Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Soma, hát én sem ismerek rád...De ezt már pár nappal ezelőtt is akartam irni,amikor mintha nem a te szavaidat mondtad volna..., és most...(hát eddig majdnem Buddha lettem veled itt csendben olvasgatva,...most ego leszek Én is:p kiss...Ne, ne! -mondanám, mert nem tetszik a szerep:p, amikor olvaslak és "te vagyok épp" ...
Azt hiszem a szerepjátszás,ahogyan itt történt azért lehetséges, mert magunkban ego-természétünkből is ismerünk minden szerepet...De van amikor már valódi lényünktől, megélt valóságunktól már távol tudjuk tartani a szerepeket...Már különbséget tudunk tenni szerep és ember között....Én sok szerepet játszom bábszínházban is:)...Akkor vagyok hiteles ,ha az vagyok, amit játszom ..., akkor vagyok ember,ha másságomról tudok... Úgyhogy nem áll tőlem távol ez a játék, de másságodról mintha tudnék:p kiss).

Drága Csillagvirág...bölcsen állsz a játék kérdéséhez, ezért vagy képes élvezni a játékot ;)...tükröket kapunk, és nyújtunk át egymásnak, melyekbe jó belenézni, megnyugvással konstatálni, hogy igen...ez vagyok én...ez is én vagyok...tudod, ezzel a játékkal én is szeretnék tükröt tartani...hogy mindnyájan tükröződhessünk egymásban...és észrevehessük, mi az, ami megvezet bennünket...vajon más-e a szavakat Buddha logója alatt olvasni, vagy az EGO vörös logója alól...vajon más-e ha a csendről beszélgetünk, és más-e ha az ego mellett érvelünk...ezen a fórumon nehéz bármit is mondani az ego "védelmében" anélkül, hogy kivont véres kardként lássék...érdekes olvasni a reakciókat egy olyan témában, ami szembehelyezkedik a main-stream spirituális tanításokkal...amely kétségeket ébreszt az emberben, hogy vajon fel meri-e vállalni a "sötét oldalt" is?...kiben milyen érzésekel kelt ez?...el merjük-e fogadni magunkban az összes tulajdonságot vagy csak a szépet, a fényest, a bölcset...a Jin és a Jang nem véletlen...a teljességhez kell mindkettő...a fekete és a fehér...nem csak a fehér...amikor ezt valaki megérti, megbékél önmagával...nem küzd többé a fekete ellen a fehér nevében...vagy fordítva...így ez csak játék...a mérleg másik nyelve...egy kicsikét ;):Dkiss
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
nincs itt semmi színjáték...csak nehezünkre esik bevallani (szembenézni a ténnyel) hogy bizony az ember alkalmazkodik a környezetéhez, a szituációhoz, mindenhez, ami hatás éri, mert megvan ez a képessége, és él is vele...a személyiség (ego) egy rugalmas valami, ami bizonyos határok között rugalmasan alkalmazkodik a helyzethez, ha a helyzet azt kívánja meg...neked is van egy személyiséged, ha tagadod, ha nem, amely egyes helyzetben ilyen, másik helyzetben olyan...az lenne a természetellenes, ha minden körülmények között egyformán reagálnál...másképpen reagálsz, ha kedved (hited) szerint szólnak hozzád, és másképpen, ha makacskodnak és mindenben ellentmondanak neked, mint ahogy most és is teszem...;)kiss (ne vedd komolyan, csak játszom...mert játszhatnékom támadt, olyan komolyak voltunk az elmúlt napokban... kiss)
Soma! Most mihez,kihez kell alkalmazkodnod,mert ha nem vetted volna észre Te az utóbbi időben 360 fokot fordultál,teljesen mást mutatsz magadból,mint amit hosszú hónapokon keresztül tanácsként osztogattál a fórumtársaknak.

Nem vitatom,hogy minden emberben benne van a kis ördög:D,és időnként elszáll magától,de az identitását képtelen teljesen átváltani - kivéve,aki "kettős személyiséggel" rendelkezik,de arról tudom,hogy kicsoda,mert csak rápillantok a zórójára.;)
..és van választásom,ha akarok játszok vele,ha akarok nem - de tudom kivel állok szembe!;)
Bocsánat,annyira sajnálom!!:(
 

hannah22

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden elméből jövő információ ego. Ahhoz,hogy közel járj az életutadhoz,hogy azt csináld amit te fönt elterveztél,ami a karmád,ahhoz neked a szívedre kéne hallgatnod és nem az eszedre. Ahogy Balogh Béla is mondja:"Az igazság el van rejtve azok elől,akik az elméjükkel keresik".
Ahhoz,hogy te valóban boldog legyél ahhoz neked az egót ki kéne iktatnod.
Mi is a meditáció? A meditáció elme nélküli állapot. Az lenne szép,ha ezt be tudnánk vinni a hétköznapjainkba és így élnénk.Vagyis ki kéne zárni az elme állandó fecsegését,hogy ezzel teret adjunk az igazi énünkkel való kommunikációhoz.
Ahogy a Biblia írja:"Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok és az Isten Szelleme lakozik bennetek?" (1 Kor.3:16). Vagyis,ha a Szent Szellem él benned, engedd, hogy teljes befolyása alatt élj.
Azok a gondolatok amiken az elméd gondolkozik,illetve rá vesz,hogy gondolkozz rajta ezek mind a külvilágból érkeznek. A belső hang, mint a neve is mondja nem kívülről hanem belülről,önmagából ered.


Toooo,toooo much... uram bocsá' .. elbődült a hanni bedödője;)
Ok, Berni felett összecsaptak a gondolatai, soma egó, legó-manózik , a bona önjelölt énekessé avanzsálódott, progi elméskedésen elmélkedik, az évi meg olyan évis, jasszi eldobta a bumeráng egót, a hanni leverte a biztosítékot....
Húúúú ez a spri-cipó, meg ezo-bigyó, életút-karma-feketeseggű-egó-elme-kívülrőljövő-belső-hang...... nyögvenyelőőőős,élettelen ....

Hál istennek mindenki egészséges....és oly' tengernyi elfecsérelt energia, hiábavaló erőlködés sminkelni a tükröt :cool::confused::rolleyes::cool:

Nnahh áram vissza .... menek élni
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Soma! Most mihez,kihez kell alkalmazkodnod,mert ha nem vetted volna észre Te az utóbbi időben 360 fokot fordultál,teljesen mást mutatsz magadból,mint amit hosszú hónapokon keresztül tanácsként osztogattál a fórumtársaknak.

Nem vitatom,hogy minden emberben benne van a kis ördög:D,és időnként elszáll magától,de az identitását képtelen teljesen átváltani - kivéve,aki "kettős személyiséggel" rendelkezik,de arról tudom,hogy kicsoda,mert csak rápillantok a zórójára.;)
..és van választásom,ha akarok játszok vele,ha akarok nem - de tudom kivel állok szembe!;)
Bocsánat,annyira sajnálom!!:(

én is sajnálom Évi, hogy az elmúlt hozzászólásaid irányomba semmi másról nem szóltak, csak az én minősítésemről, holott én egyetlen egyszer sem tereltem a témát veled kapcsolatban személyes síkra...:rolleyes: a téma ebben a topikban az ego kiiktatása és ha jól emlékszem, amióta erre a fórumra írok, nagyon sok olyan hozzászólásom volt, amiben az ego kiiktatása ellen kampányoltam...Bernivel sokat "csörtéztünk" ezen, de Bonival is összeakaszkodtam nem egyszer kiss...és te ezt nagyon jól tudod, hiszen itt voltál, olvastál...tudod, Bonának teljesen igaza van...a teremtés, az élet nem kér számon...csak lehetőségeket ad...és ha nekem olyanom van, tudok a csendről írni, le tudom csillapítani a csapongó elmémet, es akkor neked az tetszik...amikor meg "egós" vagyok, akkor figyeld meg magadon, miként taszít téged az a Soma...lásd magad, miközben engem minősítő jelzőkkel illetsz, kinek a fejében vannak a ragaszkodások...a megvilgodosához, a csendhez, a jelenhez való eljutáshoz...kismilliószor leírtam, hogy a csend állapotáról nem lehet írni, mert leírhatatlan, csak benne lenni lehet...és ha az ember benne van, az érezhető, tapintható, fogható...Bona, Hanna ugyan erről beszél, a maguk szerethető, bohókás, néha tanítónénis módján ;)...őket elfogadod, mert ők nem "egó"-znak...stabil világítótornyai ennek a fórumnak, nem olyan "hektikusak", mint én...mert én pörgök, forgok, körbe körbe...néha vetül a fény, néha sötétség van...de vajon van-e különbség az élet szempontjából azok között a pillanatok között, amikor tartósan vagy a fényben, vagy amikor csak egy pillanatra vetül fény az orcádra?...amikor elfordul a reflektor, sötét lesz...na és?...ki fél a sötétben?...persze ettől én még lehetek a szemedben skizofrén...vagy tudathasadásos személyiség...ahogy tetszik...de a dolgokon nem változtat...attól én még nagyon szeretlek téged, mert a barátság nem az egyetértésről szól, hanem arról, hogy fontos-e a másik, törödsz-e vele, kedves-e a szívednek, és elfogadod-e olyannak, amilyen...kiss
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Soma!
Csak tereljél te is,ha szükségem lesz rá,mert nekem kell,hogy (meg)világitsanak,ha sötétségbe burkolom magam.
Én véleményt alkotok,és légyszives tedd azt te is,mert én abból értek.Nem szeretem a bólogató jánosokat,és a fölösleges mézes szavakat.
Azt hittem a Barátság arról szól,hogy "felébresztjük" a "valóságtól' elrugaszkodott bajtársunkat.

Nem tudok mást irni,mint amit gondolok,és érzek,éppen ezért ezentúl tartózkodom a neked szóló megnyilatkozástól.
 

tibya

Állandó Tag
Állandó Tag
quote_icon.png
Eredeti szerző tibya

Ha valami bosszant, egy helyzet vagy egy személy,ne állj ellen,enged át magadon,fogad el és nem lesz többé idegesítő.
Bármilyen zavaró zaj ugyan annyit segíthet mint a csend,ha hagyod olyannak lenni amilyen. Mert akkor ez az elfogadás is eljuttat a lelki béke birodalmában,ami a belső csend,nyugalom. Valahányszor elfogadod a jelen pillanatot olyannak amilyen,bármilyen formában is mutatkozzék,nyugodt vagy és lelki békét érzel.
A kreativitást és a problémák megoldását is ebben a belső csendben találjuk meg.




valóban...engem nem idegesít ám egyáltalán a szomszéd, aki vasárnap hajnalban ütvefúrja a falat, de valamitől a gyerekem mégis felébred és ordít...ő még nem hallott erről a tanításról...majd az ütvefúró és a gyereksírás együtt létrehoz otthon egy olyan légkört, amit neked is kívánok elfogadásra...:razz::razz::grin:kiss na jóóó, csak olyan ciki, hogy Tolle mesternek nincsenek szomszédai meg gyerekei, akik a hatalmas birtokán reggel próbára tennék....:razz: ehh, mitől is lesz egy tanítás hiteles? :confused:

Ha a lelki béke neked mindennél fontosabb lenne,(mert ez lenne a cél),akkor kihívást jelentő emberekkel és helyzetekkel találkozva nyugodt és abszolút éber maradnál. Azonnal elfogadnád a helyzetet, és ily módon eggyé válnál azzal, ahelyett,hogy elkülönülnél tőle. Ezt követően ebből az éberségedből születne meg a reakciód. Vagyis az reagálna, aki vagy:a tudat, s nem az, akinek magadat gondolod: az egó. Reagálásod ekkor hatékony lenne, és nem tenne ellenséggé sem személyt, sem helyzetet.
Egyszóval fogad el a jelenlegi helyzetet,bármi is legyen az és ebből az állapotból cselekedj. Az elme és az ellenállás rokon értelmű fogalmak, az elfogadás azonnal megszabadít az elme uralmától, és újra összekapcsol a Léttel. Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a lelki béke állapotába.
Bármit is teszel a belső ellenállás állapotában ,amit negatívitásnak is nevezhetünk, az több külső ellenállást teremt. Bármi ellen is harcolsz, az erősebbé válik, és
aminek ellenállsz, az fennmarad. A belső ellenállás megszűnésével,azt is megtapasztalhatod, hogy ekkor maga az élet támogat.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Soma!
Csak tereljél te is,ha szükségem lesz rá,mert nekem kell,hogy (meg)világitsanak,ha sötétségbe burkolom magam.
Én véleményt alkotok,és légyszives tedd azt te is,mert én abból értek.Nem szeretem a bólogató jánosokat,és a fölösleges mézes szavakat.
Azt hittem a Barátság arról szól,hogy "felébresztjük" a "valóságtól' elrugaszkodott bajtársunkat.

Nem tudok mást irni,mint amit gondolok,és érzek,éppen ezért ezentúl tartózkodom a neked szóló megnyilatkozástól.


Szia Evi!

Nem Somat akarom megvedeni nincs ra szuksege.En egyaltalan nem erzem Soma hozzaszolasaibol azokat amiket Te serelmezel.Persze nekem konnyu , lehet mondani , hiszen nem rolam szol a sztori.De ezzel csak azt szeretnem mondani hogy ilyenkor eszre lehet venni hogy mindenki a sajat nezete sajat szajize szerint vagy az eppen aktualis erzelmi allapotan keresztul olvassa a sorokat.Amiket irtok Somara ez az egos szerep jatszas , hmm nekem olyan izeees.En elolvasom es elrakom magamban azt amit el kell , de igen igazad van abban hogy azonosul neha valamivel.Lehet hogy tagadja de legalabb nem keni magat az ezos mezes-mazzal hogy feny igy feny ugy stb...Eli az eletet es kozben ha rossz paszban van akkor is feljon es megoszt velunk beloluk valamit.Mivel itt egy jo kis kozosseg jott ossze.Ne felejtsuk el hogy a szomszedja furja a falat reggel es a pici pedig nem tud aludni:)))Mindenki feje felett neha megjellenek azok a bizonyos sotet felhok.Aki ezt tagadja az nem mond igazat!Vagyha tenyleg igy van akkor mar nem irna forumokra.Azt mindenki tudja hogy ha valaki "raszol" valakire valamiert azt ki/mi is csinalja.Ezt Tolle apo jol elmondja Nekem igazam van/Te tevedsz fejezetben az Uj Foldben asszem:)Nalam a baratsag nem csak a napos oldallal egyenlo.
es ha tenyleg "nem oszinte" most Soma velunk es "egozik" en akkor is megkoszonom hogy lemerte irni igy mert igenis sok olyan dolgot feszegetett amit masok elakarnak inkabb titkolni,mert az ciki es nem helyes a megvilagosodas csodas utjan.Emberek vagyunk es tele erzelmekkel es valoban nagyon nagyon nehez az erzelmeken urra lenni.Amig vannak az eletben szamunkra apro bosszanto dolgok pl ez amit Soma irt es hozzacsatolunk akarmit vagy felszollalunk ellene akkor is azok a "csunya" erzelmek nyertek.Lehet ra mondani hogy ego.De nem szeretem hasznalni mar ezt a szot mert mindenkinel mast jelent!
Nem bantasbol vagy okoskodasbol irtam hanem csak ugy:) Remelem atment amit szerettem volna.

Ja es meg annyit amit Soma is irt , tegyuk fel Bona irt volna igy mint Soma napokon keresztul akkor neki is leirtad volna igy?:)
 
Ö

öreganyám

Vendég
Könnyű annak szentnek lenni, aki egy kolostor csendjében él :)
 

tibya

Állandó Tag
Állandó Tag
Ok, Berni felett összecsaptak a gondolatai, soma egó, legó-manózik , a bona önjelölt énekessé avanzsálódott, progi elméskedésen elmélkedik, az évi meg olyan évis, jasszi eldobta a bumeráng egót, a hanni leverte a biztosítékot....
Húúúú ez a spri-cipó, meg ezo-bigyó, életút-karma-feketeseggű-egó-elme-kívülrőljövő-belső-hang...... nyögvenyelőőőős,élettelen ....

Mindenki olyan amilyen,ettől olyan színes a világ.:cool:
 

tibya

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi van azokkal az információkkal, amiket megtapasztaltál? Az is elméből jön, mégse ego.

A tudatnak nincs szüksége gondolkodásra. Mindent amit te eddig megtanultál,megtapasztaltál,ezt ő mind tudja,sőt.
 
O

oliyboty

Vendég
És mi van azokkal az információkkal, amiket megtapasztaltál? Az is elméből jön, mégse ego.


A megtapasztalás a jelenből születik, ha éber vagy rá, mikor csak visszaemlékszel rá, hogy milyen is volt, az már elméből jön, tehát egó. Ha a múltban vagy jövőben vagy, az már elme, mivel nincsen jelen a jelen pillanata, így a kérdésre a válasz a saját nézőpontomból az, hogy ha visszaemlékszel dolgokra, már múltban vagy, tehát elméhez tartozik, így a felidézett megtapasztalás is ez a kategória. Viszont, ha a megtapasztalást úgy éled meg, hogy jelen vagy benne teljesen, akkor nincsen benne elme, mivel se múlt, se jövő nincsen jelen, ott eggyé válsz azzal ami van. Nem tudom érthető-e... :D
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden ember életében van ezernyi lelki válság amiket hírtelen nem tud hova rakni és ettől azt sem tudja hogy hogyan is nyilvánuljon meg az adott helyzetet illetően. Ez egyáltalán nem betegség, csak egy átlagos helyzet, amikor az embernek mérlegelnie kell bizonyos dolgokat és e miatt lendült ki Soma barátunk is az általános helyzetéből.
Nézzetek ti is magatokba néha, hogy mit miért írtok, mielőtt az a másik szekálására menne. Nem azt mondom hogy Soma nem hibázott, de úgy visszagondolva hányszor állt ott a háttérben segítőkészként?

A saját egos problémánkat meg ne akarjuk másra terelgetni, nem ezért vagyunk itt. Vagy az ego magasabb a mi barátságunknál?
Tartsunk ki egymás mellett és ha kell, segítsük a másikat, de ez már oly sokszor elhangzott.

Soma, téged meg arra kérlek, ha problémád akadt, amennyire lehet, oszd meg velünk!
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi van azokkal az információkkal, amiket megtapasztaltál? Az is elméből jön, mégse ego.

A tudatnak nincs szüksége gondolkodásra. Mindent amit te eddig megtanultál,megtapasztaltál,ezt ő mind tudja,sőt.

Visszavonom az állításom és szerintem egyikünknek sincs igaza, mert minden amit eddig átéltél megtapasztaltál és megtanultál, a lélekben tárolódik és a megfelelő információkat a tudat ássa elő azt az elme segítségével.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Evi!

Nem Somat akarom megvedeni nincs ra szuksege.En egyaltalan nem erzem Soma hozzaszolasaibol azokat amiket Te serelmezel.Persze nekem konnyu , lehet mondani , hiszen nem rolam szol a sztori.De ezzel csak azt szeretnem mondani hogy ilyenkor eszre lehet venni hogy mindenki a sajat nezete sajat szajize szerint vagy az eppen aktualis erzelmi allapotan keresztul olvassa a sorokat.Amiket irtok Somara ez az egos szerep jatszas , hmm nekem olyan izeees.En elolvasom es elrakom magamban azt amit el kell , de igen igazad van abban hogy azonosul neha valamivel.Lehet hogy tagadja de legalabb nem keni magat az ezos mezes-mazzal hogy feny igy feny ugy stb...Eli az eletet es kozben ha rossz paszban van akkor is feljon es megoszt velunk beloluk valamit.Mivel itt egy jo kis kozosseg jott ossze.Ne felejtsuk el hogy a szomszedja furja a falat reggel es a pici pedig nem tud aludni:)))Mindenki feje felett neha megjellenek azok a bizonyos sotet felhok.Aki ezt tagadja az nem mond igazat!Vagyha tenyleg igy van akkor mar nem irna forumokra.Azt mindenki tudja hogy ha valaki "raszol" valakire valamiert azt ki/mi is csinalja.Ezt Tolle apo jol elmondja Nekem igazam van/Te tevedsz fejezetben az Uj Foldben asszem:)Nalam a baratsag nem csak a napos oldallal egyenlo.
es ha tenyleg "nem oszinte" most Soma velunk es "egozik" en akkor is megkoszonom hogy lemerte irni igy mert igenis sok olyan dolgot feszegetett amit masok elakarnak inkabb titkolni,mert az ciki es nem helyes a megvilagosodas csodas utjan.Emberek vagyunk es tele erzelmekkel es valoban nagyon nagyon nehez az erzelmeken urra lenni.Amig vannak az eletben szamunkra apro bosszanto dolgok pl ez amit Soma irt es hozzacsatolunk akarmit vagy felszollalunk ellene akkor is azok a "csunya" erzelmek nyertek.Lehet ra mondani hogy ego.De nem szeretem hasznalni mar ezt a szot mert mindenkinel mast jelent!
Nem bantasbol vagy okoskodasbol irtam hanem csak ugy:) Remelem atment amit szerettem volna.

Ja es meg annyit amit Soma is irt , tegyuk fel Bona irt volna igy mint Soma napokon keresztul akkor neki is leirtad volna igy?:)

az elmében és az elmén túl;)....bona csak a pillanatért felelős...csak azért, hogy minden pillanatban újjászülessen...neki ennyi éppen elég...mi volt mi lesz....már rég nem fontos....jelentem jelen vok....és ennyi bőven elég...hálás vok, ha segíthetek valakinek megmutatni ezt a napos oldalt...de a döntés mindenkinek a kezében van....azonosul-e a gondolataival és engedi, hogy az elme világa beszippantsa...vagy elkapja a pillanatot és átlép az elmén túlra...ha jelen vagy, ha igazán jelen vagy....átölel a csend....ott nincs egyetlen egy gondolat se ami egy icipicit is előre mutatna annál, ami most van...abban a pillanatban kiteljesedsz és nincs semmi ami ebből az állapotból kizökkentene...ez bona világa....ezt tudja csak megmutatni...annak aki kéri, de csak is annak....bonának nincs mit takargatni, mivel most is épp éli azt aki, és hagy mindenkit, hogy legyen az aki....szabadonkiss
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
az elmében és az elmén túl;)....bona csak a pillanatért felelős...csak azért, hogy minden pillanatban újjászülessen...neki ennyi éppen elég...mi volt mi lesz....már rég nem fontos....jelentem jelen vok....és ennyi bőven elég...hálás vok, ha segíthetek valakinek megmutatni ezt a napos oldalt...de a döntés mindenkinek a kezében van....azonosul-e a gondolataival és engedi, hogy az elme világa beszippantsa...vagy elkapja a pillanatot és átlép az elmén túlra...ha jelen vagy, ha igazán jelen vagy....átölel a csend....ott nincs egyetlen egy gondolat se ami egy icipicit is előre mutatna annál, ami most van...abban a pillanatban kiteljesedsz és nincs semmi ami ebből az állapotból kizökkentene...ez bona világa....ezt tudja csak megmutatni...annak aki kéri, de csak is annak....bonának nincs mit takargatni, mivel most is épp éli azt aki, és hagy mindenkit, hogy legyen az aki....szabadonkiss

Ertem en keremszepen:) En ugy ertettem hogy ha jatszasibol jatszol egy ego elohuzo szindarabot persze okulaskent es tanitaskent itt a tobbieknek akkor ez a biznyos "vizfelkavaras" megtortent volna e?Csak ennyit akartam erzekeltetni. Mivel a hszedibol bolcsesseg jon at - Mindig.Sokat gondolkoztam ezen a szon:) ritkan tudom leirni de most ez ide illik:) - szamomra ezert szoktam mondani hogy vannak tudatszintek vagy ha tetszik lepcsofokok amiket nem lehet atugrani.Amit Te olyan konnyedseggel irsz es fogalmazol meg az nekem sokszor "marha nehez" kategoria.Tudom es erzem hogy jo fele terelsz de megis sokszor falak vannak elottem abban az iranyban.Ezt lehet az egonak vagy az azonosulasra vagy mitudomen minek a szamlajara irni de en inkabb a tudatossagot szeretem erre hasznalni.Nem vagyok azon a szinten meg hogy ezt olyan jatszikonnyedseggel tegyem mint ahogyan Te teszed.De ettol nem erzem magam kisebbnek:p
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden ember életében van ezernyi lelki válság amiket hírtelen nem tud hova rakni és ettől azt sem tudja hogy hogyan is nyilvánuljon meg az adott helyzetet illetően. Ez egyáltalán nem betegség, csak egy átlagos helyzet, amikor az embernek mérlegelnie kell bizonyos dolgokat és e miatt lendült ki Soma barátunk is az általános helyzetéből.
Nézzetek ti is magatokba néha, hogy mit miért írtok, mielőtt az a másik szekálására menne. Nem azt mondom hogy Soma nem hibázott, de úgy visszagondolva hányszor állt ott a háttérben segítőkészként?

A saját egos problémánkat meg ne akarjuk másra terelgetni, nem ezért vagyunk itt. Vagy az ego magasabb a mi barátságunknál?
Tartsunk ki egymás mellett és ha kell, segítsük a másikat, de ez már oly sokszor elhangzott.

Soma, téged meg arra kérlek, ha problémád akadt, amennyire lehet, oszd meg velünk!

kiss Soma nagycsaládos lett...de ez egyáltalán nem probléma...csak új helyzet...és sokszor csak küzdök, mint disznó a jégen... ;):D
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
A megtapasztalás a jelenből születik, ha éber vagy rá, mikor csak visszaemlékszel rá, hogy milyen is volt, az már elméből jön, tehát egó. Ha a múltban vagy jövőben vagy, az már elme, mivel nincsen jelen a jelen pillanata, így a kérdésre a válasz a saját nézőpontomból az, hogy ha visszaemlékszel dolgokra, már múltban vagy, tehát elméhez tartozik, így a felidézett megtapasztalás is ez a kategória. Viszont, ha a megtapasztalást úgy éled meg, hogy jelen vagy benne teljesen, akkor nincsen benne elme, mivel se múlt, se jövő nincsen jelen, ott eggyé válsz azzal ami van. Nem tudom érthető-e... :D


Egy kerdes.Biztos Te is kaptal mar olyan angyalos korlevelet.En egyet kiprobaltam.asszem Atlantisz Angyalai volt a cime.Kellett csinalni egy angyal oltart ami egy almabol egy szal viragbol es egy gyertyabol allt.A level azt mondta hogy pl: hetfon este 9kor tard ki az ajtot engedd be oket es talan egy hetet lesznek ott majd egy het utan az egyik ismerosoddel megbeszeled hogy atkuldod hozzajuk hogy nehogy megszakadjon a folyamat.Majd ha elmennek akkor meg kell enni az almat - annyi fele kell felvagni ahanyan laktok a lakasban.
Na es akkor a kerdesem a kovetkezo en megcsinaltam azt hogy amikor ott voltak nalunk az angyalok akkor meditaltam a kozelsegukre es mondtam nekik hogy alljanak korem had erezzem meg az energiajukat.Nagyon erosnek ereztem oket.
Szoval ekkor en a jelenben voltam es tapasztaltam szerinted ez az elmem/egom tette velem vagy pedig a jelen ereje?

Az erdekessege a dolognak hogy nalam 5 en voltak ennyit erzekeltem de az ismerosomnel mar 7en voltak aki kuldte annal viszont 3 :)
 
O

oliyboty

Vendég
Minden ember életében van ezernyi lelki válság amiket hírtelen nem tud hova rakni és ettől azt sem tudja hogy hogyan is nyilvánuljon meg az adott helyzetet illetően. Ez egyáltalán nem betegség, csak egy átlagos helyzet, amikor az embernek mérlegelnie kell bizonyos dolgokat és e miatt lendült ki Soma barátunk is az általános helyzetéből.
Nézzetek ti is magatokba néha, hogy mit miért írtok, mielőtt az a másik szekálására menne. Nem azt mondom hogy Soma nem hibázott, de úgy visszagondolva hányszor állt ott a háttérben segítőkészként?

A saját egos problémánkat meg ne akarjuk másra terelgetni, nem ezért vagyunk itt. Vagy az ego magasabb a mi barátságunknál?
Tartsunk ki egymás mellett és ha kell, segítsük a másikat, de ez már oly sokszor elhangzott.

Soma, téged meg arra kérlek, ha problémád akadt, amennyire lehet, oszd meg velünk!


Kedves mindenki,

Nem kívánok sehol sem állást foglalni, számomra Évi is és Soma is ugyanolyan kedves ember, mint a többiek, akiket nagyon megszerettem. Én csak a saját "meglátásomat" mondom el dolgokról, aztán elkezdődik egyfajta kommunikáció, amiben vagy egyet értünk, vagy nem, de ennek ez a normális menete, rendje. Ettől szép minden, hogy nincs mindenki azonos véleményen, ezért tudunk tanulni egymástól, ezért tudunk fejlődni.

Ami engem illet, vagy az én esetemet: mikor problémám volt, vagy csak feljöttem ide és beszélgettem veletek, ha boldog voltam és megosztottam veletek, mindenki egytől egyig itt volt mellettem, meghallgatott, segített, tanácsot adott oly sokszor, mikor úgy éreztem szükségem van rá, vagy csak egy kedves szóra, vagy arra, hogy valaki megértsen. Mindig mindenki mellettem volt és ezt köszönöm mindenkinek. Sok olyan dolog van, amivel nem mindig értek egyet. Volt itt már szegény Progival is olyan összetűzésem is, hogy osztottuk egymást X oldalon és mindenki a maga igazát mondta, de sose vesztünk össze, mert többet ér az eddigi ismeret, az a sok segítő szándék, amit kaptunk egymástól, minthogy azért menjen tönkre egy kapcsolat, mert nem értünk egyet és más a nézőpontunk. S volt ilyen már Somával is, mikor nem értettünk egyet és az egós vágyaktól, a szív vágyakig, mindent átbeszéltünk, leírtunk, vitatkoztunk rajta és sose vesztünk össze, hogy megromoljon egy kialakított barátság, kapcsolat. Annyit nem ér az egész....

S az, hogy valaki vállalja azt, hogy olyannak mutatja magát, amilyennek akarja..., hát Istenem... :D De legalább leírja, tudatosul benne, hogy mit csinál, na bumm..., én se értek bizonyos téren egyet vele, mert írtam is neki, hogy melyik is az igazi arca. De mint tudja mindenki, a megtapasztalás mindig egy felismeréssel kezdődik..., a felismerés meg általában azzal, hogy belátunk dolgokat, melyet megértettünk..., s mivel ő ezt így vállalta, hogy mindig mást és mást mutat, hát majd jön idővel a felismerés, ami számára olyan irányt mutat, amilyen "utat járnia kell". Mi csak mankók vagyunk, tükrök az úton, "szüksége van ránk" ahhoz, hogy felismerései legyenek, s ugyanez fordítva. Szóval amit Progi is írt az előbb, a barátság erősebb mindennél, ha kellő elfogadással vagyunk a másikkal szembe. Ezt tartsátok szem előtt mindig... kiss
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Ertem en keremszepen:) En ugy ertettem hogy ha jatszasibol jatszol egy ego elohuzo szindarabot persze okulaskent es tanitaskent itt a tobbieknek akkor ez a biznyos "vizfelkavaras" megtortent volna e?Csak ennyit akartam erzekeltetni. Mivel a hszedibol bolcsesseg jon at - Mindig.Sokat gondolkoztam ezen a szon:) ritkan tudom leirni de most ez ide illik:) - szamomra ezert szoktam mondani hogy vannak tudatszintek vagy ha tetszik lepcsofokok amiket nem lehet atugrani.Amit Te olyan konnyedseggel irsz es fogalmazol meg az nekem sokszor "marha nehez" kategoria.Tudom es erzem hogy jo fele terelsz de megis sokszor falak vannak elottem abban az iranyban.Ezt lehet az egonak vagy az azonosulasra vagy mitudomen minek a szamlajara irni de en inkabb a tudatossagot szeretem erre hasznalni.Nem vagyok azon a szinten meg hogy ezt olyan jatszikonnyedseggel tegyem mint ahogyan Te teszed.De ettol nem erzem magam kisebbnek:p

az elmében az ember szintekről beszél...mivel van aki nem keresi az igazságot és van aki igen...aki keres, az ismereteket gyűjt...az ismeretei által, tágítja a látókörét....ezért az ember hajlamos a tudást szintekbe mérni...de egyik se különb a másiknál...se az aki keres se az aki nem...hisz csupán mind a kettő megéli azt amit elképzelt a valóságáról...és van az aki felébred...aki túl lép az elme világán...aki már nem azonosul egyetlen egy gondolatból született dologgal sem...tisztán áll a létezés előtt....ez egy pillanat műve....nincs semmi köze a tudáshoz....sőt sokszor a tudás az akadály, hogy túl lépj az elmén(ez általánosságban íródik)...hisz elméd meggyőz az igazadról....és az elme világában az elme nagyúr...ilyenkor nem lát tisztán az ember, hisz a gondolatok uralják és nem ő a gondolatait...ezért mondják azok akik már túlléptek rajta, hogy a tudás akadály....mivel az igazságot nem tudod gondolatok közé zárni....az a te igaz lényed...azt csak megtapasztalni tudod...ha ez egyszer megtörténik...elengedsz minden hamis azonosulást...elengedsz mindent, ami megköt és nem enged tisztán állni önmagad és a létezés előtt...az elme viszont lent, fent kint, bent, múlt és jövő között mozog, hisz a gondolatok csak is ebben a térben tudnak mozogni...de te nem az vagy...te az aki mindennek teret ad...és azért, hogy felébredj és kilépj ebből az áramlásból....nem sok mindent kell ismeretként begyűjtened....csupán csak megkel tenned a lépéseket....belekel zuhannod ebbe a csendbe...és elkapni a pillanatot, hogy a határtalan igaz éneddel válj eggyé..ott a csendben történik valami...egyszer csak az én feloldódik....már nem lesz jelen többé...így elmén túlról nézve játszi könnyedséggel állíthatom, hogy csak egy pillanat műve, és máris megvilágosodott vagy....;)kiss
 
Top