Menekult statusz Canadaban

&&&&&

Kitiltott (BANned)
Mindenkinek!
Ova intunk olyan ugynokoktol akik ugyvedi irodakba komoly pezert visznek menekultekert,es csak ezert, az ember szeretet alcaja alatt biztatnak embereket jojjonek ki, megalapozatlan indokkal "jogod van jobb eletet elni" jelszoval de csak addig fontos a paciens meg az ugyvedhez nem sikerul belicitalni ,az /ugynok megkapja a maga ezreset jo esetben/ ,aki szinten elmondja mindent megtesz , a vege megis a deportalas.
Mi sehonan nem kapunk egy centet se,de nem is vagyunk se ugyvedeknek se senkinek elkotelezve.
Csak a hivatalaos immigration oldalat tudjuk ajanlani.

Mindehhez tegyuk hozza mert NAGYON FONTOS ,hogy az "ugynok -toborzo" egyik NAGY ervelese ,hogy Canadaban INGYEN UGYVED JAR /Legal Aid / ha nincs penzed .
Ami IGAZ !!!! az allam fizeti az ugyvededet
az ugyvednek pedig a LEGGARANTALTABB PENZ az ilyen ugyfel >>>
mert az ALLAM PONTOS FIZETO ... !!!

... de az ilyen ugyfelet " hazhoz hozzak" az irodanak - kik IS ??
- pontosan azok , akik azzal kecsegtetnek >>> csak vagj bele ...
... hogy mi lesz veled ??? HIDD EL a KUTYAT SEM ERDEKLI !!!
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen egyetertek Melittaval!
Akik itt arrol aggitalnak, hogy nyugodtan probalja meg mindenki, aki csak akarja, azok valamilyen formaban hasznot huznak azokbol az emberekbol, akik ketsegbeesettsegukben menekultkent kijonnek Kanadaba. Ezeknek az embereknek csak ugy van munkajuk, lehetoseguk penzt keresni, ha minel tobb menekult jon ki, mert akkor szukseg van tolmacsra, bevandorlasi ugyintezokre - akik magyarul beszelnek. Persze vannak kivetelek, van aki lelkiismeretesen es minden kulonosebb onreklamozas nelkul vegzi a munkajat onzetlenul a legjobb tudasa szerint; es van aki reklamozza onmagat, hogy minel tobb ugyfele legyen. Mindenki maga donti el, hogy kinek hisz, es mit hisz el. Nagyon sokat becsaptak mar azok kozul akik menekultkent idejottek. Azt mondjak, az okos ember mas karan tanul, a buta a magaen (se).
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
valasz

És veled mi van, öreg? Te miféle ember vagy? Célozgatsz... utalgatsz az Aranykéz utcai robbantásra.... Milyen alapon hozod te összefüggésbe ezt az embert ilyen dolgokkal? Nem tetszik, hogy más irányból közelíti meg a menedékkérőket mint te? Ezért kell lejáratni? Tárd elénk a bizonyítékaidat és földre borulunk előtted! De nem hiszem, hogy erre sor kerülne...
Olvasgatom egy ideje a hozzászólásaidat, nem biztos hogy pont neked kell itt felnyitogatnod mások szemét.

Koszonom hogy legalabb teged nem lehet megvezetni mindenfele hablaty szoveggel es itt ki is jelented azt !
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
valasz

Kedves ismeretlen senki ! Ha olyan sok penzem lett volba nem laktam volna 7 eveg a lakeshore blvd-on , egy 1 szobas apartmentben harmad magammal. De ami nekem biztos tobb volt mint neked az a kitartasom , elszantsagom, es eszem ahoz hogy vegig vigyem amit elkezdtem. Jo lenne hogy anelkul hogy nem ismersz valakit nem beszelnel olyan baromsagokat ossze mintha tele szivtad volna az agyad elotte. En batran felfedem kivagyok , nincs felnem senkitol, senki nem gyanusithat hogy embereket szervezek es agitalok, a velemenyemet mindenki ismeri es tiszteletben tarjta meg a hatarrendesztnel is es az immigration-nel is es ha ok elfogadnak igy es tisztelnek engem akkor magasrol tojok egy ilyen ember velemenyere es hozza szolasara mint a tied. EN TUDOM KI VAGYOK AZ ISMEROSEIM IS TUDJAK KI VAGYOK HOGY SENKIT MEG NEM ROVIDITETTEM SOHA EGY CENTTEL SEM , ES nekem ennyi eleg. 1997 -ben jottem egyebkent es dolgoztam ket het utan , iskolaba sem jartam ugyanis reggel 10-tol ejfelig dolgoztam egy pizzeriaban, angolul soha nem tanultam iskolaban egy percet sem tahat amit tudok irok es olvasok ,azt onszoirgalombol magamtol ertem el. Sok ember meg ESL - utan sem beszel angolul. TE IS CSINALD VEGIG AMIT EN vagy mondd el a te torteneted ne felj kitarni ugy mint en hogy ki vagy , mert azt hiszem hogy az eddig elhangzottakbol AKI nem ismer fel engem az nincs tisztaban az itteni dolgokkal igazabol.NEKEM NINCS MITOL ES KITOL FELNEM SEM ITT SEM MAGYARORSZAGON !HA GONDOD VAN VELEM A CIMEM IS MEGADOM ITT ES EL IS JOHETSZ HOGY LEULJUNK EGY ITAL MELLET ES HELYRE TEGYUK A GONDOLATAID !! Tehat mutasd meg te mit ertel el itt es honnan indultal aztan majd beszelgethetunk de addig nem tartalak megfelelo vita partnernak sem.

Minden jot !
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
kEDVES ERIKA !

Aki tolmacskent dolgozik annak van olyan nyelvtudasa plana ha szakmai is vannak hogy biztosan talal munkat barhol barmikor .
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugylatszik itt Melitta az esz es mindenki Melitta feneknyalasra van berendezkedve ! Gratulalok hozza ! , kedves Bubu nem tudom minositeni hozzaszolasod !
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
moroder65 !
Modorizald magad mert moderalva leszel.
Ez nem az a forum,ahol embereket sertegethetsz magadat meg piedesztara emeld,es masokat vadoljal.
A kuzdelem kitartas az nem ereny, hanem termeszetes velejaroja, aki valtoztatni kivan eleten...akarmihez fog akarmilyen tervei vannak a sikerhez nelkulozhetetlen.
Itt a kornyeken el 50 ezer magyar es mind rendelkezik ezzel a tulajdonsaggal de az otthoniak is hisz ez egy magyar specialitas amit mindnyajan hordozunk magunkba.
NEm kell itt fenyezned magad mert parszor leirtad mar, felesleges minden hozzaszolasodban ismetelni magad.
Raadasul itt nem igen alkoholizalnak az emberek, inkabb csak virtualisan a Negy vidam halottmoso kocsma topicban.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
valsz

moroder65 !
Modorizald magad mert moderalva leszel.
Ez nem az a forum,ahol embereket sertegethetsz magadat meg piedesztara emeld,es masokat vadoljal.
A kuzdelem kitartas az nem ereny, hanem termeszetes velejaroja, aki valtoztatni kivan eleten...akarmihez fog akarmilyen tervei vannak a sikerhez nelkulozhetetlen.
Itt a kornyeken el 50 ezer magyar es mind rendelkezik ezzel a tulajdonsaggal de az otthoniak is hisz ez egy magyar specialitas amit mindnyajan hordozunk magunkba.
NEm kell itt fenyezned magad mert parszor leirtad mar, felesleges minden hozzaszolasodban ismetelni magad.
Raadasul itt nem igen alkoholizalnak az emberek, inkabb csak virtualisan a Negy vidam halottmoso kocsma topicban.

Rmelem eszrevetted amikor engem sertegetett az egyik hozzaszolo, Teged pedig eszem agaban nem volt megserteni de az igazsagot a vak is latja hogy a hozzad kozel allo ismeroseid mivel te itt mar regota jelen vagy termeszetesen mindenben helyeselnek es bologatnak. Nekem mas a velemenyem es szemszogem ezt sokan nem szeretik mert hozza szoktak a te stilusodhoz es hozzaalasodhoz es szemszogedhez. En nem maga fenyezem de szerintem te is tudod hogy sok magyar az 50 ezerbol nem epp a legjobb utat koveti nem epp a legjobb a sorsa vagy a jelleme.

MINDEN JOT ,neked es senkinek nem kotelezo hogy el higgye amiket leirok . D e hazudni nem szoktam es ehez ragaszkodom .

koszi es ha lehet ne tilts meg ki mert lehet hogy tudok meg hasznos informaciot cserelni FRANK NEVU uriemberrel :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igen reg ota itt vagyok,a canadahunon :D nem nekem adnak igazat hanem az igazsag az amit vedenek. Canadaba legalais uton erdemes bejonni mert az a tuti.100%.
50 ezerbol nem epp a legjobb utat koveti nem epp a legjobb a sorsa vagy a jelleme.​




nincs olyan beirasod hogy valakit ne sertsel meg.
Bubu meg koztiszteletben allo uri ember , a koranal fogva merget vehetsz bolcsessegere is.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy valakinek közvetlen veszélybe van az élete az ma magyarországon nagyon ritka. Mondhatnám azt is hogy az életveszély az tulzás inkább mondjuk ugy hogy a testi éppsége van veszélybe.......azt nem állitom hogy egyáltalán nincs ilyen de a bevándorlási kérelmekhez viszonyitva amikben arra hivatkoznak hogy életük veszélybe van nos ahoz viszonyitva nem hiszm hogy feltétlen arányos. itt születtem magyarországon tudom mia dörgés viszonylag jol ismerem a törvényeket meg a politikai hejzetet de aki itt egy életveszélyes hejzetbe kerül annak van is a füle mögött valami. Aki "normális" életet él az nemigazán kerülhet életveszélybe.... na tudom jön a szöveg hogy nem ugy van az meg majd azt a bevándorlásiak döntik el meg biró meg bla bla bla Megjegyezném halkan kb 2millio magyar van kanadába akkor jogos a kérdés hogy akkor a fele életveszélybe volt??? A kinti magyarok meg anyira odavannak hogy más is probál kimenni szerencsét probálni. Azt viszont nem tudják hogy ma magyarországon a megélhetés miatt kerülsz életveszélybe VAGY NEM IGY VAN KEDVES MAGYAROK?????????????? ÉHEZÜNK, FÁZUNK, NÉLKÜLÖZÜNK, a törvényesség határait karcolgatjuk hogy megtudjun élni valahogy :(
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek veled melitta ez itt egy forum ahol vitatkozunk mert bajok vannak itt is meg ott is szerintem MORODERNEK üzenem hogy legyen kicsit türelmesebb toleránsabb ugyanis ezeket az erényeket viszont is elvárhatja a maga részére.mindenki szemezgesse ki a maga számára fontos infokat és használja ki a maga javára melitta.sok infot szereztem a forum olvasása közben amit a magam javára fogok forditani és biztos lehetsz benne hogy sokat segitesz annak aki a sorok között is tud olvasni remélem a nyár végére öszejön a pénzem nameg az infok hogy ki tudjak menni LEGÁLIS UTON egy kérdésem lenne még amit biztosan tudhatsz. Például ha nem torontot vagy montreált célzom meg hanem ottavát vagy más nagyobb várost nagyobb az esélyem?
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
"kEDVES ERIKA !

Aki tolmacskent dolgozik annak van olyan nyelvtudasa plana ha szakmai is vannak hogy biztosan talal munkat barhol barmikor . "


Ismerek egy holgyet, magyar, 7 eve van itt, akinek 2,5 honapos tolmacs trainingje (semmi mas kanadai vegzettsege nincs) van es settlement worker - refugee claiment-ekkel foglalkozik. A lanyomat hivogatta telefonon (aki mar foiskolai diplomaval rendelkezik ezen a vonalon), hogy fizet neki feketen zsebbe, mondja meg mennyit ker, csak segitsen neki, mert nem igazodik ki a munkajaban es nem birja az ugyfeleit lekezelni, ezert nagyon sokan bepanaszoljak. Nagyon sok panaszt kapott a holgy, nem tud semmirol semmit, allandoan telefonalnia kell valaki masnak, ha kerdessel fordulnak hozza, sok panasz ment a fonokehez is. Hat ennyit a kanadai tolmacs "vegzettsegrol". A lanyom munkajahoz nem tartoznak a menekult kerelemmel rendelkezok es engem szemelyesen buszkeseggel tolt el, hogy egy nagy szaju, a kapcsolataibol elo es elhelyezkedo, kozepkoru magyar holgy eppen egy huszonevestol (aki kanadai diplomaval rendelkezik az immigrant and refugee streamben) ker segitseget a maga 7 eves itt tartozkodasa utan is Kanadaban. Hat csak ennyit a magyar "tolmacs" kepzettsegrol itt Kanadaban. Van, akinek van tudasa - van akinek nincs. Persze ez nem altalanositas, ez csak egy pelda. A rossz benne az, hogy ennek a holgynek kellene segitenie a menekulteknek, es meg onmaga sem tajekozott arrol, hogy valojaban mit is kellene tudnia.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hogy valakinek közvetlen veszélybe van az élete az ma magyarországon nagyon ritka. Mondhatnám azt is hogy az életveszély az tulzás inkább mondjuk ugy hogy a testi éppsége van veszélybe.......azt nem állitom hogy egyáltalán nincs ilyen de a bevándorlási kérelmekhez viszonyitva amikben arra hivatkoznak hogy életük veszélybe van nos ahoz viszonyitva nem hiszm hogy feltétlen arányos. itt születtem magyarországon tudom mia dörgés viszonylag jol ismerem a törvényeket meg a politikai hejzetet de aki itt egy életveszélyes hejzetbe kerül annak van is a füle mögött valami. Aki "normális" életet él az nemigazán kerülhet életveszélybe.... na tudom jön a szöveg hogy nem ugy van az meg majd azt a bevándorlásiak döntik el meg biró meg bla bla bla Megjegyezném halkan kb 2millio magyar van kanadába akkor jogos a kérdés hogy akkor a fele életveszélybe volt??? A kinti magyarok meg anyira odavannak hogy más is probál kimenni szerencsét probálni. Azt viszont nem tudják hogy ma magyarországon a megélhetés miatt kerülsz életveszélybe VAGY NEM IGY VAN KEDVES MAGYAROK?????????????? ÉHEZÜNK, FÁZUNK, NÉLKÜLÖZÜNK, a törvényesség határait karcolgatjuk hogy megtudjun élni valahogy :(

Naponta napra kesz infokkal birunk a nett jovoltabol az otthoni nehez helyzetrol. Sok ember kilatastalansaga lassan mar nagy tomegre ervenyes. A munkanelkuliseg a letminimum alatt eles stb borzalmas elkeseredest hoz.
de
A menekult ugy, az ezer jogszabalyba van beagyazva mi szamit annak. Nem tudom melyik lenne jobb felsorolni mi az ami beletartozik , vagy mi az ami nem.
A gazdasagi helyzet , munkanelkuliseg, a nyomor a szamlak nem fizetese mert nincs mibol a szegenyseg, hogy emberek eheznek futetlen lakasba elnek, vagy kilakoltatjak oket mert nem tudnak fizetni ezek nem tartoznak a menekult kategoriaba.
Ebbol a nehez helyzetbol kilabalni ..........otletet se tudok adni. Amit en csinalnak kimennek ausztraiaba es valamilyen munkat keresnek pl elmennek szallodaba takaritani stb.Par honap utan csak talalnak kicsit jobb megoldast jobb munkat stb.
Menekultugy ami beletartozik.
Politikai -sok gond van ma Mo-on ezzel kapcsolatban,de a vitak ellenere Mo eus orszag es demokracia van, meg ha az euval van is gondja a kormanynak.
A szelsoseges atrocitasok elszenvedoi feljelentesek, birosagi ugyek ami azert valamilyen szinten tudja valaki bizonyitani ,hogy ot uldozik es ha haza terne borton var ra politikai nezetei miatt ill az elete esetleg veszelyben van.
A vilagba sok ilyen orszag van ahol tomegesen nyirjak ki aki nem egy kovet fuj a diktatorral aki eppen hatalmon van.
Vallas ez is beletartozik ha valakit uldoznek vallasa miatt .Ezt Mo ahol elvileg szabad vallas gyakorlas van nehez bizonyitani.
Etnik nepcsoport uldozese ez a szelsoseges ideologiak szenvedo alanyai, akiket uldoznek mert masnyelvet beszelnek , borszinuk miatt stb.
A ma folyo haboruk uldozottei.

NAgyon egyszeruen leirva kb ezek tartoznak bele, sokkal reszletesebben mint ahogy en itt par mondatban leirtam.
Kb 5000 menekultet fogad evente Canada a vilag minden reszerol a sok sok lagerekbol stb.

Ahogy irtad ritka hogy valakit uldoznek, pl rendorseg vagy allamaparatus stb criminal ugyek nem tartoznak ebbe bele.

Canadaba birosag elott kell az allitasodat megvedened menekultkent. Az ugyved se fog mast mondani mint amit cliense, ez vagy belefer a menekult kategoriaba vagy nem.A birot kell meggyozni es "az isten bizony biro uram ez igy volt" nem eleg ma.

A demokratikus allamban marpedig Canada az , nagyon korultekintoen jar el.

A jobb elet ter a jobb megelhetes keresese, jelenleg eus orszagok kozul valamelyik. Magyar allampolgarkent legalisan tud eu teruleten dolgozni akinek ennyire nem alakul jol az elete otthon.
Canada nincs ebben a lehetosegben benne. Itt teljesen mas torvenyek vannak,itt nincs joga automatikusan magyar allampolgarnak dolgozni, mint euba.

Vegig kell menni azokon a lehetosegeken amit Canada kinal az ide jonni szandekozoknak.
Sok felekeppen lehet ide jonni bevandorolni,stb.
 

Miescu

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetemi oktató volnék, van-e nekem esélyem 56 évesen? Pont Kanadában?
Itt minden összedőlt. Se állás, s lehetőség, se bizalom a jövőben.
Kíváncsi vagyok, írjatok nekem erről pls!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A bevandorlashoz biztos meg van a pontszamod. Erdemes lenne vegig emailezni a resumedat az osszes egyetemnek, lehet meg meghivnak egy egy szemeszterre eloadni.;)
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Azért annyiban kiegészíteném Melittát, hogy akkor, van meg a kellő pontszám, ha a többi kritériumnak is megfelelsz.
Mert pl. ha németül/oroszul beszélsz, de angolul/franciául nem, akkor már eleve nem jön össze, pláne, hogy 50 éves korig jár a max pontszám az életkorra (ha jól emléxem), aztán csökken.
 

&&&&&

Kitiltott (BANned)
Azért annyiban kiegészíteném Melittát, hogy akkor, van meg a kellő pontszám, ha a többi kritériumnak is megfelelsz.
Mert pl. ha németül/oroszul beszélsz, de angolul/franciául nem, akkor már eleve nem jön össze, pláne, hogy 50 éves korig jár a max pontszám az életkorra (ha jól emléxem), aztán csökken.

jol emlexel biza csokken (21-49 ev +), 56 ev mar minusz tartomany sok minusszal
a 67-es pontminimum mar CSAK alomkategoria
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gondolom egy egyetemi oktato ++++kepzettseggel rendelkezik , lehet tudomanyos fokozata is ,ami kompenzalja a "kort".
 
Oldal tetejére