Mi volt a mai menü? II.

Rhea Sylvia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma (a sütés mellett) gizgombóc leves, szűzérmék rizi-bizivel és céklasaláta volt a menü. A süti háztető+puncsszelet+sonkás csiga+sajtos aprókockák... A sütik a születés/névnapi dömpingnek szólnak, amik nálunk múlt héten pénteken kezdődtek, és áprilisig. - majd kicsi szünet után augusztus-szeptemberig tartanak.
 
Last edited:

Beka Holt

Kormányos
Staff member
Kormányos
Sütőtökkrémeves mellé bécsi palacsintát sütöttem édesjoghurttal leöntve, megszórtam egy kis törmelékcsokival. Pepecselős desszert, de nagyon finom. Vittem kóstolóba a rendelőbe is, senki nem panaszkodott hogy miért nem cukorral készült. Utolsó morzsáig elfogyott.
 

helcak

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó estét :)
Dinsztelt csirkemájat hosszúszemű parboiled és vadrizs keverékével készítettem. Jelen pillanatban sül az 'elronthatatlan' rozskenyerünk. Ez az tartósan sikeres kenyér az egyedüli oka, hogy még gondozom a kovászt, a búzaliszteket egyelőre nem sikerült meggyőznöm (a kovászt hónapokig, naponta kétszer frissítettem, egy hete a hűtőben felettébb elégedett és meglehetősen dolgozik...)
 

Attachments

  • F82C4B59-F623-48CC-808A-53998E407F2F.jpeg
    F82C4B59-F623-48CC-808A-53998E407F2F.jpeg
    2.8 MB · Views: 11
  • 6C10C44E-888C-454C-910D-34B6564A0AB6.jpeg
    6C10C44E-888C-454C-910D-34B6564A0AB6.jpeg
    2.3 MB · Views: 10
Last edited:

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma nem vittem túlzásba a főzést.
Karalábé leves volt, és túrós tészta
Sikerült egy darabot levágni a bal mutatóujjamból.
A szalonnát aprítottam, hogy pirítok a tésztához. De persze nem a frissen vásárolt szalonnából, hanem a már kissé száraz, korábbi táblából akartam vágni, ami elég kemény volt, és megcsúszott a kés. Befújtam fertőtlenítővel, bekötöztem, de már többször kellett cserélni a kötést. Lehet, hogy össze kéne varrni, de szombaton? Ügyelet? vagy sürgősségi, vagy micsoda? Igy marad, aztán majd meglátjuk.

Holnapra maradt még leves, és sertésszüzet fogok rántani, pommes és cékla lesz hozzá. Ez a kérés.
 

Rhea Sylvia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma ünnepi ebéd volt, együtt ünnepeltük a havi születésnapokat, mind a négyet. Előételnek töltött gombafej készült, majd húsleves cérnametélttel, paprikás csirke nokedlival, göngyölt hús forgatott krumplival-sült sárgarépával és sült céklával. Salátának fejes saláta, uborkasaláta és a vegyes saláta az 1-1-2-4-es öntettel. Desszertnek volt háztető, fánk- erdei gyümölcs öntettel, citromfagyi, sonkás-sajtos csiga és baconos csavart levelestészta kétféle szezammaggal.
 
Top