Kibeszélem magamból avagy a betegség megelőzése

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Adjon az Isten, jó estét, nyugodalmast! İyi akşamlar Turan! Good evening Turan! Сайн хүн бүр орой!

Kérem a következőt...
Kígyónak lábsó,...
madaraknak fogsor,
diktál a beteg,
írja a doktor.
Beszél majd az utókor,
kiről? Ha-ha-ha,
Doktor Bubóról!

Köhög a harcsa,
reumás a mókus,
nem segíthet rajta,
csak a pszichológus!
Beszél majd az utókor,
kiről? Ha-ha-ha,
Doktor Bubóról!

Füllentett a hüllő,
az a vén bolondos,
csak úgy rektor úr ő,
ahogyan én orvos.
Beszél majd az utókor,
ha-ha-ha, kiről?
Doktor Bubóról!
Beszél majd az utókor
Doktor Bubóról!

dr Bubó.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabadon éneklő kismadár,hangjában a végtelen,benne Minden.

Mese a Kismadárról.

"Egy vadász megfogott egy kismadarat. A madárka azt mondta a vadásznak, hogy ha szabadon engedi,három felbecsülhetetlen értékű tanácsot ad neki. A vadász hosszan tépelődött, majd belement az alkuba.
A kismadár első tanácsa az volt, hogy ne ragaszkodjon a dolgokhoz, hagyja, hadd jöjjenek, hadd menjene...k. A vadász úgy gondolta, ez jó tanács, és kiengedte a markából a madarat. A második tanács így szólt: bízzon abba, amit közvetlenül érez és tapasztal. A vadász úgy gondolta, hogy ez is jó tanács, és engedte, hogy a madár felszálljon egy közeli fára.Amint ez megtörtént, a kismadár harsányan nevetve felrepült. A vadász utána kiáltott, és megkérdezte,mi olyan mulatságos, mire a madár így válaszolt:
Ha tudnád, hogy nálam van a világ legértékesebb gyémántja, nem engedtél volna el.És még jobban nevetett.
A vadász dühbe gurult,és kiabálni kezdett,hogy a madár azonnal jöjjön vissza. A madárka persze, ügyet sem vetett rá.
Hát jó, de akkor legalább tartsd be,amit ígértél-mondta. Halljam a harmadik tanácsot!
Ugyan miért mondanék neked bármit is, te ostoba, amikor,az első két tanácsomat sem fogadtad meg, hiszen nem hagyod csak úgy jönni és menni a dolgokat.
Nézd, hogy dühbe gurultál és próbálsz újra megfogni. És az érzékeidben sem bízol, különben felfognád,hogy egy olyan apró madár, mint én nem rejtheti el apró testében a világ legértékesebb ékkövét.
A madár nevetve elfordult, hogy elrepüljön.
-Mivel nem az első két tanácsom szerint cselekedtél, nem vesztegetem rád a harmadik bölcsességemet. Azzal messze szállt.
Ezzel tulajdonképpen megadta a vadásznak a harmadik és egyben legjobb tanácsot is:
Bármilyen tanács felesleges, ha nem fogadjuk meg."

És ne legyünk haragosak sem,mert nem látjuk meg az igazságot.Legyünk befogadok,és elfogadok.Hagyd a dolgokat maguktól megtörténni,ne görcsölj rajta.Engedd szabadon.
Az érzések sokszor többet mondanak mint bármilyen szó.A szíved megmutatja neked az Igazat.Bízz hát benne!

kismadár.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanulságos történet: A szögekkel kivert kerítés.

Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét, és összeveszik valakivel, vagy valami rosszat mond valakiről. Az első nap 37 szöget vert be a kerítésbe. A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb volt uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe.

Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe. Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem vert be a kerítésbe. Az apja azt mondta neki, húzzon ki egy szöget minden egyes nap, mikor nem vesztette el a türelmét, és nem veszekedett senkivel sem, vagy meg tudta állni, hogy rosszat mondjon valakiről. Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből. Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki:
– Fiam, szépen viselkedtél, büszke vagyok rád, hogy így megváltoztál. Állj meg egy pillanatra, nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben. Ez a kerítés soha többé nem lesz már olyan, mint régen volt. Ha veszekszel valakivel, vagy rosszat mondasz valakiről , megsebzed őt. Egy ugyanolyan sebet hagysz az ő lelkében, mint ezek a lyukak itt. Hátba szúrhatsz egy embert, majd kihúzhatod a kést a hátából, a seb örökre ott marad. Akárhány alkalommal is kérsz bocsánatot, a seb talán örökre ott marad. A szóbeli, sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi.
Nagyon nehéz meg nem történtté tenni meggondolatlanságból elkövetett dolgainkat. A kiengesztelődés és a megbocsátás titka lehet az, ami segíthet a lyukak eltüntetésében.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Igaz történet a szülői szeretet megbocsájtó erejéről..

