Gumiszoba

Ha egyszer utazhatnál az időben,hová mennél és miért?

  • A romantikus középkorba, mert én lennék a legokosabb

    Szavazat: 0 0.0%
  • A jövőbe, hogy ne is lássam ezt a korszakot.

    Szavazat: 1 4.3%
  • Ha házasságkötésem előtti napra, kupánvágni magam.

    Szavazat: 2 8.7%
  • Visszamennék és megragadnám az elszalasztott percet

    Szavazat: 4 17.4%
  • Vissza, kihúzni Rayman gépét, ne kérdezzen zöldeket

    Szavazat: 0 0.0%
  • Vissza, elbúcsúzni valakitől, hogy mégegyszer lássam.

    Szavazat: 7 30.4%
  • Vissza a jövőbe.

    Szavazat: 1 4.3%
  • Megsúgnám magamnak a lottó számokat a jövőből.

    Szavazat: 2 8.7%
  • Valószínűleg másokért használnám fel, a lehetőséget

    Szavazat: 6 26.1%

  • Összes szavazó
    23
  • Szavazás lezárva .

Infinity

Állandó Tag
Állandó Tag
bw_oak_tree.gif



Tóth Árpád:

A fa

Oh nézd a furcsa ferde fát,
Mint hajlik a patakon át,
Oh lehet-e, hogy ne szeresd,
Hogy benne társad ne keresd?
Már ága között az arany napot
Nem tartja, madara elhallgatott,
Virága nincs már, sem gyümölcse,
O mégis áll, az alkony bölcse,
Mint a tünodo, ki ily estelen
A végtelen titkába elmerul
És testtel is szelíden arra dul,
Amerre lelke vonja testtelen...
 

Rayman

Állandó Tag
Állandó Tag
Biohazard

DIOXIN !:confused:

Csatolás megtekintése 116436



Hogyan kerülhet a dioxin táplálékainkba?
Az élő szervezetben a méreg a zsírszövetben rakódik le. Ez egyben azt is jelenti, hogy mennyisége a szervezetben idővel felhalmozódik, "akkumulálódik". Különösen a húsban, tejtermékekben található, de mosatlan gyümölcs és zöldség is jelentős mennyiségeket tartalmazhat. A halak különösen nagy koncentrációban tudják felhalmozni a dioxint, szervezetük magas zsírtartalma miatt. A táplálékul szolgáló állatok a levegőszennyeződésből a takarmányba kerülő dioxinnal is mérgeződnek. A zsírszövetben folyamatosan felhalmozódik, ezért minél öregebb az állat, annál nagyobb a zsírszöveteinek dioxintartalma. A gyümölcsök és zöldségek szennyeződése alapos mosással eltávolítható, mert a vegyület nem jut be a növény szervezetébe.

Miért bűnös a guargumi?
1830_3.jpg
A guargumi, liszt és gyanta E 412 néven engedélyezett takarmány- és élelmiszer-adalékanyag. A guar bab főként Indiában és Pakisztánban termesztett hüvelyes haszonnövény. A világtermelés 80%-át India adja, de a világ más tájain is akadnak ültetvények. A növény magja a hazai babszemhez hasonló, belsejének megőrlésével nyerik a guargumit. Tulajdonságaiban hasonló a gabonakeményítőhöz, a folyadékokat, szószokat csomómentesen, egyenletesen, zselés állagúra besűríti. Hazánkban azért alkalmazzák, mert mindezt sokkal hatékonyabban teszi, mint a hazai keményítőféleségek.:roll::roll:
 

Rayman

Állandó Tag
Állandó Tag
Biohazard !

Csatolás megtekintése 116439

Mi a dioxin egészségügyi kockázata?
Az elsőként megfigyelt és dioxinnak tulajdonított betegség a bőrt súlyosan károsító dioxin-akne volt. Az akne az egész bőrfelületet ellepi és több évig eltart. A legnagyobb félelmet természetese a dioxin rákkeltő hatása váltja ki, bár bizonyított, hogy károsítja a fogamzóképességet, csökkenti a spermiumok számát, viselkedési zavarokat és cukorbajt is okozhat.
A dioxin rákkeltő hatása a méreg behatását követő 10 év múltán is megnyilvánulhat. Ezt iparilag dioxinnal erősen szennyezett területek lakóinál figyelték meg. A vegyület mindkét nem esetében fehérvérűséget okoz, nőknél emellett gyakori az epehólyag és a máj rákos betegsége is.
A dioxin a méhen belül fejlődő magzatra sem ártalmatlan, képes áthatolni a méhlepényen és kiválasztódni az anyatejben is.
 

Rayman

Állandó Tag
Állandó Tag
Asszem' demonstráltam mivel etetnek minket.

Annyira lágy, annyira finom, a gyerek nem tud egy keményet............ni. :evil::evil::3::3::,,::fuck:
 

Infinity

Állandó Tag
Állandó Tag
A kepek valoban nagyon ijesztoek. :( :( :(
Azt gondolom ennek igazan utana kell kutatni. Most eppen nyugodt voltam , mert nincs egy honapja, hogy mas okbol de kidobaltam egy csomo olyan ennivalot amit nem lenne szabad ennie senkinek. Teljesen megvoltam nyugodva, hogy most vegre egeszsegesen taplalkozunk! Most mar megint nem vagyok ebben olyan biztos.

Az egyes ételek által okozott várható dioxinterhelés (pikogramm/gramm)

ÉtelZsírtartalom %Teljes dioxinterhelés
Marhahús13,10,97
Csirkehús5,30,334
Sertéshús9,20,392
Virsli28,60,512
Tengeri hal1,40,390
Édesvízi hal4,81,726
Vaj81,91,117
Sajt21,80,470
Tej2,150,160
Fagylalt/jégkrém22,00,416
Tojás14,70,343
Csak növényi táplálék2,70,086
Anyatej3,700,420

táplálkozással felvett dioxinterhelést az alábbi módon számolhatja ki:
10 dkg marhahús = 100 gramm = 100x0,97 pikogramm = 97 pg
Ez 100 kg testsúlyra számítva 97pg/100kg terhelést jelent. Ez önmagában nem jelent túlzott terhelést, de figyelembe kell vennünk a dioxin lassú ürülését és azt a tényt, hogy az egész földgolyó szinte minden négyzetmétere tartalmaz dioxint. A táblázatból az is kiderül, hogy a szigorúan vegetáriánus (vegánus) életmódot folytatók esetében a legcsekélyebb a terhelés. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a vegetáriánusok szervezetének zsírtartalma is nagyon alacsony, a növényi táplálkozás rákellenes hatása nyilvánvalónak tűnik. Ez utóbbit statisztikai vizsgálatok sora is igazolja, mint ahogy azt is, hogy elhízottaknál lényegesen gyakoribb a rosszindulatú daganat. Lehet, hogy ez is összefügg a dioxinterheléssel?
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem tudom, kedves Infinity, hogy hol laksz, de mivel nem látom a magyar ékezeteket a taszterodon..., így gondolom, hogy Magyarországon kívül. Hidd el, hogy az egészségtelen táplálkozás hozzánk csak begyűrűzött, külföldön már régóta tart. Tehát jól nézd meg, hogy amit vásárolsz, abban milyen alkotóelemek vannak!
 

Infinity

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen ez igaz, nagyon meg kell neznunk, hogy mit eszunk. Valoban at kell olvasni , hogy mik is vannak abban amit veszunk. Viszont a hust pl. nem tudjuk leellenorizni. Muszaly, hogy megbizzunk azokban akinek ez lenne a munkajuk. Ezek utan eleg ijeszto, hogy megbizunk bennuk.
Nem regen kaptam egy e-mailt errol es megfogom keresni. Ez egy olyan tema amibe igazan nehez csak ugy beleszolni kapasbol.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Én most pl. jó hazai mangalicaszalonnát ettem, fehér cipó-kenyérrel. Ebben bizonyára nincsen gumi, sem E-betűs származékok sora, se génmanipulált zöldségek. Ajánlom neked is... egészséges...:D
Ezért a testsúlyindexem is tökéletes...:-D
 
Oldal tetejére