Menekult statusz Canadaban

&&&&&

Kitiltott (BANned)
Gondolom egy egyetemi oktato ++++kepzettseggel rendelkezik , lehet tudomanyos fokozata is ,ami kompenzalja a "kort".
tudomanyos fokozat NEM eredmenyez + pontokat

egyetemi vagy PHD – 25pont

pluss pontokat az alabbiak jelentenek

-hazastars vegzettsege – max. 5 pont

-legalább egy ev hivatalos munkaviszony K.-ban –max. 5 pont

-legalább 2 ev hivatalos felsofoku tanulmany K.-ban – 5 pont

-LMO altal jovahagyott munkaigerveny - +5 pont

-rokoni kapcsolat Kanadaban – 5 pont
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Sokan tanítanak külföldi egyetemeken, az még nem letelepedés. Az egy másik lépés, ha valaki több éves munka/tanítás után úgy dönt, hogy le is akar telepedni az adott országban, amihez akkor már több indoka és lehetősége lehet.

Lehetne a beszélgetést a Bevándorlásnál folytatnunk? : http://canadahun.com/forum/showthre...%E1s-Kanad%E1ba-II-2012&p=3454015#post3454015 /Az előzményeket beidéztem ott./

Köszönöm!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
[h=1]Kanadai romának lenni csodálatos[/h][h=2]Nem segélyért, hanem egy jobb élet reményében költöztek a romák Kanadába. Dolgoznak: van, aki zenei tehetségével keresi a kenyerét, van, aki az építőiparban vagy épp a vendéglátásban tevékenykedik, de olyan is akad közöttük, aki saját üzletet is nyitott már. Cigányságukat pozitívan élik meg, leszámítva, amikor a média általánosítva beszél róluk, mint idehaza.
[/h]

„Romának lenni csodálatos, mert Kanadában nincs olyan, hogy cigány, mármint a szóhoz társult negatív sztereotípiák viszonylatában. Itt az utcán, ugyanolyan polgárok vagyunk, mint a többi ember” - meséli Csaba a Hír24-nek, aki pár hónapja költözött Észak-Amerikába.
Csaba és párja fél éve élnek Hamiltonba (Toronto mellett), de már most elégedettebbek, mint Magyarországon. Azt mondják, boldogok, mert ott végre emberszámba veszik őket és lehetőséget kapnak. Hiába szereztek diplomát idehaza, nem tudtak eleget keresni ahhoz, hogy félretegyenek maguknak.

Nagy fába vágta a fejszéjét Csaba, hiszen állapotos feleségével ment ki Kanadába szerencsét próbálni. Nem a segélyért, hanem dolgozni. Egyelőre azonban szorgalmasan látogatja feleségével együtt a támogatásuk feltételéül szabott nyelviskolát reggel kilenctől fél négyig, a hét öt napján. Munkavállalói engedélyüket nemrég kapták kézhez, így dolgozhatnak is.
Multikulturális metropolisz
„A kanadaiak nem tudnak sokat a romákról, és nem is ismernek fel bennünket a rasszjeleink alapján sem. Némi túlzással ők még mindig abban a meseszerű világban élnek, hogy a cigányok színes ruhában járnak, és lovas kocsival közlekednek” - osztja meg tapasztalatait Csaba.
Ki a kanadai?
Kanadában a mai napig nagyszámban vannak jelen azok az állampolgárok, akik nem abban az országban születtek. Például a torontói lakosság 50 százaléka. A maradékról meg el lehet mondani, hogy első vagy másodgenerációs kanadai. Így Torontó egy ízig-vérig multikulturális metropolisz.
Kanada lakossága a 2006-os népszámlálási adatok alapján 31 612 897 fő volt, és a válaszadóknak csak a harmada jelölte meg saját etnikumaként a „kanadait”.

Sára és családja 15 éve laknak Torontóban. Kislányként hagyta el Magyarországot. A jelenleg 26 éves nő szereti az ottani életvitelt és nem szándékozik visszaköltözni. Oda köti minden. Dolgozik és neveli a gyermekeit. „A lényeg, hogy nyugodt szívvel nevelhetem fel a gyermekeimet és nem kell előítéletekkel küzdenem.” Sára, Csabához hasonlóan egyetért azzal, hogy sokan álmenekültként érkeznek Kanadába, azaz romának vallják magukat és úgy kérnek menekült státuszt. A fiatal nőnek fontos a magyar közösség, akikkel havonta találkoznak. Rengetek ismerőse van, akik zenét is tanítanak. A Botos család például nagy hírnévre tett már szert. Jazz-zenészként szinte az egész USA-ban elismerik tehetségüket. Olyan híres zenészekkel léptek fel, mint Chaka Khan, George Benson, Dave Young, Al Jarreau. Persze ez csak pár emberi történet a több ezer menekült mellett. Mégis elgondolkodtató, hogy ott mit találtak meg, amit idehaza nem.
Disszidálás
De nem csak menekültként mentek ki a romák Kanadába. Többen már évtizedekkel ezelőtt disszidáltak Magyarországról. Pénzzé tették mindenüket, és saját erejükből kezdtek új életet a tengerentúlon, olyan is akad, aki oda ment férjhez. Más a zenei tehetségét kihasználva művészi bevándorlóként telepedett le Kanadában - meséli Sára, akinek az ismerősei között többen is a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezték meg tudásukat és Kanadában tanítanak. Ám elismeri, az efféle elinduláshoz nagyon sok pénz kell.
Miután letelepedési engedélyt kap valaki, azzal automatikusan megszűnik a menekült státusza. Ugyanis számosan házasság révén maradtak ott, de annak más folyamata/feltételei vannak.
Martonyi a menekültügyről
Martonyi János külügyminiszter a Hír24 kérésére elmondta, üdvözli a tervezett kanadai bevándorlási törvényjavaslatot, amely egyebek mellett lerövidíti a menekültügyi eljárás időtartamát.
A külügyminiszter szerint fontos, hogy készüljön a biztonságos származási országokról egy lista. Reményeik szerint ezen a listán Magyarország is szerepelni fog. Martonyi szerint Magyarországnak sem érdeke, hogy az állampolgárok távozzanak, mert szükség van idehaza a munkaerőre.

Vannak riasztó jelenségek
Nem roma problémaként kezeli a menekültügyet Kanada és Magyarország sem – mondta Kaleta Gábor a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője, aki korábban Los Angelesben volt konzul.
Bár azt Kaleta Gábor is elismeri, hogy hazánkban vannak riasztó jelenségek, de szerinte hazánkban senki nincs kitéve üldöztetésnek. Példaként azért megemlíti Gyöngyöspatát és aMagyar Szigeten elhangzottakat, de felvetette, hogy ezeket az eseményeket a kormány nem söpörte a szőnyeg alá és azonnali eljárást kezdeményezett. A menekültügyi kérelmek többségét a kanadai fél nem tartja megalapozottnak.
Kaleta a Hír24-nek beszámolt arról, hogy a két ország folyamatosan egyeztet a menekültkérdésről, amelyet hazánkban egy külön munkacsoport (Joint Task Force), koordinál. A folyamatos információcsere mellett, egy közös megoldás kidolgozásában is tevékenykednek.
Csaba szerint a „csicskázós ügyet” Jason Kenney bevándorlási miniszter ügyesen felhasználta, hogy hozzányúlhasson a bevándorlási törvényhez és a bűnbakokat is megtalálták hozzá, a romák személyében. Korábban megírtuk pár családot emberkereskedelem miatt elítélt a kanadai rendőrség. Róluk kiderült rabszolgatartásból nagy haszonra tettek szert. A kirobbant botrány miatt több menekültet kitoloncoltak az országból.
A romákkal kapcsolatos "rasszista általánosítás" és az új kanadai menekültügyi törvény "diszkriminatívvá" tétele ellen szólalt fel múlt hét csütörtökön az ottawai parlamenti alsóházának a készülő jogszabályt felülvizsgáló bizottsága előtt Gina Csanyi-Robah, a Torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója is. "Nagyon remélem, a parlamenti meghallgatásom hozzájárul ahhoz, hogy megállítsuk a romákról kialakult rasszista sztereotípiák terjedését"-mondta az MTI-nek Csanyi. A készülő menekültügyi törvénnyel kapcsolatban az igazgató elfogadhatatlannak nevezte, hogy Kanada azzal a céllal állítson össze listát az úgynevezett biztonságos országokról, hogy visszatartsa egy etnikum képviselőit, mert ez "önmagában is előítéletes" lenne.
Kifogásolta, hogy Kanada még mindig annak megállapításán fáradozik, hogy éri-e üldöztetés európai országokban a cigányokat, holott ez szerinte világosan kiderül abból a jelentésből, amelyet idén februárban tett közzé Thomas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.
A Kanada történetének legsúlyosabb embercsempészési ügyeként kezelt hamiltoni bűnügyet illetően hangsúlyozta, hogy abban csak 20 ember vett rész, s annak nem lenne szabad befolyásolnia az elmúlt négy év során benyújtott mintegy 7000 menekültkérelem elbírálását.


4,5 év helyett 12 hónap
Jelenleg átlagosan 20 hónap telik el Kanadában, míg a menekült ügye a Bevándorlási és Menekültügyi Tanács (Immigration and Refugee Board) elé kerül. Ezt Ottawában túl hosszúnak tartották, a menekültek ellátására fordított összeget pedig pazarlóan magasnak.
Az idén júniusban elfogadott és jövő nyáron hatályba lépő új szabályozás, a menekültügyi törvényreform (Balanced Refugee Reform Act) szerint legkésőbb 90 nappal az érkezésük után megszületik az IRB döntése. A kormány indoklása szerint ez a jóhiszemű menekülteknek gyorsabb elbírálást jelent majd, annál is inkább, mert a menekültek "osztályozásakor" a leginkább rászorulókat eleve előre sorolják.
Ha valaki minden jogorvoslati lehetőséget kihasznál, jelenleg akár 4,5 évig is kihúzhatja Kanadában, mielőtt (végső esetben) kitoloncolják. 2012-től kezdve azoknak, akiknek a kérelmét jogerősen elutasítják, a döntést követően általában egy éven belül el kell majd hagyniuk az országot.

A Külügyminisztérium szerint a magyar kormány tudatában van a mélyszegénységben élők nehéz helyzetének, ezért is hozott létre külön államtitkárságot a társadalmi felzárkózás elősegítésére. A KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság számos programja (pl.: az Iskola-háló program, a telepeken élők számára integrációs program tanulási- és munkalehetőségeket teremtésére), s a 2011 decemberében elfogadott Nemzeti Felzárkózási Stratégia jól szemlélteti a kormányzati elkötelezettséget e téren.

  • Szerző: Balogh Marcsi
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Kanadai romának lenni csodálatos

Nem segélyért, hanem egy jobb élet reményében költöztek a romák Kanadába. Dolgoznak: van, aki zenei tehetségével keresi a kenyerét, van, aki az építőiparban vagy épp a vendéglátásban tevékenykedik, de olyan is akad közöttük, aki saját üzletet is nyitott már. Cigányságukat pozitívan élik meg, leszámítva, amikor a média általánosítva beszél róluk, mint idehaza.



„Romának lenni csodálatos, mert Kanadában nincs olyan, hogy cigány, mármint a szóhoz társult negatív sztereotípiák viszonylatában. Itt az utcán, ugyanolyan polgárok vagyunk, mint a többi ember” - meséli Csaba a Hír24-nek, aki pár hónapja költözött Észak-Amerikába.
Csaba és párja fél éve élnek Hamiltonba (Toronto mellett), de már most elégedettebbek, mint Magyarországon. Azt mondják, boldogok, mert ott végre emberszámba veszik őket és lehetőséget kapnak. Hiába szereztek diplomát idehaza, nem tudtak eleget keresni ahhoz, hogy félretegyenek maguknak.

Nagy fába vágta a fejszéjét Csaba, hiszen állapotos feleségével ment ki Kanadába szerencsét próbálni. Nem a segélyért, hanem dolgozni. Egyelőre azonban szorgalmasan látogatja feleségével együtt a támogatásuk feltételéül szabott nyelviskolát reggel kilenctől fél négyig, a hét öt napján. Munkavállalói engedélyüket nemrég kapták kézhez, így dolgozhatnak is.
Multikulturális metropolisz
„A kanadaiak nem tudnak sokat a romákról, és nem is ismernek fel bennünket a rasszjeleink alapján sem. Némi túlzással ők még mindig abban a meseszerű világban élnek, hogy a cigányok színes ruhában járnak, és lovas kocsival közlekednek” - osztja meg tapasztalatait Csaba.
Ki a kanadai?
Kanadában a mai napig nagyszámban vannak jelen azok az állampolgárok, akik nem abban az országban születtek. Például a torontói lakosság 50 százaléka. A maradékról meg el lehet mondani, hogy első vagy másodgenerációs kanadai. Így Torontó egy ízig-vérig multikulturális metropolisz.
Kanada lakossága a 2006-os népszámlálási adatok alapján 31 612 897 fő volt, és a válaszadóknak csak a harmada jelölte meg saját etnikumaként a „kanadait”.

Sára és családja 15 éve laknak Torontóban. Kislányként hagyta el Magyarországot. A jelenleg 26 éves nő szereti az ottani életvitelt és nem szándékozik visszaköltözni. Oda köti minden. Dolgozik és neveli a gyermekeit. „A lényeg, hogy nyugodt szívvel nevelhetem fel a gyermekeimet és nem kell előítéletekkel küzdenem.” Sára, Csabához hasonlóan egyetért azzal, hogy sokan álmenekültként érkeznek Kanadába, azaz romának vallják magukat és úgy kérnek menekült státuszt. A fiatal nőnek fontos a magyar közösség, akikkel havonta találkoznak. Rengetek ismerőse van, akik zenét is tanítanak. A Botos család például nagy hírnévre tett már szert. Jazz-zenészként szinte az egész USA-ban elismerik tehetségüket. Olyan híres zenészekkel léptek fel, mint Chaka Khan, George Benson, Dave Young, Al Jarreau. Persze ez csak pár emberi történet a több ezer menekült mellett. Mégis elgondolkodtató, hogy ott mit találtak meg, amit idehaza nem.
Disszidálás
De nem csak menekültként mentek ki a romák Kanadába. Többen már évtizedekkel ezelőtt disszidáltak Magyarországról. Pénzzé tették mindenüket, és saját erejükből kezdtek új életet a tengerentúlon, olyan is akad, aki oda ment férjhez. Más a zenei tehetségét kihasználva művészi bevándorlóként telepedett le Kanadában - meséli Sára, akinek az ismerősei között többen is a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezték meg tudásukat és Kanadában tanítanak. Ám elismeri, az efféle elinduláshoz nagyon sok pénz kell.
Miután letelepedési engedélyt kap valaki, azzal automatikusan megszűnik a menekült státusza. Ugyanis számosan házasság révén maradtak ott, de annak más folyamata/feltételei vannak.
Martonyi a menekültügyről
Martonyi János külügyminiszter a Hír24 kérésére elmondta, üdvözli a tervezett kanadai bevándorlási törvényjavaslatot, amely egyebek mellett lerövidíti a menekültügyi eljárás időtartamát.
A külügyminiszter szerint fontos, hogy készüljön a biztonságos származási országokról egy lista. Reményeik szerint ezen a listán Magyarország is szerepelni fog. Martonyi szerint Magyarországnak sem érdeke, hogy az állampolgárok távozzanak, mert szükség van idehaza a munkaerőre.

Vannak riasztó jelenségek
Nem roma problémaként kezeli a menekültügyet Kanada és Magyarország sem – mondta Kaleta Gábor a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője, aki korábban Los Angelesben volt konzul.
Bár azt Kaleta Gábor is elismeri, hogy hazánkban vannak riasztó jelenségek, de szerinte hazánkban senki nincs kitéve üldöztetésnek. Példaként azért megemlíti Gyöngyöspatát és aMagyar Szigeten elhangzottakat, de felvetette, hogy ezeket az eseményeket a kormány nem söpörte a szőnyeg alá és azonnali eljárást kezdeményezett. A menekültügyi kérelmek többségét a kanadai fél nem tartja megalapozottnak.
Kaleta a Hír24-nek beszámolt arról, hogy a két ország folyamatosan egyeztet a menekültkérdésről, amelyet hazánkban egy külön munkacsoport (Joint Task Force), koordinál. A folyamatos információcsere mellett, egy közös megoldás kidolgozásában is tevékenykednek.
Csaba szerint a „csicskázós ügyet” Jason Kenney bevándorlási miniszter ügyesen felhasználta, hogy hozzányúlhasson a bevándorlási törvényhez és a bűnbakokat is megtalálták hozzá, a romák személyében. Korábban megírtuk pár családot emberkereskedelem miatt elítélt a kanadai rendőrség. Róluk kiderült rabszolgatartásból nagy haszonra tettek szert. A kirobbant botrány miatt több menekültet kitoloncoltak az országból.
A romákkal kapcsolatos "rasszista általánosítás" és az új kanadai menekültügyi törvény "diszkriminatívvá" tétele ellen szólalt fel múlt hét csütörtökön az ottawai parlamenti alsóházának a készülő jogszabályt felülvizsgáló bizottsága előtt Gina Csanyi-Robah, a Torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója is. "Nagyon remélem, a parlamenti meghallgatásom hozzájárul ahhoz, hogy megállítsuk a romákról kialakult rasszista sztereotípiák terjedését"-mondta az MTI-nek Csanyi. A készülő menekültügyi törvénnyel kapcsolatban az igazgató elfogadhatatlannak nevezte, hogy Kanada azzal a céllal állítson össze listát az úgynevezett biztonságos országokról, hogy visszatartsa egy etnikum képviselőit, mert ez "önmagában is előítéletes" lenne.
Kifogásolta, hogy Kanada még mindig annak megállapításán fáradozik, hogy éri-e üldöztetés európai országokban a cigányokat, holott ez szerinte világosan kiderül abból a jelentésből, amelyet idén februárban tett közzé Thomas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.
A Kanada történetének legsúlyosabb embercsempészési ügyeként kezelt hamiltoni bűnügyet illetően hangsúlyozta, hogy abban csak 20 ember vett rész, s annak nem lenne szabad befolyásolnia az elmúlt négy év során benyújtott mintegy 7000 menekültkérelem elbírálását.


4,5 év helyett 12 hónap
Jelenleg átlagosan 20 hónap telik el Kanadában, míg a menekült ügye a Bevándorlási és Menekültügyi Tanács (Immigration and Refugee Board) elé kerül. Ezt Ottawában túl hosszúnak tartották, a menekültek ellátására fordított összeget pedig pazarlóan magasnak.
Az idén júniusban elfogadott és jövő nyáron hatályba lépő új szabályozás, a menekültügyi törvényreform (Balanced Refugee Reform Act) szerint legkésőbb 90 nappal az érkezésük után megszületik az IRB döntése. A kormány indoklása szerint ez a jóhiszemű menekülteknek gyorsabb elbírálást jelent majd, annál is inkább, mert a menekültek "osztályozásakor" a leginkább rászorulókat eleve előre sorolják.
Ha valaki minden jogorvoslati lehetőséget kihasznál, jelenleg akár 4,5 évig is kihúzhatja Kanadában, mielőtt (végső esetben) kitoloncolják. 2012-től kezdve azoknak, akiknek a kérelmét jogerősen elutasítják, a döntést követően általában egy éven belül el kell majd hagyniuk az országot.

A Külügyminisztérium szerint a magyar kormány tudatában van a mélyszegénységben élők nehéz helyzetének, ezért is hozott létre külön államtitkárságot a társadalmi felzárkózás elősegítésére. A KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság számos programja (pl.: az Iskola-háló program, a telepeken élők számára integrációs program tanulási- és munkalehetőségeket teremtésére), s a 2011 decemberében elfogadott Nemzeti Felzárkózási Stratégia jól szemlélteti a kormányzati elkötelezettséget e téren.

  • Szerző: Balogh Marcsi

Az idén júniusban elfogadott és jövő nyáron hatályba lépő új szabályozás, a menekültügyi törvényreform (Balanced Refugee Reform Act) szerint legkésőbb 90 nappal az érkezésük után megszületik az IRB döntése. A kormány indoklása szerint ez a jóhiszemű menekülteknek gyorsabb elbírálást jelent majd, annál is inkább, mert a menekültek "osztályozásakor" a leginkább rászorulókat eleve előre sorolják.
Ha valaki minden jogorvoslati lehetőséget kihasznál, jelenleg akár 4,5 évig is kihúzhatja Kanadában, mielőtt (végső esetben) kitoloncolják. 2012-től kezdve azoknak, akiknek a kérelmét jogerősen elutasítják, a döntést követően általában egy éven belül el kell majd hagyniuk az országot.
SZERETNEM KIHANGSULYOZNI HOGY EZ AZ INFORMACIO NEM FEDI A VALOSAGOT ES EZ EV DECEMBEREIG BIZTOSAN NEM FOG ERVENYBE LEPNI SEMMI VALTOZAS AZ ELBIRALAS IDOTARTAMABAN ! VISZONT AZ EGESZSEGUGYI ELLATAS JUNIUS 30 TOL JELENTOSEN MEGSZIGORODIK, PL: NEM FEDEZI A FOGORVOSI VAGY SZEM VIZSGALATOKAT ES CSAK SURGOSSEGI ELLATASRA JOGOSIT FEL MAJD !
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
:p amig 1%esély van a kinnmaradásra addig van remény a hozzám hasonlo helyzetben levöknek NINCS MIT VESZITENI esetleg a kiutazás árát. Dehát azt már itt is el tudjuk vesziteni amink éppen van. Mert ha itt maradunk akkor a télen se villany se tüzelö se élelem. az a párszázezer forint amit KOCKÁZTATUNK (az itteni javaink eladásával) ugyis elvinné a tél a hszu nehéz napok és aztán már nem lenne mihez nyulni hogy akár a következö saokig eljussunk
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
:p amig 1%esély van a kinnmaradásra addig van remény a hozzám hasonlo helyzetben levöknek NINCS MIT VESZITENI esetleg a kiutazás árát. Dehát azt már itt is el tudjuk vesziteni amink éppen van. Mert ha itt maradunk akkor a télen se villany se tüzelö se élelem. az a párszázezer forint amit KOCKÁZTATUNK (az itteni javaink eladásával) ugyis elvinné a tél a hszu nehéz napok és aztán már nem lenne mihez nyulni hogy akár a következö saokig eljussunk

Na ez az amit sok elotten levo magabiztos hozzaszolo akik regen lehet hogy epp hasonlo helyzetben voltak ezt most mar maskepp latjak es nem akarjak megerteni, ezert tul tenyszeruen mondhatnam mint egy robot a betanult szoveget szolnak hozza.A tulzott targyilagossaggal teljesen remenytelennek es kivitelezhetetlennek allitjak be az itt maradas eselyeit.
Konnyu nekik , ok mar biztonsagban es egzisztenciat teremtve elnek itt. Szerintem itt mindenkinek azon kene faradozni hogy milyen pozitivummal tudna honfitarsait segiteni amennyire csak lehet ahhoz hogy itt tudjanak maradni , mert ha igaz lenne ahogy az elfogadasi aranyt irjak akkor alig lenne itt magyar, mert ne mondja mar nekem azt senki hogy aki 1997 utan jott es azota is itt el az mind diplomas es pontrendszer, munka , vagy hazassag alapjan tudott itt maradni mert akkor rohogo gorcsot kapok .
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Melisza és társainak szeretettel. Kedves EX magyarok. Nektek nincs HAZÁTOK nincs HONFITÁRSAITOK nincs semmi a baráti/rokoni kapcsolataitokon kivül .......Gyakoroljátok a szót: HONFITÁRSAM. Vagy már tul rég vagytok kanadába hogy emlékezzetek? Ti miért mentetek oda? Ki hivott? És legföképp Miért maradsz még mindig ott? Talán nem jo itt MO-n ?????
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
Melisza és társainak szeretettel. Kedves EX magyarok. Nektek nincs HAZÁTOK nincs HONFITÁRSAITOK nincs semmi a baráti/rokoni kapcsolataitokon kivül .......Gyakoroljátok a szót: HONFITÁRSAM. Vagy már tul rég vagytok kanadába hogy emlékezzetek? Ti miért mentetek oda? Ki hivott? És legföképp Miért maradsz még mindig ott? Talán nem jo itt MO-n ?????
Hehehe, ehez semmi közöd. De tényleg.
Volna ugyan erre is válasz, legyen azonban elég ennyi:
Képzeld el mi történne "otthon", ha minden amerikait hirtelen elfogná a "honvágy" és hip-hop hazaszaladna, ki-ki felmenője származása szerint? Természetesen ahogy jött, azaz "pucér seggel"....
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
MIntha azt irtad volna, tavol maradsz a ch tol, amit csak helyeselni tudok.
Aki az eletet es csaladjat 1% eselyre felteszi az ne adjon itt senkinek tanacsot hanem rizikozon maga.
A kiskapuk keresese es ajanlasa ami a valosagot realitast teljes egeszeben nelkulozi nem lehet masoknak csak homokvar epitesere utmutato.
Nem lehet a hivatalos bevandorlasi oldal es torveny ellen menni, es embereket biztatni a torvenytelensegre, hogy a nagy utazas vegul foldonfutova tegye a naivan bedolo kijoni szandekozot.
Sem az en sem a te velemenyedre nem lehet csaladokat felultetni a jobb elet remenyeben. Mindenkinek maganak kell utana jarni a sajat lehetosegeinek.
Nektek nincs HAZÁTOK nincs HONFITÁRSAITOK​




Van, es pedig ket hazank, honfitarsainkert is tobbet teszunk, a "hazaert" a honfitarsainkert mint gondolnad, idoben energiaban es meg anyagilag is.
Te mit is teszel a hazaert? a honfitarsaidert? penzt kersz toluk, lenyulni akarod oket? es ha nem hagyjuk mar nem is vagyunk tiszteseges magyarok.
Ti miért mentetek oda? Ki hivott? És legföképp Miért maradsz még mindig ott? Talán nem jo itt MO-n ?????
Canada csodalatos orszag, es lehet jonni bevandorolni. Mint minden orszagnak itt is vannak torvenyek ami alapjan ez megoldhato.
A Genfi egyezmenyrol aki nem hallott es meg csak sejtelme sincs mirol is van szo ,az ne induljon el menekult statuszert.
Ezerszer leirtuk van politikai menekult ugy , ok de nem az, hogy jobban szeretnek elni. Aki ezt nem erti meg annak kar elindulni.
A regiek akik kijottek azoknak mas volt az indokaik mint ma. Ano szoc. diktatura volt,es bizony aki nem volt partkonyves annak igen megkeseritettek az eletet.
MIkor eljottunk es eldontottuk, hogy uj hazat keresunk, legalisan eveket varakozva lagerekben, kaptunk befogadast.
Innentol a kerdeseidnek nincs ertelme, mert letelepedtunk allampolgarok lettunk es gyerekeink is itt eresztettek gyokeret. Az ember eleteben nem sokszor fordul elo ,hogy hazat cserel es continensrol continensre vandorol tobbszor az elete folyaman.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Van, es pedig ket hazank, honfitarsainkert is tobbet teszunk, a "hazaert" a honfitarsainkert mint gondolnad,
Anagy büdös lo pikula van nektel ott kinn csak egy bevándorlo vagy itt meg egy diszidens személy és ezen változtati már nem tudsz soha Örülhetsz neki hogy neked sikerült és énis örülök neki. Kedves leendö sorstársam. egyáltalán nem biztos hogy nem fog sikerülni de megprobáljuk ha megengeded...................
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves moroder65
Ezerszer leirtuk ,hogy hogy lehet kijonni , a menekult ugy is oda vissza ki lett targyalva,csak vissza kellene olvasni. Minden ember egyedi elbiralasa van es egyedi sors, nincs gepies valasz mert nincs ket egyforma ember.
A jelenlegi torvenyek szerint a sok szigoritas miatt egyre nehezebb itt maradni ,de nem lehetetlen aki tudja allitasait bizonyitani. A kamu dumara mar nem ulnek fel es nagy esely van ra, hogy elutasitjak.
Tehat nem mi tudjuk mondani hogy mit kene mondani hanem a delikvensnek kell a storyjat hitelesen bemutatni, ebben hol tudnank segiteni? MI talaljuk ki, hogy vele mi tortent Mo-on ki es hogy uldozte?
Ugy nyilatkozgatok itt, mint aki soha nem latta a hivatalos bevandorlasi oldalt ahol nagyon sok fele keppen lehet ide jonni.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Van, es pedig ket hazank, honfitarsainkert is tobbet teszunk, a "hazaert" a honfitarsainkert mint gondolnad,
Anagy büdös lo pikula van nektel ott kinn csak egy bevándorlo vagy itt meg egy diszidens személy és ezen változtati már nem tudsz soha Örülhetsz neki hogy neked sikerült és énis örülök neki. Kedves leendö sorstársam. egyáltalán nem biztos hogy nem fog sikerülni de megprobáljuk ha megengeded...................


Ezert akarsz kijonni ,hogy azza valj amit leirtal?
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves meli én ha elhagyom a szülöföldemet ugy megyek el hogy itt magyarországon senkinek még köszönéssel sem tartozom de a szivem mindig magyar marad és a Hazám szó csak egy országra mondható ki szivböl Neked is nekem is az a szülöhazám moroder érti mit ugatok én itt.... ha honfitársam segitségre szorul és itt nem csak anyagi vagy jogi értelemben mondom, 1 baráti szó egy biztatás vagy bátoritás 1-2 pozitiv példa hidd el többet ér a honfitárs szákábol/tollábol mint százezer dollár azt se gondolom hogy könyü de itt se könyebb ha a hejembe lennél te is igy tennél Morodernek meg mindent köszönök amit itt leir sok ember merit eröt belölle pedig ö se monta itt se el hogy menyire könyü dolog ez. mindent ,egprobálok hogy ki jussak ha csak 1-2 évet huzhatok ki ott akkor is talán jobb lesz nem tudjuk és szerintem te se a tuti biztosra mentl ki gondolom vagy tévedek akkor bocs de lehet hogy nem itt kellene megvitatnunk ezeket a kis nézeteltéréseket de azért látod hogy mégiscsak tud valamit ez a roma ember mert szoba állsz velem és még ugy is érzem hogy egyenrangu vita partnerek vagyunk NEM MINDEN ROMA BUNKÓ Sajnos ez a magyaroknak egyik fájo pontja hogy igenis vannak értelmiségi romák is akik megérdemelnének a "honfitársaiktol" 1-2 apro boztató szót vagy gesztust ugy ahogy moroder teszi. és köszönöm hogy elolvasod firkálmányaimat. Szép napot
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kicsit off

Már csak nem bírtam megállni.
Ha a lelkedben olyan nagy patrióta vagy, akkor teljességgel érthetetlen, hogy el akarod hagyni a Hazád.:confused:

Aztán (bár ezt is már megírtuk jó pár alkalommal), az idegen nyelv és az IDEGEN KULTÚRA nem mindenki számára elviselhető.
Ezerszer hangsúlyoztuk azt is, hogy GAZDASÁGI menekültet (vagyis azt aki a szegénység elől menekül) NEM fogadnak - miként még vagy 200 másik országban sem.
BEVÁNDOROLNI lehet, de annak FELTÉTELEI vannak (nem akarom a cic-es mantrát darálni).
azt írod:
NEM MINDEN ROMA BUNKÓ
Miként NEM MINDEN NEM ROMA NEM BUNKÓ. Itt nem arról van szó, hogy a romákat valaki (vagy akár a CH vezetése) le akarná beszélni a Kanadába való kivándorlásról, hanem a szinte biztos kellemetlen véget érő MENEKÜLT-ként való kijutási próbálkozást szeretnénk a maga igazi valóságában ismertetni.
Az csak - úgymond statisztika -, hogy a menekült státuszért folyamodók zöme roma. Bár ezt nem is értem, mert az állampolgárságot illik nézni (és azt is nézik).
Sajnos ez a magyaroknak egyik fájo pontja hogy igenis vannak értelmiségi romák is akik megérdemelnének a "honfitársaiktol" 1-2 apro boztató szót vagy gesztust
Vajon a többieknek nem jár ugyanez a biztatás?:confused: Akkor?:confused: Miért is kellene ezt a népcsoportot kiemelni? Ráadásul annak is egy vékony szegmensét?
Sajnos tény, hogy kevés a roma értelmiségi, de pl most lesz csúcsminiszter az egyikük. A másik meg nem vállalta az államtitkári posztot.
Neveket nem írok, mert ez már így is ott lebeg a politizálás mezsgyéjén, ami itt ugye nem kívánatos. Ha TE roma értelmiségi vagy, nem épp őket kellene támogatnod?

Visszakanyarodva, attól még, hogy hiú reményeket keltünk, nem lesz "könnyebb" elviselni a várható negatív véget.
Ha viszont felhívjuk a figyelmet a várható buktatókra, nehézségekre - és arra netán az illető fel is készül, akkor legalább elmondhatjuk, hogy nem érte, érhette váratlanul a próbálkozót egy-egy kanadai "pofon".
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen ti aztán nagyon tudtok valamit.... remélem nem ijen emberekkel van tele kanada mert akkor nem megyek ki.
A magyaroktol már nagyon sok "pofont" kaptuk talán egyel többet is mint amit kellene A sztorim amivel kimegyek az nem nyilvános és hála istennek nem is ezen az oldalon fogják elbirálni ha neked sikerült akkor örülj neki. És nem vagyok patrióta csak nem érzem jol magam a saját hazámban ,...ez talán nem bün. Na és téged itt vajon ki akart megölni hogy veszélybe került az életed mert itt te azt mondod hogy itt csak ez a menö duma nekem van egy teoriám de kérlek ne vedd magadra nem rolad beszélek csak ugy a levegöbe elmélkedem...........Volt egyszer egy ember aki egy nagyobb vállalatnál pénzközelbe került és hol volt hol nemvolt egyszercsak lenyulta a nagy dohányt ezért megakarták ölni.........szoval akinek veszélybe van az élete itt MO-n annak van valami nyomós oka ami nem igazán a hatályos jogszabályok mentén tehetne elbirálni vagy nem igy van???????????????????????????????????????????? Vagy te csak ugy sétálgattál a miskolci sétálón és egyszer csak hirtelen pisztolyt fogtak rád naaaaaaa ejnye bejnye sztorit csinálni nem nagy kuncst 2 szer jol odacsapom a kezemet vagy lábamat a falhoz eltörik látlevél aztán jön a skin head stori mega romák voltak meg a kitudja ki volt én nem is láttam semmit olyan hirtelen történt.........mese
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag

Nem segélyért, hanem egy jobb élet reményében költöztek a romák Kanadába. Dolgoznak: van, aki zenei tehetségével keresi a kenyerét, van, aki az építőiparban vagy épp a vendéglátásban tevékenykedik, de olyan is akad közöttük, aki saját üzletet is nyitott már. Cigányságukat pozitívan élik meg, leszámítva, amikor a média általánosítva beszél róluk, mint idehaza. NA EZT MEG NEM ÉN IRTAM HANEM TI énis egy jobb élet reményébe megyek ki
ugy mint ti és mások nagyon sokan
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igen ti aztán nagyon tudtok valamit.... remélem nem ijen emberekkel van tele kanada mert akkor nem megyek ki.
A magyaroktol már nagyon sok "pofont" kaptuk talán egyel többet is mint amit kellene A sztorim amivel kimegyek az nem nyilvános és hála istennek nem is ezen az oldalon fogják elbirálni ha neked sikerült akkor örülj neki. És nem vagyok patrióta csak nem érzem jol magam a saját hazámban ,...ez talán nem bün. Na és téged itt vajon ki akart megölni hogy veszélybe került az életed mert itt te azt mondod hogy itt csak ez a menö duma nekem van egy teoriám de kérlek ne vedd magadra nem rolad beszélek csak ugy a levegöbe elmélkedem...........Volt egyszer egy ember aki egy nagyobb vállalatnál pénzközelbe került és hol volt hol nemvolt egyszercsak lenyulta a nagy dohányt ezért megakarták ölni.........szoval akinek veszélybe van az élete itt MO-n annak van valami nyomós oka ami nem igazán a hatályos jogszabályok mentén tehetne elbirálni vagy nem igy van???????????????????????????????????????????? Vagy te csak ugy sétálgattál a miskolci sétálón és egyszer csak hirtelen pisztolyt fogtak rád naaaaaaa ejnye bejnye sztorit csinálni nem nagy kuncst 2 szer jol odacsapom a kezemet vagy lábamat a falhoz eltörik látlevél aztán jön a skin head stori mega romák voltak meg a kitudja ki volt én nem is láttam semmit olyan hirtelen történt.........mese

Ha ez mese, akkor meg rosszabb helyzetben vagytok.Azzal ,hogy roma valaki meg itt nem kap refuge kent elfogadast.
A jobb elet remenye sem jogosit fel es kap pozitiv elbiralast.

Valahogy nem erted vagy nem akarod erteni.
A menekult torvenyek , menekult embereknek van, akiket uldoznek akik elete veszelyben van stb.

Vagy belefersz ebbe a kategoriaba , es azokkal kell egyutt bizonyitani hitelesen az ugyedet akiknel pl etnikai tisztogatas van pl Etipoia vagy afganisztani menekultek,
Tobbszor volt a canadai hatosag kovetseg Mo-on Egerben es Miskolcon, es maguk gyozodtek meg a helyzetrol.

Tolunk nyugodtan johetsz, es egyaltalan se le se ra nem beszelunk, de ha egyszer keptelen vagy megerteni ,hogy a menekult kerelem az politikai stb uldozes stb.

Arra jatszanak sokan,hogy itt lassu elbiralas van es addig is itt tud elni, azt alairom,hogy valoban sok ember van itt ezt a helyzetet kijatszva, de a vege a deportalas.
Az efogadott szamok nagyon rosszak es ezt jo ha merlegeli valaki mielott elindul.

Nekunk nem tisztunk ilyen melysegben menekult ugyekbe bele maszni, de aki az ovatossagra int , a korultekintesre nem az az ellenseg es a rosszindulatu aki erre figyelmeztet.

Az itt elo romak es nem romak ugyanolyan normalisan elnek dolgoznak mint a tobbi ember de feltetel,hogy az itt tartozkodas a letelepedes valaki megtudja szerezni.Mert anelkul ugyan olyan lehetetlen helyzetbe kerul mint otthon egy nem eus orszagbol munkat kereso ember.
 
Oldal tetejére