A fehér kendő

A vonat lassan közeledett az állomás felé. Mindenki izgatottan várta, hogy hazaérkezhessen.
Feltűnt nekem egy fiatalember, aki idegesen tekintett ki az ablakon. Miután szóba elegyedtem vele, feltárult előttem szomorú élettörténete.
Fiatalon szülei ellen lázadva megszökött otthonról. Nem bírta a szülői ház légkörét. Új barátaival mindent kipróbált, amitől otthon óvták, intették.
Hamarosan börtönben találta magát, ahol nagyon megbánta addigi életét.
Éppen ma szabadult. Nem volt hová mennie, ezért írt a szüleinek, hogy bocsássanak meg neki, és fogadják vissza a szülői házba. Azt is megírta, hogy megérti, ha nem tudnak neki megbocsátani. A délutáni vonattal fog érkezni.
Ha szülei készek visszafogadni, kössenek a kert égén lévő diófára egy fehér kendőt, amit ő a vonatról láthat, különben tovább utazik. Amikor a vonat a kanyarhoz közeledett, a fiún egyre nagyobb feszültség lett úrrá.
Arra kért, hogy nézzem meg, ott van-e a fán a megbocsátást jelentő kendő. A kanyarban feltűnt a vén diófa. Felkiáltottam a látványtól. A fa tele volt kendőkkel, sőt lepedőkkel, nehogy a fiú tovább utazzon.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Univerzum üzen Neked!

Életünk során mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, amikor tudni szerettük volna, hogy mi a helyes döntés, és hogy a választható lehetőségek, milyen útra vezetnek minket. A jó hír az, hogy nem kell felkeresnünk egy látót vagy jóst, hogy egy adott helyzetben helyesen tudjunk dönteni. Az élet egyértelmű jelekkel mutatja nekünk a helyes irányt. Ha ismered ezeket a jeleket, az segíteni fog, hogy ne térj le a helyes útról.

Következzenek azok a jelek, amiket soha ne hagyj figyelmen kívül!
1.Bosszantó akadályok

Egy találkozó vagy megbeszélés több alkalommal is meghiúsul pl.: mert elhagytad a autód kulcsát, folyton eltévedsz, vagy dugóba kerülsz, és nem érsz oda időben. Ha az élet folyamatosan megakadályozza valaminek a létrejöttét, akkor az nem véletlen. Nem jó az irány. Tudtad, hogy azok az emberek, akik elkerülték, hogy felszálljanak egy repülőgépre, ami lezuhant, később elmesélték, hogy sorozatban kaptak akadályokat, ami miatt végül lekésték a gépet?

2. Az öröm és elégedettség érzése
Ha az amit csinálsz, vagy a döntésed jóleső érzéssel tölt el, mindannak ellenére, amit mások mondanak, akkor jó úton jársz! Viszont, ha józanésszel úgy tűnik helyes irányba mész, mégis folyamatos kételyeid és rossz érzésed van, akkor változtass!
3.Idegenek közötti beszélgetés
Ha munkába menet, vagy a zebránál várakozva megragad két idegen közti beszélgetés részlete, mert tartalma aktuális az életedre nézve, akkor fontold meg a hallottakat! Az üzenet neked szól!
Egyszer egy nőnek problémája lett a korábban egészséges hajával. Elvékonyodott és elkezdett hullani. A buszon két idősebb hölgy ült előtte, akik hangosan beszélgettek. Beszélgetésük egy része megragadt benne, és otthon is felidézte. Arról beszélgettek, hogy milyen gyógynövény keveréket kell használni hajhullás esetén. Bár nem hitt a természetes gyógymódokban, most mégis kipróbálta a gyógynövényt. Pár héten belül megoldódott a problémája.

4.Az írott szó
Ha valamivel többször találkozol a tv-ben, vagy olvasod az újságban, majd egy könyvben is…akkor az üzenetnek szintén te vagy a címzettje.
5.Meglepő véletlenek és események
Egy férfi kényelmesen elvolt a munkájával. Bár nem elégítette ki a keresete, önállósága és a sok szabadidő nagyobb érték volt számára. A munka azonban egyre kevesebb pénzt hozott neki, de kényelme mindennél többet ért. Egy nap csörgött a mobilja, egy nő hívta fel kiabálva: Lusta vagy, ezzel mindent elrontasz és nem vagy hajlandó energiát tenni a dolgaidba, ezért tartasz ott, ahol most vagy. Mint kiderült- a hívás téves volt. A szavak azonban, mintha neki szóltak volna. Rájött, hogy változtatnia kell a hozzáállásán, és már másnap keresett egy olyan állást, ahol bár fix munkaidő van, és sokat kell dolgozni, megfizetik és megbecsülik a munkáját. A döntését később sem bánta meg.
6.Megmagyarázhatatlan késztetés, erős vágy, hogy ne csináljunk, vagy épp csináljunk valamit.
Ha erős késztetést érzel valaminek a megtételére, akkor hallgass erre az ösztönös érzésre! És ha legbelül érzed, valamit nem kellene megtenni, akkor ne erőltesd!
7.Ismétlődő témák
Egy általános iskolai tanár egyedül hagyta a beteg kislányát otthon. Az osztályában lévő egyik gyermek azzal fogadta, hogy tegnap leforrázta a kezét, ezért be van kötözve. Rögtön eszébe jutott otthon hagyott gyermeke, de elhessegette a negatív gondolatokat. Ebédidőben, az ebédlőben sorban állva a tanár éles kiáltást hallott a konyhából- a szakács forrázta le a kezét… Ezt már jelnek vette, és haza sietette. Kislánya épp forró vizet melegített a teához, és magára rántotta volna az edényt, ha nem ér idejében haza édesanyja…
8.Angyali számok
Ha egy szám egy nap többször megjelenik: az órán, rendszámtáblán, fizetés közben, akkor valami üzenetet küldenek számunkra az angyalok.

Biztosan jeleket kapsz vagy csak véletlen egybeesésről van szó?
A legbiztosabb jele annak, hogy jelet küld az univerzum: a sorozatos ismétlődések. Illetve, ha valami folyamatosan felkelti a figyelmünket, amit hallunk, látunk: akkor az üzenet nekünk szól!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Hány piros pöttyöt látsz a képen?

pöttyös.jpg

Azt mondod, 5 piros pötty van? Biztos vagy benne?
Nézd meg újra ! Közelebbről ! Látsz másikat ? Megvan már ?
Minél tovább keresed, annál inkább meg fogsz lepődni, amikor feltárom az illúzió titkát... Ha elég volt már, akkor görgess lejjebb, ott elmondom.
A titok
Észrevetted, hogy mindkét kézen eggyel több ujj van ?
Nem ?
Ez egy igazi fotó és a kubai Yoandri Hernandez van rajta, akinek "polydactylia"(sokujjúság) nevű rendellenessége van. Ez az illúzió a normális érzékelésünket tréfálja meg: látjuk a kezet, de az agyunk tökéletes képet ad róla nekünk, mert eltereltük a figyelmét és nem a részlettel foglalkozik.
Így működik a valóságról keltett illúzió is. És így működik a média is. Azt hisszük igaznak, amit a szemünk elé raknak. Gyakran terelik el a lényegről a figyelmünket ilyen módszerekkel.
A szemünk elé van téve sok minden, de mi mégsem látjuk, mert az agyunk a bele programozott tudást/képet továbbítja.

Így nem látjuk a lényeget.
Ezért kell megtanulni LÁTNI ! Ezért kell TUDATOSNAK LENNI !

Ezért kell tanulni (de nem csak azt, amit az iskolában mondanak...azzal csak eggyel több birka leszel), hanem tudatosan keresni mindenre a választ és a készen kapottat mindig megkérdőjelezni....
Ne fogadd el, amit eléd raknak, a saját tapasztalataid és gondolataid útján alkoss képet a világról!
NE LEGYÉL KÖNNYEN MANIPULÁLHATÓ !
Tájékozódj és Gondolkodj !
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A boldogság titka – az indiai bölcs meséje

