Huszonegy gramm csupán a lélek?

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Talán azért is érintett érzékenyen mert én is már írtam neki de választ én sem kaptam, ezért furcsálltam a stílust, de most már szálljunk le erről a témáról mert kiderül, hogy túl érzékeny vagyok és öreg.



Látom vigyázol a Roninra,ez nagyon szép tőled!
Egyébként meg hagyjuk a korunkat. ha Te "öreg" vagy,mit szóljak én,hiszen majd tíz év a különbség":D
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemnagyon értek az ilyen dolgokhoz de szerintem az egyik képen valakinek az ujja maradt ott a másik képen lehet akár gőz vagy fénymegtörés.
Ezzel nem akarok vitát szítani vagy bárki nézeteit kifigurázni.Ez csak szerény véleményem.De lehet,hogy nincs igazam.


Igen, ilyen ujjasat sikerült már nekem is jó párat előállítanom. A másik képen lévő fehér csík esetleg füst is lehet, egy hamutartóban égő cigitől, bár az azért ennél jobban szétoszlana. Olyan képeket is szoktam csinálni, csak akkor az én kezemben van a cigi és szabadban jobban oszlik a füst, de a képen látszik.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Igen, ilyen ujjasat sikerült már nekem is jó párat előállítanom. A másik képen lévő fehér csík esetleg füst is lehet, egy hamutartóban égő cigitől, bár az azért ennél jobban szétoszlana. Olyan képeket is szoktam csinálni, csak akkor az én kezemben van a cigi és szabadban jobban oszlik a füst, de a képen látszik.

Nem talált: a Barbiéknál nem cigizik senki:D
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Isten éltessen Barbi!


Kedves Mindenki! Ha a szingularitás kifújt, kérdeznék valamit 2-3 oldallal előbbről, amikor arról volt szó, hogy hol lakik a lélek, meg hol a tudat. Szóval ti miért gondoljátok ezt a két dolgot olyan mértékben elkülönülőnek, hogy különböző helyen kell lakniuk?
Mert én csak a funkciókat vélem különbözőnek (azt sem élesen szétválasztva) de a "szervek" a lélek és tudat az én képzeletemben egy.

Úgy érted b.p., hogy a lélek bevállalása maga a tudat?
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy érted b.p., hogy a lélek bevállalása maga a tudat?
Nem feltétlenül. A tudat nem minden esetben vállalja be a lelket, mint arra két megrögzött materialistánk itt a fórumon is példát mutat. :)
Valahogy úgy képzelem, a tudat a léleknek az a funkciója, ami az aktuális élet tanulságait levonja és őrzi.
Igazán én sem gondoltam végig teljesen, csak a hirtelen felmerült kérdésemet vetettem fel a kollektív bölcsességnek.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Nem feltétlenül. A tudat nem minden esetben vállalja be a lelket, mint arra két megrögzött materialistánk itt a fórumon is példát mutat. :)
Valahogy úgy képzelem, a tudat a léleknek az a funkciója, ami az aktuális élet tanulságait levonja és őrzi.
Igazán én sem gondoltam végig teljesen, csak a hirtelen felmerült kérdésemet vetettem fel a kollektív bölcsességnek.

Szervusz b.p.!

Én csak a kollektív "tudattalant" képviselem,de megpróbálom elmondani,hogyan látom.
A tudatot egy koncentrált energiának látom. Te pedig a saját lelked megnyilvánulása vagy.
Ahogy az anyagnak vannak halmazai,ugyanúgy a tudatnak is lehetnek.
Úgy gondolom,az embernek nem lelke van,hanem az ember maga a lélek. Egy lélektöredék,vagy halmaz,aki a koncentrált tudat segítségével magára öltötte a mostani "gúnyáját". És ez a lélek ugyanúgy változik,ahogyan a test sejtjei is folyamatosan cserélődnek,változnak.
Hú,ha valamit nem jól mondtam,lehet javítani.:D
 
F

fülesmaci93

Vendég
A lélek definíciója...
"test+lélek=ember"...Ezt az egyenletet többé-kevésbé mindenki elfogadja,de átrendezhetjük ezt az egyenletet pl: "lélek=ember–test". Igy a test ebben az egyenletben az embert felépítő anyagot, s mindazon folyamatok összességét jelenti, amelyben ez a testanyag részt vesz. Tehát a lélekhez jutunk, ha az emberből levonjuk a testet.Ha az ember életmüködése megszünik, akkor a tradícióinak megfelelő módon megszabadul a bomló testtől. Igy a test anyaga átalakul, de természetesen az anyagmegmaradás törvényének megfelelően elemeiben megmarad. A lélek az élő emberi test anyagi megnyilvánulásainak az ember által önkényesen elkülönített, nehezen behatárolható halmaza, olyan müködések összessége, melyet közvetlenül az aggyal, a gondolkodással hozunk kapcsolatba.
HALÁL UTÁN: Halálunk után az emlék megmarad,megmaradnak tetteink következményei is.Mindenesetben tetteinkért felelősek vagyunk, hiszen jó vagy rossz értelemben megváltoztatják a világot. Az embernek megmaradnak ismerősei, barátai, ellenségei, tanítványai, akikre hatott. Gyerekei, akik általa vagy ellenére olyanok, amilyenek, s akikben génkészlete továbbadódik. Halálunk után megmarad valami sajátos szubsztancia, valami örök, nem pusztuló, de az élet során változó, karbantartható, tetteink által meghatározott, a jövőben esetleg újratestesülő. Ebben az esetben ez a valami a lélek...!
A LÉLEK a szervezetnek arra való tulajdonsága, hogy a szervezet tevőlegesen vehessen részt az életfolyamban.A szellem testen kívül van, a LÉLEK meg belül.
Véleményem szerint Mindenkiben ugyanolyan lélek van (ember, állat, növény) és a szellemiségünk határozza meg, hogy jó leszel-e, vagy sem.Hiszem, hogy a lélek test nélkül is létezik, de az nem tiszta, hogy hogyan "születik meg"
Ez csak egy alternatíva arra, hogy miért nem csak a lélek van, ha egyszer létezhet test nélkül.Szerintem is minden negatív érzelemnek viselkedésnek, gondolkodásnak a gyökere - végső soron - a félelem. Véleményem,hogy minden negatív érzelem visszavezethető a félelmeinkre. . . az életünk nap mint nap a kíváncsiságunk és a megismeréstől való félelmeink küzdelmében folynak vagy csak csordogálnak kinek vérmérséklete szerint. Nem mondom hogy ez az egyetlen igazság, de én ezt látom magam körül. A lelkünk korlátait mi magunk állítjuk fel. Nem ismerjük a világot teljességében és ez félelemmel tölt el minket, a félelmeink pedig korlátokat emelnek közénk és a tudásvágyunk közé. A félelem nagy úr az egoban. Dühöt, gyanakvást, utálatot, stresszt, bizalmatlanságot, etc. . . . okoz. Ha valaki uralma alá tudja hajtani a félelmeit (főleg az elmúlástól valót)annak eltűnnek a maga és környezete szabta korlátai. Az ilyen ember bármit megtehet. . . . szerintem. Test nélküli állapotban, amikor a lélek megtervezi a következő életét, nem érzékeli az események történések súlyát. Ő ott nem annak tudatában dönt, hogy most megkínozza-e a testet, ott nincs fájdalom, nincs szenvedés, nem emberi ésszel szemléli a dolgokat. Ez csak itt lent a földön válik világossá számára, de akkor már nincs "reklamáció". Tehát, amíg fönt van és "tiszta" nem osztja jóra és rosszra a dolgokat, ezek csak ide lent kapnak értelmet, itt viszont a lélek tisztasága, tisztánlátása pedig korlátozott. Amúgy nem hiszem, hogy amikor egy lélek befejezi a dolgát, ezzel a módszerrel akarna szabadulni, mert az kínzás. Egy tiszta lélektől pedig nem várom el, hgogy kínozza a testet, amiben élt, amikor máshogy is meg tud tőle szabadulni - ha meg tud. Mert persze kérdés kérdés után vetődik fel. Soha nem tudhatjuk,hogy a lélek mit "tervezett be előre" magának,és esetleg milyen karmát hoz magával.A kisgyerek, amikor megszületik, ártatlan ugyan, de semmit nem tud a világról. No és épp ezért kételkedek, hogy létezne újjászületés, mert akkor nem így lenne, már birtokolna némi információt. Nem tudom, hogy hiszek-e a lélekvándorlásban. Gondolkodnom kell, hogy mi is a helyzet a rovarokkal és a növényekkel. Nem hiszem, hogy az előző életemet egy növényben, vagy állatban éltem volna, úgy gondolom, hogy mind a hárman (növény, állat, ember) egy szinten él, és mindannyian átjutunk arra a másik szintre. Oda, ahol már látod az élet értelmét, de lehet, hogy annak a világnak az értelmét újra meg kell értened. Vannak bizonyos pontok, amik rögzítve vannak, de azok között bőven lehet lavírozni a szabad akarat segítségével. Azt mondják, a kilépésre több időpont is be van tervezve, és a lélek dönt, hogy mikor megy el. Van olyan, amikor a lélek menne már, de még nem "végzett".
Szerintem minden embernek mikor megszületik kap egy lelket az Istentől, tiszta, és hófehér.
Csak rajtunk, áll, milyen lelket teszünk vissza Isten kezébe, mikor számon kéri tőlünk hogy hogyan vizsgáztunk az élet úton.

Úgy érzem mind sokat tanulhatunk egymástól, csak nem szabad erőszakosan egymásra kényszerítenünk nézeteinket. Remélem mindenkinek sikerül indulatoktól mentes építő eszmecserét folytatni erről a nehéz és összetett témáról!

A_lelek.jpg

crystalrodsmall.gif
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapasztalatok a testen kívül
A kétkedők joggal vethetik fel a kérdést, hogy vajon létezik-e bármiféle tapasztalati bizonyíték, ami a tudat "természetfelettiségét" támasztja alá. Azt kell mondanunk, hogy léteznek olyan jelenségek, amelyek a testtől függetlenné váló tudat létezését valószínűsítik. Például a halálközeli élmények (HKÉ) léte mindig is sok fejtörést okozott a tudomány művelőinek. Ugyanis ez a "csoda" nem fér bele a jelenségek hagyományos kategóriáiba - túlmutat a mindennapok átlagos történésein és törvényszerűségein. Azok számára pedig, akik csak a puszta anyag létezését ismerik el, teljességgel megmagyarázhatatlan.

Ilyen HKÉ-ről számolnak be sokan, akik - egy műtét közben, vagy balesetet szenvedve - a klinikai halál állapotába kerülnek. A HKÉ-eket átélt emberek világszerte egybehangzóan számolnak be a testenkívüliség tapasztalatairól. Az illető egy külső pontból pillantja meg azt a testet, amit addig saját magának vélt, majd egy idő után visszatér testébe. Az egyik esetben például a műtőasztalon fekvő páciens a klinikai halál állapotába került. Beszámolója szerint újjáélesztését a testén kívülről, a plafonnál lebegve nézte végig. A műtét után az orvosok kérdésére meg tudta mondani, milyen szám állt a műtőlámpa tetején, ami pedig csak a mennyezet felől volt látható!

Dr. Michel Sebom, a georgiai Atlanta Emory University orvosi karának kardiológus professzora Emlékezés a halálra: egy orvosi kutatás című könyvében a HKÉ-ek dokumentált eseteinek tucatjai szerepelnek. Sebom könyvének magja egy részletes tanulmány, amit... folytatás a linkben:
http://kutatokozpont.hu/~38

A védikus írások a lélekvándorlásról
A lélek és a test két különböző kategória. A kapcsolatuk átmeneti, s a halálkor elválnak egymástól, akár a víz és az olaj. A test fokozatosan elpusztul, megsemmisül. A lélek azonban mint örökké létező azonosság, nem pusztul el, csupán a helyzetét változtatja meg - egy újabb anya méhébe kerül. Meglepő, de ugyanakkor elgondolkodtató állítás, hogy a lélek már egy életen belül is vándorol, hiszen körülötte a test állandóan változik: .... folytatás a linkben:
http://kutatokozpont.hu/~19
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
A reinkarnáció már nem csak hit kérdése?

<TABLE><TBODY><TR><TD>
repulo_ember.jpg


Az alábbi előadás az előző életekről szóló,
tudományosan ellenőrzött beszámolók témakörét ismerteti,
szemléletes diaképekkel:

</TD></TR></TBODY></TABLE>

http://kutatokozpont.hu/~719
 
E

elke

Vendég
Sziasztok, természetesen hallottam már a skizofréniáról :lol: és ez a hivatalos neve az egy testben két -3 léleknek ez okés....minek is feszegettem ezt a kérdést? Mert inkább az érdekelne hogy , hogy a csudába tömörül be az a pár lélek abba az egy testbe és az is hogy miért....nyilván nem lesz rá válasz csak gondolatok, ötletek....én is csak görgetem a fejemben ezeket a gondolatokat....


Drága Barbikám, lemaradtam valahogy :oops:

Isten éltessen erőben egészségben még sokáig és maradj ilyen drága lélek kiss

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qQtP4qq2mbg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qQtP4qq2mbg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="212" height="170"></embed></object>

Mindenkinek köszönöm a gondolatait és azt hogy velem gondolkoztak kiss elke
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Barbikám, lemaradtam valahogy :oops:
Isten éltessen erőben egészségben még sokáig és maradj ilyen drága lélek kiss​

<EMBED src=http://www.youtube.com/v/qQtP4qq2mbg&hl=en&fs=1 width=212 height=170 type=application/x-shockwave-flash allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">​
</EMBED>
Elkécske!
kissKöszönöm!kiss​
 

maghozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem megmondtam Neked,hogy semmit nem szabad túlzásba vinni? A Maghozó ugyanolyan nagy mókamester,mint mi. Sirius barátnénkról nem is beszélve.
Egyébként ezt itt tényleg egy kötetlen csevej. Nem kell mindenkinek mindenhez értenie. Képzeld csak el,mi lenne,ha Te rádiós nyelven írogatnál itt,én meg a színdinamika nyelvén válaszolnék. Mit gondolsz,hányan értenénk meg egymást?Nagy ívben elhúzna innen mindenki,és akkor oda a "vicclapunk"!:D

Ja,és a Maghozó majd most Veled is azt csinálja,mint velem:elfelejt válaszolni.
Amikor a családiban elmondta,hogy szerinte ki vagyok ("nagyi,aki szeret festegetni"),és én kijavítottam,azóta nekem nem válaszol.Mert biztosan "előítéletei" vannak.Ő egy rendes "igazi" dolgozó volt,én meg csak egy festő.:D

Látod,neki van valamije,amit beszerzett a spárból,de Te még azt sem tudod,micsoda!:mrgreen:
Hát persze,hogy ki-és lefáradt,mire hazacipelte.:D
:D Szép kis port kavartam. :oops: Nem mindig válaszolok - ez eddig fel se tünt. :o Mikor kijavitotál a festéssel kapcsolatba ,számomra fura volt mert azt gondoltam szeretsz festeni és ami lejőtt meg az hogy csak muszájból csinálod.- Sértő ? Na ezért nem válaszóltam :D
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Az asztrál test nem a lélek a fizikai testben nincs a lélek az éteri testben nincs a lélek a mentális testben nincs a lélek. Lélek nem benned van te, létezel benne. Az összes testedben jelen vagy benne. Nem a lélek jár ki be a test, szűnik meg időnként a lélekben. Kozmosz a lélek és lehet, hogy csak egy lélek van (sokan írják különböző változataikat, hogy 1millió teste van egy léleknek de, lehet, hogy ez sem az igazi jó válasz rá). Kozmoszért vagyok, és ő értem van a jelenben vagy a bármiben csak egy lélek van kezdek hinni benne.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Nagyon régóta foglalkoztat vajon mi látszik a képen? Igazán elfogadható választ még nem kaptam talán tud valaki segíteni nekem ebben itt.

Energia?
Lélek?
Szellem?
Vagy valami más?
Egyiket sem zárom ki az általad felsoroltak közül, de szerintem leginkább a valami más talált. Lehetőségek

  • nyakbaakasztós szemüveget tartó madzag, ami mivel annyira kiesik a fókuszból, nem ad éles kontúrt
  • lencsesapka zsinórja
  • egy rakoncátlan kézél
  • előhivási hiba

Mindazonáltal továbbra is lehetséges, hogy valami a szellemvilággal kapcsolatos jelenség.
 
W

w1965

Vendég
ÓÓÓ köszönöm a gondolataitokat kiss

Ismét kérdeznék

Egy testben 2-3-lélek? Létezhet....azért is kérdezem....p

A valószínű lehetséges megnyilvánulások szerinti leglogikusabb lépés volt ez a kérdés,ami a saját univerzumodban felmerült.
Hogy megértsük,ismerni kell a rendszert,amiben létezünk.A rendszerben minden ki-be kapcsol,pulzál,így az ember mint tudat is.A valóságsíkok száma végtelen.A tudat pszichikai elmozdulásokat végez egyik síkról a másikra.Ezt "belső" megfigyelőként ébrenlétben észlelni nem lehet.Csak az "álom" állapot által.Minden egyszerre történik Most.Tehát ha egy gondolat következtében átélsz egy-annak velejárója-megtapasztalást,és ezt felismered,így tudod nyomon követni azt,hogy a párhuzamos lehetséges valóságsíkra átfókuszált a tudatod,és a szerint "folyik" tovább a megtapasztalás.Ezt külső szemlélő úgy érzékeli,hogy az addig ismert tulajdonságokkal rendelkező ember nem a megszokott módon viselkedik.Tehát ilyen módon fordított megközelítésből kell érteni a 2-3 lélek egy testben definíciót.

Most ha ennyi test van és van amelyikbe több lélek van akkor a lélek is szaporodik vagy osztódik?

- a lélek sikolya- hogy én is említsek valamit....

Igen.Mi itt mindannyian egy központi tudat töredékei vagyunk,ha úgy tetszik osztódott részei.
Az eredeti témához vissza térve,mikor a tudat "maradandóan hosszabb távon" :D leveszi a fókuszát a jelen anyagi rendszerről,az természetesen változást okoz a fizikai testben is.Ezt próbálták mérni a háromdimenziós egó bizonyítási kényszerétől vezérelve,mint súly csökkenést.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Az asztrál test nem a lélek a fizikai testben nincs a lélek az éteri testben nincs a lélek a mentális testben nincs a lélek. Lélek nem benned van te, létezel benne. Az összes testedben jelen vagy benne. Nem a lélek jár ki be a test, szűnik meg időnként a lélekben. Kozmosz a lélek és lehet, hogy csak egy lélek van (sokan írják különböző változataikat, hogy 1millió teste van egy léleknek de, lehet, hogy ez sem az igazi jó válasz rá). Kozmoszért vagyok, és ő értem van a jelenben vagy a bármiben csak egy lélek van kezdek hinni benne.
Érdekes felfogás, és sokmindenre választ adhat. Pl. arra, hogy a növekvő létszámú emberiség egyedei mi módon jutnak lélekhez.
Bocsássatok meg, nem nézek utána pontosan. Mintha Müller Péternél olvastam volna, hogy az emberi lelkek (amelyek az ő felfogása szerint különálló egyedek) az Istenből, A Lélekből szakadtak ki, hogy megtapasztalják az alacsonyabb rezgésszámú/sűrűbb anyagot. Amint mindent megtapasztaltak, visszatérnek a tudással.
Ennek a gondolatnak is korlátlan számban keletkező lélek a következménye és a lelkek gyakorlatilag egységet képeznek.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Mert inkább az érdekelne hogy , hogy a csudába tömörül be az a pár lélek abba az egy testbe és az is hogy miért....nyilván nem lesz rá válasz csak gondolatok, ötletek....én is csak görgetem a fejemben ezeket a gondolatokat....

Kedves Mindenki! Ha a szingularitás kifújt, kérdeznék valamit 2-3 oldallal előbbről, amikor arról volt szó, hogy hol lakik a lélek, meg hol a tudat. Szóval ti miért gondoljátok ezt a két dolgot olyan mértékben elkülönülőnek, hogy különböző helyen kell lakniuk?
Mert én csak a funkciókat vélem különbözőnek (azt sem élesen szétválasztva) de a "szervek" a lélek és tudat az én képzeletemben egy.

Szervusz b.p.!

Én csak a kollektív "tudattalant" képviselem,de megpróbálom elmondani,hogyan látom.
A tudatot egy koncentrált energiának látom. Te pedig a saját lelked megnyilvánulása vagy.
Ahogy az anyagnak vannak halmazai,ugyanúgy a tudatnak is lehetnek.
Úgy gondolom,az embernek nem lelke van,hanem az ember maga a lélek. Egy lélektöredék,vagy halmaz,aki a koncentrált tudat segítségével magára öltötte a mostani "gúnyáját". És ez a lélek ugyanúgy változik,ahogyan a test sejtjei is folyamatosan cserélődnek,változnak.
Hú,ha valamit nem jól mondtam,lehet javítani.:D

A lélek definíciója...
"test+lélek=ember"...Ezt az egyenletet többé-kevésbé mindenki elfogadja,de átrendezhetjük ezt az egyenletet pl: "lélek=ember–test". Igy a test ebben az egyenletben az embert felépítő anyagot, s mindazon folyamatok összességét jelenti, amelyben ez a testanyag részt vesz. Tehát a lélekhez jutunk, ha az emberből levonjuk a testet.

Kedves Topiklakók, amíg ti itt tanakodtatok a Lélek, a Tudat, ego, stb. miben- és hollétéről, addig én mosogatás közben nagyon pontos információkat szereztem a Staya Erusa című filmből, amit http://www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=1108956&postcount=13312 -innen töltöttem le. Nagyon tanulságos film. A Tudatról többek között azt mondja, hogy nem a testen belül, hanem a testen kívül található. Ez a magyarázata a testen kívüli élményeknek is. A tudat egy sokkal "nagyobb valami" mint hisszük, de nem mondom el, akit érdekel, nézze meg. Láthattok benn egy-két ismert embert is.

Az első 10-15 percben lehetnek benn olyan részek, amelyek miatt némelyeknek kétségei támadnak, de kitartás, Uri Geller után jön az érdekesebb rész. ;) (Bár nekem vele sincs semmi bajom.)

A tudomány viszonyáról ezekhez a látszólag egyenlőre még természetfelettinek tűnő témákhoz - szintén szó van a filmben - valamint a kvantumfizikáról, ami mit ad isten az ezoteriában ismert megtapasztalásokat támasztja alá....:p

Egyszóval, nekem nincsenek kétségeim, már értem mi a tudat, hol van és mi a lélek.
 
Oldal tetejére