Őrület

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt a rendezett "bortúrák" logikája is sántít. Ha autó karavánok járják a bortermő helyeket, és kóstolnak is, a fogyasztás mérsékelt volta mellett is értelmetlen a 0 tolarancia. Mennyi ott a megengedett vér alkoholszint?
 
C

csocsike

Vendég
Itt a rendezett "bortúrák" logikája is sántít. Ha autó karavánok járják a bortermő helyeket, és kóstolnak is, a fogyasztás mérsékelt volta mellett is értelmetlen a 0 tolarancia. Mennyi ott a megengedett vér alkoholszint?


0 . Ha esetleg olyan gyogyszert szedsz, arrol orvosi igazolasodnak kell lenni;)
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a rendőrök a nyugdíjas kollégáknak "perselyeznek" akkor a beszedett bírság összegét átutalhanák a nyugdíjasaiknak. Itt a nyugdíjas találkozókra is a nyugdíjasok viszik a pogácsát és a piát.
 

dulifuli

Állandó Tag
Állandó Tag
<Brit kutatók arról végeztek felmérést, hogy boldogít-e a pénz. Az eredmény talán nem meglepő: igen. A pénz ugyanis ritkán kelt konfliktust, és a gazdagabbak társat is könnyebben találnak. Felmérésüket részben azok körében végezték, akik nyertek a lottón. Ha hiszik, ha nem, 97 százalékuknak legalább ugyanolyan, de inkább jobb lett az élete, miután hozzájutottak a nyereményhez. Nem veszítették el állásukat, és vitákat sem keltett a pénz. Sőt, az egyedülállók 20 százaléka igen gyorsan talált magának társat. A Notthinghami Egyetem professzora a kutatás eredményeit így összegezte: nem igaz a régi mondás, hogy a pénz nem boldogít. A nyertesek azt is elmondták, hogy a hirtelen vagyonosodással járó jelentős életmódváltás csak egy mítosz. A nyerteseknek csak egy kis része költözött nagyobb házba, a többségük ugyanott maradt, ahol korábban is lakott. A kutatók szerint egy kényelmes otthon és az anyagi biztonság ugyanis már önmagában boldogságot jelent.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden bizonnyal a környező lakosok szimpátiáját " kivívta " magának a helyi rendőri erő. Gondolom ezek után majd mindenki teljes mellszélességgel segíti munkájukat. Bár én úgy vagyok vele, ha udom, hogy inni fogok, akkor leteszem a verdát, még a kulcsot is, nehogy kísértésbe essek.Bár nem esek. Szerintem:D

En meg csak taxi-val megyek ki, ha eppen inni akarok.
Olcsobb mint ha lenyulnanak.
 

tothek

Állandó Tag
Állandó Tag
Brit kutatók arról végeztek felmérést, hogy boldogít-e a pénz. Az eredmény talán nem meglepő: igen. A pénz ugyanis ritkán kelt konfliktust, és a gazdagabbak társat is könnyebben találnak. Felmérésüket részben azok körében végezték, akik nyertek a lottón. Ha hiszik, ha nem, 97 százalékuknak legalább ugyanolyan, de inkább jobb lett az élete, miután hozzájutottak a nyereményhez. Nem veszítették el állásukat, és vitákat sem keltett a pénz. Sőt, az egyedülállók 20 százaléka igen gyorsan talált magának társat. A Notthinghami Egyetem professzora a kutatás eredményeit így összegezte: nem igaz a régi mondás, hogy a pénz nem boldogít. A nyertesek azt is elmondták, hogy a hirtelen vagyonosodással járó jelentős életmódváltás csak egy mítosz. A nyerteseknek csak egy kis része költözött nagyobb házba, a többségük ugyanott maradt, ahol korábban is lakott. A kutatók szerint egy kényelmes otthon és az anyagi biztonság ugyanis már önmagában boldogságot jelent.

Ehhez hozzátenném saját népi megfigyelésemet, hogy a nagyon sok pénz pedig lelkinyomorba dönt, sajnos láttam mások példáján, amikor valaki gazdaggá vált csak saját érdekét nézve rúgott bele családjába.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ehhez hozzátenném saját népi megfigyelésemet, hogy a nagyon sok pénz pedig lelkinyomorba dönt...

Ah, nem hiszem. A penz onmagaban nem tesz senkit se jobba sem rosszabba, mint az a szemely elotte volt.

Szerintem egyszeruen arrol van csak szo, hogy a radikalisan megnott penz radikalisan megnoveli a lehetosegek szamat - beleertve a neggativ jellegueket is. Nagyobb csabitas nagyobb eselyt jelent a csabulasra.

Ha te egy kozepkoru, elhizott, kopaszodo kis ember vagy 2.5 gyerekkel es 1.5 kutyaval, aki atgurcoli az evet hogy kenyeret tegyen a csaladi asztalra, huseges es becsuletes emberkent konnyebb hogy ne csald meg a feleseged egy lerobbant ocska kokain-k-val, meg akkor is ha nagyon hianyzik mar valami 'kaland' (csak peldakent, mert ugye egyikunk sem felel meg ennek a leirasnak;)). Viszont ha holnap $3 millio csoppen a zsebedbe, es ahelyett hogy a sarkon konyorogj egy $5-os 'kegyelemlovesert' hirtelen Angelina Jolie tipusu holgyek tucatjai probaljak lehuzni a sliccedet (meg akkor is ha $1000-ert), nehezebb hogy huseges maradj.

Az atlagember becsuletes, de a becsulet onfegyelmen alapszik, az onfegyelmet meg tapasztalat fejleszti, azaz a kisertesek amikkel szembe kell neznie a napi elet soran. Ha hirtelen megugranak a kisertesek, az onfegyelemnek eltart egy ideig, mire utoleri oket...:p
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
A péz mint általános értékmérő és csereszköz fogalmának tartalmában is változik. De a boldogság céljának csak is egy eszköze marad. Remélem nem a legfontosabb. Célként semmiképpen nem boldogság. Egy eszköz csupán, hogy elérjük a boldogabb élet célját.
 

allegro

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon színes a magyar nyelvünk. Van szavunk a boldogulásra, ami sokféle módon értelmezhető. Boldogulsz, ha így-úgy elboldogulsz valamivel (egyedül is megoldod a feladatod), jól boldogulsz, ha sikeres vagy. Vagy visszaemlékszel megboldogult jobb időkre és visszaemlékezünk a megboldogultakra, akik már nincsenek közöttünkA pénz elsősorban szabadságot adhat, amivel kiszélesedhet életünk, kedvteléseinknek, vágyainknak szabadabb teret engedhet, megváltozhatnak a dimenziók. Van akinek ez a kihívó jólétet jelenti és van akinek csupán a biztonságot, amivel normálisan élni tud, sekélyes életet élhet a sok pénz által, vagy tartalmasan a hiányában. Kinek-kinek emberi természete szerintAzért pár millió jőljönne!
 

tibi

Állandó Tag
Állandó Tag
Háááát gyerekek, mi éltünk hárman havi 120 ezerből majd egy évig,mit mondjak.... most kb 450 körül vagyunk és ha most azt mondom, hogy biztonság, akkor ez az. Bár akkor is ember voltam, most is az vagyok, semmi sem változott bennem, de azért nem szeretnék többé olyan egy évet.***
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Emberi jellemfüggő a pénz szerzés, a pénz utáni hajsza, a felhasználása. Még ezt megveszem, még ezt beszerzem aztán majd.... formula is ismert. Az ember kettős szorításban él biológiai és a holt tárgyak birtoklása ez utóbbi gyüjtése észrevétlenűl fő életcéllá válhat. Hol itt a boldogság?
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, szép estét! Lehet zsugoriak a niagarai emberek, a ren őrei eleve tudták, hogy kevés pénzt adnak az őslakósok.

Judith, akkor meddig is érvényes a tiltás? :p:D

Semeddig, mert nem iszok. Nem birja a rossz májam.:rolleyes:
 
Top