Aryana Havah Inuaki: A bennem élő reptilian / Egy földönkívüli lény vallomásai II

kisbatyu75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sri Cinmoy bölcsessége - részlet

"Sri Cinmoy bölcsessége - részlet


Kérdés: Mik Istennek azon aspektusai, amik olyan nehézzé teszik az Isten-megvalósítást?


Sri Chinmoy: Istennek két aspektusa van: személyes és személytelen. Ha nem fogadod el Istent az Ő személyes formájában, akkor az Isten-megvalósítás nagyon nehéz lesz. Ha Istent az Ő személytelen formájában szemléljük, mint a béke és a Fény végtelen kiterjedését, ezt az aspektust rendkívül nehéz lesz megvalósítani. De ha a személyes formát látjuk, akkor nagyon könnyű belépni a személytelen formába. Ha nem ismersz egy személyt, és meghallod a nevét, nagyon nehéz bármiféle világos vagy közeli belső kapcsolatot kialakítanod vele.



Kérdés: Meg lehet valósítani Istent úgy, hogy nem vonulunk el egy barlangba?



Sri Chinmoy: Nem minden spirituális mester vonult a Himalája barlangjaiba, hogy Istent megvalósítsa. Én sem egy himalájai barlangban valósítottam meg Istent. A legtöbb spirituális mester, mint például Sri Rámakrisna, Buddha, Sri Aurobindo és mások nem meditáltak a Himalája barlangjaiban.
Volt idő, amikor szükség volt arra, hogy az emberek visszavonuljanak a világtól, de ez most már egyáltalán nem szükséges. Ha nem nézel szembe a világgal, a világ üldözni fog, mint egy tolvajt. De miért kellene félni a világtól? Ha szilárdan állsz, és elfogadod a világot, a világ tisztelegni fog neked, és azt mondja: ,,Neki van ereje.’’ Ha félsz a világtól, akkor a világ, mint egy oroszlán, felfal. De ha megvan a képességed, hogy úgy cselekedj, mint egy isteni hős, és szembenézz a világgal, akkor Isten könyörülete, Isten Fénye és Isten ereje leszáll rád.
A spiritualitás a bátraknak való. Az Isten-megvalósítás a bátraknak való, nem a puhányoknak. Szinte minden indiai szentirat ugyanezt mondja: ,,A puhányok nem nyerhetik el a lelket.’’ Csak azok fognak előremenetelni, és látják meg a célt, akiknek van erejük.



Kérdés: Az embernek melyik része éri el a megvalósulást?



Sri Chinmoy: Amikor megtörténik a megvalósulás, az egész lény megvalósítja Istent. A lélek már megvalósította Istent, de a lélek előtérbe hozza megvalósult tudatát. Belép a szívbe, és próbálja isteni tudatával átitatni a szívet. Azután a szívből a megvalósulás az elmébe jön, az elméből az életerőbe, onnan pedig a fizikai testbe. Ha beborította a testet, az életerőt, az elmét és a szívet, akkor a megvalósulás teljes.
A valódi megvalósulás által tudjuk, hogy nem vagyunk sem a test, sem az elme, sem bármi más, csak a lélek, ami az Isteni megnyilvánulása. Minden egyes ember, amikor megvalósítja majd Istent, érezni fogja, hogy Isten tudatos része. A test korlátozott, de a lélek korlátlan. Amikor a megvalósulásról beszélünk, valami olyanra gondolunk, ami korlátlan, végtelen. Amikor megvalósítjuk Istent, túllépünk a testtu-daton, és eggyé válunk a lélek korlátlan képességével.



Kérdés: Azt olvastam, hogy a megvalósulás nem egy vívmány, hanem egy felfedezés.



Sri Chinmoy: Igaz, a megvalósulás nem vívmány, hanem felfedezés. De amikor felfedezünk valamit, akkor az a vívmányunkká válik. Amint felfedezünk valamit, az létünk szerves részévé válik, és bármi, ami létünk szerves részévé válik, az a vívmányunkká is válik. A felfedezésben ott rejlik a vívmány. Ha egy tudós felfedez valamit, az az egész világ birtokává válik, de attól még az ő vívmánya. Hasonlóan, amikor valaki megvalósítja Istent, bár Isten mindig is ott volt, és egyformán tartozik a belső és a külső világhoz, az Isten-megvalósítás akkor is igen jelentős vívmány bárki számára.
Az Igazság és az Isteniség már ott léteznek bennünk, de elhanyagoljuk őket. Mivel nem használjuk őket, idegenné váltak számunkra. De abban a pillanatban, amint felfedezzük, hogy már bennünk rejlenek, a vívmányunkká válnak. Őszinte személyes erőfeszítésünkön és Isten állandó belső kegyelmén keresztül a vívmányunkká válnak.



Kérdés: Viszonylag gyakori tapasztalat a megvalósulás bármely emberi generációban is? Például sok megvalósult spirituális mester él Indiában?



Sri Chinmoy: A földön milliónyi és milliárdnyi ember él, de közülük csak néhány az, aki valóban megvalósult. Tévedsz, ha úgy véled, a spirituálisan megvalósult emberek százával élnek a földön. A világ meglehetősen tágas, de ha a valóban megvalósult személyekről van szó, akkor azt szeretném mondani, hogy pillanatnyilag csak tíz-tizenkettő él a földön. Vannak szvámik és tanítók, akik tíz-tizenöt éve meditálnak, és őszintén gyakorolják a jógát, és akik sokkal magasabb rendűek, mint a tanítványaik, de nem Isten-megvalósított lelkek. Nem kell a Legmagasabbat elérni ahhoz, hogy valaki kezdőket taníthasson, éppúgy, ahogy az óvodások tanításához sem kell doktori fokozat.
Vannak őszinte és hamis mesterek. Sok hamis mester jön Nyugatra, és kihasználja az embereket. A hamis mesterek Indiában is kihasználják a keresőket. De Isten nem engedi, hogy az őszinte tanítványt örökre becsapják. A kereső saját belső sírása elviszi őt egy valódi mesterhez. Ha Isten Akarata az, akkor a tanítvány egy igazán magas mestert kaphat, aki az elejétől egészen a Legmagasabbig elviszi őt. Máskülönben olyan mestert kap, aki csak az óvodán vezeti át, és azután másik mestert kell keresnie.



Kérdés: Mi a különbség a megvilágosodás és az Isten-megvalósítás között?



Sri Chinmoy: A teljes megvilágosodás, a tökéletes és mindent megvilágosító megvilágosulás nem más, mint az Isten-megvalósítás. De néha, amikor a kereső legmagasabb meditációjában van, kap egyfajta belső megvilágosodást, és egy fél órán át vagy egy egész óráig teljes lénye, teljes létezése megvilágosult. Azután egy-két óra múlva újra régi önmagává válik, újra a vágyak és istentelen tulajdonságok áldozata lesz. Megtörtént a megvilágosodás, de nem a transzcendentális megvilágosodás, amely Buddha és más spirituális mesterek esetén történt. Az a fajta mindent betöltő és mindent megvilágosító megvilágosulás egyenlő az Isten-megvalósítással. Az Isten-megvalósítás állandó és örök megvilágosodást jelent, transzcendentális megvilágosodást. Amikor megkapjuk az Isten-megvalósítást, mind külső, mind belső létünkben automatikusan megtörténik a végtelen megvilágosodás.
Amit egyesek megvilágosodásnak hívnak, az csak egy időszakos fénykitörés a törekvő tudatban. Rövid idő múlva jelentéktelenné halványul, mert nincs benne tartós valóság. A tartós valósághoz csak az állandó, örök és transzcendentális megvilágosodással jutunk, ami maga az Isten-megvalósítás.
Néha, ha a megvilágosodásról beszélünk, arra gondolunk, hogy sok évig sötétben voltunk egy bizonyos téma tekintetében, de most már van belső bölcsességünk, vagy tudatunkban az az adott hely megvilágosodott. De ez csak egy szikra a korlátlan megvilágosodásból, és ezt a kis szikrát nem nevezhetjük Isten-megvalósításnak.



Kérdés: A technológia akadályt gördít az Isten-megvalósítás elé?



Sri Chinmoy: A válasz igen is meg nem is. Amikor a modern technológia a belső lélek kifejezéseként szolgál, ha úgy érzi, összeköttetésben áll a belső élettel, a belső létezéssel, olyankor a technológia segít az Isten-megvalósításban. De nagyon gyakran azt látjuk, hogy a technológia és a belső élet nem halad együtt. A külső világ, sikerével egy másik cél felé fut. Ezzel nagyon óvatosnak kell lennünk, mert mindegy mennyi sikert nyerünk a technológiából, a végtelen beteljesedés nem történhet meg, ha a lélek nincs jelen. Ugyanakkor a lélek béna, ha a külső élet nem tart lépést vele a technológiai és tudományos fejlődéssel.
Isten látomásának és valóságának tökéletes földi beteljesítéséhez a tudománynak és a spiritualitásnak együtt kell haladnia. A spiritualitástól felszabadulást és megvalósulást várhatunk. A technológiától és a tudománytól anyagi tökéletességet - a legmagasabb Igazság anyagi megtestesülését várhatjuk. Amikor a megvalósulás benne van az anyagi sikerben, az anyagi világ csak akkor ér el maradandóságot az örök értékek terén. Ugyanakkor, ha a belső világban hiányzik a tökéletesség, akkor az anyagi sikernek kell inspirálnia a belső megvalósulást, hogy jöjjön, és vegye át a vezetést.



Kérdés: Amikor egy kereső fejletté válik, eltűnnek-e az Isten-megvalósítás útjában álló akadályok, és megvalósulása bizonyossággá válik-e ebben az életben?



Sri Chinmoy: Amíg a célt el nem éred, nincs bizonyosság. Lehet, hogy már csak egyetlen lépésre vagy a céltól, de akkor is eleshetsz. Még az utolsó pillanatban sem tudod, hogy megnyered-e a versenyt vagy sem. Az Isten-megvalósítás előtt az utolsó próbatétel rendkívül nehéz. Sok igazán őszinte kereső van az Isten-megvalósítás határán, hidd el nekem, hogy a belső világban nem több, mint egy centi választja el őket tőle, de az ellenséges erők megtámadják őket, és könyörtelenül leesnek. Azután olyan sokáig tart, hogy újra felálljanak. Van, akinek hat hónapig tart, két évig vagy négy évig, mások megvárnak egy újabb inkarnációt. Tehát mindig légy éber, és fuss, amilyen gyorsan csak tudsz a célod felé. Ne állj meg, amíg a versenyt meg nem nyerted, különben a tudatlanság vonzása újra visszahúz a kiindulópontra.



Kérdés: Lehetséges egyetlen élet alatt teljes tudást és bölcsességet szerezni Istenről?


Sri Chinmoy: Tökéletesen lehetséges teljes tudást szerezni Istenről, feltéve, hogy a kereső törekvése teljesen őszinte. Ezenkívül a keresőnek rendelkeznie kell a képességgel, hogy magába fogadja Isten tudását és bölcsességét. Harmadszor, a keresőnek egy nagyon magas spirituális mestere kell, hogy legyen, egy első osztályú Isten-megvalósított jógi. Negyedszer, Isten Akarata az kell legyen, hogy ez a kereső megkapja ezt a teljes belső tudást és bölcsességet. Ha ez a négy feltétel mind egyszerre teljesül, akkor ez teljességgel lehetséges.
De ha valaki egyszerűen csak spirituális életbe kezd, és spirituális mester segítsége nélkül akarja megvalósítani Istent, akkor ez lehetetlen. Egy hétköznapi emberi lénynek ehhez életek százaira és ezreire van szüksége. Még ha valakinek jó mestere van is, ha a tanítvány nem száz százalékosan őszinte, hat, hét, tíz vagy húsz inkarnációjába is kerülhet. De a legeslegjobb tanítványok egy vagy néhány inkarnáció alatt megkapják a megvalósulást a mester állandó vezetése alatt.
Néha valaki megvalósítja Istent úgy, hogy nincs spirituális mestere. Hogyan lehetséges ez? Korábbi életében talán nagyon-nagyon erős mestere volt. Ebben az életében a mester nem öltött emberi inkarnációt, de a belső világból folyamatosan vezeti, formálja és irányítja őt. A kereső tudja, hogy a mestere irányítja őt álmaiban és meditációiban.
És természetesen van egy másik lehetőség is. Ha egy kereső jó pár inkarnáción keresztül meditált, és Isten igazán elégedett vele, és a keresőnek ebben az életében nem adatott meg a spirituális mester, akkor Isten maga játssza el a spirituális mester szerepét, még a kereső éber óráiban és mindennapi tevékenységeiben is. Ha a keresőnek innia kell egy pohár vizet, Isten megmondja neki: ,,Menj, és igyál egy pohár vizet.’’ És ha be kell csuknia az ablakot, Isten szól neki. Isten egy nagyon, nagyon fényes lény alakját ölti, és így vezeti őt.



Kérdés: Ha a kereső nem valósítja meg Istent ebben az életében, az azt jelenti, hogy minden erőfeszítése kárba vész?



Sri Chinmoy: Ha a kereső nem éri el a spirituális tökéletességet ebben az életében, az nem jelenti azt, hogy mindent elveszít. Ha nem tudja befejezni az utazást ebben az életében, a következő inkarnációban ott folytatja az utat, ahol abbahagyta. Semmi nem vész el. De sajnos gyermekkora tizenkét vagy tizenhárom évére a tudatlanság rabjává válik. A tudatlanság elé áll, és felfalja, mint egy farkas. Erőt kell merítenie a belső világból, és harcosként küzdenie kell az élet csataterén, hogy újra legyőzze a tudatlanságot. De annak, aki megvalósította Istent, és elérte a tökéletes tökéletességet előző életében, nem kell kivárnia ezeket az éveket. Tehát jobb mindent legyőzni ebben az életünkben, hogy következő életünkben rögtön az elejétől fogva előre utazhassunk.


Kérdés: Hisz abban, hogy egy emberi lény megvalósíthatja Istent, és eggyé válhat vele itt ezen az anyagi síkon, amely olyan tudatlan és sötét?



Sri Chinmoy: Egyrészről a föld bolygó sötét, tudatlan és tudattalan, nem szeret semmi isteni dolgot. Másrészről hatalmas belső késztetés van benne a kiterjedésre és a túlszárnyalásra. Isten a föld-tudaton keresztül törekszik. A föld az egyetlen hely azok számára, akik gazdagok akarnak lenni - akár az anyagi síkon, akár a spirituális síkon. A vágyakkal teli élet és a törekvő élet egyaránt lehetséges a földön. A többi világ a statikus élvezetekre való. Más világokban a lények elégedettek azzal, amit már elértek, míg itt senki sem igazán elégedett azzal, amit eddig már elért. Az elégedetlenség nem jelenti azt, hogy haragszunk valakire, vagy haragszunk a világra. Nem! Az elégedetlenség azt jelenti, hogy állandóan arra törekszünk, hogy tovább és tovább menjünk. Ha van egy kis Fényünk, több Fényt akarunk, bőséges Fényt, végtelen Fényt.
Az indiai hagyományok szerint ezrével vannak kozmikus istenek, házi istenségek pedig pont annyian, mint ahány ember él. Ezek a házi istenségek olyan istenek, akik a magasabb világokban maradnak - a vitális világban, az intuitív világban vagy valamelyik magasabb síkon. Most több hatalmuk, több képességük van, mint nekünk, és elégedettek azzal, amijük van. Egy tapodtat sem akarnak tovább menni. Képességeik mégis korlátozottak a Legfelsőbb Úr Fényéhez, üdvösségéhez és hatalmához képest. Mikor felszabadulunk és megvalósulunk, amikor tudatosan egyek leszünk a Legfelsőbb Úr Tudatával, akkor végtelenül több képességünk lesz, mint az istenségeknek és a kozmikus isteneknek.
Amikor a teremtés elkezdődött, azok a lelkek, amelyek fejlődni akartak, más utat követtek. A végső Igazságot akarták, a végtelen Igazságot. Még a kozmikus isteneknek is, ha végtelen békét, Fényt és üdvösséget akarnak elérni, le kell jönniük a földre emberi alakban, és feltétlen szeretetükkel, odaadásukkal és önátadásukkal meg kell valósítaniuk Istent. Csak itt, a fizikai testben tudunk imádkozni, meditálni és egyedül itt valósíthatjuk meg a Legmagasabbat. Csak ez a bolygó van fejlődésben. A fejlődés állandó haladást, egyre újabb eredményeket jelent. Ha valaki fejlődni akar, ha valaki tovább akar lépni, erre a helyre kell jönnie. Egyedül ez az a hely, ahol Istent meg lehet valósítani, fel lehet tárni, és ki lehet nyilvánítani."


Forrás: [HIDE]http://srichinmoyinspiracio.blogspot.com[/HIDE]
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy miért írom le az embereket? Mert látom mi történik! Mindenki húzza be a másikat, pedig egy országban élünk, már a rokoni kapcsolat se szent! Múltkor testvéremet 10 fős banda betalálta csak úgy eszméletvesztésig rúgta a földön, az elmúlt 3 hónapban legalább 3 ilyen történt az ismerőseim között! Ez aztán a tudatszint emelkedés. Az ilyenek szerinted megváltoznak? Mi hatására? A jó emberek hatására? Vagy a foton öv?:D Vagy a fekete lyuk impulzusára? Mikor? Majd egyszer? Már elkezdődött, ja az interneten.
Kedves SpiritFox!

Igazad van,ha igy nézzük a dolgokat.
De próbáld meg a jó oldaláról látni az embereket (speciel nem erre a konkrét esetre értettem -ez tényleg elszomoritó:()

Ahhoz tudnám hasonlitani,ahogy az anya szereti gyermekét,önzetlenül.Milyen sok csinytalanságot tesz egy gyermek,a szülő mégis megbocsát!Mondhatod rá,hogy ez más...pedig nem az,ha ezen a szemüvegen át nézed!
szeretettel:Éva
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
jólenne megtalálni "azt az utat", nagyon jólenne.....
F.

Hiszem mégis hogy létezik ez az út, voltaképpen csak egy út létezik csak néha poros gazos,hepehupás, kanyargós nehezen járható, néha ránk is esteledik, de felettünk akkor is világítanak a csillagok, és árnyékot vet ránk a hold. Télen szinte nem is látjuk a süvítő hófúvástól nyáron meg akár még, délibábot is láthatunk, mindezek ellenére ugyan az marad lényegében "út"..

Roland
 

zazzika

Állandó Tag
Állandó Tag
A sziget

Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a vidámság, a bánat, a tudás és még sok más, így a szeretet is. Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed. Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet. Egyedül a szeretet akart az utolsó pillanatig maradni. Mielött a sziget elsüllyedt a szeretet segítségért imádkozott.
A gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett. Ő megkérdezte:
- Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?
- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs már hely számodra!
Így hát megkérdezte a szeretet a büszkeséget, aki egy csodaszép hajóval közeledett:
-Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni?
-Nem szeretet, nem tudlak elvinni! Itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak!
Hát a szeretet megkérdezte a bánatot is, aki éppen előtte hajózott el:
- Bánat kérlek, vigyél magaddal!
-Oh szeretet! Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!
A vidámság is elhúzott a szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg se hallotta a szeretet kérését.
Hirtelen megszólalt egy hang:
-Gyere szeretet én elviszlek téged!
Aki megszólalt, egy öregember volt. Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek, az öreg elment. A szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte a tudást:
- Tudás, meg tudod mindani, ki segített nekem?
- Az idő volt - mondta a tudás.
- Az idő? Miért segített rajtam az idő?
A tudás válaszolt:
- Mert csak az idő érti meg, hogy milyen fontos az életben a szeretet.
 

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok igazság van a szavaidban, de Szabolcs azért beszél igy, mert
hinni abban kell, ami még nincs, hogy meglegyen.....
Higgyünk benne együtt, hátha akkor sikerül.
F.

Legbelül hiszek benne, hogy egyszer sikerül, de az élet folyton rácáfol...Sajnos nehéz úgy hinni benne, ha pont az ellenkezője történik mint amit szeretnénk.
 

balko

Állandó Tag
Állandó Tag
Az isten csak jót teremtet és szabad akaratot adott az embereknek.
Minden ami rossz az a ember műve és nem istené, de ez is csak azért van mert nem tudja mit tesz ki rosszat tesz.
Tudatos ember nem haragszik, azokra kik tudatlanságból rosszat tesznek.
Jézus is annyit mondott kínzóira, hogy nem tudják mit tesznek.
Egy cseppnyi igaz hited van, akkor a benned élő isten megvéd téged a nehéz napokban. Amire mostanság nagyobb szükségünk lesz mint valaha is lett volna.
 

Szabolcs2

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagy te, vagy én élek álomvilágban. Először valósuljon meg az amit én "utópiának" találok és visszatérünk rá. Az hogy alakulóban van, hol, honnan tudod, hol találkoztál vele, interneten? Hogy miért írom le az embereket? Mert látom mi történik! Mindenki húzza be a másikat, pedig egy országban élünk, már a rokoni kapcsolat se szent! Múltkor testvéremet 10 fős banda betalálta csak úgy eszméletvesztésig rúgta a földön, az elmúlt 3 hónapban legalább 3 ilyen történt az ismerőseim között! Ez aztán a tudatszint emelkedés. Az ilyenek szerinted megváltoznak? Mi hatására? A jó emberek hatására? Vagy a foton öv?:D Vagy a fekete lyuk impulzusára? Mikor? Majd egyszer? Már elkezdődött, ja az interneten.

Drága Spiritfox!

Egyikőnk sem él álomvilágban, mindketten a saját realitásunkat éljük.
Mindenki azt tapasztalja meg amit megteremt. Tehát ha Te nem hiszel az "utópiában", akkor nem is fogod megtapasztalni. Bár ezt nem hiszem, mert nem lennél itt akkor.

Már említettem egyszer, hogy honnan tudom, hogy "alakulóban" van
a folyamat. Sőt!
Szerintem olvasd el Dávid könyvét mégegyszer, mert nagyon jól elmondja, hogy mi is zajlik és hogyan.
De már bármiféle könyv nélkül is nyílvánvaló a változás és nem csak a rendszer széthullása, hanem a pozitív irány is.
Messze nem tartom magam szentnek, de tudom, hogy meg lehet változni. Hogy ez most a gyakorlatban -kémiailag, biológiailag, lélekevolúció-iailag:) - miben mutatkozik meg, azt mindenki Önmagán tapasztalja aki TUDATOSAN rászánta Magát a változásra.
Elsősorban pedig belülről jön az érzés.
Említed az internetet is,.. és igen, itt is látszik. Napról napra egyre több és több emberrel találkozom akik felébredtek és elegük van ebből az emberiségellenes világból. Persze ez önmagában nem elég, mert régen is elégedetlenek voltak, de most az zajlik, hogy maguk változnak meg.
Magamról tudom, hogy nem lennék képes többet senkit sem becsapni, és nem meglátni minden mögött az Isteni megnyilvánulást, legyen az bármilyen is. Az empátia is olyan mértékben nőtt, hogy már néha én is elcsodálkozom.
És ami óriási örömmel tölt el, az az, hogy tényleg egyre több ember gondolkozik így, történjen bármi is, már képtelenek lennének arra, hogy visszatérjenek az ego kisded játékaihoz(nyílvánvalóan nagyon sok munka van még ezen, de a szándék és az akarat 100%-os).
Amint említettem már, hogy egy ilyen állapotból nincs visszafelé. Egyszerűen lehetetlen. Ebből mi következik?
Hogy egyre és egyre többen vagyunk és ha eléri a kritikus számot a tömeg, akkor olyan spirituális ébredés lesz itt, amilyet talán még Földanya sem látott.:)

Az említett példákkal még véletlenül sem magamat akartam dícsérni(persze azért van benne ego is, talán...), hanem egyszerűen ez történik.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Az isten csak jót teremtet és szabad akaratot adott az embereknek.
Minden ami rossz az a ember műve és nem istené, de ez is csak azért van mert nem tudja mit tesz ki rosszat tesz.
Tudatos ember nem haragszik, azokra kik tudatlanságból rosszat tesznek.
Jézus is annyit mondott kínzóira, hogy nem tudják mit tesznek.
Egy cseppnyi igaz hited van, akkor a benned élő isten megvéd téged a nehéz napokban. Amire mostanság nagyobb szükségünk lesz mint valaha is lett volna.
Gyönyörűen megfogalmaztad kedves balko,és minden egyes szavával egyetértek!
szeretettel:Éva
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy egyre és egyre többen vagyunk és ha eléri a kritikus számot a tömeg, akkor olyan spirituális ébredés lesz itt, amilyet talán még Földanya sem látott.:).
Szia!

gorillabácsi szerint meg van a kritikus tömeg.:)

Lehet,hogy azért vagyunk egyre többen "felébredettek",hogy a dinamikus fejlődés még dinamikusabb legyen?:rolleyes:
szeretettel:Éva
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
A víz

A víz mindig utat talál magának, nincsenek előtte akadályok, csak halad előre rendületlenül, az akadályokat körül öleli amelyek részévé válnak a folyamnak.
Télen ugyan megfagyhat, de a jégpáncél alatt tovább csordogál. Tavasszal felenged, és folytatja útját.
Csatlakozik hozzá néhány csermely, és patak, később más folyókkal eggyé válik, körülöttük, és magukban az életet hordozzák, később más folyókkal találkoznak amikkel utána már egy hatalmas folyamként folytathatják útjukat, még nagyobb erővel, hogy aztán együtt a tengerrel, és onnan később az óceánnal képezzenek egy nemes és egységes víztömeget.

<object height="390" width="640">


<embed src="http://www.youtube.com/v/McjWROkltBw&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="390" width="640"></object>
 

gorillabacsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

gorillabácsi szerint meg van a kritikus tömeg.:)

Lehet,hogy azért vagyunk egyre többen "felébredettek",hogy a dinamikus fejlődés még dinamikusabb legyen?:rolleyes:
szeretettel:Éva

Szia,

megvan a kritikus tömeg, hogy a Földet átvigyék az új energiákba. Sokan azon rágodunk, hogy vajon mi fog történni, átmegyünk-e vajon mindannyian, vagy sokan "itt" maradnak? Idáig sok változatról hallottam, de a mindegyikben arról van szó, hogy megvan a kritikus tömeg a Föld a jó irányba való elmozdulásához. Nem mindenki megy át, de nem hinném, azért jöttek ide annyian más bolygóról, hogy csak kevesen jussunk át. Szerintem annak sok értelme nem lenne, hogy abból a sok milliárd emberből csak mi egy páran jussunk át, akik itt irogatunk, olvasgatunk, esetleg azok, akik szereteben élik az életüket, de az egész földi átlényegüléséről vajmi keveset tudnak, sőt semmit nem hallottak. Mert ha körülnézünk, akkor bizony azt látjuk, hogy a világon minden megy tovább, mintha semmi sem történne, a katasztrófák is már megszokottá váltak az emberek elméjében.
Hogy mit jelent felébredni, azt nem tudom. Gondolom azt, hogy rálátunk arra, hogy így a dolgok nem mehetnek tovább és egy szebb, fájdalom- és problémáktól mentes világra vágyunk. Ha csakráink, energia központjaink még nem működnek tökéletesen, az nem jelenti, hogy nem vagyunk képesek majd átlépni majd az új világba, majd csak kitisztulnak, ahogy megvilágosodunk. :p

Összefoglalnám azokat a lépéseket/feladatokat, amelyek megtétele szerintem a fontos, ahhoz, hogy sikerrel járjunk majd.

Mindenek előtt a legfontosabb üzenet a dolgok elengedése lenne: engedjük el a régi életünket, a régi anyagias vágyainkat, a kapcsolatainkhoz, tárgyainkhoz való ragaszkodást, a régi szokásainkat, amelyeket nem vihetjük majd át az új energiákba (nem mondok még itt dimenziókat, mert mindannyian 5. vagy 5 dimenzióról beszélünk és tudjuk is ezt a lelkünk mélyén, de még fogalmunk sincs, hogy mit jelent, addig, amíg nem látjuk, még akkor sem, ha kontaktok vagy másféle kapcsolattartók, fénymunkások vagyunk).
Ide hozzátenném a karma elengedését, vagyis a megbocsájtást mind általunk okozott, mind ellenünk elkövetett tettek miatt, hiszen ezek összekapcsolódnak és amíg nem szabadulunk meg a hatásuktól, addig a befolyásuk alatt vagyunk és tudjuk, hogy ott már ilyesmi nem létezhet.
A következő üzenet: képzeljük el magunkat abban a világban, amiben lakni szeretnénk, mert ez a gondolat-energia mátrixban öszekapcsol majd az Új Földdel minket. Vágyaink kivetítése sokban segít majd az átjutásnál. Jó példa erre, ha a létező irodalomból merítünk, amelyek a magasabb civilizációk működését írják le, pl. a szíriuszi magyar bolygót, Teloszt, a vénusziakat vagy esetleg a Thiaoouba-t, de szerintem minden spirituális ember el tudná képzelni magának azt az új világot, amelybe szívesen interiorizálódna.
A harmadik üzenet lehetne az első is, de erről már sokat beszéltünk, hiszen mindenki ezt tartja a legfontosabbnak: a szeretet gyakorlása és önmagunkévá tétele, hiszen mindegyikünkben megvan, csak meg kell keresni. Ez azért is kell, mert nélküle semmilyen szinten nem fejlődhetünk, az az isteni erő, ami nélkül nem válhatunk eggyé a teremtővel és a létező univerzumokat sem birtokolhatjuk.

Szeretettel, Gorillabácsi
 

Szabolcs2

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, nagyon offtopic lesz amit írok, de mivel túlnyomórészt csak ezt az egy topicot használom, itt teszem fel a kérdést; nem tudjátok, hogy hová tűntek a profilomból az üzenetek? Valamennyi eltűnt, pedig voltak köztük nagyon kedvesek is.:-( Ti is tapasztaltatok hasonlót?

Közben megkaptam rá a választ. Ismét egy humánus megoldás a felhasználók tudta kívül, de inkább nem folytatom.
Gondolom, bonyolult lett volna úgy megoldani, hogy akit zavarnak az őt bombázó üzenetek, annak lehetősége lett volna kitörölni egy gombnyomásra az egészet. Ehelyett mindenkinél mindet ki kellett törölni.

Elnézést, mégis folytattam.:)
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindannyian tüzek vagyunk még akkor is, ha parázsló lelkünk éppen nem is lángol, ha tápláljuk lelkünket fényt, hőt, és szeretetet ad a hideg és sötét éjszakai pusztaság végtelen horizontján.

<object style="height: 390px; width: 640px">


<embed src="http://www.youtube.com/v/_b4VSicCJtM?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="390" width="640"></object>
 
Oldal tetejére