Kézilabda

afca

Kitiltott (BANned)
Kézilabdázók Bajnokok Ligája: Győri-bravúr Dániában


<!-- /#content-header -->2009, január 3 - 18:45
A Győri Audi ETO KC bravúros győzelmet aratott az eddig százszázalékos dán Ikast otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Ez volt az első eset, hogy magyar csapat meccset tudott nyerni az Ikast félelmetes otthonában.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>
Archív felvétel
Görbicz Anita (zöld színű szerelésben) két gólt dobott Dániában


Ikast (dán) - Győri Audi ETO KC 26-27 (13-16).
Ikast, 2000 néző.
Ikast: Ödegaard, Eriksen (kapusok), Aamodt 6, Blanco 2, Dalgaard 1, Fruensgaard 1, Hammerseng 7, Henriksen, Nöstvold 3, Östergaard, Pedersen, Sjöberg 5 (2), Sörensen, Thorsgaard 1.
Győr: Pálinger, Herr O. (kapusok), Deáki, Görbicz 2, Herr A. 2 (1), Hornyák 2, Karnik, Kovacsics 1 (1), Mayer, Mraviková 2, Rotis-Nagy, Spiridon 1, Tomori 9, Vérten 7.
kiállítás: 4, illetve 2 perc.
hétméteres: 3/2, illetve 4/2.<O:p></O:p> A csoport állása a 4. forduló után:1. Ikast 6 pont (116:103)
2. Győr 6 (105:97)
3. Zvenyigorod 2 (100:110)
4. Kometal Szkopje 2 (97:108)
Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik a KEK-ben folytatja, míg az utolsó búcsúzik a kupaküzdelmektől.<O:p></O:p><O:p></O:p>
A magyar bajnok a sorozatbeli egyetlen vereségét éppen a norvég olimpiai és világbajnokokkal felálló Ikast ellen szenvedte el november 9-én. Az akkori összecsapás úgy lett 27:25 az Ikastnak, hogy az ETO már 15-8-ra is vezetett, de elfáradt. Abból a csapatból csak Bradeanu maradt ki: a győriek román klasszisa ugyanis várandós.Nem ijedtek meg a vendégek, a 8. percben Tomori vezérletével már 4:1-re vezettek. Rövid időre felzárkózott az Ikast, ám az ismét felgyorsuló támadásoknak köszönhetően megint nőtt a különbség, így 5:9-nél időt kértek a dánok. A második félidő Görbicz kimaradt büntetőjével indult, ráadásul az Ikast kettős emberhátrányban betalált. Ez sem okozott gondot, és megmaradt a 2-3 gólos különbség. Pálinger fontos pillanatokban hárított, és gyakran szerencséje is volt a győrieknek. Az utolsó tíz percre őrült iramra kapcsoltak a hazaiak, majd az 56. percben - a 2008-as esztendő legjobb magyar játékosának választott Vérten labdalopását és gólját követően, 23:26-nál - időt kértek. De nem mentek vele semmire, mert kiválóan védekezett az ETO. A Győr jött, azonban a bírók elvették a labdát, és az ellentámadásnál - időntúli 7 méteresből – 26:27 lett a végeredmény. Az egygólos siker abból a szempontból kedvezőtlen a Görbiczéknek, hogy az egymás elleni összevetésben a dánok jobbak.A csoport másik meccsén a Győr számára kedvező eredmény született, ugyanis a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod 28:22-re kikapott a macedón Kometal Szkopje otthonában.Az ETO jövő vasárnap fogadja a Szkopjét, és ha nyer, továbbjut a nyolcas középdöntőbe.Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik a KEK-ben folytatja, míg az utolsó búcsúzik a kupaküzdelmektől
 

opel

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban nagyon jó eredményt ért el a Győr.A csapaton is múlott a nagyobb arányú győzelem,de a játékvezetők is belenyúltak ismét a mérkőzésbe!Vitatható a labdaelvétel!!!???
 

szibeti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kezdődik a férfi VB Horvátországban.
Alig várom én is. (Jobban örülnék, ha a média gyengébb helyezést várna és a fiúk rácáfolnának, mint hogy elődöntős esélyekről beszél, aztán meg esetleg csalódás a vége.)
 

Krampusz8

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a lényeg, hogy jól játsszék a csapat. A helyezést nehéz megbecsülni, nagyon sok a jó játékra képes válogatott.

Remélem, jó meccseket láthatunk majd.
 
Top