Hírek Utazgatnál? Most Kanada a legbiztonságosabb célpont

A bűnözést, a potenciális megbetegedéseket és számos más tényezőt is figyelembe vettek a rangsorolásnál.

Ha nem kötelességből, hanem hobbiból vagy kikapcsolódás gyanánt utazunk, nyilván úgy próbáljuk kiválasztani az úti célunkat, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenség ronthassa el a pihenésünket. Azokat az országokat, területeket, ahol éppen fegyveres konfliktus, természeti katasztrófa, járványhelyzet, vagy egyéb biztonsági fenyegetés tapasztalható, rendre összegyűjti a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata is. A legbiztonságosabb célpontokat továbbá évről évre rangsorolja az utasbiztosításokkal foglalkozó Berkshire Hathaway Travel Protection. Náluk idén Kanada végzett az élen.

A sorrend felállításakor számos szempontot figyelembe vesznek. Így például a terrorizmus jelenlétét, az erőszakos bűncselekmények gyakoriságát, a betegségek, járványok kitörését, természeti csapások fenyegetését, sőt immár azt is, hogy minden ember szabadon mozoghat-e, és nem kell tartania a diszkriminációtól, függetlenül a származásától, bőrszínétől, társadalmi státuszától.

Idei rangsorukban Kanadát tették az első helyre, az észak-amerikai ország tavaly még csak hatodik volt. Kiemelték, hogy kevés fegyverrel elkövetett bűncselekményt jegyeznek fel ott, és a hideg időjárást, valamint az alacsony népsűrűséget is a kockázatot csökkentő tényezők között tüntették fel. Ellenben az erdőtüzekkel szemben elővigyázatosságra intettek. A második hely Svájcé lett, ott a hegyomlásokra, lavinákra, alkalmankénti zseblopásokra és járműtolvajokra figyelmeztetnek, máskülönben elég biztonságosnak tartják az európai országot. A dobogóra még Norvégia fért oda, ahol a főváros, Oslo a bűnügyi statisztikák szerint kimondottan jó helynek számít. Viszont a zsúfoltabb helyeken ott is lecsaphatnak a zsebesek.





A bűnözést, a potenciális megbetegedéseket és számos más tényezőt is figyelembe vettek a rangsorolásnál.


Ha nem kötelességből, hanem hobbiból vagy kikapcsolódás gyanánt utazunk, nyilván úgy próbáljuk kiválasztani az úti célunkat, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenség ronthassa el a pihenésünket. Azokat az országokat, területeket, ahol éppen fegyveres konfliktus, természeti katasztrófa, járványhelyzet, vagy egyéb biztonsági fenyegetés tapasztalható, rendre összegyűjti a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata is.

A legbiztonságosabb célpontokat továbbá évről évre rangsorolja az utasbiztosításokkal foglalkozó Berkshire Hathaway Travel Protection. Náluk idén Kanada végzett az élen.

A sorrend felállításakor számos szempontot figyelembe vesznek. Így például a terrorizmus jelenlétét, az erőszakos bűncselekmények gyakoriságát, a betegségek, járványok kitörését, természeti csapások fenyegetését, sőt immár azt is, hogy minden ember szabadon mozoghat-e, és nem kell tartania a diszkriminációtól, függetlenül a származásától, bőrszínétől, társadalmi státuszától.

Idei rangsorukban Kanadát tették az első helyre, az észak-amerikai ország tavaly még csak hatodik volt. Kiemelték, hogy kevés fegyverrel elkövetett bűncselekményt jegyeznek fel ott, és a hideg időjárást, valamint az alacsony népsűrűséget is a kockázatot csökkentő tényezők között tüntették fel. Ellenben az erdőtüzekkel szemben elővigyázatosságra intettek.

A második hely Svájcé lett, ott a hegyomlásokra, lavinákra, alkalmankénti zseblopásokra és járműtolvajokra figyelmeztetnek, máskülönben elég biztonságosnak tartják az európai országot. A dobogóra még Norvégia fért oda, ahol a főváros, Oslo a bűnügyi statisztikák szerint kimondottan jó helynek számít. Viszont a zsúfoltabb helyeken ott is lecsaphatnak a zsebesek.
instylemen-logo-small.svg

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!
Követem!

Íme, a top 15-ös lista:​

1. Kanada
2. Svájc
3. Norvégia
4. Írország
5. Hollandia
6. Egyesült Királyság
7. Portugália
8. Dánia
9. Izland
10. Ausztrália
11. Új-Zéland
12. Japán
13. Franciaország
14. Spanyolország
15. Brazília

A listán azért vannak érdekes elemek, például Brazília, ahonnan azért egészen sok fegyveres incidensről érkeznek hírek, ráadásul ugyanebben a rangsorban tavaly még csak negyvenkettedikek voltak. Esetükben arra hívják fel a figyelmet, hogy a határvidékek lehetnek veszélyesek, bandaháborúktól túlfűtöttek, ellenben a nők, az LMBTQ-csoportok vagy éppen a különböző nemzetiségek többnyire biztonságban érezhetik magukat az országban.

Lendvai Zsolt

1706174704795.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,160
Üzenet
4,809,397
Tagok
616,143
Legújabb tagunk
RainMachinefji
Oldal tetejére