezett, hozzátaposta a földet a gyökerekhez és már haladt is a következőhöz ... egyik nap 5415 fát ültetett el a 34°C-os hőségben

Az a hülye matek. Ha a nap 24 órájának minden percét végigdolgozná, 3.76 csemetét öltetne el percenként, durván 15.9 mp-enként egyet. Napi 16 órával 5.64 csemete/perc. Nem tudom, mit tett ki a netre, de ez, így, fizikai képtelenség.

Ja, egyébként ültettem csemetéket az erdészetnek, nem is egyszer.
 
olvassunk a sorok között! a hölgy az űriparban dolgozik,ott van olyan bolygó ahol félévig tart a nappal! aszongya a ginisz,fú ez rekord,hol is volt ez? hát az Uránuszon,behh ott nincs jogviszonyunk rekordot írni :oops: akkor írjad : Saskatchewan,

más... és kihúzta utána a pótkocsis IFA-t a növekményekel tele? ésés milyen tipusú lóbalzsammal kenegeti a derakát hogy napi x ezer lehajolást kibír? Szerintem meghekkelt 1 sörétes puskát,az ólomgolyókat kicserélte meggymaggal,végig lőtt 1 sort,majd félév múlva leöntötte magát 1 veder vízzel hogy abban a forróságban kicsit megizzzadt,a telcsijén az időt visszaállítottta a kép erejéig......áááá döcögős ez.

én meg 2 nap alatt kézzel,egyenként bevetettem 10 holdat búzamaggal,szigorúan figyelve a magokon levő nyilacskát,melyik a növési irányuk

még a Farmerama játékon is lassúb a vetés,tényleg nem azt patchelte meg?
 
Sajnos az az ügy 12 egy tucat....bármikor tudok idehozni itthonról is hasonlót.
Hisz ki tudja ki a tettes és ki az áldozat?
Talán az embereknek kellene jobban megnézni kivel lépnek közelebbi kapcsolatba.
Nem erre gondoltam. A lájkoló fogyasztónak nem ártana időnként elgondolkodni azon, hogy a kiposztolt cukormázas tündérmese vajon milyen messze áll a valóságtól.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,156
Üzenet
4,808,745
Tagok
616,106
Legújabb tagunk
ocsibacsi80
Oldal tetejére