Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bizalom

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia hóbagolyka!
Egyszerűen a belépés nem sikerül.
Saját oldal----A bizottság fülre kattintva ----Értékelési feladatok elvégzése----itt nem tudok belépni a felhasználónevünkkel,jelszavunkkal. Sikertelen belépést ír ki!
Szia ! Ugyanez a helyzet volt máshol is, volt olyan, ahol az volt a probléma : a mester és a pedagógus validálást is megcsináltuk : beléptünk a Kir-be,ott a jogosultságot kellett adni a PÉM sornál, mert lehet csak 1 fő van megadva, vagy pedig az intézmény mesterjelszóval léphetsz be,azt add meg . Előfordult, hogy pl.a név nem megegyezően van a kírben és az OH-nál megadva , lényeg,nekünk a KIR-nél kellett alaposan átnézi,utána egyeztetni. Megjött a visszaigazolás, megerősítettük a e-mailt és már jó lett ![/QUOTE]
Sziasztok! Már elvesztettem a fonalat, hogy ki az, akinek nem sikerül belépni az "Értékelési feladatok elvégzése" felületre, én is hasonló helyzetben voltam, egy másik fórumon tanácsolták, hogy töröljem a validációt és újra validáljak, megtettem és utána sikerült......Próbáljátok ki, nekem bejött!
 

Drungyus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én anno úgy tanultam, hogy az óravázlat időbeosztásának rugalmasnak kell lennie, a teljes tanórai tervezés se legyen 45 perc, max. 42-43! 33 év tapasztalata is ezt támasztja alá. Ráadásul én szeretek a gyerekekkel közösen órát vezetni, így "becsúsznak" kérdések, "azt hallottam mesék", stb. Fontosnak tartom, hogy nem előadó vagyok, hanem segítőtárs.
Ez ugyan apróságnak tűnik (hiszen nem látom a portfóliót, nyilván több hiányosságot fedeztél fel), de a 45 perc hiánya semmiképpen nem hiba, ezért ne fedd meg!
Nem vagyok vaskalapos. Rugalmas vagyok én is, de 36 percre tervezni a dokumentumban számomra akkor is érdekes. Fejben 45 percre tervezünk, aztán az óra menetéhez igazítjuk terveinket. A pontozásom nem ezen fog múlni, hanem a tartalmán. A 6-ból egy óravázlat a témazáró felmérés...
 

fecsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, én ezt mentettem el. Most akkor melyiket kell nézni, a kiegészítő útmutatót, vagy az útmutató feliratút? Megint képzavarban vagyok!!
Ne legyél! Ez a kiegészítő útmutató (óvoda) 3. javított változata (még mindig több hibával).
Az Útmutató a pedagógusok... végén a szakspecifikus kiegészítéseknél még a 2. változat van fenn.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
A megvalósítás dokumentumai
Itt - jó hosszú - vita bontakozott ki A megvalósítás dokumentumairól.
Annyira, hogy magam is teljesen elbizonytalanodni látszottam.
Tehát most összeszedtem az ezzel kapcsolatos érveimet, sőt, email-t is írtam az OH egyik ezzel foglalkozó személyiségének, s mindemellett az Útmutató egyik szerzőjével is egyeztettem.
Amit most közreadok, az tehát a fentiekkel együtt saját magam kikínlódott eredménye, egyáltalán nem biztos, hogy mindenki így látja.
1. Az április 30-as feltöltés. Szerintem nincs és soha nem is volt arról vita, hogy ehhez minden kétséget kizáróan szükséges volt az óratervezetek valamint a KBI foglalkozásokhoz kapcsolódó, összesen tehát 12 db A megvalósítás dokumentumára. Ugyanakkor már ezen ősidőben problémát okozott, hogy a feltöltőfelületen volt hely az óratervezetnek, volt hely a reflexiónak, de nem volt hely éppen ennek. Ezért a túlnyomó többség azt csinálta, hogy elkészítette az óratervezetet, majd felírta címnek: A megvalósítás dokumentuma, és odaírta, odamásolta, odaillesztette, stb., amit oda gondolt. Fényképet, füzetlap-szkennelést, a tankönyv megfelelő oldalát, a gyerekek munkáinak fényképeit. Erről elég részletesen szólt az akkori Útmutató is. Tehát az óratervezet és a megvalósítás dokumentuma egy feltöltött dokumentumként szerepelt.
2. A november 30-as feltöltés (amit majd most minősítünk).
Azokkal értek egyet, akik szerint szinte senki sem foglalkozott ezen dokumentummal. Petróczi Gábor sem ír erről, sőt, a korabeli sajtócikkek az egyszerűsítés során éppen ezt az elemet emelték ki, ami már nem annyira fontos. Ezt az értelmezést támasztja alá az is, hogy a fényképeket kitiltották. Persze, az itt is említett táblázatban ott vannak, de azon kívül önálló dokumentumként nincsenek.
Akkor mégis, hová kerültek? Vannak-e egyáltalán?
Az Útmutató egyik szerzője (direkt ezért felhívtam...) nekem azt mondta, hogy ezeket immáron a reflexiókban kell megjelentetni, a reflexió részeként, de korántsem úgy önálló dokumentumként, mint az áprilisi feltöltéseknél. A megfelelő indikátorokat erősítik, ha szakszerűek, alaposak, órához illőek. Tehát a reflexiókat erősítendő szereplésüket olvassa ki az Útmutatóból.
Ezen olvasatnak számtalan nyoma van a novemberi és a legfrissebb Útmutatóban is - önmagában az, hogy az áprilisihoz képest nagyítóval kell keresni az előfordulást is.
Ezek után az a következő, okszerű kérdés, ha nem találkozunk ilyen dokumentummal a portfólióban, akkor kérhetünk-e erre hiánypótlást?
"A szakértő feladata rendkívül egyszerű. A rendelkezésre álló dokumentumok alapján értékeli a portfóliót. Amennyiben valamilyen hiányt tapasztalnak, az előzetes kérdésekben rákérdezhetnek a hiányra, illetve lehetősége van a pedagógusnak arra, hogy a védés során adjon számot ezekről az információkról. Tehát hiánypótlásuk nem szükséges."
Így szól az OH egyik ezzel foglalkozó személyiségétől kapott mai e-mail.
A magam részéről teljesen megnyugodtam, mert, mint a föntiekből is kiderült, nekem is ezt sugallták az Útmutatók.
Újra, sokadszor is ideírom: nincs nálam a bölcsek köve. Más másként láthatja.
S az valóban szomorú, hogy nem annyira pontos az Útmutatónk, hogy ilyen fontos kérdésben többféle értelmezést is megenged.
 
Utoljára módosítva:

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra is furcsa ez a fajta értékelés. Tudjátok mi vele a gondom??? Hogy pl találok a portfólió értékelése elején valami indikátort az egyes kompetenciából. Nos, én úgy emlékszem - javítsatok, ha nem jól! - , hogy 3 pont, ha gyakran fellelhető. Ha először látom, akkor ugyan hány pontot adjak rá?
Én 3 pontot adtam rá, ha rábukkantam valamelyik indikátorra, örültem, hogy volt egyáltalán utalás, amire pontot adhatok...
 

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon kíváncsi lennék ki hogyan értelmezte a pontozást. Sokat dolgoztam az első portfólióval. Mivel Elnök vagyok, így elsődleges feladatom a portfólióban a kompetenciák és indikátorok alapos és felelősségteljes értékelése. A felületet nagyon jónak ítélem, de jó lett volna ha a portfólió nyitás előtt megismerhettük volna. Sok időt elvett a felülettel való ismerkedés, útmutató tanulmányozás stb.......
Én első lépésben végig olvastam a portfóliót. Kialakult egy vélemény. Majd újra kezdtem, de már kompetenciákat és indikátorokat keresve. Ha találtam egy mondatot, vagy nagyobb szövegrészt kijelöltem és pontot adtam annak függvényében, hogy milyen erősséggel fedi azt az indikátort. A pontozás fül alatt pedig jól követhető melyik indikátort nem jelöltem még, arra külön figyeltem, s ez gyorsította a munkát valamelyest. A rendszer ezeket az adott pontokat átlagolja és így lesz annak a kompetenciának és indikátorának pontszáma. Miután végeztem, kitöltöttem úgy is a kompetencia táblázatot, ahogy a vizsgán anno. Vajon jól értelmeztem??????:o:dr_33:
Hasonlóan gondolkodtam én is, a rendszer által javasolt pontszámokat kritikusan átgondolva, újabb kört futottam, vajon hol fedezhetek fel még egy indikátort. Egyszerűbb lett volna, ha csak a tanult módon a kompetenciatáblázatot töltjük ki! De a bizonyíték így legalább látható és ellenőrizhető!
 

hajevica

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap érkezett meg. Ne aggódj , hamarosan Te is megkapod.
Nekem a héten megérkezett az aláírt szerződés, viszont a feladatok még nem találtak Rám.
Szégyen-nem szégyen, de a szakértői napomat az ablakpucolásra szántam, így - 21 éves pedagógusi pályafutásom alatt talán először - tiszta ablakkal és frissen mosott függönnyel várom a locsolókat ;-). (Attól tartok, lesz még ennek böjtje...)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére