Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Visszaemlekezes:
2 hazkutatas /nem politikai okok miatt, hisz nem voltam parttag se/hanem irigykedo szomszedok feljelentese bemondasos alapon. Maszekoknal nem volt ritka eset az ilyen latogatasok.:confused:
Kedvencem a pancsolo kislany cimu szam volt gyerek koromba.:D
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyilván más nézőpontból látom a Kádár-rendszert mint az, aki mindezt külföldről követte, ám nem hiszem, hogy aki nem itt élt, annak korrekt dolog kategórikus kijelentéseket tenni

Mibol gondolod, hogy a "kadar rendszert" mindenki "kulfoldrol" kovette.
Fogadom, hogy az ide latogato kanadai Magyarok tobbsegenek volt szerencseje "elvezni" kadar jani cocializmusat. :rolleyes:
 

feva

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes es Mylady,

Vegigolvastam ezt a fonalat (a felreertesek elkerulese vegett: Neuheuserrel SEM ertek egyet). En is 66-os vagyok, s raadasul koraerett voltam. Csaladom jelentos resze hitt a rendszerben, de ertelmisegi volt, tehat sem szemelyi elonyoket, sem szemelyi uldoztetest nem tapasztaltam (marmint az allam reszerol...). Amiket itt emlegettek nekem is emlekeim, s hozza fiatalkori, tehat kedves, nosztalgia-futottek eleve - meg akkor is, ha en huszas eveim elejen szakitottam veluk (az ideologiaval csakugy mint a kontinenssel).

Tudjatok, erdekes dolog ez a TISZTELET A MASOK IRANT...

Mert ugye, az ugy latszik OK, hogy ti elozo uzeneteitekben koptok, rugtok, hanytok, es szartok a 'mai vilagra' es a 'mai ifjusagra', hogy oltari elsopro es durva altalanositasokkal jellemeztek egy egesz generaciot - de TI megkovetelitek, hogy mas nem nevezheti 'degeneraltnak' a TI generaciotokat, mert az ugye a Tietek, s igy termeszetesen szent kivetel...:rolleyes:

Nos, a ti generaciotok az ENYEM is; a jo is, a rossz is. S en legalabb annyi rosszra emlekszem, mint amennyi jora. Ami szamos erdekes kerdest hoz fel.

Az elso az, hogy ha a mai fiatalok csak 'rangatozo diszkopatkanyokbol' vagy 'kabitoszeres onzo plazapatkanyokbol' allnak akik - a MI 'nemes' generacionkkal szemben - muveletlenek, durvak, es penzehesek, akkor hogy a bubudos pitliben lehet az, hogy a mai magyar milliomosok es politikusok azon resze mely Mo lepusztulasabol es -pusztitasabol haracsolta ossze hatalmat es vagyonat, joforman MIND a MI generacionkbol szarmazik?! Mert bizony en tulsok tizen- es huszonevest nem igazan latok pld. a parlamentben...

A masodik: ha ez a 'mocskos kapitalista' szemlelet a rendszervaltozas es a 'rohadt Nyugat' eredmenye, akkor hogy a pitliben lehet, hogy a magyar munkapszichologiaban es tarsadalomtudomanyban mar a '70-es evek vegen/'80-as evek elejen (s azota is allandoan) az volt az egyik fo tema, hogy a magyar emberek micsoda onkizsakmanyolast folytatnak az anyagi javak osszeharacsolasa erdekeben? Hat nem az volt a 'Kadari viragkor'? Kihoztam magammal szamos akkori egyetemi es szakirodalmi konyvem, szoval ha kell, idezni is tudok... Mert ugye, Hank.iss Elemer 'Diagnozisok' konyve a Gyorsulo Idok sorozatban 1982-ben jelent meg, Ferge Zsuzsa 'Fejezetek a magyar szegenypolitika tortenetebol' 1986-ban, stb. stb. stb... Szoval akkor azok a bunkok, penzehes allatok, es onzo idiotak akiket (tobbek kozott) Hofi is ostorozott valamikor a '60-as evek vegetol kezdve egy eleten at, azok csak kepzeletbeli szatirak voltak kepzeletbeli emberekrol a rendszervaltas elott?

A harmadik: ha ennyire 'nemeslelku' volt a kadari tarsadalom, hogy a bubudos pitliben lehet az, hogy Mo-n gyerekkoromban a hentestol a vallalati ellenoron at az orvosig joforman mindenhol csuszopenzt kellet fizetni azert, hogy megfelelo (azaz emberileg elfogadhato) termeket vagy kiszolgalast kapjal?

A negyedik: ha minden 'disszidens' (hogy Mylady eszmei stilusat utanozzam) elarulta az orszagat, akkor hogy a pitlibe lehetett hogy a Kadar rendszer korbeugralta a volt emigransokat ha akar ket fillert is hajlandoak voltak adakozni? Emlitsem pld. az MTV altal sugarzott elso Erzsebet-dij (vagy mi a franc volt a neve) musort, ahol a tancosok egy arany okrot dicsoitettek...?

S konkretan hozzad intezve, Mylady: mondd, te tenyleg azt hiszed, hogy amikor az amerikai katonak 1945-ben leleptek a hajokrol otthon, azonnal korbefordultak, es kiakasztottak a tablat hogy 'Amerika/Kanada epitese befejezodott, tessek kerem szabadon jonni a keszbe'?!? Mit gondolsz, ez a kontinens megallt a fejlodesben, az epitesben, a kuszkodesben 1945-ben? Mit gondolsz, ki epitette az USA-t es Kanadat, ha nem az emigransok? Ha olyan 'kivalo' volt a kozmuvelodes meg az oktatas a Kadari utopiaban, akkor hogy a bubudos pitliben lehet hogy az abban a korban 'kepzettek' ekkora ormotlan butasagokat tudnak leirni?

Mint emlitettem, erdekes dolog ez a 'tisztelet'. Ez az, ami hianyzik a magyar tarsadalmbol - s ez az ami tortenelmileg is mindig hianyzott. Nekunk magyaroknak mindig valami ellen kell osszefognunk, soha nem valami mellett. Mi nem tudunk ugy dicserni valamit, hogy valami mast le ne kopjunk; nem tudunk ugy a multra emlekezni, hogy azt ne a jelen ocsarlasa aran tegyuk.

A magyar tarsadalomnak semminemu ujkeletu problemaja nincs; minden problemank szep, magasztos, evszazados tradiciokkal rendelkezik, akar gyulokodesrol akar onzesrol akar haracsolasrol legyen szo. Senki nem egy ellenkepet, egy eltero idealt ajanl; pusztan az kulonbozteti meg az embereket, hogy a kerites melyik oldalarol csaholnak veres szajjal.

Vissza akarunk terni egy szebb, jobb multba? Akkor talan azzal kellene kezdenunk, hogy szakitunk ezzel a 'szep' hagyomannyal, es nemcsak hogy nemcsak a csaholast halljuk meg a masik oldalrol - de magunk is abbahagyjuk azt...

Nagyon tetszett, amit itt leírtál. :p:-D
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Neuhauser!
-- Amikor hozzászólásodat olvastam, először azt hittem, a katolikus egyházról beszélsz. Boszorkányégetések, pápai orgiák, tömeggyilkosságok isten nevében, az indiánok és a négerek erőszakos térítése, stb... Vér és mocsok amerre az egyház megjelent. A pedofil papok, a cölibátustól elferdült tudatú egyházi vezetők és az őket minden tekintetben kiszolgáló apácák...

Tudom, tudom. A véleménynyilvánítás szabadsága. De ez a szöveg (bár aligha szükséges rámutatnom) bűzlik attól a komcsi, agymosott, szemét fröcsögéstől amitől katolikus családom annyit szenvedett abban a bizonyos "aranykorban". A becsületsértéssel felérő, gyalázatos hazugságok. Kedves Diogenes! Téged minősít ez a primitív, homo sapienshez nem méltó mocsok, amit ide ömlesztettél. És azt a rendszert, amelyik az agyadba mosta.
 

mylady52

Kitiltott (BANned)
Diogenes45! Hogy te kadart szeretted, biztos megvolt az ertelme!
Minket a kadar zavart el az orszagbol ezert "kovettuk"
kulfoldrol! De orulok hogy Kaptal "Boci" cokit a beke
kolcsonert. Az nem semmi!Jobb is hogy lezartnak
tekinted maradjunk ebben es felejtsuk el a politikat
ez a topik nem arrol szol! udv. baratsaggal.:-D
Egy röpke megjegyzés:

Kádár János Magyarország vezető politikusa volt, lehet kígyót-békát kiabálni rá, lehet szidni azt a rendszert, amelyikben vezető szerepet vállalt/játszott, de nem kellene kisbetűvel írni a nevét!

A tulajdonneveket Magyarországon NAGY betűvel írjuk ma is!
Megköszönöm, hogy ezt elmondhattam...egy nosztalgiázásról szóló topikban.
 

mylady52

Kitiltott (BANned)
Miért engeditek ezt a kellemes nosztalgia topikot a sarba tiporni ?

http://152.66.93.2/pumimusic/country/gabor_aron.mp3

A magam részéről nem "engedném" sárba tiporni ezt a topikot de az örök elégedetlenek, minden eszközbe belekapaszkodak azért, hogy az értékeket sárba tiporják. Számukra az eszköz (jelenleg) ez a topik, valószínűleg nincs más(hol) lehetőségük tombolni. Viszaigazolva akarják látni a sorozatos melléfogásukat, a negatív hozzáállásukat, folyamatosan meg akarják magyarázni ITT és azt, hogy miért is hagyták szarban a szülőhazájukat, leköpnének mindenkit, aki -élete végéig is ki mer állni- a nézeteiért ledorongolnák azokat, akik elfogadták egy rendszer sajátosságait és boldogultak egy olyan (szabályokkal rendelkező) rendszerben, ahol egyesek képtelenek voltak megállni a helyüket.

Nincs bennem gyűlölet, nem kutyapicsázom le az örök elégedetlenkedőket, csak már kezdem unni, hogy ide is beszivárognak és annyi hülyeséget összehordanak, hogy az már ciki rájuk nézve :)

Mit tehetek fórumozóként?

Nosztalgiázom... kellemes és -időnként- kellemetlen emlékeimmel igyexem színesíteni ennek a topiknak a palettáját.
Szeretném a politikát kihagyni ebből a topikból de egyesek MINDENÁRON belekeverik!

NO! akkor húzzunk bele még egyszer a nosztalgiába... :)
 

mylady52

Kitiltott (BANned)
Csatolás megtekintése 128197Klikk-elj a képre:rolleyes:
Ehhez a típusú rádióhoz "megrázó" emlék fűz engem. Műszakit végezve (Apám jóvoltából és közreműködésével) sikerült elhelyezkednem az Ezermester és Úttörőbolt Vállalat egyik kereskedelmi egységében. Ifjú munkakezdőként rettenetesen nagy energiával igyekeztem az addigi tudásomat érvényesíteni és erre a célra kitűnő cég volt az akkori Ezermester… Vállalat. A Magyarországon gyártott különféle olcsó rádiók a külföldi piacokon mérsékelten állták meg a helyüket, mert nem éppen a csúcsminőség kategóriájába tartoztak a termékeink. A közepes kategóriában azért ott voltak a nyugati cégek áruházainak a polcain de elég sok selejtes (működésképtelen) termékünk is került ezekre a polcokra.
Lássuk be! ez bizony így volt :)<O:p</O:p
<O:p</O:p

Az Ezermester vállalat akkoriban az ilyen (visszaküldött) termékek fogadópiaca volt, tehát minden szart oda prezentált az akkori külügyes csapat. Így kaptuk meg mi is a selejtes rádiókat. Tulajdonképpen ezeknek a rádióknak picurka baja volt, vagy nem működött egy-egy elektroncső bennük, vagy a forrasztásuk volt egy trehány munkás munkavégzésének az eredménye, vagyis egy-két perc alatt üzemképessé volt varázsolható annak, aki műszakit végzett és tudta, hogy hova kell ütni azzal a bizonyos kalapáccsal.
(egy akkori vicc: Mester! Mi kerül ezen a javításon 1.000,- forintba, mikor csak egy kalapácsütést tetszett rámérni a készülékre? Drága uram! A kalapácsütés munkadíja valóban csak 20,- Ft. de az, hogy hova KELL ütni, az kerül 980,- forintba!!! )
</O:p
Visszatérve a rádióra, kaptunk egy nagyobb mennyiséget belőlük, amelyek selejtesek voltak, vagyis nem működtek és ezeket a készülékeket a nyugati kereskedők pocairól hozták vissza kis hazánkba… Gondoltam magamban, hogy ki ha én nem? és megvizsgálgattam ezeket a készülékeket, hogy vajon mi lehet a bajuk? Miért nem működik egy sem úgy, ahogy a nyugati polcokon elvárja a Vevő? Rájöttem. A varázsszem-nek nevezett elektroncső nem működött bennük, szarul gyártotta le őket a gyártó cég. Húúú, de okos is vagyok, nem véletlenül seggeltem végig az iskolapadot, hurrá! Kicseréljük a varázsszemeket ezekben a készülékekben és máris működőképesek lesznek.
Neki is álltam az első készülék javításának. Bekapcsoltam a rádiót és árgus szemekkel figyeltem, hogy tényleg csak a varázsszem nem működik e benne vagy más is lehet a baj? Nem volt más probléma, a rádió tökéletesen működött, még a nyugati adókat is befogta, csak éppen nem világított a jobb oldalon látható ablakocskában a varázsszem. Miután pontosan tudtam, hogy egy EL84-es cső a bűnös, így nagy mellénnyel nekiálltam megjavítani a készüléket. Hoztam egy új csövet, kikapcsoltam a rádiókészüléket, kihúztam a falból a dugóját, megfordítottam, lecsavaroztam a hátsó részét takaró papundekli lemezt és benyúltam (hála Istennek jobb kézzel) a selejtes csőért a készülék belsejébe.

No, itt ért a meglepi…<O:p</O:p
Kaptam egy olyan lórúgást (áramütést) ami a falhoz vágott és colstokként összecsuklottam. Miután feleszméltem, akkor rögtön átvillant az agyamon, hogy milyen hibát követtem el. A rádiókészülékben volt egy kondenzátor, amelyik a kikapcsolása után IS 10-15 percig tartja a feszültséget a kondiban. Ehhez a kondihoz értem én hozzá akkoriban, melynek eredményeként "megrázó" élményben volt részem :)<O:p</O:p
Jobban kellett volna figyelnem…

Számomra ez az élmény(!) is nosztalgia, mert ezek után boldog-boldogtalannak elmondtam, hogy vigyázzatok! A kondi akkor is megráz ha kikapcsoltál mindent az elektromos hálózatból!
<O:p


ui.: megköszönöm ezt a képet, mert nekem nem volt fotóm az esemény bűnöséről… :)
 

lacko34

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első internetvonalam 14-kb/sec cirka 5 perc volt 1 rossz minőségű fénykép letöltése. Na akkor szoktam rá a kávéra.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
<CENTER>[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1]A KISDOBOSOK [/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+4]6[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1] PONTJA [/SIZE][/FONT]</CENTER>
[FONT=Arial,Helvetica]1. A kisdobos huséges gyermeke a magyar hazának. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]2. A kisdobos szereti és tiszteli szüleit, neveloit, pajtásait. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]3. A kisdobos szorgalmasan tanul és dolgozik, segíti társait. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]4. A kisdobos igazat mond és igazságosan cselekszik. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]5. A kisdobos edzi testét és óvja egészségét. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]6. A kisdobos úgy<!--SELECTION--><!--/SELECTION--> él, hogy méltó legyen az úttörok vörös nyakkendojére. [/FONT]



<CENTER>[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1]AZ ÚTTÖROK [/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+4]12[/SIZE][/FONT][FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1] PONTJA [/SIZE][/FONT]</CENTER>
[FONT=Arial,Helvetica]1. Az úttöro hu gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, feleloséggel dolgozik érte. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]2. Az úttöro erosíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendo becsületét. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]3. Az úttöro szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]4. Az úttöro gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]5. Az úttöro ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]6. Az úttöro igazat mond és igazságosan cselekszik. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]7. Az úttöro szereti, tiszteli szüleit, nevel&otilde;it és az idosebbeket. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]8. Az úttöro igaz, hú barát. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]9. Az úttöro bátor és fegyelmezet. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]10. Az úttöro szereti és védi és a természetet. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]11. Az úttöro edzi testét és óvja egészségét. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]12. Az úttöro úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára. [/FONT]

[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1]A KISDOBOSOK, AZ ÚTTÖROK KÖTELESSÉGEI ÉS JOGAI [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]a) Kötelessége, hogy:[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]ismerje a kisdobos- és az úttöroélet törvényét, és aszerint éljen; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]legjobb tudása szerint vegyen részt az orsi, a raj-, más mozgalomi közösségek és a csapatközösség életében; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]képességeinek megfelel&otilde;en teljesítse megbízásait, érdeklodése szerint önként vállaljon feladatokat a közösség[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]programjainak megvalósításában; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]fizesse a tagsági díjat. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]b) Joga, hogy:[/FONT]

[FONT=Arial,Helvetica]részt vehet az ors, a raj, a csapat és más úttöroközösségek programjának elokészítésében, teljesítésében, a közös[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]ellenorzésben és értékelésben; javaslatait, kívánságait közölje közösségével, a gyermek- és felnott vezetoséggel és[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]vezet&otilde;ivel; kapjon védelmet a közösségben; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]részt vehet -- mint választó és választható -- az úttöroközösség gyermek-tisztségviseloinek megválasztásában; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]használja az úttöro-létesítményeket és - eszközöket; részt vehet az úttörocsapat, az úttörointézmények[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]összejövetelein, rendezvényein, táborozáson és mozgalmi képzésben; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]viselhet egyenruhát, megbízatása szerinti rangjelzést, a szövetség kitüntetéseit és jelvényeit; [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]igénybe veheti a kisdobosoknak és úttöroknek járó kedvezményeket.[/FONT] <!-- text below generated by server. PLEASE REMOVE --></OBJECT></LAYER>
 

tkatona

Állandó Tag
Állandó Tag
A moderátor a kanadahuntól... Hol is van ilyenkor? Mi köze ennek a hozzászólásnak a topik témájához???

Törölni!!! Moderálni kellene ezt a hozzászólást... nem?
Kedves My Lady!
Mindenkinek más az "emlék" fogalma.
Vannak olyanok is, akiknek (koruk) miatt ez az emlék, és nem a Balaton kocka vagy a Melba, vagy az "Öreg néne őzikéje".
Én is emlékszenm rá, milyen volt az első net-es kapcsolatom (bár én szakmabeliként speciális helyzetben voltam), és ez is egy emlék.
Nekem. Is.

Üdv
Tibor
:p
 

mylady52

Kitiltott (BANned)
Kedves My Lady!
Mindenkinek más az "emlék" fogalma.
Vannak olyanok is, akiknek (koruk) miatt ez az emlék, és nem a Balaton kocka vagy a Melba, vagy az "Öreg néne őzikéje".
Én is emlékszenm rá, milyen volt az első net-es kapcsolatom (bár én szakmabeliként speciális helyzetben voltam), és ez is egy emlék.
Nekem. Is.

Üdv
Tibor
:p
Kedves Tibor!

Üdv... mi is a gondod?
 

tkatona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyöngyi!

Te tényleg csak ezt tudnád hagyni a gyermekeidre és az onokáidra? neked csak ennyi maradt meg az életedből?

Tényleg??? Bizti???
Kedves M L!
Ma nagyon harapós kedvű vagy!
Mi bánt?
Akarsz róla beszélni?
Hátha találunk rá valami megoldást.
Ha akarsz, gyere át a Beszélgetőbe.
:p
 

tkatona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tibor!

Üdv... mi is a gondod?
Hááát...
Lehet, hogy nem is tudod, mire írsz választ? Pedig beidézted!
Ki akarsz moderáltatni egy - szerintem igenis - nosztalgikus hozzászólást, mert Te el akarod dönteni, milyen hozzászólásnak van köze ehhez a topochoz. Erre írtam, hogy ennek a beidézettnek van nosztalgia tartalma.
Nekem egyébként semmi gondom sincs, hála Istennek!
Üdv
Tibor
:p
 

z.zora

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én már el is felejtettem a 6 és a 12 pont szövegét... nosztalgiázom most egy picit. Mennyivel más már a mai szemmel és fejjel, a mai korban elolvasni és értelmezni ezeket a mondatokat... :)
 

tkatona

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én már el is felejtettem a 6 és a 12 pont szövegét... nosztalgiázom most egy picit. Mennyivel más már a mai szemmel és fejjel, a mai korban elolvasni és értelmezni ezeket a mondatokat... :)

Persze hogy elfelejtetted! Ez a teljesen normális mentalitás ilyen esetekben.
Nekem pont úgy működött, mint minden hasonló, kötelező blabla.
Olvastuk, mondtuk, de semmit nem jelentett és nem is akartuk értelmezni.
:p
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyöngyi!

Te tényleg csak ezt tudnád hagyni a gyermekeidre és az onokáidra? neked csak ennyi maradt meg az életedből?

Tényleg??? Bizti???

:D:D Nem, nem bizti ! Eloszor is nincsenek unokaim, meg "onokaim" se, de majdcsak osszekaparok valamit rajuk hagyni. :D Nem tudtam persze, hogy Te vagy a "nosztalgia ormester"a lapon es eloszor Veled kell megbeszelnem , hogy mi jut eppen eszembe.:cool:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mylady jo lenne ha nem lennel ennyire tuskes,hogy mindenkibe belekotsz es allandoan csak kritizalni tudsz pedig jo parszor szoltam olvasd el a szabalyzatunkat.
Moderaltam a sertegeteseid amit irtal,de a canadahun nem katonasag nem diktatura hogy csak egy velemeny lehet es az csak is a Tied.
Allandoan vissza visszaterssz a "kalyhahoz" mikor mar mindenkivel osszevesztel jon a moderator kritizalasa.
Semmi nem kotelezo, ha nem erzed jol magad ha nem tetszik az itteni tarsasag...............
 

z.zora

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze hogy elfelejtetted! Ez a teljesen normális mentalitás ilyen esetekben.
Nekem pont úgy működött, mint minden hasonló, kötelező blabla.
Olvastuk, mondtuk, de semmit nem jelentett és nem is akartuk értelmezni.
:p

Hát ez az! :) ;) És számomra az a furcsa, hogy akkor milyen mélységesen hittünk is benne. (na jó, biztosan nem mindenki, de én - és még jónéhányan- igyekeztünk is úgy viselkedni, hogy jól tanuljunk, sportoljunk, legyünk tisztelettudóak, ne hazudjunk, stb... )
 
Oldal tetejére