Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

ferencke

Kitiltott (BANned)
Koncert - Ismerős arcok

Szombat Mar 20, 2010 / 8:00pm - 11:00pm

Magyar Haz Toronto


"Olvadj, légy te is olyan,
Olyan, mint más, pont, mint a többiek
Simulj, légy finom s puha,
Meg ne sértsd érzékeny bőrüket

Tagadj, felejts el mindent,
A szégyened és összes bűnödet
Lapulj, múltad csak emlék,
Lassan elmarad s egyre távolabbról követ

Bámulj, nézz mindig tévét
Eleget tudsz már, dobd félre a könyveket
Röhögve legyints rá az öregemberre
Nagyapád sírjára ne pazarolj könnyeket

Köpj rá a szent ünnepeinkre
Úgy a jó, ha mindennap ünnepelsz
Bújj el, mikor valamit tenni kéne
Aztán tartsd a markod, hogy jutalmat érdemelsz


Élj csak így, hisz megvan mindened,
Boldog lesz és nyugodt az életed
De ha elalszol, és meglep majd az álom,
Nyüszítve ébredsz, és akkor már elhiszed,
Hogy a múltad nélkül nem lehet jövőd,
Mert a jövődnek értelmet a múltad ad
És neked is tenned kell valamit azért,
Hogy Magyarnak nevezhesd önmagad"
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs gond a szamitassal kedves Gyongyi54.

A problema az, hogy a haz koltsege havonta min. 20.000 dollar korul van.
Ezt a felvett hitelbol finanszirozza a vezetes, mig az Esti Feny nevu egyuttes vezetoje N.t. Vaski aki egyben a volt elnok a jelenlegi alelnok es a leendo elnok egyszemelyben.

A vezetes a tagok penzet koltik nem a sajatjukat, igy szamukra a koltsegek minimalizalasa es a tiszta bevetel maximailzalasa lenne a feladatuk es nem egy vezetosegi tag egyuttesenek a finanszirozasa.
(N.t. jelentese= nagyon titkolodzo)


A “tiszta bevetel ”kifejezest lehet keverni-kavarni, akkor is bevetel marad, ami az altalanos koltsegeket csokkenti es nem noveli, mivel bevetel. Ez szerintem barki szamara vilagos.
Az elmult oldalakon beszamoltak ket sikeres rendezvenyrol ahol tobb szaz ember megjelent es remekul erezte magat.
Ha valaki valoban a MH.sorsaert aggodik, akkor ennek orulnie kellene.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
En a MH sorsarert egy percig sem aggodom.
Kivalo kezekben van.
Az elnokasszony optikus, igy kristalytisztan latja a haz helyzetet.
A (N.t) alelnok, aki penz-, borszakerto, egyuttes vezeto es fotitkolodzo kivaloan elrejt minden informaciot a tagsag elol.

Biztos a "nagyasszony" buvesz boyfriend-jetol vett leckeket.

Kell ilyen vezetok mellett aggodni? Hogy kellene.

Mi itt mindannyian maximalisan megbizunk bennunk, csak kicsit odafigyelunk rajuk.

Nagyon buszkek vagyunk arra, hogy ilyen vezetoi vannak a haznak, akiknek a kozel 500.000 dollar elkoltese semmi problemat nem jelent, hiszen a kozosseg penzet koltik nem a sajatjukat. Majd visszafizetik ezt a haz eladasabol.
A jelenlegi vezetok elotti vezetok mindig arra torekedtek, hogy felhalmozzanak tobb vagyont a kozosseg szamara.

Hiaba, valtoznak az idok. Ezek a mai fiatalok!

Az egykori vezetoseget feljelentok tudjak mit es hogyan kell csinalni es ez a dologban a leglenyegesebb.

Buszkek vagyunk ratok es az altalatok elert eredmenyekre, csak igy tovabb!
 

Billson

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon buszkek vagyunk arra, hogy ilyen vezetoi vannak a haznak, akiknek a kozel 500.000 dollar elkoltese semmi problemat nem jelent, hiszen a kozosseg penzet koltik nem a sajatjukat. Majd visszafizetik ezt a haz eladasabol.
A jelenlegi vezetok elotti vezetok mindig arra torekedtek, hogy felhalmozzanak tobb vagyont a kozosseg szamara.

Most, hogy ez a "büszkélkedős" vélemény is napvilágot látott itt, valamicskét bizonyítani is illene mindebből, hogyan, mennyit, mire fizettek az elődök. Hogy nem halmoztak fel vagyont az elődök a közösség számára, az tény. Persze lehetséges, hogy valaki ezt is rosszul tudja. Ráadásul még esetleg büszke is rá ... Kíváncsian várom, mikor lesz olvasható, milyen vagyonról ábrándozik nekünk csinompalko1. Miután már az is köztudott, a Magyar Ház minden egyes havi kifizetnivalója kb. 20.000 dollár, nos ebből könnyű kiszámítani azt is, hogy egy évben mennyibe kerül a Ház éves fenntartása.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi sem egyszerubb erre a valasz!

"1998-99 Az újonnan megválasztott vezetőség Bogyay Elemér elnök vezetésével egy Bizottságot létesített azzal a céllal, hogy megoldást keressenek a Ház anyagi problémáinak megoldására. A Vaski Gábor által vezetett Bizottság úgy találta, hogy a Ház a jelenlegi formában nem életképes. Az Igazgatóság ezt az álláspontot nem fogadta el és a Bizottságot feloszlatta, és 1999-re kifizette az adóságot és elvégezte a legfontosabb javításokat. (A Bizottság jelentésének rövid összefoglalója és Zsolt Endre véleménye a jelentésről a Bizottság lapon olvasható). Újraindult a tagság tájékoztatása az Értesítő kiadvánnyal. Az 1999-es év legjelentősebb eseménye Wittner Mária beszéde az 1956-os megemlékezésen és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tiszteletére rendezett vacsora volt. A 2000-ben és az utánna lezajlott fontosabb eseményekről az ESEMÉNY ARCHIVUM-ban találhatunk beszámolókat.
2000-01 Az újraválasztottvezetőségnek két súlyos problémával kellett megküzdeni. A Ház elvesztett egy jövedelmező bérlőt, és egy rosszindulatú támadás ellen kellett védekezni. Ennek ellenére sikerült az épületet csinosítani és vesztesség mentesen üzemeltetni a Házat."

Ha egy kicsit figyelmesebben olvasnad volna ezen lapon szereploket, akkor Teneked is szembeutkozott volna mindez.

Mi sem bizonyitja jobban allitasom, hogy a MH jelenlegi vezetese par ezer dollaros plusszal vette at a hazat az agyon szidott Horvat Istvan m.b elnoktol. Azota elfogyott egyszer a felvett 250.000 dollar es most koltik a masidik reszletet ami 230.000 dollar.
Kell meg tobb bizonyitek ennel arra, hogy nem eredmenyes a jelenlegi vezetes munkaja es az elodok kepesek voltak megtartani a hazat es meg profitot is termeltek a kozosseg es az utodok szamara?
Mire fog emlekezni az utokor a jelenlegi vezetes munkajabol?
Az o eredmenyes munkajuk reven szunt meg a 60.000-es kozosseget szamlalo magyar kozosseg magyar haza, amit az elodok hangya szorgalma es magyarsag-tudata tartott meg amig ok nem jottek.
 

Billson

Állandó Tag
Állandó Tag
2000-01 Az újraválasztottvezetőségnek két súlyos problémával kellett megküzdeni.

2000-2001 óta, amikor azt olvashattuk, hogy súlyos probléma volt, nos azóta eltelt majdnem tíz év, és nem hiszem, hogy itt meg is rekedt a Magyar Ház anyagi problémájanak és a Ház fenntartásának a története. Inkább az látszik, a súlyos anyagi nincstelenség azóta is olyan, amire semmi ok büszkélkedni. Kérlek, ne értsd félre, az ellentmondást fokozni nem volt szándékomban, csak egyszerű reakció volt részemről és a tényekről volna érdemes beszélni válaszként mindarra, amiket fentebb olvashattam Tőled. 2001-ig bezárólag, az nem elég. Éppen ebből fakadnak az ellentmondások, a későbbi időszak ismeretében. Mi sem egyszerűbb kijelentéseket tenni a múltra, vagyonra. Miután nincs, nem is volt az az előző vezetőségek által felhalmozott vagyon, akkor miről van szó? Megmondom: a nincsről. Arról, ami nem lett felhalmozva az elődök által. Már bocsánat, de tényleg azt gondolod, hogy ez volna az állításod bizonyítéka?
Ami a valóság: Nyomasztóan nagy összegű havi kiadások vannak, voltak és még lesznek is.
 

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményem szerint is nagyon fontos lenne egy a személyeskedésektől mentes, tisztázó megvitatása mindazoknak a dolgoknak, amelyek idáig vezettek.

Már hosszú idő óta nyitott vagyok egy ilyen beszélgetésre, de mintha nem lenne kivel megvitatni ezeket a kérdéseket, mert a másik oldalon mintha a "partnerek" eltüntek volna.

Ha elökerültek, máris kezdhetjük!

Üdv: Maros Zoltán
PS: Megnéztem a www.hccc.org-t és nyugodtan elmondhatom, hogy ennek színvonala minden kritikán alul van. Igaz már hónapok óta átépités alatt van. Gyurikával sokkal hamarabb sokkal jobb minőségű felelülettel voltunk jelen, igaz azt mindig kritikával illette B. pajtás. Most persze egészen mást mond, mert ez a szinvonal tetszik neki, hiszen ez szinvonalában a jelenlegi házhoz hasonlit.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok meglepve, hogy eltuntek, amikor soha nem voltak jok magyarbol, meg kulonben is alairtak egy nyilatkozatot, hogy az ur istennek sem aruljak el amit tudnak.
Igy ha valaki talalgat mi tortenik arrafele, nem meglepo, hogy neha mellefoghat.
Ilyen gyenge tajekoztatassal meg egyik eddigi vezetes sem rendelkezett.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
BILLSON Levele:

2000-2001 óta, amikor azt olvashattuk, hogy súlyos probléma volt, nos azóta eltelt majdnem tíz év, és nem hiszem, hogy itt meg is rekedt a Magyar Ház anyagi problémájanak és a Ház fenntartásának a története. Inkább az látszik, a súlyos anyagi nincstelenség azóta is olyan, amire semmi ok büszkélkedni.

Kedves Barataim ahhoz, hogy tisztabb kepet kapjunk a Haz financialis helyzeterol nem 10 evet kell visszalapozni, hanem legalabb 25-ot.
Elodeink, dr.Vass, Endes, Zsolt Endre ,,gazdag,, emberek voltak. Sikeres emberek es ezt a sikeresseget transzferaltak a Hazba. Az volt a slogenjuk, hogy ,,az emigracio legnagyobb Magyar Haza,,. S mi tobb igaz is volt. Maguk mogott tudtak a Kek Ujsagot, a Magyar Eletet es a Katolikus Egyhazat egyertelmuen. S meg valami: otthon is es az elszakitott terulteken is kommunista rendszerek tartottak ,,karamba,, a dolgozot. Igy akik abban az idoben erkeztek, meg otthont kerestek Kanadaban es nem ,,fekete-munkasok,, voltak, otthont kerestek, letelepedtek. Ezen belul kerestek a helyuket az itteni magyar kozossegben. Magyarul: volt egy mag amire epulhetett a Magyar Haz programostol, funkciostul. A Magyar Hazban meg lehetett talalni diplomas magyarokat, tanarokat, ertelmisegieket es becsuletes, aktiv egyszeru embereket, akiknek masodik otthona volt a Haz.
Az elso tores a rendszervaltozas utan fedezheto fel. Azok az ,,erdelyi testvereink,, akik mellett gyertyafenyes felvonulason vonultunk fl a Queen Parkban, mire megerkeztek ,,romanok,, lettek. Megkezdodott az emigracio soha nem latott szeparalodasa. Ez a mai napig nyomonkovetheto. Ma peldaul d0bbenetesen lathatjuk, hogy Erdelyben is, Szlovakiabn is, Karpataljan is ketfele szakadt a magyarsag mig a volt Jugoszlavia magyarjai vagy 5-6 csoportot tudnak magukenak. A hivatalos ohazai es elszakitott terultei magyarsag itt elso perctol kezdve 0sszeferhetetlen. Ezt lehet fenyesiteni, de megoldani sokkal nehezebb.

Éppen ebből fakadnak az ellentmondások, a későbbi időszak ismeretében. Mi sem egyszerűbb kijelentéseket tenni a múltra, vagyonra. Miután nincs, nem is volt az az előző vezetőségek által felhalmozott vagyon, akkor miről van szó? Megmondom: a nincsről. Arról, ami nem lett felhalmozva az elődök által.

Tevedsz a vagyon letezett.
Csak akkor meg elt az ,,emigracio legnagyobb haza,, taplalta buszkeseg, tovabba nem volt ennyire politikailag megosztva a magyarsag. Az emberek adakoztak. A rendezvenyek a Hazat erositettek es nem egyes csoportokat, megosztva erdelyi, delvideki stb... csoportok kozott.
Termeszetesen 1990-ben azt gondoltuk, hogy most jott el az aranykor. Messze nem ez tortent es ennek a levet isszuk ma is. Azok akik sokkal korabban felfedeztek ezt a minosegi valtozast nem kivanatos elemekke lettek. Akik kimondta, hogy nem tudjuk tartani gyerekek ezt a Hazat, el kellene adni: elsoszamu kozellensegge valt. Pedig mar a Bogyai alatt el kellett volna adni, de ott meg egy ,,orokseg,, megmentette a Hazat a csodtol.

Ami a valóság: Nyomasztóan nagy összegű havi kiadások vannak, voltak és még lesznek is.

Ma allitolag FOR SALE a Haz. Vannak akik spekulaciokat keresnek a Haz ertekesitese korul, vannak akik feltik a Hazat, vannak akik szeretik. S mindekozben a torontoi magyarsag vizsgazik tisztessegbol, s magyarsagbol. <!-- / message -->​
 

Billson

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok meglepve, hogy eltuntek, amikor soha nem voltak jok magyarbol,
Talán ezt nem kellene ...., szerintem. Mármint erőltetni, a meglepetést. Ahogy végigfutottam a hozzászólásaid itt a fórumban, azt látom, ha az én gyerekeimmel beszélnél, ők percek alatt megforgatnának téged, angolból. Teljesen mindegy, mennyi idő óta élsz itt. Garantáltan leégnél, ráadásul még magyarból is.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán ezt nem kellene ...., szerintem. Mármint erőltetni, a meglepetést. Ahogy végigfutottam a hozzászólásaid itt a fórumban, azt látom, ha az én gyerekeimmel beszélnél, ők percek alatt megforgatnának téged, angolból. Teljesen mindegy, mennyi idő óta élsz itt. Garantáltan leégnél, ráadásul még magyarból is.

Ez erdekes!

Megmondanad mire alapozod ezen allitasod?
Angolul itt nem valtunk szot, tehat igen meresz az amit allitsz.
A magyarral kapcsolatban meg egyszeruen hulyeseg.
By the way, miert a gyerekeiddel jossz, miert nem sajat magaddal?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekek ne kezdjetek, sokkal fontosabb lenne azt keresni ami osszekot es nem azon morfondirozni ami szetvalaszt.

Kaptam egy e mailt ma reggel:

MOST KAPTUK A SZOMORU HIRT TELEFONON : NINCS TOBBE MAGYAR HAZUNK TORONTOBAN.
A MAGYAR HAZ ELADO, KI VAN TEVE A TABLA. IGY GAZDALKODTAK EL A MAGYAR "BECSULETEUKET " A CSALASSAL GYOZELMET ARATOTT VEZETOK. TOVABBITSATOK A HIRT.
TOROK ERZSEBET

Na most legy okos! Ugyanis en meg azt mondom, hogy hal Isten, hogy vegre kint van a tabla. Ugyanis ez az egyetlen esely, hogy legyen Magyar Haz. Ha kisebb is, de legyen. Ez a realitas. A keredes csak annyiban kaphat ilyen kritikat, ha aron alul akarjak eladni. De arra meg szavazni is kell. Remeljuk a magyarsag jar jol.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Tagsag megbecsulese

A lenyeg, hogy milyen dolog az, amikor nem ertesitik a tagsagot legalabb egy nyulfarkincanyi hirben, hogy pl: holnaptol eladasra meghirdettuk a hazat.

Kutyaba se veszik ezek az emberek a tagsagot, a torontoi es a kanadai magyarsagot, pedig a cegtablara ezek nevei vannak felfestve es lepten-nyomon rajuk hivatkoznak, pl. amikor feljelentik a TV-t.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Jóestét kívánok mindenkinek!

Helyesen írta csinimpalko1 polgártárs, szerintem is ott a probléma, mármint a ház havi költsége. Minden egyes hónapban kifizetni 20.000 dollár körüli summát, az elég nagy összeg, és egyáltalán nem vicc. Komolyan:
mi erről a véleményetek? Nem sok az egy kicsit? Mi ebben a helyzetben a helyes megoldás? Fizessen a Magyar Ház, vagy esetleg ne fizessen?

Az egy kicsit nagyon sok. Egy kis.sebb MH. valoszinu, hogy megoldja ezt a gondot.
Ugy latszik, hogy nemcsak a MH. kuzd ezekkel a problemakkal. Par hete volt egy cikk a megszuno Rahway-i Clubrol, akik az egyre emelkedo koltsegek es a megcsappano latogatottsag miatt ugy dontottek, hogy bezarnak.
 

klari

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egy kicsit nagyon sok. Egy kis.sebb MH. valoszinu, hogy megoldja ezt a gondot.
Ugy latszik, hogy nemcsak a MH. kuzd ezekkel a problemakkal. Par hete volt egy cikk a megszuno Rahway-i Clubrol, akik az egyre emelkedo koltsegek es a megcsappano latogatottsag miatt ugy dontottek, hogy bezarnak.

Na látod ez az. Bezárják, eladják, és a pénzt szétosztják. Az a főcél.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a 20 ezer dollar nem igaz. Van az 30 is. Ugyanis van egy bevetel. Nem tudom mennyi, de azt tudom, hogy szeptemberben mult 1 eve felvettek 250 ezer dollar morgaget, majd most megint 250-et amibol mar 60 el volt koltve. Na akkor szamoljunk.

Tavaly szeptember ota eltelt 16 honap. Mondjuk a Haz megkeresett havi 15 ezer dollart, akkor 320 ezer ami hianyzik osztva 16-ttal, az 20 ezer havonta, azaz igy kijon 35 ezerre havonta. Tessek?
 
Oldal tetejére