Aczél Gábor
Utoljára aktív:
2018 Március 29
Regisztrált:
2015 December 15
Üzenet:
1
Kapott Lájkok:
0
Trófea pontok:
1

Követők 1

Nemed:
Férfi
Születésnap:
1940 Január 16 (Kor: 80)
Lakhely:
Budapest
Foglalkozás:
újságíró/szerkesztő

Megosztás

Aczél Gábor

Új tag, Férfi, 80, innen: Budapest

Aczél Gábort utoljára itt láttuk:
2018 Március 29
  1. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Kedves Gábor!
   A képed azért nem jelenik meg a cikkedben, mert ahol található - hiába a rámutató link - nem ad jogosultságot a megtekintésre.
   Javaslom töltsd fel máshová (pl. ide a képtárba), vagy adj jogosultságot mindenkinek a hozzáféréshez, akkor mindenki látni fogja.
   Ille azért látja, mert neki már előzőleg is megvolt a jogosultsága (az ő gépén ott csücsül a megengedő süti valahol).
 • Betöltés...
 • Betöltés...
 • Róla

  Nemed:
  Férfi
  Születésnap:
  1940 Január 16 (Kor: 80)
  Lakhely:
  Budapest
  Foglalkozás:
  újságíró/szerkesztő
  [​IMG] Korábbi, már elég régóta nem megszerezhető szakképesítésem betűszedő mester. A gimnáziumot nyomdászként, az egyetemet újságíróként fejeztem be. Ez utóbbi pályáról a pécsi Dunántúli Naplónál gyakornokként végzett másfél évi munka után – rendszerellenes tevékenységért kapott rendőrségi figyelmeztetés okán – 1965-ben “eltanácsoltak”. Nagy szerencsémre – és Nagy Jenő főszerkesztőnek köszönhetően – a Dunaújvárosi Hírlapnál mégiscsak elsajátíthattam ennek a másik mesterségnek az alapjait. Innen már főszerkesztő-helyettesként kerültem vissza a fővárosba 1980-ban, s lettem a Központi Sajtószolgálat egyik szerkesztője. Miután 1988 januárjában, immár főszerkesztő-helyetteseként (talán az ország egyetlen vezető beosztású szerkesztőjeként) az elsők között aláírtam a rendszerellenes Nyilvánosság Klub egyesületalapítási felhívását, s nem sokkal később a Központi Sajtószolgálatot nélkülem olvasztották be az MTI-be, a Települési (akkor Tanácsi) Önkormányzatok Országos Szövetsége 1989-ben általam alapított, ÖNkormányzat című országos havi folyóiratát szerkesztettem (előbb mellékállásban, majd kényszervállalkozó főszerkesztőként) húsz éven át. Voltam még megszűnéséig a Képes Sport olvasószerkesztője, aztán a Vasárnapi Hírek főmunkatársa, a rendszerváltoztatást követően mellékállásban folyóiratszerkesztő a Pénzügyminisztérium sajtóosztályán, majd a frissen alapított Új Magyarország olvasószerkesztője, az Esti Hírlap napos szerkesztője, a Magyar Hírlap címszerkesztője, majd az Esti Hírlap főszerkesztője is. Később, 2009-ben – országos önkormányzati kapcsolataimat és tapasztalataimat értékesítendő – nyugdíjas vállalkozóként Vince Mátyás, az MTI elnöke szerződtetett a távirati iroda Önkormányzati Sajtószolgálat című online-kiadványának kialakítására és önálló szerkesztésére. E munkakör sikeresnek minősített ellátása ellenére a szerződésemet 2014. január elsejétől – indoklás nélkül – megszüntették. Van két nagyfiam, hat unokám, második feleségemmel, gimnazista lányommal és Fahéj nevű kutyánkkal Budapesten élek.
 • Betöltés...
 • Betöltés...