Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Allgee

Állandó Tag
Állandó Tag
Tájékozódás

Lehangoltság?! Ugyanmár. Azt hiszem lassan a lét a tét. Csak a mi helyzetünkből kiindulva. Van lakásunk Hossazan írhatnám még az élet minden területét. MIközben tudom, hogy mi még nem is élünk olyan rosszul a magyar viszonyokhoz képest. De ha nem így lenne, honnan lenne induló szellemi és anyagi tőkénk , hogy itt hadjuk a földi poklot?! Ahol szép apránként mindent elvesznek tőled?! Hát nem! "Ott a haza ahol a kenyér".

Érthetőek az indokaid... Képzeld, számoltam a nyelvi tudásomra a pontokat.. Háát, igazából mázli hogy az angolon kívül a franciát tanultam 4évig gimibe, mert azt a 2. hivatalos nyelv ott, és csak ezt veszik figyelembe a pontoknál. Helyzetem nekem sem rózsás még igy sem, pedig 12évig tanultam az angolt. Gimiben meg emelt óraszámban,nyelvvizsgám középfokú van. Amit elvárnak, hogy: beszélj, írj, olvass és érts angolul. Minél jobban annál több esély a bevándorlásra. Ha megy a 2. hivatalos nyelv arra már nem annyi pont jár, mert az csak 2. és a németet figyelembe sem veszik. Gondolom ez a táblázatból világos. A többiről meg nem is beszélve. Adu ászként semmit nem fogtok tudni használni.. Ha a lányod még nem múlt el 12 akkor nem is hagyhatod felügyelet nélkül. Ebben vannak kinti tapasztalt tagok, tudnak válaszolni kérdéseidre. Tehát csak egyvalaki tud majd dolgozni, azután hogy a kérelem Pass-os. Ottani szakmai papir nélkül "legalja" (ez szarul hangzik de ne értsd félre) melok vannak kevés pénzért. Az elbirálás pedig nagyon sokáig elhuzódhat, érdemes megfontolni hogy akartok-e a minimális segélyből tengődni(addig munkát sem vállalhatsz). És ha ott vártok hónapokat, és nem kapjátok meg, mit fogtok tenni? Jöttök vissza anyagilag még jobban lenullázva? Kérlek nagyon fontold meg, és minden eshetőséget rágj át, készülj fel mindenre.. Ha megkapjátok és arra is ha nem. Kanada gazdasági menekülteket nem fogad. Politikai üldözötteket is csak akkor ha eljön és visszatérve halál várna rá. Nos a helyzet: nagyon képzett, nyelvet(ket) iszonyatjol beszélő, és lehetőleg ottani már letelepedett családtaggal rendelkező embereknek van a legjobb esélye bejutni. Felkészülök én is, tájékozódom, mert az az alapja. Sokat kell még nekem is tanulni szoval gatya felköve. Bár én még nem határoztam el, csak hátha alapon végig rágom, ki tudja.. Jah a cica, köszi, imádom is nagyon, nah őt nehéz lenne itthagyni! Látom pécsi vagy.. földim. :) Ha gondoljátok szivesen beszélgetek privát üziben is.. Irjatok ha érdekel, kis eszmecsere csak jo lehet.. legalább kidumáljuk a feszültséget magunkból. Nos, kitartás, szióó!
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehangoltság?! Ugyanmár. Azt hiszem lassan a lét a tét. Csak a mi helyzetünkből kiindulva. Van lakásunk 3,5 szoba de félig a banké, a kamatemelések óta 2/3-a a banké. A feleségem 2 diplomája ellenére a közszférában hallgatja, hogy ha nem tetszik akkor el lehet menni. Ugyanis Idősgondozással foglalkozik. De az idősek jóléte egyszerűen nem szempont. Csak az elhelyezésükért kapható kenőpénz mértéke. Én 3 éve titkárként dolgozom főállásban , egy jövőre nyugdíjbavonuló nagyon rendes irodavazatőnél, ezzel az állásom meg is szünt. Hogy elötte mit dolgoztam inkább le sem írom. Mellékállásban vállalkozó vagyok, informatikai ágon. De mégsem tudjuk miböll vegyünk cipőt a lányunknak őszre. Három fizetés is csak arra elég, hogy holnap is be tudjunk menni dolgozni. Egyszerűen azt látom, hogy szép lassan elszegényedünk. Van egy 21 éves autónk, és annak a javítását a müszaki vizsgára is csak hitelből tudtuk kifizetni. Adjuk el a lakást vegyünk kissebbet? És utána? Adjukel a kocsit vegyünk öregebbet? Vagy járjunk busszal?! Ha járna legalább, de csak a bérlettel a zsebedben mész gyalog mert elöbb hazaérsz mintha vársz a buszra. Arról nem is beszélve , hogy a bérlet a fizetésed 10%.-a. Hosszan hosszan folytathatnám. És mi lesz a Lányommal. Hiába végez akármilyen egyetemet, ha nem tud felfelé nyalni lefelé könyökölni, a szaktudása mit sem ér... Hossazan írhatnám még az élet minden területét. MIközben tudom, hogy mi még nem is élünk olyan rosszul a magyar viszonyokhoz képest. De ha nem így lenne, honnan lenne induló szellemi és anyagi tőkénk , hogy itt hadjuk a földi poklot?! Ahol szép apránként mindent elvesznek tőled?! Hát nem! "Ott a haza ahol a kenyér".

Ok, ne sirankozz, mert ez nem segit, ertjuk mi a helyzet, Mo nem a foldi eden. Nezd meg hogy a feleseged szakmaja szerepel-e az elfogadott NOC szakmak listajan es van-e eleg (67) pontotok a SW kategoriaban valo bejelentkezeshez Becsben. Onnan szamitva 2-3 ev az atlag mire itt vagytok. Kell 8-10 milla HUF hogy elinditsatok az eletet itt.
A feleseged nurse kent korhazban jo munkat kaphat ha itteni vegzettseget szerez.
Angol:www.freeenglish.hu (regisztralni kell).
Sok sikert.
Ja igen, sok money az ugyintezes is, fordittatas, stb...
(Liguarium.hu)
A kocsit meg adjatok el ASAP. Az Mo-n ma luxus. Erted ?
Inkabb menjetek el nyaralni az erte kapott penzbol, legyen egy jo het az eletetekben. (Greece is cool :p ; Turkey, Tunisia BAD place :confused:).
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a tánácsaidat. Azt már látom, hogy nem lesz egy rövid menet. A feleségem elkezdett mindenféle angol anyagot összeszedni, meg előkereste a régi tankönyveket. Rakott angol leckéket az mp3-jára is. Priviben is dumcsizhatunk, próbálhatjuk angolul is, valami csak kisül belőle, de ne röhögj ki...! Először a kutyákat kedveltem, de felnőtt fejjel rá kellett jönnöm, "macsakás" vagyok. Lányom 4 éves...
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Taligan . Neked is köszönöm amiket írtál, Görögben már voltam. Török?! Nem vágyok oda bár biztos melegebb van. A feleségemnek nyelv nélkül 60-62 pontja van de ez nem végleges, mert nem könnyű nekünk kibogarászni a verziókat. Szociális Munkás és Egészségfejlesztő Mentálhigiénikus diplomái vannak, és 2001 óta ebben is dolgozik. (papíron ezt csinálja, a valóságban meg az aluliskolázott főnökai "csicskáztatják" maguk helyett.)
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Naggyából összekeresgettem mi mennyibe kerül. De az itthoni ügyintézés is drága. Tavasz óta próbálkozom egy számítógépes üzlettel, de a tapasztalatom az, hogy az itteni embereknek nincs pénze. Így nem tudnak venni semmit. Szeretnének , a vágy megvan, de pénz nincs. Nem tudom mit találhatnék még ki... Voltam üzletkötő is a UPC-nél, jól ment havi 100eFt, de "megsértődtem" amikor a jutalékokat a felére csökkentették. 50e Ft ért meg nincs kifizetve, hogy a családom egész hónapban nem lát. Na mindegy... Elég ebből ... Inkább tekintek előre!
 

livia

Állandó Tag
Állandó Tag
Furcsa bevandorlas canadaba.

Hat ezt en nem ertem, olvasgatom meg hallgatom, hogy sok tanult magyar ember szeretne bejonni canadaba, es pontok kellenek, szakmunkas stb.....es az sem biztos, hogy itt maradhatnak, hat nem tudom azok a magyar romak, akik tonkre tettek canadat, lehuzasokkal, bankokkat tonkre tettek a csekkezesekkel, loptak csaltak, raboltak, mivel tudtak menniuk kell, mert elutasitottak oket, tehat mindent elkovettek, hogy sok penzzel tavozzanak, volt olyamn aki 200.000 $-$dollarral leptek, le a sok kamu baleseteket megcsinaltak, a volt jelenelegi idetelepulok is megmertek, azert emeleik allandoan az autobiztositast, mind meguszta, viszont van kepuk ujbol visszajonni mas neven, bejartak egesz nyugat europat, ott is egett a talaj a labuk alatt, es visszajottek es jonnek, valtozatlanul, mas neven, "pl. a magyarok gyilkoljak oket odahaza" hisz az otthoni politika erre, megy igy uzik ki a romakat magyarorszagrol, hogy helyet adjanak egy masik kozelkelet orszagnak, szoval hat akkor mit er az ujlenyomat, a fenykep, az isurensz kartyaktol kezdve hamis papirokkal betudnak jonni, hat ez a "jo canada meddig ad ilyen embereknek eselyt, hogy normalisan beilleszkedjenek, mert aki otthon ugy elt, itt is ugy fog, kutyabol nem lesz szalonna" aki meg normalisan akar itt elni, annak olyan ritka csensz, mint a lotto telitalalat, ezeknek meg a romaknak mindenhol helyett adnak, mert sehol nem tudnak normalisan elni, tisztelet a kivetel, de mar magyarorszagon a fele nem magyar roma el, bevandorlo, pl. roman, jugoszlav, cseh, akik tudnak magyarul, es osszekeverik a rendes magyar romakkal. Pfuj mi megy ebben a vilagba, valoban egy vilagvegenek kellene itt rendet teremteni a foldon. Mar sehol nem jo, ez az igazsag.!:confused:
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
A feleségemnek nyelv nélkül 60-62 pontja van de ez nem végleges, mert nem könnyű nekünk kibogarászni a verziókat. Szociális Munkás és Egészségfejlesztő Mentálhigiénikus diplomái vannak, és 2001 óta ebben is dolgozik.

Akkor kell egy IELTS eros kozep, majdnem felsofokhoz (8 pont) egy ev minimum. Mivel minden nap szamit essetek neki az angolnak. Sok sikert. 2006-hoz kepest szukultek a lehetosegek a legallis bejutasra. Ugy tudom mostanra a Mechanical Engineer nincs a tamogatott szakmak listajan amivel en jottem.
 

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
Mar sehol nem jo, ez az igazsag.!:confused:

Tudod Kedves Livia, sokan úgy vannak vele, ha kidöntik az almafát, akkor többet és kényelmesebben tudnak szedni. Aztán hogy utána nem terem a helyén semmi, az már nem számít.

Ide Romániából nagy divat hamis papírokkal jönni. Mielőtt csatlakoztak az Unióhoz, azért mert nem voltak tagok, miután meg azok lettek azért, mert még nem vállalhatnak szabadon munkát. Ha dolgozni akarnak hivatalosan, valami ezer Euróba kerül az engedélyt megcsináltatni. Húsz ujjamon nem tudnám megszámolni ahány ilyen embert ismerek, egy szót nem beszél magyarul és Istvánnak hívják, amikor meg egymás között beszélgetnek, hallom, hogy valami Csiprinek nevezik.
Dolgoznak, de azért ahol tudnak, ott simliskednek.


Szóval ez megy mindenhol, sajnos.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
"A feleségemnek nyelv nélkül 60-62 pontja van de ez nem végleges, mert nem könnyű nekünk kibogarászni a verziókat. Szociális Munkás és Egészségfejlesztő Mentálhigiénikus diplomái vannak."

A feleseged szakmaja OK, itt ez keresett, igeny van ra. Viszont be kell ulni itt az iskolapadba s tanulni min. 1 evig. Nezzetek meg a provinciak bevandorlasi programjait (Alberta, Manitoba, Nova Scotia, BC, Ontario, Quebec, stb...).
 

facsiga

Új tag
Szevasztok!

Tudna valaki segítséget adni, hogy Flight Dispatcher (navigációs tiszt) munkakörben milyen lehetőségem van Kanadában munkát vállalni? Jelenleg a Malévnél ebben a munkakörben dolgozom. 36 éves vagyok (informatikus mérnöki diplomám van) és szeretnék a feleségemmel és 2 gyermekünkkel Kanadába költözni. A párom külker végzettséggel 10 évet dolgozott az ING Banknál. Most pedikür-manikür munkaterületen dolgozik 2 éve. Mik a lehetőségeink? Milyen lakásbérleti költségek vannak? Mennyi az átlag kereset? Mennyi az a pénz aminek egy hónapben meg kell, hogy legyen. Egyáltalán mennyi pénzzel érdemes nekivágni Kanadának?

Köszönettel: Facsiga;)
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nekem a hugom kint él kanadában már 14 éve.Négy éve megpróbáltam meglátogatni a fiammal de nem kaptuk meg a vízumot pedig nem akartunk kint maradni csak pár hónapra.Most ismét ki szeretnénk menni végre...most ugyan vízum nem kell már mégis félek hogy nem fog sikerülni kimenni mert úgy hallottam hogy akkor is nagyon szigorúan kezelik a turistákat és még a határnál is kiszedegetik az embereket.Tudtok erről valamit?Illetve szerintetek mit célszerű mondani ha behívnak a határnál egy ilyen beszélgetésre?Ha valaki tud infót megköszönném akár priviben is.Szép napot nektek!
 

devcsi

Új tag
repter

nekem csak annyit kertek mutassam a visszafele jegyet. nem nagyon szorakoztak. persze meg mindig ugy gondolom jobb ha az ember ilyenkor nem nagyon tud angolul.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem csak annyit kertek mutassam a visszafele jegyet. nem nagyon szorakoztak. persze meg mindig ugy gondolom jobb ha az ember ilyenkor nem nagyon tud angolul.
És ha megkérdezhetem te miért mentél mint turista vagy dolgozni?Priviben is válaszolhatsz....és miért jó az ha valaki nem nagyon tud angolul?Válaszod előre is köszi:)Legyen szép napod!
 
S

Szitakötő

Vendég
Melitta, Foonix!
Köszönöm a válaszokat. Már csomagolok, bár csak december 4-én érkezünk:) Egyelőre néhány nagyon régi könyv kivitelén gondolkodom. Azt, hogy egy 1898-ban kiadott Petőfi-kötethez majd mit szólnak a határnál, vagy egy eredeti Benedek Elek-kézirathoz? Szóval, ez nagy fejtörés számomra, bár lehet, hogy a kanadaiak nem fogják tudni felmérni ezek eszmei értékét, megtörténhet, hogy csak átsiklanak fölöttük, bár sosem lehet tudni.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta, Foonix!
Köszönöm a válaszokat. Már csomagolok, bár csak december 4-én érkezünk:) Egyelőre néhány nagyon régi könyv kivitelén gondolkodom. Azt, hogy egy 1898-ban kiadott Petőfi-kötethez majd mit szólnak a határnál, vagy egy eredeti Benedek Elek-kézirathoz? Szóval, ez nagy fejtörés számomra, bár lehet, hogy a kanadaiak nem fogják tudni felmérni ezek eszmei értékét, megtörténhet, hogy csak átsiklanak fölöttük, bár sosem lehet tudni.
De jó neked irigyellek !
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Taligan "Viszont be kell ulni itt az iskolapadba s tanulni min. 1 evig." Ezt úgy érted Kanadában kell tanulni ehhez a szakmához, vagy már itt is és utána próbálkozni, és ha kiengednek akkor ott is? Persze nem mindha baj lenne, mind a ketten szeretünk tanulni...
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Taligannak , Szóval valójában azt kérdezem, hogy amig nem tud a párom egy normális pontszámú ILDS vizsgát felmutatni addig nem is érdemes próbálkozni? Néztem a tartományi programokat, és azok is csak a CIC.ca ra mutatnak vissza amikor komolyra fordulna a kérdés...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Taligan "Viszont be kell ulni itt az iskolapadba s tanulni min. 1 evig." Ezt úgy érted Kanadában kell tanulni ehhez a szakmához, vagy már itt is és utána próbálkozni, és ha kiengednek akkor ott is? Persze nem mindha baj lenne, mind a ketten szeretünk tanulni...
Igaz én nem Taligan vagyok, de, ha logikusan belegondolsz - saját magad is válaszolni tudsz a kérdésedre. Minden ország a saját oktatási rendszerét, okmányait preferálja és legfőképpen a saját nyelvén végbemenő folyamatokat szereti (már csak azért is, mert ez egyfajta ellenőrizhetőséget is biztosít).
 

E Zoli

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabb Kérdés

A főpályázó mellett a családtagjainak is kell menni interjúra Bécsbe meg orvosi vizsgálatra, ilyesmire? Mennyire kell "alkalmasnak" lenni nekik is?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére