Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Sikerült végigolvasnom az összes post-ot. Húú... 2 nap volt. 1 hiba nem jegyzeteltem. Van még egy köröm. :D Szeretnénk majd mi is kivándorolni a családommal. Feleségem és a most születendő kislányommal. Jelenleg angolt tanulunk, hogy minél nagyobb tudásunk legyen, pontjaink meglesznek, ha mindkettőnknek lesz nyelvvizsgája.
Igazából egy év múlva szeretnénk beadni a papírokat Skilled Worker vízumhoz. Addig figyelünk és nyelvet tanulunk és nemzetközi vizsgákat szerzünk.
Rezsőhöz lenne a kérdésem, hogy én is rendszergazdaként dolgozom, Miskolcon egy amerikai cégnél, gondolom ez előny és ha megszerzek valamilyen MCP, v. MCSA + CCNA minősítést? Vagy esetleg Te más irányba indulnál? Mi a meglátásod?
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
grahamgreen,
Emberek ott szoktak rettento nagyot hibazni, hogy nincs olyan dolog az oneletrajzukban, amit egy kereso feldobna. pl az, hogy "magas szinten ertek a szamitogepekhez" loszarral egyenerteku munkakereses szempontjabol. Nem azert, mert az illeto nem ert 5x annyira hozza mint pl. en, hanem mert az idok vegezeteig ott fog tarolodni az oneletrajza a monster-en anelkul, hogy egyetlen kereses is feldobna. (ez a Monsteren latszik a "total view" alatt)
Amikor valaki rendszergazdat keres, alapveto kriterium a mcse/mcsa, ccna meg a helyi specialitas attol fuggoen, hogy milyen rendszeruk van. Igy aztan ha ezek nem szerepelnek az oneletrajzaban, akkor sosem fog a munkaltato ratalalni.
Mivel a szamitastechnika meglehetosen nemzetkozi, es minden rendes informatikaval foglalkozo szemely legalabb olvasni tud angolul, igy valoszinu, hogy a skilled worker bevandorlok aranytalanul nagy reszet informatikusok teszik ki. A fentiekbol adodik, hogy Kanada tele van ehenhalni keszulo programozokkal meg rendszergazda-felekkel, akik nagyon ertenek hozza, csak papirjuk nincs rola.
Szoval azt hiszem, jo uton jarsz. Egy mcse+ccna mar fel siker.
A masik fele meg teljesen kiszamithatatlan, a veletlenen mulik. En tevedesbol letettem egy MCP vizsgat 1999-ben SMS 2.0-bol az elso MCSE minositesemhez, es tobbet hozza sem nyultam. Na ezzel birtak itt megtalalni 2004-ben 2 hettel az erkezesem utan es igy kerultem a Microsofthoz support engineer-nek.
A kerelmet meg mielobb adjatok be, ezeket a papirokat reertek megszerezni mikozben a hivatalnokok ulnek a kerelmeteken.
Ne hagyd, hogy a kislanyodnak ott kelljen felnonie.
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
bevándorlás

Sziasztok !

Na most már tényleg eljutottunk odáig, hogy a jövőhéten beadjuk a papírokat... Azt szeretném még megtudni, hogy az IELTS vizsgát kérhetem-e hogy az én címemre küldjék, vagy csak a kanadai követségre küldhetik ??? Ez azért lenne fontos, mert ha jól számoltam akkkor próbálkozhatok 2x is és akkor a jobban sikerültet adnám be. Eléggé kivan számolva ez a ponthatár tanulom az angolt de azért még profi nem vagyok, azért még idő is van a vizsgáig, de ha rosszul sikerülne az IELTS akkor sztem nem sok esélyünk van a kijutásra...
Biztos le van írva ez is de az időm sajnos nem futja mindenre úgyhogy nagyon megköszönöm a válaszotokat.
Szép napot, éjszakát mindenkinek !
 

Calvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Azt szeretném még megtudni, hogy az IELTS vizsgát kérhetem-e hogy az én címemre küldjék, vagy csak a kanadai követségre küldhetik ???

Szia Laci268,

igen kérheted, hogy csak neked küldjék el az eredményt. Ha pedig elégedett vagy vele, akkor csak egy e-mail a British Council-nak és ők továbbítják az eredményt a nagykövetségnek.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Laci268!

7-8 hónapja volt a feleségem és Ő a kezébe kapta a vizsgáról szóló bizonyítványt, fel sem merült, hogy kiküldenék valahova.

Lehet írtál róla, de Én nem tudom, hogy hol tartasz az ügyintézéssel. Ha csak most indítod a kérelmed, akkor az alábbiakat is ajánlom figyelmedbe, egyébként tárgytalan:
A SW kategóriában a kérelemhez nem is kell beadni semmit azonkívül, hogy befizetted az eljárási díjat. Ha megcsinálod az IELTS-et idejekorán, az csak egy drága teszt lesz magadnak a pontszámításhoz, mert úgy tudom ha egy évnél régebbi, akkor nem is fogadják majd el amikor végre sorra kerülsz az elbírálásban.
Miután az egyszerűsített eljárással sikerült a pár hónapos ügyintézést közel három évesre (feri módra elqrni) nyújtani, feleslegesnek érzem amire készülsz.

, magadnak kell tudnod inkább, hogy , de nem gondoltuk, hogy az egyszerűsített eljárás azt fogja eredményezni, hogy az addigi pár hónapos átfutási idő mára közel 3 évesre nyúlit.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Na látom bénáztam egy kicsit, elnézést!
Utolsó bekezdést elfelejtettem visszatörölni, bocsi.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Az "egyszerusitett" ugyintezes nem egyenlo a "gyorsitott" ugyintezessel. Az, hogy mennyi idot vesz igenybe az ugyintezes, ket dologtol fugg: attol, hogy Kanada hany bevandorlot kepes evente fogadni, es attol, hogy eppen hany kerveny van beadva. Ezek alapjan egyszeru osztassal allapitjak meg, hogy a mostani kerelmezonek mennyi ideig kell varnia, amig sorra kerul.
Kanada rohadt nagy orszag, de ha hirtelen idejonne mindenki, aki megfelel a kovetelmenyeknek, osszeomlana az egeszsegugy/infrastruktura/ingatlanpiac Torontoban, Vancouverben, Calgaryban es Montrealban. Na hat ezt nem szeretnenk.
Csak erdekessegkent: Az EU csatlakozas elotti evekben ugy 1.5 ev volt a varakozasi ido. (sok embernek tele volt a hocipoje az orszaggal) Az EU csatlakozas utan ez hirtelen leesett kb. 6 honapra. (sokan azt hittek, hogy egy papir alairasa majd megvaltoztat barmit is pozitiv iranyba, igy kevesebben adtak be a kerelmet) Majd a mult ev kozepe/vege fele hirtelen meredeken elkezdett emelkedni a varhato varakozasi ido. (Akkor jottek ra, hogy nem, es Mo egyre balkanabbra sullyed)
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze ez mind úgy van ahogy írod, belőlem meg az indulat szólt.

2005 nyarán tudok olyan párról aki 2 hónap alatt megkapta a PR státuszt SW kategóriában. A hivatalos honlap még a közelmúltban is azt hirdette, hogy az esetek felét 8 vagy 9 hónapon belül elintézik, ehhez képest az válaszolják a hozzájuk intézett kérdésekre, hogy jó ha tartani tudják az igért harminc-akárhány hónapokat.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
? Gyerekre nem jar + pont. Raadasul amikor beadtam a kerelmet, meg egy masik nemberrel tengettem napjaimat. Lanyom meg az anyja csak ugy hirtelen kerultek elo. :)
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megcsinálod az IELTS-et idejekorán, az csak egy drága teszt lesz magadnak a pontszámításhoz, mert úgy tudom ha egy évnél régebbi, akkor nem is fogadják majd el amikor végre sorra kerülsz az elbírálásban.
Miután az egyszerűsített eljárással sikerült a pár hónapos ügyintézést közel három évesre (feri módra elqrni) nyújtani, feleslegesnek érzem amire készülsz.
If you apply after September 1, 2006, (under the simplified application process) ... please only submit your language test results once you have been asked by the visa office to submit supporting documentation. ... If you take the language test within one year of submitting your simplified application, those results remain valid and will be accepted as supporting documentation by the visa office. (forrás)

Szal nem feltétlenül hülyeség a többször is megpróbált IELTS vizsga. Csak jól kell időzíteni.
Saját tapasztalatom, hogy a vizsga során olyan ismeretek is beégnek az ember agyába (gondolom a vizsgadrukk miatt), amelyek addig nem mentek. Úgyhogy more exams, more knowledge (vagy vmi ilyesmi...:D).
 

Montgomery

Új tag
Letelepedés a Prince Edward-on

Sziasztok,

A Prince Edward szigeten szeretnék letelepedni. Írtam már ebben a kérdésben a listára. Tanácsként kaptam hogy olvassam el a "Bevándorlás Kanadába"hozzászólásokat, csak nem tudom, abból a 345 oldalból számomra mennyi infó számomra a hasznos, így azt nem olvasnám végig. Hozzáteszem, hozákezdtem az olvasásához, de eléggé nagy anyag.
Szeretném, ha valaki tud hasznos információval szolgálni, írjon nekem akár az e-mail címemre is.



Szegeden sérült fiatalok intézetében dolgozom három éve gyógyped-i asszisztens végzettséggel. Eltökélt szándékom hogy Kanadában éljek és dolgozzak, mert szeretnék tanulni, kint embereket megismerni és dolgozni. Konkrét céljaim vannak.Itt a munkahelyemen nagy a leépítés és emiatt is szeretnék váltani.
Szeretném kérni a segítséget néhány kérdésben. Letelepedés helyeként a Prince Edward szigetet választottam, mert tettszik ez a kis sziget, és mert tavaly a Provincial Nominee program keretében a Immigrant Connection kategóriában még ingyenes volt a kérelem beadása, most már nem az. (www.gov.pe.ca). Nem feltétlenül ragaszkodom ehhez a tartományhoz, de ha lehet, itt telepednék le.

Kérdésem az, hogy milyen kategóriában érdemes a a kérelmet beadnom??


Melyik végzettséget, és hányat lehet a pontozásba beszámítani?
Pár adat magamról:
Egyedülállóként adnám be a kérelmet a letelepedésre.
Főiskolai diploma tanítói főiskola, könyvtár szak.
Felsőfokú szakképesítést adó tanfolyam, gyógyped. asszisztens szakon.
Középfokú szoc. gondozó tanfolyam.
Nyelvtudás az még nincs, a nyelvet még most kezdtem tanulni.
Három éve dolgozom az intézetben, harminc éves vagyok.

Kíváncsi volnék még arra, hogy munkát odakint nekem kell keresnem, vagy amikor a letelepedést kérelmezem, segítenek-e az álláskeresésben ill. megajánlanak-e valamilyen állást számomra?

Köszi a válaszokat,
Sziasztok , Montgomery
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Na most már tényleg eljutottunk odáig, hogy a jövőhéten beadjuk a papírokat..

Szia Laci.
Megkernelek, hogy roviden ird le mibol allt a vizsgad. Milyen temaban volt az iras es milyenben a beszelgetes.Kivancsi lennek, hogy az irasnal pl.-ul meghatarozott temarol kell-e irni? 150-250 szot leirni nagy teljesitmenynek tunik ha azt idegen nyelvel kell megtenni. Varom a valaszod amit elore is koszonok.
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
bevándorlás

helló !
Nem voltam még vizsgázni azért is volt ez a kérdésem. Egyébként az interneten rákeresel negyon sok vizsga élmény, beszámoló van !
Az előző kérdésemre tudna vki válaszolni, hogy a sajátcímemre is kérhetem az IELTS vizsgát vagy csak a kanadai követségre küldhetik Bécsbe ???
Köszönöm előre is !
 

Laci268

Kitiltott (BANned)
bevándorlás

Szia Laci268!

7-8 hónapja volt a feleségem és Ő a kezébe kapta a vizsgáról szóló bizonyítványt, fel sem merült, hogy kiküldenék valahova.

Lehet írtál róla, de Én nem tudom, hogy hol tartasz az ügyintézéssel. Ha csak most indítod a kérelmed, akkor az alábbiakat is ajánlom figyelmedbe, egyébként tárgytalan:
A SW kategóriában a kérelemhez nem is kell beadni semmit azonkívül, hogy befizetted az eljárási díjat. Ha megcsinálod az IELTS-et idejekorán, az csak egy drága teszt lesz magadnak a pontszámításhoz, mert úgy tudom ha egy évnél régebbi, akkor nem is fogadják majd el amikor végre sorra kerülsz az elbírálásban.
Miután az egyszerűsített eljárással sikerült a pár hónapos ügyintézést közel három évesre (feri módra elqrni) nyújtani, feleslegesnek érzem amire készülsz.

, magadnak kell tudnod inkább, hogy , de nem gondoltuk, hogy az egyszerűsített eljárás azt fogja eredményezni, hogy az addigi pár hónapos átfutási idő mára közel 3 évesre nyúlit.

Elnézést, nem lapoztam vissza. Köszönöm a válaszod. Én nem szeretném most letenni a vizsgát, csak arra gondoltam ha rosszul sikerülne (természetesen amikor ezt kérik, hogy mutassam be) akkor elmennék mégegyszer és a jobbat adnám be. Ennyit sztem megér a dolog +45e. forint. De ha három év akkor addig rendesen meglehet tanulni angolul. Honnan tudod, hogy három év a várakozás ? Most irt vki nemrég a fórumon 1év 2hónpra kapta meg...
 

Ginger

Állandó Tag
Állandó Tag
Én most adtam be a kérvényt kb. 2 hónapja és rettenetes 3-4 évet írtak mint várható átfutási időt, ha jól emlékszem. De minimum 3 évet. :(
Valahol van 1 hozzászólásom ott pontosan idéztem a konzulátustól kapott levélke szövegét.
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előző kérdésemre tudna vki válaszolni, hogy a sajátcímemre is kérhetem az IELTS vizsgát vagy csak a kanadai követségre küldhetik Bécsbe ??? Köszönöm előre is !

A British Council tájékoztatójában ez áll:
"Mikor és hogyan kap értesítést a vizsgán elért eredményéről?
A bizonyítványokat (Test Report Form) a vizsga napjától számított 13. napon állítjuk ki, és postai úton juttatjuk el a vizsgázókhoz, illetve Ügyfélszolgálatunkon személyesen átvehetők.
Ha a jelentkezési lapon megjelöli azokat az intézményeket (max. öt), ahova pályázni kíván, eredményét postai úton, térítésmentesen eljuttatjuk a megjelölt intézményekhez."

A mellékelt PDF fájlok közül az egyik a jelentkezési lap. (Figyelem! Ez idejétmúlt is lehet. A jelentkezéshez töltsd le az aktuális verziót.)
Ennek a 15, 16, és a 25-ös pontjai érintik a kérdésed. A 15-re a válaszlehetőségek a 8. oldalon találhatóak.
De az ne kérdezze tőlem senki, hogy érdemes-e kamuzni a 15-16-os kérdéseknél...

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, de én ezt tenném:
Beadnám a SW Simplified Application-t. A beadáshoz képest egy éven belül elmennék IELTS vizsgára, és csak saját magamnak kérném az eredmény kiküldését.
Ha az elvárásaimnak megfelel az eredmény, akkor ülnék a babérjaimon. Persze csak IELTS szemszögből. Amúgy nyelvet tanulnék, életváltásra felkészülnék, pénzt gyűjtögetnék, stb...
Ha nem jó a vizsga eredménye, akkor Lenint (?) követném: tanulni, tanulni, tanulni, egészen addig, amíg Bécsből be nem kérik az IELTS eredményét. Akkor újra vizsgáznék. Ha ennek az eredménye sem elég jó, akkor valószínűleg kidobtam egy rakat pénzt az ablakon, és jobb, ha elfelejtem az egész kivándorlósdit.
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanácsként kaptam hogy olvassam el a "Bevándorlás Kanadába" hozzászólásokat, csak nem tudom, abból a 345 oldalból számomra mennyi infó számomra a hasznos, így azt nem olvasnám végig. ... Köszi a válaszokat
De, tedd meg. Olvasd végig.
Az életedet kívánod megváltoztatni. Ennél pitibb esetekben is utánanézel a dolgoknak. Vedd a fáradságot és olvass.
Szánj rá kb. fél évet, amire képben leszel az alapokkal. Helyetted nem fogja senki kikaparni a gesztenyét. A téged érintő infókat neked kell összegyűjtened. Amit ez a fórum kínálhat neked az, hogy egy helyen találod meg ezeket.

Segítségként (nekem legalábbis ez bejött): A téma menüben van a "Téma lehetőségei", azon belül válaszd a "Nyomtatható verzió"-t. Menj az oldal aljára és kattints az "Oldalanként 300 üzenet megjelenítése a témában"-ra. Így 11 részletben ki tudod nyomtatni az összes hozzászólást. Kérlek, vedd a fáradságot és légy környezetbarát: kétoldalas verzió ajánlott.
Fogj egy kihúzó filcet és egy jegyzettömböt. Aztán uccu neki - okosodj.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére