Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
nem kell hozzá nagy tudomány:onnantól van törés a hagyományos nemzettudat eszményében.....legtöbb történetíró a hun-szkíta-szabír vonalat említi,nem besszélve a magyar történetírásról....de utána jön az az áldott hunfalvi....és ki si kaphat pénzügyi támogatást kutatásai finanszírozásához?az aki az új irányvonalat képviseli...

Kár a strapáért Gabi bá, ez a primitiv tökagyú pojáca a billentyűzet kopását sem éri meg.
Gyanús, hogy hazugság minden szava, de ez nem probléma. A fórumok anonymitásába belefér, hogy magáról hazudozzon. Az olvasók itélőképességének a dolga, hogy hova teszi az ilyet...
Ha nem igy van, akkor a "hazug történelem" professzorainak keze lehet a dologban:
Legjobb védelem az ellen, hogy hazugságaik a jövőben lelepleződjenek az, hogy ügyelnek a jövő történészeinek kiválasztásakor, nehogy véletlen gondolkodni képes, 10 fölötti IQ-jú "töténész hallgató" keveredjen a felvettek közé.
Más magyarázat nincs.
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
megint a kályhánál lyukadtunk ki.Adott ez a "mű"és hiába kérdezünk rá akárhányszor,hogy vajon miért is CSAK MAGYAR nyelven található és csak P.Z.-től-ha egyszer állítólag az egész hun népszövetség-24 nép- történelme,soha nem fogunk választ kapni,csupán kioktatást.Ennek a műnek ha tényleg igaz lenne,akkor már a googliban is legalább 10-20 nyelven futnia kellene P.Z-től függetlenül.De nem .mindenhol csak ezt található.csak a magyar változat.ez soha senkit nem gondolkoztatott még el a hívők közül? sehol nincs utalás-csatlakozási pont más elismert nyelveemlékekben az Arvisurára,akkor mitől is lenne hiteles?Ezzel szemben a Mongolok titkos története,szinte minden számottevő nyelven olvasható-elérhető!!!!Ha vennétek a fáradtságot és összehasonlítanátok a kettőt egymással,rögzön láthatóvá válik,hogy valami nem stimmel.még csak nem is hasonlít egymáshoz a kettő.sem stílusban ,sem nyelvezetben.pedig illene.hiszen a mongolok is a "népszövetség" tagjai a könyv szerint.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, ez már beszéd!
(Én viszont történelemről beszéltem, nem regékről.)
Már csak az a kérdés, lehet-e napjainkban (ill. az egészen közeli múltban) mondát, regét alkotni?

A te "történelmedet" a győztesek irják és irják újra, pillanatnyi hatalmi érdekeik szerint manipulálva a tényeket, elhallgatva és elhallgattatva az igazság nem"beilleszkedő" darabjait.

A MAI HIVATALOS MAGYAR TÖRÉNELEM-nél, (a "hazug történelemnél") bármelyik monda-regevilágnak több esélye van a valóságot megközeliteni.

(ezt lehet extrapolálni a jövőre is, amennyiben azt a macskajancsi (vagyis macskasajt) szinvonalú "történészek" fogják írni)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
677482_4.jpg


A mongol nyelvnek és irodalomnak ezt a ma ismert legrégibb emlékét aránylag nemrég fedezték fel a világirodalom és a tudomány számára. Szövege kalandos úton hagyományozódott ránk, és mindmáig teljes homály borítja a szerző személyét, életét és működését. Hallatlanul izgalmas olvasmány, mert - a szerző szándéka ellenére - lepelezetlenül feltárja, mint indul el világhódító útjára a jelentéktelen kis mongol törzsfőnök fia, Temüdzsin, s mint lett Temüdzsinből Dzsingisz kán, és milyen szerény kezdetekből sarjadt ki a hatalmas mongol világirodalom.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tsz!

Te még nem vagy régóta fórumtag, ezért csak jóindulatúan szeretném felhívni a figyelmedet, hogy személyeskedő, sértegető hozzászólások után kizárás szokott következni és ami még kevésbé kívánatos, a topik lezárása.

Légyszíves a kedvünkért fogd vissza magad, egyébként pedig igazad sincs, ezért remélem nem ugranak azok a topiklakók, akiket folyamatosan sértegetsz.
 

Macskasajt

Állandó Tag
Állandó Tag
Kár a strapáért Gabi bá, ez a primitiv tökagyú pojáca a billentyűzet kopását sem éri meg.
Gyanús, hogy hazugság minden szava, de ez nem probléma. A fórumok anonymitásába belefér, hogy magáról hazudozzon. Az olvasók itélőképességének a dolga, hogy hova teszi az ilyet...
Ha nem igy van, akkor a "hazug történelem" professzorainak keze lehet a dologban:
Legjobb védelem az ellen, hogy hazugságaik a jövőben lelepleződjenek az, hogy ügyelnek a jövő történészeinek kiválasztásakor, nehogy véletlen gondolkodni képes, 10 fölötti IQ-jú "töténész hallgató" keveredjen a felvettek közé.
Más magyarázat nincs.

Gratulálok, jól jellemezted saját magad :) Mellesleg az IQ-m 127, csak hogy tudjál róla nyuszifül...
Te egy tipikus demagóg vagy, a szádba adják azt amit mondanod kell, gondolkodni meg nem bírsz, ilyen az igazi pártkatona.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A mongolok kora..

Így is jellemezhető a Temüdzsinnel kezdődő időszak, vagyis, hogy egy lényegtelen kis nép akart itt nagyot...persze , ha lényegtelen akkor miként és hogyan?.
Egyeltalán nem lényegtelenek voltak ők Temüdzsin idejében (és még jódarabig) , hanem Ázsia urai.
A mongolok azon kevés nép közé tartoztak/tartoznak, akik az egykori ordoszi őshaza területén élnek ma is . Az Ő felvirágzásuk a temüdzsini időkben (nagyjából 1200 után) kezdődött és valamikor a sánta Timur ideje után végződött. Egyeltalán nem kisnépről van szó tehát az említett időkben, ez tévedés, igaz viszont, hogy ma azok.
Minket IV.. Bééla korában érintett a mongolok harciassága, támadása. Amit erről nem tanítanak és elhallgat a habsburgi hazug történelem, az az, hogy IV: Bélát ők többször megkeresték. Miután a magyarokat rokonnépként kezelték (főként Csadaj fősámánjuk leveleiből, vagy Ungika befolyásából látható ez).
Kitérő: a hunfajú népeknek még az Ataiszon volt egy elgondolása, mégpedig az, hogy az eljegesedési időszakot megelőző őshazát újtra felkell keresni (Melegvizek Biroodalmát) és itt kell letelepedni, egészen a Nagyvízig (Atlanti óceánig) ez azonban csak a baszkoknak sikerűlt.
Ez motiválta Atilla ideküldőit is (nem saját kútfejében született elhatározásából jött) és ez motiválta Dzsingisz fiait is és a törököket is. Atilla és a bátyjának, Buda fősámánnak az ideküldése gyakorlatilag Ordosz szerepének elvvesztését is jelenti.
Ígytehát Bélát arra akarták rávenni, hogy szálljon be a harcokba és csapataival majd a Rajnánál fognak találkozni a mongolok..Béla -mint félig német és mentálisan sérűlt ember (az anyja Gertrudisz volt...) végűl nem vvolt hajlandó beszállni a mongolok csatáiba, hiába ígérték neki a nyugati területeket a mongolok (Ögödej Csadajon keresztűl) . Ezt megértve fordult vissza a germánoktól Batu. Béla egyébként is furcsa, rideg ember volt, mellyet Margit lányának és a fiának, a későbbi V. Istvánnak az élete is jelez. Margitról is érdekes történet olvasható az Arvisurában, a habsburgi nagy elhallgatás persze a leírtakat nem említi..nem elmlíti Ungikát sem..
Ungika úz (palóc) lány volt és a mongoloknál működő sámánképzőt elvégezve Temüdzsin legifjabb fiának -Tolujnak- lett a felesége. Rendszeresen levelezett a magyar király kancelláriájával is ( gyorsposta volt Magyarkáig). Az Ő fia Möngke is, majd Kubiláj is, aki Peking (Parajd) naggyátételében jeleskedő igen nagy kínai birodalmat hoz létre és ő lesz a kínai császár is .....de ez hosszú. Ungikának k ö s z ö n h e t j ü k, hogy Ögödej halála után a mongolok sebesen távoztak innen..bár egy kis csoportjuk még 1271.-ben visszajött az általuk árulónak tartott Pósa András (Anonymuus) kivégzésére..A történészek pedig találgatnak: miért távoztak a mongolok innen igen gyorsan? Találagtásaik valamelyikét pedig lassan ténnyé teszik...ez régen így működik.
A mongolok titkos története a fentieket egyelltalán nem tartalmazza, olvastam és semmi szenzációsat nem találtam benne. Szerintem ez a könyv egy lapos, a mongolok által sem ismert iromány. Hamarosan alkalmam lesz erről egy "értő" mongolt is megkédezni, megerősítésként. Szerintem ezt a könyvet félrevezetési szándékkal írták, majdnem a semmiről, persze néhány valós elemet azért tartalmaz, mert ez valamiféle hitelességet akar mutatni, de ezek nem lényges tudnivalók...erre vigyáztak. Ki is írta a könyvet?
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
erre már nem lehet mit reagálni.Talán jobb lenne egy másik topicot nyitni a magyarok multjának.olyat,ami nem rugaszkodik el ennyire a valóságtól,mint a "szent mű".
Az már fel sem tűnt ugye ,oposur,hogy a Mongolok titkos történetét az egész világon ismerik,nem úgy mint az Arvisurát?Nyilván láttad,hogy kinai tolmácsiskolai szövegből fordították tovább,mert erről a kínaiak is tudnak,nem úgy mint a könyvedről.
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy történelmünket valakik valamikor meghamisították. Én is úgy gondolom.
Nem áll szándékomban senkinek a vallási meggyőződését megbántani, de ha már itt tartok, ki kell jelentenem azt is, hogy a magyar történelem meghamisítása véleményem szerint részben a római kereszténységet ránk kényszerítőknek "köszönhető". A római kereszténység kizárólagosságot követelő irányzata nem tűrte meg a többit, így ahogy tehette, elpusztította őket. Ezért pusztult el a mi máshitű őseink őstörténete is. Ószövetségi elvek alapján, még a nyomaikat is igyekeztek megsemmisíteni Diego de Landa itteni ősei.
Az elpusztítók szellemi utódai minden valószínűség szerint, máig tisztában vannak ezzel.
Ennek a napnál világosabb bizonyítéka az, hogy most a katolikusok háborút indítanak az ún. újpogányság ellen. És itt jön a lényeg: ellenfélnek nem azokat jelölik meg, akik valóban a kereszténységet támadják, hanem azokat, akik a magyarság múltját feszegetik, nemzetünk felemelkedéséért, nyelvünk ősiségének elismertetéséért küzdenek. Lásd: melléklet!
Az Arvisura szemmel láthatóan nem is érdekli a barátokat. Úgy tűnik, nem ellenfél nekik. Vajon miért nem? (Az Arvisura nem pogány?)
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Attól,, hogy egy "titkos történetet" az egész világon ismernek ---állítólag??? Még lehet az hazugság, mint a marxista ideológiával kapcsolatos hadova...
Amikor egy nyugati nép még nem is Európában él, hanem az Atlantiszon, továbbá nincs is írása...akkor mit mondhatna Ordoszról? nemtudom érthetően fejeztem-e ki magam az előbbiekkel? Ha nem, akkor másképpen reagálok majd.
Egyébként senki meggyőződését nem lehet ilyen ocsmány feltételezésekkel és szövegekkel támadni és mellőzni a másik észérveit, még egy ügyeletes zseninek sem. Márpedig itt az ellenkezőjéről van szó..Ezt más körökben kell gyakorolnia. Még annak is, akinél a bölcsek köve ...púposítja ki a zsebét. Ugyanis a negyedét sem sikerűl megérteni annak, AMIRŐL ÍROK. Génhibák persze mindíg lesznek, voltak, vannak.. Így tehé át ne foglakozzumnk egymással, mint már tucatszor utaltam erre. Bocsánat, ha ebből élsz, az más...
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
A mongol nyelvnek és irodalomnak ezt a ma ismert legrégibb emlékét aránylag nemrég fedezték fel a világirodalom és a tudomány számára. Szövege kalandos úton hagyományozódott ránk, és mindmáig teljes homály borítja a szerző személyét, életét és működését. Hallatlanul izgalmas olvasmány, mert - a szerző szándéka ellenére - lepelezetlenül feltárja, mint indul el világhódító útjára a jelentéktelen kis mongol törzsfőnök fia, Temüdzsin, s mint lett Temüdzsinből Dzsingisz kán, és milyen szerény kezdetekből sarjadt ki a hatalmas mongol világirodalom.
Nagy hibája a közlésnek, hogy Ligeti Lajos fordította. Ez a jómadár állította annak idején, hogy a Himnusz szavainak 84 %-a finnugor. És hát ahogy Komoróczy sumér-szakértő következetesen kapának fordította a fokost, úgy Ligeti finnugor-(mongol, stb.) szakértő is feltehetően "tévedett" bizonyos esetekben.
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
mit értesz "ocsmány feltételezés" alatt?Ha jólemlékszem én veled kapcsolatban még nem használtam olyan sértő kifejezéseket amiket te használsz itt rendszeresen a veled egyet nem értőkkel szemben.Nálad ez helyettesíti az érveket?
más.Az nem is lehet vita tárgya-gondolom mindannyian egyetértünk-hogy a katolikus egyháznak,nem csak a sötét középkort,hanem a múltunk eltörlését is köszönhetjük.De ez nem jelenti azt hogy át kéne esnünk a ló tulsó oldalára és ki kéne találnunk magunknak valami idealizált múltat.szerencsére nem csak keresztény-katolikus írásos emlékek vannak a múltunkról talán azért azokat nem kéne rögtön elvetni mint hazugságot-történelemhamisítási kísérletet.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy hibája a közlésnek, hogy Ligeti Lajos fordította. Ez a jómadár állította annak idején, hogy a Himnusz szavainak 84 %-a finnugor. És hát ahogy Komoróczy sumér-szakértő következetesen kapának fordította a fokost, úgy Ligeti finnugor-(mongol, stb.) szakértő is feltehetően "tévedett" bizonyos esetekben.

Valahogy nehezen hiszem, hogy beszéli a mongol nyelvet. Talán valami stróman áll mögötte. Viszont nem csak magyar nyelvre fordították le és valószínűleg ő sem az eredeti nyelvről fordította.

Na mindegy, én nem tehetek róla. :656:
 
I

ionon

Vendég
Már párszor leírtam, hogy elkellene olvasni a könyvet ahhoz, hogy választ kapjon az -akit érdekel- a kérdéseire. Talán nem így van minden mással is? Arra is válaszol a könyv, hogy mi alapján írta a könyvet ez a munkásember Ózdról. Arra is, hogy ez copright, tehát szellemi tulajdon, jelenleg Paál Éváé. Aki tehát leszeretné fordítani bármely nyelvre, annak Paál Évával kell ezt elintéznie. Az utolsó kiadás 2002-ben jelent meg, Bolyky Úr János szerkesztésében, aki szintén nagy munkát tudhat magamögött. . Azt is többször írtam -bár a könyv részletezi- hogy harminc évig írta a könyvet P.Z. a...konyhájában, főleg este és éjjel.
Ezért Őt, munkásságát, áldozatvállalását maximális tisztelet illeti. Megjegyzem, hogy eleinte sehogyansem akarta felláldozni az idejét -mint írja- erre a célra...de jött egy DE..
Azért van a homo sapiensnek agya, hogy gondolkodjon olyan apróságokon is, hogy P. Z. hogyan tudta az Arvisurákat leírni, hiszen azok rovásírással készültek, méghozzá nemcsak ordoszival, hanem -később- ennek más, kissé módosítgatott változataival, mert szavaink, kifejezéseink az időben is változnak. Ezeken kívűl azt is lehet tudni, hogy úz nyelven íródtak az Arvisurák, okkal. Ez a nyelv a mongoljárás után lett itt általánosan elfogadott, Ordoszban pedig ez volt a "birodalmi nyelv"...de még -ezt is hiába írtam- nem jutott el az sem messzire, hogy P.Z. közepesfokú (talán 13.fokozatú) beavatott is volt, az ilyenek azonban már tudtak úgyis kommunikálni, ahogyan mi biztosan nem...Már Hamvas is eljutott odáig, hogy tudott a beavatottakról és képességeikről...Még Sztálint is érdekelte a gondolatátvitel.
Nem kívánok a jövőben ezekkel a kérdésekkel foglalkozni többet, mert akit érdekel annak lehetősége van a könyv elolvasására. A könyvből származó ismeretek megszerzése nem ingyenes, mintahogy bármely más történelem sem tanulható meg ellőadások és könyvek nélkűl. Ezesetben kifejezetten strapás lesz elolvasni a könyvet.
Gondolom, hogy akit nem érint meg az pedig nem is olvassa végig. Bizony lesznek holtpontok többször olvasáás közben, mely kb félévig tarthat.
mamár viszont Arvisura Körök léteznek, akik intenzíven foglalkoznak az őstörténetünkkel. Mellyet semmilyen egyetemen, főiskolán nem tanítanak és -ismeretlenűl- csak ócsárolni szoktak a habsburgi történelemhamisításból élők. Legalábbis s többségük. Mégmost..
Már többször próbáltam, hogy a figyelmet arra is ráirányítsam: a könyv nem mindenkihez szól, nem mindenkit érint meg...ehhez azonban -próbaképpen- elkellene olvasni. Ha pedig valaki hiteltelen zagyvaságnak tartja ezekután, az az Ő dolga, ne olvassa, ismeretlenűl kritizálja, ez a megalapozott---módi úgylehet. Nem tisztem a győzködés.
Olvasom, olvasom de ettől még nem tartom IGAZNAK na most már akkor hogyan is van ez? Ha nem olvasom nem érthetem de mivel olvasom így sem értem mert nem IGAZ!
 

gabi bácsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok, jól jellemezted saját magad :) Mellesleg az IQ-m 127, csak hogy tudjál róla nyuszifül...
Te egy tipikus demagóg vagy, a szádba adják azt amit mondanod kell, gondolkodni meg nem bírsz, ilyen az igazi pártkatona.
nem akarlak bántani,de remélem nem a KISKEGYED valamelyik gyors tesztje dobta ki az eredményt?
 
I

ionon

Vendég
Sokan, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy történelmünket valakik valamikor meghamisították. Én is úgy gondolom.
Nem áll szándékomban senkinek a vallási meggyőződését megbántani, de ha már itt tartok, ki kell jelentenem azt is, hogy a magyar történelem meghamisítása véleményem szerint részben a római kereszténységet ránk kényszerítőknek "köszönhető". A római kereszténység kizárólagosságot követelő irányzata nem tűrte meg a többit, így ahogy tehette, elpusztította őket. Ezért pusztult el a mi máshitű őseink őstörténete is. Ószövetségi elvek alapján, még a nyomaikat is igyekeztek megsemmisíteni Diego de Landa itteni ősei.
Az elpusztítók szellemi utódai minden valószínűség szerint, máig tisztában vannak ezzel.
Ennek a napnál világosabb bizonyítéka az, hogy most a katolikusok háborút indítanak az ún. újpogányság ellen. És itt jön a lényeg: ellenfélnek nem azokat jelölik meg, akik valóban a kereszténységet támadják, hanem azokat, akik a magyarság múltját feszegetik, nemzetünk felemelkedéséért, nyelvünk ősiségének elismertetéséért küzdenek. Lásd: melléklet!
Az Arvisura szemmel láthatóan nem is érdekli a barátokat. Úgy tűnik, nem ellenfél nekik. Vajon miért nem? (Az Arvisura nem pogány?)
Szavamra érdekesen beszélsz mert igaznak tartom az Arvisura pont bele illeszkedik a kereszténység újkori és régi világába. Olyan erőlködést látok mikor a magyarság eredetét úgy be állítani mint valamikor már keresztény volt a törzsek szövetsége Arvisura sugalmazza ezt. Magyar nyelv csak rovás írva létezett volna soha nem hiszem el. Arvisura rovás írva írta volna meg Páál talán igaz lenne de így érdekes rovó sámán magyarul ír és nem ahogy kellene hisz magyarul nem is tudtak eleink írni a tanulságok szerint amivel etetnek minket na akkor hogy is van ez? Beszéltük a nyelvet és nem tudtuk írni csak rovásban?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére