Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
barneee írta:
Köszönöm szépen a választ, viszont ha gyk semmit sem fogadnak el a magyar iskolák közül, akkor a skilled worker kategória gyakorlatilag mindenkinek ki van lőve, aki magyarországon járt iskolába.
Latod, Barneee, ezert fontos hogy magad olvasd el az anyagokat!

Ad 1: Az eredeti uzenetedben konkretan egyetemet es diplomakat emlegettel; a kozepiskolak nem egyetemek, es nem diplomakat osztogatnak.

Ad 2: Annak hogy itt Kanadaban elismerik e a mo-i vegzettseged egy munkahoz, effektive semmi koze ahhoz hogy elismerik e a mo-i vegzettseged az emigraciohoz. A ketto teljesen kulonbozo dolog: az emigraciohoz a mo-i vegzettsegek (nagyjabol) 90-95%-at elismerik; ez azonban nem jelenti azt, hogy az azoknak megfelelo szakmakban itt dolgozni is tudsz.

Megint: hidd el, segito szandekbol mondom hogy megeri elolvasni a fonalat. Valaszolni csak arra tudunk amit kerdeznek; akinek nincs meg a kornyezetismerete, az nyilvanvaloan nem tud pontos kerdeseket feltenni - tehat nem fog pontos valaszokat kapni.

Milyen fura,hogy nekünk képzett, dolgozni akaró embereknek rohadt nehéz kimenni, bezzeg a cigányokat pillanatok alatt befogadta Kanada...
A legeleso dolog amit nem art, ha a fejedbe veszel ha ide akarsz kijutni es itt megragadni, az az, hogy ITT NEM DIVAT A CIGANYOZAS/ZSIDOZAS/OROSZOZAS/ROMANOZAS/AKARMIAFASZOMOZAS. Ha arra vagysz, azt bosegesen megkapod ott ahol vagy; ezt ha lehet, itt ne keresd, es ne is hozd ide, mert qurwajol megvagyunk nelkule is.

...mar csak azert sem, mert nem tudod, ki kozulunk itt a cigany/zsido/orosz/roman/marslako, es eleg primitiv dolog ugy segitseget kerni, hogy kozben a padlora kopok...

Egyebkent pedig, csak a pontos informacio kedveert: a ciganyokat sem fogadta be Kanada - se 'pillanatok alatt', se maskent. Ha elolvastad volna ezt a fonalat, mar azt is megtudtad volna, hogy a cigany magyarok 95%-at ugyanugy elutasitottak, mint a nemcigany magyarok 95%-at. S ha megkerdezel barkit is aki becsulettel dolgozott ezen a teruleten az utolso 5-10 evben, az osszestol azt fogod hallani, hogy az un. 'cigany menekultek' legalabb fele (5 perccel azutan hogy az ugyfeli titoktartasrol megbizonyosodott) azonnal kacsingatva magyarazta az ugyintezojenek, hogy o bizony 'nem budos cigany', de hallotta hogy azokat 'pillanatok alatt elfogadjak', szoval ezert vallja magat annak...

...egyebkent pedig, a felreertesek elkerulese vegett: nem vagyok sem cigany sem marslako, tehat nem elfogultsagbol irok. Arrol azonban az utolso 20 evben abszolut tisztan megbizonyosodtam, hogy Mo nagyon sok tekintetben - szakertelem, innovacios alap, szakmai tradicio, emberi eroforras, stb. stb. stb. - legalabb olyan gazdag (ha nem gazdagabb!) mint Kanada. Annak tehat, hogy itt (mindent osszevetve) kabe 50%-al jobban elnek ill. tobb sikert ernek el az emberek mint ott, joforman kizarolag az az oka, hogy itt az atlagember (akinek egyebkent termeszetesen ugyanugy megvannak itt is a sajat eloiteletei) az eroforrasainak 50%-at nem a szomszed kertjenek vizsgalatara, hanem a sajatjanak a gondozasara forditja...:rolleyes:
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Beszélgettünk a munkatársammal a bevándorlásról meg az új szakmai listáról (ő kanadai, másfél éve él itt NZ-n), a pontokról stb. Mondja nekem, hogy szerinte az én szakmám tuti fent van a listán. Megnéztem és igen. Viszont ami érdekes, hogy sehogy nem jön ki vele 67 pont. Ha a gyakorlati évek számánál, angol nyelvtudásnál a maximumot jelölöm, még akkor sem elég. [...] Mostmár csak az foglalkoztat elméleti síkon, hogy tulajdonképpen Kanada akkor nem szeretne szakmunkásokat bevándoroltatni? Mert azért az elég valószerűtlen hogy mondjuk egy chef-nek Master's vagy Phd végzettsége legyen, vagy hogy perfekt beszéljen mindkét kanadai nyelven, máshogy meg nincs elég pontszám. (a magyar szakmunkásképző gondolom 3 éves, tehát azzal még a 12 év full time tanulás sincs meg, ugye? )
Valaki világosítson már fel, hátha csak elnéztem valamit. :)
cszsm,

Hm... teny hogy van benne egy-ket labilis tenyezo, de azert nem lehetetlen.
1) Iskola: 15 (mondjuk egy szakkozeppel + egy egyeves tovabbkepzo tanfolyammal; ezt egy szakacsnak nem nehez megszerezni, plane hogy nem is kell hogy a szakmajahoz tartozzon, tehat lehet pld. egy hegesztotanfolyam is)
2) Nyelv: 8 (mondjuk altalanos kozepes egy nyelvbol)
3) Munkagyakorlat: 19 (mondjuk 3 ev gyakorlat)
4) Eletkor: 10 (21-49)
5) Munkaltatoi szandeknyilatkozat: 10 (teny hogy ezt nem konnyu megszerezni, de nem is lehetetlen, hisz ez nem szerzodes)
6) Adaptacio: 5 (a szandeknyilatkozat utan itt automatikusan jar ez a pont)
Osszesen: 15+8+19+10+10+5= 67 - voila!

Azt hiszem, sokan nem veszik figyelembe, hogy a munkaltatoi szandeknyilatkozat megszerzese csak most, a recesszio elejen/kozepen (hogy eleje vagy kozepe e, az attol fugg hogy mennyire vagy optimista/pesszimista ;)) jelent problemat. Ez utobbi viszont ertheto is: akarmennyire is szuksege van Kanadanak uj munkasokra, recesszio idejen a hazai munkaeroallomany eletbentartasa az elsodleges.

Ami pedig a recesszio kerdeset illeti... Tudom, hogy akiket a leginkabb erint, azoknak idegesito az en predikaciomat hallgatni (es jogosan), de higgyetek el, ez nem tart orokke. En itt az utolso 20 evben 2 nagy valsagon mentem keresztul: az elso 1990 tavaszan kezdodott es (kabe) 1991-1992 oszeig tartott; a masodik a dotcom buborek osszeomlasaval kezdodott, amit a 2000-et koveto idoszakos leepules egy kis.se kinyomott. Egyiksem tartott tovabb mint 2-3 evet, es a gazdasag mindketto utan ropke 1 even belul elerte azt a szintet, ahonnan lecsuszott.

Remelem a valosag nem fog meghazudtolni, de ketlem, hogy a jelenlegi lecsuszas Kanadaban tovabb fog tartani mint 2011 januarja, hisz mar most nem allunk olyan rosszul mint EU vagy az USA.
 

szakidani

Állandó Tag
Állandó Tag
cszsm,

Ami pedig a recesszio kerdeset illeti... Tudom, hogy akiket a leginkabb erint, azoknak idegesito az en predikaciomat hallgatni (es jogosan), de higgyetek el, ez nem tart orokke. En itt az utolso 20 evben 2 nagy valsagon mentem keresztul: az elso 1990 tavaszan kezdodott es (kabe) 1991-1992 oszeig tartott; a masodik a dotcom buborek osszeomlasaval kezdodott, amit a 2000-et koveto idoszakos leepules egy kis.se kinyomott. Egyiksem tartott tovabb mint 2-3 evet, es a gazdasag mindketto utan ropke 1 even belul elerte azt a szintet, ahonnan lecsuszott.

Remelem a valosag nem fog meghazudtolni, de ketlem, hogy a jelenlegi lecsuszas Kanadaban tovabb fog tartani mint 2011 januarja, hisz mar most nem allunk olyan rosszul mint EU vagy az USA.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZAKID%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Úgy legyen, AMEN! :00:
 

barneee

Új tag
Szia Hahalman!

Először is nagyon köszönöm a kimerítő válaszodat. Ígérem, hogy amint időm engedi el fogom olvasni az egész fórumot, mert tényleg valószínűleg a kérdéseim 99%-ára megtalálom benne a választ. Viszont ha még egy utolsó kérdést megengedsz...egy OKJ iskola (2 éves) mit számít a kanadai bevándorlásnál?
Cigánytéma...bocs, ha elragadtattam magam picit, de sajnos itt Magyarországon tény, hogy vannak bizonyos emberek akik a hozzám hasonló dolgozók hátán élnek. Talán ez is a legnagyobb problémája az országnak (hogy túl sok eltartott van) azon kívül amit te mondtál, vagyis, hogy mindenki a másik kárára akar megélni.
 

Hátvéd

Új tag
így jön

Most ez mirol szol ez a tortenet a blogodon? Jogy jon ez ide a kanadahun forumra? Nem ertem,

Szia Molnarcsabi!
OFF:
Csak egy példa volt a blogomból, miért is hagyja el oly sok fiatal Magyarországot. És, hogy miért is érdekel engem is az elvándorlás. Mert egyszerűen nem lehet érvényesülni vidéken és most már sehol. Mindenhol pénzt kell adni azért, ha valami normális munkára jelentkezünk. Akkor már arra adnék pénzt, hogy egy élhetőbb országba költözzek, ÉS most jön ide, hogy hogyan jön ez ide a Kandai forumba. Mert a Kanadában élő magyarok példás össztartásról tesznek tanubizonyságot, és ezt biztosan tudom. Szeretem a hazámat, de a hazám nem szeret engem.
A másik; magyarországon egy rendes álláshoz angol v. német nyelvre van szükség, méghozzá tökéletes fokon. Mintha valami 2-3 nyelvű ország lennénk. Akkor már mivel beszélek angolul, akkor nem itt valami pénzember vagyonát gyarapítom minimál bérér, hanem egy igazi demokráciában élnék szívesen nem éhbérér, ha már 3 középfokú szakmám van, és egy kazal dologhoz értek.
Na, így jön ez a kanadai forumba. :) Lássák a kint élők, mivé lett Magyarország! Joguk van tudni!
ON:
 

modul21

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Molnarcsabi!
OFF:
Csak egy példa volt a blogomból, miért is hagyja el oly sok fiatal Magyarországot. És, hogy miért is érdekel engem is az elvándorlás. Mert egyszerűen nem lehet érvényesülni vidéken és most már sehol. Mindenhol pénzt kell adni azért, ha valami normális munkára jelentkezünk. Akkor már arra adnék pénzt, hogy egy élhetőbb országba költözzek, ÉS most jön ide, hogy hogyan jön ez ide a Kandai forumba. Mert a Kanadában élő magyarok példás össztartásról tesznek tanubizonyságot, és ezt biztosan tudom. Szeretem a hazámat, de a hazám nem szeret engem.
A másik; magyarországon egy rendes álláshoz angol v. német nyelvre van szükség, méghozzá tökéletes fokon. Mintha valami 2-3 nyelvű ország lennénk. Akkor már mivel beszélek angolul, akkor nem itt valami pénzember vagyonát gyarapítom minimál bérér, hanem egy igazi demokráciában élnék szívesen nem éhbérér, ha már 3 középfokú szakmám van, és egy kazal dologhoz értek.
Na, így jön ez a kanadai forumba. :) Lássák a kint élők, mivé lett Magyarország! Joguk van tudni!
ON:

Bocsi de nem tudtam megalni hogy ne reagaljak erre....
Azert azt el kell mondjam , hogy nem mindenhol ilyen oszzetartoak sajnos a magyarok...nekem az a tapasztalatom , hogy varosfuggo. En szemely szerint Ottawa-ban elek(tem) mivel most vissza kell mennem. Eleg sok magyart ismerunk a vasrosban es mindenki azt mondja(ta), hogy ne legyunk hulyek , ne menjunk vissza. De egyik sem mondta volna , hogy Te, gyere at egy teara vagy kavera es uljunk le beszelgessunk hatha ki tudunk okoskodni valamit.
Egyatalan nem penzrol van szo, az elv.....mindenkinek nagy a szaja, de amikor segiteni kellene akkor mindenki eltunik....tisztelet a kivetelnek mert ugye az mindig van.
De varom a tobbiek velemenyet ezzel kapcsolatban.
 

longbow

Állandó Tag
Állandó Tag
AKARMIA..SZOMOZAS
:smile::smile::smile:

"az eroforrasainak 50%-at nem a szomszed kertjenek vizsgalatara, hanem a sajatjanak a gondozasara forditja...:rolleyes: "

Ezzel mindent elmondtal:wink:
 

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
En annyit ertettem meg a blogodbol, hogy nem jottel ki a fonoknoddel, mindezt uj magyar szlengben adtad elo ami a mi korosztalyunknak mar nem is ertheto teljesen, de az eremnek mindig ket oldala van, lehet hogy nem is neked volt igazad a tortenetben. Igaz nagyon nehez mar itthon ervenyesulni, de a te torteneted nem errol szolt. Ugy is mondhatnam hogy allitas isgaz indoklas igaz, de ok okozati osszegugges nincs. zt me nekem ugy hidd el hogy a kanadai magyarokat teljesen hidegen hagyja hogy egy nagykanizsai fiatalember hogy balhezik MO-on a fonoknojevel.
Remelem a problemadra azert fogsz talalni megoldast. En drukkolok.
Szia Molnarcsabi!
OFF:
Csak egy példa volt a blogomból, miért is hagyja el oly sok fiatal Magyarországot. És, hogy miért is érdekel engem is az elvándorlás. Mert egyszerűen nem lehet érvényesülni vidéken és most már sehol. Mindenhol pénzt kell adni azért, ha valami normális munkára jelentkezünk. Akkor már arra adnék pénzt, hogy egy élhetőbb országba költözzek, ÉS most jön ide, hogy hogyan jön ez ide a Kandai forumba. Mert a Kanadában élő magyarok példás össztartásról tesznek tanubizonyságot, és ezt biztosan tudom. Szeretem a hazámat, de a hazám nem szeret engem.
A másik; magyarországon egy rendes álláshoz angol v. német nyelvre van szükség, méghozzá tökéletes fokon. Mintha valami 2-3 nyelvű ország lennénk. Akkor már mivel beszélek angolul, akkor nem itt valami pénzember vagyonát gyarapítom minimál bérér, hanem egy igazi demokráciában élnék szívesen nem éhbérér, ha már 3 középfokú szakmám van, és egy kazal dologhoz értek.
Na, így jön ez a kanadai forumba. :) Lássák a kint élők, mivé lett Magyarország! Joguk van tudni!
ON:
 

szilszi

Új tag
Sziasztok!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Sürgős segítségre lenne szükségem.<o:p></o:p>
A fiam Los Angeles környékén dolgozik egy hajón, mint pincér. (ez is a végzettsége) Még 4 évig érvényes az amerikai munkavállalási vízuma. Van egy élettársa, aki kanadai állampolgár, lakása van Torontóban, jelenleg ő is a hajón dolgozik. Márciusban lejár a szerződésük, és le szeretnének telepedni Torontóban. Ehhez a fiamnak kellene kanadai munkavállalási vízum. <o:p></o:p>
Tudnátok ebben segíteni, hogy indítsák el ezt a dolgot? Mehetnek együtt Kanadába, és ott kell intézkedni? Vagy a fiamnak haza kell jönnie és itthonról indítani a dolgot? Milyen papírokra van szükség? Még csak 22 éves, nősülnie még nem kellene.<o:p></o:p>
Mindenki segítségét előre is köszönöm.<o:p></o:p>
Üdv: Szilszi<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
<o></o><o></o>Van egy élettársa, aki kanadai állampolgár, lakása van Torontóban... <o></o>Még csak 22 éves, nősülnie még nem kellene.<o></o>
Mindenki segítségét előre is köszönöm<o></o>
.
<o></o>
<o></o><o></o>


Kedves Szilszi!

Nem biztos, hogy érdemes rám hallgatni, de én a fiad helyében már elvettem volna feleségül a leányzót. Gondolom elég jól megvannak, ha egyszer élettársak. Szerintem ez a legegyszerűbb módja. Ha meg mégsem ő a nagy Ő, akkor is ráér rájönni a tévedésére, viszont már benn van Kanadában.:)
Olvastam is erről itt. Állítólag elég szigorúan ellenőrzik az ilyen házasságokat, de ha már így is együtt élnek...;)
 

szil76

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök mindenkit!

Mint a legtöbben, hasonló cipőben járok. Még az adatgyűjtés fázisában vagyok, de már eldöntöttem hogy menni akarok, és nem csak Mo-ról, hanem Európából, és Kanadába. Azért írok, mert úgy érzem az elolvasott több mint 1000 hozzászólás alapján, hogy a legtöbben racionális véleményt, segítséget tudtok nyújtani. "Hamarosan" (mármint az eddigi várakozási időket tekintve) gépészmérnök bsc diplomát szerzek, úgy 2 év múlva, levelező tagozaton. Ahogy az eddigiek alapján olvastam, talán a pontgyűjtésnél nem jelent gondot, de engem inkább az elhelyezkedésnél érdekel. A korábbi hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy akár tapasztalattal, akár anélkül, tulajdonképp nem jelent igazán semmit. Azért érdekelne, milyen szakmaként tudom elismertetni, vagy milyen képzésen (egyetemi oktatáson) kellene részt vennem odakint, hogy hasonló munkakörben helyezkedhessek el, egyszer majd.

Előre is köszönet a tapasztalt véleményekért!
 

Kőke

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudja-e valaki, hogy munkavállalási vízum mellett lehet-e önkéntesként mást is dolgozni? (Azt tudom, hogy csak azt a munkát szabad végezni, amire és amelyik munkáltatóhoz az engedély szól, csak az a kérdés, hogy a pénzzel nem honorált munkatevékenységre is vonatkozik-e efféle korlátozás.Bár akkor elég nehéz lenne meghúzni a határt, mi számít annak.) Ugyanez a kérdésem a tanulásra is vonatkozik: Lehet-e, -és ha igen, milyen korlátok között- végzettséget szerezni közben?
 

cszsm

Állandó Tag
Állandó Tag
cszsm,

Hm... teny hogy van benne egy-ket labilis tenyezo, de azert nem lehetetlen.
1) Iskola: 15 (mondjuk egy szakkozeppel + egy egyeves tovabbkepzo tanfolyammal; ezt egy szakacsnak nem nehez megszerezni, plane hogy nem is kell hogy a szakmajahoz tartozzon, tehat lehet pld. egy hegesztotanfolyam is)
2) Nyelv: 8 (mondjuk altalanos kozepes egy nyelvbol)
3) Munkagyakorlat: 19 (mondjuk 3 ev gyakorlat)
4) Eletkor: 10 (21-49)
5) Munkaltatoi szandeknyilatkozat: 10 (teny hogy ezt nem konnyu megszerezni, de nem is lehetetlen, hisz ez nem szerzodes)
6) Adaptacio: 5 (a szandeknyilatkozat utan itt automatikusan jar ez a pont)
Osszesen: 15+8+19+10+10+5= 67 - voila!
.

Aha, köszi. Valahogy azt hittem, hogy ott is azt jelenti az állásajánlat, hogy konkrét szerződést kell bemutatni a leendő munkáltatóval mint itt, amit ugye külföldről igen nehéz lenne előadni.
Még egy másik kérdés ha már így belemerültem. Mi van akkor, ha valakinek 2 végzettsége van a középsulin felül, de 1 éven belül szerezte meg? Áh, írok példát inkább, hogy érthetőbb legyen. Mondjuk van nekem otthonról egy gimnáziumi érettségim. Tanultam Új Zélandon és szereztem egy szakmát. De ugyanezen iskolaidő alatt elvégeztem egy másik kurzust is, ami releváns a szakmához, csak eggyel magasabb szintű. (itteni szintekről beszélek, Level 4 és egy diploma) Na szóval ebben az esetben a 12+2 év full time tanulással lehet számolni?
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Viszont ha még egy utolsó kérdést megengedsz...egy OKJ iskola (2 éves) mit számít a kanadai bevándorlásnál?
Ne haragudj, de nem tudom mit jelent az hogy '2 eves OKJ iskola'. Ezt talan az adott iskola oktatasi foosztalyan tudjak neked megmondani, kulonosen mivel (gondolom) ennek meghatarozasaban az is szerepet jatszik, hogy milyen szakon vegeztel (felteve persze hogy az OKJ-nek vannak szakjai; mint emlitettem, en ezt nem ismerem).

Saciometria alapjan azt mondanam, hogy ez nagyjabol talan "A two-year diploma, trade certificate or apprenticeship and at least 14 years of full-time or full-time equivalent study"- nak felelne meg (felteve hogy erettsegid is van), ami az SWC alatt elmeletileg 20 pontot jelent, de a tobbi bevandorlasi formakban inkabb az szamit, hogy mibol van az a diploma, mert ott nem az SWC pontrendszeret alkalmazzak.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi van akkor, ha valakinek 2 végzettsége van a középsulin felül, de 1 éven belül szerezte meg? Áh, írok példát inkább, hogy érthetőbb legyen. Mondjuk van nekem otthonról egy gimnáziumi érettségim. Tanultam Új Zélandon és szereztem egy szakmát. De ugyanezen iskolaidő alatt elvégeztem egy másik kurzust is, ami releváns a szakmához, csak eggyel magasabb szintű. (itteni szintekről beszélek, Level 4 és egy diploma) Na szóval ebben az esetben a 12+2 év full time tanulással lehet számolni?

Hu, ne haragudj, de ezt qurwanehez megvalaszolni!:(

Az egyik oldalon ugyanis a kitoltesi utmutato mindig az "or... equivalent study" kifejezest hasznalja, ami azt jelentene hogy 12+2; a masik oldalon azonban ugyanez a kitoltesi utmutato azt is kihangsulyozza, hogy "If you have not completed the number of years of study that correspond to your highest educational credential, award yourself points based on the number of years of study" es a pelda amit kozvetlenul utana felhoz (Masters degree 16 evvel) is azt mutatja, hogy a konkret evek szamat es nem a vegzettseg fokat nezik...:(

Szerintem ezt tenyleg erdemes a kovetseggel leellenorizni (talan a New Zealand-i kedvesebb, hisz ott nyilvan kevesebben keresik fel oket a kivandorlassal kapcsolatban) mert nekem (logikusan) a 12+2-t jelentene - nu de en (tobbek kozott pontosan a logikus gondolkodasmod miatt ;)) nem igazan vagyok allami burokrata-material...:rolleyes:
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Erdeklodok,

Ne haragudjatok, de egy gyors megjegyzest kell tennem.

Az utolso 24 ora alatt 13 maganuzenetet es 4 Skype hivast kaptam. Ezekbe raadasul meg olyanok is voltak, ahol az (egyebkent nagyon kedves es tisztelettudo) erdeklodo letiltotta azt hogy a tablan keresztuli levelben tudjak valaszolni neki, azaz csak direkt e-mailt hajlando elfogadni (marpedig korabbi negativ tapasztalatok miatt mar elnezest, de az e-mail cimem tobbe nem vagyok hajlando nyilvanossagra hozni).

Azon tul hogy nekem a szombat unnepnap es igy nem dolgozom, sajnos egyebkent sincs sem idom, sem energiam arra, hogy ilyen mennyisegu megkeresesnek minosegileg eleget tegyek. Ez nem pokhendi elutasitas, hanem puszta fizikai teny: en ezzel penzt nem keresek, a foallasomban pedig (sajnos) megkovetelik, hogy azert az - egyebkent szegyellnivaloan keves - penzert amit fizetnek, kemenyen megdolgozzak.

Az itt, ebben a fonalban feltett kerdesekre tehat, amennyire es amennyiben idom es energiam lehetove teszi, tovabbra is orommel es minden kepessegem bevetesevel megprobalok valaszolni. A maganmegkeresesekre azonban a tovabbiakban keptelen leszek reagalni.

Megertesetek elore is koszonom, es kivanok mindenkinek nagyon sok szerencset!
 

szil76

Állandó Tag
Állandó Tag
Felmerült bennem még egy kérdés.

Ha valaki kamionos állásra megy ki, annak is újra meg kell csinálni kint a jogosítványt?

Remélem tudjátok a választ erre, és az előző kérdésemre is.
 

Ukka

Állandó Tag
Állandó Tag
Felmerült bennem még egy kérdés.

Ha valaki kamionos állásra megy ki, annak is újra meg kell csinálni kint a jogosítványt?

Remélem tudjátok a választ erre, és az előző kérdésemre is.

Szia,

úgy tudom, hogy igen de a cégek általában segítenek benne.

Üdv
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére