Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit te itt írsz,Soma,az a türelmetlenség gondolata.Ezt kell lecserélned a szeretett gondolatára.Ugyanis a gyereknek nagyon jól működik a tudatküszöb alatti "vétele". Pontosan megérzi,ha szomorú vagy,ha türelmetlen vagy és azt is ha szeretett van benned,nem kell,hogy megszólaljál. Ha megértően,szeretettel rá nézel és megsimogatod,sokkal hamarabb megnyugszik,mert "veszi" az adást,hogy biztonságban van.
Emlékszel mit írtam? "Amikor a leginkább idegesítők, akkor van a legjobban szükségük a mi türelmünkre."

drága Tibya...lehetetlent kérsz...mert a szeretet a szívben lakozik, nem a "fejben"...nincs olyan, hogy a "szeretet gondolata"...minden, amiről azt hiszed, hogy a szeretet gondolata, az hamis...mert csak gondolat...amit a szívedben érzel, az örök...igaz...és azt nem lehet lecserélni...mert az vagy van, vagy nincs...ilyen egyszerű...viszont a példámból is láthatod...az elme figyelmet követel magának...még akkor is, mikor a szív csordultig van...mert az elmének csak te...ön-magad vagy fontos...ilyenkor lehet a legjobban tetten érni...az olvasás...a könyvben való haladás...a végcél felé való elérés...ezek mind az elme vágyai...el attól ami van...de itt nincs mit csere-berélni....ezeket el kell engedni...csak hagyni kell, hogy legyenek...nem szabad rájuk reagáni...még azzal a gondolattal sem, hogy lecserélem őket...érted?...ezért írtam, hogy nem pattanok fel a "hátukra", csak hagyom, hogy legyenek...és a késztetés tovaszáll...5 perc múlva már fel sem bukkan ujra...;)...egyszer próbáld ki!...és megtapasztalod...mi a szabadság ;)

Soma77!

De mivel te akartad a gyereket, hát légy türelmes is hozzá (most nem azt mondom hogy nem vagy az), a türelem meghozza a gyümölcsét. :p
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
hitünk által teremtjük a saját valóságunkat...ha te hiszel abban, hogy egy dátum hatással lehet az életedre, akkor hatással lesz...történni fog veled valami, és te már csak erre vársz...hogy megmagyarázhasd.."ugye megmondtam! mondtam hogy van benne valami!"...hozzáragadsz a magyarázathoz...amit magad csináltál...magad számára...anélkül, hogy észrevetted volna...így igazolja a gondolat és a hit...a saját valóságát....;)

Egyetértek! Másrészt, a babona is pont ezen az elven működik.
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Évi!...a technika jó dolog...kell is, sok mindenhez...ha nem tudod, hogy kell keverni a színeket...sosem lesz belőled jó festő...ha nem tudod, hogyan kell autót vezetni, sosem lesz belőled se sofőr, se autóversenyző...a kérdés mindig az, mire kell a technika...ha megtanulsz egy technikát...van már túl is léptél magán a technikán...mert már használod, valami "nemesebb" cél érdekében...a zenész, aki tudja, hogyan kell hárfán játszani...a hangszeres tudása (technika) segítségével zenébe szövi a gondolatatit, érzéseit...viszont olyan zenészt is ismerek, akik sajnos a technika (mint cél) miatt zenél...azért, hogy a színpadon álhasson, és megmutathassa a technikát...ott a zene nem fontos, csak az én, aki a technika csillogtatásán keresztül megbecsülésre áhítozik...és ez egy lényegi különbség...ha ilyen szemszögből nézed, egyetlen technika sem önmagáért van, viszont lehet öncélú...(magam is használom az agykontrollt pl. vizualizására, vagy álom-emlékezet programozásra...nagyon jó, és hatásos...mert eléri a célját)...mársrészről van olyan is, mikor egy technikával próbálunk meg olyan célt elérni, amire nem jó...az autóvezetéshez nem jó a festés, mint ahogy a hárfázáshoz sem...sokan azt gondolhatják, hogy az agykontroll jó a félelem ellen...sajnos nem elegendő...az ellen az önismeret lehet hatásos módszer...amelyet részben tud az agykontroll is támogatni (pl. gondolat nagytakarítás) de a gondolat csere-bere biztos hogy nem célravezető...legalábbis nálam nem volt az...mert elfojtáshoz vezetett...hogy tudsz csak a jóra gondolni úgy, hogy közben nem gondolsz a rosszra?...erősíted a jót, s ezzel párhuzamosan, tudatalatt elfojtod a rosszat...ez elme világa duális...ha az egyikkel foglalkozol, foglalkozol a másikkal is...mint ahogy az alma teteje és alja...ugyanazon almának a két fele...;)

vágy és vágy között óriási különbségek vannak...amikor az elme összes vágya arra, hogy több legyen, jobb legyen, szebb vagy elfogadottabb legyen, s ezáltal találja meg önnön boldogságát csődöt mond...akkor megjelenik egy másik minőségű vágyódás...amely összetéveszthetetlenül mutat önmagad legbelső középpontja fele...amikor a kifelé való összes próbálkozás dugába dőlt, akkor jelenik meg egy vektor, ami egyenesen lényed közepébe mutat...abba a végtelen mélységbe, ami "belül" van..ami te vagy...az ide való belépés sokszor fájdalommal és félelemmel jár, mert az elme számára szűz terület...és minden, ami ismeretlen, félelmetes...de ez csak illúzió...az önmagadhoz való megérkezés vágya erősebb kell hogy legyen mint minden félelem, ami felbukkan benned...ez a vágy adja az egyetlen hajtóerőt ahhoz, hogy azt a lépést meg merd tenni, ami saját magad pereméről...önmagad végtelen mélységébe fog vezetni...;)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ma egyik kedves barátommal beszélgettem és feljött egy igen különös téma, amiről szerintem idáig még ezen a fórumon nem igen volt szó... Gondolkodtam is azon, hogy nyissak-e új témát neki, mert nem igen illik be ebbe a topicba, de ha új témát nyitok, akkor milyen elnevezést kapjon az új téma... Ha vannak ötletek téma címként, akkor nyithatunk egy olyan témát és külön tudunk foglalkozni azzal -persze, ha van rá igény-, amit ide bemásolok mindjárt nektek. Most elő információt nem hiszem, hogy kell mondjak ezzel kapcsolatosan, a lényege, emberi kapcsolatokon van, vagyis abból indult ki és lett belőle ez:

" Ha elzárjuk magunkat az univerzális teremtő (Isteni) energiától, (nem tudjuk elfogadni nem anyagi világ létezését, tehát nincs hitünk) gyakran gyengének, bizonytalannak érezzük magunkat, amit úgy orvosolunk, hogy más emberektől szerzünk energiát úgy, hogy manipuláljuk, vagy uraljuk a többiek figyelmét. Ha önmagunk felé kényszerítjük valakinek a figyelmét partnerünk rovására megemelkedik energiaszintünk. Az energiabitorlás következményeként kibontakozik a hatalmi harc."


S az én válasz üzenetem a következő volt:


Én mint mindig, most is őszinte vagyok mindenkivel, minden esetben. Vele is az vagyok, és nem festem a képzeletbeli ikont vele kapcsolatosan, pont amiatt, hogy ne vigyem bele magam hülyeségekbe, manipulálásokba, mert elképzeltem milyen, meg mindent elhiszek, amit mond.
blank.gif
Mert mondani sok mindent lehet, de cselekedni is kell hozzá. Azt tudom, hogy máshogyan kell közelítenem az emberek felé, mert mindenki van valamilyen szinten a fejlődésében és ha a személyiségét figyelem, akkor csak személyiségek találkoznak egymással, nem fogod meglátni a személyiség mellett rejtőző valódi embert. Tudom, hogy ezt nehéz megcsinálni, hogy "fentről" figyeld azt, a vagyok, aki vagyok-ot, meg nekem hosszú tanulási folyamat ez is, de ismersz és tudod, hogy érzelmi alapon megyek az utamon, nem gondolati síkon mozgok, ha érted, mit szeretnék ezzel mondani. Az én energia szintem meg még hova akar feljebb emelkedni?
blank.gif
Lehet tőlem nem tudatosan energiát "elvenni", nem sajnálom, hiszen én töltődöm számtalan módon, más által, meg befogadó vagyok az Isteni energiára. De ha szüksége van az energiámra, akkor merítsen belőle, vegyen belőle, hiszen nem tudatosan csinálja, és valóban szüksége van energiára, csak még nem találta meg a módját annak, hogyan nyerhet energiát úgy, hogy máséból ne vegyen el .
blank.gif


Mert igazából az lenne a fontos, hogy úgy éljél, hogy ne mástól vegyél el energiát, hanem felfedezd, hogyan tudsz energiát nyerni, anélkül, hogy ez valaki "rovására" menne.


Ti hogyan látjátok eme kérdést? Vélemény, tapasztalat? Nyissunk ennek új témát, vagy tárgyaljuk ebben a topicban? :rolleyes:kiss

Szerintem egy módja van annak hogy ne mástól vedd el az energiát, mégpedig hogy nem az Univerzumból töltöd föl magadat, hanem közvetlenül a saját energiádat töltöd föl (gyógyítod) energetizálással.
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem egy módja van annak hogy ne mástól vedd el az energiát, mégpedig hogy nem az Univerzumból töltöd föl magadat, hanem közvetlenül a saját energiádat töltöd föl (gyógyítod) energetizálással.

:shock: energiát adok-veszek...lemerült elemek újratöltése garanciával :D:):p drága Progressor...miért a te energiád honnan való? te hova vagy "bekötve"? :wink::grin:
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelen lenni, csak úgy tudsz a Jelenben, ha eléred a megfelelő lelkiállapotot, de ez nem is olyan könnyű.
Mikor otthon gyakorlod nyugodt körülmények között, akkor azért megy, mert az eddigi egyéb tudati tevékenységeidet kikapcsolod egy kis időre, és így válsz megfigyelővé. Mikor pedig éber állapotban tevékenykedsz, akkor a külső tudatod az akadálya annak, hogy ebbe a módba kapcsolj. Elérni el lehet, de ehhez olyan lelki tevékenységek (tettek) kellenek, amik folytán eléred azt a teljes lelki nyugalmat, ami folyamatosan biztosítja neked a folyamatos éberséget a saját Jelenedben. Csak így érheted el, hogy mindig jelen tudj lenni, a Jelenben. A tevékenységek szó alatt pedig az értem, hogy oldj meg minden olyan lelki problémát (pozitív értelemben), ami a Jelenben ok-okozatilag akadályoz, illetve tartasz tőle. Ennek eredményeképpen, kontroll alatt tudhatod magadat, és a kívülről befolyásoló tényezőket, és így válhatsz jelen a saját Jelenedben.

a jelenben levéshez nem kell elérni semmit...csak el kell engedni minden koncepciót, amit a jelenben levés köré sző az elméd...már ott vagy...bármit is próbálsz meg tenni, csak elfelé visz onnan...a jeleben levés egyenlő azzal, aki igazi önmagad vagy...éled a jelent...magadon keresztül...benned kell életre...a formák mögötti tér tágassága az...de ezt nem is lehet másképpen...ha az elmére hallgatsz, csak magyarázatokat kapsz...mert az elme nem érti az ürességet...keresi mi az..."jó, jó, de hol van?"..."mondd el, mi az!"..."meg akarom érteni!"...látod? csak kérések...és készen gyártott válaszok...mint amilyeneket a te elméd is gyártott arról, miért nem vagy még ott...meg hogy milyen "de"-k meg "ha"-k kellenek ahhoz, hogy meg tudd élni...ott vagy!...csak figyelj!...figyeld a gondolataid közötti szüneteket...ott megleled a jelent, ami már most is van...benned...;)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock: energiát adok-veszek...lemerült elemek újratöltése garanciával :D:):p drága Progressor...miért a te energiád honnan való? te hova vagy "bekötve"? :wink::grin:

Én abban hiszek, hogy saját magunk járjuk végig a fejlődés útját, és saját magunk teremtjük meg hozzá a dolgokat amiben élünk, így az Univerzumot is. Tehát így akkor a energia, lehet a tied, az enyém, és másoké is. :wink:
 
O

oliyboty

Vendég
Fejlődőképes vagyok gyerekek..., nem az egóm irányít..., sőt befolyással sincsen rám most már..., és megint voltam az üresség állapotában egy hirtelen jött hideg zuhany végett... Mik vannak már basszus kulcs... Azt hiszem tényleg jót tett kinn Londonban a "pofon", hogy térjek már észhez... Na még pár pofon és formában leszek innentől kezdve... :) Vagy már vagyok? :D Off van nálam most nagyon...
 
O

oliyboty

Vendég
Szerintem egy módja van annak hogy ne mástól vedd el az energiát, mégpedig hogy nem az Univerzumból töltöd föl magadat, hanem közvetlenül a saját energiádat töltöd föl (gyógyítod) energetizálással.


Progi, ne akarj összeveszni velem... :pkiss

Szerinted a saját energiánkat honnan a fészkes fenéből töltjük fel? Mert ok, hogy energiából vagyunk, meg minden, de mivel emberek vagyunk, ezért a csakráknak kell valahogyan működniük, amik szintén az Isteni energiából = Univerzumból töltődik fel... A bioenergiát ne keverjük már ide, az tök más... az a te saját energiád, de a bioenergiád is az univerzumból töltődik... Szóval tök mindegy honnan közelítjük meg, az univerzumhoz lyukadunk ki így is, meg úgy is... :rolleyes:
 
O

oliyboty

Vendég
Azt érzem, hogy olyan szinten elfáradtam, hogy mintha egy üres pohár lennék, amit fullra töltöttek volna folyadékkal és már folyik ki belőle X ideje minden, mert nincs benne hely...
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Én abban hiszek, hogy saját magunk járjuk végig a fejlődés útját, és saját magunk teremtjük meg hozzá a dolgokat amiben élünk, így az Univerzumot is. Tehát így akkor a energia, lehet a tied, az enyém, és másoké is. :wink:

te is, és én is teremtünk egyet-egyet, vagy hogy kell ezt elképzelni? ;) mindenki a saját univerzumában él? ebben lehet valami...mert én magam is azt gondolom, hogy nincs objektív, csak szubjektív, azaz a saját teremtő tudatunk által megélt valóság...de hogy minden teremtés kizárólag a miénk lenne? :confused: ennél azért bonyolultabb a helyzet...szerintem ;) a tudatok különböző egységekbe (Gestaltokba) szerveződve bonyolult teremtő szövetét képezik az univerzumnak...te, én, mások...mind mind részei vagyunk ennek a szövetnek, de az egy (vagy hívhatod Univerzumnak is) több...mint részeinek puszta összessége...;)
 
O

oliyboty

Vendég
Én abban hiszek, hogy saját magunk járjuk végig a fejlődés útját, és saját magunk teremtjük meg hozzá a dolgokat amiben élünk, így az Univerzumot is. Tehát így akkor a energia, lehet a tied, az enyém, és másoké is. :wink:

Nem hiszek ebben, és az egész teremtésben sem..., most már..., hiába "próbálok" úgy teremteni magam köré a kis világomat, ahol szeretet és őszinteség van, boldogság, hiába vonzok be hasonló embereket, nálam ez nem működik...:confused: Úgy látszik, azok akik nem szeretettel vannak mások felé, nekik könnyebben sikerülnek a dolgok... Vagy lehet velem van a baj, nem tudom..., meg ez a fejlett karma egyre inkább úgy érzem, hogy átok, mintsem áldás legyen..., mit csináljak a fene nagy fejlett karmámmal, belső énemmel (gyógyító legteteje), ha nincs olyan fejlettségi szintű ember a környezetemben, a "világban", akivel hasonló szinten vagyunk? Vagy csak kicsi a különbség fejlettségben..., mert hiába vagyok tényleg lelkes, pozitív, segítek mindenkin, sugárzik belőlem a szeretet, megnyilvánul, őszintén adom feltétel nélkül mindenkinek, ha mégsem lehet ezáltal egy olyan világot teremteni, amiben boldog vagy? Van melletted egy olyan társ, akivel boldogok vagytok igazán, akivel mély érzéseket éltek meg, jóban és rosszban egymás támaszai vagytok, lelki társai egymásnak, s egyben nagyon jó barátai, hogy szeretitek egymást tiszta szívből, elfogadjátok egymást, nem akartok a másikon változtatni? Még ha ezek a felsoroltak meg is vannak, mit érek a teremtésemmel, ha mind hiába valók és az élet nem "kegyes" velem? Mit érek az erényekkel, ha gyakorolom és szívből jönnek, ha még sem tudok ezáltal haladni és olyan embert, társat "bevonzani", akivel olyan, mintha egy álomvilágban lennék, a mi közös kis valóságunkban, ha nem oszthatom, nem tudom megosztani senkivel sem? :confused: Ha szívből adsz szeretet és őszinteséget, önmagad adod, zárt falakba ütközik végig... Most akkor változnom kell, hogy ezek ne legyenek? Ne mutassak ki érzelmeket? Húzzak magam köré falakat, zárkózzam be és reménykedjek, hátha majd esetleg...?

Nem vagyok negatív, ne értsetek félre, csak ilyesmi érzetek kavarognak bennem...
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Szerintem mindenki a szuleteskor kap bizonyos energiat es azzal gazdalkodik amig el.Persze lehet atcsoportositani, lekotni stb... de a mennyisege nem valtozik.
 
O

oliyboty

Vendég
Sziasztok.Szerintem mindenki a szuleteskor kap bizonyos energiat es azzal gazdalkodik amig el.Persze lehet atcsoportositani, lekotni stb... de a mennyisege nem valtozik.


Hogy tudok az ellen tenni, hogy kevesebb energiám legyen és ne legyen ijesztő más emberek számára? Kevesebb szeretet kellene bennem legyen és olyan dolgokat csinálni, amik nem töltik a pici kis lelkemet? Nagyon terhesnek érzem, hogy ennyi energiát kaptam onnan fentről, hiába küldöm mindenkinek, próbálok lejjebb adni belőle, bármit teszek, aminek a szeretethez van köze, még több energiát kapok, több lesz belőle... Ha egy 100-as skálán lehetne mérni mennyi energiával rendelkezem, 100-ból/100 jönne ki végeredményül és ha meditálok, vagy bármi olyat csinálok, aminek a szeretethez, segítőkészséghez, jósághoz van köze, még több lesz belőle... Hogyan lehet csökkenteni? Mert akik lejjebb vannak nálam fejlettségben, azoknak szerintem nagyon sok és nem tudom befolyásolni, hogy kevesebb legyen, főleg, mikor sugárzok, ragyogok, akkor még több lesz belőle és eltitkolni, nem mutatni nem tudom, mert látszik, érződik rajtam ez az egész...
 
O

oliyboty

Vendég
Elérkeztem egyfajta "feladom ezt az egészet" pontra, állomásra (úgy, hogy spirit téren már 1 hónapja lassan totál összedőlt bennem minden, ez másfajta feladás, mindennel kapcsolatosan, vagy hát fene se tudja, de azt tudom, hogy már közel vagyok a feladom állomásához)...
A hitem, kezd nagyon elmenni (Isten, Jézus kivétel természetesen, bennük hiszek, tudom, hogy vannak, segítenek mindig, itt vannak mindig mellettem, és a gyógyítás a kivétel még), minden téren...

Üres pohárnak érzem magam, ami fel lett töltve teljesen, folyik belőle ki minden, ürességet érzek és egy olyan "fájdalom" félét, beletörődést, nem is tudom pontosan mit, de jó is ugyanakkor és rossz is...
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Bona!

Háát,ha úgy vesszük,annak is van félsze,aki megnyeri mondjuk a 100 milliót:grin:,mert leüthetik,kirabolhatják...
Abban van igazsága tybiá-nak hogyha megjelenik a félelem (szorongás),azt valahogy kezelni kell.:rolleyes:
Az egyik ember (legtöbbünk:)) hamarjában átvált pozitivra,viszont meggondolandó érv:rolleyes:..,szembenézni vele!\\m/
Nem harcolni ellene,hanem megfigyelni azt.Igaz?

...Igaz...és nem Igaz....a félelem maga abból ered, hogy az ember nem bízik saját magában....attól fél elveszti az irányítást a dolgai felett...folyamatosan irányítani, pedig fárasztó dolog...ha ez lesz akkor mi lesz...ha az lesz akkor mi lesz...az agy ezen dolgozik egyfolytában...mivel nem ismeri a jövőt, így a bizonytalanságból újra és újra generálja a félelmet...ezért előbb az irányítást (illúzióját)kell feladni....azt, hogy a holnap miatt aggódnod kell...előbb kezdj valamit a jeleneddel...előbb érkezz meg...akkor magától feloldódik a félelem...a jelent élni...azt jelenti...bízol magadban és a létezésben, mindig azt adja számodra, ami a legjobb neked....ezért magát az eredendő okot az elmét kell a jelenben tartanod...azt pedig csak úgy tudod, ha épp amit teszel azzal foglalatoskodsz...Igaz? Kedves Évi?...ahogy az elme leáll...máris valami növekedni kezd benned...valami amiben érzed a biztonságot...Jó helyen vagy...(tudom ám, hogy tudod)kiss;)
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Elérkeztem egyfajta "feladom ezt az egészet" pontra, állomásra (úgy, hogy spirit téren már 1 hónapja lassan totál összedőlt bennem minden, ez másfajta feladás, mindennel kapcsolatosan, vagy hát fene se tudja, de azt tudom, hogy már közel vagyok a feladom állomásához)...
A hitem, kezd nagyon elmenni (Isten, Jézus kivétel természetesen, bennük hiszek, tudom, hogy vannak, segítenek mindig, itt vannak mindig mellettem, és a gyógyítás a kivétel még), minden téren...

Üres pohárnak érzem magam, ami fel lett töltve teljesen, folyik belőle ki minden, ürességet érzek és egy olyan "fájdalom" félét, beletörődést, nem is tudom pontosan mit, de jó is ugyanakkor és rossz is...

Szia!

Feladni...azt jelenti Fel...azaz, létezésre bízni... adni...átadni magad valaminek, ami nálad sokkal határtalanabb...figyeld meg általában minden akkor jelenik meg az életedben, mikor feladod....mikor elengeded, mikor rábízod a létezésre a dolgaidat...ha viszont feladod engedj el mindent...Jézust, Istent, gyógyítást...mindent...különben semmi értelme az egésznek...újra és újra kezded majd...ragaszkodsz valamihez, ami még mindig az egodból született...én, meg, hogy magasabban vagyok...gyógyító vagyok...Istenben bízok...Jézusban bízok...ki az aki ezekben hisz...ki az aki azt hiszi ő különb a többitől, és senki nem érti meg... lásd tisztán a hamis éned arcát...és ne akarj más vagy több lenni mint ami vagy...a szeretetet nem kell mérlegre rakni...nem kell felőle az egódnak határozni...csak élni...csak egyszerűen benne lenni...ha igazán teli a poharad érzed...és nem akarod megmagyarázni...tudod ismered a mondást...Segíts magadon Isten is megsegít...ezért ne kifele nézz, kint nincs senki, akit megkéne mentened...nincs senki akinek nagyobb szüksége lenne a szeretetedre mint Te magad...kiss
 

tibya

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszek ebben, és az egész teremtésben sem..., most már..., hiába "próbálok" úgy teremteni magam köré a kis világomat, ahol szeretet és őszinteség van, boldogság, hiába vonzok be hasonló embereket, nálam ez nem működik...:confused:

Először magadban próbáld megteremteni a boldogságot.Utána azt majd kívülről is bevonzod.(hasonló-hasonlót vonz)
 
Oldal tetejére