indiai bölcs.jpg

Sok-sok évszázaddal ezelőtt élt egy bölcs Indiában, aki azt állította magáról, hogy ő a világ legboldogabb embere, mivel két varázsládájában őrzi azokat a titkokat, amik bárki életét boldoggá tudják tenni. India mohó fejedelmei hatalmas kincseket ajánlottak fel neki a ládákért, több alkalommal is betörtek hozzá tolvajok, de soha senki nem találta meg a ládákat.
A fejedelmek minél inkább próbálták a varázsládát megszerezni, annál irigyebbé és boldogtalanabbá váltak. Miközben ők egyre keserűbb életet éltek, a bölcs napról-napra boldogabban élt.
Egyszer csak egy kisgyermek lépett be a bölcs otthonában, és így szólt: ”Mester, szeretnék én is olyan boldogan élni, mint te. Megmutatnád nekem, hogy hogyan lehetek boldog?”
A bölcsnek megtetszett a gyermek nyíltszívűsége, tisztasága, és ezt válaszolta:
“Igen, megmutatom neked, hogyan lehetsz boldog. Ülj le, és figyelj jól! Valóban két varázsládám van, amelyben a titkokat őrzöm: az egyik a szívem, a másik az eszem, és ezekben összesen nyolc titok van elrejtve.
Íme, a nyolc titok
1. Tudd, hogy az Isten mindig veled van, és hálásnak kell lenned mind azért, amid van.
2. Szeretettel kell bánnod önmagaddal. Minden este és reggel ezeket kell elmondanod: Fontos, értékes, okos ember vagyok. Sokra vagyok hivatott, és nem létezik olyan akadály, amit ne tudnék legyőzni.
3. Éld is át azt, amit mondasz: ha okosnak tartod magadat, viselkedj okosan. Ha bátornak tartod magad, akkor ne félj cselekedni. Ha képesnek tartod magadat az akadályok legyőzésére, akkor győzd is le az összes akadályt.
4. Soha ne légy irigy másokra. Ha mások már elérték a saját céljaikat, akkor érd el te is a saját céljaidat.
5. Ne táplálj haragot a szívedben senki iránt. A harag nem engedi, hogy boldog legyél, ezért bocsáss meg másoknak.
6. Soha ne vedd el azt, ami a másé. Ha te ma elveszel valamit valakitől, holnap tőled értékesebb dolgot fognak elvenni. Ha tartozol valakinek, akkor fizesd meg a tartozásodat, és add vissza azt, ami nem téged illet. Ez a lelki békéd alapja lesz.
7. Ne tégy rosszat senkivel. A világ összes élőlénye tiszteletet, szeretet érdemel.
8. Minden reggel mosollyal ébredj, és fedezd fel a jót és a szépet a körülötted lévő világban. Anélkül segíts másoknak, hogy azon gondolkodnál, mit fognak cserébe adni.
A boldogságot őszintén keresőknek pedig add át ezt a nyolc titkot, hogy ők is boldogan élhessenek!”
Forrás: Ezt a cikket eddig 17454 ember olvasta el.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk? Tanmese

hinduk.jpg

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:
"Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:
"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat."
"De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is" - kérdezte a szent.

A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.
Végül a szent elmagyarázta:

"Mikor két ember mérges egymásra a lelkük eltávolodik egymástól. Hogy leküzdjék, ezt a távolságot kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot. Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük lévő távolság nincs is vagy nagyon kicsi."

A szent folytatta:
"Amikor még jobban szeretik egymást mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak, és így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik egymást. Ez mutatja meg milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást."

Ránézett a tanítványaira és ezt mondta:
"Ezért amikor vitáztok, ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz."
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Tiltólistára került a Béres Csepp
A Magyar Atlétikai Szövetség közleménye szerint az összetevői miatt a doppingszerek tiltólistájára került a Béres Csepp is.
Ahogy a masz.hu írja, a Válogatott Keretet Ellátó Szolgálat legutóbbi értekezletén elhangzott, hogy a WADA Tiltólista értelmében a KOBALT (kobalt-klorid-hexahidrát) S2csoportos tiltott szernek minősül.

beres-csepp(650x433).jpg

Bár az élsportban nem kifejezetten használják, de ez alapján a Béres Csepp és a Béres Csepp Extra is felkerült a legfrissebb tiltólistára.

"Arra kérünk mindenkit, hogy a továbbiakban a Béres Csepp és Béres Csepp Extra termékek fogyasztását mellőzzék. Kobalt tartalmú táplálékkiegészítő vagy gyógyszer szedése esetén tájékozódjanak a hatóanyag pontos formájáról. Akinek a témával kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse a MASZ keretorvosát Dr. Kiss-Polauf Mariannát; vagy Dr. Tiszeker Ágnest, a Magyar Anti-dopping Csoport ügyvezető igazgatóját" - írja a szövetség honlapja.
http://sport.hir24.hu/tobb-sport/2015/02/05/tiltolistara-kerult-a-beres-csepp/#sl

Eddig nem volt benne dopping?Miért most van tiltólistán?

 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A makrancos asszony és az ördög - Székely népmese.

..Egyszer volt egy asszony, de az a világon mindent visszájára cselekedett. Egyszer mondja az ura, hogy hozza ki korábban az ebédet a szántóba. Ő bizony csak azért is legkésőbbre vitte. Máskor azt mondta, hogy vigyen jobb ételeket, de ő annál rosszabbakat vitt. Egyszer az ura másképpen kezdi. Azt mondja neki:
- No, te feleség, nehogy az ételt hamar kihozd, nehogy töltött tyúkot, palacsintát hozz, mert szántónak nem való.
Az asszony bizony csak azért is a leghamarább kivitte az ételt, mégpedig töltött tyúkot, palacsintát.
Másnap nekiáll az ura, és ás egy mély gödröt a szántóföld végében. Hát egyszer az ebéddel jön a felesége. Leülnek a gödör mellé enni. Azt mondja az ember az asszonynak:
- Hé, feleség, nehogy közel menj a gödörhöz, mert beleesel.
De bizony az asszony azért is közelebb ment.
- Vigyázz, feleség, ne essél bele a gödörbe!
De az asszony csak azért is beleesett. Az ember bizony otthagyta, elment haza. Az asszony eleget akart kijönni, de nem tudott. Egyszer azt mondja magában:
- Bárcsak valaki, az ördög innen kivinne!
Hát ott terem az ördög, s azt mondja neki:
- No, azért jöttem, hogy kivigyelek. Ülj fel a hátamra!
Az asszony bizony felült, az ördög kiviszi. Azt mondja neki:
- No, most már szállj le!
Azt mondja az asszony:
- Én bizony nem!
Azt mondja az ördög:
- No, várj csak, majd leszállasz te mindjárt! - ahajt nyargalni kezd vele az ördög. Egyik hegyről le, a másikra fel. De csak elfáradt, s a menyecske mégsem szállott le. Azt mondja neki az ördög:
- Szállj le a hátamról!
Az asszony azt mondja:
- Én bizony nem!
Megint nyargal vele az ördög, amíg jól elfárad, megint azt mondja:
- Asszony, szállj le már a hátamról!
Az asszony azt mondja:
- Én bizony nem!
Megbúsulja magát az ördög, hogy most már mit csináljon. Egyszer látja, hogy jön egy huszár, azt mondja neki:
- Hej, huszár uram, ha ezt a makrancos asszonyt lehajtja a hátamról, én kendet királlyá teszem.
A huszár leszáll a lováról, kihúzza a kardját, ráront az asszonyra és fenyegeti, hogy mindjárt kettévágja, ha le nem száll. De az asszony azt mondja: - Én bizony nem.
A katona hadar feléje a karddal, azt mondja neki nagy mérgesen:
- Asszony, szállj le az ördög hátáról, mert ha nem, elvégzem az életedet.
De az asszony csak azt mondja:
- Én bizony nem!
Azt mondja a katona:
- Na, ha nem, hát ülj ott az ördögbe!
Erre azt mondja az asszony:
- Én bizony nem ülök! - avval leszökött, az ördög pedig úgy elfutott, mint a szél.
Másnap megy a katona hazafelé. Az ördög már várta egy híd alatt, hogy tegye meg királynak. Hát egyszer látja, messze-messze, hogy jön a katona. Az ördög kikukucskál a híd alól, odakiált neki:
- Hej, katona uram, nem jön-e az asszony?
Visszakiált a katona:
- Nem jön, ne félj semmit!
Odaérkezik a katon, kibújik az ördög a híd alól, azt mondja neki:
- No, én téged királlyá teszlek, csak menj el a király leányához; amíg te odamész, én addig elfoglalom. Mindenkinek odaígérik a királykisasszonyt, csakhogy engem ki tudjon hajtani belőle, de senki rajtad kívül ki nem tud hajtani. Te csak mondjad: ,,Bújj ki, ördög!" - egyszeribe kibújok, s elfoglalok egy más királyleányt. De nehogy te onnét is kihajts, mert akkor belédbújok, s örökre benned maradok.
Elmegy a katona a városba, hát mindenféle híre van, hogy az ördög elfoglalta a király leányát. Aki ki tudná űzni, annak adná a király leányát, fele királyságát, holta után pedig az egészet. Megörül neki a katona, elmegy, bejelenti magát, hogy ő ki tudja űzni az ördögöt. Azt mondja az ördögnek:
- Bújj ki, ördög!
Az ördög egybe kibújik, a katona pedig elveszi feleségül a király leányát, s király lesz. Hát egyszer jön az újság, hogy az ördög egy másik királyleányt foglalt el. Hívatják oda is a volt katonát, de neki nem volt kedve, hogy elmenjen, mert emlékezett rá, mit hagyott meg az ördög. Mégis, hogy sok kincset, drágaságot ígértek neki, csak elment. Azt mondja az ördögnek:
- Ördög, bújj ki onnét!
Az ördög egyszeribe kibújik, s megindul, hogy bújjék a volt katonába, de a katona nekitoppant, s azt mondja:
- Hallod-e, ördög, jön a makrancos asszony!
Az ördög úgy elfutott ijedtében, hogy a lába sem érte a földet, máig is fut, ha eddig meg nem állt.
székely asszony.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Tiltólistára került a Béres Csepp
A Magyar Atlétikai Szövetség közleménye szerint az összetevői miatt a doppingszerek tiltólistájára került a Béres Csepp is.
Ahogy a masz.hu írja, a Válogatott Keretet Ellátó Szolgálat legutóbbi értekezletén elhangzott, hogy a WADA Tiltólista értelmében a KOBALT (kobalt-klorid-hexahidrát) S2csoportos tiltott szernek minősül.

Csatolás megtekintése 1309559

Bár az élsportban nem kifejezetten használják, de ez alapján a Béres Csepp és a Béres Csepp Extra is felkerült a legfrissebb tiltólistára.

"Arra kérünk mindenkit, hogy a továbbiakban a Béres Csepp és Béres Csepp Extra termékek fogyasztását mellőzzék. Kobalt tartalmú táplálékkiegészítő vagy gyógyszer szedése esetén tájékozódjanak a hatóanyag pontos formájáról. Akinek a témával kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse a MASZ keretorvosát Dr. Kiss-Polauf Mariannát; vagy Dr. Tiszeker Ágnest, a Magyar Anti-dopping Csoport ügyvezető igazgatóját" - írja a szövetség honlapja.
http://sport.hir24.hu/tobb-sport/2015/02/05/tiltolistara-kerult-a-beres-csepp/#sl

Eddig nem volt benne dopping?Miért most van tiltólistán?
Szerintem azért, mert ha tovább is szednék az emberek, kevesebben látogatnák meg az orvosokat. Pont ugyan úgy, mint a paralagfűvel is ezt csinálták. Nem lenne aki eltartaná őket.....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Rejtélyes gyógyulások a szeretet tudatszintjével – Braco a néma gyógyító

A néma gyógyítóként emlegetik a horvát Braco-t, aki 1967 novemberében született Zágrábban, Horvátországban és 24 éves korában szerezte meg közgazdász diplomáját. Braco nem tartja magát spirituális gurunak, sem Mesterek reinkarnációjának, hús-vér figura, akinek családja van, nem vegetáriánus és saját bevallása szerint néha még cigarettázik is. Braco arra szentelte életét, hogy felébressze azokat a pozitív és gyönyörű érzéseket és energiákat, amelyeket mindnyájan hordozunk magunkban, és hogy segítsen a beteg, szomorú és reménytelen embereknek.

Braco.jpg

Egyre több tudós igazolja, hogy testünk és lelkünk közvetlen kapcsolatban vannak egymással és Braco munkájának lenyűgöző sikerei és az arról szóló beszámolók nem lepik meg ezeket a tudósokat, mivel tudják, hogy az egészséget befolyásolhatja a szellemi tudatszint.
Munkásságát híres szakemberek követik nyomon és kutatják úgy az orvostudomány, mint az ezotéria területéről, hogy megértsék a ”Braco hatást”.
A szakértőkre nagy hatást tett, hogy Braco ilyen fiatalon negyven éves korára olyan tudati szintet ért el, melyet még a leghíresebb mesterek sem értek el idős koruk előtt. Braco sikereit nem tulajdonítja bármilyen vallási formának vagy speciális módszertannak, mégis több ember érezi energiáját és tudatát az egész világon.
De legyen az Schneider professzor, Drago Plecko vagy Dr. Harald Wiesendanger „Rendkívüli Gyógyítók Nemzetközi Intézete” – mindnyájan igazolják, hogy valami olyan áramlik át Bracon, ami meg tudja változtatni emberek tízezreinek az életét. Még olyan alapvető egészségi problémákat is meg tud oldani, mint például a rák, epilepszia és lélektani problémák.
Alex Schneider professzor elmagyarázza, hogy: „Braco egy magasabb tudati szintre viszi az embereket. Az alatt az idő alatt, amíg néz, felemel minket erre a magasabb szintre ahol érezni tudjuk, hogy igazából kik is vagyunk – és ez sokkal több mint a mi fizikai testünk. Haza vezet minket önmagunkhoz!”
Dr.Harald Wiesendanger kihangsúlyozza, hogy az általa kutatott és elemzett több mint 1000 gyógyító közül Braco és eredményei kiemelkedők és egyediek.
Drago Plecko a spirituális jelenségek híres tudósa és szakértője már több mint három éve figyeli és kutatja Braco munkáját és eredményeit. A találkozókat úgy jellemzi, mint „Egy szívtől a szívhez szóló beszélgetést, egy olyan pillanatot, amelyben érezhetjük a szeretet isteni nektárjának ízét, amely mindent meg tud változtatni az életünkben és lehetővé teszi számunkra, hogy csodát vigyünk véghez magunkban és életünkben.”
Braco sosem ígér segítséget és gyógyulást a látogatóinak és azt is elmondja magáról, hogy nem gyógyító. Azt mondja: „Normál ember vagyok, megtaláltam ezt a láthatatlan energiát és meg akarom osztani mindenkivel. Tudom, hogy mindenki más is érezheti és hordozhatja ezt az energiát.”
Ma Braco csak mereven nézi a látogatóit 50-1000 fős csoportokban anélkül, hogy egyéni találkozót vagy kezelést adna nekik. Az embereket csak a szemével érinti meg és közte és látogatói közötti egyetlen kapcsolat a gondolatok, az energia és mély belső szeretet kapcsolata. Nyilvánvaló, hogy a szeretet és az energia az, amely egy olyan speciális energiát tud aktiválni az emberekben, amely lehetővé teszi számukra, hogy megváltoztassák életüket és megoldják a problémáikat.
Braco nem fogad el pénzt a segítségért és a találkozók vagy ingyenesek vagy csak egy kis összeget kell fizetni a terembérletre és az adminisztrációs költségekre.
„Mindannyiunkban van egy mag, ami egyszer gyönyörű gyümölccsé érik.”Braco
Braco
az alábbi szavakkal írja le azokat a pillanatokat, amikor az emberek előtt áll: „Megpróbálok minden ottlévő embert karjaimba venni és a szeretet és a melegség láthatatlan és mély ölelésével átölelni őket. Próbálom meggyújtani azt a szikrát, amelyet mindnyájan hordozunk és amely a szeretet csodálatos lángját hozza létre bennünk.”



Braco a következő helyszíneken lesz jelen a közeljövőben:
Horvátország: Opatija – 20. & 21.09.2013
Slovénia: Ljubljana – 22.09.2013
Slovénia: Rogaska – 25.09.2013
Németország: Böblingen / Stuttgart – 28.09.2013
Ausztria: Bécs – 29.09.2013
Németország: Berlin – 5. & 6.10.2013
Svájc: Zürich – 13.10.2013
Hollandia: Amszterdam – 16.11.2013
Németország: München – 17.11.2013
Magyar nyelvű forrás: braco-info.com/riportok/tudosok-es-szakertok?lang=hu

 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha egy csecsemő elmondhatná..

Ha a baba beszélni tudna… Egy újszülött üzenete édesanyjához:
“1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból.
2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat… Segítesz ezzel nekem.
3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda…. tarts ki, kérlek.
4. Te vagy az egész világom. A mindenem. Rajtad kívül nem is ismerek mást. Senki sem tudja mindazt biztosítani számomra, amit te igen.
5. Nem kell sírnom. Nem erősíti a tüdőmet, sem más előnye nincs.
6. A stresszhormonok, melyek felszabadulnak, amikor sírok (és velem maradnak egy életre) csökkennek, ha a karodban tartasz ilyenkor.
7. Kérlek, szoptass meg. Mindegy, mennyire sokszor kérem. Felejtsd el az órát és hogy milyen fáradt vagy. Ha a szoptatástól abbahagyom a sírást, kérlek, szoptass meg.
8. Ne hallgass senki másra! Se a szomszédra, se a nagynénédre. Felejtsd el a könyvet, amit olvastál az önnyugtatásról. Csak rám hallgass. És magadra. Felejtsd el a külvilágot.
9. Nem tudom megnyugtatni önmagam. Lehetetlen. Ha abbahagyom a sírást, amikor magamra hagysz, az azért van, mert feladtam a reményt, hogy megvigasztalsz.
10. Ha elérted a végkimerülést, kérj segítséget – a mosogatnivalóval, a mosással, a főzéssel. Ha jól elvagyok más karjában, akkor az időt használd zuhanyzásra, vagy hogy igyál egy csésze teát.
11. Tudom, ezt nehéz hallani: olyan világban élünk, mely mások érdekeit helyezi előrébb. Az én szükségleteim valósak, és valóban szükségem van rád – még ha ez azt is jelenti, hogy fél kézzel kell ebédelned, mosatlan hajjal. Én a te kisbabád vagyok. Te az anyukám vagy.
12. Mindez nem tart örökké. Most ugyan úgy tűnhet, mert a gyermekágy időtorzításában létezünk épp. Ha most megvigasztalsz, hamarabb leszek nyugodt baba. Közelebb kerülünk egymáshoz. Ennek az időszaknak vége szakad majd, nem fog életed végéig tartani. És noha nem fog majd hiányozni a sírásom, a bölcsebbik feled hálás lesz majd, hogy bíztál bennem és magadban, kezdettől fogva.”

újszülött csecsemő.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szent-Györgyi Albert, 1930-ban írta a következő sorokat:
"Hogy csak az lehet igazán ember, aki igazán gyermek is tudott lenni, az régi igazság. Hogy csak az egé...szséges ember lehet igazán hasznos tagja a társadalomnak, ahhoz kétség nem fér. És mi kikergetjük hideg, sötét téli reggelen fél hét órakor kis gyermekeinket meleg ágyukból, hogy elzavarjuk őket az iskolába, ahol mozdulatlanul, rettegésben töltik el zsenge éveik nagy részét, ahol egészségtelen, félénk, 10 éves felnőtteket faragnak belőlük...
Ami itt folyik, ellenkezik nemcsak a fiziológia és orvostudomány, de ellenkezik az emberi józan ész legelemibb követelményeivel. Ami pedig az öt órai oktatást illeti, én magam ugyancsak szellemi munkához szokott tudós ember vagyok, de én képtelen vagyok tovább, mint két óra hosszat előadásra figyelni, még akkor is, ha az előadás érdekes (ami pedig előadásban elég ritka). És akkor mi 10-12 éves kis gyermekek fejének beszélünk öt óra hosszat? Én nem értek pedagógiához, de ha ez nem ellenkezik a pedagógia elveivel, úgy ezt a tudományt sem emberi lényeknek találták ki.
...
Hogy az iskola mit ad a mi elvett drága kincseinkért, a kivert érdeklődésért, a megcsonkított egészségért, az elnyomott szabadságért és önállóságért, azt nekem sok érdeklődésem ellenére sem sikerült kinyomoznom."

Szent-Györgyi Albert.jpg
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy csodarecept, amely 7 nap alatt gyógyít ki a hát-, a csukló- és lábfájásból!


Egy csodarecept, amely 7 nap alatt gyógyít ki a hát-, a csukló- és lábfájásból!


140_zselantin_20150212_082254.jpg



Egészségügyi szakemberek a mai napig keresik a megoldást arra, hogy miként lehet minél tovább megőrizni a végtagok és azok ízületeinek egészségét, hogy ne nehezítsék meg az emberek életét a kellemetlen fájdalmak.

Létezik egy házi praktika, amely ezen a problémán segít, csak kövessük a receptben szereplő útmutatásokat, és máris sokat tettünk a hát-, a nyak-, a térd, a vállízületek és csontok egészségének megőrzésé érdekében.

Első lépésként szerezzünk be 150 grammi étkezési zselatint, ez a boltok többségében megtalálható. Este két teáskanál zselatint, vagy, ha ki szeretnénk mérni, akkor 5 grammnyit keverjünk el egy negyed pohár hideg vízben.

Hagyjuk állni egész éjszaka, nem kell a hűtőbe betenni. Reggelre zselészerű anyagot kapunk majd. Ébredés után igyuk meg a feloldott zselatint, még mielőtt bármit is meginnánk, vagy ennénk reggelire. Azok akik szeretnék ízletesebbé tenni a gyógyitalt, tehetnek bele mézet, joghurtot, tejfölt, gyümölcslét.

Ezt egy hónapon keresztül, mindennap fogyasszuk el, egy hét múlva már az enyhülés is be fog következni. A kezelést kizárólag egy hónapig szabad csinálni, leghamarabb egy félév múlva lehet ismét nekikezdeni.

A zselatin fogyasztása olyan, mintha bezsíróznánk a nyikorgó ajtósarkakat, csak mindez az ízületeinkre értendő. A zselatin voltaképpen állati eredetű termék, serkenti a kötőszövetek növekedését, hatásos aminosavakat tartalmaz. Ugyanakkor erősíti az ízületeket és a szívet, elősegíti az anyagcsere működését, javítja a mentális képességeket, biztosítja a bőr rugalmasságát és erősíti ínszalagokat. Megakadályozza a csontritkulást, javítja a bőr és a haj szerkezetét, például a házi zselatin sampon minden hajtípusra nagyszerű.

Forrás:
filantropikum.com
 
Oldal tetejére