Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Visszapillantó
Jónéhány éve már annak, hogy a torontoi magyarsággal utoljára kapcsolatban voltam.

A társulás annak idején koránt sem volt felhőtlen, még a legjobb napjaiban sem. Mindig voltak barátaim a magyarok között, de soha nem szabadultam meg a közösség fenntartásaitól. Ugyancsak nem tudom eldönteni, hogy ezek a fenntartások nekem szóltak-e, személy szerint, vagy mindannyian így viselkednek-e egymással.

Ezek a gondolatok abból az alkalomból merültek fel, hosszú idő óta először, hogy egy barátom felhívta a figyelmemet az úgynevezett ”Független Magyar Rádió” egyik adására, ahol nem rég név szerint említettek meg engem. Méghozzá abban az értelemben, mintha én elhagytam volna a baleset helyszínét, eljöttem Torontoból és magára hagytam az ílymódon elárvult magyar közösséget, míg ők ketten bezzeg harcosan folytatják küzdelmüket a magyar szellem és kultúra megőrzéséért.

Különös és szomorú, meg egyben nevetséges is volt hallgatni ezeket a revizionista történelmi visszatekintéseket. Ezek a könnyes emlékek már nem tartalmazzák a korabeli küzdelmek tényeit. Nem említették meg a hatszázötven ezer dolláros adósságot, amelyet ők a Magyar Ház terhére felhalmoztak, nem említették a választási csalásokat, amelyeket bíróságon kellett rendbehozni és azt sem említették, hogy az általuk vezetett Magyar Házban a legkülönösebb lopások történtek rendszeresen. Ők kierőszakolták, tisztességtelen eszközökkel és hazugságokkal, hogy a közösség rájuk bízza a Házat és végeredményben az ő hibájukból veszett el a torontoi Magyar Ház a közösség számára. Nem lep meg, hogy az én valódi szerepemről nem szóltak, arról, hogy tizenkét éven át küzdöttem a Ház megtartásáért, a fenyegetések, a gyűlölködő levelek és a gyalázatos rágalomkampányok közepette. Nem említették, hogy volt idő, amikor Vaski Gábor csak az ügyvédje társaságában mert beülni a vezetőségi ülésre

. És arról sem tettek említést, hogy az akkori félelmeim teljes egészében beigazolódtak, a helyzetükkel visszaéltek, a Ház vagyonát elherdálták, a saját megélhetésük elősegítésére felhasználták és mindezt úgy adták a közösség elé, mintha ezzel valami hazafias kötelességet teljesítettek volna. Ezek az események nyilván túl soknak bizonyúltak végül a tagságnak is, eléggé ahhoz, hogy Vaski Gábort, ha alaposan megkésve is, egy életre kitiltsák a Házból. Igaz, hogy neki köszönhetően, addigra már nem volt Ház, amiből kitilthatták. Ezt is elfelejtették megemlíteni.

A csaknem négy évtized amelyet Torontóban leéltem sok tekintetben pazar emberi élményeket halmozott fel bennem, de a helybeli magyarság és a hozzájuk kapcsolódó esetek nem tartoznak ezek közé. Itt említhetném meg a torontoi magyar televiziót, amelyet Kosaras Pufi halála után az új tulajdonosok kérésére igyekeztem segíteni. A nagyon időigényes, munkaigényes és rengeteg tanulással járó erőfeszítesnek egy teljesen méltatlan és indokolatlan kirúgás vetett véget. Kirúgás emailben. Nagy csalódás, súlyos lecke volt. (Persze, csak magamat hibáztathattam volna, hiszen ugyanezt a tapasztalatot már egyszer megszereztem évekkel korábban, amikor hasonló eljárás alanya voltam éppen a Bede-Fazekas rádiójánál.)

Az új Magyar Ház elkészülte idején éppen nem voltam Torontoban, de nagyon szerettem volna látni azt. Igaz, hogy a régi ház lebontásáról készített kis dokumentum filmemet, amelyet a megnyitóra felajánlottam, nem fogadták el, az ajánlatot szó és válasz nélkül hagyták. Mint ahogy azt a felajánlásomat is, hogy a régi házból kimentett hatalmas, gyönyörű művészi fényképet, amely évtizedeken át díszítette a Kodály Termet és amelyet szintén felajánlottam nekik, ugyancsak válasz nélkül semmibevették. Mindezt megszokhattam a megelőző években és nem is törődtem vele túlságosan. Mindezek ellenére szerettem volna látni az új házat, amelynek a megnyitójára, természetesen, nem kaptam meghívót.

De amikor néhány hónappal később Torontoba érkeztem és már a második-harmadik napon a látogatást terveztem, megtudtam, hogy az időközben megválasztott új vezetősége a Háznak elfogadott egy hatszázezer dollárnyi adományt a Fideszesz kormánytól. Ez teljességel ellentétes volt az alapszabállyal, amely tiltja a politikai befolyásolást a Házban. A dolgot súlyosbította az a körülmény, hogy tudomásom szerint erre a pénzre nem is volt szükség, mert a rendelkezésre álló tartalékok fedezték a renoválás költségét és a bérbeadott házrész pedig a működtetést. Mondanom sem kell, hogy ez alaposan elvette a kedvem a látogatástól. Azóta sem láttam az új Magyar Házat és kétlem, hogy egyhamar kedvet fogok érezni a megtekintésére.

Vígan folydogált a beszélgetés a ”Független Magyar”-ban, arról, hogy milyen hősiesen küzdenek továbbra is és arról, hogy a támogatás ennek ellenére csökken. Arról azonban nem, hogy kétségbeesetten próbáltak befurakodni más magyar szervezetekbe, újakat alapítottak azért, hogy az amúgy konzervatív, de legalább független magyar intézményeket a Fidesz karámjába tereljék. Ezek a ”jószándékú” urak semmivel sem törődnek, ha a saját olcsó kis érdekeiket a mások terhére kell megvalósítaniuk. És semmi nem elég fontos nekik ahhoz, hogy igazat mondjanak az érdekében. Engem az is meglep, legalább egy kissé, hogy semmit nem tanultak a múltból. Tönkretették Kanada legnagyobb és legtekintélyesebb magyar közösségét: ma alig száz ember aktív a Magyar Házban, de ők csörtetnek előre, újabb és újabb esetekben bizonyítani, hogy nekik semmi sem számít, semmi sem szent. És mindeközben, a Magyar Ügy megmentőinek mondják magukat.

Sajnos, így a negyvenegynéhány év távlatából fájdalmas belátni, hogy a sok lehetséges barátságból és erőfeszítésből bizony nem sok maradt és ha a halál nem vitte el azt a barátságot, mint például Kosaras Pufi esetében, akkor bizony ezek az áldatlan, politikai és nacionalista akarnokok tették tönkre azokat. Engem immár nem zavar, de nem is érdekel ezeknek a szánalmas figuráknak a magyarkodása. Még akkor sem, ha ők ott magyarkodnak az én terhemre, aki végtére itthon, a magyar közéletben tartom meg a helyem évek óta. Csak magyarkodjanak nyugodtan ott, az egyre szűkülő, egyre fogyatkozó térben. Ott még magyarkodhatnak, főképpen egymásnak. Itthon, Magyarországon, nem mennének semmire, a legtöbb amire futja nekik, hogy időnként egy-egy kitüntetést intéztetnek el maguknak a hazai szövetségeseikkel, csak azért, hogy az erkölcsi tekintély látszatát fenntarthassák. Pedig, azok után, amit véghezvittek az elmúlt harminc évben, annak az erkölcsi tekintélynek már az emléke is csak egy halvány árnyék árnyéka.

Íme az egykori beszámolóm arról, hogy a Vaski és Bede vezetőség hogyan szolgálta a magyar Ház és a magyarság ügyét. Már persze arra az esetre, ha az eredmény nem szólna elég ékesen önmagáért.

Kerekes Sándor
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
***

(A képen már bontják a torontói Magyar Házat. A magyar zászló ott maradt.)

From: Sandor <[email protected]>
Sent: Fri Feb 27 23:39:37 2009
Subject: Mi tortent a Valasztason Januar 25-en?


Itt az ideje, hogy tajekoztassam Onoket a magyarhazi valasztasrol es annak utorezgeseirol.

Januar 25-en a valasztason, semmibeveve a Fegyelmi Bizottsag donteset, amely eltiltotta oket, a korabbi vezetok ujra elindultak, forditott felallasban: Szabo urno elnoknek es Vaski ur alalnoknek jeloltette magat.


Ez az Alapszabaly teljes semmibevetele is egyben, hiszen az csak ket egymast koveto mandatumot engedelyez. A korabbi tobbszoros elnok, Gaal Csaba nyomatekosan felhivta erre a figyelmet, de hiaba.

A Kozgyules zajos es szervezetlen volt, olykor indulatos.

A Napirendet gondosan ugy szerkesztettek meg, hogy abban felszolalasoknak ne legyen helye.

Ennek ellenere, a levezeto elnokben volt annyi becsulet, hogy nehany jelentekeny hozzaszolasra alkalmat adjon.
Ezek kozul kitunt Ormay Gabriellae, a Jelolo Bizottsag tagjae. A pillanat heveben nemcsak elismerte, de buszkelkedett azzal, hogy az Alapszabaly vilagos utasitasat a maga velemenyevel helyettesitette es a ket vele egyeterto pappal, Wass Zoltannal es Sajgo Szabolcscsal elertek, hogy ez a velemeny tobbseget kapjon a bizottsagban. A ket paprol utolag kiderult, hogy csak megjatszottak, hogy magyarhazi tagok, sem ok, sem az egyhazuk nem tagja a Haznak. Semmi keresnivalojuk nem lett volna a Bizottsagban es a valasztasra el sem jottek. ( A Jelolo Bizottsagban tortent egyeb csalasokrol lasd az Ellenorzo Bizottsag mellekelt jelenteset.)


Kulonosen erdekes volt Aykler Bela felszolalasa.

Aykler ur sajat szavaival, minden kulso befolyastol mentesen eloadta, hogy nem kilencven, hanem csak hatvan uj tagot "leptetett" be a Hazba, az "o embereit," akik kozul tobbnek o fizette ki a tagsagi dijat. Hogy hanynak, azt nem emlitette. Egyszersmind tette ezt a hatarido utan.

A felszolalasa teljes pompajaban elerheto ezen a cimen:


Ennek persze az az erdekessege, hogy a valasztas negyven szavazaton dolt el, ennelfogva hatasaban, Aykler ur megvasarolta maganak a valasztast. Megpedig a Vezetoseg aktiv segitsegevel.
Azt, hogy az utolagos ujraszamlalas soran meg 12 extra szavazo cedulat is talaltak az ellenorok, mar alig erdemes megemliteni.

Osszessegeben tehat megallapithatjuk, amint azt az Ellenorzo Bizottsag meg is tette, hogy a valasztas jocskan Alapszabaly-ellenes volt.
De ez meg nem a vege.

Az ujonan megvalasztott, ketes legitimitasu Vezetoseg nekilatott, hogy barmi aron megszabaduljon az ellenzek legkellemetlenebb tagjaitol, mint peldaul az Ellenorzo Bizottsag elnoketol, es azokat sajat embereivel cserelje fel. Ez a Fegyelmi Bizottsagban mar meg is tortent, annak erdekeben, hogy a sorozatos fegyelmiket, melyeket elokeszitenek, nagyobb eselyjel nyerjek meg.


Ugyancsak elokeszuletben van egy sorozatos konzultacio nehany magyar szervezettel, melyek tobbsege meg csak nem is tagja a Haznak, az epulet eladasahoz tamogatast szerezni.

De azert ezzel egyidejuleg eljaras indult a Fegyelmi Bizottsag elott a szabalytalanul lebonyolitott valasztas megovasara es egy uj, torvenyes valasztas kiirasara. Habar az errol szolo kervenyt, a joval tobb mint szukseges szamu alairas kisereteben, az elnok nem volt hajlando atvenni. Most azok az alairasok tamogatjak a Fegyelmi Bizottsag elott fekvo keresetet. Ezeket az alairasokat, sajnos, a resztvevok szemelyes adatainak vedelmeben kenytelen vagyok visszatartani, igy nem mellekelhetem oket.

A kereset indokai a kovetkezoek:

Az uj vezetosegbe valasztottak kozott tobb, nem is volt tagja a Haznak.


Szabo-tamogatok belepeset engedelyeztek a hatarido utan, mig masoket a hatarido elott sem.

Tobb szavazat volt mint regisztralt szavazo.

Az ellenoroket megakadalyoztak a szavazok listajanak a hitelesiteseben.

Az Ellenorok tiltakozasat nem vettek figyelembe.

Semmibe vettek a Fegyelmi Bizottsag donteset.

A Jelolo Bizottsag ket tagja nem volt tagja a Haznak.

Ez a tudositasom vege.


Ha valaki a sajatjat szeretne hozza adni a tiltakozok alairasaihoz, azt szivesen vesszuk, kerem, jelezzek szandekukat.

Sandor.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
2019 .March 31 Magyar Haz kozgyulese.

Nem diserni jottem, azert sok pozitiv dolgot is hallottam, igaz nem a jelenlegi vezetosegnek koszonheto , a regebbiek alapoztak meg az anyagi biztonsagat a haznak a berbeadas megoldasaval. Ez a vezetoseg erdeme viszont hogy probal jol gazdalkodni es vegul is pozitiv merleg van anyagilag a vezetesuknek ez oromteli. Vegre megujult a weboldaluk ami nagyon fontos a mai vilagba.
Igaz nekem nem jutott a beszamolo papirjabol mert valahogy menetkozben nyomtattak ki es nem keszultek fel hogy mindenkinek legyen papiron is a kezebe a szamok koltsegek stb.

Titok ...szoval nem szabad elmondani ami a kozgyulesen elhangzik.............ezert elmondom hat mindenkinek, ezt nem magyaraztak el reszletesen, miert es mi a titok mi az amirol a kint elo magyarsag nem tudhat, pl az aki csupan magyar es nem magyar hazi tag.
Szerintem a magyar hazi tagsag arra szol hogy ezt a kozossegi haz ugyeirol tudjanak, beszamoljon a mindenkori vezetoseg es az az ertek amit majd egy evszazada apol a magyar tagsag az itteniek orokseget.
Szavazanak a folyo ugyekrol tamogassa a tagsag a vezetoseg, igazgatosag elkezpzeleseit vagy elvesse azokat. Csupan a szavazas beleszolasi lehetoeg van csak a M.h tag es a nem tag kozott.
Ami megdobbento hogy az Aug 20.-i unnepet nem tartjak meg mert a vezetoseg Mo-ra utazik.Talan nem otthon kene unnepelniuk a kormannyal hanem itt amit kepviselnek megrendezni az egyik legnagyobb magyar unnepet.
Feszegette egyik tag hogy hogy is van ez az ernyo szervezet amit a otthoni kormanyt szolgalja ki ,mit jelent pontosan ki es mikor szavazta meg hogy ebbe a Haz belepett, milyen jogokkal es kotelezettsegekel jar .
Borzalmas primitiv bunko szemeskedo hozzaszolast produkalt a MH tutumfaktora.
A sajto igazgato dorgedelmes felhaborodasanak akart hangot adni , de elmondta hogy a vezetoseg leallitotta , igy csak par mondatot mondott azokrol a mediakrol akik kritikusak Orbannal.
Nem artana ha azzal tisztaba lenne hamar igazagto hogy a mediaknak fuggetlenmek kell lennie.A masik nagy problema a Canadai Magyar Kultur Haz politika mentesnek kell lennie. Semmilyen otthoni part szoszoloja nem lehet es anyagilag se adhatja el magat a fidesz politikai partnak, mint egy rossz erkolcsu no.

Bajban van a haz a tagsag letszamaval , abbol is kiderult hogy az elozo kozgyulesen nem volt meg a forum, ugyan szavazasra bocsajtottak es en mivel nem voltam ott se igennel se nemmel hanem tartozkodtam azt hiszem maganyosan es fujogas hallottam a torzs fideszes csapattol. Volt aki azt mondta szerepelni akarok azert tartozkodtam......igen el van varazsolva a tagtars.
Mindenesetre a Haznak szuksege van tagokra, a mukodeshez is hisz minden dontes 1/3 nak a tagsagnak ott kell lennie ill proxokkal egyutt,hogy ervenyes legyen minden dontes akar jo akar nem.
Jelenleg 350 korul van a tagsag, ez borzalmasan keves , a uj tagok szerzese major feladatai kozott kell lennie a vezetosegnek.
Sok tagot nem szereztek , jobban kell ezzel foglalkozniuk. Az is hozzatartozik el van oregeve a tagsag es minden kozgyulesen sok tagunktol kell elbucsuzni, megemlekezni roluk.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Kifustolik a magyarokat a Magyar Hazbol?

Mukodesbe lepett a fenyelmi bizottsag , tagokat fuggeszt fel , raadasul szabalytalanul igen pancser modon a kozgyules elott par nappal.

Ha a magyar vezetosege nem tartja be az alapszabalyt oket miert nem fuggeszti fel a fegyelmi bizottsag?
Keretik a vezetoseg felfuggeszteset is ezzel az erovel. Ha lud legyen kover, miert csak a tagokat nyirjak ki akik semmilyen pozicioval nem rendelkeznek igy kart se tudnak csinalni a hazba meg ha akarnanak se.

Szemelyes bosszu es intrika nem eleg egy tagsag felfuggesztesehez.
Ha a kritika nem tetszik ,akkor le kell mondani a vezetosegnek azonnal mert Canadaba szolasszabadsag van es ez semmilyen retorziok nem kovethetik.
Kar importalni az Orban kormnay modszereit mert az itt nem dolgozik.

Oly keves magyar van aki a Magyar Haz tagja jo ha van 200 fizetos tag azokat kinyirni es felfuggeszteni egyenesen magyar ellenes cselekedet.
 

Georgina Bojana

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kifustolik a magyarokat a Magyar Hazbol?

Mukodesbe lepett a fenyelmi bizottsag , tagokat fuggeszt fel , raadasul szabalytalanul igen pancser modon a kozgyules elott par nappal.

Ha a magyar vezetosege nem tartja be az alapszabalyt oket miert nem fuggeszti fel a fegyelmi bizottsag?
Keretik a vezetoseg felfuggeszteset is ezzel az erovel. Ha lud legyen kover, miert csak a tagokat nyirjak ki akik semmilyen pozicioval nem rendelkeznek igy kart se tudnak csinalni a hazba meg ha akarnanak se.

Szemelyes bosszu es intrika nem eleg egy tagsag felfuggesztesehez.
Ha a kritika nem tetszik ,akkor le kell mondani a vezetosegnek azonnal mert Canadaba szolasszabadsag van es ez semmilyen retorziok nem kovethetik.
Kar importalni az Orban kormnay modszereit mert az itt nem dolgozik.

Oly keves magyar van aki a Magyar Haz tagja jo ha van 200 fizetos tag azokat kinyirni es felfuggeszteni egyenesen magyar ellenes cselekedet.
*
A DunaWord csatornán, van olyan műsor, ahol a külföldön élő magyarokról készült riportokat, rendezvényeket mutatják. Többször láttam a canadai Magyar Ház rendezvényéből pár perces filmet. Az ott lévő tagok bizony, bizony nagyon idősek voltak. Többségében. Akiket pedig megszólaltattak, azokról ordított, hogy erdélyiek. Őket biztosan békén hagyják, mint tudjuk, védettek. Itthon is, ezek szerint másutt is. Nem, semmi indulat nincs bennem, csak időnként megcsömörlök már tőlük. Biztos oka, jól tudom, az o.v. vezette kormánynak intézkedései. Időnként dühös és elkeseredett vagyok. Miért? Egy erdélyi gyerek miért ér többet, mint a határon belül született, itt élő magyar gyerek? Ott építik az iskolákat, itthon több iskolában még az alapvető felszerelések sincsenek meg. Gondolok itt kémiai-, biológiai szertárra, bemutató kísérletekre, amelyek az én gyerekkoromban, általános iskolánkban rendszeresen nemcsak láttuk, de a kísérletekben részt is vettünk. Sokkal könnyebb volt a tanultakat elsajátítani, mert valóban láttuk a két szemünkkel a dolgokat. S, nemcsak könyvből magoltuk, ha ezt öntünk, ahhoz, akkor az olyan, meg ilyen lesz... stb.
Mérhetetlenül elkeserít, hogy az o.kormány módszerei pestisként terjednek, még az óceánon túlra is.
No meg mi a jó fenét vétettek a magyarok, hogy fegyelmi bizottság lép fel ellenük? Alapszabályt sértettek? Mivel? El nem tudom sem képzelni, de hinni sem. Ezek szerint az idős emberek már elfáradtak, csak időnként ünnepelni jönnek össze. A fiatalok pedig nem tudom elgondolni sem, hogy bármi rosszat tettek volna. Itt csak az ellenségeskedés az oka, az a "métely" amit o.v. hint, szerte-szana a világban.
 

Georgina Bojana

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
mirol beszelsz mikor az egesz vezetosegben egyetlen egy magyar sincs
van ott roman- erdelyi-horvat-szerb-bunyevac csak magyat nincs !
vezetosegi valasztas jon
teljesen ertheto ,hogy a keveske anyaorszagi magyart is kiakarjak tessekelni
ok a haszonmagyarok az anyaorszag adofizetoinek nyakan eloskodok
jol profitalnak a cukorka allampolgarsagukbol
szinte mindegyiknek kiall a szajabol a kapanyel mikor magyarul probal makogni
a magyar kormany finansiroz ettermet es mar egy-ket fankozot is
hogy orultel volna ha Neked anno a magyarhazi ettermedet garantaltan eltartotta volna a magyar kormany
nemkepzeled hogy kockaztatjak hogy kipockoljek oket
megelozik kidobnak mindenkit aki potencialisan zavarja a koreiket
nem kell egyetlen magyar se a magyar hazba
*
Ez nagyon szomorú. A jelenlegi kormány, kimondom, leírom - magyar ellenes politikát folytat.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Ki tudja meg vasarnapig hany embert fuggesztenek fel? Az alapszabalyba nincs is ilyenrol szo.
Ahoz kepest a canadai engedelyuk ugy szol hogy kulturara tartjak fent a hazat es nem politikai agitacios propagandara. NEm is szabadna politikusokat fogadniuk ezek szerint , mert tovig benne vannak az Orban fele politikaba.
Tanulekonyak mert csak megosztjak a magyarokat nem osszehozak oket, mint ahogy otthon csinalja politikai vezetes.
Azt a keves magyart aki meg hajlando kifizetni a tagsagi dijat a semmire vegul is mert mit is kap erte? felfuggesztest kizarast kitiltast es meg ezert fizet is a tag, tagdijat.
Irtjak a magyarokat kifele a hazbol mondhatom ez a vezetoseg se nem fer, se nem korekt, se nem targyilagos se nem az alapszabalyszerint jar el.
Az en velemenyem oket kell fefuggeszteni mert vegul is a tagsagot kell kepviseljek es nem az otthoni politikai kurzust.
Nem tudom ki honan jott erdelyi vagy bunyevac de nem is erdekel, de a magyarokat felfuggeszteni es kiebrudalni abbol a magyar hazbol amit a magyarok hoztak ossze elfogadhatatlan.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
A fegyelni Bizottsag fuggesztette fel a tagokat. Nem tudni pontosan hanyat 5-10 vagy tobb?- ki fog derulni ha tobb tag ertesul a felhaborito helyzetrol.
Ezt nem irjak meg se a weboldalukon se levelben nem kozlik a tagokkal.
 

deltaforce911

Állandó Tag
Nincs semmi ujdonság. Az az idő mèg vàrat magàra amikor a torontòi magyar hàzat szakemberek vezetik. Kevès kivetellel a felkapaszkodni vágyò vezetők fellegvára volt, màra mèg rosszabb lett.
Kàr hogy màr règ nem képviseli azt az érteket ami létrehozta. Mostanra a magyarkodò, fèlművelt erdèlyi népség vette birtokba.
 
Sajnos ott tartunk hogy az anyaországi magyarok egyáltalán nemjárnak a Torontói...... házba. Elmondásuk szerint ez a ház nemőket képviseli. Valakik viszont nagyon jól jártak csak bekellet ülni a készbe. Az előző hozászólónak teljesen igaza van akár azt is kilehetne irni Fidesz székház Toronto.
 
Szomorú, hogy a történelem ismétli önmagát.
Most azok vannak Torontóban hatalmon, akik soha nem laktak Magyarországon.
Jönnek a magyar politikusok és ők a székely himnusz éneklésével hálálják meg ezt és közben csillog a szemük.
Mi, magyarországi magyarok teljesen kiszorultunk arról a helyről, amit anno
magyarországi magyarok hoztak létre Trianon után, tartottak fent az utókornak.
Most jöttek olyanok akiknek lila gőzük sincs mi fán terem a magyar kultúra.
Van egy erőszakos, másikat lenéző, az idősebbekre úgy gondolnak, hogy "na jó, kaptok egy ingyen ebédet és pofa be".
Borzalmas!
Én kerülöm őket, mert borsozik a hátam, ahogy hallom a beszédjüket, de nem csak én, hanem az a rengeteg magyarországi magyar, akik eljöttek az orbáni diktatúra elől, és most átélik egy másik, idegen kultúra, bár magyarul beszélnek, diktatúráját.
Így inkább kerüljük a konfliktust és csendesen figyeljük mikor eszik meg egymást azok, akik
tobzódnak és utaznak a számukra csodás világba, Magyarországra, ingyen, kinyújtott tenyérrel és várva az alamizsnát a nálunknál sokkal szegényebbektől.
Milyen disszonáns látvány: koldustól alamizsnát kéregetni!
 
Az ami most a magyarház így kisbetűvel, mert mindent semmibe véve élik az Igazgatóság hitvallását az összetartozást, nagy eszméjüket, az önkény uralom erejével. Ők a megmondó emberek a magyar közösségben. Igen???? de meddig. Olyan gondolatok jönnek elő most így a választás előestéjén, ami visszagondolva évekkel ezelőttiekre, semmi nem változott, csak helyet cseréltek, és mindent feláldoznak a politikai ráhatás, befolyás oltárán. Pedig van az alapszabályban egy pont, sem politika, sem vallás. Igaz a régi Magyarház külső feliratát Magyar Kultúrközpont táblát elfelejtették, kultúráról mára már nem is érdemes beszélni, kérdezni meg végképp nem. Azt, hogy most a választások előtt felmentünk valakit, ostoba és senki számára nem érthető móddal, indokkal, csak azért, hogy megakadályozhassák a vezetőségben való indulását a vezetőségben. Nehogy már egy M.o.-i magyar kerülhessen az igazgatóságba és netán még ellenvéleménye is lehetne mindazzal szemben ami most az elmúlt években napjainkig történik. Felháborító mindazoknak akik tudják, hogy milyen összefonódás van a vezetőség és például a fegyelmi bizottság tagjai között, rokonok, és mindazok között akik igaz bólogatóként ülhetnek a my way or the highway döntéshozók között. A felosztott belterjes igazgatóság kizárva a conflict of interest-nek melynek árnyéka sem figyelmeztet arra annak a magyar-házi tagságnak figyelmébe akik mindezeket évekkel ezelőtt megválasztotta, és elnök asszonyunk bízvást elvárhatja a hazai nagy összejövetel magyar állam költségén ne kelljen a hotelszobát elfogadni, kell neki is a luxushotelben a lakosztály...... hahaha, egy napon talán majd a hotelszoba is jól jön, és akkor még a repülőjegyet teljes összegben megfizetheti, ha Magyarországra szeretne utazni. Most szavazni kell menni, összetartás van, lesz és ez most mindenkinek és mindennek alárendelve teszik amit elvárnak tőlük. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a tagság összeáll és felmenti ezt a vezetőséget a tudott összefonódott igazgatóság feloszlatásával, akkor talán máris változik ki utazik a jövőhéten.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ahogy olvaslak benneteket eléggé elkeserít amiről írtok. Nincs olyan állami szervezet akihez jogorvoslatért fordulhatnátok? Ezeket a nemzetiségi szervezeteket senki nem ellenőrzi államilag? Lehet, hogy rosszul kérdezem, de biztos értitek mire gondolok.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
A sarkukra lehetne lepni , es bizony egy egy meghurcolt tag el is ment ugyvedhez es ha nincs megegyezes, birosagra. A perek zomeben amik idaig is voltak nincs nyerobe a MHaz.
Politika miatt mar egyszer vissza kellett fizetniuk a canadai kormany tamogatasat,de voltak munkaugyi perek is amikbe szinten elvereztek es meg jo par ugy. A mostani felfuggesztesek ha az erintettek tovabb lepnek nagy esellyel megint elmeszelik a MH-zat a birosag.
A Magyar Haz nem csaladi vallakozas, hogy valasztas elott fefuggesztjuk az indulni akaro tagokat.
Nem lehet egy fenekkel ket lovat megulni , Orban kormanynak a hatsojaba lenni mert tobbszazezer dollarral megveszi oket, itt Orban es modszerei nem nyerok.
Felsorolni nem lehet oly hosszu a lista amit az ORban ad a mostani Magyar Haz vezetosegenek a nyaralasukrol is gondoskodva az Astoria Szalloba.
Akik az Orban erabol jottek ki azok soha nem fogjak elfogadni hogy meg itt is o akarjon diktalni, mint ahogy mikor mi jottunk a Kadar erabol a bodus eletbe nem tamogatnam nem reklamoznam Kadar poilikai ideologiajat.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Akkor lépjetek! Ilyen nincs, hogy Magyar Ház névvel fut valami, és egyetlen magyar nincs a vezetőség tagjai között! Sőt, a tagok közül is kizárják a magyarokat! Miért tűritek?
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
azert mert nem fogok/ fogunk tobb tizezer dollart abba alldozni ,hogy hadakozzak veluk
ok viszont a magyarhaz egisze alatt a magyarhaz altal finansirozott ugyvedekkel vedetik magukat
mindehez exra segitseget is kapnanak az orban kompaniatol
igy nincs mas lehetoseged mint tavolmaradsz
ami annyit tesz ,hogy amiota ezek uralkodnak nem vagyunk tagok sem !!
igy lassan nem hogy a vezetosegben nincs anyaorszagbeli de a tagok kozott is nagyitoval kell keresni oket
a lepes annyibol all ,hogy elkeruljuk

abban a pillanatban mikor az orbani penzaramlas megszunik akkor mar ezeknek
a haszonmagyaroknak sem lesz fontos magyarnak lenni (az orbani penzaramlas elott azt se tudtuk hogy leteznek )
el fognak tunedezni es torontoi meszarosok ettermei-fankozoi es egyebb vallakozasai
amik a magyar kormany finansirozasara epultek eltunnek majd
mint ahogy majd eltunik ez a kompania is
es marad a kifosztott magyar haz mikeppen marad egy kifosztott Magyar orszag is
Akkor is fizetsz, ha megnyered a pert ellenük? A rosseb egye meg az összeset ott ahol van, orbánustul fideszestől!
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Becca az ugyved itt horror aron dolgozik a legolcsobb is 250$/ ora --- magyar penzen ez 55000 azaz 55 ezer / ora
+ a perirat es egesz elinditasa tobb tizezer es nincs garancia a nyeresere
max. a perkoltseget fizetnek de a perig vezeto horribilis ugyvedi dijat nekunk kene
szoval annyit nem er ,hogy siettessek egy infarktust
inikabb oda se megyek helyette elnapozom Floridaban azt az osszeget
majd eltunnek kivarjuk csak lesz meg annyi idonk
mikor nins penz ezek is eltunnek
ahogy elokerultek a semmibol ugy eltunnek a semmibe
Értem!
Reménykedjünk, hogy valóban eltűnnek!
 
Oldal tetejére