Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
Rezso, köszi.

Én ennyit találtam:
You will need to provide proof of your funds when you submit your application for immigration.
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html
Van valakinek tapasztalata ? :)

múlt héten voltam az OTP-ben, ahol felvilágosítottak. egyenlegkivonatot kell kérned, nekem pl. angolul adták 600 forintért, ezen rajta van, hogy mikor nyitottad a számlát, és hogy most éppen mennyi van rajta
 

Neobee

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyi Neobee!

Nem tudom, hogy mit csináltok rosszul, de valahogy nekem egy fikarcnyi flegmaságot sem sikerült kihúznom Hahalmanból, pedig zaklattam rendesen emailben. Legalább 20 kérdést vágtam hozzá kapásból és ő szép sorjában, lelkiismeretesen, jómodorban, humorosan és ami a legfontosabb részletesen, saját tapasztalatokkal alátámasztva megválaszolgatta mindet. Jaaa, már rájöttem! Az lehet a titka, hogy pontosan fogalmaztam, talán nem hülyeségeket kérdeztem, a kérdéseimből valószínűleg sütött, hogy végigolvastam minden rendelkezésre álló, egyébként már tényleg számtalanszor leírt információt itt a fórumon, meg a hivatalos bevándorlási weblapon. Na és persze megadtam a megfelelő tiszteletet annak, aki bármiféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül szánta rám a szabadidejét. És sejtésem szerint a többi általad szapult fórumtag is hasonlóan viszonyult volna hozzám.

És hogy leszögezzük a fentiek nem seggnyalási célzatúak és nem is tartozom még jelenleg a körükbe és nem is ismerjük egymás(leszámítva Hahalmant akivel kb 3 emailt váltottunk eddig) egyenlőre, amit bizonyít az, hogy ez az első beírásom a fórumba. Sajnálom,hogy ilyen apropóból kellett debütáljak.:(:(:(:(:(:(

Igazságtalanság???:) Miket ir ide nekem? Te nem tudsz olvasni? Megáll az eszem már komolyan mondom....
Áhh ez nem volt seggnyalás tényleg...:D Aki csatlakozik ehez a hozzászoláshoz annak Egészségére!:)


MIt jön itt mindenki azzal hogy"ingyen rászánja az idejét hogy válszoljon a kérdésekre stb..." Emberek! Ez egy fórum! A kutya nem kérte hogy márpedig válaszoljon! Én személy szerint örülnék is neki ha nem tenné.:razz:
Aki nem 30 osztályos "Okleveles" ügyeletes díszf@asz érdekes hogy normálisan is tud ebben a fórumban válaszolni. Hogy lehet ez?:confused:
Érthetetlen....
 

kisfranci

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kintiek és itthoniak,

Nem kell feltétlenül elszabadulni az indulatoknak!
Várjatok pár percet, vagy tegyétek zsebre a kezetek, mielőtt gyorsan ütitek a billentyűket.
Kedves segítőkész kintiek.Nem kell mindig feltétlenül rárontani azokra, akik újonnan kérdéseket tesznek fel.Csak szép finoman!Magam is így voltam az elején.Türelmetlen, mert szerettem volna minden információt összeszedni, mert egyszerűbb volt kérdéseket feltenni, mint olvasni.Ez a lustaságtól, na meg a kezdő tájékozatlanságból adódik.

Kedves újonan belépők!Csak akkor írjatok be(nem írtam újat, csak ismétlem az "Öregeket")mikor végére értetek az összes oldal olvasásával, no meg a linkek átnézésével, s valami még mindig necces.

Az információk szanaszét hevernek csak meg kell őket keresni, s összerakni mindeki igénye szerint.
Ja, túl hosszú a várakozási idő még mindig, sajnos.

Szasztok,
 

kisfranci

Állandó Tag
Állandó Tag
kisfranci,

Kanada mellett dontottetek vegul? (ugy emlekszem, legutobb meg csak helyzetfelmeres folyt)

Hali Rezső,

Igen, de nem egyszerű pár dolog miatt, melyeket el kell rendeznem ahhoz hogy a papírokat beadjuk.
Addig is olvasom az infókat, gyakorlom az angolt, mivel most több külföldi kapcsolata van a cégnek, ahol dolgozom, de küzdök a műszaki angollal, melynek biztos hasznát veszem.(a német helyett az angolt választom a német cégeknél, kicsit küzdjenek Ők is.-ja, genyó vagyok, mert mégsem az anyanyelvük!)
Talán az őszre egyenesbe érünk.

kisfranci,
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
:p
Igazságtalanság???:) Miket ir ide nekem? Te nem tudsz olvasni? Megáll az eszem már komolyan mondom....
Áhh ez nem volt seggnyalás tényleg...:D Aki csatlakozik ehez a hozzászoláshoz annak Egészségére!:)


MIt jön itt mindenki azzal hogy"ingyen rászánja az idejét hogy válszoljon a kérdésekre stb..." Emberek! Ez egy fórum! A kutya nem kérte hogy márpedig válaszoljon! Én személy szerint örülnék is neki ha nem tenné.:razz:
Aki nem 30 osztályos "Okleveles" ügyeletes díszf@asz érdekes hogy normálisan is tud ebben a fórumban válaszolni. Hogy lehet ez?:confused:
Érthetetlen....

Neobee.már eldöntöted, hogy tulajdonképpen mi a bajod? Mert itt eddig csakis segitökész emberek vannak. Azt pedig végképp nem értem, hogy neked mitől lenne jobb, ha a kérdésekre nem válaszolnának. De ez persze mindegy, mert itt válaszolnak. És ha ez neked nem teccik, akkor usgyi máshova. Ilyen eccerű ez a dolog.
 

albino

Állandó Tag
Állandó Tag
múlt héten voltam az OTP-ben, ahol felvilágosítottak. egyenlegkivonatot kell kérned, nekem pl. angolul adták 600 forintért, ezen rajta van, hogy mikor nyitottad a számlát, és hogy most éppen mennyi van rajta

Értem, köszönöm. Gondolom ezt abban a fázisban kell küldeni, amikor felszólítanak erre.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
MIt jön itt mindenki azzal hogy"ingyen rászánja az idejét hogy válszoljon a kérdésekre stb..." Emberek! Ez egy fórum! A kutya nem kérte hogy márpedig válaszoljon! Én személy szerint örülnék is neki ha nem tenné.

Draga Neobee,

Szavaidbol kitunik, hogy alapveto szinten nem erted ennek (s az ehhez hasonlo tablaknak) a szabalyait vagy mukodeset, igy orommel kihasznalom az alkalmat, hogy tisztan, erthetoen lefektessem a tenyeket CSAK NEKED.

Hogy elolvasod e vagy sem, s igy tanulsz e belole vagy sem, az termeszetesen a Te szabad valasztasod.

Ad 1: ez a tabla nem egy kozszolgaltatas amihez neked 'allampolgari jogod van'. Tudom, lehet hogy ez sokkolo szamodra, de valakinek ki kell mondania vegre: itt resztvenni a kozossegi eletben nem egy jog, hanem egy privilegium, ami a tulajdonosok diszkrecionalis beleegyezesetol fugg.

Ezt a tablat maganemberek hoztak letre es tartjak fennt, maganerobol. Aki itt rendszeres tag, az igy vagy ugy, de tudatosan ad valamit a tabla mukodtetesehez: penzt, idot, szakertelmet - mindig eppen ami akad.

Melitta es tarsai a sajat, verrel-verejtekkel megkeresett dollarjaikbol fizetnek a CanadaHun fenntartasaert es mukodteteseert - dollarokbol amiket ugyanezzel az erovel kolthetnenek helyette kajara vagy plazmatevere is - s akarmilyen penzt keres is ez a tabla az alkalmi reklamokon stb. keresztul, biztositalak, 15 eves 'online' tapasztalattal a hatam mogott latatlanban is garantalni tudom, hogy az a penz megcsak a koltsegek legaprobb toredekenek a fedezetere sem eleg.

Masok ingyenesen (vagy nevetsegesen minimalis penzert) dolgoznak a tabla technologiai fenntartasan, karbantartasan, fejlesztesen stb., gyakran ket kulonbozo kontinensen, tehat ok idejukkel es munkajukkal fizetnek.

Megint masok - s ide nyugodtan besorolhatsz mindenkit, aki jelenleg a 'szemetlistadon' van, azaz Rezso, Oma, stb. - olyan informaciot osztanak meg itt masokkal ingyen, amiert a privatszferaban jelenleg meg egy kepzetlen paralegal is minimum CAD$50-et szamol fel orankent, de atlagban CAD$100-150 a piaci ara. Ezt azert teszik - tesszuk - mert igy tudnak hozzajarulni a tabla fenntartasahoz - igy fizetnek a privilegiumert.

Az ilyen jellegu tablaknak pont ez a lenyege: hogy egyutt, kozos munkaval tartjuk el - es fennt.

Hogy ezt ki miert teszi, az a maganugye. Az abszolut tulnyomo tobbseg azert, mert kap erte valamit: egy kedves szot, egy alkalmat a tanulasra vagy nyelvgyakorlasra, egy lehetoseget arra hogy masokat kisegitsen (mert kepzeld, van olyan ember is aki ezt elvezi!), egy kellemes milieu-t, csereinformaciot, stb. stb.

Biztos van olyan is, aki csak azert jon ide, hogy szemelyiseget vagy tudasat villogtassa; Te nyilvanvaloan ezt gondolod rolam is, ami igazan nem zavar, mert en csak azoknak a velemenyere adok, akiket tisztelek. Egyebkent alapjaban veve ez utobbival sincs semmi baj, hisz a kozossegi elismeres is egy 'oradij', akar erdemrendet, akar pacsit kapsz erte; valakinek ez tobbet er, mint a penz. Tudasaval fizet erte, tehat az uzleti tranzakcio nem egyoldalu, hanem kolcsonosen kifizetodo. Szeretettel ajanlanam figyelmedbe amit Rosseau irt a tarsadalmi szerzodes lenyeget es jelleget illetoen.

Ad 2: Te ide - eddig - KERNI jottel, nem pedig adni. Ezzel sincs termeszetesen semmi baj, de aki mashoz kerni megy valamit ingyen, annak (legalabbis kulturtarsasagban) osszesen harom valasztasa van: vagy a) megkoszoni es elfogadja amit kap, vagy b) megkoszoni de nem fogadja el, vagy c) meg sem koszoni es elmegy, mert nem tetszik neki az itteni stilus.

Az, hogy Te itt a 'hitlistadon' szereplo szemelyek ellen valamilyen modon 'osszefogast' gerjessz, remenytelen ugylet, mert akiket utalsz, azok rendszeres es ertekes hozzajarulok, azaz fizettek (akar a tudasukkal, akar a penzukkel) mielott kinyitottak a szajukat - Te pedig (egyelore) csak hisztivel es szemelyes gorombasaggal jarultal hozza a tablahoz.

Ez utobbi persze erdekes 'szint' vagy 'izt' ad a beszelgetesnek, es meg szorakoztato is egy bizonyos pontig, de sajnos a piaci ara a gorombasagnak jelenleg nagyon alacsony a NASDAQ-on, igy komoly erkolcsi bevetelre azert ne nagyon szamits. Persze, sokhelyutt a durvasag hetkoznapi fizetoeszkoz manapsag, de tudtommal pontosan emiatt otthon is piszkosul lecsuszott mar az atvaltasi ara...

Ad 3: a fenntiek alapjan, ha igazan 'bosszut akarsz allni' rajtam (vagy rajtunk), qurwa egyszeru a modja: bizonyitsd be, hogy ertekes tagja vagy a kozossegnek!

Tegyel fel pontos, ertekes, hasznalhato informaciot, segits ki masokat, vagy jarulj hozza a tabla fenntartasahoz valami egyebb modon - marmint a hisztin kivul. Amint megteszed, azonnal megkeresed a jogot arra, hogy masokat 'kioktass', es ha nagyon f@sza gyereknek bizonyulsz, meg egyszer azt is elerheted, hogy minket rugass le a tablarol!

Amennyiben azonban ezt teszed, kerlek szamolj azzal, hogy elobb vagy utobb de a bosszu szelleme elparolog majd beloled, mert rajossz arra, hogy a konstruktiv, pozitiv cselekedet es gondolkodas mind lelkileg, mind szellemileg, mind fizikailag sokkal de sokkal kielegitobb, mint a 24 oras folyamatos duzzogas.

Ad 4: Te, figyelj, haver (hogy visszaterjek egy pillanatra ahhoz a stilushoz ami, ugy latom, irritial egy kicsit...kiss): fizikai eroszakkal fenyegetozni nemcsak pitianer es primitiv (szep alliteracio, ugye?), de abszolute celtalan es igy infantilis is - plane az Interneten keresztul!

Ez egy olyan viselkedesmod, ami lehet hogy elfogadott a sarki lepusztult csehoban, de kulturtarsadalomban pusztan visszataszito, kulonosen azert, mert halvany lila pirkado gozod sincs rola, ki mekkora itt a valo eletben, mennyi az ereje - vagy hogy tortenetesen hol es mit dolgozik, es igy hogyan tud kart okozni Neked. Erzelmileg lehet, hogy egy adott pillanatban kielegito, de hosszabb tavon csak kirohognek miatta - s a tablarol valo letiltast is konnyeden vonhat magautan.

Sok puszi!:23:
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
En sem szeretem Hahalmant, tul hosszan ir. :) Pedig mar ennyi idos korara megtanulhatta volna, hogy a pontagyu surmokok ugysem ertik meg, barmilyen hosszan is irja le a mondandojat.
Szoval sokat irni altalaban folosleges, legalabbis elsore. Pl. ha az illeto (aki helyett a megbizasa nelkul felhaborodott az irasomon az ugyeletes elmebetegunk) a valaszbol rajon, hogy a "mennek Kanadaba, jo-e ott a papirom" kerdesre keptelenek vagyunk valaszt adni, akkor OK, es ha tenyleg erdekli, akkor majd kiegesziti a kerdeset nehany informacioval.
Az, hogy idokent egy elmebeteg produkalja magat a virtualis racsoknal, eleinte erdekes, es a cimboraimat jol elszorakoztatom vele a havi rendszeres Lagavulin-kura soran, aztan kesobb mar nem annyira. Szerintem ne tiltsuk ki, mert igy olyan, mint a tv, amit bekapcsolva hagysz hattermusornak. Hatha megint lesz valami jo musor, amit ismet el lehet meselni, ha nincs semmi a szokasos blablaba-n kivul, akkor meg eszre se veszed.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman, ne vedd fel, itthon ez a mentalitás dívik, ha nem ilyen vagy, nem jutsz előre kiss

Tényleg ne vedd fel.
De hadd tegyem hozzá: otthon ez a mentalitás messze nem volt általános (még egy évvel ezelőtt, amikor eljöttem), és remélem, nem is lesz.

Kisfrancinak igaza volt, mi értelme itt az indulatoknak? Ha valaki eléd tolakszik a metrón, ha itt valaki pár perc bosszankodást okoz, legföljebb keserű ízt hagy a szádban, gyorsan igyál rá valamit, hamar elmúlik. ;)
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman, ne vedd fel, itthon ez a mentalitás dívik, ha nem ilyen vagy, nem jutsz előre kiss

De meddig jutsz el ezzel a stilussal? És mi történik akkor, ha az illetö, akinek szánják ezt a stilust, egyszerüen csak hátatfordit és levegönek nézi a modortalan fazont? És miért türik ezt a modortalanságot általában az emberek ott? Szóval nekem is lenne erröl számtalan kérdésem, sőt még ötletem is arra, hogy miképpen lehetne jómodorra szoktatni az átlagot. Ja, és persze csak úgy mellékesen megjegyzem, ha valaki Kanadába akar jönni, jobb ha felveszi a legjobb modorát, mert itt nemigen fog pökhendiségből megélni.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
En sem szeretem Hahalmant, tul hosszan ir. :)

Rezsovel nem kekeckedem, mert naluk meg a csecsemonek is nehezgeppuska log a bolcsojiben...:,,: Viszont sajnos (viszonylag) jo izlese van kezifegyverekben, igy nem lehet kritizalni - legalabbis golyoallo melleny nelkul...;)

Agnes írta:
Ha valaki eléd tolakszik a metrón, ha itt valaki pár perc bosszankodást okoz, legföljebb keserű ízt hagy a szádban, gyorsan igyál rá valamit, hamar elmúlik. :wink:

En inkabb nevetni szoktam az ilyesmin; ha nagyon frusztralt vagy, a legjobb rohogni - kulonosen mert akkor a tobbi utast meguti a guta, es igy tobb lesz az ulohely :p - de Agnes nagymennyisegu etilalkohol-fogyasztasra vonatkozo javaslatat forron tamogatom!:34:Most kaptam 50.5%-os hazi almapalinkat Mo-rol; azt nem tudom, az ize milyen, de a rozsdat ugy leszopja mint a thaifoldi prosti a kilincsrol a kromot.:D
 

Jucus4

Új tag
Sajnos ez kb. zéro információt hordoz számomra azzal kapcsolatban, hogy beadáskor mit írjak, illetve hogyan/mikor kell bizonyítanom az összeg meglétét a bírálati folyamat során.

Szia Albino!

A bécsi nagykövetség E37042-es azonosítójú útmutatójában van egy check lista arról, hogy milyen papírokat kell beadni a bevándorlási kérelemmel egyidőben. Ennek a 11-es pontjában az alábbit írják:

11. SETTLEMENT FUNDS

(Refer to the “Proof of Funds” section of our Web site (www.cic.gc.ca/skilled) or the Guide for Federal Skilled Worker Applicants for exact figures and instructions.) Provide proof of unencumbered and readily transferable funds in a convertible currency available for settlement in Canada (for you and your family members):

current bank certification letter; or


evidence of savings balance; or


fixed or time deposit statements.



Szóval ahogy Pedroh is írta, kell a banki igazolás.

Üdv:
Jucus


 

kisnyúl

Új tag
Hahalman, ne vedd fel, itthon ez a mentalitás dívik, ha nem ilyen vagy, nem jutsz előre kiss


Ez így igaz!:!:
Itthon az emberek nagyon megkeseredettek és ezt a keserűséget másokon próbálják meg levezetni, sajnos. Nem sokat mosolyognak, és elég ellenségesek.Tisztelet a kivételnek.
Más:
Gazdasági agrármérnök hallgató vagyok II.éves, egyetemi szinten. Családommal ( férjem és gyermekem) szeretnénk letelepedni Canadában. Ha sikerül ott folytatnám az egyetemet ( így talán még olcsóbb is lenne). Kérdésem az, hogy mit tudtok arról, hogy lehet folytatnom ott az egyetemet, és vajon mennyire keresett szakma ez nálatok?
Tudom páran írtak hasonló témában már a fórumon, de ilyen jellegű infot nem találtam.
Köszönöm segítségeteket. kiss
 

Anonymus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Albino!

A bécsi nagykövetség E37042-es azonosítójú útmutatójában van egy check lista arról, hogy milyen papírokat kell beadni a bevándorlási kérelemmel egyidőben. Ennek a 11-es pontjában az alábbit írják:

11. SETTLEMENT FUNDS

(Refer to the “Proof of Funds” section of our Web site (www.cic.gc.ca/skilled) or the Guide for Federal Skilled Worker Applicants for exact figures and instructions.) Provide proof of unencumbered and readily transferable funds in a convertible currency available for settlement in Canada (for you and your family members):

current bank certification letter; or



evidence of savings balance; or


fixed or time deposit statements.



Szóval ahogy Pedroh is írta, kell a banki igazolás.

Üdv:
Jucus





Sziasztok,

ha nem kenyerem, nem szólok bele, de ezt most tudom. Jucus, te talán a régi folyamatot nézted, mert ez - tudomásom és remélhetőleg a szeptemberben beadott kérelmünk tapasztalata alapján - megváltozott. Az új eljárás alapján már nem kell a kérelem beküldésekor banki igazolást küldeni, csak arról, hogy az eljárási illetéket befizetted. Az adatlapon azonban van egy olyan rublika, ahova a rendelkezésre álló összeget be kell írnod.

"Q3: What does the new simplified application process entail?
Simplified kits and forms have been developed to guide applicants through the new process. Applicants are required to fill out and submit a three-page form plus the processing fees, which secures them a place in the queue. All supporting documents are requested later, approximately four months before the visa office is ready to assess the application. A letter of receipt provides advice to the applicant on labour-market preparation encouraging prospective immigrants to make maximum use of the waiting period by, for example, enrolling in courses to upgrade their language skills.
Q4: What does the supporting documentation to be provided later include?
Supporting documentation would include education documents or other certificates attesting to the educational level, employment letters confirming work experience, language test results, police certificates, birth and marriage certificates, and bank statements confirming the applicant’s funds."

(további részleteket lásd FAQ - SAP, ismert CIC oldalon)

szép napot
Anonym
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Gazdasági agrármérnök hallgató vagyok II.éves, egyetemi szinten. Családommal ( férjem és gyermekem) szeretnénk letelepedni Canadában. Ha sikerül ott folytatnám az egyetemet ( így talán még olcsóbb is lenne). Kérdésem az, hogy mit tudtok arról, hogy lehet folytatnom ott az egyetemet, és vajon mennyire keresett szakma ez nálatok?

Kisnyúl, azt nem tudom, mennyire keresett a gazdasági agrármérnök szakma, de arra készülj fel, hogy "folytatni" az egyetemet nem lehet Kanadában. A legjobb esetben is elölről kell kezdened, ha még egyetlen diplomád sincs. Mivel másodéves vagy, valószínűleg kell keresned egy egyetemet és egy megfelelő programot, és jelentkezni, ha ki akarsz jönni.
Kezdetnek eghy link (abszolút nem értek a dologhoz, de ez sacc/kb közelinek tűnt): http://www.environment.utoronto.ca/

Talán inkább érdekesség mint hasznos információ, de azért keresgélj a farming, agriculture stb. címszavak környékén, akár a kanadai kormány bevándorlás-honlapján is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére