Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Timóca

Új tag
Kedves Ferry2!

Gratulálok a szép családhoz! Büszke lehetsz rá!
So ami szó mindenképpen próbáld meg!! De komolyan... és NAGYON munkálkodj azon, hogy legyen an advanced English class szinted! Ami a legfontosabb pedig a pozitív jövőkép! Miért ne sikerülne?
Bizonyosan a feleséged is ír-olvas-beszél valamelyest (master's degree-vel) agolul.
Aki mer az nyer!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha kevesebb a pontszamod, mint a szukseges, akkor folosleges beadni a kerelmet. Ugy tunik, hogy a nyelv az, amivel a legegyszerubb feljebbvinni a pontokat, ugyhogy meg egy kis tanulas segithet rajtad.
 

Cpt

Új tag
Kedves Kata!!

Ui.: Áruld már el légyszi, hogy van felsőfokú végzettséged ha nem társul hozzá diploma? Ilyen is létezik?

Létezik, felsőfokú szaktanfolyami végzettségnek hívják, sok ilyen van. Az OKJ-ben rögzített ff. állami végzettség, de diploma nem jár hozzá.

(Bocs, hogy beleröfögtem.)

Üdv: Cpt.
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Képzeljétek: Hódmezővásárhelyen dolgoztam, feleségemmel, boldogok voltunk; minden ment szépen, a cég is haladt, mi is. Februárban (2006), 13-án, 14:10 perckor bekerültem a tévébe, rádióba, stb.: életveszélyesen súlyosan sérülten orsósan keresztülrepültem egy keresztutat. Túléltem, két hónap után már a nyakam sem fájt, persze mindezt a kaszkadőrmutatvány egy légzsák nélküli suzukival tettem meg, ahol a kormány elrepedt, a bekötött bizt. öv kiszakadt a helyéről. No, történt, hogy annyira megviselt a dolog, a hajtás, a kórházi helyzet (tudod amikor nem tudsz felkelni, nincs telefon és egy csapásra megváltozik minden, hozzák a kacsát, ne keljen fel uram sehova se megy maga most, pihenjen), hogy októberben azt mondtam: kimegyek, először azt mondtam, Írországba.

Az összes technikai interview kérdésen én egyedül mentem át az összes jelentkező közül, ez 90 perc alatt 119 kérdésből 83-ra tökéletes válaszadást jelentett részemről, angolul 12 számítástechnikai kérdésben a Symantec-nél. A személyes interview-n nem mentem át, mert ott már a maradék kérdésre németül kellett válaszolni az angolul feltett kérdésekre. Hát, nem hülyéket keresnek, az is biztos. Visszavágytam a cégemhez...a régi élethez. Oda azonban magyar sértődöttség miatt, azt mondja felvesz minimálbérért. Ezt a gonoszságot! Ha oda felvettek volna, akkor neki ennyit érnék?! Hát nem. Erre: meghívtak dolgozni Szegedre, jelenleg is itt vagyok. Szegedről két hete meghívtak Szentesre dolgozni, ott meg akarom kérdezni, hogy vállalkozóiban is csinálhatnám-e. Közben pedig mit ad Urunk Teremtőnk: felvettek az IBM-hez Csehországba. Nem vállaltam el: 210 000,- HUF nettóért nem éri meg (mínusz albérleti díj, mínusz kaja, mínusz család....maradt volna 75e HUF annyit itthon is keresek...).

Már tudom, hogy Anglia, Írország, Skócia, Svájc...ezeken a helyeken, mint Kanadában, dolgozni kell, és menni fog. Itthon is keresnek sok helyen. Sok szervert csináltam meg, most Angliából egy saját találmányom révén távolról sikeresen (sőt jobban) megcsinált gép miatt tanulni hazajött hozzám egy magyar honfitárs. Mégis: én Kanadába szeretnék menni. Ma kaptam a telefont: felvettem 320 nettóért a DHL-be Prágába. Annyiért nem turistáskodom a családdal, feleségemnek van munkahelye itthon, nem látnám őket, de anyagilag jobb lenne. Nekem Kanada a végcél.

Miért mondják azt, itthon nem lehet boldogulni? Lehet, csak az én eredményem: szép a kocsim, van hol laknunk....de fogytam 10 kilót, balesetem volt, nem látom a gyerekemet sokszor és be kell osztani és mindent el kell vállalni. Tíz év múlva is ez lesz. A cégvezető barátaim már arról beszélnek, hogy hogy találhatnak nemsokára román munkaerőt. Én még túlélném...de a kislányom....

Köszönöm a bátorításokat! Tanulság:

1. Le kéne szoknom a cigiről kávéról (lóvé, egészség, gondolkodásváltozás)
2. Learn more english to improve my skills to a very high level of conversation with the needed written skills but using the probably well-known use-case methodology

Ne adjuk fel...köszönöm. Csak nehéz...!
 

MacRicsi

Új tag
Sziasztok!

Friss hús köreitekben, sokadjára, nem is utoljára vélhetően :) Tizennégy hónapja élek Skóciában. Sok hezita után megkonzultáltam magammal, hogy továbbállok. Kanada lenne a végcél, azon belül is Edmonton, avagy Vancouver. Ezutóbbi csak szirupos inkább, előbbiben van szerencsém ismerni egy '56-os magyart, aki több ízben jelezte már szupportálási hajlandóságát.

A jelen helyzet nagyjából ennyi; 23 éves vagyok (sógorom szerint ez még a pofátlanul fiatal-kategória), combos angollal (ha szabad ilyet elereszteni Köztetek :)), egy éves munkatapasztalattal a Királyságban (bár ez gondolom annyira hozza lázba a kanadai kollegákat, mint Elton Johnt a női napozó), szépen lassan hízó bankszámlával (dzsaszt in kész).

Igazán a löket hiányzik, hogy nekiálljak komolyan. Sajnos nem tudok részleteket, hogyan lehetne ezt kivitelezni, egyesek pontrendszert emlegetnek, mások amolyan "meghívót", mint az államokban - ez esetben a fentiek miatt nyílván könnyebb.

Leköteleznétek, ha megírnátok:

1. melyik az igaz a kettő közül :)
2. durva saccperkábé alapon, mennyi időt vesz igénybe a vízumelbírálási procedúra
3. egy pár szót az adózásról és tébéről
4. mennyi kezdőtőke javallott mondjuk Alberta, azon belül is Edmonton esetében (én 3000 dollárra tippelek így elsőre, hasraütésszerűen)
5. milyen esélyek vannak Edmontonban az elhelyezkedésre mint báros (ismerős bácsi ígért szállást meg munkát is, de láttunk már karón varnyút, inkább felkészülök a pöceszagra is)

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket :)

Sziasztok
 

MacRicsi

Új tag
Lapozgattam, csak obsitot követel a szemem már és még mindig nem vagyok okosabb :)

Be tudnál irányozni, hogy nagyjából a 250 lap közül merre találok választ a fenti öt kérdésre?

Köszönöm :)
 

Amigo

Állandó Tag
Állandó Tag
Lapozgattam, csak obsitot követel a szemem már és még mindig nem vagyok okosabb :)

Be tudnál irányozni, hogy nagyjából a 250 lap közül merre találok választ a fenti öt kérdésre?

Köszönöm :)
Nemhiszem,mivel sosem volt ra szuksegem,igy sajnos nemolvastam.De gondolom a cel erdekeben Neked megerne atnezni.:D
 

katesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Torontoba szeretnenk koltozni. Remelyuk hogy nemsokara megkapjuk a vizumot, mivel az orvosi papirokat mar novemberben elkuldtuk Ottawaba. Az erdekene, hogy Torontoban melyek azok a helyek ahol nem a legbiztonsagosabb lakast vasarolni/berelni?
Kosz a hozzaszolasoktat
Katesz
 

cszsm

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek.
Lenne egy kérdésem, kicsit elakadtunk. A papírokat, pontosabban a jelentkezést beadtuk Bécsbe. Az ügyintézés várható ideje 2-3 év. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e menni addig is tanulóvízummal Kanada-ba? Mivel kint először úgyis suliba járnék, gondoltuk, kimennénk előbb. De nem találom a cic.gc.ca-n, hogy törvény szerint lehet-e folyamatban "egyszerre" két vízum?

Remélem érthetően kérdeztem.

Zsuzsi
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Katesz,

Ottawaba???? Minek? Vagy ti egyenesen a miniszterelnokkel intezitek a bevandorlast?

cszsm,
Elmeletileg nincs akadalya, gyakorlatilag azonban nem adnak turistavizumot, ha be van adva a bevandorlasi kerelem.
 

cszsm

Állandó Tag
Állandó Tag
Katesz,

Ottawaba???? Minek? Vagy ti egyenesen a miniszterelnokkel intezitek a bevandorlast?

cszsm,
Elmeletileg nincs akadalya, gyakorlatilag azonban nem adnak turistavizumot, ha be van adva a bevandorlasi kerelem.

Nem is turista vízumot szeretnénk. Az SW visa a férjem nevén van, és arra gondoltunk, hogy az én nevemre kérnénk Study vízumot, én kint járnék felsőoktatási intézménybe, ő pedig dolgozna addig is, míg "molyolnak" Bécsben. Ez lehetséges?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére