Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Rezsőnek
Sajnos nem. Illetve a kezdetek óta csak annyi, hogy feldolgozás alatt.

Az más kérdés, hogy munkavállalásival is elvan az ember csak éppen mostanában kell módosíttatnom kellene, mert mivel nem voltam otthon orvosin (Magyarországról jövőknek a munkavállalásihoz nem kötelező) ezért beleraknak egy olyan korlátozást, hogy nem dolgozhatsz egészségügyi intézményben, iskolában, stb. A leendő munkaadóm épp ilyen és hiába magyarázza az ember, hogy nem érintkezik napi 3 óránál többet betegekkel vagy gyerekekkel meg testnedveket sem cserélek velük, az ügyvédek kötik az ebet a karóhoz. Namost a módosításhoz itt kellett elmennem orvosira, majd megy az eredmény Ottawa-ba. Ott iktatják és akkor már látja minden office szerte a nagyvilágban. A munkavállalási módosítását (ha már bent vagy) lehet kérni Vegrebville,AB (75nap átfutás) vagy Canada-Usa határ kilép-belép vagy sürgősségre hivatkozva (amit fórumozók szerint nem mindig vesznek komolyan) helyi CIC-office-ban. Utőbbi két módszer elég hatékony, de kicsit olyan kelet-európai.
 

cszsm

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali!

Van valakinek híre olyan emberről aki skilled worker kategóriában Simplified Application Process keretében adta be a jelentkezését (2006 szept-től) és azóta bármi történt az ügyében?
(Akkoriban 18-24 hónapot írtak mindenkinek és az már rég lejárt.)

Én írtam ide nemrég, hogy nekünk napra pontosan 2 év után írtak novemberben, hogy akkor küldjük be a papírokat, amire a pontokat számoltuk. Nem tudom, hogyha beküldtük volna, akkor történt volna-e valami vagy hogy mennyi idő alatt.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehagytam a végét!

Ha szépen megkaptam volna már a PR-státuszomat nem kellene ezzel rohangálnom most mindenfelé. Szóval nem tudom hány embernek vannak hasonló gondjai (mert ugye aki jönni akar, az előbb-utóbb megtalálja a módját) de úgy érzem, hogy így soha nem dolgozzák le az ügyhátralékukat. Aki már bent van és nem rendeződik az ügye, az csak további feladatokat generál.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
cszsm,

Bocsi de ezt nem értem. Mostanában már csak hetente nézek be ide, szóval kérlek add meg a korábbi beírásod számát vagy homályosíts fel, hogy mi is volt veletek. Beadtátok 2006 novemberben és mi lett azután?
 

mikar

Új tag
Üdv Mindenkinek!

Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a nagybátyám támogathat-e abban, hogy "Sponsoring your family: Eligible relatives" program keretein belül kitelepüljek Kanadába. Nagybátyám kanadai állampolgár, és felesége, gyerekei szintén kanadai állampolgársággal rendelkeznek, mindannyian Kanadában élnek.

A következő oldalon részletesen leírja, hogy kik azok a rokonok, akiket támogathat. Úgy bogozom ki a (számomra) elbonyolított mondatokat (ki-kinek a kicsodája), hogy ha Nagybátyámnak van Kanadában élő rokona, és én elmúltam 18 éves, akkor nem támogathat. Ebben az esetben, elesek attól a lehetőségtől, hogy a fent említett módon jussak ki Kanadába. :(
Az oldal alján: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp

Ha bárki tud nekem segíteni, kérem írjon.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
cszsm,

Elnézést, kérésem már tárgytalan. Visszalapoztam és megtaláltam, amúgy meg van erre beépített funkció is, szóval önkritikát gyakorlok, béna voltam és feleslegesen kérleltelek.

Ettől függetlenül ha van másnak infója, az jelentkezzen, nektek meg további sikeres boldogulást.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Qwerty,
Sajnos (inkabb szerencsere) nem tudok hozzaszolni a dologhoz, de ugy tunik egyszerubb lesz masik potencialis munkaltatot keresned. De ha jovo het penteken (Jan 30) raertek, szivesen megvitathatjuk egy krigli mellett. (ha a feleseged nem tiltott el tolem orokre)
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Qwerty,
Sajnos (inkabb szerencsere) nem tudok hozzaszolni a dologhoz, de ugy tunik egyszerubb lesz masik potencialis munkaltatot keresned. De ha jovo het penteken (Jan 30) raertek, szivesen megvitathatjuk egy krigli mellett. (ha a feleseged nem tiltott el tolem orokre)

Asszonykám nemhogy eltiltott, hanem alig várja, hogy csatlakozzon hozzánk.
Jan 30 jó, helyszínre javaslatot kérünk (én azt az egyet ismerem) és lehetőleg metro vonalon legyen, 18 órától.

Alkalomra választott mottóm: "Nem a táv öli meg a versenyzőt, hanem az iram"

Többit inkább priviben vagy emailben.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez valoszinuleg a notcanada.com oldalrol valo amit luzer szinesgezak uzemeltetnek, akik nem veszik eszre hogy semmi keresnivalojuk nincs abban a viszonylag meg feher tobbsegu orszagban, ami erthetoen nem akarna del-afrika sorsara jutni. Ha megnezed az oldalt lathatod hogy csak kulonfele arnyalatu csokipofak gyulekeznek rajta.

module21,

Molnarcsabi uzeneteire kabe annyi figyelmet fordits, mint egy szellemi fogyatekos keteves gyerekere. O Mo-rol irogat miutan sikertelenul keresett Kanadaba bejutast (csak nezz utana a legkorabbi uzeneteinek, ha meg fennt vannak) es ezert itt probal magabol valamit csinalni a fajgyulolo jopofaskodasaval, mert azt hiszi azzal valahogy beillik az itteni miliobe (egyaltalan nem) es akkor legalabb kanadainak erezheti magat - a sajat kis hagymazos kepzeleteben.

Ami azonban az altalad idezett szoveget illeti, az sem realis.

Igen, valoban nagyon sokan csalodnak Kanadaban - feherek, feketek, barnak, sargak, marslakok stb. egyarant - reszben mert felkeszuletlenul jonnek, reszben mert azt hiszik hogy itt mindenki hasraesik majd az 'otthoni' vegzettseguktol (ez egyebkent, molnarcsabi baromsagaival szemben, kulonosen europai feheremberekre jellemzo), reszben pedig mert Kanada kulfoldi vegzettseg-elismeresi ill. transzferalasi rendszere mind intezmenyileg, mind torvenyileg (sajnos) anarchikus es onellentmondasos, es mar lassan 30 eve kuszkodik ezzel az orszag. Na ja, kerem, itt sincs utopia: itt is vannak valos es sulyos problemak, es itt is vannak szuklatokoru ugyintezok!

A kulonbseg pusztan az, hogy itt az intezmenyrendszerek es a gazdasag jellegebol adodoan rengeteg lehetoseg (oktatasi kolcsonok stb. stb. stb.) van arra, hogy a bevandorlo kanadai vegzettseget, szakertelmet, es tapasztalatot szerezzen. Az olyan dolgok meg, hogy 'thick accent' meg 'slave trade' meg 'C$2.5-C$5 billion in foreign reserves' amit az emigransok hoznak magukkal - nu, hat ezek egetvero hulyesegek! Barki aki akar 5 percet is eltolt azzal hogy nezi az itteni tevet, bemegy barmelyik itteni hivatalba vagy iskolaba, vagy elmegy barmilyen itteni uzletbe, azonnal kirohogi azt az allitast hogy itt vastag akcentussal nem lehet bejutni sehova.:rolleyes:

Engem peldaul, amikor kozepiskolaban kezdtem dolgozni es az akcentusom miatt aggodva szoltam hogy talan nem nekem kellene angol nyelvtant tanitanom, kifejezetten leszurtak hogy honnan veszem az ilyen hulyesegeket, hisz egy multikulti tarsadalomban minel tobb akcentust ismer meg egy diak, annal jobb lesz a helyzete! Arrol nem is beszelve, hogy ha megnezed az atlagos bevandorlo altal behozott 'foreign reserve' vagyont - hat az altalaban nagyjabol egy kanadai egyhavi fizetesenek felel meg... szoval ebbol gazdag nem lesz ez az orszag...:rolleyes:

Arra azonban fel kell keszulni, hogy amikor egy idegen orszagba koltozol, azon tul ami a fejedben es a zsebedben van, joforman a semmirol es a semmibol kezdesz, es atlagosan minimum 5 ev kell amig pusztan azt az eletnivot elered ITT, amit OTThagytal.

EZ BENNE VAN A PAKLIBAN. Kanada LEHETOSEGEKET biztosit - lehetoseget a beilleszkedesre, az akkulturaciora, a jobb eletre, a 'sikerre' (akarhogy is hatarozza meg azt az egyen) - de NEM GARANCIAT arra hogy ezeket a lehetosegeket ki is tudod hasznalni. Aki ezt nem tudja elfogadni - aki azt hiszi hogy megerkezik, es a repteren diszsorfal fogja varni pirosszonyeggel es kolbaszkeritessel es limuzinnal es zsiros allassal es mindenre garanciaval - az neki se induljon az emigracionak. A baj az, hogy az atlagos bevandorlonak - megint, szinetol/szagatol tokfuggetlenul - elkepesztoen inflalodott elkepzelesei vannak az itteni eletrol, es a kezdeti csalodasok utan ez sokakban gyokeresen ellenkezo iranyu keserusegbe torkollik. Ez az amit kulturalis sokknak (culture shock) hivnak, amirol mar reszletesen irtam ebben a fonalban korabban, es amin mindenkinek at kell mennie mielott be tud illeszkedni. Csak ugye, sajnos sokan megragadnak a kozepso fazisaban, es inkabb feladjak a harcot - mert a karosszekbol (akarmilyen szaros legyen is az) sirni mindig konnyebb, mint elszantan folytatni amig sikert nem erunk el...

Ahogy Churchill mondta: Success is not final. Failure is not fatal. It's the courage to continue that counts.

Csak a szemelyes 0.02 centem - mint mindig.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hahalman!
Nagyon szepen koszonom a reszletes es kimerito valaszodat! Ennyi informaciot osszesen nem kaptam, mint toled. Koszonom, hogy megtiszteltel a valaszoddal.
Nera,

EZ NEM AZT JELENTI HOGY FEL KELL ADNOD A CELT AMIT KITUZTEL MAGADNAK!

Pusztan arrol van szo, hogy nem lesz olyan konnyu mint elgondoltad. Oktatasi kolcsonok (bizonyos jovedelemszint alatt) MINDEN kanadainak rendelkezesere allnak, akar ittszuletett, akar honositott, akar allando rezidens legalabb - ha jol emlekszem - egyeves allando tartozkodassal abban a tartomanyban ahol felsooktatasi intezmenybe kivan jarni.

Pusztan arrol van szo, hogy egy egyeves magyar felsooktatasi hatterrel itt sem fogsz tudni karriert csinalni az oktatasban - csakugy ahogy ez Mo-n sem lehetseges.

Csak azt tartsd eszben, hogy ahol a 'rovidutat' valasztod, azaz ahol sporolni akarsz - akat idorol, akar erofeszitesrol, akar penzrol legyen szo - az utolag mindig tobbe kerul.
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Szintén nem idézném be Hahalmant, terjedelmes, de igen tanulságos írását.
Gratulálok a beírásához, igen valósághű!
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nera,
Pusztan arrol van szo, hogy nem lesz olyan konnyu mint elgondoltad. Oktatasi kolcsonok (bizonyos jovedelemszint alatt) MINDEN kanadainak rendelkezesere allnak, akar ittszuletett, akar honositott, akar allando rezidens legalabb - ha jol emlekszem - egyeves allando tartozkodassal abban a tartomanyban ahol felsooktatasi intezmenybe kivan jarni.
.
Meg ennel is jobb a helyzet mert nem is kell ugyanabban a tartomanyba suliba menni. Ami kell hogy mar 1 eve PR legyen valaki es akkreditalt intezmenybe menjen tanulni, es ezt szemelyes tapasztalatbol irom. En 1 ev ontario tartozkodas utan kertem es kaptam OSAP- ot (ontario tartomanyi tanulmanyi kolcson) ugy hogy egy albertai felsooktatasi intezmenybe mentem tanulni. Gyakorlatilag megkaptam az ertesitot a kolcsonom jovahagyasarol es 2 heten belul mar el is koltoztem ontariobol :)
 

limci

Új tag
Üdvözlök mindenkit,
elolvastam a fórum kivándorlásra vonatkozó hozzászólásait, és egy dolog nem tiszta számomra. Aki tud segítsen, ossza meg tapasztalatát, jól gondolom e, amit tervezek tervezünk:
Családommal, Feleség, két kiskorúgyerek, szeretnénk kimenni Montrealba, és ott élni. Ellentétben sok emberrel, mi nem arra törekszünk, hogy megváltsuk a világot, mind inkább egy tisztább, korrektebb világban élni, és felnevelni szeretnénk gyermekeinket.
Nem élünk rosszul M.O. -on sem, de a pénzünkből inkább élnénk montrealban. Így a ház, autó, megélhetés, nekünk nem okoz hosszabb távon sem problémát. A kérdés az, hogy ha mindenünk meg van, gyermekeink milyen feltételekkel járhatnak iskolába, hogyan lehet betegbiztosításunk, úgy, hogy nem rendelkeznénk se skilled, se permint visa-val.
Tehát egyszerűen csak élni szeretnénk, magunk mögött hagyva egy korrupt, irígy, és koszos országot, amihez semmi nem köt, csak a személyi igazolványunk.
Válaszaitokat előre is köszönjük,
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök mindenkit,
elolvastam a fórum kivándorlásra vonatkozó hozzászólásait, és egy dolog nem tiszta számomra. Aki tud segítsen, ossza meg tapasztalatát, jól gondolom e, amit tervezek tervezünk:
Családommal, Feleség, két kiskorúgyerek, szeretnénk kimenni Montrealba, és ott élni. Ellentétben sok emberrel, mi nem arra törekszünk, hogy megváltsuk a világot, mind inkább egy tisztább, korrektebb világban élni, és felnevelni szeretnénk gyermekeinket.
Nem élünk rosszul M.O. -on sem, de a pénzünkből inkább élnénk montrealban. Így a ház, autó, megélhetés, nekünk nem okoz hosszabb távon sem problémát. A kérdés az, hogy ha mindenünk meg van, gyermekeink milyen feltételekkel járhatnak iskolába, hogyan lehet betegbiztosításunk, úgy, hogy nem rendelkeznénk se skilled, se permint visa-val.
Tehát egyszerűen csak élni szeretnénk, magunk mögött hagyva egy korrupt, irígy, és koszos országot, amihez semmi nem köt, csak a személyi igazolványunk.
Válaszaitokat előre is köszönjük,
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Igen, ezek szép tervek, de az a helyzet, hogy csak úgy egyszerűen kint élni (nem illegálisan) nem lehet. Mert gondolom én, a kint élés alatt nem pár hónapot gondoltok?
Tehát mindenképpen neki kell feszülnötök a hivatalos procedúrának, persze, csak komolyan és felelősségteljesen akarjátok csinálni. Rejtett kapu a bevándorláshoz nincs (legalább is én nem tudok róla) hiába biztatna esetleg Titeket valami pénzhajhász bevándorlási „ügynök”.
<o>:p> </o>:p>
<!-- / message --><!-- controls -->
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg tudná valaki mondani,hogy az új szakmalistán rajta van a hentes szakma?? Köszi
Katka,

Nagyon kerlek ne haragudj, mert nem bantani akarlak, de azt kell mondanom: ha ezt Te magad nem tudod megnezni, vagy nem tudsz annyira angolul hogy megertsd a listat - akkor szamodra tokmindegy hogy a hentes szakma rajta van e vagy sem...
 

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
Kedves Hahalman, micsoda egy cinikus roszindulatu hangvetelu valaszadas ez? Nem mindenki szulethet tokeletes angol nyelvtudassal mint pld temagad, aki mar odaig vitte a nyelvismeretet hogy akar egy ovodai konyvet is el tud olvasni.

Katka, Sajnos nincs benne a hentes a szakmai listaban, es valoszinuleg nem is lesz. Eszak -amerikaban, ugy hallottam, hogy a hentes szakma nem igazan meno, hatalmas vagohidak vannak ott ahol mexikoi munkasok vegzik az allatok szetdarabolasat betanitott munkaban szalagon, rendkivul veszelyes, faraszto munka, nagyon alacsony fizetesert.
Alkalmaznak meg henteseket a nagyobb kozertekben is, ugy hallottam, de oda eleg nehez bekerulni, kereskedelmi vegzettseg is kell, mivel az ottani henteseknek kedves szavakkal kell a vevoknek az arut eladni. De a kozertes hentes sincs kulonosen jol megfizetve, ugy ertesultem, 10 dollar korul keresnek orankent.

Remelem segitsegedre lehettem, es ne sertodj meg hahalmanon, o egy nagy kover ember aki rengeteget tud enni, es az ilyen tipusu emberek neha eleg hirtelen termeszetuek.
Katka,

Nagyon kerlek ne haragudj, mert nem bantani akarlak, de azt kell mondanom: ha ezt Te magad nem tudod megnezni, vagy nem tudsz annyira angolul hogy megertsd a listat - akkor szamodra tokmindegy hogy a hentes szakma rajta van e vagy sem...
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
...
Tehát egyszerűen csak élni szeretnénk, magunk mögött hagyva egy korrupt, irígy, és koszos országot, amihez semmi nem köt, csak a személyi igazolványunk.
Válaszaitokat előre is köszönjük,

Csatlakozom az előttem szólóhoz e témában.

Ki lehet ide látogatni egy lottó ötössel, meg még lakást is lehet bérelni, de aztán megnehezülnek a dolgok. Nekünk az itteni jogsihoz is igazolni kellett, hogy munkavállalásival vagyunk itt (de lehet PR kártyád is). Sima túrista szerintem már nem tud jogsit csináltatni. Némi ellentmondást érzek a rendszerben mert maradni meg fél évig lehet, vezetni meg nemzetközivel biztosító szerint 60 napot, más forrás szerint 90-et. Mi horror összeget fizettünk az elején a nemzetköti jogsival kötött biztosításra.
Aztán gond lehet a gyerekek beiskolázásával is. Ingatlant, autót egyébként valszeg vásárolhatsz túristaként is, de az autóra évente kötelezően megveendő matricához már úgy emlékszem kell az itteni jogsi. Egészségbiztosítást olyan 130 dollár/fő körül lehet kötni, de ahhoz, hogy jogilag visitor maradjál még ki-be kell lépdelned 6 havonta a családoddal az USA-ba, és egy idő után azért csak meglérdezik, hogy mitől tetszik ennyire ez az ország és talán útifilmet forgatsz itt a családoddal. Szóval egy rakás nehézséggel kerül szembe az ember, míg egy szép napon elmegy a gyerekeiért az iskolába és ott várják a bevándorlási hivataltól a két méteres hatósági emberek.
Most nem nézek utána, szóval lehetséges, hogy hülyeséget mondok, de úgy emlékszem van az a pénz amibel be lehet vándorolni talán valami befektetői kategóriában, de hát ahhoz komolyan le kell tudni papírózni a hátteret.

Üdv
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére