Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
O

oliyboty

Vendég
-
De nem akarlak sokáig fárasztani elég ha csak az égre tekintesz ahol a Nap nuklearis robbanásai szolgáltatják a megélhetésünkhöz szükséges energiát.
-
99494693.jpg

-
Minden, de minden ami itt a Földön történik. Az esötöl a villámlásig, a növények növekedésétöl a csontokhoz szükséged D-vitaminig és még ennél sokkal többhöz, beleértve az érzéseidet, gondolataidat az mind ennek, az álltalad kb.-nak nevezett, atomexplozionak az adománya.
-
Amig ezt nem tudod megérteni addig zárvamarad a számodra az evolutionak a mégoly egyszerü elve is.
-

Pontosítok engedelmeddel (tovább ígérem nem csavarom a témát).:p Ha nem lenne központi energia, te már réges rég nem élnél, s veled együtt az emberek sem...;) Hupszi, már megint ide kevertem a spiritualitást...:rolleyes: Habár had kérdezzem már meg azoktól a CH tagoktól, akik aktív látogatói ennek a topicnak, hogy milyen érvekkel nem lehet érvelni? Pl. spiritualitásos megközelítés tilos? Köszönöm!kiss

UI.: Inkább csak csendes olvasója maradok eme topicnak. Úgy érzem, jobb lesz így mindenkinek. :D
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az univerzum törvénye miszerint hiába süt a nap minden naprendszerben mégsincs mindenhol élet.
Kedves Karesz

-
Nézz utána mi a különbbség a szükséges és az elégséges feltétel között.
Addig nem lehet vitatkozni amig elemi logikai fogalmakat ignorálsz.
Amiről te beszélsz kedves ernoe az az entrópia törvény amit nem az univerzum hanem az élet magyarázására hoztak létre,
Nem vagyok biztos abban, hogy tudod is miröl beszélsz.

-
A thermodynamika második tétele csak anyit tisztáz, hogy: "A hö az energia egy formája!"
Emögött a jelentéktelenül hangzo tetel mögött még az áll, hogy: "Minden egy természetes kopásnak van alávetve!"
-
A tétel sajátossága, hogy itt nincs hivatkozás valamiféle speciális természeti jelenségre, gözgép, benzinmotor, életjelenség stb. ez egy álltalánosérvényü kijelentés. Az idö nem más mint ez az irreverzibilitás.
-
De maradjunk a hötannál, a tétel szerint: "Hö csak egy melegebb teströl megy át egy hidegebbre, hacsak nem adunk a rendszerhez kivülröl energiát" De hogy megértsed hogyan jön az entropia (állapotfügvény) ide, egy példa.
-
Minek fütünk télen a lakásban? A laikus azt felelné: "Hogy a szoba meleg legyen" A thermodinamikát ismerö azt válaszolná: "A hiányzo energiának a potlására." meglepö modon a laikusnak van igaza és a szakember tévedett.
-
A fütötest által leadott höenergia nem marad a szobában mert adiabatikus kitágulás következtében a szobában uralkodo légnyomás nem növekszik meg (mint a kuktafazékban) hanem apro ablakréseken keresztül kiegyenlitödik a szabadban uralkodo légnyomással.
-
Ha felhozok egy üveg vörösbort a hideg pincéböl és hagyom felmelegedni mert ugy jobban izlik akkor a bor megnövekedett höenergiája nem a szoba levegöjéböl hanem a szabadbol jövö energiábol fog származni.
-
Mégegyszer, tehát miért fütünk végülis? Ugyanabbol az okbol kifolyolag amiért a földi életnek szüksége van a napsugárzásra. Tehát nem az energia miatt, végsösoron a felvett energia egy elenyészöen apro résztöl eltekintve rögtön visszasugárzodik a környezetébe. Ez jol látszik az embernél aki állando táplálékfelvétel ellenére nem hizik a végtelenségig hanem megtartja a testsulyát.
-
Az életfeltételek egy bizonyos testhömérsékletet kivánnak és ennek a megtartását nem energiahozzáadással hanem entropiacsökkentéssel lehet elérni.
Egen ernoe, te meg ha tudnád mi a spontán emisszió akkor nem mondanál ekkora marhaságokat,
Kedves Karesz, A laser, es az LED egy laser, nem spontán sugároz hanem hanem az atomok milliardjait egyszerre kényszeriti emissziora.

-
Ez a nagy bizonyítékod a fellengzős dumádra? Az hogy lehet hogy sehol nem látunk példát rá de valahol mégis "lehet", nem zárhatom ki az esélyét? Mond csak ernoe, mennyit gyakoroltad ezt a darabot amíg ennyire komolyan elő tudtad adni a csőlátású de félszemére vak materialista főpap szerepét? Mi a franc az hogy "lehet"? "Lehet" hogy éppen Jászladánynak van igaza, vagy "lehet" hogy nekem, sőt az is "lehet hogy senkinek, vagy éppen "lehet" hogy mindenkinek.
Kedves Karesz. A lehetséges azt jelenti --> hogy nincs kizárva. Es mivel a periodus rendszer nem tartalmaz lyukakat. A kb. száz ellem, szépen libasorban az atomszám szerint sorbatéve, nem hiányzik egysem, egy tiszta sor mondaná a kártyajátékos. Ez tudod mit jelent? Azt, hogy az alienek ugyanabbol az anyagbol vannak mint mi!
-
Ha elnézem az égitestek számát és a szénatomok valamint a hozzá hasonlo tulajdonsággal rendelkezö szelént akkor nincs kizárva, hogy az élet máshol is megvetette a lábát. Ha abban reménykedsz, hogy egy alkoto téged extra a szárnysegédének teremtett akkor csak állmodozz tovább.
Igen ernoe, sok minden "lehet". "Lehet" például az is hogy az atyaúr isten csontokat teremtett a földbe mert unatkozott, vagy éppen a vázlatait próbálta meg eldugni mert amit teremtett nem tetszett neki, úgyhogy kiirtott mindet, a "lehet"-eknek nincsen vége, végtelen számú "lehet" lehet kedves ernoe és engem baromira nem érdekelnek mert elő tudok rukkolni én is pár "lehet"őséggel. Az érdekel tudod-e bizonyítani ezeket a dolgokat közvetlenül vagy nem, mert ha nem akkor vegyél vissza és tedd magad takarékra a büdös francba ugyanis senki nem veszi tőled jó néven hogy azért fogyatékosozod meg nézed le mert apád a bibliát megpróbálta beléd verni és ezért gyűlölsz mindent ami kapcsolódik hozzá. Nőlj fel, lépj túl rajta, érdekel is engem, de fejezd be ezt a lekezelő IQ-fighter stílust ami mögött csak légüres tér húzódik meg.
Megprobálom magam beleélni a fenti elképzelésedbe miszerint a teremtö maga ásta el a csontokat mert a prototipusok nem sikerültek vagy unatkozott.
-
Ez egy komplikát magyarázat amivel elörukkolsz és megfosztja az alkotot az "intelligens" jelzötöl. Azonkivül a napjainkban is kerülnek csontok a földbe de aki öket tudatossan elássa azokat sirásoknak nevezik és temetöben dolgoznak nem pedig "teremtöknek". A többi élölény meg természetes uton, lerakodás, földmozgások stb. kerülnek a földbe. Semmi kétségünk arra, hogy voltak idök amikor a vulkánok aktivabbak voltak mint manapság, amikor meteorzáporok látogatták a Földet és nemcsak agusztusi "csillaghullások" voltak. Ha ezek nem érvek neked.
-
Tudod megvagyok lepve, hogy autot vezetsz valahol és nem tudod mit égetsz el a motorba, hogy bevágod a brikettet a kályhába és nem tudod honnan lett.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Habár had kérdezzem már meg azoktól a CH tagoktól, akik aktív látogatói ennek a topicnak, hogy milyen érvekkel nem lehet érvelni? Pl. spiritualitásos megközelítés tilos?
Kedves oliyboty

-
Spiritualis élmények "nem hozzáférhetöek" mindenki számára ezért nem alkalmassak természettudományos kérdések megtárgyalására.
-
Egy ilyen extrem példa lenne, ha én azt állitanám, hogy a világ teremtöje megjelent nekem biborban és bársolyban és azt üzeni neked, hogy rögtön utalj át a számlámra 100 dollárt.
-
Gondolom kételkednél a dologban, még ha esküvel állitanám sem követnéd a parancsát. :D
-
Annyi féle "energiárol" hall az ember manapság, ezoterikus körökböl, mert ez tudományosan hangzik és minden féle háziasszonyt belehet vele hálozni.
-
Egy biztos, hogy ezeknek az energiáknak semmi köze a fizikában használatos energia fogalomhoz.
 
O

oliyboty

Vendég
Kedves oliyboty
-
Spiritualis élmények "nem hozzáférhetöek" mindenki számára ezért nem alkalmassak természettudományos kérdések megtárgyalására.
-
Egy biztos, hogy ezeknek az energiáknak semmi köze a fizikában használatos energia fogalomhoz.

Ernoe barátom, te nagyon el vagy tévedve...:p:p:p Az isteni/központi energia, NEM spirituális élmény, hanem tény. Ha ez nincsen, akkor itt élet sincsen. ;) Véleményem szerint azért nem szívesen akarnál spirituális megközelítést, mert valószínű, hogy páran sarokba szorítanának? :rolleyes:
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Kedves Karesz
-
Nézz utána mi a különbbség a szükséges és az elégséges feltétel között.
Addig nem lehet vitatkozni amig elemi logikai fogalmakat ignorálsz.

Milyen elemi logikát? Mint a rázásra okosodó ketchup?. Írhatnál mondjuk könyvet logikai feladatok kezdő elmebetegeknek címmel, lehetne az első fejezet a ketchup.

Én ugyan nem ignorálok semmit barátom csak szóról szóra veszem amit mondasz. Azt mondtad hogy a komplex rendszerek létrejöttéhez nyílt rendszerekre van szükség.
Bátorkodom megjegyezni hogy az univerzum 90% ilyen rendszer még sincs rajta semmi ami az életet még csak megközelítené. Sőt kedves ernoe, tudtad hogy most már odáig süllyedtünk a földönkívüli élet kutatásában hogy csak olyan bolygókat keresünk amik a miénkhez hasonló?
Sok tudatlan tudós mi? Biztosan nem hallottak még a te elméletedről miszerint ha valamivel energiát közlünk akkor az többszörösen túlkomplikálja magát.

Egyébként ha korrigálni akarod a marhaságaid akkor ne azt mondjad hogy én nem értem meg hanem azt hogy te nem fogalmaztál elég körültekintően.

Nem vagyok biztos abban, hogy tudod is miröl beszélsz.

Na látod ez kölcsönös, mert én meg pontosan tudom hogy neked fogalmad sincs hogy miről beszélsz lévén minden úgy forgatsz ki hogy neked legyen igazad benne, az hogy az egészből marhaság lesz a folyamat közben az téged már nem érint.

Az életfeltételek egy bizonyos testhömérsékletet kivánnak és ennek a megtartását nem energiahozzáadással hanem entropiacsökkentéssel lehet elérni.

Tehát ahhoz hogy az élettelen anyagból élőlény legyen először testhőmérsékletre van szükség? Tényleg logikusan hangzik ernoe.
Most vitatkozzak ezzel? A bolygók sötét oldalán amit nem ér a nap nem egyszer abszolút 0 fok van és még így sem történik semmi ami a komplex rendszerek irányába mutatna, pedig hát a bolygó rotációjából kifolyólag az a bizonyos sötét oldal előbb vagy utóbb nap alá kerül.

Kedves Karesz. A lehetséges azt jelenti --> hogy nincs kizárva. Es mivel a periodus rendszer nem tartalmaz lyukakat. A kb. száz ellem, szépen libasorban az atomszám szerint sorbatéve, nem hiányzik egysem, egy tiszta sor mondaná a kártyajátékos. Ez tudod mit jelent? Azt, hogy az alienek ugyanabbol az anyagbol vannak mint mi!
-
Ha elnézem az égitestek számát és a szénatomok valamint a hozzá hasonli tulajdonsággal rendelkezö szelént akkor nincs kizárva, hogy az élet máshol is megvetette a lábát. Ha abban reménykedsz, hogy egy alkoto téged extra a szárnysegédének teremtett akkor csak állmodozz tovább.

Nem kell a rizsa barátom, pontosan tudom hogy mit jelent a lehet ellentétben veled aki a "nincs kizárva" fogalmát kőbe vésett ténynek veszi.
Leírtam egyszer, leírom még egyszer: Sok minden lehet ernoe, sok minden nincs kizárva, ezért baromira nem érdekel senkit a fellengzős álmodozásod arról hogy szerinted mi lehet meg hogyan lehet.
Ha már egyszer elmész odáig hogy másokat a hite alapján bélyegzel meg, mindehhez pedig semmi mást nem használsz fel csak a saját hited, akkor inkább húzd le magad a bilibe amiből kimásztál barátom. Ha képtelen vagy felfogni mekkora ironikus paradoxon az amit csinálsz akkor csak sajnálni tudlak, mert baromira szánalmas hogy mások hitét a saját hited alapján ítéled el.

Megprobálom magam beleélni a fenti elképzelésedbe miszerint a teremtö maga ásta el a csontokat mert a prototipusok nem sikerültek vagy unatkozott.
-
Ez egy komplikát magyarázat amivel elörukkolsz és megfosztja az alkotot az "intelligens" jelzötöl. Azonkivül a napjainkban is kerülnek csontok a földbe de aki öket tudatossan elássa azokat sirásoknak nevezik nem "teremtöknek". A többi élölény meg természetes uton, lerakodás, földmozgások stb. kerülnek a földbe. Semmi kétségünk arra, hogy voltak idök amikor a vulkánok aktivabbak voltak mint manapság, amikor meteorzáporok látogatták a Földet és nemcsak agusztusi "csillagszorások" voltak. Ha ezek nem érvek neked.
-
Tudod megvagyok lepve, hogy autot vezetsz valahol és nem tudod mit égetsz el a motorba, hogy bevágod a brikettet a kályhába és nem tudod honnan lett.
Piha ernoe, milyen intelligens alkotó? Az embert is intelligensnek mondják mégis önmagát és a bolygóját írtja, milliószor kell újra gondolnia valamit mielőtt működő dolgot csinálna belőle, stb stb stb. Ez alapján akarod megfosztani a tervezőt az intelligens mivoltától, hogy ami nem működött azt elásta? Próbáld meg újra, mert ha ettől a tervező már nem számít intelligensnek akkor te aligha mondhatod többnek az IQdat mint egy darab tégla.

Sok minden lehet ernoe, sok minden nincs kizárva, talán ne keménykedjél arra hogy mi minden lehetne, mert ezek között a valószínűségek között előkelő helyen szerepel az is hogy nincs igazad és csak valami betegségnek köszönhetően érzed úgy hogy mégis igazad van.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Ernoe barátom, te nagyon el vagy tévedve...:p:p:p Az isteni/központi energia, NEM spirituális élmény, hanem tény. Ha ez nincsen, akkor itt élet sincsen. ;) Véleményem szerint azért nem szívesen akarnál spirituális megközelítést, mert valószínű, hogy páran sarokba szorítanának? :rolleyes:
Ez tévedés, ernoe azért nem akar spirituális megközelítést mert fogalma sincs róla hogy mi az. Ernoenek egy szikrányi tapasztalata nincsen ezen a téren, hiszen ha lenne akkor nem próbálná meg folyamatosan materialista módon magyarázni az egész létet.

Ebből az emberből hiányzik minden ami spirituális, és azt hiszi hogy a saját tudatlansága általános. Úgy gondolja hogy mivel ő nem látta ezeket a dolgokat ezért nincsenek is. Erre keres bizonyítékokat, csak az erre vonatkozó véleményeket könyveli el valósnak.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményem szerint azért nem szívesen akarnál spirituális megközelítést, mert valószínű, hogy páran sarokba szorítanának?
-
Kedves barátném oliyboty.
-
Nem tudom, hogy milyen alternativát kinál a "spiritualis megközelités" ami egy jobb magyarázat lenne az élet fejlödésére mint az evolutio.
-
Szeretnélek elmlékeztetni arra, hogy a világ és ami a fejünkben a világrol megjelenik az nem azonos.
Az csak egy leképzés. Ezenkivül az álmok individuálisak.
-
Az ember nem a szemével "lát" hanem a fejével. A szem csak egy érzékszerv, egy a többi mellett.
A látás pedig idegrendszeri alapon történik. Sokszor semmi köze a körülöttünk levö világhoz.
-
Semmi kétségem afelöl, hogy vannak akik angyalokat vagy szüzmárjákat látnak, csak azt kétlem, hogy ezek a lények az érzékvilágukon kivül is léteznének.
-
Mi meg itt valoban élt lényekröl társalgunk akik egy "világot" teremtettek aminek a levegöjét belélegezzük, amit a tányéron megeszünk, aminek a tetemét energiahordozokánt használjuk. Egy konsenst keresünk amivel mindenki egyetért.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen elemi logikát? Mint a rázásra okosodó ketchup?. Írhatnál mondjuk könyvet logikai feladatok kezdő elmebetegeknek címmel, lehetne az első fejezet a ketchup. Én ugyan nem ignorálok semmit barátom csak szóról szóra veszem amit mondasz. Azt mondtad hogy a komplex rendszerek létrejöttéhez nyílt rendszerekre van szükség. Bátorkodom megjegyezni hogy az univerzum 90% ilyen rendszer még sincs rajta semmi ami az életet még csak megközelítené.
Kedves Karesz
-
Hogyan értessem meg veled, hogy a bablesbe nemcsak bab kell hanem viz is. Az élethez nem csak egy feltételnek kell teljesülnie. Olyan nehéz ez?
-
Látom, hogy tetszik neked a ketchup-os hasonlat. Gondoltál már arra miért lesz folyékony a ketchup ha megrázod? Es mit jelent az, hogy folyékony lett a ketchup? Segitek, azt, hogy elötte megráztad. Idöutazás, emlékezés.
Tehát ahhoz hogy az élettelen anyagból élőlény legyen először testhőmérsékletre van szükség? Tényleg logikusan hangzik ernoe.
Egyszer már szépen elmagyaráztam, hogy az élet a chaos és a rendezettség keskeny sávában operál. Ezért van az, hogy magas láz esetén meghalsz, alulhütve ugyszintén.
-
Az élethez nem csak egy feltételnek kell teljesülnie. Még mindig olyan nehéz ez?
-
Ha már egyszer elmész odáig hogy másokat a hite alapján bélyegzel meg, mindehhez pedig semmi mást nem használsz fel csak a saját hited, akkor inkább húzd le magad a bilibe amiből kimásztál barátom. Ha képtelen vagy felfogni mekkora ironikus paradoxon az amit csinálsz akkor csak sajnálni tudlak, mert baromira szánalmas hogy mások hitét a saját hited alapján ítéled el.
Kedves Karesz, én elolvastam a te alternativádat az evolutiohoz. Pontosan megadtad a receptet, hány % szeretet, hány % gonoszság stb. hozta létre az életet Most hazudjam azt, hogy ez egy jo magyarázat az élet fejlödésére csak azért, hogy belémszeressél? Szerintem nem jo magyarázat amivel ott probálkozol..
-
Piha ernoe, milyen intelligens alkotó? Az embert is intelligensnek mondják mégis önmagát és a bolygóját írtja, milliószor kell újra gondolnia valamit mielőtt működő dolgot csinálna belőle, stb stb stb. Ez alapján akarod megfosztani a tervezőt az intelligens mivoltától, hogy ami nem működött azt elásta? Próbáld meg újra, mert ha ettől a tervező már nem számít intelligensnek akkor te aligha mondhatod többnek az IQdat mint egy darab tégla.
Kedves Karesz mit mérgelödsz. Szerinted az "tervezö" ásta el a csontokat szerintem maguktol kerültek oda. Szerinted téged valaki összetákolt, felhuzott és a szolgálatába állitot. En ezt másképp látom
-
Szerintem az élet minden elöre kigondolt megfontolás nélkül, a természeti törvények nyomására a véletlen forgatagábol jött létre és burjánzik tova.
Ebből az emberből hiányzik minden ami spirituális, és azt hiszi hogy a saját tudatlansága általános. Úgy gondolja hogy mivel ő nem látta ezeket a dolgokat ezért nincsenek is. Erre keres bizonyítékokat, csak az erre vonatkozó véleményeket könyveli el valósnak.
Karesz, a természettudományok a rationalitás sikján mozognak, ott nem számitanak az érzelmek.
Az érzelmeket én a családomra pazarlom, vagy ha ábrándozok, zenét hallgatok, verset olvasok. ;)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves barátném oliyboty.
-
Nem tudom, hogy milyen alternativát kinál a "spiritualis megközelités" ami egy jobb magyarázat lenne az élet fejlödésére mint az evolutio.

Kedves Ernoe!

Akkor materialista megközelítésből magyarázd el azt léccí, hogyan lehetséges, hogy az életünk során testünk szinte minden sejtje kicserélődik, mi mégis ugyanazok a személyek maradunk.

-
Szeretnélek elmlékeztetni arra, hogy a világ és ami a fejünkben a világrol megjelenik az nem azonos.
Az csak egy leképzés.

Már amikor. Ha sosem lenne azonos a valóság azzal, amit látsz, ki se léphetnél az utcára. Nem árt biztosan tudni, hogy a szemben jövő autó káprázat vagy valóság.

-
Az ember nem a szemével "lát" hanem a fejével. .

De jól csak a szívével. Ezt a róka is megmondta.

A szem csak egy érzékszerv, egy a többi mellett.
A látás pedig idegrendszeri alapon történik. Sokszor semmi köze a körülöttünk levö világhoz.

Máskor meg van köze.

Semmi kétségem afelöl, hogy vannak akik angyalokat vagy szüzmárjákat látnak, csak azt kétlem, hogy ezek a lények az érzékvilágukon kivül is léteznének.

Miért? Csak mert Te még nem láttál ilyet? Én sem láttalak még Téged, mégis elhiszem, hogy az érzékvilágomon kívül is létezel.

Mi meg itt valoban élt lényekröl társalgunk akik egy "világot" teremtettek aminek a levegöjét belélegezzük, amit a tányéron megeszünk, aminek a tetemét energiahordozokánt használjuk. Egy konsenst keresünk amivel mindenki egyetért.

Keressünk, Ernoe!
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Kedves Karesz
-
Hogyan értessem meg veled, hogy a bablesbe nemcsak bab kell hanem viz is. Az élethez nem csak egy feltételnek kell teljesülnie. Olyan nehéz ez?
Oh nem erről szólt a fáma ernoe, a fáma a komplex rendszerekről szólt mert szerinted az anyagnak magától értetődő a komplexéválása, mondhatni olyan mint a lejtőn leguruló kocsi. Mi az hogy nincs víz?
Mi az hogy bableves?
Kit érdekel?
Csak pár oldallal ezelőtt még azt nyomattad hogy minden anyagnak törvénye hogy komplex rendszerré fejlődjön, most meg már víz is kell hozzá? Minek az ernoe? Te azt mondtad hogy anyag, még csak nem is az élet, az anyagnak meg nem kell víz ahhoz hogy komplexebb rendszerbe lépjen át. Akkor most mi van, meggondoltad magad vagy ilyen hirtelen változik felétek a tudomány? Esetleg eleve marhaságot írtál?
Látom, hogy tetszik neked a ketchup-os hasonlat. Gondoltál már arra miért lesz folyékony a ketchup ha megrázod? Es mit jelent az, hogy folyékony lett a ketchup? Segitek, azt, hogy elötte megráztad. Idöutazás, emlékezés.

Oh nem, egyáltalán nem csak a ketchupos példa tetszik ernoe, tetszett az is amikor kifejtetted hogy a kutyának nálatok szexuális játékszer a szerepe, bár megmondom őszintén valószínűleg a kulturális differenciák miatt én ezt kissé undorítónak találom, de persze ahány ház annyi szokás.
Tetszett a decibelben mérendő intelligenciás beszólásod is mert ha valami akkor az aztán totális igazság, hiszen mióta ismerlek ezt érvényesíted annak formájában hogy aki jobban le tudja üvölteni a másikat vagy nevetségessé tudja tenni őt, az az okos.

Ettől függetlenül számomra a közölt mechanikai energia hatására bekövetkező sűrűség változás se nem időutazás se nem emlékezés.
Itt csapódik le a demagógiád legszebb része, hogy mivel szerinted a ketchup eredetileg cseppfolyós állapotban került az üvegbe, ezért ha megrázod akkor neki áll emlékezni és vissza tekeri az időt pont arra a napra amikor beletöltötték az üvegbe.

Nos ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni kedves ernoe hogy szabadalmaztasd eme újabb remek ötleted, miszerint a ketchupra nem kell szavatossági időpont hiszen az minden rázásnál időutazik, így mindig is friss marad. Aztán ha ez meg van akkor szerintem a kutyát is szabadalmaztathatod mint szőrös dildót mert legjobb tudomásom szerint olyan még úgy sincs.

Egyszer már szépen elmagyaráztam, hogy az élet a chaos és a rendezettség keskeny sávában operál. Ezért van az, hogy magas láz esetén meghalsz, alulhütve ugyszintén.
Az élethez nem csak egy feltételnek kell teljesülnie. Még mindig olyan nehéz ez?
Jaddala Jaddala, megint az élet. Ki beszél itt életről ernoe, a beszélgetés az anyag komplexebb formáiról folyik amelyeket sehol nem lehet látni a földön kívül.
Mint írtad ez a lejtőn leguruló kocsi aminek pusztán egy külső energia forrásra van szüksége lehetővé teszi az anyagnak hogy komplex rendszerekbe szerveződjön, nem értem most mit akarsz te itt az élettel, meg az előbb a vízzel meg a bablevessel, kit érdekelnek ezek?
Te azt mondod minden anyag a komplexebb dolgok felé sodródik, nem hogy nem esik szét mint azt a termodinamika vagy az entrópia törvény mondja, de egyenesen olyan iramban fejlődik mint egy lejtőn megindított kocsi ami egyre gyorsul, nos én még mindig arra vagyok kíváncsi hogy ez a sok komplex rendszer vajon hová bújt mert semmi nyomuk nincsen sehol.

Kedves Karesz, én elolvastam a te alternativádat az evolutiohoz. Pontosan megadtad a receptet, hány % szeretet, hány % gonoszság stb. hozta létre az életet Most hazudjam azt, hogy ez egy jo magyarázat az élet fejlödésére csak azért, hogy belémszeressél? Szerintem nem jo magyarázat amivel ott probálkozol..

Én ezt elmondhatom a tiédről is ernoe, mert a topic eleje óta tudakolom tőled hogy miből hány %-ot kell összekevernem ahhoz hogy az anyag a természetével elentétes módon viselkedve életté vagy egyéb komplex dolgokká fejlessze önmagát, amire ugyebár van több száz oldalnyi sokat mondó néma hallgatásod válaszként, akkor meg mégis mi a fenéről beszélünk?

Senki nem mondta hogy szeresd az én elméletem de legalább annyi gerinc legyen benne hogy ha te sem tudsz elő állni kézzel fogható, közvetlen és tényszerű bizonyítékkal akkor legalább ne szóld le mások elméletét.
Az hogy mi "lehet" arról nagyon sokat lehet írni, de ezek a fantáziálások nem fognak senkinek semmiben segíteni.
Kedves Karesz mit mérgelödsz. Szerinted az "tervezö" ásta el a csontokat szerintem maguktol kerültek oda. Szerinted téged valaki összetákolt, felhuzott és a szolgálatába állitot. En ezt másképp látom

Szerintem az élet minden elöre kigondolt megfontolás nélkül, a természeti törvények nyomására a véletlen forgatagábol jött létre és burjánzik tova.
Szerinted igen, Jászladány szerint nem, szerintem meg mindkettőtöknek igaza van bizonyos dolgokban és ugyanakkor mindegyikőtök téved sok másikban, most akkor kinek van igaza és milyen jogalapon keresztül akarod te vagy bárki más megmondani azt hogy kinek az elképzelése, elmélete vagy fantáziája jobb?

Ha azt akarod mondani hogy a tiéd jobb, pontosabb, megbízhatóbb akkor megteheted azáltal hogy leteszed a bizonyítékokat amik mellette szólnak, ha meg nem akkor ne fölényeskedj legyél szíves. Én csak ennyit kértem.
Vagy mutasd be hogyan működik ez a dolog vagy tedd magad takarékra, ugyanis az ideológiai alapon történő elítélése másoknak a hitleri időket juttatja mindenkinek az eszébe és kétlem hogy te egy elmebeteg diktátor szerepében kívánsz tetszelegni.

Karesz, a természettudományok a rationalitás sikján mozognak, ott nem számitanak az érzelmek.
Az érzelmeket én a családomra pazarlom, vagy ha ábrándozok, zenét hallgatok, verset olvasok. ;)
A rationális síkon a ketchup nem idő utazik és a kutya sem szexuális játékszer kedves ernoe épp ahogy az intelligenciát sem decibelben mérik.
Az érzelmek az emberiség alapfogalmához tartoznak és te sem vagy mentes tőlük, sőt. Elég nagy gyűlölettel viseltetsz minden hívő iránt valamilyen oknál fogva, ezáltal jó messzire sodródva a racionalitás talajától, olyan marhaságokra ragadtatva magad mint hogy a komplex rendszerek előállása épp olyan törvényszerűség mint a gravitáció, vagyis a lejtőn leguruló kocsi.

Csak remélni tudom hogy a családodra nem ugyan azokat az érzelmeket pazarlod mint ezekben az esetekben ahol állítólag racionális vagy.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi az hogy nincs víz? Mi az hogy bableves? Kit érdekel?
Kedves Karesz

-
Unalmas, hogy mindig azt kell bizonygassam, hogy mit nem mondtam. Megismétlem:
A szükséges és elégséges feltétel az azt jelenti, hogy nem elég ha valaminek kereke van az attol még nem auto.
-
Az élethez is több kell mint anyag, és energiaáramlás, de semmi esetre sem kell "szellem" vagy mano hozzá.
-
Oh nem, egyáltalán nem csak a ketchupos példa tetszik ernoe, tetszett az is amikor kifejtetted hogy a kutyának nálatok szexuális játékszer a szerepe, bár megmondom őszintén valószínűleg a kulturális differenciák miatt én ezt kisé undorítónak találom, de persze ahány ház annyi szokás.
Egyre jobban elgaloppolsz attol amit én mondtam. Ugy látszik igy jönnek ki belölled a titkos vágyak. Ne szégyeld magad, csak mesélj ha ez megkönnyit.
-
Tetszett a decibelben mérendő intelligenciás beszólásod
Szabad megkérdeznem, hogy tisztában vagy azzal mi az a "decibel"? Kitudnád fejezni az IQ-dat deciblbe? Vagy szerinted az ilyesmi lehetetlen, abszurd?
-
Ettől függetlenül számomra a közölt mechanikai energia hatására bekövetkező sűrűség változás se nem időutazás se nem emlékezés.
Itt csapódik le a demagógiád legszebb része, hogy mivel szerinted a ketchup eredetileg cseppfolyós állapotban került az üvegbe, ezért ha megrázod akkor neki áll emlékezni és vissza tekeri az időt pont arra a napra amikor beletöltötték az üvegbe.
Pedig igy van ez Karesz28, a folyékony ketchup azt jelenti, hogy elötte megrázták.
A kevésbé viszko ketchup pedig azt, hogy már régen nem nyult hozzá senki. Vagy a te tapasztalataid mást mutatnak?
-
A rationális síkon a ketchup nem idő utazik és a kutya sem szexuális játékszer kedves ernoe
A többi zagyvaságodhoz nem találok szavakat, te egy mukkot sem értesz abbol amit mondok.
Talán az elektrosokk után megint lehet veled beszélni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor materialista megközelítésből magyarázd el azt léccí, hogyan lehetséges, hogy az életünk során testünk szinte minden sejtje kicserélődik, mi mégis ugyanazok a személyek maradunk.
Kedves Jászladány
-
En ugy gondolom, hogy az ember személyisége változik a születéstöl a halálig. Ami megmarad az a személyiigazolványunk száma.
-
Egy aranyos kisgyerekböl, egy felelötlen kamasz lesz, egy világot megváltani akaro ifju, egy felelöségteljes szülö, végül egy konzervativ, bogaras vén ember.
-
Ugyanez a külsönkön is meglátszik, kezdetben nagy "Hejj haj!" aztán a szerény "Haj hely" lesz. Ez olyan mint a telek amire az ember házatépit, majd emeletet huz aztán garázst tesz melléje, a csatorna elrozsdásodik, a tetö kilyukad, a vakolat leválik, az ablakkeretek elkorhadnak, stb. Ugyanaz a telek, ugyanaz a ház de mégsem.
Már amikor. Ha sosem lenne azonos a valóság azzal, amit látsz, ki se léphetnél az utcára. Nem árt biztosan tudni, hogy a szemben jövő autó káprázat vagy valóság.
A világ bennünk tükrözödik de ez csak egy pici része az egésznek. A visszapillanto tükör eltorzitja (lekicsinyiti) a képet arrol ami a kocsi mögött és mellett van de arra elég, hogy ne váltsál sávot ha valaki melletted jön a kocsijával, vagy betudjál parkoli.
-
Ha az életfunktiok müködnek valakinél akkor az egy dobokockával letud élni egy életet.
Probáld ki egy hétvégén, ne mérlegelj sokat a döntéseknél, huzzatok gyufát, vagy dobjatok kockát. Tul fogod élni. Még akkor is ha egy forgalmas utkeresztezödésnél nem várod meg a zöldet. (természetesen nem kell tudatosan magadat egy kocsi alá vetni, az nem lenne véletlen)
-
Miért? Csak mert Te még nem láttál ilyet? Én sem láttalak még Téged, mégis elhiszem, hogy az érzékvilágomon kívül is létezel.
-
Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a világon többminden létezik mind amit látunk, az érzékeinkkel feltudunk fogni de ez nem ösztönözhet bennünket arra, hogy miseruhába bujjunk, térdrevessük magunkat és tömjénezzünk.
-
Mixa.jpg

-
A "spiritualitás" az olajjal valo felkenés nem védi meg az embert attol, hogy ne legyen gyerekpüffölö, hogy ne keverje a 60-as évek szexualis revolutioját a pedofil viselkedésekkel. (A részletek minden hirszerzöiroda oldalán olvashatoak)
 

gmj

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Ernoe: Kedves Jaszladány. Fogalmad sincs, hogy mit beszélsz. Nézz meg agy atombombarobbanást, egy vizcsobbanást, engedd ki a vizet a kádbol.... mind csodálatos strukturát hoz létre.


Nem szeretnék beleszólni a nagyok dolgába és nem is támadni akarok, de azért arról, hogy egy bomba milyen struktúrát hoz létre, megkérdzhetnénk mondjuk Nagasaki, vagy Hirosima lakóit.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves gmj
-
A konversatio onnan indult ki, hogy a kedves Jászladány kételkedett abban, hogy az universumot egy "explosio" mint a "big bang" létrehozhatta volna. Szerinte egy exlosio az csak "összevisszaságot" csinál ami a struktura nélküliség és igy az élet ellentéte lenne.
-
Ehez emlitettem meg, hogy az atombomba egy "strukturált" szép gombafelhöt hoz létre, és egy nem chaotikus hanem rendezett hullámokat.
-
Továbbá példákat hoztam arra, hogy a Napban a Hiroschima-bombánál többmillárdszor nagyobb exploziok történnek és ennek köszönhetjük az életünket és a mindennapi kenyeret.
-
Olvassad el kérlek az egészet és természetesen nyugodtan itélhetsz.
 

gmj

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves gmj
-
A konversatio onnan indult ki, hogy a kedves Jászladány kételkedett abban, hogy az universumot egy "explosio" mint a "big bang" létrehozhatta volna. Szerinte egy exlosio az csak "összevisszaságot" csinál ami a struktura nélküliség és igy az élet ellentéte lenne.
-
Ehez emlitettem meg, hogy az atombomba egy "strukturált" szép gombafelhöt hoz létre, és egy nem chaotikus hanem rendezett hullámokat.
-
Továbbá példákat hoztam arra, hogy a Napban a Hiroschima-bombánál többmillárdszor nagyobb exploziok történnek és ennek köszönhetjük az életünket és a mindennapi kenyeret.
-
Olvassad el kérlek az egészet és természetesen nyugodtan itélhetsz.

Drága Ernoe :)!
Eszemben sincs ítélkezni, sőt, ha te tennéd az esetemben, azt is megérteném hiszen valóban nem olvastam végig minden hozzászólást, csupán a talán nem túl szerencsés megfogalmazásra reagáltam. Maga a látvány egy bomba robbanásánál valóban lenyűgöző, csak a hatása ugye ...
kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves gmj
-
Nem tagadhatod, hogy a gombafelhö, a köralaku hullámok az égen charakterisztikusak és szépek.
A "bombamellü" nök innen kapták a nevüket az 50-es években.
-
breasts.jpg

-
Ugyancsak egy szép látvány lehet két atombombának az egymásmelleti felrobbantása, itt meglehetne figyelni a "photon-photon-szorodást" amit két reflektorral nem lehet elöidézni.
-
A Napkitörések még borzalmasabbak de szerencs nem vagyunk a közelébe.
-
Lehet, hogy brutálisnak tünök de a meleg kályha, a kandallo is csak addig szép amig kivülröl szemléljük.
-
A templomi freskok pokolképe semmivel sem perverzebb mint amit én most mondtam.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Kedves gmj
-
Nem tagadhatod, hogy a gombafelhö, a köralaku hullámok az égen charakterisztikusak és szépek.
A "bombamellü" nök innen kapták a nevüket az 50-es években.
-
Ugyancsak egy szép látvány lehet két atombombának az egymásmelleti felrobbantása, itt meglehetne figyelni a "photon-photon-szorodást" amit két reflektorral nem lehet elöidézni.
Köszönjük hogy meg mondod mi az ami szép és mi az ami nem kedves ernoe, továbbá köszönjük azt is hogy meghatározod nekünk mi az amit tehetünk és mi az amit nem.
Példának okáért most már azt sem tagadhatjuk hogy a gomba felhő szép.

Egyébként érthető. Vannak elmebetegek akik meg a vér látványáért vesznek meg.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Az élethez is több kell mint anyag, és energiaáramlás, de semmi esetre sem kell "szellem" vagy mano hozzá.
Oh? Több kell mint anyag és energiaáramlás?
Hát mit nem mondasz ernoe.
Ez a következtetés kb ugyan az mint amit 150 oldal óta próbálnak neked sokan mások elmagyarázni.
A többi zagyvaságodhoz nem találok szavakat, te egy mukkot sem értesz abbol amit mondok.
Talán az elektrosokk után megint lehet veled beszélni.
A többi zagyvaság amit felsoroltam is tőled származik kedves ernoe és örömmel hallom hogy legalább nem akarod őket bizonygatni.
Bár azt nem tudom hogy milyen vágyam fűződne ahhoz hogy te otthon a kutyáddal fajtalankodj mint azt feljebb írod. Aztán mindegy.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
En ugy gondolom, hogy az ember személyisége változik a születéstöl a halálig. Ami megmarad az a személyiigazolványunk száma.
-
Egy aranyos kisgyerekböl, egy felelötlen kamasz lesz, egy világot megváltani akaro ifju, egy felelöségteljes szülö, végül egy konzervativ, bogaras vén ember.
-

Kedves Ernoe!

Nem a személyiségünk változik, hanem a gondolkodásmódunk. Akinek a személyisége változik, az a skizofrén.
Az én-tudatunk gyerekkorunktól vénségünkig ugyanaz marad.
A felfogásunk változik az ismereteink és a tapasztalataink növekedésével, bizonyos fokig a természetünk is, de attól még ugyanazok maradunk.
Furcsa, hogy ezt neked magyarázni kell.
 
O

oliyboty

Vendég
Kedves Karesz

Az élethez is több kell mint anyag, és energiaáramlás, de semmi esetre sem kell "szellem" vagy mano hozzá.

Te ezt most ugye nem gondolod komolyan? :p Megsúgom neked, hogy itt minden -beleértve az egész világegyetemet- energiából van. Egy hatalmas nagy energiamezőben élünk, mi is energiából vagyunk, és lételemünk az ENERGIA. Ha ez nincs meg, mi nem tudunk létezni!! Az élet az energiával kezdődik. A csakráink a központi/isteni energiából "táplálkoznak". Ha ez nincs, ha a csakrák nem működnek -zárnak-, mi szintén meghalunk. NEM tudunk enélkül létezni.Továbbá, itt minden létező ember spirituális lény..., akiket az ENERGIA /központi/isteni/teremtő tök mindegy.../ tart életben. Úgyhogy elég fontos kiindulópontja az energia mindennek. Ezt ha tetszik, ha nem el kellene fogadni végre. Nem pedig mellémagyarázni...

A többi zagyvaságodhoz nem találok szavakat, te egy mukkot sem értesz abbol amit mondok.

Szerintem te sem értesz/nem akarsz érteni semmit sem abból, amit mi próbálnánk neked elmondani...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére